Björnkollen V75-tips till Romme lördag 19 oktober 2019

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 19 oktober 2019. Intressant som alltid från Sveriges vinstrike kuskchampion.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


V75 drar till Norge den här veckan på lördag gästar miljonspelet Bjerke travbana utanför Oslo. Hemmatränaren Geir Vegard Gunderse..


V75 drar till Norge den här veckan på lördag gästar miljonspelet Bjerke travbana utanför Oslo.
Hemmatränaren Geir Vegard Gundersen har ett mycket starkt år bakom sig. Trots att han ”bara” har 26 hästar i träning hotar han den regerande championtränaren Frode Hamre om förstaplatsen i den norska tränarligan. Stallets hästar har nästan sprungit in tio miljoner kronor vilket är rekord för Gundersen. Frode Hamre som leder har bara ett försprång på ett par hundratusen kronor.
– Vi har haft jättemånga bra år i rad nu och fjolåret var fantastiskt bra. Men jag måste säga att i år har det gått ännu bättre. Vi har bara 13, 14 starthästar och har vunnit flera av de största loppen. Det är otroligt bra gjort, säger Geir Vegard Gundersen.
– Men Frode Hamre blir tränarchampion för min säsong är i princip slut nu. Jag satsar på att mina hästar ska vara i form under sommaren och i de stora unghästloppen. På vintern tränar vi i stort sett bara. Jag är i alla fall jättenöjd med våra resultat.

Har obesegrad supertalang – ”Fantastisk häst”
Under Bjerkes ”Superhelg” i början av september hade stall Gundersen stora framgångar i årgångsloppen. Han vann själv det norska travderbyt med Max Brady, vilket var Gundersens sjunde derbyseger.
– Gunnar Eggen har rekordet med tio segrar så målet är att klara fyra till, säger Geir Vegard.
I stallet finns även supertalangen Hillary B.R. som vann det norska Stoderbyt. Den fyraåriga damen är fortsatt obesegrad och bedöms av många experter vara Norges nästa stora stjärna.
– Hon skulle egentligen ha varit med i Breeders Crown-finalen i Eskilstuna men fick känning i ett bakben efter Stoderbyt och har bara tagit det lugnt. Nu tränas hon lite försiktigt igen och vi siktar mot nästa säsong. Hon har gjort 15 starter och tagit 15 segrar. Det är en helt fantastisk häst, säger Gundersen.

”Är en väldigt kapabel häst – bästa chansen”
Men över till lördagens V75-omgång där Bjerke-tränaren har fem hästar till start. Han har satt dem i ordning formmässigt till den här penningstarka dagen men beklagar sig över hästarnas startspår.
– Det är bara en häst som har fått bra läge. De andra har fått spåren sju, sju, åtta och elva, suckar han.
Det är också hästen med det bästa spåret som är bästa chansen i omgången. Det är treårige hingsten Iggy B.R. som var obesegrad felfri fram till Kriteriet där han galopperade bort sig som hårt betrodd. Hästen har vunnit fem lopp på nio starter och kommer från en övertygande seger i lördags.
– Iggy B.R. (V75-2) är en väldigt kapabel häst men han är fortfarande barnslig och inte helt att lita på. I lördags skötte han sig bra och vann Höstfinalen i Jarlsberg där de bästa treåringarna var med. Han vann väldigt lätt men nu möter han äldre och mer rutinerade konkurrenter och jag kan inte motståndet riktigt. Spår två bakom bilen är perfekt och jag hoppas att han sköter sig. Då tror jag att han har bra chans och distansen 2600 meter är ett plus.

”Fast med alla krafter kvar i Derbyt”
Geir Vegard Gundersen kommenterar sina övriga V75-hästar på följande vis i tur och ordning.
– N.Y.Coeur de Soleil (V75-1) gör bra lopp varje gång och är som bäst när han kan komma till ledningen och springa i full fart hela tiden. Tyvärr kan han inte göra det från spår sju och det är ett svårt läge i den här konkurrensen. Han har visat bra kunnande och vann V75 i Årjäng i somras och vann även lopp under elitloppshelgen. Vi får hoppas på överpace och då kan han ta en fin premie. Inga ändringar.
– Blueridge Sun (V75-4) var väldigt bra i senaste starten och vann enkelt på 1.12,5. Det är en häst som bara har gjort bra lopp i karriären och hon var trea i Stoderbyt. Det var synd på läget med spår elva här och från det spåret ligger jag lite lågt. Vi får hoppas på flyt under vägen och jag tycker att hästen ska med på en stor gardering. Inga ändringar.
– Noble Superb (V75-6) har haft en väldigt bra höst och vann sitt uttagningslopp till Derbyt och blev fast med alla krafter kvar i finalen. Han var även femma i Europaderbyt i Helsingfors näst senast. Från ett bättre läge hade jag trott på bra chans här men spår sju bakom bilen över kort distans är vanskligt. Vi får nog sikta in oss på en fin premie därifrån. Inga ändringar.
– Faust Boko (V75-7) går jämnt och bara varje gång och är en väldigt flink häst. Formen är fin men det är tyvärr samma här och från spår åtta bakom bilen över kort distans blir det väldigt svårt. Vi får hoppas att han kommer ner i banan och att det blir överpace på loppet. Inga ändringar, säger Geir Vegard Gundersen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Söndagens Breeders’ Crown-finaler var slutpunkten för storloppssäsongen för landets tre- och fyraåringar.Gemensamt för de f..


