Björnkollen V75-tips till Mantorp lördag 15 februari 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Mantorp lördag 15 februari 2020. Intressant som alltid från Sveriges vinstrike kuskchampion.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


Jörgen Westholm har haft härligt stäm i sulkyn på V75 under februari. Det började med att han tog hem V75 Champions genom att sät..


Jörgen Westholm har haft härligt stäm i sulkyn på V75 under februari. Det började med att han tog hem V75 Champions genom att sätta dit såväl Strong Heartbeat som Remarkable Feet på Åby. Veckan efter hade han bara en styrning i V75-finalerna och slog då åter till bakom Remarkable Feet, denna gång till skrällodds.
Det har tydligen gett råg i ryggen för på lördag sätter Westholm upp sig själv upp bakom samtliga sina fem V75-hästar och berättar följande inför omgången:
- 7 Guli Rubin (V75-2) galopp ett var mitt fel, jag trodde att jag kunde forcera mig till ledningen och hästen kändes så fin i det läget. Galopp två var en lite trång incident, det var lite rörigt, så halva galoppen var väl mitt fel. Han är rätt startsnabb och trivs med att vara med i främre träffen. Skulle jag få spets och vara med i pole position så skulle han kunna dyka upp i striden, men jag har jättestor respekt för Ängsborken som jag tror är vår nya kanon i kallblods-Sverige. Det var inte jänkarvagnens fel att han hoppade senast, det var kusken, så vi tar den igen. Hästen har sett jättefin ut i jobben och har toppform, men står lite fel inne i klassen.
- 4 Infinite Knight (V75-4) fick helstängt på sig senast, jag trodde att hon skulle gå felfritt från bakspår, men hon ville inte det. Nu öppnar vi upp henne med skygglappar som man kan dra ner. Vi siktar på en felfri avgång, hon är i form och ska streckas i ett öppet lopp. Hon har lite dåligt med segrar i raden, men jag tycker inte att det beror på henne. Hon har sett fin ut efter Mantorp och kan vinna med rätt lopp.
- 3 Radjah d’Inverne (V75-5) var vi inne på senast, men så fort han får göra något själv i loppen så fungerar han inte. När han inte har någon häst framför sig så blir han ivrig och spänner sig och tappar stinget till slut. Han ska ha en smygresa. Distansen passar och han känns fin i träningen, men det är en sådan man måste sitta kvar med till 150 kvar. Lyckas vi servera honom det loppet så kan han vinna. Tittar man i lopparkivet så har han verkligen smygform. Han har inte haft någon tur med positionerna sista fem starterna.
- 1 Remarkable Feet (V75-6) känns fortsatt fin. Han kan öppna, kollar man på hans spårstatistik i karriären så har vi inte haft så många lägen att prova från start. Skulle han få spets så skulle jag väldigt gärna vilja köra honom där. Jag tror att han växer lite i ledningen. Inga ändringar.
- 1 Strong Heartbeat (V75-7) har jag aldrig kört något riktigt bakom bilen med, så han ska få vara med innan tävlingarna imorgon. Jag tänkte lägga ut på Twitter efteråt hur han känns i bilprovstarten och hur jag upplever att han ska kunna öppna. Skulle han få spets är det nog inte så jättemånga som kan ta sig förbi honom under loppet. Det är en häst med hög kapacitet. Vi har haft fantastiskt bra träningsförhållanden på vår inomhusbana så jag väljer att starta på lite. Han är lite orutinerad och behöver lopp inför säsongen, så han kommer att få starta på under våren. Vi fortsätter med järnskor, bomull och vanlig vagn. Jag hoppas att det kan gå ändå, säger Jörgen Westholm.

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Björnkollen V75-tips till Bergsåker lördag 29 februari 2020
Björnkollen V75-tips till Bergsåker lördag 29 februari 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Bergsåker lördag 29 februari 2020.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Bergsåker lördag 29 februari 2020

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Bergsåker lördag 29 februari 2020.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 29 februari 2020

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 29 februari 2020.


