Publicerat 2016-08-22 16:08:00


De senaste travnyheterna


Det var de vanliga tunga namnen som lyckades igen i onsdagkvällens kvalificeringar till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro.Idel vä..


Det var de vanliga tunga namnen som lyckades igen i onsdagkvällens kvalificeringar till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro.
Idel välkända namn i finalfälten – bortsett från ett.
51-årige Roger Persson är snickaren från Björkäng, mitt emellan Varberg och Falkenberg, som klämt in sig i Svenskt Travderby 2016 med hästen Zoko Lane.
Thomas Uhrberg hittade tredjeparet utvändigt med den amatörtränade valacken i ett av kvällens mest hektiska lopp där konkurrenterna kubbades om ledningen.
Andraplatsen bakom Solvallatränaren Timo Nurmos Ceasar Sisu togs med mersmak.
- Han svarade för en jävla bra prestation och gick i tredjespår sista 800 meterna. Övriga som var med på linjen hade fått bättre lopp än honom, så han behöver inte skämmas för sin andraplats. Det var tempot som räddade oss, då den här alltid går ända hem och kämpar, säger Roger Persson som tränat hästar på amatörbasis sedan början av 1990-talet och nu nådde sin hittills största framgång.

Rutin från derbyfinaler
Vännen Johan Svensson delar på ansvaret om de tre hästarna på gården tillsammans med Roger och hans pappa. 35-åringen jobbade som lärling i Halmstadtränaren Stefan Perssons stall till för ett år sedan. Numera handlar det om amatörliv även för honom.
- Johan var med på Bowling Inferno (trea i derbyt 2007) och är rutinerad i derbysammanhang. För mig är det definitivt första gången något sådant här händer.
- Vi jobbar heltid med annat och hästarna är en hobby. Johan är den som har mest hand om Zoko Lane och kör de flesta jobben med honom, medan jag kör allt med Västerbo Exact, berättar Roger Persson.

Amatör i zonen
Tre hästar finns på listan och med Zoko Lanes andraplats på onsdagen passerade snickaren Persson halvmiljonen inkört i år som tränare. Västerbo Exact har bidragit med två V75-segrar.
- Familjen har haft hästar i 30 år på en väldigt liten nivå med fölston och tävlingshästar. Det har aldrig gått så här bra. Det känns nästan osannolikt.

Andelsägare från Varberg
Det är dagen efter den kvalfyllda kvällen på Jägersro. Söndagen 4 september är Zoko Lane med och krigar om ett förstapris på två miljoner kronor i landets största unghästlopp.
- Jag kan inte ta till mig det som hänt. Känner att det är en ren bonus om det händer något positivt från och med nu.
Zoko Lane är en andelshäst uppdelad i 20 andelar som Johan Svensson haft hand om hela vägen. Äger gör nästan uteslutande boende i Varberg med omnejd.
- Det roliga är att nästan hela gänget äger häst för första gången, säger Roger Persson.

Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

häst-tränare
1. Pajas Face (Lars I Nilsson)
2. Heavy Sound (Roger Walmann)
3. Isor Håleryd (Peter Untersteiner)
4. Ceasar Sisu Timo Nurmos)
5. Readly Express (Timo Nurmos)
6. Day Or Night In (Johan Untersteiner)
7. Angle Of Attack (Robert Bergh)
8. Pasithea Face (Lutfi Kolgjini)
9. Cupido Sisu (Petri Salmela)
10. Gijon (Johan Untersteiner)
11. Zoko Lane (Roger Persson)
12. Farzad Boko – (Roger Malmqvist)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Finsk Travderby körs på Vermo 3 september och från spår sex bakom startbilen startar då Conrad Lugauer-tränade Sahara One. Det..


Finsk Travderby körs på Vermo 3 september och från spår sex bakom startbilen startar då Conrad Lugauer-tränade Sahara One. Detta efter att hästen grejat andraplatsen i sitt försök tillsammans med Jos Verbeeck. Även Veijo Heiskanens Grainfield Ace tog sig vidare till final som en av försökens högst seedade treor.

Startlista
Finskt Travderby 2016
2 600 meter autostart

1. Callela Ladyboss
2. Still Loving You
3. Joe di Maggio
4. Elian Web
5. Arctic Passion
6. Sahara One
7. Swagman
8. Grainfield Ace
9. Vagabondo
10.Lolo Lee
11.Roheryn
12.Prayer's Hope
Förstapris: 1 161 038 kronor

Kanal 75


Startspåren till Svenskt Travderby och Derbystoet lottades i Jägersros vinnarcirkel under onsdagskvällen. OBS! Lottningen till Derbystoet inte k..


Startspåren till Svenskt Travderby och Derbystoet lottades i Jägersros vinnarcirkel under onsdagskvällen.
OBS! Lottningen till Derbystoet inte klar!

Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

häst/tränare
1. Pajas Face - (Lars I Nilsson)
2. Heavy Sound - (Roger Walmann)
3. Isor Håleryd - (Peter Untersteiner)
4. Ceasar Sisu - (Timo Nurmos)
5. Readly Express - (Timo Nurmos)
6. Day Or Night In - (Johan Untersteiner)
7. Angle Of Attack - (Robert Bergh)
8. Pasithea Face - (Lutfi Kolgjini)
9. Cupido Sisu - (Petri Salmela)
10. Gijon – (Johan Untersteiner)
11. Zoko Lane - (Roger Persson)
12. Farzad Boko – (Roger Malmqvist)
Förstapris:  2 000 000 kronor 

.


