Inför V75® (jackpot): Haapakangas hårding i hetluften

På lördag blir det extra drag på V75®.
En jackpot innebär att ATG uppskattar sjurättspotten på Solänget till 46 miljoner kronor.
I sista avdelningen dyker en nybliven lördagsprofil upp.
Tattoo Avenger var okänd för den svenska travpubliken då han i fjol hamnade i träning hos Mika Haapakangas.
Som fyraåring hade han tillhört de främsta i kullen i Finland, men femåringssäsongen blev totalt misslyckad med två knappa tusenlappar insprunget.
- Det var en hel del problem med honom från början. Hästen behövde mycket tid, både för att få upp självförtroendet och bygga upp sin kropp. Men nu har han blivit så bra som vi hoppades och jag är väldigt stolt att vi lyckats få till honom, berättar Veikko Haapakangas som förutom försteman i stallet även är skötare till Tattoo Avenger.
Hästen som under finalerna på Solvalla 25 september bjöd på en extraordinär prestation då han såg ut att galoppera bort alla chanser i sista sväng, men ändå kunde komma tillbaka och vinna enkelt.
- Det var helt enormt. Jag stod i svängen och såg precis vad som hände. Magnus (A Djuse) skulle rycka huvan, men hästen hade så mycket krafter kvar att han blev för pigg och slog ihop. Magnus är min bästa vän i Sverige, men jag hann bli väldigt sur på honom i någon sekund.
Någon sekund ja. Längre tid tog det inte för Djuse att få ner hästen i trav igen och när Tattoo Avenger fick ordning på benen blåste han ikapp och förbi i ett sällsynt häftigt upplopp.
- Det ska verkligen inte gå att vinna på det sättet. Men de hade kört alldeles för fort där framme och hästarna i täten var väldigt trötta. Samtidigt var Tattoo Avenger riktigt toppad den dagen, vi hade verkligen siktat mot finalerna och hatten av till pappa att han lyckades pricka formen perfekt.

”Ville att hästen skulle gå sig ordentligt trött”
Sättet man toppade formen på var nästan lika spektakulärt.
Efter att ha presenterat sig för lördagspubliken på allvar och skrällt till 22 gånger pengarna på Bergsåker i slutet av augusti togs Tattoo Avenger ut i försöket på Färjestad tre veckor senare.
Tanken var att ge hästen ett lopp i kroppen veckan innan finalerna på Solvalla, men det var verkligen inte någon humörhöjande smygare på innerspår som var planen.
- Vi ville att hästen skulle gå sig ordentligt trött. Det är då han är som bäst, veckan efter en riktig urblåsare. Det visar vilken hård häst han är, det är inte många som klarar det upplägget, förklarar Veikko Haapakangas.
Följden blev att Djuse svarade för en från sidan smått vansinnig styrning då han trots startgalopp vred på i fjärdespår redan 800 meter från mål, där Tattoo Avenger blev utsvarad till mål och fullföljde heroiskt som sexa, slagen med en dryg längd.
Sju dagar senare var han alltså redo för karriärens hittills främsta prestation - en prestation som fler än familjen Haapakangas lär minnas under lång tid.

