Järvsöfaks träffar fans under elitloppshelgen

I år ska elitloppsfestligheterna börja redan utanför Solvallas grindar.
Det avslöjade elitloppsgeneral Anders Malmrot under en direktsändning från banan under tisdagseftermiddagen.
- Vi har tittat lite på landskamper och kommit fram till att prova ett nytt grepp. Det blir en ”Fan Zone” där man ska ha något att göra innan man kommer in på själva arenan. På lördag kommer vi att ta dit From Above, förutom ett tält med andra aktiva.
- På söndagen kommer Järvsöfaks att stå i huvudentrén mellan klockan 09.00 och 11.00. Det kommer att finnas att möjligheter att klappa hästarna och ta selfies. Jag känner starkt för det här och tror att det kommer att bli jättebra.

Historiska meriter
Idag 21-årige From Above vann Elitloppet 2003 och blev då historisk som den förste och hittills enda häst att ta hem Sveriges tre största lopp, Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby och Elitloppet.
Fyra år äldre Järvsöfaks är tidernas särklassigt mest meriterade kallblodstravare och slog alla tänkbara rekord under en makalös karriär som slutade med drygt 21 miljoner kronor intjänat och otroliga 201 segrar.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerat 2019-05-14 16:49:00


De senaste travnyheterna


Carl-Johan Jepson tog sin första kuskseger 1996 med hästen Redfern hemma i Karlstad och tränarkarriären tog sin början 2006.Raoul Engbl..


Carl-Johan Jepson tog sin första kuskseger 1996 med hästen Redfern hemma i Karlstad och tränarkarriären tog sin början 2006.
Raoul Engbloms Ad Hoc blev jubileumshästen.
- En milstolpe. Att komma med i Tusenklubben tillsammans med tränare och kuskar jag sett upp till och beundrat under alla år känns förstås väldigt stort, säger Carl Johan Jepson, som kommer från en travfamilj och i unga år bestämde sig att satsa allt på travsporten.
Sedan Carl Johan valt att enbart satsa på att köra lopp har han rusat fram i kuskligorna. Sedan 2015 snuddar Carl Johan vid 700 fullträffar och i fjol blev den en bronsmedalj i den allsvenska kuskligan efter Ulf Ohlsson och Jorma Kontio.
På kontot 2018 lyser också fem championat - Axevalla, Mantorp, Vaggeryd, Åmål och Årjäng.
En lyckad kuskchansning på alla plan
- Det var en chansning att sadla om till catchdriver, men det började bra. Jag förvaltade de chanser jag fick och framgång föder framgång. Det var också rätt tidpunkt att lägga om. Jag hade skaffat mig den rutin som krävs, bra kunder och jag mådde mycket bättre på ett personligt plan när jag kunde fokusera på ett nytt sätt, säger Carl Johan Jepson.

Nebbenes Jahn en favorit
En tillbakablick på karriären innehåller självklart ett stopp vid Nebbenes Jahn som Carl Johan tränade och tog 10 segrar med.
- Ett norskt kallblod. Oerhört besvärlig och nyckfull häst som gärna kunde lägga in handbromsen om man inte var på alerten. Han utvecklade mig som kusk och vi hade många roliga stunder tillsammans.
Och Mack Dragan måste vara en favorit; 18 segrar på 38 starter ger en segerprocent på 47! Senast blev det full pott i Orebro Intn'l.
- En fantastiskt duktig och vältränad häst och jag tror det finns mer att hämta även om motståndet blir allt tuffare.
Bästa hästen, största segern?
- Twister Bi är den bästa och mest kapabla hästen jag kört. Största segrarna har jag tillsammans med Betting Gangster som vann nästan en miljon i korta E3-finalen på Gävle i fjol och Activated som nyligen travade hem över 1,1 miljoner i Drottning Silvias Pokal på Åby.

Mats Fransson, Svensk Travsport


Allsvenska kuskligan1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 123-109-762. Carl Johan Jepson, Färjestad, 84-67-533. Jorma Kontio, Solvalla, 77-44-404. Örjan Kihlstr&o..


Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 123-109-76
2. Carl Johan Jepson, Färjestad, 84-67-53
3. Jorma Kontio, Solvalla, 77-44-40
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 69-56-35
5. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 54-54-57
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 54-27-41
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 50-40-33
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 41-49-42
9. Erik Adielsson, Solvalla, 41-33-16
10. Ulf Eriksson, Romme, 41-32-28
11. Björn Goop, Färjestad, 40-25-32
12. Magnus A Djuse, Östersund, 39-28-23
13. Conrad Lugauer, Jägersro, 37-10-8
14. Kim Eriksson, Mantorp, 34-25-34
15. Torbjörn Jansson, Solvalla, 33-32-35
Siffror till och med 19 maj

Ola Johansson, Kanal 75


Fjolårets derbyvinnare Who’s Who såg bländande ut när han startade upp säsongen på Solvalla.- Det var precis som jag hade..


Fjolårets derbyvinnare Who’s Who såg bländande ut när han startade upp säsongen på Solvalla.
- Det var precis som jag hade hoppats. I och med att jag inte hade kört något fortare med honom visste jag inte riktigt var jag hade honom, men han låg där jag hade hoppats att han skulle ligga och det var riktigt kul att se. Allt verkar väl med honom efter loppet också, säger Pasi Aikio till Kanal 75.
Årets stora mål för den femårige stjärntravaren är Jubileumspokalen i augusti och vägen dit fortsätter troligen i Svenska Travligans gulddivision på V75 om två veckor.
- Om han tar årsdebuten så bra som det ser ut så är det en gulddivision över 2 600 meter på Mantorp som gäller.

Brukar tävla bra efter uppehåll
Uppohoppa
(V86-2) har inte nått samma stjärnstatus som sin ett år yngre stallkamrat men även han var med i Svenskt Travderby som fyraåring, och för V75-publiken är han ett känt namn. När V86-omgången den här veckan delas mellan Örebro och Åby, på Solvalla förbereder man sig för elitloppshelgen, gör han sin första start på över två månader.
- Han blev lite sliten där ett tag så vi fick backa lite med honom. Men det var inga större grejer utan han fick vila någon vecka och sedan har han tränat på.
I maj förra året vann Uppohoppa direkt när han startade i V86 efter ett åtta månader långt tävlingsuppehåll. Pasi Aikio förväntar sig att hästen ska prestera bra den här gången också.
- Han har gått sina jobb här hemma och känts fin i dem, och han har fått ett lugnt banjobb. Han behöver säkert lopp för att komma riktigt i form men han brukar tävla bra direkt efter vila och inte behöva så mycket tempojobb för att vara med i matchen.
Hur ska han gå utrustad?
- Han ska gå barfota fram och så kör vi med norskt huvudlag som tidigare och jänkarvagn.
Taktik och chansvärdering?
- Jag kan inte ha någon klar taktik på förhand för det är lite från dag till dag hur han känns när han kommer upp bakom bilen, så vi får se hur vi lägget upp det när bilen släpper. Jag tror att han har form att vara bland de tre och jag blir inte förvånad om han vinner. Det är absolut inget jag kräver men med lite flyt kan han dyka upp i segerstriden.
Det är dubbeljackpot på V86 och 15 miljoner kronor hägrar i åttarättspotten. Kanske är Uppohoppa en av nycklarna till den skattkistan...

Ola Johansson, Kanal 75


1. Makethemark – SverigeKön: hingstÅlder: 6 årTränare: Petri Salmela, SverigeKusk: Ulf OhlssonÄgare: Stall Nian, SverigeRekord:..


1. Makethemark – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Petri Salmela, Sverige
Kusk: Ulf Ohlsson
Ägare: Stall Nian, Sverige
Rekord: 1.10,5
Insprungna pengar: 5 187 810 kronor
Segerprocent: 46
Största seger: Jubileumspokalen, Solvalla 2018

Egenskaper 
Styrka: 7
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Norrländsk spurtkanon som krigade i kulltoppen som tre- och fyraåring innan han under fjolåret tog klivet upp i den äldre eliten. Utmanade Propulsion i Norrbottens Stora Pris och spurtade därefter till seger i Jubileumspokalen. Vann årsdebuten i Olympiatravet, Sista Chansen trots startgalopp och fick efter det en elitloppsbiljett. Petri Salmelas första deltagare i Elitloppet.

