Inför V75® (jackpot): Solänget - banan där man aldrig ska släppa spets

För den generelle V75-spelaren är Solänget sannolikt en ganska anonym bana.
Den största tävlingsdagen är just denna med de klassiska loppen Silverörnen och Säterbests Minne i fokus, numera kompletterat med Nordgubbens Minne.
Det är också enda gången under året som man får arrangera V75.
Men en sak gjorde att Solänget stack ut ur mängden under några år. 2012 började man nämligen köra sina lopp över distanserna 1 646 meter, 2 148 meter och 2 650 meter.
Anledningen var att banan plötsligt blev längre.
Orsaken till detta var nya säkerhetsregler som underkände Solängets placering av banbelysningen. Dessa satt för nära banan varpå man sonika flyttade ut innerspåret och omvandlade banan till landets, och sannolikt världens, enda bankropp på 1 004 meter.
2018 fick man ny belysning varpå man kunde återgå till traditionella 1 000 meter och köra sina lopp över de vanliga distanserna.
Ogivet detta har Solänget länge stuckit ut statistiskt som en banan där spetshästarna är extra gynnade, men med hjälp av databasen travfakta.se har vi kunnat titta lite närmare på de vinnande positionerna och funnit att hästar som springer på innerspår inte alls har större vinstchans, snarare tvärtom.

Bättre smyga utvändigt än invändigt
Spets är naturligtvis, som på alla banor, den överlägsen bästa positionen att ha om man ska vinna ett travlopp, och alltjämt extra gynnsamt på Solänget.
Men det finns faktiskt två positioner som gynnas ännu mer.
Andra- och tredje par utvändigt brukar ofta framhållas som goda positioner, men faktum är att ”bara” 16,5 procent av landets autostartslopp vinns därifrån.
På Solänget är det däremot betydligt mer framgångsrika positioner.
Efter två veckor i rad med V75 på landets två banor med open stretch (Skellefteå och Åby), där rygg ledaren och tredje par invändigt är särskilt gynnade, så visar det sig just dessa positioner vara rena nitlotterna på Solänget.
Eftersom travfakta.se började med funktionen där man kan se vinnarnas positioner varvet från mål för drygt två år sedan och Solänget har relativt få tävlingsdagar med många voltstartslopp blir underlaget ganska litet gällande autostart.
Men det är ändå slående att endast 1 av 72 lopp som startats bakom bilen under perioden vunnits från dessa lägen.

Vinnarens position varvet från mål i autostartslopp sedan 19-07-13
Solänget (hela landet)

Spets: 43,5 (43,0)
Utvändigt ledaren: 15,9 (15,7)
Rygg ledaren: 1,5 (7,9)
Andra ytter: 14,5 (9,3)
Tredje inner: 0 (3,0)
Tredje ytter: 10,1 (7,2)
Köposition: 14,5 (13,8)

Ska man dra statistiken till sin spets det innebär det att en kusk som släpper ledningen (och således lär sitta i rygg ledaren eller tredje inner varvet från mål) i ett autolopp på Solänget minskar sin segerchans från 43,5 till 1,5 procent. Att jämföra med 43,0 till 10,9 procent om man gör samma manöver generellt.
Det slående är att i princip hela andelen vinnare ”äts upp” av positionerna utanför, andra- och tredje par utvändigt vars segerandel ökar markant till 25,6 procent.
Är detta en tillfällighet som kommer att jämna ut sig under kommande år då det statistiska underlaget blir större eller något som gäller för Solänget över tid?
En koll på det tre gånger större underlaget i voltstartsloppen talar faktiskt för det senare, även om tendensen inte är lika tydlig.

Vinnarens position varvet från mål i voltstartslopp sedan 19-07-13
Solänget (hela landet)

Spets: 44,1 (41,4)
Utvändigt ledaren: 18,0 (16,2)
Rygg ledaren: 7,6 (8,6)
Andra ytter: 11,3 (10,1)
Tredje inner: 1,4 (3,7)
Tredje ytter: 7,7 (6,6)
Köposition: 9,9 (13,3)

Även här är rygg ledaren och tredje inner sämre än normalt. Men eftersom ledningen visar ett ännu starkare positivt resultat går det inte att säga att innerspåret i sig skulle vara missgynnsamt. Att vinna från köposition verkar däremot extra svårt i voltstartsloppen.
Ska man fundera över anledningar är det lätt att tänka sig att ojämna lopp gör att favoriter oftare släpps till ledningen. Detta skulle i sådana fall bekräftas av att antalet favoritvinnare på Solänget är betydligt högre än rikssnittet. Men skillnaden är ganska liten med 40 procent favoriter (gäller alla lopp) på Solänget jämfört med 38 för hela landet.