Tränat i 1.05-fart
På lördag är det dags igen när Tattoo Avenger gör debut i bronsdivisionen, placerad som V75-7.
Och några sviter av de tuffa loppen verkar hästen inte lida av.
- Han fick vila en vecka efter loppet, men sedan tränade vi förra veckan och han har varit lika fin som vanligt, säger Haapakangas som precis varit ute och kört ”urblåsaren” som ska se till att formen sitter där igen.
Ett banjobb på Bergsåker under måndagen där Tattoo Avenger fick sparra Gogobet Sisu och Jason Web, två hästar som också åker med till Solänget, men ska tävla utanför V75.
- Vi körde som vi brukar göra i banjobben, 3 000 meter där första varvet går i 1.35-1.40-fart. Andra varvet i 1.30-1.35-fart. Sedan kör vi 1.30 innan hästarna får sträcka ut och springa så fort de kan sista 500. Tattoo fick ligga bakom de andra två, men var först i mål och sprang i 1.05-fart över upploppet. Det var ett riktigt bra jobb.
Men det innebär inte att man räknar med samma gnistrande form som på Solvalla.
- Nej, han kommer inte att vara så bra på lördag. Det håller inte att toppa hästarna på det sättet varje start. Jag bedömer att formen kommer att vara likvärdig med på Färjestad, men hoppas att det ska räcka långt det också.
Lördagens uppgift handlar om bakspår och debut över kort distans i Sverige.
- Hästen har jättefina hovar så han klarar att gå barfota igen och vi sparar ingenting i utrustningen heller, det blir precis som senast. Jag är säker på att han kommer att spurta vasst, men för att han ska vara segeraktuell krävs det att de kör lite för fort där framme. Precis som senast. Jag skulle inte råda någon att ta bort honom från kupongen, hästen är riktigt bra.
När ska han vara i toppform nästa gång?
- Förhoppningsvis till finalerna i slutet av november. Målet är att han ska kvala in dit på lördag, då krävs att han är sämst trea. Lyckas det kan vi ta det lugnt och börja sikta dit. Skulle det gå åt pipan på lördag får han förmodligen följa med på V75 nästa vecka och kvala in då istället, säger Veikko Haapakangas.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerat 2021-10-11 17:26:00


De senaste travnyheterna


Semifinalerna i Breeders Crown värmer i höstmörkret när Solvalla bjuder in till tävlingar på söndag, en omgång som f&o..


Semifinalerna i Breeders Crown värmer i höstmörkret när Solvalla bjuder in till tävlingar på söndag, en omgång som förstärks med V75®. Gräddan av tre- och fyraåringskullarna finns på plats för att försöka försäkra sig om en plats i finalen av årets sista riktigt stora årgångsslag.
Åbytränaren Christian Persson har presenterat sig på allvar under säsongen. Det tack vare hans eleganta fuxa Red Lady Express som etablerat sig som en av de treåriga stokullens främsta. Hon vann en final i E3 under sommaren och fanns för två starter sedan med som en av favoriterna i Svenskt Travoaks. Det äventyret slutade dock redan efter 250 meter, när Red Lady Express olyckligt galopperade.
– Hon bröt ned i svängen och Erik Adielsson hade behövt en sidostång för att kunna korrigera henne, men det är sådant som händer. Hon var ju riktigt bra senast och flög fram genom svängen i samma läge som hon galopperade i oaks, så man vet aldrig riktigt sådant där på förhand, säger Christian och sammanfattar:
– Det var väl tråkigt på det viset såklart, men man får försöka tänka på det positivt och jag är glad att vi tog oss till en till stor final. Sedan att det blev galopp, det är så det är i trav. Därför kändes det skönt att hon var så bra senast, att hon kunde kontra direkt med en bra prestation.

Senast målfotoslagen i EM
Loppet senast var EM för treåringar som kördes på hemmabanan i samband med SM-dagen. Red Lady Express tog hand om ledningen och höll den positionen fram till de allra sista stegen. Fransyskan Ivensong fick fritt spelrum invändigt, avslutade blixtsnabbt och hann fram för målfotoseger.
– Tanken var väl egentligen från början aldrig att gå ut där men i och med att det inte blev något lopp för henne i oaks så valde vi att starta. Hon var inte toppad på något sätt, men gjorde det jäkligt bra även om det blev tajt på linjen och hon åkte dit. Jag skulle tro att hon är några meter bättre till den här starten, hon känns väldigt bra i träningen.

