Inför V86® (jackpot): ”Tarzans” toppstammade treåringstopp

V86® den här veckan delas mellan Solvalla och Bjerke i Norge. På den svenska huvudstadsbanan är det treåringarna som hamnar i fokus, då Kriterierevanschen och Oaksrevanschen ska avgöras. Ett hett kort i det senare loppet är Stefan Melander-tränade 2 Imhatra Am (V86-2).
Efter att ha inlett sin karriär hos Marcus Melander i USA, har hon nu gjort sex starter hos ”Tarzan” och redan hunnit göra sig ett namn. Senast i finalen av Breeder´ Crown i Eskilstuna spurtade hon vasst och var som trea inte stort slagen av vinnaren Glamorous Rain. Det efter att i semifinalen reparerat en startgalopp på briljant sätt.
– Hon känns jättebra och är i riktigt bra form, hon gick väldigt bra i Eskilstuna. Gången före blev hon ju lite generad i början och galopperade men kom tillbaka starkt. Det finns inget att klaga på med henne i varje fall, allt är bara bra, säger Stefan Melander.

Treåring med riktig toppstam
Det är tveklöst blått blod som flyter i ådrorna på Imhatra Am. Pappa är fenomenet Muscle Hill och mamma heter Tamla Celeber, ett av våra bästa ston någonsin, som sprang in över åtta miljoner kronor under sin tävlingskarriär.
– Jag tror det blir en bra häst det här, vi får se nu hur fortsättningen blir, det kanske blir så att vi går ut i E3 Revanschen med henne också, men vi tävlar på med det här loppet först i alla fall.
Hon måste bli riktigt spännande till nästa säsong?
– Det är klart att hon måste utveckla sig lite till för att verkligen bli på topp, men hon är bra redan nu. Stammen på henne är topp-topp, det är verkligen första klass. Hon kan allting, Marcus skolade henne bra borta i USA och hon verkar stå distansen bra också. Hon ”räknar inte stegen” som många hästar gör när de kommer från USA, vissa verkar tro att loppen är över när de sprungit 1 600 meter, men den här är riktigt förnuftig.
Det blev ett perfekt läge bakom bilen nu?
– Spåret är bra och hon kan nog öppna en bit, men det där får Mats Djuse sköta. Det är i varje fall ingen panik, hon får en bra position och klarar det mesta.
Melander har ytterligare en häst till start i V86-2 Oaksrevanschen. 9 Swept Wing som inte har samma summor på kontot ännu, men som visat framhovarna under säsongen. För tre starter sedan kom första segern i karriären.
– Faktum är att hon är ganska bra den här märren, det är en fin häst som också blir bättre. Hon satt fast för två starter sedan och senast avslutade hon vasst, det var fina papper. Nu slår hon väl inte Imhatra Am i det här loppet men det är bra smygläge och hon kan vara ett platsspel här.

Liten besvikelse med tanke på stammen
Solvallatränaren tar ut ytterligare en häst på V86®. Det handlar om fyraåriga stoet 6 Low Visibility som påträffas i startlistan till den fjärde avdelningen. En fint stammad sort men som ännu inte gjort något större väsen av sig, hästen är ännu segerlös på tretton försök.
– Low Visibility blir det nog svårt att vinna för i alla fall, hon känns inte som något för spelarna den här gången. Jag vet inte riktigt vad det var med henne senast men det kan ha varit så att hon bara hade en dålig dag då. Hon har väl varit lite av en besvikelse med tanke på stammen, men jag tycker hon såg ut att vara på gång näst senast i alla fall så vi får se nu. Hon får starta på ett tag så får vi se framöver om vi fortsätter eller om hon får bli fölsto. Kan hon vara fyra, femma här har hon gjort det bra.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Publicerat 2021-11-22 14:00:00


De senaste travnyheterna


Fredagskvällens huvudlopp med 150 000 kronor i förstapris hamnade överraskande utanför V64-kupongen. Loppet var en tvåhästarsduel..


Fredagskvällens huvudlopp med 150 000 kronor i förstapris hamnade överraskande utanför V64-kupongen. Loppet var en tvåhästarsduell på förhand mellan Akilles Face och Global Cashflow, men när krutröken lagt sig var det Lorenzo Boko som var först i mål. Gustav Johansson lät Akilles Face hålla tempot uppe utvändigt ledande Michelot. Global Cashflow låg sist i fältet och hade långt fram i sista sväng. Akilles Face galopperade i utgången av sista sväng och Lorenzo Boko tog över och höll undan knappt före en starkt spurtande Global Cashflow.- Jag var tveksam att jag vunnit, det kändes som att Johan hade bästa farten och jag var inte helt säker på vad mållinjen var, sade Gustav Johansson.

