Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Inför V75: Fem tippar V75


Foto: Kanal 75

Här hittar du de allra senaste tipsen inför V75 torsdag 1 januari 1970 från det populära Fem tippar V75. I Fem tippar V75 så delar fyra aktiva (travkuskar, travtränare eller travexperter) och en gäst med sig av varsitt V75-system på 240 rader inför kommande V75 omgång. Om en häst är markerad med fet stil, så innebär det att kusken/stallet tippar sin egen häst.

Klicka här för att ladda hem fullständig PDF.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Solvalla lördag 27 maj 2017.

V75-system och V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Solvalla lördag 27 maj 2017.

V75-system och V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Solvalla lördag 27 maj 2017.

Chrille Erikssons V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Solvalla lördag 27 maj 2017.


Linus Boy (V75-7) har en något brokig karriär bakom sig så här långt. Resultatraden är späckad med galopper och han borde ..


Linus Boy (V75-7) har en något brokig karriär bakom sig så här långt. Resultatraden är späckad med galopper och han borde ha mycket mer än 439 000 kronor på vinstkontot. Att hästen har kapacitet har nämligen stått klart ända sedan han började tävla. Under vintern och våren lossnade det allt mer för femåringen och han tog två imponerande V75-segrar. Men han fortsatta att blanda med galopper. Bland annat vid sitt senaste framträdande då han klippte i galopp 200 meter från mål som fastlåst.
- Det är svårt att säga varför han galopperade men han var inte tom då. Jag tror att det kan ha berott på att kusken började ta upp honom lite, säger hästens tränare Timo Nurmos.
Sedan den starten, i nästan två månader, har hästen tränat. Och Timo Nurmos låter mycket nöjd med sin springare.
- Han tog loppet senast på bra sätt och han har tränat jättefint hela tiden efter det. Han har tränat otroligt starkt hemma, egentligen i hela livet, men nu har han mognat och börjar prestera mer.

”Hästen är i ordning”
Att Linus Boy inte har så grova pengar på kontot gör att han får starta över grunddistansen 3 140 meter i Harper Hanovers lopp. De värsta motståndarna på förhand, med fjolårstvåan Sauveur i spetsen, startar med 40 meters tillägg.
- Distansen passar Linus Boy bra. Det är en stark häst och det ska bli väldigt spännande att se hur långt han räcker. Troligen går han med skor eller barfota bak. Harpers är alltid tufft och det är svårbedömt för mig hur han kommer att hävda sig, men hästen är i ordning i alla fall.

Ola Johansson, Kanal 75


Vid sidan av USA:s bästa äldre travare, fjolårets elitloppstvåa Resolve, är det egenägda stoet Non Stick (V75-6) som sticker ut ..


Vid sidan av USA:s bästa äldre travare, fjolårets elitloppstvåa Resolve, är det egenägda stoet Non Stick (V75-6) som sticker ut i den kvartett som Åke Svanstedt lastade på det specialchartrade flygplanet från New York till Göteborg. Hon gick obesegrad genom tvååringssäsongen och vann i fjol, som treåring, 6 av 12 lopp. På meritlistan finns finalssegrar i New York Sire Stakes och Empire Breeders Classic. Vinstkontot uppgår till saftiga 5,1 miljoner kronor.
- Hon har gjort det jättebra, men hon har inte gått så snabba tider eftersom hon mest har tävlar på 800-metersbanor, berättar Åke Svanstedt.
Non Sticks rekord 1.10,6 är ändå det näst bästa bland deltagarna i söndagens Fyraåringselit för ston. Vad man snarare ställer sig undrande till är varför hästen gick i mål som oplacerad på långsamma 1.14,0 i årsdebuten för ett par veckor sedan.
- Det är lite missvisande. Det var en catchdriver som körde och han satt sist hela loppet utan att göra en ansats att köra. Jag vet inte varför. Hästen var inte dålig på något sätt, det var en ointresserad kusk bara.
Spårtombolan tilldelade Non Stick ett närmast perfekt tredjespår bakom startbilens vingar så förutsättningar för att sätta sina kullsystrar på plats har hon. Att hon kommer att slippa skor på hovarna är ytterligare en plusfaktor.
- Hon brukar vara rätt kvick från början så vi har ett bra läge. Hon har jättebra löphuvud och bra styrka. Det är svårt att veta hur hon står sig mot dem hon möter nu men jag tycker att hon är en rätt så bra häst.

Distansen ett plus
Fyraårige Tech Titan (V4-1) har gjort långresan till Sverige för att gå ut i ett fyraåringslopp under elitloppssöndagen. Att han lottades till bakspår kan passa bra med tanke på att han efter seger i debuten för Åke Svanstedt har snubblat sig i galopp bakom startbilen.
- Han är stark och rejäl så min känsla är att 2 100 meter kommer att passa honom bra.

Nyförvärv med bra fart
En av lördagens höjdare på Solvalla är Sweden Cup, även kallat Lilla Elitloppet eftersom det likt söndagens huvudnummer avgörs i försök och final samma dag. I det andra försöket startar femåringen Jato från innerspår och han gav ett mycket bra intryck när han för tre veckor sedan debuterade för Åke Svanstedt. Från jumboposition flög han fram till tredjeplatsen.
- Han avslutade otroligt bra! berömmer Svanstedt.
- Han har också tävlat mest på korta banor och inte gått så snabba tider, men han är en jättefin löphäst som har visat bra fart och verkar ha bra löpskalle. Han har känts fin i träningen efter senast så jag hoppas att han har bra form.
Innerspåret?
- Jag vet inte hur snabb han är. Senaste loppet är enda gången jag har kört honom och då provade jag inte att köra något från start. Men vi borde i alla fall få en bra position från innerspår.
Hur tror du att han hävdar sig i Sweden Cup-konkurrensen?
- Det är väldigt svårbedömt men han visade i alla fall bra fart senast när han gick 1.06 sista 400...

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se