Svenska Spel Stryktipset Powerplay Oddset Eurojackpot Europatipset Topptipset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss

Redén stekhet i Frankrike - fyra hästar i Prix de Belgique


Efter den imponerande segern i söndags på Vincennes har Daniel Redén anmält Call Me Keeper till Prix de Belgique. Han har även anmält stjärntrion Propulsion, Lionel och Wild Honey. De två främsta har redan kvalificerat sig till Prix d'Amerique och Wild Honey kommer att komma med då hon har tjänat tillräckligt med pengar. Blir Call Me Keeper bland de tre främsta på söndag får han en direktbiljett till Prix d'Amerique. Tränare Redén har alltså chansen att få med fyra hästar i världens tuffaste travlopp på Vincennes. Det är i så fall rekord för en svensk tränare, tidigare har Stig H Johansson haft med tre hästar 1992.
– Jag vill inte tänka så, jag gör mitt bästa för mina hästar och jag och hela teamet borrar ner oss och jobbar på. Men det är fantastiskt roligt och både jag och hästarna trivs väldigt bra här nere i Frankrike, säger Daniel Redén till Trav365.
Den definitiva startlistan till Prix de Belgique blir klar på torsdag.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2017-01-10 13:08:00


De senaste travnyheterna


Jägersro har gjort gemensam sak med tre franska banor och startat den nya storloppsserien där en bonus på knappt en halv miljon kronor vänt..


Jägersro har gjort gemensam sak med tre franska banor och startat den nya storloppsserien där en bonus på knappt en halv miljon kronor väntar en häst som tar hem minst tre av de fyra loppen.
Det första benet är alltså lördagens lopp i Argentan som lockat 16 hästar bakom bilen inklusive svenskarna Target Kronos och Opitergium.
Nästa lopp i serien, där samtliga körs över 1 609 meter med autostart, går i La Capelle 9 juli.
Därefter följer Hugo Åbergs 25 juli innan avslutningen i Cagnes-sur-Mer 26 augusti.

Startlista
Criterium de Vitesse de Basse Normandie
1 609 meter autostart

1. Billie de Montfort - David Thomain
2. Univers de Pan - Philippe Daugeard
3. Booster Winner - Eric Raffin
4. Bird Parker - Jean Philippe Monclin
5. Up and Quick - Franck Nivard
6. Uno Dancer - Clement Duvaldestin
7. Arazi Boko - Yann Lorin
8. Tornade de Digeon - Alexandre Abrivard
9. Buzz Mearas - Gabriele Gelormini
10. Opitergium - Toni Le Beller (Lutfi Kolgjini)
11. Verveine du Mont - Adrien Blandin
12. Venise - Thierry Duvaldestin
13. Target Kronos - Dominik Locqueneux (Lutfi Kolgjini)
14. Bolide Jenilou - Antony Barrier
15 Uka Normande - Cedric Terry
16 Pioneer Gar - Giuseppi Ruocco
Förstapris: cirka 400 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


75-årige Ferguson, som slutade i United efter säsongen 2013 då klubben vann sin trettonde ligatitel under hans ledning, är inte bara en st..


75-årige Ferguson, som slutade i United efter säsongen 2013 då klubben vann sin trettonde ligatitel under hans ledning, är inte bara en stor fotbollstränare utan också en stor galoppentusiast.
Stjärnan Rock of Gibraltar tävlade i Sir Alex’s färger och som kuriosa kan vi nämna att han lät döpa en av sina galopphästar till Hairdryer (Hårtorken) som är ett slanguttryck för de utskällningar han kunde ge spelarna när han inte var nöjd med resultatet.
Det är som galoppentusiast som Sir Alex kommer till Jägersro galopp den 23 maj för att dela ut sitt speciella hederspris i Sir Alex Ferguson Trophy.
Hela tävlingsdagen går i en brittisk anda och kallas British Day at the races vilket betyder att det också finns möjligheter för besökarna att njuta av en darttävling, klassiska engelska drycker och brittiska sportbilar.
Höjdpunkten vid sidan av Sir Alex Ferguson Trophy blir Pramms Memorial med 1 200 000 kronor i prissumma och en rad andra topplöpningar.
Jägersro galopp är huvudattraktion för det svenska spelet den kvällen och ATG erbjuder V64 med Dagens dubbel.