Tror på tredje raka årgångsfinalen
På söndag väntar alltså nästa stora uppgift för Red Lady Express som åter körs av Carl Johan Jepson. Stoet ska försöka kvala in till nästa stora final, Breeders Crown. Finalerna avgörs två veckor senare, i Eskilstuna den 7 november. Någon god hand med Fru Fortuna när det kom till spårlottningen hade man inte den här gången. Men spår åtta bakom bilen verkar inte bekymra tränaren.
– Jag tycker väl nästan att hon går ned lite i klass till den här starten. Det är klart, bricka åtta är väl aldrig något som man vill ha, men nu är det som det är, inga konstigheter. Jag tycker väl personligen att hon är bästa hästen i fältet, så får vi se vad ”Calle” hittar på från början. Jag vet inte hur många det är som vill gå i ledningen i det här loppet heller…Hon kommer med bra fart från början och kommer få en bra position i alla fall. Jag har ju själv vunnit med henne från dödens en gång och vet att det inte är så roligt att ha henne utanför sig heller precis…Jag tycker det är en bra segerchans trots spåret.
Efter söndag väntar förhoppningsvis en final. Vad händer sedan?
– Sedan blir det ingen mer start för i år, nej. Målet hela säsongen har varit att sikta mot E3, oaks och Breeders Crown. Lyckas vi komma till final nu också så har vi tagit oss till alla finaler och det är stort.
Man får tro att ni ser på nästa säsong med tillförsikt?
– Det gör vi absolut. Sedan är hon inte anmäld till något av de större loppen som fyraåring tyvärr, så de andra slipper möta henne i Stochampionatet och Derbystoet…Men det kan vara käckt för henne det också kanske, att slippa att möta alla de bästa i de stora årgångsloppen, det kan bli bra det också.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Under måndagen kom beskedet att Hans-Owe Sundberg inte kommer att fortsätta som tränare efter årsskiftet. Därmed avslutar Solvallatr&..


Under måndagen kom beskedet att Hans-Owe Sundberg inte kommer att fortsätta som tränare efter årsskiftet. Därmed avslutar Solvallatränaren en karriär som varat i mer än 50 år.
– Kroppen börjar väl säga ifrån helt enkelt, man har lite krämpor och jag blir 72 nästa år så jag tycker väl att det är dags, berättar han i Vinnare V64.

Vann det allra första loppet på V65
Hans-Owe Sundberg har en särskild roll i den svenska travhistorien då han på Solvalla den 18 augusti 1974 tillsammans med Rodetto blev de första vinnarna någonsin på V65, en spelform som sedermera utvecklades till V75.
Hans-Owe gjorde sitt inträde i Tusenklubben 1994 och noterades för sin kuskkarriärs 2000:e seger under 2008. Bland de hästar som starkast förknippas med tränaren finns Krossed Out som segrade i Stochampionatet 1996 och Scarlets Aino som frekventerade storloppen på 2000-talets början och som vann bland annat Sweden Cup och Årjängs Stora Sprinterlopp.
På senare år märks Charrua Forlan som travade in över 4 miljoner kronor. Hans-Owe har också vunnit Sprintermästaren med Calvin Capar som tränades av Stefan Hultman. Ändå är det en seger som kom mycket tidigare i kuskkarriären som kanske är den som ligger varmast om hjärtat.

Favoritsegern kom tidigt i karriären
– Det är väldigt mycket som har varit roligt genom åren och det är svårt att kanske bara ta en händelse. Tittar man på stora lopp så är det kul att få ha varit med att vinna många sådana och kanske framför allt när jag som lärling, då jag jobbade åt min bror, vann Jarlsberg Grand Prix (då Skandinaviskt Grand Prix reds. anm.) med Royal Scott 1970 och var väl bara 19, 20 år då. Det är väl det som kanske sitter så där riktigt fast i minnet, det var en otrolig höjdare då.
I stallet finns ett av landets allra mest lovande treåriga ston i form av Great Skills som gjorde sin senaste start i finalen av oaks. Hon kommer nu att gå en högintressant framtid till mötes hos en ny tränare.
– Vi har inte pratat så väldigt mycket om det än, annat än att hon ska få komma någonstans dit hon har det riktigt bra i varje fall och kan fortsätta att utvecklas. Jag har ju sagt att på sikt är det nog den bästa häst jag har tränat och hon visar ju enorm potential. Jag hoppas att hon i framtiden får visa det, då kan man få vara med och njuta lite även vid sidan av.

Selected News har hittat tillbaka
Vinnare som selas ut från Sundbergs stall behöver det dock inte vara över med riktigt än. När V86® körs på Solvalla den här onsdagen, en omgång som delas med Jägersro, tar tränaren ut högklassige fyraåringen 10 Selected News (V86-2).
Maharajah-sonen Selected News har alltid omgärdats av ett mycket gott rykte. Under förra årets debutsäsong på tävlingsbanan travade han in över 1,2 miljoner kronor och avslutade säsongen med en bronsplats i Breeders Crown-finalen.
Därför var förstås förhoppningarna stora inför året som fyraåring. Men efter att ha galopperat i ett kval till Kungapokalen i våras, har det inte riktigt funkat för Selected News. Säsongen hittills skulle kunna beskrivas som mestadels ”stolpe ut”.
– Det får man väl säga. Hästen började jättefint tidigt på säsongen och vi laddade mot Kungapokalen men där gjorde han bort sig med galopp i försöket. Men sedan vet vi inte, det var inte samma drag i honom som tidigare, fast vi kunde inte hitta några fel på hästen. Han började väl komma tillbaka till formen men hann inte riktigt till derbykvalen. Nu däremot känns han, i och med att hösten kommit, bättre. Han är jättepigg och fin, allt verkar väldigt bra, säger tränaren.

