Samtliga speedkulor uttagna

I varmblodens fartuppgörelse är det Lexington Hall, Star Costashorta och Precious Lord som nu blivit klara för start och därmed kompletterar det nio hästar stora startfältet.
- Lexington Hall och Star Costashorta är erkänt startsnabba och sedan ska det bli roligt se om Precious Lord lever upp till träningsrapporterna, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till elitloppet.se.
Sedan tidigare är Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, M.T.Insider, Target Kronos och Xlnt Chili Tripel. inbjudna till loppet.

Fartfylld 15-åring
I det kallblodiga loppet är det Brenne Järven, Hönn Blesa, Torpa Olea och 15-årige Finnskog Sjefen som gör startfältet komplett.
- Finnskog Sjefens deltagande har det varit stort intresse kring och ihop med de övriga inbjudna kallbloden så har vi en spännande mix, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Övriga hästar i kallblodsloppet är Guli Tor, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten och Torpa Pål.
Speedracen avgörs som tre försöksheat med tre hästar i varje heat över distansen 640 meter autostart. I finalen möts sedan de tre segrarna från respektive försöksheat.

Klara till Speedrace:
Varmblod:
 Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, Lexington Hall, M.T.Insider, Precious Lord, Star Costashorta, Target Kronos, Xlnt Chili Tripel.
Kallblod: Brenne Järven, Finnskog Sjefen, Guli Tor, Hönn Blesa, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten, Torpa Olea, Torpa Pål.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Publicerat 2020-05-20 15:33:00


De senaste travnyheterna


Det var flera favoriter och hårt betrodda hästar som vann i lördagens V75-omgång i Östersund. Det var Superjackpot och omsättnin..


Det var flera favoriter och hårt betrodda hästar som vann i lördagens V75-omgång i Östersund. Det var Superjackpot och omsättningen uppgick till drygt 159 miljoner kronor.
Jätteskrällen i omgången kom i den femte avdelningen där Ulf Ohlsson passade på att ta seger nummer 6000 när han styrde in Vien Ici åt kompisen Ulf Stenströmer.
Efter att Handsome Brad och Carl Johan Jepson vunnit Jämtlands Stora Pris (Ulf Stenströmer tränar även här) blev utdelningen på sju rätt 1 209 658 kronor. Sex rätt betalade 2860 kronor och fem rätt gav 221 kronor.
Det blev därmed miljonregn på V75 där 83 system prickade in alla vinnare. Nästan en tredjedel av dessa, närmare bestämt 28 system, var komponerade av Harry Boy. Flera av dessa var på en insats av 96 kronor och två av Harry-systemen kostade 48 kronor i insats.

Kanal 75


Ulf Ohlsson har fyra raka segrar i den allsvenska kuskligan och han har totalt 112 kuskchampionat på olika svenska travbanor.Ulf Ohlsson är de senast..


Ulf Ohlsson har fyra raka segrar i den allsvenska kuskligan och han har totalt 112 kuskchampionat på olika svenska travbanor.
Ulf Ohlsson är de senaste åren den kusk som håller högst segertempo och lördagens skrällseger på V75 i Östersund innebar att han passerade ännu en milstolpe – 6 000 segrar!
Flest segrar av de kuskar som är verksamma i Sverige har Jorma Kontio med över 11 000. Björn Goop är ende svensk över 7 000 medan Ulf Ohlsson nu gör sällskap med Olle Goop, Örjan Kihlström, Åke Svanstedt och Stig H Johansson bland de som vunnit 6 000 segrar eller mer.
- Det är fina kuskar i den klubben, så roligt att komma dit, sa Ulf Ohlsson.
Ulf Ohlsson tog sin första seger 18 mars 1982 med Brown Prophet på Bergsåker i Sundsvall. 2002 kom seger nummer 1 000 och sedan dess har han jubilerat med jämna mellanrum. I maj 2017 passerade han 5 000 och nu tre år senare rundar han 6 000.
Största segern i karriären?
- VM, när man vann i New York…det var en höjdare, sa Ulf Ohlsson som vann VM-loppet med Papagayo E. 2015.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Den franske stjärnan Cleangame hade ett fantastiskt fjolår och var Frankrikes vinstrikaste travhäst med 628 750 euro insprängt. Han tog 13 ..


Den franske stjärnan Cleangame hade ett fantastiskt fjolår och var Frankrikes vinstrikaste travhäst med 628 750 euro insprängt. Han tog 13 segrar på 16 starter men efter senaste segern i Prix de Brest i januari har valacken förlorat två gånger i rad. Under lördagen startade Cleangame i grupp II-loppet Prix Chambon P i Laval och jagade revansch efter galoppmisslyckandes i den föregående starten. Men han var utan chans att rå på en för dagen helt strålande Enino du Pommereux som vann för Matthieu Abrivard. Det var första segern sedan augusti för Enino du Pommereux som däremot var tvåa i både Prix de Belgique och Prix Tenor de Baune. Han gick undan till en imponerande seger från ledningen och svarade mycket på när det norska huvudlaget drogs ner in på upploppet. Cleangame fick en resa i tredje par utvändigt och tog sig snabbt fram utvändigt om Enino du Pommereux i sista sväng. Men han var utan chans att gå i närkamp över upploppet och fick nöja sig med andraplatsen. Segertiden blev 1.12,4 över distansen 2875 meter. Förstapriset uppgick till 38 250 euro. Cleangame noterade tiden 1.12,7.
I programmet V75 Direkt i TV4 berättade Cleangames tränare Jean-Michel Bazire att man siktar på att komma till Elitloppet 2021.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det var rollerpot på Top7 den här lördagen i Östersund. Och det blev en riktig skrällvinnare i Vien Ici och Ulf Ohlsson som hittade lo..


