V75® (söndag): Dubbelseger för Gundersen – fjärde raka i norskt Derby


Bjerke körde sin storloppsdag under söndagen med Kriterie och Derbyn för både varmblod och kallblod. Geir Vegard Gundersen gör verkligen skäl för smeknamnet ”Derbykungen” och har i och med dagens fullträff nu vunnit det norska Derbyt för varmblod sju gånger på de senaste nio åren. Och totalt hans nio derbytriumfer inklusive kusksegrar. Han gjorde det även för fjärde året i rad som tränare men inte med den hästen som han själv kanske hade trott skulle ordna bedriften. Geir Vegard satt själv bakom storfavoriten Cicero T.G. som välvilligt släpptes till ledningen av stallkamraten Kraesj efter ett halvvarv. Ett smart drag skulle det visa sig av sonen Magnus Teien Gundersen som körde Kraesj och som tagit täten direkt. Kraesj bidade sin tid i rygg på ledande Cicero T.G. och som 1400 meter kvar fick betrodda Falcon Eye på utsidan. Den sistnämnde var slagen vid upploppets början samtidigt som Super Winner angrep ifrån andra par utvändigt. Geir Vegard Gundersen körde då undan vad som gick och samtidigt kom luckan för Kraesj som spurtade ettrigt och precis på mållinjen slog han av storfavoriten. Därmed var en dubbelseger ett faktum för far och son Gundersen.
– Jag släppte välvilligt eftersom jag vet att han är bäst när han får gå på speed. Jag hade möjlighet att gå ut i andra ytter på sista bortre långsidan men tyckte att jag hade ryggen på fältets bästa häst. Nu fick vi löpet och en perfekt öppning så det var otroligt bra, sa Magnus Teien Gundersen.
Förstapriset var en miljon norska kronor och andrapriset en halv miljon.
– Helt fantastiskt. Jag är otroligt stolt över hästarna mina som gav hundra procent. Redan i värmningen kände jag att vi hade träffat rätt när de bara dansade runt banan. Kraesj har jag trott på hela vägen men när jag kom först med Cicero T.G. så trodde jag att han skulle vinna. Men Kraesj är en fighter och fick loppet, sa Geir Vegard Gundersen.

Dubbelseger i både Kriteriet och Derbyt för Tjomsland
En kille som också hade en fantastisk dag på Bjerke var Öystein Tjomsland. Han tog inte bara en dubbelseger i Kriteriet för kallblod, utan han tog även en dubbelseger som tränare i kallblodsderbyt. En enastående tränarprestation av Tjomsland som är den stora dominanten på kallblodssidan.
Först ut var Tangen Minto som bara var bäst i det norska Kriteriet för kallblod. Dubbelsegern blev ett faktum då stallkamraten Holter Odin var tvåa. Storfavoriten Brenne Odin tog planenligt hand om ledningen i utgången av första kurvan och fick sedan efterhand Tangen Minto på utsidan och tempot var högt uppskruvat på den kladdiga banan. Men Brenne Odin hade inte sin bästa dag och föll tungt när han åkte på sin första förlust i karriären. Han var tidigt slagen samtidigt som Tangen Minto tog över in på upploppet och klev ifrån till en mycket lätt seger för Tom Erik Solberg som knöt näven i en segergest. Förstapriset var 500 000 norska kronor och det var var sjunde segern i nionde starten för Tangen Minto. Därmed en skön revansch för kretsen kring Tangen Minto som misslyckades i det svenska Kriteriet på Dannero där det blev galopp. Öystein Tjomsland körde själv Tangen Ove som dock galopperade i spetskörningen där han laddades hårt i starten. Men det var förstås ändå en glad Tjomsland på stallbacken efteråt som kunde konstatera att hans hästar var etta och tvåa i Kriteriet.
– Det var härligt. Jag såg att öppningen blev tuff och att han gick utvändigt men gjorde ett fantastiskt lopp. Han har varit bra länge och hade lite stolpe ut i finalen på Dannero. Det var kul att han vann nu på hemmabanan, sa Öystein Tjomsland.

