V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs en gång i tiden ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort. För er som använde SVT Text TV tidigare och vill ha ett enkelt och avskalat travresultat kan vi tipsa om en annan travsida: texttvresultat.se

Aktuella V75-tips

Björnkollen V75-tips till Eskilstuna lördag 2 juli 2022

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Eskilstuna lördag 2 juli 2022.

V75-system och V75-tips till Eskilstuna lördag 2 juli 2022

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Eskilstuna lördag 2 juli 2022.

Björnkollen V75-tips till Kalmar söndag 26 juni 2022

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Kalmar söndag 26 juni 2022.

V75-system och V75-tips till Kalmar söndag 26 juni 2022

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Kalmar söndag 26 juni 2022.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella Travnyheter


Sommarens första E3-finaler är russinen i den här veckans V75®-kaka på Sundbyholmstravet. Men även övriga lopp bjuder på..


Sommarens första E3-finaler är russinen i den här veckans V75®-kaka på Sundbyholmstravet. Men även övriga lopp bjuder på fin sport. Och för André Eklundhs del är klass II-finalen (V75-2) dagens höjdpunkt. Där har han tre hästar till start och han kör själv den han tror mest på, hårdingen Farfars Dream.
- Han har verkligen tagit stora kliv efter vinterträningen och blir bara bättre och bättre för varje start. Han har tagit det senaste loppet bra och känns jättefin här hemma, så det klart att jag åker upp till Eskilstuna och tror att jag ska kunna segerstrida, säger André Eklundh.
Hans häst kan inte utnyttja sitt fina utgångsläge med spår tre bakom startbilen men han räds inte ett offensivt upplägg.
- Han har inte visat någon startnabbhet utan det är väl egentligen bara att hoppas att vi kan hitta en vettig position. Sedan tycker jag att han är så pass bra och löpärligt att man kan kliva fram med honom, han tål lite grovjobb själv.
Stallkamraterna Wingait Leif och All In Face startar från spåren närmast utvändigt om Farfars Dream och André Eklund låter väldigt nöjd även med dem.
- Jag tycker att de är två outsiders. De är rätt så bra för klassen men det är jämna och bra hästar de möter och jag tycker att ”Farfar” är snäppet vassare än dem för dagen. Men jag är väldigt nöjd med dem i träningen och de kommer säkert göra i närheten av sina livs prestationer hittills.

Luringen en luring
André Eklundh har en spännande häst även i klass I-finalen, vars namn är extra passande när han den här gången startar som ett av loppets skrällbud. Luringen la Ma (V75-1) har vunnit tre av sju lopp i år och gick senast undan till enkel triumf från ledningen.
- Han har dokumenterat fin form men är lite ojämn i humöret. Näst senast var han som en tickande bomb och det var chanslöst att få honom felfritt in i första sväng. Hur som helst möter han bra hästar den här gången och får nog svårt att vinna, men han besitter rätt så bra kapacitet och är väldigt tempostark, så han skulle vara kraftigt gynnad om det blir tempo. Om de andra tävla lite för mycket från början finns möjligheter.
Väljer du spår ett eller två från start?
- Det beror helt och håller på hur han känns. Är han lika skarp som näst senast kan vi inte ligga på innerspår.
Några ändringar på någon i kvartetten?
- Luringen gick med träningsutrustning senast. Nu optimerar vi och sätter tillbaka det han brukar tävla med. Alltså rycktussar och norskt huvudlag. Senast gick han med öppet huvudlag och fast huva.

Ola Johansson, Kanal 75


Med 250 000 kronor till vinnaren är Åby Monté Trophy ett av Sveriges allra största montélopp. Och det var ett vasst startf&au..


Med 250 000 kronor till vinnaren är Åby Monté Trophy ett av Sveriges allra största montélopp. Och det var ett vasst startfält som samlades bakom bilens vingar för att göra upp över 2 140 meter. Men det blev ingen jämn uppgörelse. Robert Bergh-tränade Mindyouvalue W.F. stack direkt till ledningen och efter viss uppvakning av fransmannen Diamant de Larre lämnade han konkurrenterna i slutkurvan och dundrade undan till överlägsen triumf.
- Han är utan tvekan den bästa häst som jag har ridit och det här är den största segern i min karriär, sa ryttaren Christina A Hande, som red den tiofaldige miljonären för första gången.
- Jag var på breddlopp här i förra veckan när jag fick ett sms och trodde att det var ett skämt. Det här måste vara Nordens bästa montéhäst och det känns nästan konstigt när man får frågan att rida en sådan häst.
Ägaren Christer Englunds segervrål kan ha hörts hela vägen in till Avenyn.
- Jag är tröttare än hästen. Det är ett under att jag står. Och när det går så här är det som en panna som kokar vatten, jag bara kokar av glädje. Det gör inte att med ord beskriva hur stolt jag är över den här hästen. Han är bäst!

