Suverän insats av Melanders superlöfte Greenshoe


Under lördagskvällen kördes det penningstinna lopp på The Meadowlands utanför New York. Marcus Melander-tränade Greenshoe är hästen att slå i Hambletonian om tre veckor. Det visade han med besked i sin division av Stanley Dancer Memorial där han hade stor uppvisning. Den treårige hingsten hittade ner som tredje häst på innerspår men efter halva distansen valde Brian Sears att köra fram utvändigt om ledaren. Greenshoe hade avgjort redan vid upploppets början och gled ifrån i ruskigt elegant stil till en överlägsen seger. Han travade nya rekordet 1.08,5/1609a efter hypersnabba 1.06,7 sista fyrahundra metrarna. Segertiden är den snabbaste i världen i år av en treårig hingst och Brian Sears satt bara och finåkte till slut. Förstapriset var cirka 750 000 kronor.
– Han har alltid varit en riktigt talangfull häst och har riktigt stora fartresurser, sa Brian Sears efter loppet.

Backe och Granqvist deläger
Greenshoe ägs av Unibet-grundaren Anders Ström, kommentatorn och mediaprofilen Lasse Granqvist och fotbollsexperten Hasse Backe. Han tränas av Marcus Melander som följde loppet vid sidan av banan.
– Jag är alltid nervös när han startar. Även om han har skött sig i alla starter det här året så litar jag inte på honom riktigt för jag vet att alla felsteg kan kosta honom segern. I dag lämnade Sears lite plats bakom bilen och höll honom lugn, sa Marcus Melander.
Tvåa i mål blev Pilot Discretion och trea blev Per Engblom-tränade Super Schissel.
I den andra divisionen av Stanley Dancer Memorial ledde Marcus Melanders Green Manalashi länge. Hästen, som ägs av stall Courant, kunde dock inte svara Swandre The Giants den sista biten och fick nöja sig med andraplatsen. Swandre The Giants var bara bäst i loppet för David Miller och vann på tiden 1.09,4/1609a. Hästen tränas av Ron Burke. Green Manalishi noterade 1.09,5 som tvåa.

Skräll i returmötet mellan Atlanta och Six Pack
För en vecka sedan spurtade Atlanta ner ledande Six Pack precis på mållinjen och vann på tiden 1.07,9/1609a. Det var den snabbaste tiden i Meadowlands historia. Nu var det dags för en returmatch i fyraåringsloppet Hambletonian Maturity. Men det blev istället en skrällseger genom 24-oddsaren Crystal Fashion som vann för Tim Tetrick över den ovanliga distansen 1810 meter.
Atlanta var stor favorit och kördes till ledningen efter sexhundra meter. Detta efter att Tim Tetrick släppt täten bakom Crystal Fashion och bidade sedan sin tid i rygg på ledaren. Mitt på upploppet uppenbarade sig en lucka invändigt när Atlanta bröt ut, och Crystal Fashion speedade förbi till seger. Custom Cantab inkom som tvåa i mål men störde flera konkurrenter under vägen och flyttades ner till en sjundeplats. Därmed gick andraplatsen till Atlanta. När det gäller Åke Svanstedts Six Pack så hade han ett dåligt utgångsläge med startspår i det andra ledet. Six Pack satt långt bak hela vägen och kom aldrig in i matchen. Han gick en stark avslutning ute i spåren och det räckte till en tredjeplats på tiden 1.09,0.

Darling Mearas tapper tvåa
I försöket till Miss Versatility för äldre ston blev det seger för järnladyn Hannelore Hanover som kördes av Yannick Gingras. Hon gled till ledningen efter fyrahundra meter men utmanades över upploppet av Darling Mearas. Den sistnämnde tog sin första seger i USA nyligen då hon imponerade för sin nye tränare Åke Svanstedt och vann på tiden 1.08,2/1609a. Darling Mearas, som i det här loppet kördes av Dexter Dunn, travade utvändigt om ledaren och försökte till slut men kunde inte ta sig förbi. Hon svarade för en mycket tapper insats som tvåa på tiden 1.08,7/1609a. Åke Svanstedt körde själv Plunge Blue Chip som blev oplacerad.

