Inför V75: Fem tippar V75


Foto: Kanal 75

Här hittar du de allra senaste tipsen inför V75 torsdag 1 januari 1970 från det populära Fem tippar V75. I Fem tippar V75 så delar fyra aktiva (travkuskar, travtränare eller travexperter) och en gäst med sig av varsitt V75-system på 240 rader inför kommande V75 omgång. Om en häst är markerad med fet stil, så innebär det att kusken/stallet tippar sin egen häst.

Klicka här för att ladda hem fullständig PDF.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Gävle söndag 26 februari 2017
Björnkollen V75-tips till Gävle söndag 26 februari 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Gävle söndag 26 februari 2017.


Eskilstuna var skådeplatsen när On Track Piraten som treåring gav en hint om vad som komma skulle genom att vinna E3 Revanschen. Sex år s..


Eskilstuna var skådeplatsen när On Track Piraten som treåring gav en hint om vad som komma skulle genom att vinna E3 Revanschen. Sex år senare var han på lördagen tillbaka på den sörmländska banan. Nu som etablerad elithäst. Precis som vid senaste besöket blev det seger. Utan att behöva förta sig utklassade On Track Piraten konkurrenterna från ledningen.
- Han är en världsartist, en av de bästa hästar jag har kört, sa Johnny Takter.
Segern var On Track Piratens åttonde raka och för 23:gången fick han segerdefilera efter ett V75-lopp. Det för upp honom på tredje plats i varmblodens V75-maratontabell. Att han har tagit samtliga segrar i högsta klassen gör det än mer imponerande.
- Jag vet inte vad jag ska säga, det är fantastiskt! Han verkar trivas med livet…springer och klipper med öronen i guld…, sa tränaren Hans R Strömberg.
Rättvikstränaren berättade efter loppet att nästa uppgift för On Track Piraten kan bli gulddivisionen i Bollnäs om två veckor. Där kan han i så fall stöta på en annan fixstjärna i superhästen Nuncio.
- Vi har inte lyckats rå på honom än men de behöver ju mötas. Blir det inte i Bollnäs blir det i finalen 1 april. Det ska bli jättekul! sa Strömberg.

Bra besked av USA-resenären
Kulltoppen Pasithea Face gjorde en mycket bra årsdebut när hon för första gången ställdes mot äldre kamrater i stoeliten. Det krävdes förvisso målfoto för att kora henne till vinnare före smygkörde jätteskrällen Jumble Ås men på klasshästens vis kämpade hon sig först över linjen.
- Hon var slagen hela upploppet men segade sig tillbaka och vann på styrka. Det är inte ofta en märr kontrar på det sättet så det var för jäkla roligt, sa tränaren Lutfi Kolgjini om femåringen som i sommar ska emigrera till USA.
- Hon kommer att utvecklas enormt i år. Kapacitetsmässigt är hon det bästa sto jag har tränat.
Lutfi Kolgjini har låtit sonen Adrian ta över allt mer av kuskandet och själv hade han inte styrt in en V75-vinnare sedan augusti. När han nu var tillbaka i segertagen nöjda han sig inte med en fullträff. I klass II körde han talangfulle fyraåringen Rigel Face till säker triumf från spets.
- Hans kapacitet stiger för varje gång jag sitter bakom honom. I dag får han fem stjärnor av fem möjliga.

Kihlström hyllade tränaren
Rättvikamatören Gunnar Lassis har fått fantastiskt fin snurr på egna uppfödningen Qatrine Gel. Med Örjan Kihlström i vagnen avancerade hon tidigt fram utvändigt om ledaren i ett försök i diamantstoet och därifrån blev segern komfortabel.
- Hon kändes fin hela vägen och avgjord på ett riktigt fint sätt. Det är en fröjd att köra åt den här tränaren. Hästarna är inte bara väldigt fina fysiskt utan också i väldigt fin balans psykiskt, berömde Kihlström.
Fyraårige Man At Work lär låta höra om sig framöver. Med Magnus Jakobsson bakom sig vann han klass I från ledningen utan att behöva förta sig.
- Den här har jag gillat från början och han levererar. Han gick 1.11,2 sista 1 000 i dag och var inte helt tom på det, sa den mycket nöjde tränaren Ulf Stenströmer.