2. Disco Volante - Sverige

Kön: valack
Ålder: 6 år
Tränare: Stefan Melander, Sverige
Kusk: Jorma Kontio
Ägare: Stall Courant, Sverige
Rekord: 1.09,9
Insprungna pengar: 3 080 132 kronor
Segerprocent: 45
Största seger: Silverdivisionen, Bergsåker 2019

Egenskaper 
Styrka: 6
Speed: 7
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Tidig snackhäst som vann sina sju första felfria lopp. Har varit stänkrädd och haft svårt att få ut sin kapacitet då han tvingats trava bakom hästar, men är extremt snabb bakom startbilen och extra effektiv då han får trava ut i front. Tog steget in i eliten med andraplatsen i Lotterialöpningen i Neapel då han kasserade in sin första miljoncheck.

3. Double Exposure - Sverige

Kön: sto
Ålder: 6 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Erik Adielsson
Ägare: Stall Zet, Sverige
Rekord: 1.09,6
Insprungna pengar: 4 669 334 kronor
Segerprocent: 47
Största seger: Goldsmith Maid, Meadowlands 2015

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Amerikansk järnlady som köptes till Sverige inför fyraåringssäsongen. Har krossat den skandinaviska stoeliten under två säsonger. Ska försöka gå i sin landsmaninna Moni Makers fotspår, det senaste stoet att vinna Elitloppet 1998. Kommer till start med sex ettor i resultatraden efter att senast ha dansat undan i bländande stil på 1.09,8. Får för första gången Erik Adielsson i sulkyn.

4. Next Direction - Finland

Kön: valack
Ålder: 6 år
Tränare: Timo Hulkkonen, Finland
Kusk: Iikka Nurmonen
Ägare: Team Look the Winners, Finland
Rekord: 1.10,7
Insprungna pengar: 3 002 317 kronor
Segerprocent: 38
Största seger: Kuopio Stakes, Kuopio 2017

Egenskaper 
Styrka: 6
Speed: 7
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Amatörtränad finsk startraket som dominerade sin kull, även om han fick nöja sig med andrapriset i derbyt. Startade sporadiskt i fjol men har inlett 2019 lysande och fick sitt internationella genombrott som tvåa bakom Readly Express i Finlandia-Ajo. Visade att han gillar två heat samma dag då han utklassningsvann Kuopio Stakes som fyraåring. Gör sin första start utanför Finland.

5. Looking Superb - Norge

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Jean-Michel Bazire, Frankrike
Kusk: Åke Svanstedt
Ägare: Kolbjørn Selmer & Ann Kristin Selmer, Norge
Rekord: 1.10,4
Insprungna pengar: 5 509 241 kronor
Segerprocent: 30
Största seger: Prix de l’Atlantique, Enghien 2019

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 10

Kommentar: Ståtlig norrman som förvandlats till en världsstjärna i händerna på franske mästertränaren Jean-Michel Bazire. Kvalificerade sig oväntat till Prix d’Amerique där han tog ett sensationellt andrapris som särklassigt minst meriterad i fältet. Har fortsatt att övertyga efteråt och visade förbluffande explosivitet i genrepet då han växlade från 1.20- till 1.05-fart över upploppet. Körs för första gången av dubble elitloppsvinnaren Åke Svanstedt.

6. Uza Josselyn - Schweiz

Kön: sto
Ålder: 8 år
Tränare: René Aebischer, Frankrike
Kusk: Gabriele Gelormini
Ägare: Ecurie Rythm & Blues, Schweiz
Rekord: 1.09,0
Insprungna pengar: 11 122 743 kronor
Segerprocent: 46
Största seger: Gran Premio delle Nazioni, San Siro 2017

Egenskaper 
Styrka: 6
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 7

Kommentar: Danskfödd dynamitgumma som avslutade snabbast av samtliga hästar under elitloppshelgen ifjol, men missade finalen med en nos. Fick en ny chans sedan hon slutat tvåa bakom Looking Superb i Prix de l’Atlantique i april. Blek med skor på hovarna i sin senaste start och kommer till Solvalla med lite dunkel form. Kusken Gabriele Gelormini kör Elitloppet för fjärde gången och jagar sin första finalplats.

