Björnkollen V75-tips till Åby lördag 1 april 2023

Om klippet nedan inte startar automatiskt, klicka på bilden eller följ denna länk till dagens björnkollen

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Åby lördag 1 april 2023. Intressant som alltid från Sveriges vinstrike kuskchampion.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Unknown lördag 27 maj 2023
Björnkollen V75-tips till Unknown lördag 27 maj 2023

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Unknown lördag 27 maj 2023.

Björnkollen V75-tips till Solvalla söndag 28 maj 2023
Björnkollen V75-tips till Solvalla söndag 28 maj 2023

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Solvalla söndag 28 maj 2023.

V75-system och V75-tips till Solvalla lördag 27 maj 2023

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Solvalla lördag 27 maj 2023.


Dion Tesselaar är en av de mest framgångsrika tränarna i Nederländerna. I stallet finns ett 40-tal hästar och Tasselaars signum ä..


Dion Tesselaar är en av de mest framgångsrika tränarna i Nederländerna. I stallet finns ett 40-tal hästar och Tasselaars signum är att han plockar fram högklassiga unghästar på löpande band.
- Vårt upplägg fungerar bra och vi har fått chansen på fina hästar och då är det lita lättare att jobba, säger Dion Tasselaar.
Prispengarna i Nederländerna är låga i jämförelse med Sverige och framför allt med Frankrike och han räds inte att åka om han har hästar som duger.
- Det är tufft i Frankrike och många hästar från Europa. Travet i Sverige är fantastiskt fint och det är tufft där också och framför allt den här helgen som väntar, samtidigt är det en härlig upplevelse som jag ser fram emot väldigt mycket.
Under elitloppshelgen har stallet hästar till start på V75® både lördag och söndag. Hästen som tilldrar sig mest intresse är 3 Novato (V75-4, söndag, bilden) som är obesegrad efter sju starter. Treåringen jagar en miljon kronor i finalen i Breeders Course för hingstar och valacker.
- Det är en fantastiskt fin häst som har skött sig klanderfritt varje gång och aldrig riktigt varit bottnad. Han känns fin i träningen och blir bara bättre och bättre och allt verkar bra med honom inför det här loppet.
Är han startsnabb?
- Ja, han kan öppna snabbt och jag ser honom gärna i ledningen, men jag vet inte hur fort konkurrenterna kan öppna och vad de har för taktik.
Hur mycket tror du på honom?
- En hel del, han har inte förlorat ännu och uppträder som en stjärna så jag tror på en bra chans.
Finns det något som oroar?
- Det ska väl vara resan då som är ganska lång, men han har rest tidigare utan problem så det är inget jag ser som något större problem.
Du kör själv 5 Daniel Hazelaar i samma lopp, hur bra är han?
- Han är också en väldigt bra häst, men inte lika bra som Novato. Daniel Hazelaar vann på ett bra sätt senast och utvecklas hela tiden. Han är ganska snabb från start och får vi ett bra lopp så kan han vara trea-fyra.
Vi håller oss kvar på söndag, 1 Gio Cash (V75-6) har ett lopp i kroppen, hans status?
- Den är bra och han är på väg uppåt i form. Han var mycket tränad innan årsdebuten senast, men det blev en snabb avslutning och han blev slagen på speed. Nu är han rappare i benen och har ett perfekt spår. Gio Cash är startsnabb och min plan är att ta ledningen och sedan köra där. Jag hoppas en del på honom också.
En häst till ska avhandlas och det är 9 Riet Hazelaar (V75-1, lördag) som var strålande som tvåa senast?
- Jag var väldigt nöjd med henne. Det var första riktiga loppet på länge och hon har tagit det bra och ska vara ännu bättre den här gången och det lär behövas. Hon möter väldigt många bra hästar och har ett läge som gör att hon är lite utlämnad. Jag tror på en bra prestation och det blir spännande med Dexter Dunn som kusk.

Joakim Brundin, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se