Kommer från möte med Calgary Games
Näst senast var Selected News ute i uttagningsloppet till derbyt, säsongens största mål och slutade där fyra. Gången efter väntade ett kval till Grand Prix de l’UET men den uppgiften blev ett nära omöjligt uppdrag sedan storfavoriten Calgary Games fått anföra i ledningen.
– Han kom aldrig in i det loppet. Han låg i stort sett bland de sista hela tiden och det gick väldigt sakta mitt i loppet. Det är inte någon häst som är direkt tvärspeedig av sig, så det gick inte att ta mycket till slut. Men hästen såg fin ut och kändes bra enligt kusken.

Inget problem möta äldre motstånd
Under onsdagen väntar start på hemmabanan Solvalla som delar V86® med Jägersro. Här ska den fyraårige Selected News med 21 starter hittills i karriären drabba samman med de äldre kamraterna. Det ser dock inte tränaren som något hinder.
– Han har ju varit ute mot äldre hästar vid något tillfälle förut och i vilket fall så tycker jag att de fyraåringar som han har blivit van att möta nog är minst lika vassa… så det ska inte vara något problem.
Det blev bakspår. Hur ser du på det?
– Det får kusken lösa, höll jag på att säga… Men Magnus Djuse körde ju honom senast så han känner hästen lite mer nu och det ska nog vara en fördel.
Men det känns ändå som att Selected News ska räknas på onsdag?
– Vi vet att det är en jättefin häst i grund och botten och att han är på väg tillbaka till formen. Han känns väldigt pigg och fin för dagen faktiskt, så vi har förhoppningar på att han ska vara på gång nu, avslutar Hans-Owe Sundberg.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Filippa B.J var en riktigt trevlig bekantskap. Det treåriga stoet har tidigare tävlat i Tyskland och gjorde här första starten för Syb..


Filippa B.J var en riktigt trevlig bekantskap. Det treåriga stoet har tidigare tävlat i Tyskland och gjorde här första starten för Sybille Tinter, tillika första starten på svensk mark. Den uppgiften redden hon ut galant, minst sagt. Jorma Kontio körde till ledningen och genom sista kurvan tackade Filippa B.J för sällskapet och stack undan till överlägsen seger.
Jorma Kontio lotsade in ytterligare ett treårigt sto. Irma Sisu, tränad av Viktor Lyck, var starkast till slut och avgjorde efter en duktig avslutning.
Apropå treåriga ston. Dit räknas också Dino Cream. För sin kusk Dwight Pieters kunde Joakim Elfving-träningen spåra från start till mål för seger i en tät slutstrid.

On Track Piraten fin som tvåa
13-årige On Track Piraten är inne på slutet av sin sista tävlingssäsong. Nathalie Blom fick äran att köra hjälten den här kvällen och ekipaget stod för en fin insats. ”Piraten” avslutade snabbt sista biten, men fick nöja sig med andrapriset. Ledande Kalashnikov, körd och tränad av Nicklas Westerholm, gick inte att fånga in. On Track Piraten dyker upp igen på Bergsåker den 27 oktober.
Riktigt fin form på Tomas Pettersson-tränade Kontur. Valacken fick vandra utvändigt om ledaren, men hade ändå kraft att avgöra till en säker, tredje raka seger.
Skräll i avslutningen. Romeo Dana stod för en riktigt rejäl insats. Efter att ha kört sig till ledningen efter ett knappt varv, höll han för Petter Lundberg ifrån sig motståndet hela vägen till mål. Gävles Rikard Lindh tränar.
6 rätt på V64® betalade 5928 kronor. 5 rätt 40 kronor och för 4 rätt jackpot.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Mot Närke och Örebro för lördagens höjdpunkt. Axevallaproffset Eric Martinsson dyker upp hela fyra gånger som tränare under ..