7. Readly Express – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Timo Nurmos, Sverige
Kusk: Björn Goop
Ägare: Bro Byggnads AB, Sverige
Rekord: 1.08,9
Insprungna pengar: 22 961 565 kronor
Segerprocent: 72
Största seger: Prix d’Amerique, Vincennes 2018

Egenskaper 
Styrka: 10
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 10

Kommentar: Stenhård travmaskin med enastående vinnarskalle. Vann Svenskt Travkriterium som treåring, Svenskt Travderby och Europaderbyt som fyraåring samt Jubileumspokalen som femåring. Bröt Bold Eagles segersvit i Prix d’Amerique som sexåring och var enorm som trea i årets upplaga. Vann därefter Prix de France och stod för en mäktig spurtseger i debuten över elitloppsdistansen i Criterium de Vitesse i mars. Kommer från seger i Finlandia-Ajo och är tänkt att avsluta sin makalösa karriär i Elitloppet.

8. Sorbet - Sverige

Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Carl Johan Jepson
Ägare: Stall Zet, Sverige
Rekord: 1.10,2
Insprungna pengar: 5 551 026 kronor
Segerprocent: 29
Största seger: H.K.H. Prins Daniels lopp, Gävle 2019

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: Temperamentsfull hårding som kom igång ordentligt som fyraåring då han bland annat slutade trea i Europaderbyt. Fick femåringssäsongen spolierad av en svår ligamentskada men reste sig och har sedan comebacken som sexåring utvecklats konstant och växt in i eliten. Visade oanad startsnabbhet när han utrustad med helstängt huvudlag direktkvalificerade sig till Elitloppet genom ledning från star till mål i Prins Daniels lopp, och i samma slag gjorde Daniel Redén historisk som den förste tränaren någonsin att få med fyra hästar i Elitloppet.

Ola Johansson/Robin Johansson, Kanal 75


1. Aubrion du Gers - FrankrikeKön: valackÅlder: 9 årTränare: Jean-Michel Bazire, FrankrikeKusk: Joseph VerbeeckÄgare: Ecurie J.M. Baz..


1. Aubrion du Gers - Frankrike

Kön: valack
Ålder: 9 år
Tränare: Jean-Michel Bazire, Frankrike
Kusk: Joseph Verbeeck
Ägare: Ecurie J.M. Bazire, Frankrike
Rekord: 1.10,5
Insprungna pengar: 23 825 499 kronor
Segerprocent: 65
Största seger: UET Trotting Masters final, Vincennes 2017

Egenskaper 
Styrka: 10
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: Fransk stridsvagn som inte förlorat på över ett år. Är som valack utestängd från många stora lopp i Frankrike men har upprepade gånger mött och slagit Europaeliten, däribland franske nationalidolen Bold Eagle som han besegrade i genrepet i Caen. Kommer till Stockholm med 15 raka fullträffar och kan greja Jean-Michel Bazires första tränarseger i Elitloppet. Körs av Joseph Verbeeck som likt tränaren har två elitloppstriumfer i sulkyn sedan tidigare.

2. Milligan’s School - Sverige

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Stefan Melander, Sverige
Kusk: Ulf Eriksson
Ägare: Stall T.Z., Sverige
Rekord: 1.09,9
Insprungna pengar: 8 727 494 kronor
Segerprocent: 21
Största seger: Sundsvall Open Trot, Bergsåker 2018

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 8

Kommentar: Härdad amerikanare som köptes till Sverige efter två framgångsrika säsonger i den nordamerikanska unghästcirkusen. Tog stora kliv i utvecklingen under fjolåret och krönte säsongen med seger i Sundsvall Open Trot, innan andraplatsen bakom Propulsion bärgades i Mastersfinalen. Vann i mars C Th Ericssons Memorial men har inte tävlat sedan han galopperade bort sig i Olympiatravsfinalen och kommer till Elitloppet med svårbedömd form.

