Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Publicerat


De senaste travnyheterna


Dubbla SM-titlar, hur känns det så här måndagen efter?- Det känns nästan overkligt att det faktiskt har hänt. På f&ou..


Dubbla SM-titlar, hur känns det så här måndagen efter?
- Det känns nästan overkligt att det faktiskt har hänt. På förhand hade jag två jättefina chanser och trodde att det absolut kunde gå vägen att vinna båda loppen. Men man har varit med tillräckligt länge för att veta att det är otroligt små marginaler och inte krävs mycket för att gå från först till sist. Att sedan vinna två lopp under en sådan här dag känns ännu svårare. Det känns helt otroligt, jag är verkligen jätteglad.
Vilka kvaliteter krävs det för att bli mästare i monté?
- Jag har kämpat på hela året. Alla ryttare som var med i det första loppet har lagt ner sin själ och kämpat för att vara med där. Det krävs ett stort engagemang och att ha lite flyt längs vägen vilket jag har haft, som fått rida kanonfina hästar i loppen. Jag har varit i toppen hela året så det var jättekul att det lämpade sig så att jag fick vinna SM. Det var jättehäftigt att sätta kronan på verket på det här sättet. Det är helt grymt och bara att glädjas åt.
Hur stort var det att även vinna ett V75-lopp, för första gången?
- Det var otroligt stort. Jag har tittat på V75 sedan jag var barn och alltid känt att det är någonting man vill testa. Det är ju otroligt mycket folk som spelar på V75 vilket gör det riktigt häftigt. Det blev också så stort när det var både SM, V75, den här hästen och ja… det är väldigt mycket känslor inblandat.
Candor Halls andra start under sadeln, hur bra tycker du att han är?
- Jag tyckte han gjorde ett jättebra lopp i lördags, helt fantastiskt. Det gick sakta så han var skyldig att vinna men det kändes svårt sista varvet när vi satt sist. Jag visste att vi inte skulle få hjälp av någon annan utan vara tvungen att göra det själva. Han är en otroligt ärlig och duktig häst som bara tuggar på och visade att han var bäst i disciplinen för dagen. Han är ju mer en långdistansare och det här var inte alls ett lopp han ville ha så jag tycker att han gjorde en fantastisk fin insats.
I helgen passerade du även två miljoners-gränsen för inridna och inkörda pengar. Vad betyder det?
- Det är jättestort och häftigt – vad mycket pengar jag har tävlat in. Det här var ett mål jag började sätta upp när jag passerade en miljon, jag hamnade ju strax under två miljoner förra året. Det här var ytterligare en sak som jag bockade av på listan och det kändes som att allt kom i lördags. Jag ville aldrig att dagen skulle ta slut, det var som att leva i sin allra bästa dröm.
Hur ser planerna ut framöver?
- Planen är väl att kämpa på och tävla på här hemma i Sverige. Det börjar dra ihop sig till finaler, det är roliga lopp att rida. Men efter SM-vinsterna kände jag att jag också måste sätta upp nya mål. Nu känner jag att jag vill testa att rida ett lopp i Frankrike vilket är mitt nya, långsiktiga, mål. Medan målet här hemma är att bara fortsätta utvecklas, rida bättre, vinna fler lopp och tävla in mer pengar.

Gina Söderlund, Kanal 75


Vid fyratiden på måndagsmorgonen var hästarna från helgens VM-lopp i USA tillbaka i Europa igen. Efter nästan sju timmar i flyg fr&a..