Mot Närke och Örebro för lördagens höjdpunkt. Axevallaproffset Eric Martinsson dyker upp hela fyra gånger som tränare under eftermiddagen.
En häst som verkligen stärkt sina aktier den senaste tiden är sexårige 1 Dats So Cool (V75-1) som fick innerspåret i Silverdivisionen. Hästen ståtar med tre raka segrar, men konkurrensen är skarp, bland annat är toppämnet Admiral As en av motståndarna.
– Han har gått bra länge nu och har både bra form och läge, det är vettiga förutsättningar för hästen men såklart är det tufft motstånd också. Vi hoppas få ett bra lopp härifrån, han ska kunna utnyttja läget då han är snabb ut; det är inte omöjligt att vi kan hålla upp ledningen och då får kusken väl testa, varför inte? Admiral As är svårslagen när han travar men fick ju samtidigt ett dåligt spår, säger Eric Martinsson och tillägger:
– Hästen har tagit ett kliv framåt på sistone och det känns positivt, vi hoppas att han ska kunna hävda sig i Silverdivisionen nu i höst och vinter.

Dubbelchans i Diamantstoet
Vi bläddrar fram i programmet till V75-4 som är ett försök till Diamantstoet, även ett ungdomslopp. Martinsson mönstrar två från stallet. Italienfödda fyraåringen 6 Bolla Spritz har gjort två starter efter ett uppehåll och kommer från enkel spetsseger i Åmål.
– Bolla Spritz var bra senast och vann enkelt, men det är tuffare motstånd nu förstås. Hon hade lite känningar i ett ben och fick ta igen sig någon månad men har kommit tillbaka bra och gjort fina lopp båda gångerna nu. Förutsättningarna är intressanta här, jag hoppas de kan komma iväg bra och prickar starten från springspåret. Det kan bli ledningen eller rygg ledaren, vi kan väl se henne som en outsider även om det alltid är svårt att så emot de som står tjugo meter bakom i sådana här lopp.
En som står just tjugo meter bakom är stallkompanjonen 13 North Dakota som vunnit vid två raka besök på Åbytravet, båda gångerna över open stretch, båda gångerna till glada odds.
– Hon fick springspår på tilläggsvolten här och det kan ibland bli lite tokigt, men kommer hästen iväg bra så kan hon få ett sådant rygglopp som hon ska ha, hon är väldigt effektiv då. Det har löst sig fantastiskt bra i de två senaste starterna med rygg ledaren och fritt på open stretch men sådan tur kan man inte förvänta sig varje gång. North Dakota har lite mer hårdhet än Bolla Spritz och man får väl ändå säga att hon är den bästa chansen av mina två i loppet.

Grejade SM-guld senast
Stallets hopp i Bronsdivisionen 11 Stepping Moneyboy (V75-6). En häst som visat toppform en längre tid och senast segrade från ledningen tillsammans med Linda Sedström i Dam-SM. Nu blev läget emellertid inte det roligaste.
– Stepping Moneyboy går bra varje gång men det är klart att spår elva mot de här hästarna, det blir tufft. Annars känns hästen fortsatt jättefin i jobben, han funkar på alla distanser och är väl i vilket fall inte missgynnad av att det är lång distans nu. Vi får hoppas på lite körning i vilket fall, men för att vinna på V75 från de här lägena krävs det ju en del tur.
Sammanfattningsvis, vilken känner du är hetaste kandidaten från ditt stall?
– Det är väl North Dakota och Dats So Cool i så fall. Ingen av dem är väl kanske någon toppchans, men det viktiga är vara med där framme och hugga och tjäna fina pengar, men ska någon vinna så borde det vara någon av de två.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Bäst förra veckan var trion Jorma Kontio, Erik Adielsson och Daniel Wäjersten med fem segrar vardera i Allsvenska kuskligan.Toppduon Ulf Ohlsson ..