Skräll i Top 7-loppet
Det var en favoritbetonad V75-omgång men ett par skrällar blev det. Den första kom i bronsdivisionen, tillika Top 7-loppet, när Blue Star Champion tackade för en vilsam resa på innerspår genom att spurta ikapp och förbi ledande favoriten Cash A Cheque Em.
- Jag är nästan lite chockad över att han var så här bra. Jag trodde att han skulle behöver lite mer tid för att växa in i brons men han är nog bättre än vad jag tror, sa körande tränaren Svante Ericsson.
Den överraskande vinnaren gjorde att utdelningen för alla rätt på Top 7 rasslade upp i 436 407 kronor.
Dagens andra kalldusch för V75-spelarna kom i den avslutande silverdivisionen när Timo Nurmos-tränade Make It Quick levererade en sisuladdad finish.
- Det var en mycket trevlig bekantskap. Han stred tappert hela vägen, sa kusken Kenneth Haugstad.
På V75 delade sju rätt ut 15 458 kronor och för sex rätt fick man 129 kronor. Femrättspotten frös inne och därmed väntar jackpot när V75 kommande lördag avgörs i Kalmar. För den spelsugne kan man emellertid spela V75 redan på söndagen då en extra omgång körs i Gävle.

Ola Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017
Björnkollen V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Eskilstuna lördag 25 februari 2017.


På fredagen var Lutfi Kolgjini med i V65 Direkt i TV12 där han berättade om sina V75-chanser. Med tre fina hästar till start är &rdquo..


På fredagen var Lutfi Kolgjini med i V65 Direkt i TV12 där han berättade om sina V75-chanser. Med tre fina hästar till start är ”Ludde” en av V75-omgångens nyckelkuskar.
Och bästa chansen kommer sist, Rigel Face (V75-6).
- På pappret är det, det. Han har dokumenterad form, säger Lutfi Kolgjini.
Fyraårige Rigel Face har inlett 2017 strålande med tre segrar på fyra starter.
- Han har gjort allting rätt tycker jag. Han skulle egentligen haft fyra raka nu, hästen. Den dagen han inte vann satt han faktiskt fast med rubbet kvar i mål trots en galopp i första sväng. Det är en riktigt bra häst, tycker jag. Jag körde jobb med honom i tisdags. Han kändes jättefin, spänstig och fin. Han kommer göra en bra insats, det är jag säker på. Dessutom tycker jag inte alls att han känns speciellt osäker, säger Lutfi Kolgjini.

Härdad i tufft träningssällskap
Först ut av Lutfi Kolgjinis hästar är Pasithea Face (V75-1) som gör årsdebut. I fjol var stoet i final i både Stochampionatet (trea) och i Svenskt Travderby mot hingstarna (sexa).
- Hon har tränat tillsammans med El Mago Pellini, Mosaique Face och Target Kronos hela vintern, samma träningsdoser och hon har absolut inte känts svagare än de hästarna.
Är hon en het vinstchans, trots att det är årsdebut nu?
- Ja, det är klart att hon är.
- Taktiskt? Hon är väldigt långstegad hästen och gynnas inte av att någon annan håller tempo åt henne. Hon är stark, väldigt ärlig i loppen, tålig och går till mål. Kommer jag till ledningen är det inget 1.17 första 1000 precis utan hon kommer få gå på i hyggligt tempo. Lite beroende på banan förstås, säger Lutfi Kolgjini.

Till USA för gott
Senare i år kommer Pasithea Face matchas i USA och planen är att hon flyger tillsammans med de amerikanske hästarna efter Elitloppet.
- Tanken är att hon ska göra några starter här hemma, inte jätteofta, men vi ska hålla igång henna och bygga upp tävlingskonditionen här hemma och sedan ska hon över till USA, sen kommer hon nog inte tillbaka igen utan får hålla sig i USA resten av sin karriär, säger Lutfi Kolgjini.

Långt tävlingsuppehåll
El Mago Pellini
(V75-3) gör comeback efter nästan sju månaders tävlingsuppehåll. Han har haft otur i spårlottningen.
- Alla vet vad han kan och han har vunnit stora lopp. Men spår 8 mot On Track Piraten som startar var och varannan vecka och har en helt annan form, nej, det kan jag inte begära… men han är säkerligen bland de tre, det tror jag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Chrille Erikssons V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Eskilstuna lördag 25 februari 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Eskilstuna lördag 25 februari 2017.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se