Tuffast till slut trots stenhård öppning
Jim Oscarsson har tagit fram många fina unghästar under årens lopp. I Urban Africa har han ett nytt stjärnämne. Trots att treåringen pressade ner tempot till mycket snabba 1.08,8 de första 500 meterna, innan körande Christopher Eriksson valde att gå ner i rygg på ledaren, hade hingsten vinstgivande spurtkrafter när han fick fritt spelrum strax före upploppet.
- Jag tror att det finns mycket utveckling i honom. Han var fin när han kom och det finns både fart och styrka i honom, så den här tror jag att vi kommer få mycket roligt med, sa Jim Oscarsson efter segern i Breeders Course-uttagningen.

Ny uppvisning av segerstaplaren
Var botten finns i Lady Beluga är fortfarande okänt. Trots att hon bara tränats lugnt efter segern i diamantstoets final under elitloppshelgen på Solvalla var hon överlägsen när hon nu gick ut i Cruzdo Dela Noches Stoserie. Efter ett varv lämnade Joakim Lövgren andra par utvändigt och från positionen utvändigt om ledaren tog sedan Lady Beluga mycket enkelt hem sin 14:e seger i karriärens 19:e start.
- Nu är det slutlekt och bara bra hästar emot när hon ska upp i stoeliten och sådär, men jag tycker att hon har så mycket kvalitéer så hon kommer att hävda sig där också. Det är en underbar märr, sa Joakim Lövgren.
I The Red Mile för äldre eliten gick segern till Flemming Jensens hedershäst Tycoon Conway Hall (Thomas Uhrberg) och övriga lopp inom V64 vanns av Pernilla Larsson-tränade Ready To Go (Max Karlsson) och Per Nordströms Global Coldplay. De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V64 fick för det 719 kronor och fem rätt gav 15 kronor. Fyrarättspotten frös inne och därmed väntar en jackpot på fredagens V64 som delas mellan Lycksele och Årjäng.

Ola Johansson, Kanal 75


 Topptrav från Eskilstuna med V75® vankas under lördagen.Omgångens höjdare är finalen av E3 för hingstar och valacker m..


 Topptrav från Eskilstuna med V75® vankas under lördagen.
Omgångens höjdare är finalen av E3 för hingstar och valacker med ett förstapris på en miljon kronor. Förhandsfavoriterna är den ännu obesegrade finländaren Corazon Combo och Jerry Riordans stora löfte 5 Pure Atlas (V75-6). Den senare har vunnit 5 av karriärens 7 starter och imponerade i uttagningen senast. Hästen såg närmast slagen ut i sista sväng men tog ny fart över upploppet och avgjorde säkert.
– För de som kollade noga på loppet senast så noterade de att hästens rytm runt sista kurvan inte var helt perfekt. Allt är bra med hästen, vi har kollat igenom honom, men han hade en form av päronsko på sig då. För mig är det sista steget före barfota, men det verkade som att han inte var helt bekväm med det, berättar Jerry Riordan i podden V75® - lördag hela veckan och fortsätter:
– Örjan sa till mig att han hade lite svårigheter med hästen då, många kanske tänkte att det var en typisk ”Kihlström-styrning”, men han fick hålla ihop hästen där genom sista svängen.

Barfota – kommer göra stor skillnad
Hittills i karriären har den talangfyllde Father Patrick-sonen gjort alla sina starter med skor på hovarna. Men till lördagens stora uppgift ändrar tränaren på balansen. Pure Atlas kommer att tävla barfota runt om – något som Jerry Riordan tror ska ge en påtaglig effekt.
– Jag har sagt det här många gånger förr men ibland när hästar verkligen förbättrar sig när de travar barfota, så är det antagligen för att man hade fel skor på från första början… Det verkar som att de nästan blir lyckliga bara att bli av med de skorna som de hade.
– Jag vet att den här hästen kan flyga barfota. Han har haft sina problem med beteendet men det som har räddat honom från att bli valack när han höll på med sina hyss, var just det att han verkade nästan flyga fram utan skor. I ett par hundra meter var det nästan som att han inte rörde marken... Så jag känner mig ganska så säker på att barfota kommer göra en stor skillnad för honom, säger Jerry.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Den 21 maj årsdebuterade Ecurie D. genom att vinna Arthur J. Cutler Memorial på världsrekordnoteringen 1.07,9 över 1609 meter. Den h..