Lars-Göran Söderberg-tränade Fluke har utvecklats vartefter och segrarna kom i start nummer 16 och 17 i karriären. Båda gångerna..


Lars-Göran Söderberg-tränade Fluke har utvecklats vartefter och segrarna kom i start nummer 16 och 17 i karriären.
Båda gångerna har stoet visat stor startsnabbhet och tagit två lätta segrar från ledningen.
På lördag lär det fyraåriga stoet bli en del spelad i det inledande loppet på V75 på hemmabanan Bergsåker.
Fluke – ”lyckträff” på svenska  – lottades på ett så kallat springspår i volten och får för första gången Ulf Ohlsson i sulkyn.
- Hon är så pass snabb ut att jag tror att hon tar ledningen från springen. Sedan får Uffe köra i ledningen om han vill. Taktiken bryr jag mig inte om. Senast på Solvalla satt hon fast och var pigg i mål och det känns som att hon hade tjänat en bra slant om hon fått chansen där. Det norska huvudlaget hon använde för första gången kan kanske komma till användning nu i stället, säger Lars-Göran ”Lalle” Söderberg, som är med och deläger hästen.
Lars-Göran Söderberg har kört stoet i övervägande delen av starterna och suttit i vagnen vid en av de två segrarna som kommit.
Båda gångerna har loppen startats med bil.
- Hon har visat att hon är snabb med volt också. Jag hade springspår med henne i ett sådant där rikstotolopp som går utanför V75 en gång och då spetsade hon plättlätt trots att jag missade från start, säger han.

"Kör ju så jävla lite lopp"
Ulf Ohlsson har vunnit mest i Sverige under en längre period och brukar vara den blågule kusk som kör flest travlopp varje säsong. Han närmar sig seger 6000.
Lars-Göran Söderberg ville testa med vännen Ohlsson som ”chaufför” bakom Fluke den här gången.
- Jag kör ju så jävla lite lopp och tycker inte att jag prickar bra i voltstart helt enkelt. Så just för hennes del är det jätteviktigt att komma iväg bra den här gången. Ohlsson kan bli en viktig marginal och det där extra som behövs, säger Sundsvallstränaren.
Du tror som sagt på bra spetschans och överlåter sedan till ”svart kusk” att bestämma taktiken?
- Ja, jag vet ju inte hur fort de andra kan springa men jag tycker att hon borde kunna vara med bland de tre om det inte blir någon idiotkörning från start då. Uffe brukar vara lite ”stänkrädd” också och får ju köra i spets om han vill. Det är ju mycket större chans att han får vara någorlunda i fred om han sitter i ledningen än om jag gör det...
Hur blir banan på lördag tror du?
- Det skulle vara kallt hela vägen fram till lördag enligt prognoserna och jag har svårt att tänka mig att det inte blir tjäle i banan. Det kommer definitivt att behövas brodd bak och kanske fram också. Fluke går lika bra med brodd som utan och det är nästan så att jag skulle föredra brodd på lördag eftersom hon är van det och kan ha fördel gentemot andra tillresande hästar.
I V75-7, klass I, kör Ulf Ohlsson stallets Classics Never Die. Chansen?
- Det blev ett hårt lopp för honom och jag har svårt att tro att han kan vinna i det där getingboet. Men han fick ett kanonläge och gör ju alltid bra lopp och de springer inte ifrån honom på något vis. Så det kan bli en bra slant om han kommer ner på innerspår. Senast var han bra men jag tyckte att han blev väl trött efteråt, åt dåligt och han fick bara gå i hagen i en vecka efteråt.  Nu tränar han på och känns pigg igen men han han tog trots allt åt sig mer än han brukar.

Mikael Wikner, Kanal 75


Norske kallblodsstjärnan Odd Herakles får åka till Sundsvall på lördag för årets andra start. Kusken Tom Erik Solberg har..