Det var rollerpot på Top7 den här lördagen i Östersund. Och det blev en riktig skrällvinnare i Vien Ici och Ulf Ohlsson som hittade loss från rygg på ledaren kort före mål och spurtade till seger. Det var för övrigt Ulf Ohlssons seger nummer 6000. Det innebar även att ett enda system hade alla de sju första hästarna i rätt ordningsföljd i mål. Systemet kostade 480 kronor och var inlämnat på atg.se i Västernorrland.
Den totala vinsten blev 3 037 869 kronor. Det är den största vinsten i historien på Top7.

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Axevalla är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel bjuder på flera sportsliga höjdpunkter. I Guldstoet blir Björn G..


Axevalla är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel bjuder på flera sportsliga höjdpunkter. I Guldstoet blir Björn Goops segerstaplare Hill’s Angel storfavorit. Och i det andra testet till Stochampionatet ska kullens drottning Diana Zet genrepa över den långa distansen inför de stundande kvalen senare i sommar.
Vid sedan av dessa körs det även Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp. Ett damlopp där Emilia Leo är favorit bakom Hans Crebas-tränade Inez Alki. Det femåriga stoet har tagit tio segrar på 24 starter och varit bland de tre främsta i 18 av dessa. Hon inledde karriären i Holland hos Hugo Langeweg J:r och kom till Hans Crebas i fjol höstas. Där har framgångarna fortsatt och det har blivit fyra segrar och tre andraplatser på tio starter i den nya regin.
– Inez Alki (GS75-7) har betytt väldigt mycket för mig. Hon har tjänat mycket pengar på kort tid och är en häst som ligger mig varmt om hjärtat. Hon är mysig att hålla på med och dessutom är hon bra. Hon har levererat nästan varje gång och nästan aldrig gjort ett dåligt lopp. Det är en riktig reklamhäst för mig, säger Hans Crebas.
– Hon var jättebra när hon vann på 1.12,2 med krafter kvar på Jägersro näst senast från dödens. Vi kollade upp henne efteråt och hittade inga fel. Men på Mantorp senast hängde hon mycket på en töm och när vi kollade upp henne igen efteråt så hittade vi lite småsaker. Hästen var inte helt körbar till slut och blev åtgärdad efteråt.
– Nu är hon fräsch och fin igen och har tränat på bra. Jag körde ganska tuffa intervaller med henne i måndags och då låg hon bra i puls och kändes helt perfekt. Hon fick även gå lite under torsdagen och i dag (lördag) småskrittade jag henne i skogen och hon kändes jättefin.

”Är ojämnt startsnabb – vill helst undvika dödens”
Inez Alki är favorit i GS75-avslutningen från spår fem bakom startbilen. Axevalla-tränaren vill gärna vinna det här loppet på hemmaplan där förstapriset är 150 000 kronor.
– Min häst är lite ojämnt startsnabb och ibland kan hon öppna väldigt fort. Hon spetsade från spår åtta bakom bilen i V75 på Axevalla en gång. Emilia får köra till lite från start men jag vet att Mr Southwind som är invändigt är väldigt startsnabb.
– Hon har gått i dödens i två lopp på raken på slutet och helst vill man undvika dödens den här gången. Det är ett jämnt lopp där positionerna kommer att avgöra. Emilia är duktig och hon är absolut en av de som kan vinna loppet, säger Hans Crebas.
Du gör en del spännande ändringar i balans och utrustning, berätta vad?
– Det blir barfota runt om för första gången. Dessutom blir det jänkarvagn, precis som näst senast när hon vann. Vi går all in den här gången.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Femåriga Manchego hade inte startat sedan den 23 november i fjol när hon gjorde årsdebut under fredagskvällen. Hästen var storfavorit..


Femåriga Manchego hade inte startat sedan den 23 november i fjol när hon gjorde årsdebut under fredagskvällen. Hästen var storfavorit i comebacken och motsvarade favoritskapet med råge. Manchego stod för en mycket imponerande insats när hon vann direkt för Dexter Dunn. Hon spurtade till en lätt seger med ett par längder och var helt odriven. Segertiden blev 1.08,7 över distansen 1609 meter med bilstart. Detta efter vassa 1.05,1 den sista quartern. Förstapriset var 11 250 dollar och Manchego har nu sprungit in drygt 2,1 miljoner dollar under sin fantastiska karriär. Hon har tagit 28 segrar på 44 starter och bland de främsta meriterna kan räknas Hambletonian Oaks samt dubbla Breeders Crown-finaler. Manchego travade även världsrekord i fjol för ston med tiden 1.07,7 när hon segrade i Allerage Farm på Red Mile i Lexington.

Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se