Inför V86/superjackpot: Blandade känslor för Bergh

Whipped Eggs (V86-1) inledde sin tävlingskarriär i november förra året och efter 17 starter har han fem segrar och fyra andraplatser i resultatraden. Där finns också en och annan galopp, men felfri har femåringen aldrig varit sämre än fyra. Att Robert Bergh har stor framtidstro på hästen råder det ingen tvekan om.
- Jag tror att han kommer ha en stark utvecklingskurva framöver. Det kommer hända bra saker för honom. Han har inte varit med när det har gått som överlägset snabbast i loppen och nu när det är höst blir det normalare lopp igen. Han kanske behöver få vara lite i Frankrike också, där han kan göra lopp utan att behöva sänka i tider hela tiden. Han behöver springa in lite mer pengar först men gör han det kommer vi definitivt testa där nere, säger Robert Bergh.
Att Whipped Eggs (V86-1) kan passa ypperligt i Frankrike, där styrkan ofta spelar en avgörande roll, har han visat flera gånger. I våras vann han Olympiastayern över tre varv på Åby och efter det gjorde han en mycket stark insats som tvåa i V75 över onsdagens distans 2 640 meter, innan han galopperade som hårt betrodd i anrika Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen på Solvalla. Senast han var ute vann han, trots galopp, Midsommarkransen i Skellefteå i överlägsen stil.
- Han hade varit igång och tävlat sedan i vintras och skulle få en paus efter alla lopp. Vi behandlade honom och sedan har han tränat på. Men när han skulle starta för en månad sedan lyckades han trampa sig lite fult på en karled så då fick han vila i 14 dagar och vi fick börja om lite igen.

Inte de rätta vibbarna
Förberedelserna inför vintersäsongens första lopp har alltså inte varit helt problemfria och Robert Bergh förväntar sig inga stordåd av hästen under onsdagens tävlingar på hemmabanan.
- Smidigheten är uppe på samma nivå som när han var som bäst men han är tung och behöver få fart i kroppen. Jag har liksom inte den där säkra känslan som jag brukar ha på honom. Även om han var bra i ett banjobb inför det här behöver han lopp innan han kommer i riktig form.
Hur fort körde du i det där banjobbet?
- 1.17 i 2 100 meter. Det är ett bra jobb enligt min mall.
Whipped Eggs har inte visat någon visslande startsnabbhet tidigare och innerspår bakom bilen är inte något drömspår.
- Det är besvärligt och med tanke på den fortsatta matchningen känns det inte heller jätteviktigt att bara söka sig ut från innerspåret. Men det beror på hur han känns i provstarterna och hur han öppnar de första 150 meterna.
Gör du några utrustningsändringar man bör känna till?
- Nej. Vi kör som tidigare utan skor för då har han hållit sig bättre på benen.
Så hur vill du summera det här för jackpotjägarna?
- Genom att säga att jag inte har de där riktigt rätta vibbarna på honom. Inte för att det finns något negativt i träningen utan på grund av utgångsläget och frånvaron.

Under utveckling
En superjackpot gör att en eventuell ensam vinnare med alla rätt den här veckan kan håva in över 25 miljoner kronor. Robert Bergh har totalt fyra hästar med i leken och mest uppåt låter han på Digital Dominance (V86-3). Treåringen, som i somras köptes av travbitna ishockeybröderna Daniel och Henrik Sedin, har så här långt uppträtt osäkert men också visat att kapacitet finns. En seger, en galopp och en tredjeplats är resultatet efter tre starter i Robert Berghs regi.
- Det händer bra saker med honom. Han är nog den som känns bäst av dem jag har ut på onsdag. Han kämpar på berömvärt och i de lopp han har fungerat har han gjort det väldigt starkt. Han är under bra utveckling och känns inte borta. Jag har en bra känsla med honom och tycker att han ska med på kupongen om man streckar några.
Johan Untersteiner får chansen bakom Digital Dominance. Robert Bergh kör själv Harper Seabrook i samma lopp. Han var ute så sent som i torsdags och blev då fyra efter ett tungt lopp mestadels utvändigt om ledaren.
- Han har bra form och jag tycker att han har väldigt bra kapacitet, men han har fått dålig utdelning på grund av att han är lite segstark och har fått väl tuffa lopp. Den dag han får lite hjälp på vägen kommer han höja sig mer. Jag väntar på att det ska släppa till och att segrarna ska komma, säger Bergh och upplyser om att en mer avvaktande taktik är att vänta den här gången.
- Han har fått tuffa lopp varje gång och jag måste försöka hitta ett snällt lopp åt honom den här gången. Men han har funkat bra med täta starter förut så jag har ingen dålig känsla över det. Eventuellt kommer han gå barfota runt om för första gången.