En strategi i jakten på lördagens jackpotmiljoner på V75 torde alltså vara att först och främst - som alltid - leta efter spetsvinnare, men också ta extra stor hänsyn till hästar som kan tänkas hitta andra- eller tredje par utvändigt. Att söka skrällar som får lifta i främre träffen på innerspår ter sig däremot inte alls lika löftesrikt som brukligt.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerat 2021-10-12 17:08:00


De senaste travnyheterna


Semifinalerna i Breeders Crown värmer i höstmörkret när Solvalla bjuder in till tävlingar på söndag, en omgång som f&o..


Semifinalerna i Breeders Crown värmer i höstmörkret när Solvalla bjuder in till tävlingar på söndag, en omgång som förstärks med V75®. Gräddan av tre- och fyraåringskullarna finns på plats för att försöka försäkra sig om en plats i finalen av årets sista riktigt stora årgångsslag.
Åbytränaren Christian Persson har presenterat sig på allvar under säsongen. Det tack vare hans eleganta fuxa Red Lady Express som etablerat sig som en av de treåriga stokullens främsta. Hon vann en final i E3 under sommaren och fanns för två starter sedan med som en av favoriterna i Svenskt Travoaks. Det äventyret slutade dock redan efter 250 meter, när Red Lady Express olyckligt galopperade.
– Hon bröt ned i svängen och Erik Adielsson hade behövt en sidostång för att kunna korrigera henne, men det är sådant som händer. Hon var ju riktigt bra senast och flög fram genom svängen i samma läge som hon galopperade i oaks, så man vet aldrig riktigt sådant där på förhand, säger Christian och sammanfattar:
– Det var väl tråkigt på det viset såklart, men man får försöka tänka på det positivt och jag är glad att vi tog oss till en till stor final. Sedan att det blev galopp, det är så det är i trav. Därför kändes det skönt att hon var så bra senast, att hon kunde kontra direkt med en bra prestation.

Senast målfotoslagen i EM
Loppet senast var EM för treåringar som kördes på hemmabanan i samband med SM-dagen. Red Lady Express tog hand om ledningen och höll den positionen fram till de allra sista stegen. Fransyskan Ivensong fick fritt spelrum invändigt, avslutade blixtsnabbt och hann fram för målfotoseger.
– Tanken var väl egentligen från början aldrig att gå ut där men i och med att det inte blev något lopp för henne i oaks så valde vi att starta. Hon var inte toppad på något sätt, men gjorde det jäkligt bra även om det blev tajt på linjen och hon åkte dit. Jag skulle tro att hon är några meter bättre till den här starten, hon känns väldigt bra i träningen.

Tror på tredje raka årgångsfinalen
På söndag väntar alltså nästa stora uppgift för Red Lady Express som åter körs av Carl Johan Jepson. Stoet ska försöka kvala in till nästa stora final, Breeders Crown. Finalerna avgörs två veckor senare, i Eskilstuna den 7 november. Någon god hand med Fru Fortuna när det kom till spårlottningen hade man inte den här gången. Men spår åtta bakom bilen verkar inte bekymra tränaren.
– Jag tycker väl nästan att hon går ned lite i klass till den här starten. Det är klart, bricka åtta är väl aldrig något som man vill ha, men nu är det som det är, inga konstigheter. Jag tycker väl personligen att hon är bästa hästen i fältet, så får vi se vad ”Calle” hittar på från början. Jag vet inte hur många det är som vill gå i ledningen i det här loppet heller…Hon kommer med bra fart från början och kommer få en bra position i alla fall. Jag har ju själv vunnit med henne från dödens en gång och vet att det inte är så roligt att ha henne utanför sig heller precis…Jag tycker det är en bra segerchans trots spåret.
Efter söndag väntar förhoppningsvis en final. Vad händer sedan?
– Sedan blir det ingen mer start för i år, nej. Målet hela säsongen har varit att sikta mot E3, oaks och Breeders Crown. Lyckas vi komma till final nu också så har vi tagit oss till alla finaler och det är stort.
Man får tro att ni ser på nästa säsong med tillförsikt?
– Det gör vi absolut. Sedan är hon inte anmäld till något av de större loppen som fyraåring tyvärr, så de andra slipper möta henne i Stochampionatet och Derbystoet…Men det kan vara käckt för henne det också kanske, att slippa att möta alla de bästa i de stora årgångsloppen, det kan bli bra det också.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Under måndagen kom beskedet att Hans-Owe Sundberg inte kommer att fortsätta som tränare efter årsskiftet. Därmed avslutar Solvallatr&..


