Svenska Spel Stryktipset Powerplay Oddset Eurojackpot Europatipset Topptipset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss

Björnkollen V75-tips till Mantorp 70 miljoner lördag 31 december 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Mantorp 70 miljoner lördag 31 december 2016. Intressant som alltid från Sveriges vinstrike kuskchampion.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


Största V75-favoriten på Umåker var Propulsion och det var också Prix d’Amerique-fyran som imponerade mest under lördagen.Till..


Största V75-favoriten på Umåker var Propulsion och det var också Prix d’Amerique-fyran som imponerade mest under lördagen.
Tillsammans med Örjan Kihlström svarade Propulsion för en formidabel uppvisning i V75-3 som även var gulddivisionen och uttagningslopp till Olympiatravet.
Ulf Ohlsson valde att försvara ledningen med Fire To The Rain när Örjan Kihlström ställde frågan med Propulsion på allvar dryga varvet kvar. På sista bortre långsidan satte Propulsion tryck på ledaren och med pondus och lysande stil gick han ifrån och vann med 40 meter före just Fire To The Rain. 150 000 kronor var segern värd.
- Det är sällan man springer ifrån guldhästar på det viset. Det såg bra ut, det är kallt och blåser. Det såg riktigt bra ut. Det känns som att det kommer bli ett bra år för hästen. Han kommer vara 20 meter bättre i år, det kan jag lova, sa Daniel Redén som även berättade att han tackar nej till Olympiatravet och istället siktar mot Finlandia-Ajo där Propulsion är titelförsvarare.
Följande hästar är klara för Olympiatravet 2017: Black d'Avril, Kadett C.D., Lionel, Nadal Broline, Nuncio, Spring Erom, Voltigeur de Myrt, Your Highness.
Tio hästar ska vara med i Olympiatravet. Men Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen kunde inte på lördagen ge besked om vilka ytterligare hästar som får wild card till miljonloppet nästa lördag.
- Nuncio har inte bekräftat sitt wild card, sedan står det mellan D.D.’s Hitman, Ivar Sånna, Oasis Bi och On Track Piraten, sa Jon Walter Pedersen i V75 Direkt.

Dagens största vinstcheck
Daniel Redén och Örjan Kihlström kunde räkna in ytterligare två V75-seger. Floyd P.Boko vann V75-4 från spets sedan storfavoriten Global Trust galopperat bort sig tidigt och därefter fixade favoriten Tobin Kronos ett hattrick till stallet genom seger i V75-6, Berth Johanssons Memorial.
Tobin Kronos tog över ledningen efter ett halvvarv och sedan hade Örjan Kihlström full kontroll på loppet tillsammans med femåringen som delägs av fotbollsprofilen Glenn Strömberg. 200 000 kronor var segern värd och var dagens största vinstcheck.

14-åring imponerade stort
En storfavorit som föll var Månprinsen A.M. som galopperade i mål som tvåa i V75-2. Segern gick istället till Odin Tabac och svenske kallblods-mästaren imponerade stort i comebacken.
Den 14-årige hingsten var helläcker och dominerade loppet efter en offensiv styrning och tidig ledning tillsammans med Jörgen Westholm.
- Ålder är bara en siffra. Det vart ju schack matt när jag hade tur och kom före i starten, sa Jörgen Westholm.
Rommetränaren njöt över upploppet med bra tag i Odin Tabac och Månprinsen A.M. kämpande utvändigt.
- Det var side-by-side , men jag kände hela tiden att det kommer att gå. Att han var i så här form redan…, det här blir spännande, fortsatte Jörgen Westholm.

Dramatik i V75-inledningen
I V75-1 blev det favoritseger men det blev ett dramatiskt lopp innan Malkin och Robert Bergh nådde mållinjen först.
Efter en värmning som gav en del frågetecken hamnade Robert Bergh i fjärde utvändigt. 1500 kvar avancerade Malkin i tredjespår och siktade mot spets, men Mellby Diamant tog emot och försvarade ledningen. Utvändigt ledaren såg Malkin ut att ha det jobbigt, men på sista bortre långsidan galopperade plötsligt ledaren oväntat och Malkin bjöds på ledningen. Väl i spets dominerade sedan Robert Berghs kapable femåring resten av loppet och det blev till slut favoritseger med marginal.