Segermaskinen Tangen Bork lekte hem Derbyt
Det blev alltså även en dubbelseger som tränare i det norska Derbyt för kallblod. Tom Erik Solberg satt i segersulkyn även när när han styrde in fenomenet Tangen Bork till dennes tolfte raka seger. Den karismatiske storfavoriten fick ta över ledningen från stallkamraten Langlands Hövding kort efter start. Sedan fick Tangen Bork bestämma tempot i ledningen och drygt 1100 meter kvar galopperade Oppgårdsdrängen plötsligt en bit ner i kön. Över upploppet var det lugna gatan för Tangen Bork som stegade undan till en imponerande seger. Tvåa blev stallkamraten Langlands Hövding som kom ut från rygg på ledaren in på upploppet och tog andraplatsen precis, före en bra spurtande Olav. Segermaskinen Tangen Bork har därmed inte bara vunnit det svenska Derbyt utan nu även det norska. Såväl kriterievinnaren Tangen Mintos och Tangen Bork ägs av Nils Munkhaugen.
– Det är otroligt, både för Nils och hela teamet, kusken och allting, sa Öystein Tjomsland efteråt.
Däremot var Mats E Djuse besviken över Oppgårdsdrängen när denne galopperade bort sig.
– Vi satt ju bra till där vi satt men han fungerade inte i travet idag. Det var väldigt tråkigt för det kändes som att det var bra förutsättningar idag för att kunna vinna. Men han var sig inte lik och fungerade inte i travet, sa Mats E Djuse om den Jan-Olov Persson-tränade hästen.

Mörkade problemen på kriterievinnaren I.D.Exceptional
Storfavoriten I.D.Exceptional tog hem det norska Kriteriet för varmblod och segerchecken på 750 000 norska kronor i förstapris. Det var hästens femte seger i sjätte starten och han öppnade snabbt och höll enkelt upp ledningen från innerspåret. Sedan fick Ole Johan Östre dirigera som han ville i täten samtidigt som Björn Goop gick ner i rygg på ledaren med andrahandsfavoriten Trixton Frecel. I.D.Exceptional blev aldrig utmanad på allvar och höll enkelt undan över upploppet till en säker seger. En känslosam sådan för tränaren Stian Eilefsen som stod vid sidan av banan och var överlycklig. Detta eftersom det inte har varit helt hundra med hästen under veckan som haft diverse småskavanker som man har fått rätta till. Men det hade tränaren mörkat för alla.
– Det har varit problem under veckan. Han har inte varit fin och vi har fått kämpa. fick ett överben som vi har jobbat med och han var inte som bäst. Jag har inte sagt det till någon för annars hade vi inte fått köra 1.16 första rundan utan 1.14 och då är det inte säkert att det räcker, säger Stian Eilefsen.
– Vi har ett enormt team runt oss och detta kan inte beskrivas i ord. Detta är en dröm som har gått i uppfyllelse och för mig är det väldigt stort. För många är det Elitloppet som är det största men för mig är det Kriteriet och Derbyt.

Jätteskräll i stayerloppet – storfavoriten tvåa
I stayerloppet över dryga tre varv i V75-3, blev det en jätteskräll där Gangnam Style K. vann som spelad till 1 procent på insatsfördelningen. Hästen tränas i Danmark av Ole G Nielsen och kördes av Eirik Höitomt. Gangnam Style K. har tidigare tävlat i USA och tog nu sin andra seger i karriären och en stor sådan. Förstapriset var 100 000 norska kronor och Gangnam Style K. kom farande mitt i banan på upploppet och tog sig överraskande förbi storfavoriten Ble du Gers. Den sistnämnde tappade i starten förutom sina 80 meters tillägg och fick sedan en tuff forcering fram till utvändigt om ledande Rittmester Hill. Frode Hamre tryckte till ledaren ut på den sista bortre långsidan och tog över täten, men Ble du Gers var seg loppet igenom och oinspirerad enligt Frode Hamre. Han stretade emot i det längsta men fick alltså ge sig för jätteskrällen den sista biten och blev tvåa.
I V75-2, som var ett kallblodslopp, så blev det en liten skrällseger genom Briskeby Anna som tackade för en spårsnål resa genom att spurta ner den tappra favoriten Stas Eldi (blev trea) över upploppet. I sulkyn satt lärlingen Björn Steine och tvåa blev bra avslutande Finnskog Oda.