Under måndagen kom beskedet att Hans-Owe Sundberg inte kommer att fortsätta som tränare efter årsskiftet. Därmed avslutar Solvallatränaren en karriär som varat i mer än 50 år.
– Kroppen börjar väl säga ifrån helt enkelt, man har lite krämpor och jag blir 72 nästa år så jag tycker väl att det är dags, berättar han i Vinnare V64.

Vann det allra första loppet på V65
Hans-Owe Sundberg har en särskild roll i den svenska travhistorien då han på Solvalla den 18 augusti 1974 tillsammans med Rodetto blev de första vinnarna någonsin på V65, en spelform som sedermera utvecklades till V75.
Hans-Owe gjorde sitt inträde i Tusenklubben 1994 och noterades för sin kuskkarriärs 2000:e seger under 2008. Bland de hästar som starkast förknippas med tränaren finns Krossed Out som segrade i Stochampionatet 1996 och Scarlets Aino som frekventerade storloppen på 2000-talets början och som vann bland annat Sweden Cup och Årjängs Stora Sprinterlopp.
På senare år märks Charrua Forlan som travade in över 4 miljoner kronor. Hans-Owe har också vunnit Sprintermästaren med Calvin Capar som tränades av Stefan Hultman. Ändå är det en seger som kom mycket tidigare i kuskkarriären som kanske är den som ligger varmast om hjärtat.

Favoritsegern kom tidigt i karriären
– Det är väldigt mycket som har varit roligt genom åren och det är svårt att kanske bara ta en händelse. Tittar man på stora lopp så är det kul att få ha varit med att vinna många sådana och kanske framför allt när jag som lärling, då jag jobbade åt min bror, vann Jarlsberg Grand Prix (då Skandinaviskt Grand Prix reds. anm.) med Royal Scott 1970 och var väl bara 19, 20 år då. Det är väl det som kanske sitter så där riktigt fast i minnet, det var en otrolig höjdare då.
I stallet finns ett av landets allra mest lovande treåriga ston i form av Great Skills som gjorde sin senaste start i finalen av oaks. Hon kommer nu att gå en högintressant framtid till mötes hos en ny tränare.
– Vi har inte pratat så väldigt mycket om det än, annat än att hon ska få komma någonstans dit hon har det riktigt bra i varje fall och kan fortsätta att utvecklas. Jag har ju sagt att på sikt är det nog den bästa häst jag har tränat och hon visar ju enorm potential. Jag hoppas att hon i framtiden får visa det, då kan man få vara med och njuta lite även vid sidan av.

Selected News har hittat tillbaka
Vinnare som selas ut från Sundbergs stall behöver det dock inte vara över med riktigt än. När V86® körs på Solvalla den här onsdagen, en omgång som delas med Jägersro, tar tränaren ut högklassige fyraåringen 10 Selected News (V86-2).
Maharajah-sonen Selected News har alltid omgärdats av ett mycket gott rykte. Under förra årets debutsäsong på tävlingsbanan travade han in över 1,2 miljoner kronor och avslutade säsongen med en bronsplats i Breeders Crown-finalen.
Därför var förstås förhoppningarna stora inför året som fyraåring. Men efter att ha galopperat i ett kval till Kungapokalen i våras, har det inte riktigt funkat för Selected News. Säsongen hittills skulle kunna beskrivas som mestadels ”stolpe ut”.
– Det får man väl säga. Hästen började jättefint tidigt på säsongen och vi laddade mot Kungapokalen men där gjorde han bort sig med galopp i försöket. Men sedan vet vi inte, det var inte samma drag i honom som tidigare, fast vi kunde inte hitta några fel på hästen. Han började väl komma tillbaka till formen men hann inte riktigt till derbykvalen. Nu däremot känns han, i och med att hösten kommit, bättre. Han är jättepigg och fin, allt verkar väldigt bra, säger tränaren.

