Svenska Spel Stryktipset Powerplay Oddset Eurojackpot Europatipset Topptipset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss

Dystert besked: Nuncio får avstå Prix d’ Amerique


Med tre veckor kvar till världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique tar Solvallatränaren Stefan Melander beslutet att det inte blir någon start för Nuncio.
Loppet hade annars lanserats som ett första möte mellan världens två kanske bästa travare – franske titelförsvararen Bold Eagle och svensktränade Nuncio.
Uppgiften om att Stefan Melander kommit på andra tankar lades ut på den franska tidningen Paris Turfs nätupplaga på lördagen.
Tidningen Sportexpressen, där Melander medverkar som krönikör, fick uppgiften bekräftad av tränaren själv.
- Jag satte mig ner och funderade och kom fram till att det blir fel mot hästen att starta i Paris. Nuncio har tränat fint, men den sista veckan med hårt väder gör ändå att det inte blir optimalt nu heller och därför avstår vi Pd'A i år, säger han till Sportexpressen.

”Klokt av Tarzan”
Den svenske travstjärnan ströks för feber inför ett tilltänkt lopp i början av december. Ett litet hack i skivan som omkullkastade Melanders upplägg inför det stora loppet.
En som beklagar men också hyllar Melanders beslut är Lennart ”Kusken” Forsgren. Efter avslutad kuskkarriär i december 2010 har Lennart Forsgren jobbat som expert i tv-rutan och som så många andra hoppats få se Nuncio på Vincennes.
- Alla har sett fram emot den här duellen med Bold Eagle, även Tarzan. Så det måste ha varit ett tufft beslut att ta att inte ska starta. Samtidigt gör han ju klokt i att inte gå ner om han inte upplever hästen som hundra, säger Lennart Forsgren.

”Alltid svårt tolka Tarzan”
Att tolka den senaste tidens rapporter om Nuncios status har inte låtit sig göras menar Forsgren.
- Det är alltid svårt när det gäller Tarzan att ha något på känn. Han talar i gåtor ibland. Men att han haft sikte på det här loppet behöver vi inte fundera på. Någonstans har det väl fallerat under träningen. Ska man starta i Prix d Amerique måste det gå som på räls hela vägen i träningsfasen inför loppet. Du kan inte komma dit och ha hästen i nittioprocentig form utan den måste vara hundra om allt ska fungera.
Lennart Forsgren håller det inte för otroligt att publiken kanske får se Nuncio i Paris senare i vinter. Nuncio vann Elitloppet 2016 och siktet är inställt på att försvara den segern i vår.
- Det finns bara en som känner Nuncio och det är Tarzan. Jag bara spekulerar, men om det ska bli Elitloppet kanske han provar något annat lopp där nere. Kanske Prix de France i februari. Ett lopp över medeldistans med bil, säger Forsgren.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerat 2017-01-08 11:15:00


De senaste travnyheterna


Mikael J Andersson satte dit storskrällen Kickstart My Heart i den första V64-avdelningen på Färjestadstravet på måndagskvä..


Mikael J Andersson satte dit storskrällen Kickstart My Heart i den första V64-avdelningen på Färjestadstravet på måndagskvällen vilket banade väg för riktigt stora pengar.
Maria Svala, amatör i Årjäng, tränar elvaåringen som tog över ledningen efter en bit och spårade till mål.
Sju av de vinnande systemen hade valt att strecka för ”V6” och fick två och en halv gånger utdelningen på sex rätt. Kuponger som var och en blev värda 449 552 kronor.
Systemen var inlämnade på Direkten T & S Tobak & Spel på Götgatan i Stockholm, samt på atg.se i Västra Götaland (två system), Värmland, Skåne och Västerbotten.

Mikael Wikner, Kanal 75


Nu på måndag 1 maj avgörs årets upplaga av sprinterloppet Lotterian i Neapel. I fjol tog Mantorptränaren Stefan P Pettersson hem lop..