Jägersro Galopp


John Campbell vann Elitloppet med Mack Lobell 1988. Stefan Hultman gjorde det med From Above 2003. Berndt Lindstedt har fått kliva in i vinnarcirkeln efte..


John Campbell vann Elitloppet med Mack Lobell 1988. Stefan Hultman gjorde det med From Above 2003. Berndt Lindstedt har fått kliva in i vinnarcirkeln efter triumferna med Dart Hanover 1972 och Pershing 1979 och Stig H Johansson har tagit hem loppet sex gånger: The Onion -84, Utah Bulwark -87, Napoletano - 89, Peace Corps -91, Gum Ball -97, Victory Tilly -00. Det är några av travsportens allra tyngsta namn som sluter upp för att inviga årets stora travfest på Solvalla 28 maj.
- Det känns jättekul att vi får möjlighet att hylla dem och att vi kan ge publiken chansen att möta dem igen. Tillsammans har de sådana fantastiska travkarriärer, både i Elitloppet och i travvärlden i stort, och utöver det är de ju som personer oerhört respekterade och har betytt väldigt mycket för travsporten, säger Markus Myron, sportchef på Solvalla.

”Får gåshud när man åker ut”
Stefan Hultman var bara åtta år när han upplevde Elitloppet på plats första gången 1972, och fick se Berndt Lindstedt vinna. Sedan dess har han endast missat loppet en gång fram till att han blev allvarligt sjuk hösten 2015. Hans hästar har varit med och spelat huvudroller i flera upplagor och bilderna på den segerrusige Solvallatränaren efter loppet 2003, när han går upploppet ner, visar magen och vill ta hela publikhavet i sin famn, har etsat sig fast i många travälskares minne.
- Elitloppet är något enastående. Man får gåshud när man åker ut framför publiken och att nu få inviga tillsammans med de här grabbarna, John Campbell är en levande legend för mig, det är så stort att det inte går att beskriva med ord, säger Stefan Hultman och gör ändå ett försök att förklara.
- Känslan när man kör ut med en häst, kanske hör sitt namn ropas, vinkar åt publiken och får den kontakten…det är det som är så enastående. Det är den känslan som alla tränare och kuskar som varit med om Elitloppet säger är så fantastisk.
Stefan Hultmans rehabilitering efter den tunga sjukdomsperioden går stadigt framåt och utöver sin egen inverkan på Solvalla sista söndagen i maj ser han fram emot ett lopp som kan bli något alldeles extra.
- Att bli tillfrågad att vara med på invigningen kom lite som en chock måste jag säga, men jag hade tänkt ta mig in till Solvalla ändå. Med tanke på vilka hästar som är aktuella tror jag att det kan bli ett enastående elitlopp. Bold Eagle, Delicious, Propulsion, Resolve, Nuncio… Det kan bli århundradets elitlopp!

Ola Johansson, Kanal 75


Det var i samband med ett startförsök i lopp 10 på Örebrotravet på torsdagen som hästen Edaisy sparkade bakut med båda bak..


Det var i samband med ett startförsök i lopp 10 på Örebrotravet på torsdagen som hästen Edaisy sparkade bakut med båda bakbenen och träffade stjärnkusken i bröstet.
Det såg mycket dramatiskt ut på tv-bilderna i ATG Live.
Men Jorma Kontio lyckades balansera sig kvar i sulkyn och kunde även hantera hästen som han sedan även lyckades köra över till stallbacksidan.
Trots den otäcka sparken klev Jorma Kontio av sulkyn, promenerade för egen maskin längst banan innan han tog ett vigt skutt över staketet mellan banan och stallbacken där det stod en ambulans. Ambulanspersonalen kunde konstatera att inget var brutet och att sparken enbart träffat mjukdelar.
Sexåriga stoet Edaisy blev struken ur loppet.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Får man prova på att köra travhäst är det bevisligen lätt att bli biten av djuren, farten och spänningen. Efter första..