”Bra känsla för märr’n”
V86-omgången innehåller två försök i diamantstoet och i det ena selar Robert Bergh ut Betting Queen (V86-5). Hon skrällde i ett liknande lopp för två starter sedan men när hon senast gjorde första starten för Robert Berghs blev det galopp efter 800 meter.
- Hon fungerade dåligt och behöver gå med lite mer vikt, så vi får lägga på skor eller boots fram. Loppet kanske kom en vecka för tidigt också. Hon har inte toppform men känns väldigt snabb och jag tror att hon kommer fungera mycket bättre nu. Jag har bra känsla för märr’n.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerat 2019-10-07 10:43:00


De senaste travnyheterna


Don’t Let’Em behövde inte bränna något krut alls för att få överta ledningen i första sväng och sedan var ..


Don’t Let’Em behövde inte bränna något krut alls för att få överta ledningen i första sväng och sedan var det spel mot ett mål. På upploppet lät Yannick Gingras treåringen flexa musklerna och då lämnade han skuggande Green Manalishi och gick undan på 1.09,3 över 1 609 meter med bilstart, tangerat kanadensiskt rekord för treåriga hingstar.
- Han skötte sig väldigt bra och hade sparade krafter i mål. Nancy har skott om honom och han har svarat väldigt bra på det. Så bra som han är nu har han inte varit på hela säsongen, sa Yannick Gingras om hästen som i fjol vann Peter Haughton Memorial och närmast kom från en adraplats bakom Greenshoe i Kentucky Futurity.
Chin Chin Hall spurtade in som tvåa och Green Manalishi blev trea före starkt avslutande Gimpanzee. De åtta främsta i loppet gick vidare till finalen nästa lördag och bland dem var även Åke Svanstedts duo Soul Strong och Marseille, samt Per Engbloms Super Schissel.

Darling Mearas skrällde
Nancy Johansson räknade in ytterligare två försökssegrar, med treåriga stoet The Ice Dutchess och Manchego i öppna stoklassen. I det andra försöket för äldre ston blev det dubbelt Åke Svanstedt. Han satt själv bakom storfavoriten Plunge Blue Chip men hon fick nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Darling Mearas, som kördes av Dexter Dunn. Samtliga Breeders Crown-finalen avgörs kommande fredag och lördag och de körs precis som uttagningsloppen på Woodbine Mohawk Park i Ontario.

Ola Johansson, Kanal 75


Favoriterna och flera av de mer betrodda hästarna motsvarade förväntningarna när V75 på lördagen kördes på Romme travb..


Favoriterna och flera av de mer betrodda hästarna motsvarade förväntningarna när V75 på lördagen kördes på Romme travbana i Dalarna.
Det blev därför ingen utdelning för 5 rätt. Pengarna från den potten flyttas vidare till nästa ordinarie V75-omgång, som körs på lördag på Jägersro i Malmö
Då kan en ensam vinnare bli 50 miljoner kronor rikare.
På 7 rätt blev dagens utdelning 2 692 kronor och för 6 rätt blev det 36 kronor.

Lista
De fem största V75-vinsterna genom tiderna:
1. 67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla
2. 56 347 408 kronor, 14 januari 2012, Åby
3. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad
4. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar
5. 43.058.556 kronor, 10 december 2016, Färjestad

Kanal 75


Momarken bjöd på bland annat norska Oaks för kallblod på lördagseftermiddagen och Bollnäs-amatören Lars-Erik Karlsson blev ..


Momarken bjöd på bland annat norska Oaks för kallblod på lördagseftermiddagen och Bollnäs-amatören Lars-Erik Karlsson blev tvåa med favoriten Alfa Lina.
Andraplatsen var värd 170 000 norska kronor och totalt har det treåriga stoet tjänat 760 000 kronor på tolv starter i karriären.
Lars-Erik Karlsson är uppfödare, tränare och kör även sin talang själv.
Vann norksa Oaks för kallblod gjorde Stas Eldi och Per M. Hvattum.
Även Oaks för varmblod avgjorde på Momarken och vann gjorde favoriten Sabrina Frecel tillsammans med Magnus Teien Gundersen. Sabrina Frecel är därmed obesegrad efter fyra starter i livet.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det kördes bara ett uttagningslopp för tvååriga hingstar och valacker och där skrällde Per Engbloms Synergy tillsammans med Yann..