Kommer från möte med Calgary Games
Näst senast var Selected News ute i uttagningsloppet till derbyt, säsongens största mål och slutade där fyra. Gången efter väntade ett kval till Grand Prix de l’UET men den uppgiften blev ett nära omöjligt uppdrag sedan storfavoriten Calgary Games fått anföra i ledningen.
– Han kom aldrig in i det loppet. Han låg i stort sett bland de sista hela tiden och det gick väldigt sakta mitt i loppet. Det är inte någon häst som är direkt tvärspeedig av sig, så det gick inte att ta mycket till slut. Men hästen såg fin ut och kändes bra enligt kusken.

Inget problem möta äldre motstånd
Under onsdagen väntar start på hemmabanan Solvalla som delar V86® med Jägersro. Här ska den fyraårige Selected News med 21 starter hittills i karriären drabba samman med de äldre kamraterna. Det ser dock inte tränaren som något hinder.
– Han har ju varit ute mot äldre hästar vid något tillfälle förut och i vilket fall så tycker jag att de fyraåringar som han har blivit van att möta nog är minst lika vassa… så det ska inte vara något problem.
Det blev bakspår. Hur ser du på det?
– Det får kusken lösa, höll jag på att säga… Men Magnus Djuse körde ju honom senast så han känner hästen lite mer nu och det ska nog vara en fördel.
Men det känns ändå som att Selected News ska räknas på onsdag?
– Vi vet att det är en jättefin häst i grund och botten och att han är på väg tillbaka till formen. Han känns väldigt pigg och fin för dagen faktiskt, så vi har förhoppningar på att han ska vara på gång nu, avslutar Hans-Owe Sundberg.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Filippa B.J var en riktigt trevlig bekantskap. Det treåriga stoet har tidigare tävlat i Tyskland och gjorde här första starten för Syb..


Filippa B.J var en riktigt trevlig bekantskap. Det treåriga stoet har tidigare tävlat i Tyskland och gjorde här första starten för Sybille Tinter, tillika första starten på svensk mark. Den uppgiften redden hon ut galant, minst sagt. Jorma Kontio körde till ledningen och genom sista kurvan tackade Filippa B.J för sällskapet och stack undan till överlägsen seger.
Jorma Kontio lotsade in ytterligare ett treårigt sto. Irma Sisu, tränad av Viktor Lyck, var starkast till slut och avgjorde efter en duktig avslutning.
Apropå treåriga ston. Dit räknas också Dino Cream. För sin kusk Dwight Pieters kunde Joakim Elfving-träningen spåra från start till mål för seger i en tät slutstrid.

On Track Piraten fin som tvåa
13-årige On Track Piraten är inne på slutet av sin sista tävlingssäsong. Nathalie Blom fick äran att köra hjälten den här kvällen och ekipaget stod för en fin insats. ”Piraten” avslutade snabbt sista biten, men fick nöja sig med andrapriset. Ledande Kalashnikov, körd och tränad av Nicklas Westerholm, gick inte att fånga in. On Track Piraten dyker upp igen på Bergsåker den 27 oktober.
Riktigt fin form på Tomas Pettersson-tränade Kontur. Valacken fick vandra utvändigt om ledaren, men hade ändå kraft att avgöra till en säker, tredje raka seger.
Skräll i avslutningen. Romeo Dana stod för en riktigt rejäl insats. Efter att ha kört sig till ledningen efter ett knappt varv, höll han för Petter Lundberg ifrån sig motståndet hela vägen till mål. Gävles Rikard Lindh tränar.
6 rätt på V64® betalade 5928 kronor. 5 rätt 40 kronor och för 4 rätt jackpot.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Mot Närke och Örebro för lördagens höjdpunkt. Axevallaproffset Eric Martinsson dyker upp hela fyra gånger som tränare under ..