 Den 21 maj årsdebuterade Ecurie D. genom att vinna Arthur J. Cutler Memorial på världsrekordnoteringen 1.07,9 över 1609 meter. Den här lördagen gör Åke Svanstedts stjärntravare ett nytt högintressant framträdande på Meadowlands i New Jersey.
Ecurie D., som körs av sin tränare, tävlar i Crawford Farms Open Trot. Bland motståndarna finns stallkompisen italienske Alrajah One som här gör debut i Åke Svanstedts regi.

Crawford Farms Open Trot
1609 meter autostart
1. Forbidden Trade – Bob McClure
2. It’s Academic – Yannick Gingras
3. Lovedbythemasses – Tim Tetrick
4. Ahundreddollarbill – Todd McCarthy
5. Ecurie D. – Åke Svanstedt
6. Alrajah One – Dexter Dunn (Åke Svanstedt)
7. Venerate – Andy Miller
Förstapris: Cirka 800 000 kronor

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Alla fans av kallblodstrav får sitt lystmäte vid söndagens omgång av GS75®.Hagmyrens omgång är fylld av högklass..


 Alla fans av kallblodstrav får sitt lystmäte vid söndagens omgång av GS75®.
Hagmyrens omgång är fylld av högklassiga lopp för kallbloden, fem av de sju avdelningarna avgörs för rasen och det är riktigt vassa lopp som ska avverkas med Slepiners Elitlopp och Järvsöfaks Minne som toppnummer. Båda loppen bjuder 150 000 kronor till vinnarna.
Eliten finns förstås på plats med giganterna Jan-Olov Persson och Öystein Tjomsland i spetsen. Men även Lars-Erik Karlsson. Travamatör från kallblodssportens epicentrum Järvsö.
Karlsson är bonde till vardags. När vi når honom på telefon är han placerad ”raklång” på sofflocket, men ska snart ut igen för att pressa hö. Han ser fram mot söndagen på Hagmyren.
– Ja, absolut. Det passar bra för mig. Men det är mycket pengar att köra om och då kommer ju också de allra bästa, Tjomsland och Jan-Olov Persson, men de har jag ju å andra sidan mött förr…

Tvåa i både kriteriet och derbyt
Lars-Erik är långtifrån någon duvunge i sammanhanget. Han har skördat fina framgångar med sina hästar och på senare år är det kanske framför allt med Alfie och Alfa Lina som han blivit bekant för. Båda stona finns med i bataljerna på söndag.
Sexåriga 6 Alfa Lina (GS75-5) går ut i Järvsöfaks Minne, ett lopp öppet för fem- och sexåringar. Alfa Lina har redan hunnit vara med i hetluften länge och slutade bland annat tvåa i både i det norska stokriteriet som stoderbyt.
– Alfa Lina tror jag allt är bra med för dagen. Jag körde henne för någon dag sen i ett jobb och allt var som vanligt. Det var ett lite tufft lopp som hon var ute i senast, men jag tycker att hon är bättre nu än vad hon någonsin varit så jag ville prova hur långt hon räckte. Det gick ju bra till den sista biten, då det fattades lite fart i henne. Förhoppningsvis finns det lite mer utveckling i hästen, det behövs lite mer ”tiger” i henne.
Hur ser du på den här uppgiften, Alfa Lina brukar kunna öppna rätt så snabbt?
– Hon lever mycket på talangen, har en bra teknik men är också skapligt startsnabb. Om jag fick välja hade jag ju gärna velat ha ledningen här men det kan väl bli lite svårt. Vi får prova en bit så får vi se var vi hamnar, rygg ledaren hade varit bra också. Eventuellt ska vi köra henne barfota bak men jag tror inte det kommer förbättra henne så mycket; vi har provat barfota runt om tidigare och det blev ingen magisk växel direkt.

En tolvåring i sitt livs form
2 Alfie (GS75-6) tillhör landets mest meriterade ston och kan utan tvekan sorteras in i facket hedersmärrar. Alfie, som hunnit bli tolv år, gör på söndag karriärens 137:e start och har tävlat på kontinuerligt sedan treåringssäsongen. Några ålderskrämpor tycks hon dock inte ha, när hon startade senast i Sjunga Bests Minne på Östersundstravet spurtade hon starkt ute i banan.
– Alfie är i sitt livs form nu. Hon gick väldigt bra till slut senast och hade jag fått rygg på Kalmar då 500, 600 meter kvar så vet fan hur det hade gått…jag tror nästan att hon hade kunnat vinna, tvåa hade vi nog varit säkert i alla fall.
Nu ska hon drabba samman med några av de bästa i klassen?
– Vi vill prova i alla fall. I och med att båda mina två flickor visat sådan form, de har båda höjt sig en klass på senaste tiden, men det är klart det blir svårt att vinna, de möter ju väldigt bra hästar. Det är väl bara Månlykke A.M som fattas nästan. Man måste ha mycket tur, säger Lars-Erik och tillägger:
– Spåret blev ju perfekt. Jag tror jag kan ta mig före Våler Nikolai och hålla emot dem alla utvändigt om jag vill, men Åsrud Vilja och Bellfaks var de jag helst ville ha rygg på och de fick bakspår…men det är en invändig resa som gäller för henne här.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 I elitloppssammanhang är han portförbjuden efter dopingskandalen med Let’s Go 2006.Men hemma i Italien är fortfarande Holger Ehlert e..