Kamp om positionerna i trång situation avgjorde loppet
Elvaårige Lionel är stil gong strong och Göran Antonsens stjärna vann norskt mästerskap i somras. Nu slog fuxen till igen och tog hem snabbloppet för den äldre eliten i V75-6 med 100 000 norska kronor i förstapris. Men det var inte utan dramatik i inledningen där det blev en våldsam kamp om positionerna in i första sväng. Det var trångt när Frode Hamre var på väg ut i andraspåret med Bill’s Man (han var ute enligt han själv men fick inte sulkyn med sig) och utifrån kom Lionel farande där en resolut Göran Antonsen vann den kampen om spåret.
– Vi kom in i svängen och jag var i spår två och vi möttes i mitten där och det var kamp men jag var i andraspåret, hävdade Göran Antonsen efter loppet medan Frode Hamre alltså tyckte tvärtom.
Det var onekligen loppavgörande då Lionel sedan kunde överta ledningen och fick Bill’s Man på utsidan. Det var sedan dessa två som gjorde upp och kämpade sida vid sida över upploppet. Det blev hårt i mål men Lionel höll undan med ett huvuds marginal.
Sju rätt på V75 129 428 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2021-09-12 19:58:00


De senaste travnyheterna


Svenskt Travkriterium har körts på Solvalla sedan 1927 och är det största loppet för svenskfödda treåringar. Förstapri..


Svenskt Travkriterium har körts på Solvalla sedan 1927 och är det största loppet för svenskfödda treåringar. Förstapriset uppgår till två miljoner kronor men är hästen med i Premiechansen, vilket samtliga av årets finalister är, dubblas prissumman. Utöver evig ära och en plats i historieboken handlar det alltså om stora pengar och favorit att ta hem den största prischecken är Francesco Zet (V75-6). En charmig häst som uppträdde en smula okoncentrerat i uttagningsloppet, men som tog sig samman och vann på lätta hovar.
- Han har sina egna funderingar och betedde sig märkligt i försöket. Kanske berodde det på att det var första gången över lång distans. Han hade varit ute i två sprinterlopp innan det och det såg ut som att han ville sluta springa efter 1 600 meter. Örjan (Kihlström) fick hjälpa honom att förstå att han skulle springa ett varv till och sedan avgjorde han enkelt till slut, säger Daniel Redén till stallzet.se.

”Hästen är där jag vill ha honom”
Franscesco Zet har vunnit fem av sju starter och hans penningmässigt största framgång så här långt är andraplatsen i korta E3 för en månad sedan. Till lördagens start kommer hans tränare göra vissa ändringar för att få honom ännu vassare.
- Jag känner inte att jag behöver ta några risker för att förbättra honom kapacitetsmässigt. Vill han springa fortare så kan han göra det. Därför behåller vi samma framskor, men jag kommer göra två ändringar som borde passa honom bra. Det blir barfota bak och rycktussar. Jag testade rycktussarna i ett jobb i måndags och det fungerade väldigt bra.
Loppet är fullt av högkapabla treåringar och en härlig uppgörelse är att vänta. Och att döma av tonläget hos Daniel Redén kommer hans häst vara med i matchen när hästarna svänger in på upploppet.
- Det känns som att hästen är där jag vill ha honom. Han kommer vara i bra form på lördag.

Lägger i nya växlar
Svenskt Travoaks för de treåriga stona har inte körts lika länge som kriteriet men väl sedan 1979. Där väntar en segercheck på 1,4 miljoner kronor och även där dubblas prispengarna för hästar i Premiechansen. Så är fallet för Daniel Redéns Glamorous Rain (V75-4) som startar med bricka tio. I uttagningsloppet höll hon starkt som knappt slagen tvåa efter en tuff inledning.
- Jag tycker att hon gjorde ett riktigt bra lopp i försöket även om hon inte vann. I träningen efteråt känns hon precis som hon ska göra. Hon är ganska taggad, det har kommit med loppen. Hon är otroligt speedig så spåret passar bra, säger Daniel Redén, som planerar att dra nya växlar utrustningsmässigt även på Glamorous Rain.
- Nu byter vi till amerikansk sulky, lättar till aluminiumskor fram och plockar av bakskorna. Beroende på hur hon är inför loppet kan det även bli så att vi ändrar från öppet huvudlag till can’t see back. Fast bomull igen, annars är det risk att vi drar för många växlar samtidigt. 