Kanal 75

Publicerat 2019-07-14 17:07:00


De senaste travnyheterna


Ordinarie kusk Eric Raffin valde att köra fältets vinstrikaste häst Gotland och av den anledningen fick Björn Goop chansen bakom Sebatien Gu..


Ordinarie kusk Eric Raffin valde att köra fältets vinstrikaste häst Gotland och av den anledningen fick Björn Goop chansen bakom Sebatien Guaratos talangfulla sto Gunilla d’Atout. Den chansen förvaltade Färjestadkusken på bästa sätt. Samtidigt som tuffaste konkurrenten Gotland fick en usel start och hamnade långt ner i kön kunde Björn Goop placera Gunilla d’Atout i andra par utvändigt. På den bortre långsidan hade Gotland avancerat till positionen utvändigt om ledaren när Björn Goop lyfte ut sin häst i tredjespår och redan i slutkurvan var segergreppet kopplat. Gu d’Heripre närmade sig hastigt den sista biten men Gunilla d’Atout höll undan och bärgade segerchecken på 923 000 kronor. Det var Björn Goops andra raka seger i Criterium de 3 Ans. I fjol vann han med Sebastien Guaratos Face Time Bourbon, som i år tillhör förhandsfavoriterna till Prix d’Amerique.

Ola Johansson, Kanal 75


Alla som matchar sina hästar mot vinterns huvudnummer i Paris, Prix d’Amerique, ska tacka sin lyckliga stjärna att Cleangame är valack och ..


Alla som matchar sina hästar mot vinterns huvudnummer i Paris, Prix d’Amerique, ska tacka sin lyckliga stjärna att Cleangame är valack och därmed utestängd från loppet. Det sjuårige fenomenet har totalt 32 triumfer på 49 starter och har inte förlorat sedan Masters-finalen i september, där han utklassade bland andra svenske topphästen Propulsion men snöpligt slog ihop och galopperade bort segern kort före mål. När han på söndagen visade upp sig i Prix de Chateaudun tog han sjätte raka segern i sedvanligt imponerande stil. Tränaren Jean-Michel Bazire skötte själv tömmarna och efter ett ha inlett i tredjespår från 25 meters tillägg lyckades han hitta andra par utvändigt bakom Prix d’Amerique-klara Chica de Joudes redan på den första långsidan. Barfotaspringande Cleangame kunde sedan tassa med i rygg fram till slutkurvan där han lyftes ut i tredjespår och odriven joggade ifrån motståndet. Segertiden över de 2 875 meterna skevs till 1.11,6 och loppets förstapris uppgick till 415 000 kronor. Totalt har Cleangame 12,2 miljoner kronor på vinstkontot. Tessy D’ete kom in som tvåa från rygg på vinnaren och Chica De Joudes höll starkt till tredjeplatsen. Ende svensktränade hästen i loppet var Adrian Kolgjinis Rajesh Face som blev diskvalificerad för galopp.

Ola Johansson, Kanal 75


Den mest långväga gästen i kuskmatchen i Rovaniemi återvänder till USA med flera nya erfarenheter i bagaget. Inte minst att köra..


Den mest långväga gästen i kuskmatchen i Rovaniemi återvänder till USA med flera nya erfarenheter i bagaget. Inte minst att köra ren. Vilket han fick prova på under fredagen.
- Det var annorlunda. De släppte bara iväg en och det fanns inga bromsar, så det var lite knepigt. Men de sa att jag fick honom att springa fort nog så jag fick godkänt, sa Tetrick i en tv-intervju på US Trottings Facebooksida efter renturen.
Han fick även köra kallblod för första gången och det klarade han också med bravur. I kuskmatchens första avdelning under lördagskvällen vann han överlägset med elvaårige valacken Pikku-Ryti. Totalt slutade Tim Tetrick på tredje plats i Arctic Challenge efter segraren Antti Teivainen och Jorma Kontio.
- Jag kan inte tacka det finska folket tillräckligt för en helt fantastisk upplevelse, skrev Tim Tetrick på Twitter efter tävlingarna.