 I elitloppssammanhang är han portförbjuden efter dopingskandalen med Let’s Go 2006.
Men hemma i Italien är fortfarande Holger Ehlert ett aktat namn.
På onsdagen såg han stallets två största stjärnor göra upp i storloppet Premio Turilli med motsvarande 1,5 miljoner kronor i totala prispengar.
Det såg länge ut att bli en uppvisning av forne VM-vinnaren Zacon Gio som stack till ledningen för Roberto Vecchione och drog åt sig ett till synes ointagligt försprång runt slutsvängen.
Men över upploppet visade sjuåringen inte segergnistan från förr och slog av på takten så till den grad att två år yngre Bleff Dipa kunde vissla förbi i händerna på Vincenzo Piscuoglio Dell'Annunziata.
Segertiden skrevs till 1.12,7/2 100 meter autostart.
Tiondelen långsammare travade Callmethebreeze (bilden) när han spårade hem fyraåringsloppet Premio Triossi med samma prispengar för Andrea Guzzinati.
Franske unghästspecialisten Philippe Allaires snabbfotade italienare kom närmast från seger i Fyraåringseliten på Solvalla och var kanske inte lika imponerande nu då han fick påminnas för att hålla ifrån sig skuggande Capitail Mail och franske gästen Iway över upploppet.

Robin Johansson, Kanal 75


Han har varit smått oslagbar på dirttracken de senaste säsongerna och kom närmast från en ny triumf i Pramms Memorial på J&aum..


Han har varit smått oslagbar på dirttracken de senaste säsongerna och kom närmast från en ny triumf i Pramms Memorial på Jägersro.
Men likt Rafael Nadal så får Cathrine Ericsens gruskung Duca di Como även ta sig an gräsbanan några gånger per år.
Det hanterar han också, i synnerhet när det handlar om 1 400 meter på Bro Park.
Tisdagens seger togs som vanligt via omedelbar ledning, men blev inte lika överlägsen som i fjol.
- Han var lugnare och mer avslappnad än vanligt. Normalt brukar han dra till ledningen och hålla tempot själv. Sista 200 fick jag påminna honom, men jag var aldrig orolig. Han vann enkelt, konstaterade Elione Chavez efter triumfen värd 125 000 kronor.

Seneschal starkast i igen
Försvarade fjolårstiteln gjorde även Wido Neuroths långskubbare Seneschal som trots toppvikt stod i en klass för sig i Kapplöpningssällskapets Stora Pris över fullvuxna 2 600 meter.
Jan-Erik Neuroth red till förstapriset på 100 000 kronor.
Dubbelt så mycket pengar stod på spel när treåringarna gjorde upp i Bro Park Trial 1 över 2 100 meter.
Per Anders Gråberg placerade Henrik Engblom-tränade Mojave Ghost i rygg på ledande Trust Me, vek ut i början av upploppet och räddade sig undan för frenetiskt avslutande Sugar Crust och Sandstorm. Segerchecken på 200 000 kronor innebar att valacken femdubblade sin startprissumma.

Robin Johansson, Kanal 75


Den populära danstävlingen har legat på is de två senaste åren men ska nu avgöras för sjätte gången. Deltagande..


Den populära danstävlingen har legat på is de två senaste åren men ska nu avgöras för sjätte gången. Deltagande kuskar, Oskar J Andersson, Svante Ericsson, Agnes Larsson, Markus B Svedberg och titelförsvararen Magdalena Ulriksson Siminski, har tränat intensivt inför finalen och framför en expertjury bestående av bland andra Richard Herrey avgörs prestigematchen på Fristadstorget klockan 16.00 på torsdagseftermiddagen.
- Det är alltid spännande när kuskarna ska dansa och det står mycket prestige på spel. De är vinnarskallar allihop som ser det här som en tävling och verkligen går in för det. Det kommer bli en kamp och efter att ha följt allas träningar tror jag att det kommer bli jämnt, säger upphovsmannen Stefan Eriksson, marknadschef på Sundbyholmstravet.