Söndagens Breeders’ Crown-finaler var slutpunkten för storloppssäsongen för landets tre- och fyraåringar.
Gemensamt för de fyra vinnarna var att alla tog sin första stora titel för säsongen.
För Conrads Rödluva var det en bekräftelse att hon fortfarande aspirerar på drottningkronan bland de fyraåriga stona.
Att Racing Brodda fick en blytung resa utan rygg och Activated var stekhet i startögonblicket spelade förstås in, men frågan är om utgången blivit en annan oavsett konkurrenternas strul.
Det trodde i alla fall inte tränaren Daniel Redén sedan han för första gången utrustat sin stålmärr med norskt huvudlag.
- Jag visste att hon skulle vinna. Som hon svarade på norsken när jag drog den i torsdags, då tänkte jag att hon kan inte vara dålig nu, trots att hela stallet stått sjukt. Hon studsar tillbaka och ser bättre ut än någonsin idag, då blir man nöjd. Otroligt stort, jublade Redén sedan han sett sin häst tugga ner motståndet i tredjespår och dundra undan på dagens särklassigt snabbaste segertid, 1.11,8/2 140 meter autostart.
Det innebär att Conrads Rödluva går till vintervila med drygt 9,5 miljoner kronor på kontot, rekord för ett svenskfött fyraårigt sto.

Äntligen Walmann
Minst lika lycklig var Roger Walmann.
2019 var året då norrmannen blev invald i ”Hall of Fame” och samtidigt stallets sportsligt sämsta på evigheter.
Reaktionen sedan Forfantone Am spårat hem finalen för fyraåriga hingstar/valacker sade allt.
- Jag skrek högre än då jag vann Elitloppet, då kan du tänka dig vad det här betydde. Att få sätta den här i årets absolut sista stora lopp, det är så roligt för hela stallet, förklarade Walmann i vinnarcirkeln och fortsatte:
- Alla som följt team Walmann i år vet att det har gått dåligt. Vi har inte kommit på varför och det har varit stolpe ut flera gånger. Helst vill jag glömma det här året, men nu fick vi bekräftat att vi inte är helt borta.
Örjan Kihlström satt i sulkyn bakom vinnarna och kunde därmed bokföra en BC-dubbel.

Dubbel även för Kontio
Men det var han inte ensam om.
Innan dess hade Jorma Kontio tagit hand om de båda treåringsfinalerna.
Brother Bill kom till ledningen och blev aldrig utmanad av sina baneman från Svenskt Travkriterium, Power.
- Han rullade över ett par gånger i värmningen vilket han gjort förut, men det var ändå något som inte var som det skulle. Han var lite tjuvladdad också. I första sväng var det nästan passgång. Nu blir det vintervila så kommer vi tillbaka nästa år, konstaterade Robert Bergh om favoriten.
Ingen skugga över vinnaren för det, Brother Bill har gått från ingenstans till kulltoppen och sprungit in fyra miljoner på två månader, på ett manér så typiskt för Timo Nurmos-tränade treåringar.
- Det blev revansch för kriteriet, han hade vunnit då också om han inte blivit störd. Hästen har utvecklats mycket bra och vi har siktat mot hösten hela tiden, förklarade landets treåringsdominant på tränarsidan.