Ola Johansson, Kanal 75


Ett av systemen var en Harry Boy-kupong inlämnad på ATG.se – insatsen var 360 kronor och vinsten totalt blev 4 469 902 kronor.Av de &..


Ett av systemen var en Harry Boy-kupong inlämnad på ATG.se – insatsen var 360 kronor och vinsten totalt blev 4 469 902 kronor.
Av de övriga miljonsystemen så var ett inlämnat på banan på Bergsåker och 540 satsade kronor gav 4 511 462 kronor tillbaka.
En spelare på ATG.se hade spelat ett större filsystem med flera kuponger och lyckades få sju rätt på en kupong som kostade 72 kronor. Vinsten på den kupongen blev 4 499 982 kronor.
En spelare som lämnat in via ATG-ombundet Direkten Kajutan i Åkersberga satsade 480 kronor och vann 4 497 882 kronor.
Det femte kupongen med sju rätt var inlämnat hos Veikkaus OY i Finland och systemet som kostade över 2000 kronor gav tillbaka 4 917 823 kronor.
Sju rätt gav 4 319 192 kronor, sex rätt 9 480 kronor och fem rätt 410 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Med två imponerande gulddivisionssegrar i Svenska Travligan bakom sig spelades Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio till favorit i Prix Oscar Coll..


Med två imponerande gulddivisionssegrar i Svenska Travligan bakom sig spelades Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio till favorit i Prix Oscar Collard på Vincennes i Paris. Och hade loppet blivit normalt kört hade han troligen vunnit enkelt. Men nu fick femåringen ett blytungt lopp från spår sju bakom startbilen. Han nådde den första kurvan i fjärdespår och fortsatte framåt i tredjespår när klockan visade mycket snabba 1.05,8 de första 600 meterna. Björn Goop satt i sulkyn och han forcerade hästen till ledningen vid uppförsbackens början. Där tvingades han att köra absolut max en bit till då Jean-Michel Bazire utmanade rejält med Ghazi B.R. och 1 100 meter nåddes på 1.09,5. Trots den svettiga inledningen och det ursinniga tempot hade Velvet Gio kommandot en bra bit in på upploppet men till slut tvingades han släppa andrahandsfavoriten Violetto Jet förbi sig. Vinnaren kom i mål en tiondel före Velvet Gio på kilometertiden 1.11,6 över 2 100 meter. Förstapriset i loppet uppgick till 369 000 kronor och Velvet Gio fick 205 000 kronor för andraplatsen. Övriga svensktränade hästar i loppet, Peter Untersteiners Heart of Steel, Tomas Malmqvists Confidence och Adrian Kolgjinis Speedy Face, slutade femma, sjua och tia.

Ola Johansson, Kanal 75


Åt Jean-Michel Bazires storfavorit Dreambreaker fanns inget att göra men bakom honom gick Usain Henna och Unique Juni starkt. Den förstnämn..


Åt Jean-Michel Bazires storfavorit Dreambreaker fanns inget att göra men bakom honom gick Usain Henna och Unique Juni starkt. Den förstnämnde i duon kördes till ledningen av Björn Goop och hängde sedan med berömvärt till andraplatsen efter att ha släppt ifrån sig taktpinnen till vinnaren. Unique Juni levererade en stark avslutning från tredje par utvändigt i Gabriele Gelorminis händer och hade också stolpe in när de franska domarna lät henne behålla tredjeplatsen trots att hon föll ur travet rejält den sista biten. Loppets förstapris uppgick till 309 000 kronor och Usain Henna fick 172 000 kronor medan Unique Juni belönades med 96 000 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se