Lindgren hundraprocentig
Marcus Lindgren reste ”hem” till Umåker från Halmstad med två hästar och det blev två segrar. Pokemon Ås löste en svår uppgift med spår 12 i V75-5 och var starkast över upploppet tillsammans med Erik Adielsson. Lika stark var Cexter Bob i V4-4 tillsammans med Örjan Kihlström.
V75-omgången avslutades genom Spitcam Jubb som efter en vass start höll hela vägen i spets tillsammans med Kaj Widell.
- Otroligt att han klarar det. I går var det dramatik och jag föll ur när vi mötte en traktor med 20 höbalar. Jag hade även en häst på släp men jag släppte aldrig hästarna, sa Bollnäs-amatören Micael Broberg som nu siktar på Orebro Intn’l och sedan Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen med sin stjärna.
Sju rätt på V75 gav 11 341 kronor. Sex rätt 135 kronor och fem rätt 17 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Umåker lördag 22 april 2017
Björnkollen V75-tips till Umåker lördag 22 april 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Umåker lördag 22 april 2017.


Det är inte bara det sista uttagningsloppet till Olympiatravet på menyn när Umåker bjuder på V75-tävlingar. Det är äv..


Det är inte bara det sista uttagningsloppet till Olympiatravet på menyn när Umåker bjuder på V75-tävlingar. Det är även sista chansen för kallblodseliten att testa på förutsättningarna som gäller i prestigefyllda Elitkampen om en dryg månad, det vill säga kort distans med bilstart.
Startfältet innehåller bland annat stjärnan Månprinsen A.M., som vann V75-lopp så sent som i söndags, Odin Tabac, fjolårets SM-vinnare som gör årsdebut, samt en uppstickare i form av Tangen Haap, som ska mäta sina krafter mot de riktiga kallblodstopparna för första gången.
- Jag är faktiskt inte förväntansfull för att möta Månprinsen och Odin Tabac, jag har inte lagt så mycket vikt vid det över huvud taget. Det jag verkligen ser fram emot är att trycka av honom och se hur fort det kan gå. För jag inbillar mig att han kan springa jäkligt fort över den här distansen.

Bestämmer huvudlag efter värmningen
Bortsett från hans första start i livet, som slutade med galopp, var årsdebuten 14 mars Tangen Haaps första lopp över kort distans. Trots det tror tränare Karlsson att just kort distans kan komma att bli hans bästa.
- Han har visat sån otroligt fin styrka genom hela karriären och när farten nu finns där tror jag att kort distans kan komma att bli hans bästa. Vi körde barfota runt om två gånger förra året, han var väldigt duktig båda gångerna och han blir framför allt kvickare när han tävlar barfota.
- Hästen har varit väldigt tacksam på det sättet att vi har kunnat spara flera olika växlar. Jag har haft en plan på att köra med helstängt huvudlag på lördag, men han var så himla laddad i intervallerna så jag tror inte det kommer att gå. Det skulle i så fall vara första gången, men det troliga är att vi fortsätter med öppet huvudlag. Det slutgiltiga beslutet fattas efter värmningen.
Vad hände i den senaste starten?
- Han blev alldeles för laddad efter 400 meter när han fick en häst på utsidan och började tävla mot den, då kan han bli lite tjurig. Då tar han i och bryr sig inte så mycket om att det finns hästar framför och det slutade med galopp.
- Hästen har alltid haft lite vassa tendenser i sig, men har varit trög och flegmatisk i loppen eftersom vi har tagit det lugnt med honom. Men under vintern har jag tryckt till honom i träningen på ett annat sätt, för att han ska kunna ta ytterligare ett steg i utvecklingen, så nu har hans vassa tendenser börjat visa sig.