3. Bahia Quesnot – Frankrike

Kön: sto
Ålder: 8 år
Tränare: Junior Guelpa, Frankrike
Kusk: Junior Guelpa
Ägare: Tahar Ait-Hamouda, Frankrike
Rekord: 1.09,0
Insprungna pengar: 6 241 250 kronor
Segerprocent: 10
Största seger: Grand National du Trot, Bordeaux 2016

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Färgstark fransyska som slog sig in i Europaeliten under vinterns storloppsmeeting i Paris. Bjöds in till Olympiatravet där hon slutade trea och tjusade senast elitloppsgeneral Anders Malmrot med en vinstgivande spurt i Algot Scotts Minne. Körs och tränas av showmannen Junior Guelpa som drömt om att vara med i Elitloppet sedan han för 16 år sedan stod vid staketet på Solvalla och såg sin far Stephane köra loppet.

4. Day or Night In – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Johan Untersteiner, Sverige
Kusk: Johan Untersteiner
Ägare: Invexbo AB, Sverige
Rekord: 1.10,2
Insprungna pengar: 5 045 371 kronor
Segerprocent: 31
Största seger: Prix Jean-Rene Gougeon, Vincennes 2018.

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Kämpastark allroundtravare som radade upp segrarna som treåring och tampades i kulltoppen som fyraåring, då han var trea i Svenskt Travderby bakom Readly Express och Heavy Sound. Slutade samma år tvåa i Criterium Continental på Vincennes i Paris, där han vintern därpå ledde Prix Jean-Rene Gougeon från start till mål under Prix d’Amerique-dagen. Toppspurtade till fjärdeplatsen i årets Olympiatravsfinal och höll senast mycket starkt som trea efter en blytung resa i Algot Scotts Minne.

5. Propulsion - Sverige

Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Örjan Kihlström
Ägare: Stall Zet, Sverige
Rekord: 1.08,1
Insprungna pengar: 24 939 062 kronor
Segerprocent: 50
Största seger: UET Trotting Masters final, Östersund 2018

Egenskaper 
Styrka: 10
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: Grovmusklad superstjärna som är med i Elitloppet för fjärde året i rad. Slutade fyra 2016 och har de två senaste åren dundrat in som tvåa.  Hade trots nederlaget ett magnifikt fjolår med segrar i miljonloppen Norrbottens Stora Pris, Hugo Åbergs Memorial, Åby Stora Pris och Trotting Masters-finalen. Sprang totalt in elva miljoner kronor och blev därmed den svensktränade travhäst som tjänat mest pengar under en säsong. Krossade motståndet i Olympiatravet för en månad sedan och räknas som förste utmanare till Readly Express.

6. Milliondollarrhyme – Sverige

Kön: valack
Ålder: 5 år
Tränare: Fredrik B Larsson, Sverige
Kusk: Fredrik B Larsson
Ägare: MDR Trotting HB
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 1 183 000 kronor
Segerprocent: 30
Största seger: Bronsdivisionen, final, Solvalla 2018

Egenskaper 
Styrka: 6
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Stjärnämne med bländande teknik som knappt deltog i unghästloppen utan istället vandrade genom V75-klasserna som fyraåring. Avrundade säsongen med en glimrande spurtseger och årsdebuterande på liknande sätt. Visade elitloppsfart då han travade 1.09,2 som knappt slagen på Solvalla förra veckan och kommer till start som loppets yngste och minst meriterade deltagare. Ensam i fältet om att ha barfotaväxeln sparad.

7. Heavy Sound - Sverige

Kön: valack
Ålder: 7 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Kenneth Haugstad
Ägare: SRF Stable, Sverige
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 7 534 714 kronor
Segerprocent: 48
Största seger: E3-final, Gävle 2015

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 10

Kommentar: Unghästmeriterad kurvspecialist som återfann gnistan efter regibyte i fjol. Avstod elitloppsplatsen som medföljde segern i Prins Daniels lopp men vann St Michel-Ajo i Finland under sommaren och buntade ihop flera elitloppshästar när han på höstkanten tog hem Frances Bulwarks lopp på Solvalla. Bjöds in till årets upplaga sedan han årsdebuterat med dunder och brak på 1.09,6.