Ola Johansson, Kanal 75


Det blev en tung väg till vinnarcirkeln för Mellby Indigo och när mållinjen skars trodde hans tränare och kusk att han hade förlo..


Det blev en tung väg till vinnarcirkeln för Mellby Indigo och när mållinjen skars trodde hans tränare och kusk att han hade förlorat. Men fyraåringen visade härlig styrka och inställning när han först krossade ledaren från positionen utvändigt och sedan höll en smygkörd utmanare bakom sig.
- Han gjorde ett tappert lopp och krigade till sig segern, fast kusken trodde att han torskade, sa Robert Bergh.
- Han är fantastiskt ärlig och tar något felsteg och sådär. Men han vill bara väl och det var en bra tid han vann på med de pengar han har på sig.
Segertiden skrevs till 1.14,4 över 2 640 meter med bilstart och Mellby Indigos vinstkonto uppgår till 206 000 kronor.

Bergh dubblade
Redan i loppet efter på Åbytravet kom nästa seger för Robert Bergh. För andra veckan i rad var hans Samson först i mål över tre varv. Och för andra veckan i rad bröt hästen ner på upploppet. Den här gången så mycket att domarna dröjde med resultatet. De valde emellertid att fria och låta fyraåringen behålla segern.
Unacerveza Broline gjorde också en gedigen insats på Mölndalbanan då han via fjärdespår på den första bortre långsidan rundade fram till positionen utvändigt om ledaren och därifrån drog undan till överlägsen seger.
I kvällens sista lopp inom V86 på Åby höll favoritspelade Power Lane strålande efter att ha blivit överfallen i ledningen men han tvingades släppa en smygkörd Es Trenc förbi sig över upploppet.

Dubbeljackpot på onsdag
Peter G Norman lät påtagligt nöjd med Rally Inge inför tävlingarna på Solvalla och han hade fog för sin optimism. Hästen, som gjorde debut bakom startbilen, pilade till ledningen och när mållinjen skars hade han lämnat sina konkurrenter i överlägsen stil.
- Han var väldigt fin! Det blev lite körning där mitt i loppet men sedan gick han undan på lätta ben, sa hemmatränaren.
I uttagningsloppet till Amatör-SM var segerreceptet också ledning från start till mål. Patrik Fernlund satt i sulkyn och hästen som gjorde jobbet var No Pressure.
- Hästen var riktigt fin och Patrik gjorde allt rätt, så det var riktigt skoj! sa tränaren Philip Di Luca.
Daniel Redéns Red Rum imponerade när han utklassade motståndet och även Timo Nurmos pansarvagn Marion Fouty Bon (Jorma Kontio) spelade i en högre division än sina motståndare på Solvalla. För dem som lyckades pricka in samtliga åtta vinnare på V86 uppgick belöningen till blygsamma 572 kronor. De övriga potterna frös inne och därmed väntar en dubbeljackpot på V86 nästa onsdag.

Ola Johansson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


 Passgångarsporten har aldrig rönt några större rubriker på våra breddgrader.Globalt är den däremot minst lika ..


 Passgångarsporten har aldrig rönt några större rubriker på våra breddgrader.
Globalt är den däremot minst lika stor som travet och med de extrema framgångar som passgångarstammade travhästar, med Don Fanucci Zet och Hail Mary i spetsen, haft i Sverige på sistone finns all anledning för intresset att öka.
Natten till fredag svensk tid avgörs årets största passgångarfest eller ”The Great American Harness Race” på den blixtrande snabba 800-metersbanan i Delaware.
Huvudloppet avgörs likt Elitloppet med försök/final där den senare avrundar tävlingsdagen med tilltänkt start 00.20 svensk tid.
Men den mest spännande hästen dyker upp i stonas motsvarighet, the Jugette, som körs redan i natt.
Oakwoodanabella IR är som hennes amerikanska namn antyder uppfödd på Irland.
Irland må tillhöra världseliten när det kommer till fullblod och galopp, men inom sulkysporten är man att betrakta som en blåbärsnation.
Att en häst därifrån skulle vinna ett så stort lopp som the Jugette låter närmast som en saga, men Oakwoodanabella IR har visat sig duga så bra att kretsen kring hästen valt att efteranmäla hästen till loppet för motsvarande 150 000 kronor.