Bakelser, fri entré och V75-tips
Dans är inte heller allt som står på programmet under torsdagen. Aktiviteterna drar igång vid lunch och det kommer att bjudas på bakelser, saft, bullar, experttips inför V75 och mycket mer.
- Det brukar vara stort intresse och många eskilstunabor som beger sig ner till torget. Det kommer vara ponnyridning och vi kommer placera ut minihästar runt hela torget som ger fri entré till V75 på lördag. Vi kommer även dela ut 300 kassar fyllda med massor av erbjudanden från butiker, Travronden, travprogram och allt möjligt. Det blir en bra uppladdning inför vår V75-helg, säger Stefan Eriksson.

Ola Johansson, Kanal 75


Både Marcus Melanders Joviality och Åke Svanstedts Justice vann sina uttagningslopp till Yonkers Trot från ledningen. Men det gav dem ing..


Både Marcus Melanders Joviality och Åke Svanstedts Justice vann sina uttagningslopp till Yonkers Trot från ledningen. Men det gav dem ingen fördel när startspåren till finalen, där närmare 1,3 miljoner kronor väntar på vinnaren, lottades. Med Brian Sears i sulkyn jagar dollarmiljonärskan Joviality säsongens femte raka triumf från spår sju och ett snäpp längre ut bakom startbilen sköter Åke Svanstedt tömmarna bakom Justice. Lucas Wallin hade bättre flyt med lottningen då hans Pour Mea Double drog bricka fem. Yonkers Trot avgörs över 1 609 meter på Yonkers Raceway i New York och är första benet i Triple Crown. De andra är Hambletonian och Kentucky Futurity.

Startlista
Yonkers Trot 1 609 meter auto
1. Brave By Design (Jennifer Bongiorno)
2. Robertsin (Nik Drennan)
3. Double Deceiver (Carter Pinske)
4. Saverio Hanover (Ron Coyne Jr.)
5. Pour Mea Double (Lucas Wallin)
6. Slay (Tony Alagna)
7. Joviality (Marcus Melander)
8. Justice (Åke Svanstedt)
Förstapris: 1 279 120 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Reijo Liljendahl (bilden) och Timo Nurmos hade sannerligen inte fuskat med träningen bakom Ringo Adore respektive Erik the Phantom, vilka visade fartresurs..


Reijo Liljendahl (bilden) och Timo Nurmos hade sannerligen inte fuskat med träningen bakom Ringo Adore respektive Erik the Phantom, vilka visade fartresurser som redan efter en start gör dem aktuella för årgångsloppen.
Med Ringo Adore i ledningen och Erik the Phantom mestadels utvändigt travade de båda treåringarna under 1.12 sista varvet, kom till mållinjen nästan jämsides på en av de snabbaste debuttantiderna i svensk travhistoria.
- Det var ett fantastiskt debutlopp det här och två riktigt bra hästar som gjorde upp om det. Min häst försvarade sig jättebra hela tiden, förklarade Björn Goop sedan han gått segrande ur striden bakom den förstnämnde.
Men Goop skulle få köra en till treåring utöver det vanliga.
Stefan Melanders uppfödning Following inledde karriären på amerikansk mark och kom närmast från seger på 1.10-tid på Meadowlands. Debuten i nya hemlandet gick i samma spår då han speedade förbi obesegrade Balotelli Face, som stred tappert utvändigt ledaren i hårt tempo.
Segertiden blev snygga 1.13,4/2 140 meter autostart och även dessa båda lär höra tala om sig i betydligt större sammanhang framöver.

Robin Johansson, Kanal 75


Sundbyholmstravet dukar upp till somrig travfest. Toppsport med finaler i Svenska Travligan samt årets första E3-finaler för treåringar st..


Sundbyholmstravet dukar upp till somrig travfest. Toppsport med finaler i Svenska Travligan samt årets första E3-finaler för treåringar står på programmet, och då vädersiarna utlovar fortsatt värmebölja i Södermanland väntas storpublik till banan. I centrum för händelserna står Jörgen S Eriksson, som lyckats kvala in en finalist i vardera E3-final.
- Hemmaplan och mycket ägare och så där på plats, det är fantastiskt kul och det man jobbar för, säger Jörgen S Eriksson i podden V75® – lördag hela veckan.

