Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Chrille Erikssons V75-tips till Axevalla lördag 17 februari 2018

Klicka på länken ovan för att ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Axevalla lördag 17 februari 2018. Han bjuder som vanligt på många intressanta synpunkter.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


Elitloppstvåan Propulsion tycks gilla norrlandsluft och midnattssol. När Bodentravet körde sin årliga V75-omgång framför en kv&..


Elitloppstvåan Propulsion tycks gilla norrlandsluft och midnattssol. När Bodentravet körde sin årliga V75-omgång framför en kvällspigg rekordpublik (11 090 personer) överträffade hästen alla förväntningar. Från ett knepigt tiondespår bakom startbilen hamnade han långt ner i kön och i andra sväng valde körande Örjan Kihlström att sända framåt i tredjespår. Sedan blev det åka av.
- Det blev inte alls passande kört för oss när det blev rena krypcasinot första varvet. Jag var tvungen att köra helt enkelt, även om jag förstod att Ohlsson skulle svara dödens, sa Kihlström.
Utvändigt om ledande Arazi Boko satt Ulf Ohlsson med Nadal Broline och efter rejäl körning gick hästarna ut på slutrundan med Nadal Broline i ledningen och Propulsion som första häst i andraspår. Hemmahoppet Makethemark tassade med i rygg på Propulsion och såg farlig ut genom slutkurvan samtidigt som ledaren tröttnade, men Propulsion stod i en klass för sig och tågade undan till säker seger.
- Jag körde till lite när jag kom fram och det kostar att köra en sådan rökare, men hästen är otroligt stark som går hela vägen till mål ändå. Han är absolut en av världens bästa hästar, sa Kihlström.
Propulsions tränare Daniel Redén var strålande glad efter segern och ville till synes krama hela Norrland.
- Propulsion flyttar nog upp hit och får försöka en fjärde gång nästa år, sa Solvallatränaren.
Makethemark blev tvåa och Arazi Boko kom tillbaka starkt och knep tredjeplatsen. Kilometertiden över de 2 140 meterna skrevs till 1.11,4 och loppets förstapris uppgick till en miljon kronor. Totalt har Propulsion tjänat 16,5 miljoner kronor.

Finsk glädje i vinnarcirkeln
Propulsion var dunderfavorit på V75 men Very Kronos var ännu hårdare spelad i det inledande klass I-försöket. Han stod emellertid inte pall för trycket utan återföll i gamla synder och galopperade bort sig i första sväng. Därmed var Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick ensam på banan. På den sista bortre långsidan fick han anfallsorder av körande Santtu Raitala och sedan framförvarande ekipage rundats i tredjespår genom slutkurvan seglade hästen ifrån till överlägsen seger. Varpå vinnarcirkeln invaderades av glada ägare.
- Finnar brukar visa när de är glada, sa tränarsonen Veikko Haapakangas och fortsatte:
- Det är en helt otrolig häst. Han visade sin klass på Solvalla näst senast också och nu är det bara att fortsätta.

Trippel till Melander/Lundström
Per Lennartsson har en mycket spännande häst i holländskan Fame Boko. I stoloppet tog hon andra raka segern i andra starten för Solvallatränaren och insatsen var femstjärnig. När hästarna kom upp för varvning vek Per Lennartsson ut i tredjespår och sedan tuggade det sexåriga stoet ner motståndet.
- Det var väldigt otacksamt och ryckigt kört blev det för hennes del, men jag måste säga att hon överraskar mer och mer, sa Lennartsson.
I klass II tog Stefan Melander-tränade favoriten Cargo Door revansch för plattmatchen senast när han vann från positionen utvändigt om ledaren.
- Han imponerade väldigt i några starter. Sedan var han lite sämre senast men i dag var han väldigt bra igen, sa Örjan Kihlström.
Stefan Melander fick även se sin Dice Man (Björn Goop) vinna bronsdivisionen och i silverdivisionen kontrade Qahar Q.C. (Ulf Ohlsson), tränad av Stefan Melanders sambo Catarina Lundström, till seger i en härlig upploppsstrid.
John Mogsets Pave Faks tog hem kallblodsloppet tillsammans med Ove A Lindqvist.
Sju rätt på V75 delade ut 35 518 kronor, sex rätt gav 214 och för fem rätt uppgick belöningen till 26 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Boden lördag 16 juni 2018
Björnkollen V75-tips till Boden lördag 16 juni 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Boden lördag 16 juni 2018.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Boden lördag 16 juni 2018

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Boden lördag 16 juni 2018.

V75-system och V75-tips till Boden lördag 16 juni 2018

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Boden lördag 16 juni 2018.


I början av maj segrade Urlo dei Venti i italienska storloppet Gran Premio della Lotteria och fick omgående en inbjudan till Elitloppet. Kretsen krin..