Staro Leonardo imponerade igen
V64®Xpress delades denna gången mellan Kalmar och Romme. Kvällens behållning stod Joakim Lövgrens Staro Leonardo för. Sjuåringen tog sig tredje raka seger och fortsättning lär följa. Joakim Lövgren tog en lugn start och låg lugn en bit bakom rusande Julia Pellini. Zio Tom Jet tog över täten 600 meter före mål och i samma skede tog sig Staro Leonardo fram utvändigt. Redan i sista sväng var Zio Tom Jet en slagen häst och Staro Leonardo tog över och vann lätt med krafter kvar på för årstiden och förutsättningarna vassa 1.11,9/1640 meter autostart.
- Vilken häst. Han går från klarhet till klarhet. Han har fått en lidnersk knäpp. Nu tävlar han på sin högsta nivå han kan efter en del bekymmer. Isabella Eriksson som sköter honom har gjort och gör ett fantastiskt jobb med hästen, sade Joakim Lövgren.
V64-omgången bjöd på en överraskning. Markus Niklasson vann med Bear A Perfection och det var en hel del tur med i bilden. Playit Flax hade segern klar kort före mål då han slog på en galopp och blev diskvalificerad.
Sex rätt betalar 15 444 kronor, fem rätt 2187 kronor och fyra rätt 25 kronor

Joakim Brundin, Kanal 75


Söndagsnöjet Grand Slam 75 körs på Mantorp och en jackpot gör att det är extra mycket pengar att spela om. Axevallas Eric Martins..


Söndagsnöjet Grand Slam 75 körs på Mantorp och en jackpot gör att det är extra mycket pengar att spela om. Axevallas Eric Martinsson går mot ett starkt tränarår och från västgötaslätten har han med sig ett riktigt spännande sto.
5 Fluttershy A.F (GS75-2) har fått en allt annat än blygsam början av karriären. Efter en tredjeplats i debuten har fyraåringen plockat tre raka segrar, alla förresten tagna just på Mantorps oval.
– Hon gjorde det bra i debuten också, så hon har gått bra varje gång och det är väl bara att hoppas att det fortsätter så. Vi fick ett bra läge nu, så det blir att prova framåt.

Vill gärna till ledningen igen
Vid samtliga sina tre raka segrar har Fluttershy A.F hittat till ledningen, en position som hon uppenbarligen trivs i. Den här gången blir det debut med autostart, men tränaren är förvissad om att hon ska reda ut det också.
– Förhoppningsvis kan vi ta oss till ledningen igen, men vi får se vad Jorma Kontio hittar på också, han körde väl rätt så resolut med sin häst senast (8 Zeus Grif reds.anm.). Vi får ha lite olika planer för henne, men det är klart att det vore kul om vi fick se henne i ledningen. Det är bra driv i henne, hon öppnar nog bra bakom bilen också då hon lägger mycket mark under sig, säger Eric och inflikar:
– Det är en märr som inte gjort så många lopp än så vi vill ha en bra position med henne, hellre i ryggar än i dödens exempelvis.
Det känns som en bra vinstchans igen?
– Ja, jag tycker absolut att hon ska streckas.

Hoppas kunna nyttja springspåret
Stall Martinsson har ytterligare en adept med sig på GS75 som ska tas i beaktan av spelarna. För treårsstoet 10 Stepping Dreamgirl (GS75-3) har man hittat en spännande uppgift. I sulkyn finns skicklige Carl Johan Jepson.
– Hon har också bra form. Hon satt fast senast på Axevalla och gången före det fick hon en sen lucka men spurtade bra. Hon är rätt så bra i ordning för dagen och står bra inne i propositionsmässigt i det här loppet och här är det väl lite spetsläge ändå, trots tillägget.
Stepping Dreamgirl har begåvats med ett ensamt springspår på tilläggsvolten och då det bara hittas fyra hästar på startvolten, är tränaren alltså inne på att det skulle kunna bli en tidig ledning.
– Det vore tacksamt om vi kunde komma igenom från start i alla fall, ”Calle” brukar ju få iväg dem bra från springspåren också, men det är klart att han får ta det som det kommer från start.
– Jag tycker inte man ska räkna bort henne här. Som sagt, hon satt fast med krafter kvar senast och hade förmodligen varit tvåa med lucka och hon står ju väldigt bra inne här jämfört med de på start så om vi kan hämta in dem direkt är det intressant.
Skor på hovarna gäller för alla från 1 december. Hur funkar det?
– Hon har gått med järnskor fram hela tiden och barfota bak nu ett tag, men vi sätter på ett par lätta aluminiumskor bak nu, så det ska nog gå bra, avslutar Eric Martinsson.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Skrällarna duggade tätt på Gävletravet och när sista loppet inom V64 gått i mål återfanns endast två kuponger ..