Mot Närke och Örebro för lördagens höjdpunkt. Axevallaproffset Eric Martinsson dyker upp hela fyra gånger som tränare under eftermiddagen.
En häst som verkligen stärkt sina aktier den senaste tiden är sexårige 1 Dats So Cool (V75-1) som fick innerspåret i Silverdivisionen. Hästen ståtar med tre raka segrar, men konkurrensen är skarp, bland annat är toppämnet Admiral As en av motståndarna.
– Han har gått bra länge nu och har både bra form och läge, det är vettiga förutsättningar för hästen men såklart är det tufft motstånd också. Vi hoppas få ett bra lopp härifrån, han ska kunna utnyttja läget då han är snabb ut; det är inte omöjligt att vi kan hålla upp ledningen och då får kusken väl testa, varför inte? Admiral As är svårslagen när han travar men fick ju samtidigt ett dåligt spår, säger Eric Martinsson och tillägger:
– Hästen har tagit ett kliv framåt på sistone och det känns positivt, vi hoppas att han ska kunna hävda sig i Silverdivisionen nu i höst och vinter.

Dubbelchans i Diamantstoet
Vi bläddrar fram i programmet till V75-4 som är ett försök till Diamantstoet, även ett ungdomslopp. Martinsson mönstrar två från stallet. Italienfödda fyraåringen 6 Bolla Spritz har gjort två starter efter ett uppehåll och kommer från enkel spetsseger i Åmål.
– Bolla Spritz var bra senast och vann enkelt, men det är tuffare motstånd nu förstås. Hon hade lite känningar i ett ben och fick ta igen sig någon månad men har kommit tillbaka bra och gjort fina lopp båda gångerna nu. Förutsättningarna är intressanta här, jag hoppas de kan komma iväg bra och prickar starten från springspåret. Det kan bli ledningen eller rygg ledaren, vi kan väl se henne som en outsider även om det alltid är svårt att så emot de som står tjugo meter bakom i sådana här lopp.
En som står just tjugo meter bakom är stallkompanjonen 13 North Dakota som vunnit vid två raka besök på Åbytravet, båda gångerna över open stretch, båda gångerna till glada odds.
– Hon fick springspår på tilläggsvolten här och det kan ibland bli lite tokigt, men kommer hästen iväg bra så kan hon få ett sådant rygglopp som hon ska ha, hon är väldigt effektiv då. Det har löst sig fantastiskt bra i de två senaste starterna med rygg ledaren och fritt på open stretch men sådan tur kan man inte förvänta sig varje gång. North Dakota har lite mer hårdhet än Bolla Spritz och man får väl ändå säga att hon är den bästa chansen av mina två i loppet.

Grejade SM-guld senast
Stallets hopp i Bronsdivisionen 11 Stepping Moneyboy (V75-6). En häst som visat toppform en längre tid och senast segrade från ledningen tillsammans med Linda Sedström i Dam-SM. Nu blev läget emellertid inte det roligaste.
– Stepping Moneyboy går bra varje gång men det är klart att spår elva mot de här hästarna, det blir tufft. Annars känns hästen fortsatt jättefin i jobben, han funkar på alla distanser och är väl i vilket fall inte missgynnad av att det är lång distans nu. Vi får hoppas på lite körning i vilket fall, men för att vinna på V75 från de här lägena krävs det ju en del tur.
Sammanfattningsvis, vilken känner du är hetaste kandidaten från ditt stall?
– Det är väl North Dakota och Dats So Cool i så fall. Ingen av dem är väl kanske någon toppchans, men det viktiga är vara med där framme och hugga och tjäna fina pengar, men ska någon vinna så borde det vara någon av de två.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Bäst förra veckan var trion Jorma Kontio, Erik Adielsson och Daniel Wäjersten med fem segrar vardera i Allsvenska kuskligan.Toppduon Ulf Ohlsson ..