Får man prova på att köra travhäst är det bevisligen lätt att bli biten av djuren, farten och spänningen. Efter första säsongen av Stjärnkusken satsade deltagarna Patrik Sjöberg och Kee Marcello vidare och tog kusklicens. Det gör även Cecilia Benjaminson och Runar Sögaard, som var med i årets säsong. Men de nöjer sig inte där. Under namnet RC-racing with Friends satsar de stort på att bygga upp ett stall med både tävlingsverksamhet och avel.
- Jag satt på hästryggen nästan innan jag kunde gå men jag trodde aldrig att jag skulle fastna så för trav. Jag känner att jag vill förmedla det och dra mer människor, framför allt tjejer, till sporten, säger Cecilia Benjaminson.
- Jag har ingen ambition att dra norrmän till sporten, säger Runar Sögaard och skrattar innan han fortsätter.
- Men det vore fantastiskt att få bidra till ett ökat intresse för travsporten.

”Extremt intresserad av avel”
Än så länge ingår tre hästar i satsningen – Stefan P Pettersson-tränade treåringen Hot Hot Hot samt ettåringarna The Rising och Pleasure and Pain.
- Nu letar vi efter högkvalitativa starthästar och planen är att öppna upp och sälja andelar i hästarna, max 30-50 andelar per häst, säger Cecilia Benjaminson, som har stor erfarenhet av avel med hundar, driver en kennel och har utsetts till Årets uppfödare.
- Jag är extremt intresserad av avel och nu har jag börjat fördjupa mig i travsportens stamtavlor. Jag vill satsa på att få in mer franskt blod.
Minst ett fölsto är knutet till RC-racing with Friends men satsningen är fortfarande i sin linda och än så länge ganska ”hemlig”. Till exempel vill inte kändisduon berätta vilka som gömmer sig bakom benämningen ”Friends”.
- Vi kan inte gå ut med några namn än men vi har lyckats få med personer med enorm erfarenhet, kunskap och kapital, säger Sögaard.
Kommer hästarna spridas ut bland flera tränare?
- Initialt kommer hästarna att tränas av en tränare.
Är tanken att ni ska köra stallets hästar i framtiden?
- De kommer att köras av olika kuskar. Vi företräder stallet och ska eventuellt vara med och köra hästarna i framtiden, men nu håller vi på att ta amatörlicens så det dröjer innan vi kör i V75, säger Benjaminson med ett skratt.
- Även om vi är tävlingsmänniskor har vi ett väldigt ödmjukt förhållningssätt till det här, men vi är ambitiösa och har högt satta mål. Vi har också ett par ess i rockärmen att spela ut längre fram, säger Sögaard.

Ola Johansson, Kanal 75


Eskilstuna tingsrätt dömde 31 mars före detta travlärlingen Tino Ärling för tre fall av misshandel varav en bedömdes som ring..


Eskilstuna tingsrätt dömde 31 mars före detta travlärlingen Tino Ärling för tre fall av misshandel varav en bedömdes som ringa. Påföljden blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan fram till sista september 2018. Nu, när domen vunnit laga kraft, presenterar även Svensk Travsport vilka åtgärder som sporten vidtar mot Tino Ärling.
- Det här har varit ett komplicerat ärende då Tino Ärling inte har någon aktiv licens inom travet och brottet har inte utförts i samband med tävling eller på en travbana. Av den anledningen har det heller inte varit ett ärende varken för Svensk Travsports licenskommitté eller disciplinnämnd. Dock anser vi att det är ett allvarligt brott som skadar travsportens anseende. Därför är det också självklart att vi som förbund måste agera, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se