”Det har gått spikrakt”
En miljon kronor väntar på vinnaren i respektive E3-final, det dubbla för dem som är med i Premiechansen, och på pappret har Jörgen S Eriksson sin bästa segerchans i stoavdelningen. 2 Lillian Young (V75-3) ståtar efter sex starter med fyra segrar och två andraplatser.
- Det är en fruktansvärt fin häst. Det har gått spikrakt för henne hela tiden. Jag kvalade henne tidigt som tvååring och kände att det här kanske kan vara något för något bättre lopp som treåring, och det har visat sig också. Jag är jättenöjd med hur det har fallit ut hittills.
I E3-försöket övertog Lillian Young ledningen efter ett halvvarv och därifrån stack hon undan till säker seger för starkt avslutande storfavoriten Dea Grif.
- Hon blev lite ensam där. Kim (Eriksson) ryckte undan 200 kvar och sedan kom den där Grif-kusen (Dea Grif) långt ut. Det är långt upplopp när man står på sidan men hon hade koll på det där och det fixade sig.

Barfota och rycktussar
Än så länge har Lillian Young tävlat med skor på samtliga hovar och fast bomull i öronen. Men när det nu är dags för en stor årgångsfinal ska hon utrustas med nya växlar.
- Jag har haft henne ganska tungt balanserad. De första fyra starterna gick hon med PG-skor och grejer och i Guldstoet när hon blev lite rullig från bakspår hade jag bara satt lätta järnskor fram. Senast hade vi tyngt tillbaka med ett par boots så att hon inte skulle fela när hon hade spår så långt ut på vingen. Men nu när vi har det här läget, man kanske inte får en sådan här chans igen liksom, hänger jag nog dit ett par rycktussar och så ska vi rycka bakskorna.
- Jag vill att det ska ge en extra kick så klart. Beträffande startsnabbheten har jag väl inte ”lagt något lass” än så länge. Hon har varit medel ut hittills men jag känner att det kan bli en bilföljare i framtiden.
Trots sitt fina facit får Lillian Young stå tillbaka lite i spelexperternas tidiga tips, men Jörgen S Eriksson tror att hon kan vara med långt framme.
- Det känns som att vi har en bra chans att vara bland de tre i alla fall. Jag vet att det är några riktigt fina ston med och det kommer bli riktigt, riktigt tufft, men det ska bli jättekul.

Första gången med jänkarvagn
I grabbarnas E3-final står Jörgen S Erikssons hopp till 7 Frazze (V75-6). Han överraskade senast såväl spelarkåren som sin tränare när han via en kraftfull avslutning bärgade en finalbiljett som trea.
- Just då kanske det kändes lite överraskande, när vi redan hade kvalat in en och det kändes nästan orimligt att kvala in två, men vi hade prickat rätt med något där.
Inför loppet hade Frazze fått ett kortare tävlingsuppehåll och det hade bevisligen gjort honom gott.
- Han kändes bara finare och finare hemma och när vi var ute och testade bakom bilen där på Bergsåker kändes han riktigt stabil och fin. Vi hade ändrat lite i balansen och när jag åkte in efteråt sa jag till skötaren att vi måste ge honom chansen nu när vi har kvalat in den första, så vi hängde dit ett par rycktussar till andra värmningen och det svarade han jättebra på. Det finns lite under huven på den där hästen.
Den här gången blir det ännu en ändringar på treåringen, som vid seger skulle får utdelningen på V75 att skjuta i höjden.
- Det är svårt att säga om han kan höja sig ytterligare men vi ska hänga dit en jänkarvagn i alla fall. Sedan måste det flyta liksom. Man måste ha tur för fina placeringar i travlopp och vi hoppas på fru fortuna eller att stjärnorna står rätt.

Skrällbud i långloppet
E3000 över tre varv och med 400 000 kronor till vinnaren avslutar V75 och där har Jörgen S Eriksson två skrällbud till start.
- 8 G.R.J.’s Wolverine (V75-7) har gjort fina lopp i skymundan. Senast i Åmål gick det sakta och när jag gick med i spåren tyckte jag att han gick ursinnigt, att han sprang för livet, men det tog ju ingenting. Men han visade att han är formstark och han trivs fantastiskt bra barfota runt om. Nu ska han smyga i det längsta och vi hoppas på tempo.
- 11 Dollar Doc (V75-7) har haft det jobbigt med volt och det får inte bli några omstarter. Jag hade tränat honom ganska tungt inför senaste loppet och jag kände att det inte slog rätt ut. Vi gick igenom honom och vi hittade inga fel, men han var lite muskeltrött. Nu har vi styrt om det lite och lättat upp träningen lite mer, och han ska bara gå lite lätt den här veckan. Jag hoppas att han kan göra ett bra lopp.

Ola Johansson, Kanal 75


Under måndagskvällen kördes det uttagningslopp till Stosprintern på Halmstadtravet. De båda storfavoriterna Chebba Mil och Imatra Am..


