V75-system och V75-tips till Örebro lördag 1 maj 2021


Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Örebro lördag 1 maj 2021. Experterna är långt ifrån överens om allt men får ändå ihop ett vasst system. Lyssna nedan på veckans podcast av "Systemet" så får du all info inför lördagens omgång och kan sätta ihop ditt eget V75 system.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


 Det är V75 även på söndag den är veckan och den omgången avgörs på Vermo-banan i Helsingfors. Det finska storlo..


 Det är V75 även på söndag den är veckan och den omgången avgörs på Vermo-banan i Helsingfors. Det finska storloppet Finlandia-Ajo är den stora höjdpunkten där vinnaren erhåller 1,1 miljoner kronor samt en plats i Elitloppet. Sprinterloppet körs över distansen 1620 meter med autostart och avslutar V75. En av förhandsfavoriterna är Milliondollarryme som efter andraplatsen i årsdebuten följde upp med en övertygande seger i starten efter. Den svarta och snart femfaldige miljonären visade upp en startsnabbhet som han inte visat många gånger tidigare. Stjärnhästen blixtrade till ledningen och vann enkelt på tiden 1.10,7.
– Milliondollarrhyme (V75-7) var riktigt fin senast och det fanns en hel del sparat i honom över mål. Han har verkligen utvecklat startsnabbheten och varit riktigt rapp från början i båda loppen i år. Den fanns inte där i fjol och då hade han sina problem, säger Fredrik B Larsson.
– Hästen känns bättre på alla vis i år gentemot förra året. Då var det faktiskt inte många lopp som jag nöjd med honom. Det var först i slutet av säsongen som det verkligen var den rätta Milliondollarrhyme. Det var i SM samt i loppen han gjorde i Frankrike.
– Under vinterträningen har han också känts starkare och starkare och även efter de här två loppen som han har gjort i år. Han känns bara finare och ännu bättre så det är en positiv trend över honom just nu.

”Känns given i Elitloppet om han fortsätter vara bra”
Milliondollarrhyme blev Svensk Mästare för två år sedan och och tvåa i fjol bakom Very Kronos. Han gjorde även tre starter på Vincennes där det blev seger direkt i debuten på fransk mark.
– Han var i ordning i alla tre loppen som han gjorde i Frankrike. Men i ett av dem satt han fast med allt sparat och i det tredje så blev det för tufft med tredjespår nästan hela vägen.
Din häst har varit med i Elitloppet två gånger och slutat fyra båda gångerna. Är du förvånad att du inte har fått någon inbjudan i år efter segern på 1.10,7 senast?
– Nej, det har jag inte tänkt på. Jag tror så här att om han fortsätter att vara bra så kommer han att få en plats. Då tycker jag att hästen känns given, menar Fredrik.

”Tror att han segerstrider”
I söndagens Finlandia-Ajo kan Milliondollarrhyme fixa den platsen själv genom att vara först i mål i det finska storloppet. Han har spår fem bakom startbilen och körs av tränare Larsson själv.
– Spåret är bra och motståndet är tufft, precis som det ska vara i sådana här stora lopp. Han måste löpa på topp men om han gör det så tror jag att han segerstrider. Han känns formstark i träningen och känslan är att hästen kommer att göra ett bra lopp.
– Han reser med båten över på fredag kväll och vi gör inga ändringar i balans och utrustning. Han kommer att gå precis som senast, säger Fredrik B Larsson.

Finlandia-Ajo 2021
1620 meter autostart

Häst – Kusk
1) Zarenne Fas – Santtu Raitala
2) Ubertino Grif – Hannu Torvinen
3) Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro
4) Le Gros Bill – Antti Teivainen
5) Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
6) Hickothepooh – Vidar Hop
7) Dear Friend – Johan Untersteiner
8) Click Bait – STRUKEN
9) Grainfield Aiden – Hannu Korpi
10) Next Direction – Iikka Nurmonen

Michael Carlsson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Åby lördag 8 maj 2021

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 8 maj 2021.