Nu på måndag 1 maj avgörs årets upplaga av sprinterloppet Lotterian i Neapel. I fjol tog Mantorptränaren Stefan P Pettersson hem loppet med Oasis Bi och var länge aktuell för årets upplaga.
Oasis Bi fick en inbjudan till Olympiatravet och startar där i stället.
Sexårige Volstead gick i sin tur miste om en plats i Olympiatravet i och med den knappa förlusten i det tredje uttagningsloppet på Rommetravet för två veckor sedan.
Nu blir det Italien nästa för sexåringen i stället.
- Det är inte hundra bestämt men troligen går hästen ner torsdag morgon. Volstead var jättefin efter den tuffa öppningen senast och han behövde loppet också, säger Marcus Schön, försteman i stall Melander.
Björn Goop kör Timoko i det andra av tre uttagningslopp inför finalen i Lotterian. Örjan Kihlström fick ett bra spår med Volstead i det tredje försöket.
Gran Premio Lotteria avgörs som vanligt med tre uttagningslopp och final samma dag.
I fjol fick Oasis Bi drygt 1,6 miljoner kronor för segern i det italienska storloppet.

Startlista
Gran Premio della Lotteria
1 600 meter, autostart

Försök 1:
1. Un Mec d’Heripre - Jos Verbeeck
2. Ringostarr Treb - Roberto Vecchione
3. Super Fez - Gabriele Gelormini
4. Specialess - Andrea Vitagliano
5. Tano Fohle Sm - Antonio di Nardo
6. Tesoro Degli Dei - Enrico Bellei
7. Totoo del Ronco - Mario Minopoli Jr.
8. Trendy Ok - Alessandro Gocciadoro

Försök 2:
1. Testimonial Ok - Alessandro Gocciadoro
2. Rue Varenne Dany - Antonio di Nardo
3. Sugar Rey – kusk ej klar
4. Real Mede Sm - Domenico Zanca
5. Timoko - Björn Goop
6. Tony Gio - Giuseppe Pietro Maisto
7. Pascia’ Lest - Enrico Bellei
8. Steven del Ronco - Mario Minopoli Jr

Försök 3:
1. Timone Ek - Enrico Bellei
2. Volstead - Örjan Kihlström
3. Sharon Gar - Gaetano di Nardo
4. Shadow Gar - Gabriele Gelormini
5. Rue du Bac - Federico Esposito
6. Tamure Roc - Santo Mollo
7.Super Star Reaf - Davide di Stefano
8. Sonia - René Legati

Mikael Wikner, Kanal 75


Ulf Ohlsson håller sitt försprång till tabelltvåan Örjan Kihlström. Där bakom har Jorma Kontio avancerat till bronsplats o..


Ulf Ohlsson håller sitt försprång till tabelltvåan Örjan Kihlström. Där bakom har Jorma Kontio avancerat till bronsplats och veckans raket var Carl Johan Jepson som tog steget från sjunde till fjärde plats via sju fullträffar.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 95-85-54
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 66-59-43
3. Jorma Kontio, Solvalla, 47-36-39
4. Carl Johan Jepson, 45-42-36
5. Johan Untersteiner, 44-28-27
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 43-41-36
7. Björn Goop, Färjestad, 40-25-19
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 38-27-25
9. Johnny Takter, Jägersro, 37-28-19
10. Stefan Söderkvist, Åby, 33-28-21
11. Christoffer Eriksson, Jägersro, 32-33-31
12. Kim Eriksson, Mantorp, 32-14-25
13. Kaj Widell, Solvalla, 30-29-18
14. Claes Sjöström, Solvalla, 30-28-21
15. Torbjörn Jansson, Solvalla, 28-26-31
Siffror till och med 24 april

Ola Johansson, Kanal 75


En och en halv miljon kronor väntar på vinnaren när Olympiatravets final avgörs inom V75-spelet på Åby på lördag. St..