Det kördes bara ett uttagningslopp för tvååriga hingstar och valacker och där skrällde Per Engbloms Synergy tillsammans med Yannick Gingras. Åke Svanstedts Third Shift blev tvåa och bland de sju topplacerade som gick vidare till finalen nästa fredag slutade också Åke Svanstedts Moon Bridge och Marcus Melanders Rome Pays Off. Yannick Gingras satt också i sulkyn bakom Per Engbloms andra försöksvinnare Ms Savannah Belle när hon tog hem det ena försöket för tvååriga ston. I de tvååriga stonas andra försök åkte Marcus Melander-tränade Hypnotic Am på karriärens första förlust när Ron Burkes Sister Sledge, även hon körd av Yannick Gingras, visade sig starkast över upploppet. Bakom tätduon knep Per Engbloms Shishito en finalbiljett som trea.

Startlista
Breeders Crown-final, tvååriga hingstar och valacker
1 609 meter, autostart

1. Beads (John Bax)
2. Synergy (Per Engblom)
3. Moon Bridge (Åke Svanstedt)
4. Amigo Volo (Richard Norman)
5. Chestnut Hill (Richard Norman)
6. Rome Pays Off (Marcus Melander)
7. Third Shift (Åke Svanstedt)
8. Capricornus (Marcus Melander)
9. Real Cool Sam (Jim Campbell)
10. Port Perry (Luc Blais)
Förstapris: 2,7 miljoner kronor

Startlista
Breeders Crown-final, tvååriga ston
1 609 meter, autostart

1. Hypnotic AM (Marcus Melander)
2. Sister Sledge (Ron Burke)
3. May Baby (James Yoder)
4. Dip Me Hanover (Linda Toscano)
5. Ms Savannah Belle (Per Engblom)
6. Wine Rack Hanover (Richard Norman)
7. Madame Sherry (Jim Campbell)
8. Shishito (Per Engblom)
9. Violet Stride (Mark Harder)
10. Ramona Hill (Tony Alagna)
Förstapris: 2,7 miljoner kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Det är jackpot på V75-spelet den här veckan och en ensam vinnare med sju rätt kan håva in hisnande 41 miljoner kronor. Men det beh&ou..


Det är jackpot på V75-spelet den här veckan och en ensam vinnare med sju rätt kan håva in hisnande 41 miljoner kronor. Men det behöver varken vara jackpot eller V75 för att man ska vinna stort på trav. Det visade en spelare i Nederländerna när denne på fredagskvällen blev ensam om sex rätt på V64 i Umeå. När Höwings Star höll undan för favoritspelade stallkamraten Selmer I.H. med minsta möjliga marginal i den sista avdelningen sållades alla andra kuponger bort och kvar med sex rätt fanns endast den nederländska kupongen. Den kostade 1 752 kronor att lämna in och med utdelningen för sexor och femmor inräknad drog den in 1 811 599 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är travronden.se som rapporterar att Per Linderoth flyttar hem till mammas gata och i december blir Östersundtränare igen. Beslutet har v&aum..


Det är travronden.se som rapporterar att Per Linderoth flyttar hem till mammas gata och i december blir Östersundtränare igen. Beslutet har växt fram under lång tid och grundas framför allt på det personliga planet. Inte minst att han sedan ett halvår har kärleken i Östersund.
- Att jag har haft hemlängtan i tolv år vet nog de flesta som känt mig. Men då Susanne flyttade till Östersund för att jobba och bo där blev det extra jobbigt, säger Linderoth till travronden.se.
I Östersund ska tränarrörelsen bedrivas på travbanan. Där kommer Linderoth att disponera 23 boxar och han ser fram emot att slippa sköta en hel gård själv.
- Det är ju träna häst som jag vill och som jag är bra på. Men med en gård ute i skogen så är det så mycket annat att göra. Jag känner att jag inte orkar vara ensam där längre.
- Att nu komma till stallet på morgonen och banan är sladdad och snön bortskottad blir fantastiskt. Nu får jag ägna mig åt det jag vill göra.
I dagsläget har Per Linderoth 33 hästar på träningslistan och så här långt i år har de vunnit 48 av 314 lopp och tjänat 3,9 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se