Vid fyratiden på måndagsmorgonen var hästarna från helgens VM-lopp i USA tillbaka i Europa igen. Efter nästan sju timmar i flyg från New York tog planet mark i belgiska i Liège och därifrån blev det landvägen den resterande delen av resan för Stefan P Petterssons Oasis Bi, Reijo Liljendahls Shadow Woodland, Hans R Strömbergs On Track Piraten och Jerry Riordans Twister Bi.
Sångaren Frank Sinatra sjöng om att lyckas i New York i låten med samma titel. Något som Twister Bi gjorde med eftertryck på lördagkvällen då hästen krossade motståndet i Yonkers International (VM) på nytt världsrekord över medeldistans (800-metersbana) 1.10,7 över 2 011 meter.
Joakim Granlund i stall Jerry Riordan rapporterade på måndagen om en helt igenom lyckad utflykt.
- Jag har själv varit hemma och jobbat men haft täta kontakter med skötaren Heli Tarrimaa som berättar att hästen tagit både resa och lopp jättebra. Twister åt drack och var pigg och glad efter loppet. Allt var också bra efter flygresan, berättar Joakim Granlund.

Tar sats mot Paris
Om allt fungerar kommer Twister Bi att matchas mot Prix d’Amerique i slutet av januari.
- Att som amerikan få åka över och visa upp en så här bra häst, en av världens bästa, måste ha varit skoj för Jerry. Det är troligen Prix d’Amerique som man siktar på som nästa stora efter den här starten, säger Joakim Granlund.
Segern i VM-loppet på Yonkers var värd drygt f yra miljoner kronor för de italienska ägarna. Twister Bi har segrat 21 gånger på 50 starter och sprungit in 11,1 miljoner i karriären.

Mikael Wikner, Kanal 75


Allsvenska kuskligan: 1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 271-208-1852. Örjan Kihlström, Solvalla, 174-155-1363. Jorma Kontio, Solvalla, 160-94-1134. Peter Unte..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 271-208-185
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 174-155-136
3. Jorma Kontio, Solvalla, 160-94-113
4. Peter Untersteiner, Halmstad, 146-115-109
5. Björn Goop, Färjestad, 144-96-82
6. Christoffer Eriksson, Jägersro, 127-108-81
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 115-71-75
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 114-90-90
9. Erik Adielsson, Solvalla, 107-102-59
10. Carl Johan Jepson, Färjestad, 101-109-106
11. Kim Eriksson, Mantorp, 99-72-75
12. Stefan Söderkvist, Åby, 94-93-86
13. Claes Sjöström, Solvalla, 92-66-50
14. Johnny Takter, Jägersro, 89-84-76
15. Ove A Lindqvist, Umåker, 84-90-87
Siffror till och med 15 oktober

Kanal 75


Nuncio vann i sin comeback för tio dagar sedan i Bollnäs där han joggade hem en lätt seger i ett billigt sällskap. Nu fortsät..


Nuncio vann i sin comeback för tio dagar sedan i Bollnäs där han joggade hem en lätt seger i ett billigt sällskap. 
Nu fortsätter matchningen mot Frankrike i vinter och Prix d'Amerique i januari som är det stora målet för hästen.
Men först väntar alltså V75 i Örebro på lördag.

Gulddivisionen, V75-5, 2100 meter autostart:

1) Nuncio – Stefan Melander
2) As Dore – Adrian Kolgjini
3) Fire To The Rain – Ulf Ohlsson
4) Tobin Kronos – Örjan Kihlström
5) Poochai – Erik Adielsson
6) Day Or Night In – Johan Untersteiner
7) Spring Erom – Christoffer Eriksson
8) Global Money – Ulf Eriksson
9) Fossens Bonus – Magnus Jakobsson
10) I Love Paris – Björn Goop
11) Food Money – Jennifer Tillman
12) Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg

Kanal 75


Åbytränaren har haft ett jämnt och fint år med flera storloppssegrar. Diamanten har vunnit Kungapokalen, Sprintermästaren och Grosser..