Bäst förra veckan var trion Jorma Kontio, Erik Adielsson och Daniel Wäjersten med fem segrar vardera i Allsvenska kuskligan.
Toppduon Ulf Ohlsson och Örjan Kihlström tog varsin seger.
En förändring i ligan och det var Daniel Wäjersten som tog ett kliv uppåt och är ny på 13:e plats.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 259-224-179
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 173-129-83
3. Mats E Djuse, Hagmyren, 171-136-145
4. Magnus A Djuse, Solvalla, 162-141-115
5. Rikard N Skoglund, Solvalla, 154-135-124
6. Jorma Kontio, Solvalla, 152-109-101
7. Björn Goop, Färjestad, 141-134-112
8. Carl Johan Jepson, Färjestad, 134-136-128
9. Johan Untersteiner, Halmstad, 123-92-73
10. Stefan Persson, Halmstad, 116-118-115
11. Robert Bergh, Åby, 106-72-61
12. Erik Adielsson, Solvalla, 99-78-69
13. Daniel Wäjersten, Bergsåker, 95-52-53
14. Claes Sjöström, Solvalla, 92-80-72
15. Mika Forss, Solvalla, 81-77-68
Siffror till och med 17 oktober

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Bollnästränaren Tomas Pettersson passar på att smida medan järnet är varmt och anmäler femåriga stoet Bellis Frontline till..


Bollnästränaren Tomas Pettersson passar på att smida medan järnet är varmt och anmäler femåriga stoet Bellis Frontline till V86® på Solvalla för andra gången på en vecka.
Förra onsdagen fick hon kliva på i spåren 700 meter från mål i sin lite småstötiga stil och avgjorde enkelt till seger för körande Magnus A Djuse.
Då stod hon med 20 meters tillägg i ett lopp för ston och spelarna hade tappat bort henne i startlistorna. I veckans lopp har hon ett andraspår bakom bilen i V86-4 och nu har fler fått upp ögonen för stoet från Bollnäs.
Tomas Pettersson kör på onsdag. I loppet förra veckan satt han bakom stallets Thelma M.M. och blev passerad av stallets andra häst sista biten.
- Jag äger Thelma och måste ju körde henne, men trodde väl att hon skulle ha lite bättre chans också. När jag hörde att Bellis fick gå först i tredjespår kände det förstås tufft för henne. Ändå var det hon som kom där ute och passerade både mig och den favoritspelade hästen. Hon har haft bra form en längre tid och nu tog hon karriärens största seger, säger tränare Pettersson.
Bellis Frontline har hittat en strålande höstform. Fyra starter under september har resulterat i två segrar, en andra- och en tredjeplats.
Endast spelad på 1,7 procent på V86 förra onsdagen. En av loppets mest spelade hästar nu.
Tomas Pettersson menar att han vet vad som krävs för seger på den här nivån.
- Jag vet ju att det är små marginaler och inte behövs så mycket för att man ska vara etta eller femma. Så när det nu blev seger förra gången kanske hon blir femma nu då! Nej, skämt åsido så är formen fortsatt bra och täta starter är inga problem. Men det är jämna lopp och det krävs ju att hon är bra för dagen och får ett skapligt lopp för att det ska gå vägen.
Senast var hon rejäl och avgjorde trots att hon hade långt fram 700 meter från mål då hon vreds på. Bellis Frontline har inställningen och en speciell småstötig stil. En grovjobbare. 
- Hon är ganska stor och tung i kroppen och det är väl därför hon har lite den stilen. Men hon är ganska kvick också och vill mycket. Det känns som att hon varit i ordning rätt länge men fått lite klen utdelning. Så därför är det välförtjänt det som kommit på slutet. Hon ägs av en riktig travfantast som varit publik i alla år men inte ägt så många hästar tror jag. Nu har han och familjen köpt häst som de längtat efter så länge och Bellis Frontline borde ju vara rolig att äga när det flutit på så här bra - de köpte henne så sent som i mars, säger Tomas Pettersson.
1640 meter gillar hon och jämfört med förra gången har hon verkligen ett bra läge. Kan hon ta spets?
- Jag vet ju inte hur snabba de andra är men hon kan säkert få en vettig position i alla fall. Hon har tagit det senast loppet bra som det verkar och att hon går ut med en veckas mellanrum är hon van vid. Balansmässigt blir det samma. Visserligen är hon lite bättre om man tar av henne bakskorna men nu vann hon ju med skor senast och vi kör så igen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se