Inför GS75/jackpot: Lindgren går all in i Tyskland

- Både ja och nej. Det här är ju ett insatslopp där det ingår två lopp, Grosser Preis von Deutschland och detta som är stängt vid 50 000 Euro. Dessutom finns ett consolation där det inte brukar vara det allra skarpaste motståndet, och där skulle tre av hästarna egentligen ha varit med. Men när det blev inställt fick de vara med i det här loppet istället. Därav den lite märkliga matchningen, förklarar Halmstadtränaren.
Har du ens varit i närheten av att ha så många hästar i ett lopp hemma i Sverige?
- Det kan jag inte tänka mig. Är det något utom Tarzan (Solvallatränaren Stefan Melander reds.anm.) som har varit det?
Om vi ska gå igenom din sextett, vad säger du om hästarnas dagsstatus och segerchans?
- 1 Appreciated är en häst som började väldigt bra som tvååring och sedan stagnerade. Nu är han bra igen men han har fått helt fel löpningsförlopp på slutet. Han ska gå på kortspeed men har flera gånger fått gå i tredjespår utan rygg sista varvet. Han skulle egentligen ha varit med i consolation så han är uppanmäld men det ska ändå blir intressant att se hur han står sig från ett perfekt läge.
- 2 Dats So Cool var väldigt bra som treåring innan han blev rejält sjuk på hösten. Han har haft svårt att hitta tillbaka men har nu varit väldigt bra i de senaste tre starterna. Äntligen har han fått ett bra utgångsläge och vi har siktat på det här loppet hela tiden. Jag tycker att han är den som ska rankas först av våra hästar i loppet. Normalt sett räcker han långt i sin klass.
- 5 Setauket har väldigt hög kapacitet men är en stor gänglig häst som har haft fräschörproblem. Jag tycker att vi har hittat nya växlar på honom i träningen på sistone, och vi har hela tiden siktat på det här med honom. Han är väldigt startsnabb och tar sig förbi Dats So Cool i startrusningen.
- 8 Captain Simcoe har också hög kapacitet men krånglar ofta till det för sig. Erik (Adielsson) trodde att han satt med vinstkrafter senast på Solvalla och började backa med honom, men då blev hästen sur och tappade en möjlig vinst på det. Jag är inte säker på var jag har honom men han har kapacitet att slå de här hästarna om han fungerar.
- 9 Major Tallmadge har haft fräschörproblem och gjorde comeback för någon vecka sedan i ett lite för tufft lopp där han galopperade. Ulf Ohlsson tog på sig galoppen och sa att han kört för hårt i fel läge. Med lopp i kroppen ska han vara bättre nu men han är uppanmäld och vi är nöjda om han tjänat fina pengar.
- 10 Wisdom Teacher är nog den som i grund och botten är mest kapabel av våra hästar i loppet, men han har svikit kapitalt i år. Vi började om med honom från grunden för några månader sedan och nu tycker jag att han börjar vara så som han ska vara. Han tränar väldigt bra och vi gör en del intressanta förändringar på honom. Men jag ligger ändå lågt tills han visat att han fungerar i lopp.
Vilka är dessa intressanta förändringar?
- Han kommer gå med helstängt huvudlag och rycktussar för första gången. På de andra gör vi inga speciella ändringar.
Du startar även din norske kriterievinnare 9 Stoletheshow (GS75-7) i huvudnumret, Grosser Preis von Deutschland. Hur är läget med honom och vilka möjligheter tror du han har i loppet?
- Med honom har vi haft två stora ”targets” i år – norskt derby och det här – så nu är det dags att vara bra. Han var senast ute i europaderbykval (tvåa bakom Lewis Ale reds.anm.) men vi valde efter viss tvekan att avstå finalen och ta det här loppet. Vi fick ingen drömlottning men skulle det lösa sig lever förhoppningarna i det här gänget. Han möter ingen häst som vi inte tror att han kan slå.
- Han kändes väldigt bra i senaste jobbet och jag tror att formen ska vara riktigt bra. Läget är som sagt chansartat men om det löser sig är han garanterat med i striden.
11 Coram d’Inverne GS75-2?
- Han har inga startpoäng men är inte alls så tokig och får åka med nu när vi har plats i transporten. Han har haft en väldigt otur och är också väldigt speciell. Det har varit omstart fyra-fem gånger för honom och då laddar han ur. Så var det även senast. Jag har ingen aning om vad han möter men han är den i loppet som har tjänat mest pengar och har bäst rekord. I normal klass kan han nog vara med.
Det är jackpot på GS75-spelet och det beräknas ligga fem miljoner kronor i sjurättspotten. Vilka av dina hästar ska spelarna strecka i första hand?
- De ska strecka Dats So Cool och Stolethehow som båda har visat att de är stabila och i toppform. De borde höra till dem som har bästa chans att vinna sina lopp.
Hur firar man eventuella framgångar i Hamburg?
- Jag gillar egentligen att fira innan, det är en bra mental grej att på förhand ställa in sig på att det ska gå bra, men i och med att det är SM på Åby dagen innan åker jag ner först på söndag morgon. Så det är väl personalen som får ha förfest i Hamburg på lördag.
Då får vi hoppas att hästarna ger er en festlig söndag också. Tack för pratstunden och lycka till med Hamburgäventyret!
- Det var så lite. Tack!