Obesegrad efter åtta starter
Efter sex starter i hemlandet som tvååring valde kretsen kring hästen att skicka henne till tränaren Brian Brown i Ohio.
Karantänen tog längre än väntat, men hästen debuterade med att utklassa konkurrenterna i ett ”vanligt lopp” på Scioto Downs med tio längder. Det följdes av ny seger och rekordsänkning med tre sekunder till 1.08,8/1 609 meter autostart förra veckan.
- Jag började inte fundera på några större lopp förrän efter första starten. Men de skickade inte hit henne för att tävla i mindre lopp. Tanken var att hon skulle bli den häst som hon visat sig vara och att hon skulle tävla om i de stora loppen, berättar Brown för harnessracingupdate.com.
- I senaste loppet drog kusken tussarna ur öronen, men han sa efteråt att han inte hade behövt göra det. Han la bara fram körspöet i sist sväng och hon stack iväg. Hittills har hon varit allt som de berättade för mig att hon var, fortsätter Brown.
The Jugette avgörs alltså natten till torsdag.
Little Brown Jug-dagen ser inte bara passgångarlopp utan även ett försök i den amerikanska motsvarigheten till stoeliten, Miss Versatility.
Där startar svenskfödda Felicityshagwell för Åke Svanstedt och ställs bland annat mot Hambletonian Oaks-vinnaren och dollarmiljonärskan Whendovescry, som närmast kommer från storloppsseger i Kanada. Det loppet startar vid midnatt mellan torsdag och fredag.

Robin Johansson, Kanal 75


Nyblivne 24-åringen William Ekberg är efter anställningar hos Veijo Heiskanen, Admir Zukanovic, Stefan Persson, Svante Båth och Magnus Dah..


Nyblivne 24-åringen William Ekberg är efter anställningar hos Veijo Heiskanen, Admir Zukanovic, Stefan Persson, Svante Båth och Magnus Dahlén nu stationerad hos Jörgen Westholm.
Där har han redan noterat sitt bästa år i sulkyn med 16 segrar och över miljonen inkört.
- Jag har fått jättebra chanser hos Jörgen och trivs väldigt bra så här blir jag nog kvar några år, säger Ekberg i ett pressutskick.
- Efter att ha varit mest på västkusten tidigare så kändes det naturligt att söka sig mer mot Mellansverige eftersom jag kommer från Örebro-trakten. Stipendiet är en fantastisk chans att utbilda sig och skaffa nya kontakter. Jag brinner för träningen, men kuskandet ger en extra krydda och när jag blir tränare ska jag köra själv, fortsätter William Ekberg som även firat framgångar som skötare till hästar som Parker och derbyfinalisten Marre’s Dreamboy.

”Står bäst på sidan”
När det kommer till att forma stjärnor har han ändå långt kvar till Charlotte Andersson.
Född 1991 var det sista chansen att tilldelas Stig H-stipendiet, som är ämnat för personer 30 år och yngre. En snygg dubbel då Andersson tidigare i år fick Stig H Johanssons hästskötarstipendium.
Meritlistan är diger där hon åt Robert Bergh tagit hand om mängder av topphästar, två exempel är elitloppsvinnaren Nahar och Kadett C.D. - vinnare av Europaderbyt. För tillfället har Andersson derbyvinnaren Hail Mary, liksom ett år yngre kulltopparna Fifty Cent Piece och Rome Pays Off i sin vård.
Charlotte Andersson har arbetat hela karriären i stall Bergh, förutom en kort avstickare till Daniel Redén där hon skötte världsrekordhållerskan Delicious U.S.
Men någon karriär i sulkyn lär det aldrig bli.
– Jag tog körlicensen när jag gick på Wången men plockade aldrig ut den, jag står bäst på sidan. Det jag brinner för är att träna hästen och se utvecklingen i den. Den dag man ska bli tränare är stipendiet en väldigt bra grund att stå på. Det här ska bli jätteroligt, säger Charlotte Andersson i pressutskicket.
Stig H-stipendiet består inte av pengar utan en mängd olika unika utbildningsmöjligheter som ska öppna dörren för en framtida proffskarriär.

