Redén stekhet i Frankrike - fyra hästar i Prix de Belgique


Efter den imponerande segern i söndags på Vincennes har Daniel Redén anmält Call Me Keeper till Prix de Belgique. Han har även anmält stjärntrion Propulsion, Lionel och Wild Honey. De två främsta har redan kvalificerat sig till Prix d'Amerique och Wild Honey kommer att komma med då hon har tjänat tillräckligt med pengar. Blir Call Me Keeper bland de tre främsta på söndag får han en direktbiljett till Prix d'Amerique. Tränare Redén har alltså chansen att få med fyra hästar i världens tuffaste travlopp på Vincennes. Det är i så fall rekord för en svensk tränare, tidigare har Stig H Johansson haft med tre hästar 1992.
– Jag vill inte tänka så, jag gör mitt bästa för mina hästar och jag och hela teamet borrar ner oss och jobbar på. Men det är fantastiskt roligt och både jag och hästarna trivs väldigt bra här nere i Frankrike, säger Daniel Redén till Trav365.
Den definitiva startlistan till Prix de Belgique blir klar på torsdag.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2017-01-10 13:08:00


De senaste travnyheterna


Sexårige Master Crowe har tävlat väldigt sparsamt. Men när han startar brukar han vinna. På måndagen fullbordade han staketet i..


Sexårige Master Crowe har tävlat väldigt sparsamt. Men när han startar brukar han vinna. På måndagen fullbordade han staketet i resultatraden hemma på Halmstadtravet och femte raka segern betydde också hästens 14:e fullträff i 17:e starten totalt. På sista bortre långsidan fick Master Crowe anfallsorder från andra par utvändigt och efter att ha avslutat under 1.11 sista 700 meterna grejade han segern med en knapp längd.
- Det gick jäkligt fort sista 500 men han jobbade på och vann rätt så säkert. När den bakom styrde på kände jag hur han sög tag i grejerna. En härlig känsla! sa segerkusken Peter Ingves.
Nästa uppgift för den Petri Puro-tränade segerstaplaren är planerad till Solvalla 11 februari. Då väntar bronsdivisionsfinal i V75.

Ola Johansson, Kanal 75


Uppskattningsvis 27 miljoner kronor väntar en ensam vinnare med åtta rätt under onsdagens V86-omgång.Detta sedan förra onsdagens reda..


Uppskattningsvis 27 miljoner kronor väntar en ensam vinnare med åtta rätt under onsdagens V86-omgång.
Detta sedan förra onsdagens redan jackpotförstärkta omgång blivit för svår för spelarna och hela 18,7 miljoner kronor flyttats vidare till vad som är V86-historiens största jackpot hittills.
För unge Olli Koivunen väcker återkomsten till Solvalla ljuva minnen, det var där som han och Ratu Royale tjusade publiken med att rusa 1.09,6 första kilometern och ändå stå till mål i Treåringseliten för ston inför fullsatta läktare sista söndagen i maj.
- Det är ett lopp jag tänker på nästan varje dag. Det tog lite tid innan jag förstod hur stort det är att vinna den helgen, säger Olli Koivunen.

Framåt med loppet
Nu har Ratu Royale blivit ett år äldre och det finns mängder av intressanta lopp för ett fyraårigt sto.
- Vi är ju bara i början av året och säsongen är lång. Visst hoppas jag att vi ska ha henne i toppform sista helgen i maj, det är bland det största man kan vinna, fortsätter Koivunen.
Ratu Royale har årsdebuten avklarad och kretsen kring hästen sken som en sol efteråt, trots att det bara blev ett femtepris.
- Hon mötte äldre hästar och gick ett fullt godkänt lopp. Tränaren Vesa Santanen har tränat mycket, men inte så snabbt och det loppet ska föra fram formen en hel del.

”Effektivast i ledningen”
På onsdag går Ratu Royale ut i den avslutande V86-avdelningen och får återigen tampas med äldre och mer rutinerade hästar.
- Hon är ju ganska grön ännu och säsongen är lång. Nu är hon väldigt bra och kan vinna ändå om vi har lite tur med oss. Hon är väldigt snabb från start, men jag vill inte lägga upp någon taktik. Jag tycker att hon är effektivast i ledningen och jag har svårt att se någon snuva oss på ledningen om jag nu vill köra där.
Hon måste gå med skor nu, hur hanterar hon det?
- Det ser jag inte som något större problem. Ratu Royale har tävlat med skor flera gånger även om barfota är hennes bästa balans.
Blir du överraskad om ni vinner?
- Nej, det kan jag inte påstå. Hästen är så pass bra i grunden och väldigt effektiv över kort distans. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp och det är viktigt inför framtiden också. Jag är lyckligt lottad som får åka och köra lite överallt med en sådan här fin häst och att vinna på Solvalla är oerhört stort, avslutar Olli Koivunen.


Flera av Fabrice Souloys hästar lämnade förra året positiva dopningsprov efter elitloppshelgen på Solvalla och Oslo Grand Prix-helgen..


Flera av Fabrice Souloys hästar lämnade förra året positiva dopningsprov efter elitloppshelgen på Solvalla och Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke. Höga mängder kobolt påträffades och Fabrice Souloy stängdes tills vidare av från nordisk travsport. Nu har Svensk Travsport, ST, anmält honom till Ansvarsnämnden och Det Norske Travsällskap, DNT, har anmält honom till Domskommittén i Norge.
Så här skriver ST i ett pressmeddelande:
”Både ST och DNT vill i detta sammanhang påtala att det varit fråga om avsiktliga, systematiska brott på högsta elitnivå som dessutom är djurskyddsmässigt förkastliga, då det inte finns någon relevant anledning att injicera tungmetaller i stora mängder i försvarslösa djur. Det är känt att höga koncentrationer av kobolt är skadligt för både människor och djur, men det används ändå för att otillåtet öka kroppens produktion av EPO, i syfte att påverka prestationsförmågan.”