Skrällarna duggade tätt på Gävletravet och när sista loppet inom V64 gått i mål återfanns endast två kuponger med markering för samtliga sex vinnare. Den ena kupongen var inlämnad i Finland och då den lycklige vinnaren där valt alternativet V6, endast spel i sexrättspotten, blev utdelningen 2,5 gånger sexrättsutdelningen – totalt 1,5 miljoner kronor. Det andra vinnande systemet var inlämnat på ATG.se av en spelare i Västmanland och på det uppgick belöningen, med utdelningen för femmor och fyror inräknat, till strax över 700 000 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Mantorp huserar denna vintersöndags GS75® och efter en synnerligen svårlöst omgång på Bergsåker förra veckan, kryddas..


Mantorp huserar denna vintersöndags GS75® och efter en synnerligen svårlöst omgång på Bergsåker förra veckan, kryddas spelet upp med en jackpot. Från Halmstad kommer Håkan K Persson med tre hästar, vilka alla får brorsan Stefan Persson vid tömmarna.
Först ut är 5 For Guys Dream (GS75-4) som vi blivit vana att se på V75 emellanåt. I ett sådant lopp medverkande han också senast på Jägersro, där han slutade sexa, men det var inte någon helt enkel uppgift för hästen som kämpade med punktering under resans gång.
– For Guys Dream är bra i ordning för dagen och han gör ju bra lopp hela tiden, senast gick han dessutom med punktering hela loppet så den insatsen var stark och likaså insatsen vid segern gången före. Det här ser ut som en bra uppgift för hästen på pappret i alla fall, han borde ha bra förutsättningar för att segerstrida här. Stefan känner ju hästen bra nu så han får lägga upp loppet som han vill, men hästen är ju allround och tål alla upplägg.

Kommer från lätt spetsseger
Fyraårige Bold Eagle-sonen 4 Global Bodyguard (GS75-6) testades i uttagningarna till derbyt tidigare i år, fick ta igen sig lite efter det men har nu återkommit i två starter. Senast på Färjestad blev det en imponerande seger där hästen till slut lämnade motståndet från ledningen.
– Han har känts bra en längre tid, fast utan att få till det riktigt. Men senast på Färjestad stämde det bra och han såg väldigt fin ut, det var gott om krafter kvar i mål också. Han blev lite sliten efter Derby-kvalen, så vi fick göra i ordning honom och nu känns allt bra igen. Det är en bra häst som har för lite pengar på sig jämfört med kapaciteten och läget blev fint. Helst vill vi till ledningen såklart, det blir ju lättare så, men han går bra från andra positioner också.

Har siktats mot uppgiften
9 Bring Me Money
(GS75-7) som går ut i eftermiddagens epilog, har inte riktigt haft det rätta flytet i år och är på åtta starter ännu segerlös. Men tränaren har siktat mot söndagens uppgift med stoet, som heller inte hon ska glömmas bort när strecken plitas ned på kupongerna.
– Hon gick bra senast, det var en snabb avslutning. Hon brukar göra bra lopp hela tiden men vi har haft lite dåligt med lopp för henne på sistone, så vi har siktat lite mot den här uppgiften. Hon möter bara ston och är grundkapabel. Bakspåret behöver inte vara fel, hon skulle vara gynnad om det blir lite körning då hon alltid spurtar bra.
Vilken av de tre är den hetaste chansen då?
– De har väl rätt så bra uppgifter alla, så det känns spännande inför söndagen.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Under den gångna lördagen var det fin sport med finaler på V75® på Solvalla. Många favoriter..


Under den gångna lördagen var det fin sport med finaler på V75® på Solvalla. Många favoriter höll för trycket, så även på Top 7® där omgångens största favorit Admiral As infriade förväntningarna samt att andrahandaren Emoji kom tvåa. Trots det lyckades en man från Borås bli ensam om att hitta alla rätt och kammade därmed hem en vinst på hela 1 537 269 kronor. 
– Top 7 är ett roligt spel som jag har följt sedan starten. Jag lämnar alltid in två mindre lappar, på 48 kronor eller 96 kronor. På en av lapparna väljer jag samtliga hästar själv. Bakhästar ger ofta ganska bra odds och jag brukar plocka med några sådana där. På den andra lappen spikar jag favoriten eller en annan hårt betrodd häst som jag själv tror på. Och sedan får datorn göra resten, berättar vinnaren. 
 I lördags var det kupongen med spik på favoriten och sedan hjälp av Harry Boy® som var det vinnande konceptet. Och det är inte första gången som han har varit nära stora pengar på Top 7. 
– Jag har varit nära miljonen tidigare. Men då fick jag tyvärr bara fem rätt för att jag hade kastat om de två sista hästarna. Men för några veckor sedan fick jag in 9 000 kronor på fyra rätt också.  