Elitkampen är målet
Vad har du tänkt kring taktiken den här gången?
- Jag har tänkt köra så fort det går, så länge det går. Vi har alltid tagit honom lugnt från start och kört till slut, det har varit en medveten taktik och nu blir första gången som vi laddar från start. Jag tror han kommer visa upp en betydligt bättre startsnabbhet.
Hur fort tror du han kan springa?
- Om banan är bra tror jag han kan gå en låg 1.20-tid. Han har avslutat lopp i den farten de sista 1 200 metrarna ute i spåren bland annat.
Siktar ni mot Elitkampen?
- Ja, vi siktar dit och tanken är att det här är sista starten innan dess.
Det börjar närma sig din 30-årsdag. Kan Tangen Haap fixa en tidig födelsedagspresent på lördag?
- Ja, jag hoppas det. Annars skulle det vara ännu bättre med en present i efterskott sista helgen i maj, säger Björn Karlsson och skrattar.

Niklas Sörén Högblom, Kanal 75


Hästen har inte startat på två månader, varför?- Han var inte frisk i sin senaste start och är åtgärdad efter det. D..


Hästen har inte startat på två månader, varför?
- Han var inte frisk i sin senaste start och är åtgärdad efter det. Dessutom har vi fixat tänderna på honom. Sedan har vi laddat som tusan för det här loppet.
Vad innebär det att du fixat tänderna på honom?
- Att han springer rakare. Han har haft problem med munnen från och till och tidigare har vi slipat tänderna. Men den här gången fick hästen bedövning så att han kunde få en mer grundlig behandling och det verkar ha gjort gott.
Känns han annorlunda efteråt?
- Ja, han hänger inte alls lika mycket på en töm. I senaste jobbet sprang han spikrakt utan någonting på huvudet. Det innebär att jag kan välja vilket huvudlag jag vill på lördag.
Vad väljer du då?
- Det får vi se efter värmningen. Tidigare har han gått med olika typer av stängt där han sett lite mer åt höger. Men nu kanske det blir ett vanligt helstängt huvudlag. Huvudsaken är att hästen inte bryter och det gör han inte nu.
Påverkar det startsnabbheten?
- Nej, han brukar vara lika snabb oavsett huvudlag. Startsnabbheten hänger på hur han sätter hovarna bakom bilen, det brukar Kaj (Widell, kusk) säga i alla fall. Däremot ska han tävla barfota runt om den här gången och det brukar göra honom rappare.
Vad innebär det för prestationen?
- Själv kan jag inte svara på det eftersom jag aldrig kört honom utan skor. Men enligt Kaj är han mycket bättre utan skor. Det innebär också att vi kan ta bort alla skydd på benen, precis som då han tävlade barfota i fjol.
Hur är formen?
- Riktigt bra. Han är rejält trimmad. Jag har kört ett banjobb på 1.15/1 600 och då pullade han över mål. Sedan körde jag ett vansinnigt hårt heatjobb i skogen. Jag törs lova att det inte är många hästar i det här loppet som stått pall för ett sådant pass, men han klarade det utmärkt.
Hur ofta kör du sådana jobb inför en start?
- Det är väldigt sällan. Jag gjorde det inför V75-vinsten i höstas och inför finalen starten efter. Han brukar svara bra på det.
Jämför formen med de två vinsterna i början på året…
- Han är i mycket bättre form nu. Men helt på topp ska han inte vara förrän i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen.
Vad tycker du om uppgiften på lördag?
- Han tillhör de tre-fyra bästa i loppet och jag är nöjd med startspåret. Skulle det bli en strykning innanför blir jag ännu nöjdare.
Kan du avslöja taktiken?
- Ja, det blir full laddning mot ledningen. Jag kan inte lova att han kommer dit direkt, men han tål att köras länge om spets och ändå stå till mål. Skulle han få svar är jag ganska säker på att han knäcker ledaren, men då kan det alltid dyka upp någon annan till slut. Men sammantaget tycker jag att han är ett tidigt segerbud.
Blir det några andra ändringar förutom barfota och huvudlag?
- Han tävlade med Ghost-vagn senast så det är ingen ändring, men det är en ändring mot vinsterna då han gick med vanlig sulky. Han har bara sprungit i Ghosten ett par gånger och inte fått till det ännu, men det har funnits förklaringar och jag tycker att han travar mycket bättre i den så jag hoppas att det blir full utdelning nu.

Robin Johansson, Kanal 75

Chrille Erikssons V75-tips till Umeå lördag 22 april 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Umeå lördag 22 april 2017.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se