Åbytränaren har haft ett jämnt och fint år med flera storloppssegrar. Diamanten har vunnit Kungapokalen, Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutschland, bland annat. Muscle Hustle var tvåa i Sprintermästaren, vann Norrlands Grand Prix och var tvåa i Åby Stora Pris efter att ha vunnit ett av heaten. Balfour har vunnit stayerloppet Örebro International, med mera och Bergh toppar även V75-ligan med 31 segrar i år. Efter en stark sommar och höst har stall Bergh kommit ifatt och förbi Daniel Redén som under året haft en klar ledning. Redén har dock startat sparsamt de senaste månaderna på grund av att hästarna inte har varit friska.
Per den 15 oktober leder Bergh med 23,4 miljoner kronor inkört gentemot Redéns 23,1 miljoner.
- Det är kul att det har gått bra så här långt på året. Det har trummat på bra varje månad och hästarna vinner mycket lopp och tjänar fina pengar. Det är en bra kombination, säger Robert Bergh.
- Det här är första året som vi inte har tävlat i Frankrike och vi har aldrig haft så mycket inkört per start någon gång, 23 000 kronor per start. Det var ingenting jag trodde när vi stängde ner filialen i Frankrike i februari i år. Då trodde man att inkört per start skulle minska men det har blivit bättre och ökat istället. Vi får försöka att hålla i de här siffrorna tiden som är kvar i år.

Diamanten mot Breeders Crown – och senare Paris

Hur är läget med Diamanten efter senaste storsegern i Tyskland och vad är närmaste planerna?
- Diamanten gjorde ett fantastiskt lopp och gick en otroligt bra tid (1.12,0 över 2200 meter) på den banan som är odoserad och med ett speciellt material. Det var väldigt imponerande att se en sådan prestation att kunna vinna så enkelt på den tiden. Nu blir det semifinal och förhoppningsvis en final i Breeders Crown och sedan kanske vi avslutar säsongen i Criterium Continental i Paris på juldagen.
- Även Muscle Hustle trimmas för Breeders Crown. Han var inte kurant i Gävle senast och vi hittade en del saker, även om det inte var några stora saker. Vi har tränat på nu och han känns bra och ska gå ett tempojobb inom kort, säger Robert Bergh.

Tränarligan tio i topp:
1) Robert Bergh 183 segrar, 23 401 701 kr
2) Daniel Redén 75 segrar, 23 134 239 kr
3) Björn Goop 158 segrar, 22 273 618 kr
4) Timo Nurmos 141 segrar, 20 063 184 kr
5) Svante Båth 131 segrar, 18 769 595 kr

6) Peter Untersteiner 73 segrar, 18 751 807 kr
7) Jerry Riordan 44 segrar, 18 012 887 kr
8) Lutfi Kolgjini 111 segrar, 16 042 872 kr
9) Johan Untersteiner 103 segrar, 13 723 794 kr
10) Roger Walmann 86 segrar, 13 079 561 kr

Siffror per den 15 oktober 2017.

Michael Carlsson, Kanal 75


Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring. Enligt tränaren Timo Nurmos har hästen varit lite sen i utvecklingen me..


Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring. Enligt tränaren Timo Nurmos har hästen varit lite sen i utvecklingen men nu har det verkligen lossnat. Izzy vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter åtta starter. Hon har vunnit från alla möjliga positioner som ledningen, ”dödens” och bakifrån. I söndagens Grand Slam 75-tävlingar på Solvalla kom åttonde raka segern. Jorma Kontio tog en lugn start och inledde i andra par utvändigt. Men ute på den första bortre långsidan lämnade han sin position och körde för ledningen. Izzy övertog täten drygt 1400 meter kvar och sedan var det spel mot ett mål. Jorma Kontio kunde sitta lugn över upploppet när Izzy gled undan till en lätt seger i en snabb avslutning.
- Hon var jättefin och har varit fin varje gång. Hon var inte trött i mål och jag behövde inte öppna öronen. Det är en växel till. Hon har haft krafter kvar varje gång, sa Jorma Kontio.
Segertiden för Izzy blev nya rekordet 1.14,4 över distansen 2140 meter med bilstart. Hon har nu sprungit in 300 000 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se