En och en halv miljon kronor väntar på vinnaren när Olympiatravets final avgörs inom V75-spelet på Åby på lördag. Startspåren lottades på söndagseftermiddagen och megastjärnan Nuncio drog bricka sex.
- Jag hade inte valt spår sex om jag hade fått välja men det är ändå bra. Några av dem invändigt är startsnabba men han får säkert ett fint lopp därifrån, säger Stefan Melander.
Sexårige Nuncio har vunnit 39 av 54 starter och aldrig varit sämre än trea. Vinstkontot uppgår till 27,9 miljoner kronor. Men senast halkade hans kungakrona lite på sniskan när han brände som jättefavorit i den olympiatravsdeltävling som Kadett C.D. spurtade hem. Trots det kommer Nuncio bära favoritskapet i finalen.
- Han har fått några lopp nu och det klart att formen går uppåt men det är inte meningen att han ska vara formtoppad än. Han är speciell i träningen och ingen häst som man bara åker ut och trycker till med några hårda intervaller. Det skulle vara i galopp i så fall...han ”divar” ju på som vanligt, säger Melander som ändå ”tryckt till” lite i träningen.
- Han tränade väldigt fint här på rundbanan i dag (läs söndag) och det är lite som ett tävlingsjobb för honom. Jag kör nästan aldrig rundbanejobb med honom men jag gjorde det i dag och han kändes kanonfin.
Toppform eller ej. Det är inget snack om att Stefan Melander tror på sin häst inför helgens resa till västkusten.
- Jag tror att han kommer göra ett kanonlopp på lördag men han är absolut inte formtoppad. Det blir han när han får starta på var 14:e dag. Däremot är han oerhört vältränad och han har en oerhörd kapacitet. Sedan är de bra hästar allihop och det blir ett tufft lopp.

Startlista
Olympiatravet 2017
2 140 meter autostart

1. Spring Erom – Christoffer Eriksson
2. Oasis Bi – Erik Adielsson
3. Black d’Avril – Alexis Prat
4. Voltigeur de Myrt – Lorentzo Donati
5. Nadal Broline – Ulf Ohlsson
6. Nuncio – Örjan Kihlström
7. Lionel – Göran Antonsen
8. Your Highness – Björn Goop
9. On Track Piraten – Johnny Takter
10. Kadett C.D. – Robert Bergh
Förstapris: 1 500 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


En och en halv miljon kronor väntar på vinnaren när Olympiatraveta final avgörs inom V75-spelet på Åby nästkommande lö..


En och en halv miljon kronor väntar på vinnaren när Olympiatraveta final avgörs inom V75-spelet på Åby nästkommande lördag. Megastjärnan Nuncio kommer att bära favoritskapet från spår sex.

Startlista
Olympiatravet 2017
2 140 meter autostart

1. Spring Erom (Dan Widegren)
2. Oasis Bi (Stefan P Pettersson)
3. Black d’Avril (Philippe Daugeard)
4. Voltigeur de Myrt (Roberto Donati)
5. Nadal Broline (Reijo Liljendahl)
6. Nuncio (Stefan Melander)
7. Lionel (Daniel Redén)
8. Your Highness (Björn Goop)
9. On Track Piraten (Hans R Strömberg)
10. Kadett C.D. (Robert Bergh)
Förstapris: 1 500 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


On Track Piraten och Oasis Bi fick de två sista wild carden till Olympiatravets final på Åby nästkommande lördag. Där vänt..


On Track Piraten och Oasis Bi fick de två sista wild carden till Olympiatravets final på Åby nästkommande lördag. Där väntar 1,5 miljoner kronor på vinnaren och startlistan lottas under söndagskvällen. Övriga finalister är Black d’Avril, Kadett C.D., Lionel, Nadal Broline, Nuncio, Spring Erom, Voltigeur de Myrt och Your Highness.

Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se