Befann sig på födelsedagsfest 
Vinnaren följde inte tävlingarna aktivt under lördagskvällen då han befann sig på en 70-årsfest tillsammans med familjen.  
– Jag gick ut och kollade att jag hade fem rätt på V75, men glömde då att kolla Top 7. Sedan ringde ett nummer som jag inte kände igen på telefonen. En försäljare tänkte jag och knäppte av. Men det visade sig sedan att det var ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog. Jag tog fram lappen och kollade tillsammans med frugan om det verkligen stämde. 
– Jag har fått in några vinster på trav genom åren, men inget så här stort. Det tog ett tag att somna i lördags. 
Till sist, vem är favoritkusken? 
– Magnus A Djuse kommer starkt. Örjan Kihlström har tidigare varit en stor favorit, men det har varit lite stolpe in och stolpe ut där. Men han levererade i lördags bakom Admiral As, skrattar en nybliven miljonär.  

Julia Björklund


På onsdagskvällen firade V86 tio år på travbanorna.Totalt har 388 miljonvinster delats ut där den största ligger på 22,6 ..


På onsdagskvällen firade V86 tio år på travbanorna.
Totalt har 388 miljonvinster delats ut där den största ligger på 22,6 miljoner kronor.
Fullt så mycket fanns inte att spela om denna decemberkväll som också utgjorde startskottet för det tre månader långa barfotaförbudet.
Men de 18,5 miljoner som väntade i åttarättspotten kom att spridas i många mindre portioner.
Detta sedan överraskningarna uteblivit och samtliga åtta vinnare haft minst tio procent av spelet i ryggen.
Robert Berghs holländare Innovation Love tillhörde inte favoriterna på förhand, men när tränaren själv uttalade att han trodde att sexåringen skulle hantera de bistra förutsättningarna på Åbytravet bäst av stallets hästar så vaknade spelarkåren.
I loppet visade valacken imponerande fartresurser då han bombade till ledningen via fjärdespår över första målrakan och sedan kontrollerade fältet.
- Det var väldigt bra gjort, och det är bra vibbar på honom. Jag har varit småoptimist idag och tänkte att han skulle klara den här banan. När hästen framför såg lite seg ut så ställde jag på i fjärdespår och sedan blev det bra. Det gick väldigt lätt för honom, berömde Bergh om förvandlingsnumret som hade en bedrövlig säsong i Norge bakom sig.
Det innebar en dubbelseger för Bergh som dessförinnan satt dit treårige Kagan från ledarryggen.

Rumphuggna lopp
Det bistra vädret påverkade inte bara underlaget på Åby, utan ännu mer underlaget på vägarna dit. Det innebar att massor av hästar ströks och syntes tydligast i inledningen där bara sju hästar kom till start. Björn Goop serverade Digital Eye en fin ryggresa och det räckte precis för att kriga ner Van Gils.
Johan Untersteiners Bluehill’s Wind slapp fyra konkurrenter och blev omgångens mest spelade häst, ett förtroende som motsvarades i säker stil från ledningen.
Om möjligt ännu mer rumphugget blev ATG:s Jubileumsserie för B- och K-licensinnehavare där samtliga betrodda hästar utom en galopperade innan första sväng. Den kvarvarande var Kristian Lindbergs Profinitif där Lukas Svedin fick titta långt efter sina konkurrenter över upploppet.
Till glädje för skötaren Signe Lindberg, hästen egentliga tränare.
- Jag är jätteglad, jag gör ju allt med honom. Och han är jättebra, snyftade tränardottern medan pappa sträckte på sig.
- Jag har aldrig vunnit så lätt på Solvalla. Det är Signes förtjänst. Man blir lite stolt, eller mycket stolt till och med, sade Kristian Lindberg.

Över 500 med åtta rätt
Optimum Bankrobber och Carry Cash var två knappa favoriter i rundspelade lopp som höll för trycket i händerna på Kenneth Haugstad respektive Jörgen Westholm.
Kvällens minst väntade vinnare dröjde till avslutningen då Ulf Ohlsson spårade runt om bakom Markus B Svedberg-tränade Kimi di Quattro som fastställde utdelningen för åtta rätt till 35 030 kronor, fördelat på över 500 system.

Robin Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se