Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Björnkollen V75-tips till Romme lördag 7 januari 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 7 januari 2017. Intressant som alltid från Sveriges vinstrike kuskchampion.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Solvalla söndag 28 maj 2017
Björnkollen V75-tips till Solvalla söndag 28 maj 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Solvalla söndag 28 maj 2017.


25 grader i skuggan, sol, folkfest och en mycket snabb bana. Sådana var förutsättningarna på huvudstadsbanan Solvalla på lördag..


25 grader i skuggan, sol, folkfest och en mycket snabb bana. Sådana var förutsättningarna på huvudstadsbanan Solvalla på lördagen.
Spelarna sattes på hårda prov och utdelningen för sju rätt sköt upp i 1 077 933 kronor.
I huvudnumret Harper Hanovers lopp blev det i alla fall en favorit överst på pallen. Sjuårige Sauveur var tvåa i samma lopp i fjol tillsammans med Örebrotränaren Åke Lindblom.
Björn Goop tog över träningen under hösten och det blev seger den här gången i stället i landets mest klassiska långlopp.
Sauveur stod med 40 meters tillägg och serverades en smygare till mitten av sista kurvan. Efter att ha följt med i El Mago Pellinis rygg sista 1300 meterna kastade Björn Goop loss i slutskedet där Sauveur flög ifrån motståndet.
Det blev halv miljon kronor in på kontot för den stolte ägaren Christer Hammarström.

”Hamnade sist”
Sauveurs segertid var ett nytt världsrekord över distansen; 1.12,0/2180 meter – en kapning med en tiondel av franske Bird Parkers notering vid segern i loppet i fjol.
- Det är en fantastisk häst, så det här var han värd. Han hoppade kort från start eftersom han blev irriterade av omstarterna och jag hamnade sist. Men jag hade lite tur, det löste sig bra och hästen var duktig, summerade Goop blygsamt.
Att en annan tränare lagt grunden var han noga med att påpeka.
- Jag vill tacka Åke Lindblom som gjort det stora jobbet med den här hästen tidigare. Det är hans förtjänst också att hästen är här.
Tvåa slutade Daniel Redéns Sorbet och Örjan Kihlström och trea överraskningen Linus Boy, tränad av Timo Nurmos och körd av Johnny Takter.

Italienskt i stoeliten
26 442 personer såg den högsommarvarma tävlingsdagen på Solvalla. Till tävlingarna med Elitloppet på söndagen väntas det komma över 30 000 personer.
I den inledande stoeliten - Lady Snärts lopp – förlorade omgångens största favorit Wild Honey (66 procent) efter en resa utvändigt ledaren.
Sprinterloppet vanns i stället av italienskan Shadow Gar – flyfotad sexåring som kom från starter i Italiens största lopp Lotterian.
Efter ett lopp i andraparet utvändigt lyftes Shadow Gar ut 600 meter från mål av Pietro "Pippo" Gubellini och trots tredjespår genom den sista kurvan var det inget snack om vart segern skulle gå.
Shadow Gar, tränad av dansken Erik Bondo i Italien, vann loppet med fyra längder. Segertiden 1.10,3 över 1640 meter, bilstart.
- Det här är en häst som kan precis allt och flera gånger visat att löpningar inte spelar någon större roll. Solvalla den här helgen är de mest fantastiska omgivning man kan köra travlopp i. I hela världen, sa Pietro Gubellini, förstekusk i Bondo-stallet.

Fyraåringsduell i klass II
I klass II-finalen – den lägsta klassen på V75 – fick publiken på Solvalla se två fyraåringar blomma ut i sommarvärmen.
Hemmatränaren Pasi Aikios Uppohoppa kom från en mersmakande V75-seger i Örebro och redde nu ut det den tunga vägen firån ett lurigt elftespår.
Ett högt utgångstempo hjälpte fyraåringen på vägen och segergreppet var kopplat vid upploppets början efter en resa i tredjeparet utvändigt för Örjan Kihlström.
Segertiden över medeldistansen fantastiska 1.11,7.
Tvåa slutade Rushmore Face, lite av ”moralisk” vinnare av loppet. Adrian Kolgjinis häst fick trava utvändigt i det höga tempot men hade inga problem att knäcka ledaren på den sista bortre långsidan och ta över. En mycket stark insats av fyraåringen.

