Björnkollen V75-tips till Romme lördag 7 januari 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 7 januari 2017. Intressant som alltid från Sveriges vinstrike kuskchampion.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017
Björnkollen V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Eskilstuna lördag 25 februari 2017.


På fredagen var Lutfi Kolgjini med i V65 Direkt i TV12 där han berättade om sina V75-chanser. Med tre fina hästar till start är &rdquo..


På fredagen var Lutfi Kolgjini med i V65 Direkt i TV12 där han berättade om sina V75-chanser. Med tre fina hästar till start är ”Ludde” en av V75-omgångens nyckelkuskar.
Och bästa chansen kommer sist, Rigel Face (V75-6).
- På pappret är det, det. Han har dokumenterad form, säger Lutfi Kolgjini.
Fyraårige Rigel Face har inlett 2017 strålande med tre segrar på fyra starter.
- Han har gjort allting rätt tycker jag. Han skulle egentligen haft fyra raka nu, hästen. Den dagen han inte vann satt han faktiskt fast med rubbet kvar i mål trots en galopp i första sväng. Det är en riktigt bra häst, tycker jag. Jag körde jobb med honom i tisdags. Han kändes jättefin, spänstig och fin. Han kommer göra en bra insats, det är jag säker på. Dessutom tycker jag inte alls att han känns speciellt osäker, säger Lutfi Kolgjini.

Härdad i tufft träningssällskap
Först ut av Lutfi Kolgjinis hästar är Pasithea Face (V75-1) som gör årsdebut. I fjol var stoet i final i både Stochampionatet (trea) och i Svenskt Travderby mot hingstarna (sexa).
- Hon har tränat tillsammans med El Mago Pellini, Mosaique Face och Target Kronos hela vintern, samma träningsdoser och hon har absolut inte känts svagare än de hästarna.
Är hon en het vinstchans, trots att det är årsdebut nu?
- Ja, det är klart att hon är.
- Taktiskt? Hon är väldigt långstegad hästen och gynnas inte av att någon annan håller tempo åt henne. Hon är stark, väldigt ärlig i loppen, tålig och går till mål. Kommer jag till ledningen är det inget 1.17 första 1000 precis utan hon kommer få gå på i hyggligt tempo. Lite beroende på banan förstås, säger Lutfi Kolgjini.

Till USA för gott
Senare i år kommer Pasithea Face matchas i USA och planen är att hon flyger tillsammans med de amerikanske hästarna efter Elitloppet.
- Tanken är att hon ska göra några starter här hemma, inte jätteofta, men vi ska hålla igång henna och bygga upp tävlingskonditionen här hemma och sedan ska hon över till USA, sen kommer hon nog inte tillbaka igen utan får hålla sig i USA resten av sin karriär, säger Lutfi Kolgjini.

Långt tävlingsuppehåll
El Mago Pellini
(V75-3) gör comeback efter nästan sju månaders tävlingsuppehåll. Han har haft otur i spårlottningen.
- Alla vet vad han kan och han har vunnit stora lopp. Men spår 8 mot On Track Piraten som startar var och varannan vecka och har en helt annan form, nej, det kan jag inte begära… men han är säkerligen bland de tre, det tror jag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Chrille Erikssons V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Eskilstuna lördag 25 februari 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Eskilstuna lördag 25 februari 2017.


Solvalla-tränaren har bra snurr på sitt material och hästarna som startat har visat fin form på slutet. Björn Röcklinger hå..


Solvalla-tränaren har bra snurr på sitt material och hästarna som startat har visat fin form på slutet. Björn Röcklinger håller till på Julmyra gård i Heby och har 32 hästar i träning. I lördags vann Västerbo Highscore överlägset på V75. Den kommande helgen körs dubbla V75-omgångar och på söndag i Gävle selar Röcklinger ut Devon Am som är favorit i den femte avdelningen. Det fyraåriga stoet har övertygat i två raka segrar och speciellt senast såg hon kanonfin ut då hon vann hur lätt som helst från ledningen.
- Hästen är jättefin och har utvecklats mycket med loppen. Som treåring tävlade hon i stentuff konkurrens och då körde jag henne själv och körde snällt med henne. Jag ville ha en häst kvar till i år också. Nu har hon utvecklats och blivit väldigt fin. Hon har en enorm fysik och har blivit mer komplett som häst, framförallt snabbare, säger Björn Röcklinger.
- Senast var hon mycket bra vid segern. Hon spetsade och fick tryck i två omgångar. Först från start och sedan en tryckare till efter trehundra meter. Men trots den tuffa öppningen såg hon ganska oberörd ut efteråt. Hon vann med mycket krafter kvar.

”Det ser bra ut”
Devon Am startar i V75-5 från spår fem bakom bilen och körs återigen av Ulf Eriksson som vann med henne senast.
Vad säger du om söndagens uppgift?
- Det ser bra ut. Spåret är bra och hon är snabb ut. Nu såg jag att det finns någon startsnabb invändigt så vi får se hur loppet blir kört. Men jag är säker på att min häst gör en bra insats. Hon har känts fin i jobben och jag hoppas att hon får ett vettigt lopp.
- Jag tror absolut att hon kan vinna om det stämmer till. Eller om hon inte har otur kan man väl säga istället. För det finns inget lättare än att förlora ett travlopp, ha, ha. Jag tror att hästen kommer att utvecklas ännu mer och vi ändrar ingenting nu. Det får bli längre fram i år, säger Björn Röcklinger som även deläger hästen.

Michael Carlsson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Eskilstuna lördag 25 februari 2017.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se