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerat 2019-10-09 13:53:00


De senaste travnyheterna


Don’t Let’Em behövde inte bränna något krut alls för att få överta ledningen i första sväng och sedan var ..


Don’t Let’Em behövde inte bränna något krut alls för att få överta ledningen i första sväng och sedan var det spel mot ett mål. På upploppet lät Yannick Gingras treåringen flexa musklerna och då lämnade han skuggande Green Manalishi och gick undan på 1.09,3 över 1 609 meter med bilstart, tangerat kanadensiskt rekord för treåriga hingstar.
- Han skötte sig väldigt bra och hade sparade krafter i mål. Nancy har skott om honom och han har svarat väldigt bra på det. Så bra som han är nu har han inte varit på hela säsongen, sa Yannick Gingras om hästen som i fjol vann Peter Haughton Memorial och närmast kom från en adraplats bakom Greenshoe i Kentucky Futurity.
Chin Chin Hall spurtade in som tvåa och Green Manalishi blev trea före starkt avslutande Gimpanzee. De åtta främsta i loppet gick vidare till finalen nästa lördag och bland dem var även Åke Svanstedts duo Soul Strong och Marseille, samt Per Engbloms Super Schissel.

Darling Mearas skrällde
Nancy Johansson räknade in ytterligare två försökssegrar, med treåriga stoet The Ice Dutchess och Manchego i öppna stoklassen. I det andra försöket för äldre ston blev det dubbelt Åke Svanstedt. Han satt själv bakom storfavoriten Plunge Blue Chip men hon fick nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Darling Mearas, som kördes av Dexter Dunn. Samtliga Breeders Crown-finalen avgörs kommande fredag och lördag och de körs precis som uttagningsloppen på Woodbine Mohawk Park i Ontario.

Ola Johansson, Kanal 75


Favoriterna och flera av de mer betrodda hästarna motsvarade förväntningarna när V75 på lördagen kördes på Romme travb..


Favoriterna och flera av de mer betrodda hästarna motsvarade förväntningarna när V75 på lördagen kördes på Romme travbana i Dalarna.
Det blev därför ingen utdelning för 5 rätt. Pengarna från den potten flyttas vidare till nästa ordinarie V75-omgång, som körs på lördag på Jägersro i Malmö
Då kan en ensam vinnare bli 50 miljoner kronor rikare.
På 7 rätt blev dagens utdelning 2 692 kronor och för 6 rätt blev det 36 kronor.

Lista
De fem största V75-vinsterna genom tiderna:
1. 67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla
2. 56 347 408 kronor, 14 januari 2012, Åby
3. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad
4. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar
5. 43.058.556 kronor, 10 december 2016, Färjestad

Kanal 75


Momarken bjöd på bland annat norska Oaks för kallblod på lördagseftermiddagen och Bollnäs-amatören Lars-Erik Karlsson blev ..


Momarken bjöd på bland annat norska Oaks för kallblod på lördagseftermiddagen och Bollnäs-amatören Lars-Erik Karlsson blev tvåa med favoriten Alfa Lina.
Andraplatsen var värd 170 000 norska kronor och totalt har det treåriga stoet tjänat 760 000 kronor på tolv starter i karriären.
Lars-Erik Karlsson är uppfödare, tränare och kör även sin talang själv.
Vann norksa Oaks för kallblod gjorde Stas Eldi och Per M. Hvattum.
Även Oaks för varmblod avgjorde på Momarken och vann gjorde favoriten Sabrina Frecel tillsammans med Magnus Teien Gundersen. Sabrina Frecel är därmed obesegrad efter fyra starter i livet.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det kördes bara ett uttagningslopp för tvååriga hingstar och valacker och där skrällde Per Engbloms Synergy tillsammans med Yann..