Under måndagskvällen kördes det uttagningslopp till Stosprintern på Halmstadtravet. De båda storfavoriterna Chebba Mil och Imatra Am infriade båda förväntningarna. Den sistnämnda imponerade när hon övertog ledningen varvet kvar och öppnade första varvet efter 1.12,3. Det Stefan Melander-tränade toppstoet stack sedan undan retfullt enkelt inne på upploppet, och det såg långt ifrån slutsålt ut i mål. Snarare tvärtom. Segertiden blev 1.11,5/1609a och Imhatra Am, som vann Fyraåringseliten för ston under elitloppshelgen, blir inte lätt att tas med i finalen.
– Jag tog det lite lugnare från start och hon vann med bra med kräm kvar. Jag fick ett väldigt bra svar när jag visade henne körspöet in på upploppet. Då drog hon bara iväg, sa Mats E Djuse.

Chebba Mil säkert på nytt rekord
I det första försöket avgjorde vinnaren av Drottning Silvias Pokal Chebba Mil i säker stil över upploppet. Det holländska stoet gjorde sin femte start för året – och tog femte segern utan att behöva brukas för fullt till slut. Robin Bakker serverade henne en perfekt resa i andra par utvändigt, samtidigt som Islay Mist Sisu anförde i ledningen. Efter attack i tredjespår halvvarvet kvar tog sig Chebba Mil säkert förbi ledaren mitt på upploppet. Även om inte segermarginalen var lika stor som Imhatra Am, så såg det ut att finnas krafter kvar i mål. Segertiden blev nya rekordet 1.11,3/1609a.
– Det blev ett perfekt lopp för oss. Hon vann enkelt, sa Robin Bakker.
Det tredje uttagningsloppet gick till hemmatränaren Johan Untersteiner. Han skrällde med Global Creation som kontrade på upploppet efter ett lopp utvändigt om ledaren. Det var Ain’t Misbehavin som kopplade greppet och såg ut att gå mot segern, men Global Creation kom tillbaka invändigt och kort före mål galopperade Ain’t Misbehavin bort en finalplats över mållinjen.
Finalen av Stosprintern avgörs torsdagen den 7 juli samma dag som Sprintermästaren körs. Förstapriset är 800 000 kronor och favorit blir nog Imhatra Am, tack vare sin startsnabbhet, före Chebba Mil.

Startlista Stosprintern 2022
1609 meter autostart
Häst – Tränare
1) Global Creation – Johan Untersteiner
2) Chebba Mil – Paul Hagoort
3) Imhatra Am – Stefan Melander
4) Losch Boko – Reijo Liljendahl
5) Global Vibes – Per Nordström
6) Elena K.J. – Robert Bergh
7) Global Chit Chat – Joakim Lövgren
8) Impala Am – Daniel Wäjersten
9) Presto U.S. – Daniel Redén
10) Peak Princess – Joakim Lövgren

Michael Carlsson, Kanal 75


 Feststämning i Eskilstuna den här lördagen när Sundbyholmstravet är skådeplats för V75®.Huvudnumren under eftermid..


 Feststämning i Eskilstuna den här lördagen när Sundbyholmstravet är skådeplats för V75®.
Huvudnumren under eftermiddagen är de båda finalerna i E3. Ett av årets första stora möten för treåringarna, såväl i en klass för ston som en för hingstar och valacker. Därutöver är det även dags för STL-finaler. En tränare som kommer med stora förhoppningar är Axevallas Ulf Stenströmer. Han har inte bara en, utan två vinnarkandidater i Klass 2-finalen.
6 Django Silver (V75-2) är en fyraåring med en utvecklingskurva som visar stadigt uppåt.
Han vann sitt försök på Åby näst senast och slipade senast formen i Åmål. Där blev det galopp direkt i starten, men hästen reparerade den stora markförlusten på ett strålande sätt. Django Silver gick som instängd i mål med mycket krafter kvar.
– Han har gjort allting rätt utom senast. Han fixade spåret då men springspårshästarna kom upp direkt utvändigt och det blev för mycket för honom så han galopperade. Men han kändes jättefin sa Ulf Ohlsson som körde lite snällt efter galoppen då vi visste vi skulle ut i det här loppet, berättar Ulf Stenströmer och inflikar:
– Men han trodde nästan att han skulle ha vunnit loppet om han valt att runda de ute i spåren i stället, han klättrade ju över de andra på upploppet. Jag körde honom i sanden i dag (måndag) och han kändes verkligen fin.