I övrigt noterades att...
…skrällarna duggade tätt på Solvalla. I klass I-finalen vek Johan Untersteiner ut från ledarryggen i början av upploppet och tackade för sig med egentränade Niagara Broline.
Untersteiner satt upploppet ner medelst höga tömmar i en lång segergest.
…Jörgen Westholm ledde 2138 av de 2140 meterna med Joy de Castella i finalen av Diamanstoet. Då dök Stig H Johansson-tränade Dream Lane upp och grep segern på målfoto för Erik Adielsson efter en stark avslutning från djupaste kön.
Galopp 800 för favoriten Darling Hornline.
…Bollnäs-amatören Magnus Träffs Queer Fish svarade för en snuskigt stark prestation i silverdivisionens final. Kaj Widell hamnade utvändigt ledare i det höga tempot men den åttaårige valacken bara bet i och vann på 1.11,7 över 2140 meter, bilstart.
…Åke Svanstedt fick vinna på svensk mark igen i bronsdivisionen. Aron Palema går under Stall Palemas flagg och tränas av Pär Hedberg på Axevalla. Karl-Erik Bender, mannen bakom Palema-stallet, har ju som bekant haft stora framgångar tillsammans med Svanstedt.
…det blev miljonutdelning på V75. Sju rätt på V75 delade ut 1 077 933 kronor. Sex rätt belönades med 5 874 kronor och för fem rätt fick man 367 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017
Björnkollen V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Solvalla lördag 27 maj 2017.


Robert Bergh har laddat med sex hästar inom V75-spelet på lördagen och han lyfter fram två stycken med extra bra chans. - Det är Re D..


Robert Bergh har laddat med sex hästar inom V75-spelet på lördagen och han lyfter fram två stycken med extra bra chans.
- Det är Re Doc, framför allt … och Aileron, som efter en paus fått lopp i kroppen och ser enormt fin ut. Det är väl de två som sticker ut för mig.
Re Doc är favorit i silverdivisionens final och att hästen är bra för klassen visade han inte minst när han vann just en silverfinal på Solvalla 1 april tidigare i år. Då ledde Robert Bergh från start till mål och taktiken nu är en repris på det loppet.
Re Doc, från spår 3 bakom startbilen, har dock en tuff nöt att knäcka inledningsvis, det gäller att hinna förbi innerspårets Bravo Navarone innan första sväng.
Hur viktigt är det att komma till ledningen?
- Det är väl allting, om jag ska vinna…men sedan kan man vara bra tvåa eller trea också. Men det känns som att det är mycket som avgörs där, i starten.
Re Doc, som hunnit bli sju år, har utvecklats stadigt.
- Han har lyft sig fysiskt, han har fått rytmiken bättre nu. Han är så otroligt stor. Det är väl en typisk Love You-resa…att varje halvår är något nytt på gång. Han har stegat upp sig och orkar med kroppen ännu bättre nu.
- Är han så fin i rytmen som han är nu blir han ännu mer effektiv bakom bilen. Han är väldigt bra att följa vingen. Vi hade till exempel spår 2 på Örebro och han ansträngde sig inte för att följa vingen då. Han har ett väldigt naturligs sätt bakom bilen, säger Robert Bergh i V65 Direkt på fredagen.

Aileron startar i anrika Harper Hanovers lopp över dryga tre kilometer. En halv miljon kronor väntar vinnaren i loppet som avslutar V75-omgången.
- Han har alltid krängt lite grann och haft sådana där tendenser, men de bitarna har blivit mycket bättre. Jag är väldigt nöjd med vad jag ser i träningen. Det kan bli barfota runt om. En häst som springer på sig armbågarna, som ser ut som en ardenner stundtals, blir det antagligen jättefin gång i. Det känns som att det ska gå, men jag kan inte fatta beslutet förrän jag värmt honom. Men det borde kunna funka.
- Han har mycket utveckling kvar i sig, gått med mycket vikt fram och inte varit riktigt perfekt i gången. De bitarna börjar falla på plats och då borde han också utvecklas och ta något steg till.
Spår 6?
- Det är optimalt, då kan jag även ta jänkarvagnen som han hade när vi vann finalerna. Vi har inte haft den sedan dess.
Om sina övriga V75-hästar säger Robert Bergh så här:
- Making Love (V75-3) galopperade senast och jag vart förvånad och jag tror att det var ren lathet att han slappnade av och det blev en tempohöjning. Jag tycker att han ser väldigt bra ut i travet och jobbar bra. Vi kör med helstängt huvudlag, barfota runt om och med bike.
- Malkin (V75-3) har ett besvärligt läge men jag hoppas vi kan hitta ned i banan. Vi kör barfota runt om för första gången och med bike som han hade när Kim Eriksson körde på Halmstad.
- Officer C.D. (V75.5) har riktigt bra form men blev tyvärr bortlottad här, han brukar vilja vara med där framme för att prestera som bäst. Vi kör barfota runt om och med öppet huvudlag
- Västerbo Arthur (V75-6) var förbättrad senast och gick bra till slut, har fungerat bra med googles och han får ta på dem nu. Han är trög i ryggar och jag vill komma till ledningen men har inte rätt känsla att vi når dit.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Solvalla lördag 27 maj 2017.

V75-system och V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Solvalla lördag 27 maj 2017.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se