Kan stängas av på livstid
DNT yrkar på livstids avstängning om Fabrice Souloy förklaras skyldig. Vilken påföljd ST kommer att yrka på bestäms senare.
- Jämfört med Norge så kommer vårt yrkande gällande avstängning först senare i processen. Det man kan säga är att det han åtalas för i första hand är minimum två års avstängning och maximum livstid, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på ST, till travronden.se
Fabrice Souloys ombud, advokaten Staffan Uvabeck, har fått tre veckors svarsfrist på ST:s och DNT:s anmälningar. Beslut i Ansvarsnämnden kan överklagas till Överdomstolen.

Ola Johansson, Kanal 75


Förutom att han knep tränarchampionatet 2016 tog Lennart Jr Reuterskiöld även hem titlarna Årets Treåring med Duke Of Burden, &A..


Förutom att han knep tränarchampionatet 2016 tog Lennart Jr Reuterskiöld även hem titlarna Årets Treåring med Duke Of Burden, Årets Äldre Häst med Hurricane Red som även fick med sig kvällens tyngsta titel; Årets Häst.

Här är alla vinnarna: 

Årets Häst: Hurricane Red
Årets Äldre Häst: Hurricane Red
Årets Treåring: Duke Of Burden
Årets Tvååring: Victor Kalejs
Årets Sto: Arabda
Årets Arabiska fullblod: Macallan
Årets Hinderhäst: Calvados

Tränarchampion: Lennart Jr Reuterskiöld
Jockeychampion: Per Anders Gråberg
Lärlingschampion: Annie Nilsson Lindahl
Amatörtränarchampion: Maria Hagman Eriksson
Amatörryttarchampion: Ina Veronica Toverud
Hindertränarchampion: Dennis Persson
Hinderryttarchampion: Niklas Lovén

Årets uppfödare: Rävdansens Stuteri
Årets avelshingst: Eishin Dunkirk
Årets svenskuppfödda häst: Pistol

Skandinavisk Hindersports Championtäcke: Omoto Sando
Tattersalls Pris till segerrikaste häst: Pistol
Jockeyklubbens Pris till Sportens Riddare: Josefin Landgren

Kanal 75


Allsvenska kuskligan:1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 31-14-112. Örjan Kihlström, Solvalla, 12-11-93. Ulf Eriksson, Bollnäs, 11-7-34. Carl Johan Jepson,..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 31-14-11
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 12-11-9
3. Ulf Eriksson, Bollnäs, 11-7-3
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 10-12-4
5. Claes Sjöström, Solvalla, 9-4-1
6. Johan Untersteiner, Halmstad, 8-7-4
7. John Östman, Umeå, 8-6-6
8. Kenneth Haugstad, Solvalla, 8-4-3
9. Ove A Lindqvist, Umeå, 7-3-5
10. Christoffer Eriksson, Jägersro, 6-3-5
11. Johnny Takter, Jägersro, 6-3-1
12. Kim Eriksson, Mantorp, 6-2-4
13. Stefan Söderkvist, Åby, 6-1-4
14. Jorma Kontio, Solvalla, 5-9-8
15. Per Lennartsson, Eskilstuna, 5-3-8
Siffror till och med 22 januari

Kanal 75


För sextonde året i följd avgörs i mitten av februari två kallblodslopp på den franska nationalarenan Vincennes. Kallblod fr&ar..


För sextonde året i följd avgörs i mitten av februari två kallblodslopp på den franska nationalarenan Vincennes.
Kallblod från Sverige, Norge och Finland gör upp i två lopp och på söndagen gällde det att kvalvägen ta sig till Paris i ett uttagningslopp ingående i V64-omgången i Bollnäs.
Bollnäsamatören Annelie Lagergrens pappa Per-Gunnar Persson blev historisk vinnare av det första kallblodsloppet 2002 i Frankrike med hästen Lykketinder. Han vann då båda loppen i Paris med familjehästen.
Per-Gunnar Persson hjälper dottern Annelie Lagergren med hästarna och är bland annat delägare till Björs Frej som vann söndagens lopp tillsammans med Ulf Ohlsson:
Björs Frej satt sist varvet från mål men avslutade bra i spåren och lyftes in till en säker seger. Tvåa och klar för Paris även Jan-Olov Perssons Smedsbo Faksen som hade serverats ett lopp i rygg ledaren av Per Linderoth.
Sjuårige Björs Frej delade favoritskapet i loppet med Jörgen Westholms Eldvin som dock galopperade bort sina chanser i den sista kurvan.
Annelie Lagergren och Ulf Ohlsson segrade även med sexåriga stoet Björs Idun i ett av söndagens lopp och tog alltså en dubbelseger.

Repris med Björs Frej?
15 år efter Per-Gunnar Perssons framgångar på Vincennes åker familjen med en ny häst.
- Vi hoppas på en repris. Det är en fantastisk upplevelse att vara där nere och tävla på en sådan stor och fin bana, sa Per-Gunnar Persson i vinnarcirkeln efter Björs Frejs segerlopp.
Vilka två övriga två kallblod som får de återstående platserna avgörs via seedning. Kallblodsfolket har till 31 januari på sig att anmäla sitt intresse för loppen Prix des Trotteurs Sang-Froid och Prix des Pays Nordiques.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se