Det kördes bara ett uttagningslopp för tvååriga hingstar och valacker och där skrällde Per Engbloms Synergy tillsammans med Yannick Gingras. Åke Svanstedts Third Shift blev tvåa och bland de sju topplacerade som gick vidare till finalen nästa fredag slutade också Åke Svanstedts Moon Bridge och Marcus Melanders Rome Pays Off. Yannick Gingras satt också i sulkyn bakom Per Engbloms andra försöksvinnare Ms Savannah Belle när hon tog hem det ena försöket för tvååriga ston. I de tvååriga stonas andra försök åkte Marcus Melander-tränade Hypnotic Am på karriärens första förlust när Ron Burkes Sister Sledge, även hon körd av Yannick Gingras, visade sig starkast över upploppet. Bakom tätduon knep Per Engbloms Shishito en finalbiljett som trea.

Startlista
Breeders Crown-final, tvååriga hingstar och valacker
1 609 meter, autostart

1. Beads (John Bax)
2. Synergy (Per Engblom)
3. Moon Bridge (Åke Svanstedt)
4. Amigo Volo (Richard Norman)
5. Chestnut Hill (Richard Norman)
6. Rome Pays Off (Marcus Melander)
7. Third Shift (Åke Svanstedt)
8. Capricornus (Marcus Melander)
9. Real Cool Sam (Jim Campbell)
10. Port Perry (Luc Blais)
Förstapris: 2,7 miljoner kronor

Startlista
Breeders Crown-final, tvååriga ston
1 609 meter, autostart

1. Hypnotic AM (Marcus Melander)
2. Sister Sledge (Ron Burke)
3. May Baby (James Yoder)
4. Dip Me Hanover (Linda Toscano)
5. Ms Savannah Belle (Per Engblom)
6. Wine Rack Hanover (Richard Norman)
7. Madame Sherry (Jim Campbell)
8. Shishito (Per Engblom)
9. Violet Stride (Mark Harder)
10. Ramona Hill (Tony Alagna)
Förstapris: 2,7 miljoner kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Det är jackpot på V75-spelet den här veckan och en ensam vinnare med sju rätt kan håva in hisnande 41 miljoner kronor. Men det beh&ou..


Det är jackpot på V75-spelet den här veckan och en ensam vinnare med sju rätt kan håva in hisnande 41 miljoner kronor. Men det behöver varken vara jackpot eller V75 för att man ska vinna stort på trav. Det visade en spelare i Nederländerna när denne på fredagskvällen blev ensam om sex rätt på V64 i Umeå. När Höwings Star höll undan för favoritspelade stallkamraten Selmer I.H. med minsta möjliga marginal i den sista avdelningen sållades alla andra kuponger bort och kvar med sex rätt fanns endast den nederländska kupongen. Den kostade 1 752 kronor att lämna in och med utdelningen för sexor och femmor inräknad drog den in 1 811 599 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är travronden.se som rapporterar att Per Linderoth flyttar hem till mammas gata och i december blir Östersundtränare igen. Beslutet har v&aum..


Det är travronden.se som rapporterar att Per Linderoth flyttar hem till mammas gata och i december blir Östersundtränare igen. Beslutet har växt fram under lång tid och grundas framför allt på det personliga planet. Inte minst att han sedan ett halvår har kärleken i Östersund.
- Att jag har haft hemlängtan i tolv år vet nog de flesta som känt mig. Men då Susanne flyttade till Östersund för att jobba och bo där blev det extra jobbigt, säger Linderoth till travronden.se.
I Östersund ska tränarrörelsen bedrivas på travbanan. Där kommer Linderoth att disponera 23 boxar och han ser fram emot att slippa sköta en hel gård själv.
- Det är ju träna häst som jag vill och som jag är bra på. Men med en gård ute i skogen så är det så mycket annat att göra. Jag känner att jag inte orkar vara ensam där längre.
- Att nu komma till stallet på morgonen och banan är sladdad och snön bortskottad blir fantastiskt. Nu får jag ägna mig åt det jag vill göra.
I dagsläget har Per Linderoth 33 hästar på träningslistan och så här långt i år har de vunnit 48 av 314 lopp och tjänat 3,9 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se