Dramatiken uteblev i premiärupplagan av Bro Park Classic med en kvarts miljon till vinnaren.Fredrik Reuterskiölds Ramstein kom från en stark ins..


Dramatiken uteblev i premiärupplagan av Bro Park Classic med en kvarts miljon till vinnaren.
Fredrik Reuterskiölds Ramstein kom från en stark insats i svenska derbyt och spelades till klar andrahandare i loppet över 2400 meter.
Men hästen var anonym i loppet och föll tillbaka redan i den sista kurvan för Elione Chaves. En blek insats och troligen var det underlaget som spökade i hästens första lopp på gräset.
Fältet låg därmed vidöppet för Per-Anders Gråberg och loppets favorit Suspicious Mind. Duon följde nu upp den överlägsna segern i danska derbyt med en lika övertygande seger.
- Det var första gången på gräs för honom och inga problem. Det är en väldigt lättränad häst, bara man håller honom glad och sund så tränar han sig mer eller mindre själv. Nästa start blir 9 september i Breeders här på Bro Park, sa tränaren Niels Petersen.
Red Zeppelin och Dallas var positiva på platserna närmast bakom den överlägsne vinnaren.

Klev fram mot äldre
Några lopp dessförinnan hade Fredrik Reuterskiöld-tränade Gunvald segrat i ett lopp på dirt tracken över 1600 meter.
Det var första gången svenske derbytvåan mötte äldre hästar och meriterade Silver Ocean sålde sig dyrt.
Gunvald kunde dock koppla ett litet grepp utvändigt i början av upploppet och släppte sedan inte sin argaste konkurrent närmare än en halv längd. I sadeln satt Carlos Lopez.
Fredrik Reuterskiölds son Oscar Berneklint tog emot Gunvalds pris i vinnarcirkeln.
- Det var nervöst. De äldre hästarna brukar ju vanligtvis vara starkare den sista biten och jag var rädd att han skulle tappa där ett tag men han visade verkligen vilken fin häst han är, sa Oscar Berneklint.

Mikael Wikner, Kanal 75


Josephine Chini vann med stoet Melanna på The Curragh och därmed gick hon upp på en tredjeplats totalt i Fegentrin. Det är en tävling..


Josephine Chini vann med stoet Melanna på The Curragh och därmed gick hon upp på en tredjeplats totalt i Fegentrin. Det är en tävling för amatörjockeys som sträcker sig över hela året i olika länder. Josephine har 114 poäng och Hana Jurankova som leder serien har 157 poäng före tvåan Lara Le Geay på 139 poäng. Det återstår sju Fegentrilopp för damerna innan finalen avgörs på Mauritius den 3 och 4 december. I fjol vann Josephine Chini Fegentri och är alltså regerande världsmästare.
”Jossan”, som även är frontfigur på atg:s galoppsajt, skriver i sin blogg om segerloppet i lördags:
”En enorm känsla att få vinna på denna otroliga bana. I ett av de främsta galoppländerna i världen, på en av de finaste och anrikaste banorna. Helt overkligt. Dessutom var höjdpunkten att jag fick vinna när några av mina sponsorer och vänner var i publiken för att heja på mig, så fantastiskt att de hade kommit hela vägen från Sverige för att se mig rida. Denna upplevelse är en av höjdpunkterna under alla mina år på tävlingsbanan”.

Michael Carlsson, Kanal 75


Nya galoppbanan Bro Park norr om Stockholm har hand om onsdagens lunchgalopp. V4-omgången innehåller några riktigt fina hästar och i nyin..


Nya galoppbanan Bro Park norr om Stockholm har hand om onsdagens lunchgalopp.
V4-omgången innehåller några riktigt fina hästar och i nyinstiftade Bro Park Classic (V4-3) för treåringar spetsar det till sig ordentligt.
Niels Petersens Suspicious Mind har höjt sig flera snäpp på slutet och lekte hem det danska derbyt i den näst senaste starten och blir favorit tillsammans med Per-Anders Gråberg.
Förste utmanare på förhand är Ramstein som kommer från en hedrande andraplats i svenskt derby. Elione Chaves rider igen.
- Ramstein gjorde en ruggig prestation i Svenskt Derby och formen är oförändrad på topp. Nu är det första gången på gräs, men känslan är att det ska fungera. Jag har respekt för en del konkurrenter, men det är klart att jag hoppas på vinst över passande lång distans, säger tränaren Fredrik Reuterskiöld i en kommentar i banprogrammet.
Bro Park Classic rids för första gången och lockar med 250 000 kronor i förstapris. Det är derbydistansen 2 400 meter som gäller.

Gunvald i hetluften
I V4-1 startar Fredrik Reuterskiölds Gunvald, hästen som löpte dött lopp om andraplatsen i derbyt med Ramstein. Gunvald ställs för första gången mot äldre hästar och motståndet utgörs bland annat av Silver Ocean och Avon Pearl.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se