Bäst förra veckan var trion Jorma Kontio, Erik Adielsson och Daniel Wäjersten med fem segrar vardera i Allsvenska kuskligan.
Toppduon Ulf Ohlsson och Örjan Kihlström tog varsin seger.
En förändring i ligan och det var Daniel Wäjersten som tog ett kliv uppåt och är ny på 13:e plats.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 259-224-179
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 173-129-83
3. Mats E Djuse, Hagmyren, 171-136-145
4. Magnus A Djuse, Solvalla, 162-141-115
5. Rikard N Skoglund, Solvalla, 154-135-124
6. Jorma Kontio, Solvalla, 152-109-101
7. Björn Goop, Färjestad, 141-134-112
8. Carl Johan Jepson, Färjestad, 134-136-128
9. Johan Untersteiner, Halmstad, 123-92-73
10. Stefan Persson, Halmstad, 116-118-115
11. Robert Bergh, Åby, 106-72-61
12. Erik Adielsson, Solvalla, 99-78-69
13. Daniel Wäjersten, Bergsåker, 95-52-53
14. Claes Sjöström, Solvalla, 92-80-72
15. Mika Forss, Solvalla, 81-77-68
Siffror till och med 17 oktober

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Bollnästränaren Tomas Pettersson passar på att smida medan järnet är varmt och anmäler femåriga stoet Bellis Frontline till..


Bollnästränaren Tomas Pettersson passar på att smida medan järnet är varmt och anmäler femåriga stoet Bellis Frontline till V86® på Solvalla för andra gången på en vecka.
Förra onsdagen fick hon kliva på i spåren 700 meter från mål i sin lite småstötiga stil och avgjorde enkelt till seger för körande Magnus A Djuse.
Då stod hon med 20 meters tillägg i ett lopp för ston och spelarna hade tappat bort henne i startlistorna. I veckans lopp har hon ett andraspår bakom bilen i V86-4 och nu har fler fått upp ögonen för stoet från Bollnäs.
Tomas Pettersson kör på onsdag. I loppet förra veckan satt han bakom stallets Thelma M.M. och blev passerad av stallets andra häst sista biten.
- Jag äger Thelma och måste ju körde henne, men trodde väl att hon skulle ha lite bättre chans också. När jag hörde att Bellis fick gå först i tredjespår kände det förstås tufft för henne. Ändå var det hon som kom där ute och passerade både mig och den favoritspelade hästen. Hon har haft bra form en längre tid och nu tog hon karriärens största seger, säger tränare Pettersson.
Bellis Frontline har hittat en strålande höstform. Fyra starter under september har resulterat i två segrar, en andra- och en tredjeplats.
Endast spelad på 1,7 procent på V86 förra onsdagen. En av loppets mest spelade hästar nu.
Tomas Pettersson menar att han vet vad som krävs för seger på den här nivån.
- Jag vet ju att det är små marginaler och inte behövs så mycket för att man ska vara etta eller femma. Så när det nu blev seger förra gången kanske hon blir femma nu då! Nej, skämt åsido så är formen fortsatt bra och täta starter är inga problem. Men det är jämna lopp och det krävs ju att hon är bra för dagen och får ett skapligt lopp för att det ska gå vägen.
Senast var hon rejäl och avgjorde trots att hon hade långt fram 700 meter från mål då hon vreds på. Bellis Frontline har inställningen och en speciell småstötig stil. En grovjobbare. 
- Hon är ganska stor och tung i kroppen och det är väl därför hon har lite den stilen. Men hon är ganska kvick också och vill mycket. Det känns som att hon varit i ordning rätt länge men fått lite klen utdelning. Så därför är det välförtjänt det som kommit på slutet. Hon ägs av en riktig travfantast som varit publik i alla år men inte ägt så många hästar tror jag. Nu har han och familjen köpt häst som de längtat efter så länge och Bellis Frontline borde ju vara rolig att äga när det flutit på så här bra - de köpte henne så sent som i mars, säger Tomas Pettersson.
1640 meter gillar hon och jämfört med förra gången har hon verkligen ett bra läge. Kan hon ta spets?
- Jag vet ju inte hur snabba de andra är men hon kan säkert få en vettig position i alla fall. Hon har tagit det senast loppet bra som det verkar och att hon går ut med en veckas mellanrum är hon van vid. Balansmässigt blir det samma. Visserligen är hon lite bättre om man tar av henne bakskorna men nu vann hon ju med skor senast och vi kör så igen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se