Norske kallblodsstjärnan Odd Herakles får åka till Sundsvall på lördag för årets andra start. Kusken Tom Erik Solberg har tolv hästar en rejäl bit framför sig när han vänder upp med den snart sjufaldige miljonären i V75-2.
Men hästen är erkänt startsnabb och som det låter kommer den egenskapen att nyttjas. Norrmännen ska förmodligen försöka gå på knock med Odd Herakles och låta hästen runda fältet i spåren direkt från start.
Tränare Lars O. Romtveit är nöjd med var han har tioåringen formmässigt.
- Jag tycker förutsättningarna med tolv hästar på start och bara tre på hans volt ser greit ut. Det borde hjälpa till så att han får en väldigt fin start och går det som jag vill sitter Odd Herakles i täten tidigt i loppet, säger Romtveit.
Med Månprinsen A.M. på skadelistan tog den norske hästen definitivt över som rasens bäste under 2019 med segrar i såväl finska Nordic King och Unionskampen i Karlstad.
I Elitkampen på Solvalla blev det positionsbekymmer från ett bakspår.

Vreds på bakom bilen
Den speedige norrmannen tjänade 2,3 miljoner under 2019 och fick gå som snabbast i Bollnäs i augusti. Odd Herakles visade då att han kan flytta på sig Bollnästravets Elitsprint.
Tom Erik Solberg ställde på i tredje- och fjärdespår när startbilen lämnade och rundade fältet från spår tolv och vann loppet på snabba tiden 1.19,0 över kort distans.
Odd Herakles var mycket bra vid lätt spetsseger i norska V75 i årsdebuten för några veckor sedan. På lördag möter han några riktigt fina kallblod. Alf Jonssons hemmastjärna Ängsborken från spår ett på startvolten kommer exempelvis att bli mycket spelad.
Tränaren Lars O. Romtveit:
- Han är bäst i spets och jag tror nog att kusken kommer att köra för att försöka komma dit så att han styr loppet därifrån. Är bara allt normalt sedan så borde han kunna hålla undan till slut. Ett minus är att han inte kan gå barfota på lördag. Han går fint med skor - och brodd -  om det skulle behövas men det allra mest optimala för honom är ju att springa helt utan.

”Han var helt strålande!”
I oktober ställdes hästen undan för säsongen och årsdebuten skedde alltså i februari. Eftersom hästens skötare haft hand om det mesta i träningsväg över vintern var Romtveit spänd inför starten i Forus.
Efter uppvärmningen, som tränaren tog hand om, kvarstod frågetecknen.
- Sedan gjorde kusken en provstart med honom och då var han helt strålande! Han fick bestämma tempot till 1.25 i ledningen under loppet. Från mitten av den sista kurvan och in så körde Solberg till våldsamt och det gick väl 1.18 sista 500 meterna och då gick det ännu lite snabbare på upploppet. Han vann väldigt enkelt.

Flyttas till Sverige
2020 blir Romtveits sista år som jordbrukare och tränare av hästar i större skala.
Husse blir pensionär och Odd Herakles avelshingst på heltid efter att ha varvar den sysslan med tävling i några år.
2021 flyttas hingsten till Sverige och Bollnäs-tränaren Fredrik Fransson stuteri i Järvsö.
- Jag fyller 70 och tänker få det lite lugnare. Jag kommer inte att blanda mig i det som bestäms men enligt vad ägarna säger nu vill de låta hästen sluta på topp och bara låta honom tävla hos mig året ut, sedan blir det bara avel, säger Lars O. Romtveit.
Vad säger du till spelarna inför lördagens start?
- Att vi ställde undan en frisk och fin häst i oktober och att han kommer med fin form till Bergsåker. Inte den bästa formen men han känns strålande i träningen. Han har vanligtvis två speeder: en som kan brukas tidigt i loppet och en speed till slut. Jag tycker att det ser ut som att han ska ha bra segerchans.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se