Årets upplaga av Paralympiatravet lovar att bli något extra.Sedan segermaskinen och supertalangen Ecurie D. och ”världens bästa sto&..


Årets upplaga av Paralympiatravet lovar att bli något extra.
Sedan segermaskinen och supertalangen Ecurie D. och ”världens bästa sto” Delia du Pommereux tidigt tackat ja till inbjudningar har de stått i lägst odds hos bookmakers.
Detta trots synnerligen imponerande försöksvinster från hemmahoppen Who’s Who och Aetos Kronos.
Av dessa var det tveklöst Ecurie D. som drog nitlotten då han tvingas inleda jakten på förstapriset på 1,5 miljoner kronor från spåret längst ut bakom startbilen.
Kanske bra för spänningen eftersom tränaren Frode Hamre lät synnerligen nöjd med sin adept ett par timmar innan spårlottningen på söndagskvällen.
- Hästen gick ett banjobb på Jarlsberg i torsdags och verkade fräsch och fin. Han ska ha väldigt fin form på lördag, lovade Hamre.
Efter spårlottningen lät den norske tränaren inte allt för nedslagen. Frode Hamre menar att han har gjort sitt jobb som tränare och har satt Ecurie D. i fin författning.
- Det är klart att spår åtta inte är bra. Men lottningen är inget att göra åt. Nu är det upp till Björn! säger Frode Hamre i podcasten ”Lördag hela veckan” med en glad passning till kusken Björn Goop.

"Mera optimistiska nu"
I somras startade Ecurie D. för första gången mot världseliten i Hugo Åbergs Memorial. Då fick hästen ett tiondespår bakom bilen.
Frode Hamre låg lägre i förhandsdiskussionerna den gången.
- Vi är mera optimistiska inför Paralympiatravet på lördag. Hästen känns väldigt fin och har lagt ut och fått mera muskler i vinter. Normalt sett ska han vara bättre i Elitloppet om tre veckor - men som det känns inför lördagen tror jag inte att han ska vara i behov av fler lopp, säger Frode Hamre.

Idealiska utgångslägen för franskduon
Mer tur med lottningen hade Ecurie D:s landsman som fick friplatsen när lördagens skrällvinnare Dragster tackade nej, nämligen Floris Baldwin som drog ett för sin del förmånligt innerspår.
Om loppet var öppet inför spårlottningen blev det inte mindre ovisst efteråt, både sett till löpningsscenario och favoritskap.
Klart är i alla fall att i det franska laget i form av Delia du Pommereux och Gelati Cut – som båda gör sina första starter på svensk mark – har alla chanser att få visa sitt kunnande från spår 4 respektive 2.
Paralympiatravet körs som V75-7 på lördag, i en oerhört högklassig omgång som även innehåller finalerna av Drottning- och Kungapokalen.
Utanför kupongen körs dessutom Lyon Grand Prix för femåringar med derbyvinnaren Hail Mary i andra starten för året samt Solos lopp med nye kallblodskungen Månlykke A.M. på sällsynt besök i Västergötland.

Startlista Paralympiatravet
2 140 meter autostart

1 Floris Baldwin – Kristian Malmin (Trond Anderssen)
2 Gelati Cut – Gabriele Gelormini (Romain Christian Larue)
3 Racing Mange – Joakim Lövgren
4 Delia du Pommereux – Eric Raffin (Sylvain Roger)
5 Who’s Who – Örjan Kihlström (Pasi Aikio)
6 Aetos Kronos – Johan Untersteiner (Jerry Riordan)
7 Elian Web – Jorma Kontio (Katja Melkko)
8 Ecurie D. – Björn Goop (Frode Hamre)
9 Ble du Gers – Per Oleg Midtfjeld (Frode Hamre)
10 Very Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)
Förstapris: 1,5 miljoner kronor

Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Björnkollen V75-tips till Örebro lördag 1 maj 2021
Björnkollen V75-tips till Örebro lördag 1 maj 2021

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Örebro lördag 1 maj 2021.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se