Robin Johansson, Kanal 75


Solvallatränaren hade två hästar till start i uttagningsloppen i Tammerfors och båda gick vidare till finalen, som körs på samm..


Solvallatränaren hade två hästar till start i uttagningsloppen i Tammerfors och båda gick vidare till finalen, som körs på samma bana 2 oktober. E.L.Jetpack vann sitt försök från ledningen och Velvet Gold grejade sin finalbiljett genom att spurta in som tvåa. Mika Forss satt i sulkyn bakom båda treåringarna.

Ola Johansson, Kanal 75


Det kördes fyra lopp ingående i Breeders’ Crown på Solänget under kvällen. De sex främsta i vardera lopp är garantera..


Det kördes fyra lopp ingående i Breeders’ Crown på Solänget under kvällen. De sex främsta i vardera lopp är garanterade en plats i semifinalerna om en dryg månad och Fifty Cent Piece behövde inte förta sig för att ta ett steg närmare finalerna som körs i Eskilstuna 7 november. Från andraspår bakom startbilen körde Robert Bergh till ledningen ut på den första bortre långsidan och trots viss uppvaktning av Hoboken Am stack hans högklassiga fyraåring undan till mycket enkel triumf.
- Att köra henne är ungefär samma känsla som att köra ut med en ny bil ur garaget. Det är fantastisk "flow" och spänst, det går så fint så det är verkligen att åka lyx, sa Robert Bergh.
- Hon hade fått två månaders paus inför det här för att ladda om och det kunde inte bli bättre som det kändes i dag. Nu får vi se om det blir ett lopp till eller om vi väntar på semifinalerna. Jag får klura på det men det ser bra ut.

Sjätte segern i sjunde starten
I avdelningen för treåriga hingstar och valacker bättrade Jörgen Westholms jättetalang Global Concept på sitt redan bländande facit när han höll undan knappt men säkert från ledningen. Efter sju starter ståtar hästen med sex segrar.
- Det här är ingen bluff. Han vann trots att han är lite flegmatisk och jag tror att det finns mycket utveckling i den här, sa Rommetränaren.
Bland de fyraåriga grabbarna stod Amalencius B.B. i en klass för sig. Timo Nurmos-träningen har haft en del problem med att hålla sig till rätt gångart men det gjorde han den här gången och sedan Per Lennartsson låtit hästen pressa sig till ledningen i den andra kurvan var det spel mot ett mål.
- Jag var mest passagerare för han var ivrig i starten och när han inte fick någon rygg på långsidan drog han på själv. Hade jag hållit i honom hade det inte fungerat så det var bara att åka med och han visade form och klass att klara av det. Imponerande häst! sa segerkusken.

Wäjersten fyra gånger om
I Breeders-loppet för treåriga ston gjorde Impala Am en mycket fin prestation när hon flög till ledningen och sedan seglade ifrån konkurrenterna från slutkurvan och in i mål.  
- Det var kul att hon fick utdelning här. Det är en jättefin och jättetrevlig häst som nästan kvalade in till Oaks, så hon fick lite revansch i dag, sa Daniel Wäjersten om sin dubbla E3-finalist.
Bergsåkertränaren hade en storartad kväll i Örnsköldsvik. Redan innan V64® tagit sin början hade han styrt Bowling Orlando till seger och inom streckspelet blev det ytterligare två fullträffar. Nyförvärvet Spickleback Face presenterades i ett bländande skick och från positionen utvändigt om ledaren avgjorde sjuåringen till mycket enkelt seger.
- Lite förvånande faktiskt för han har känts trög och oinspirerad hemma och även lite i loppet. Men han skötte det själv. Jag har nog aldrig kört en häst som vet var mållinjen är på det här sättet och det gör ju jobbet enklare när hästen hittar vägen själv, sa Wäjersten, som fullbordade fyrlingen när Claude P.Hill dundrade undan från ledningen.
Sex rätt på V64 delade ut blygsamma 139 kronor och då potterna för fyra och fem rätt frös inne väntar en rejäl jackpot när V64 på torsdag avgörs i Bollnäs.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se