I början av maj segrade Urlo dei Venti i italienska storloppet Gran Premio della Lotteria och fick omgående en inbjudan till Elitloppet.
Kretsen kring hästen tackade nej till den inviten och styrde kosan till Norge i stället, för femåringens första start i Norden.
I söndagens Oslo Grand Prix på Bjerke var italienaren i en klass när loppets favorit Twister Bi än en gång bråkade bakom bilen. Urlo dei Venti sköt till ledningen i vackert trav och efter ett första varv på beskedliga 1.12,0 var det inget snack om saken.
Enrico Bellei drog stenhårt på den sista bortre långsidan med Urlo dei Venti som vann avstannande med 30-talet meter. Gennaro Casillo tränar söndagens stora vinnare.
- Det blev ju lättare för oss när favoriten galopperade. Jättekul att vinna en sådan här grupp 1-löpning,, sa italienaren.
Enrico Bellei fick frågor om framtiden.
- Vi får se lite hur vi gör framöver. Det är långt dit men förhoppningsvis ska vi kunna starta Urlo dei Venti i Prix d’Amerique.

Överraskning på andraplatsen
1,5 miljoner norska kronor var förstapriset i loppet. Segertiden skrevs till 1.10,5 över 2140 meter, auto.
På andraplats blev det en jätteöverraskning i form av norske Evil Enok M.E. Trea på målfoto fransyskan Uza Josselyn med Erik Adielsson i sulkyn. Fyra Rajesh Face och femma Cyber Lane.

Givetitgasandgo under "gränsen"
Det blev nej från Norges störste tränare Frode Hamre om deltagande i både Elitloppet och Oslo Grand Prix för Givetitgasandgos del.
Fyraåringen övertygade stort då han vann Fyraåringseliten på Solvalla i stället och på söndagen handlade det om lekstuga i Fyraåringseliten på Bjerke.
Erik Adielsson körde sig till ledningen efter 300 meter och Givetitgasandgo vann mycket komfortabelt på nya banrekordet 1.09,9 över 1 609 meter. En tid under ”gränsen” alltså.
- Han vann med tussarna kvar på nytt banrekord. Elitloppet? Han hade kunnat vara med i år men han är bara fyra år. Men framöver – ja, han var definitivt den potentialen, sa Erik Adielsson.

Polara en vinnare igen
Finske Polara gör anspråk på förstaplatsen bland kallbloden. Ifjol blev det seger i Elitkampen på Solvalla och i år var hästen heroisk tvåa.
I Alm Svartens Äreslopp på lördagen spelades åttaåringen till storfavorit med tränaren Antti Tupamäki i sulkyn. Odd Herakles uppvaktade på utsidan hela loppet men Polara kunde hålla ihop sig och sträckte snygg på sig sista biten efter att ha tagits upp och tappat tempo i den sista kurvan.
Överbetyg också till knappt slagne tvåan Odd Herakles i loppet där första 500 klockades till 1.17,9 (!) och varvet på 1.20. Segertiden skrevs till 1.19,4a över 1609 meter.
- Han var jättefin i uppvärmningen och jag hade en bra känsla. Det var faktiskt en lätt seger, sa tränaren Antti Tupamäki i segerintervjun.
Jan-Olov Perssons elitkampsvinnare Lome Brage var inte till sin fördel den här dagen efter ett lopp i ledarens rygg.

I övrigt noterade vi att…
…bästa hästen vann en lite ihålig ”Europamatch” med 300 000 kronor i förstapris. Peter Untersteiners Generaal Bianco (54 procent) såg avhängd ut länge i loppet där tempot inte var allt för högt uppskruvat. Spurten – den välkända – bet dock som vanligt bra och det blev skrattmatch igen.
- Man har liksom ingenting i tömmarna, Men jäklar i mitten av den sista kurvan la ha in overdrivern! sa Halmstadtränaren.
…Marc Elias fick kasta om taktiken kort efter start med Toddler i försöket till bronsdivisionen och vann loppet efter ett rygglopp i stället för i ledningen. Fortsatt form på Conrad Lugauers stall.
…segerrika Firewire skrällvann stoloppet på kupongen. Kaj Widell gav stoet ett lopp i andraparet utvändigt. Tempot var tufft och det blev en enkel spurtseger för Axevalla-amatören Rigmor Jakobssons sedelpress i loppet. Firewire klev nu över en miljon kronor intjänat.
…Norges motsvarighet till Sweden Cup avgjordes utanför V75-spelet där franske Coquin Bebe vann både försök och final för Jorma Kontio. Sexåringen tränas av Franck Leblanc och var fyra i Harper Hanovers lopp i maj. Jorma Kontio tog lite oväntat hand om ledningen och höll undan knappt före Roger Walmanns King City som var positiv efter ett utvändigt lopp.
...montéloppet vanns av tioåriga franska stoet Ulka des Champs med Martin Guillaume på ryggen. Storfavoriten Be Mine Houelle galopperade i första kurvan.
… det inledande stayerloppet över tre kilometer vanns av holländske sexåringen Tuxedo Bi som forcerades till ledningen 500 meter från mål och gick ifrån med många längder för Rick Ebbinge.
…att sju rätt på V75 belönades med 1 297 kronor. Sex rätt gav 24 kronor medan pengarna för fem rätt flyttas till Boden nästa lördag då en ensam vinnare kan ro hem 44 miljoner på sju rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se