Calamari abonnerar på topplaceringar
En huvudkonkurrent i samma lopp är den ett år äldre stallkompanjonen 7 Calamari (V75-2).
En häst som är notorisk i segerstriderna så här långt. Den mörke valacken har på karriärens elva starter vunnit sju lopp och sluta tvåa i tre. Calamari vann sitt försök på Gävle i maj och har därefter även hunnit med ett lopp hemma på Axevalla. Också då med seger som utgång.
– Hästen fick som planerat lite lugnt efter starten i Gävle, han var okörd i mål i det loppet men travade samtidigt inte som bäst, han höll inte ihop aktionen helt. Vi åtgärdade honom lite och så fick han gå ut i ett billigare lopp på Axevalla senast och såg ju strålande ut igen. Det blev en perfekt genomkörare för honom, hästen fick ett bra lopp, agerade lite trögt men när kusken ryckte tussarna så höll han ju på att explodera. Han har ju för vana att vara långt fram i loppen och känslan är att formen, som planerat ska vara jättebra till den här starten.
Blir det svårt att välja vilken som är den vassaste vinstchansen av de två?
– Jag tycker det är jättesvårt. Nu fick ju båda lite ”punchiga” lägen, men båda kan ju öppna helt okej och jag skulle tro att kuskarna laddar från början. Jag har svårt att skilja på dem det här loppet, men jag kommer i alla fall med två bra hästar.

Borups Tornado siktats mot ledningen
Nu tar inte Stenströmers chanser slut där.
Några avdelningar senare på V75® kommer ytterligare en. 3 Borups Tornado (V75-5) är en tuffing som är försvinnande nära en miljon kronor insprunget i karriären hittills. Hästen har närmast blivit en institution på V75® senaste månaderna och provar nu Bronsdivisionens final efter att också bärgat ett försök i Gävle för några veckor sedan.
– Borups Tornado var också ute i ett billigare lopp nyligen, men vår häst fick lägga en ordentlig speed för att komma fram utvändigt och kusken som körde i ledningen visste vem det var att slå… Hästen var inte dålig och kom tillbaka till slut på styrka, men det fattades lite i honom. Det är något vi hoppas att han kan ha fått tillbaka till på lördag och nu hade vi ju lite tur i spårlottningen också, Borups Tornado kan ju öppna bra, vi sätter på en jänkarvagn igen och hoppas att vi kan komma till ledningen och därifrån vet vi att han biter ifrån sig bra.
Han har tävlat flitigt på V75® nu, men toppformen håller i sig?
– Ja, han har ju varit ute nästan bara på rikstoton det senaste halvåret, han har haft jättefin form hela tiden och det vore inte så konstigt om han klev ur den formen någon gång. Men han utvecklar sig samtidigt hela tiden, jag var väldigt nöjd med honom i fredagsjobbet och skötaren tyckte också att han kändes riktigt fin i jobbet i dag (måndag). Så känslan är att han ska kunna studsa tillbaka till det här loppet.
Det ser ut som en spännande lördag?
– Det hoppas vi, att det både blir en spännande och lyckosam lördag.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Första fullträffen kom 1983 med stoet Reds Folly på The Meadows. Genom att därefter snitta nästan tio segrar i veckan nådd..


 Första fullträffen kom 1983 med stoet Reds Folly på The Meadows. Genom att därefter snitta nästan tio segrar i veckan nådde Dave Palone seger 20 000 på samma bana när han satte dit passgångaren Brother Dick.
- Den här hästen ställde verkligen upp för mig i dag och jag är glad att få det överstökat, sa Palone med ett skratt.
Många stämde upp i hyllningskören efter den 60-årige superkusken jubileumsseger. Däribland Mike Tanner, vice vd på det amerikanska travförbundet.
- Jag kan inte komma på någon idrottare i någon sport som har varit så bra under så lång tid. Alla som älskar sulkysport måste uppskatta det här för vi kommer aldrig att få uppleva det igen, i alla fall inte under vår livstid, kommenterade Tanner.

Ola Johansson, Kanal 75


 Allsvenska kuskligan:1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 125-109-1052. Örjan Kihlström, Solvalla, 119-72-743. Magnus A Djuse, Solvalla, 107-60-724. Mats E..


 Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 125-109-105
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 119-72-74
3. Magnus A Djuse, Solvalla, 107-60-72
4. Mats E Djuse, Hagmyren, 94-85-75
5. Jorma Kontio, Solvalla, 93-57-63
6. Rikard N Skoglund, Solvalla, 83-70-59
7. Stefan Persson, Halmstad, 80-68-65
8. Carl Johan Jepson, Färjestad, 60-61-54
9. Daniel Wäjersten, Bergsåker, 60-47-38
10. Johan Untersteiner, Halmstad, 58-40-35
11. Mika Forss, Solvalla, 55-63-63
12. Björn Goop, Färjestad, 54-53-47
13. Robert Bergh, Bergsåker, 54-27-22
14. Joakim Lövgren, Jägersro, 52-38-30
15. Adrian Kolgjini, Jägersro, 50-32-16
Ställning till och med 2022-06-26

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se