Känslosam födelsedagspresent
Samma recept valde Kontio bakom Stefan Melanders Ganga Bae som försvarade sig envist mot storfavorit Mascate Match.
En känslosam födelsedagspresent till skötaren Jenny Gustafsson.
- Att hon ska vara så här bra… Det är så stort. Det är en speciell tjej, hon är glad och hon är tuff, snyftade Gustafsson med glädjetårar i ögonen.
1,6 miljoner kronor var belöningen för var och en av BC-vinnarna.
V75-spelarna med sju rätt fick emellertid nöja med en bråkdel sedan firma Kihlström/Nurmos noterat ytterligare två väntade triumfer i Cactus och Seismic Wave.
Att Henriette Larsen fixade omgångens största överraskning bakom Randemar R.D. i lärlingsloppet gjorde att utdelningen för sju rätt nådde 19 096 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till 2019-11-09 08:19 söndag 10 november 2019
Björnkollen V75-tips till 2019-11-09 08:19 söndag 10 november 2019

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 2019-11-09 08:19 söndag 10 november 2019.


Snön gjorde entré för första gången denna V75-höst när Sundbyholmtravet drog igång Breeders’ Crown-helgen med ..


Snön gjorde entré för första gången denna V75-höst när Sundbyholmtravet drog igång Breeders’ Crown-helgen med bistra yttre förhållanden.
Det passade inte Milligan’s School, men det spelade ingen roll då Stefan Melanders tiofaldige miljonär tog fram blåstället och gjorde sitt jobb ändå.
- Underlag och distans var inte till hans fördel idag. Och han fick aldrig vila när vi kom till ledningen. Jag kunde inte köra för fullt runt sista sväng, men tänkte att håller jag bara kvar benen så kontrar han tillbaka, förklarade Ulf Eriksson vars häst gjorde just detta och återtog det kommando som bakomvarande jätteskrällen Deep Sea Dream rivit åt sig i ett hastigt angrepp runt slutsvängen.
Inte helt olikt V75-segern på Rommetravet för tre veckor sedan. 
För Eriksson innebar det en V75-dubbel då han i avdelningen innan satt dit gotländske jätteskrällen Echo Gamble, till tränaren Roger Hassborgs stora glädje och förvåning.
- Det har aldrig varit mer bubblor i den här kroppen, jublade Hassborg och fortsatte:
- Jag trodde aldrig på det här. Han var jättedålig senast han startade, därför gjorde vi några småjusteringar till den här gången.

Favoritparad
Därmed snuddade V75-värdet 4 000 kronor efter två avdelningar sedan Conrad Lugauers Harran Boko gjort slarvsylta av sina konkurrenter via en mäktig långspurt i bronsdivisionen.
- Vi var optimistiska innan loppet och fick en perfekt resa. Hästen har utvecklats enormt blivit mer eller mindre komplett. Dessutom känns det som att vi hittat den riktiga tajmingen när han ska starta och gå bäst, förklarade Lugauer vars häst var oplacerad på V75 så sent som i lördags.
Resten av omgången blev emellertid en ren favoritparad.
Berne Gustafssons segermaskin Polly Avenue visade att steget mellan lunchtrav och V75 inte behöver vara oöverstigligt då hon rundade till ledningen inför slutsvängen och stack ifrån fältet för Magnus Jakobsson.

Rollerpotten växer på Top 7
Ännu mer överlägsen var omgångens tyngsta favorit Whipped Eggs. Per Lennartsson fick hoppa in för strukne Örjan Kihlström och tog ett tidigt initiativ som innebar ledningen knappa två varv från mål. Resten blev en styrkedemonstration från Robert Berghs karismatiske långskubbare.
Timo Nurmos-tränade Istanbul Boko hade också V75-spelarnas förtroende vilket infriades sedan Jorma Kontio styrt fram utanpå ledaren. Att de två närmast betrodda Velasquez Bar och Hurricane River knep övriga pallplaceringar var emellertid inte tillräckligt för att någon skulle hitta rätt på Top 7 vilket innebär att den redan massiva rollerpotten vandrar vidare med 2,8 miljoner kronor till nästa lördag.

”Gjort ett fantastiskt jobb”
Positionen utvändigt om ledaren blev det även för Svante Båths hårding Espirit Sisu som fixade femte raka favoritsegern
- Det är faktiskt en riktigt, riktigt bra häst. Han har tävlat mot några av Sveriges bästa hästar i de senaste finalerna. Jag tror att han kan ännu bättre än idag, men han var i alla fall tillräckligt bra. Det är extra roligt när det går bra för den här hästen för det är ingen enkel herre. Stackars ”Björka” (Camilla Björk) som har hand om honom 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Att han blivit en riktig tävlingshäst, det var han inte för ett par år sedan, berömde körande Erik Adielsson sedan han fastställd V75-utdelningen till 56 609 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Eskilstuna lördag 9 november 2019
Björnkollen V75-tips till Eskilstuna lördag 9 november 2019

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Eskilstuna lördag 9 november 2019.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se