 

8. Dijon - Frankrike

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Romain Derieux, Frankrike
Kusk: Romain Derieux
Ägare: Mme Mauricette de Sousa, Frankrike
Rekord: 1.09,0
Insprungna pengar: 7 664 454 kronor
Segerprocent: 25
Största seger: Gran Premio Tino Triossi, Agnano 2017

Egenskaper 
Styrka: 7
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Snabbfotad frontrunner som tillhör gräddan av den franska D-årgången. Slog kullens kung Django Riff både som tre- och fyraåring och vann i fjol Europamästerskapet för femåringar. Virvlande startsnabb och stortrivs på mindre banor. Avskrevs av Solvalla förra året efter att ha floppat i Finlandia-Ajo men vann på Vincennes två dagar före Elitloppet. Fick den rosa biljetten efter att ha gett Readly Express en match in på mållinjen i Criterium de Vitesse.

Ola Johansson/Robin Johansson, Kanal 75


På söndag smäller det på Solvalla när startbilen rullar till Elitloppet 2019. Förutom evig ära i det mycket prestigefyllda ..


På söndag smäller det på Solvalla när startbilen rullar till Elitloppet 2019. Förutom evig ära i det mycket prestigefyllda loppet tar vinnaren även hem tre miljoner kronor som är förstapriset.
Årets upplaga har ur svenskt perspektiv utmålats lite som giganternas kamp mellan superstjärnorna Readly Express, som gör sin sista start i karriären, och Propulsion.
Från Frankrike kommer även en mycket stark utmanare i Aubrion du Gers som har inte mindre än 15 raka segrar.
Readly Express och Björn Goop lottades till spår sju bakom startbilen i det första försöket.
Propulsion och Örjan Kihlström fick spår fem i det andra försöket och i samma heat fick Aubrion du Gers och Jos Verbeeck innerspår.
- Det var inte särskilt bra vill jag väl säga. Vi fick tre och utåt och man vill ju ha två och inåt. Jag är inte uppgiven men man vill ju ha så bra spår som möjligt, kommenterade Daniel Redén i en intervju i TV12.
- Propulsion är det ingen fara med för han är inte så spårberoende så där spelar det ingen roll. Han är väl den starkaste hästen i fältet. Han har tränat på som vanligt och det känns väldigt bra.
Daniel Redén är historisk som tränare eftersom han har med fyra hästar i årets Elitlopp. Det bästa startspåret av hans kvartett fick Double Exposure och Erik Adielsson med bricka tre i det första försöket.
- Hon är ju väldigt, väldigt startsnabb och där finns det en del att göra, sa Redén.

Elitloppet försök 1
1609 meter autostart
Häst - kusk - tränare
1) Makethemark – Ulf Ohlsson – Petri Salmela
2) Disco Volante–  Jorma Kontio – Stefan Melander
3) Double Exposure –  Erik Adielsson – Daniel Redén
4) Next Direction – Iikka Nurmonen – Timo Hulkkonen
5) Looking Superb – Åke Svanstedt – Jean-Michel Bazire
6) Uza Josselyn – Gabriele Gelormini – René Aebischer
7) Readly Express – Björn Goop – Timo Nurmos
8) Sorbet – Carl Johan Jepson – Daniel Redén

Elitloppet, försök 2
1609 meter autostart
Häst - kusk - tränare
1) Aubrion du Gers –Jos Verbeeck – Jean-Michel Bazire
2) Milligan’s School – Ulf Eriksson – Stefan Melander
3) Bahia Quesnot – Junior Guelpa
4) Day or Night In – Johan Untersteiner
5) Propulsion – Örjan Kihlström – Daniel Redén
6) Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
7) Heavy Sound – Kenneth Haugstad – Daniel Redén
8) Dijon – Romain Derieux

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se