Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Åttonde finalisten klar till Olympiatravet

På tisdagen gjorde Giveitgasandgo årsdebut på Solvalla. Hingsten slutade trea bakom bland annat norske Lionel – som också startar i Olympiatravets final 28 april.
- Intrycket på Solvalla var verkligen fint och man ska komma ihåg att det var första starten över 2140 meter och mot äldre hästar. Hästen kommer vara förbättrad i finalen om 10 dagar och är onekligen ett spännande kort, säger Jon Walter Pederson i ett pressmeddelande.
Åbys sportchef är onkeligen nöjd över att tränaren Frode Hamre har tackat ja till inbjudan.
- Jag har stor respekt för Stall Hamres professionella kompetens. Under flera år har jag bjudit in hästar från deras stall och de har alltid tackat nej när de inte tycker att de kan göra upp om segern. Med Giveitgasandgo tackade de genast ja, så man kan räkna med att denna spännande amerikanska fyraåring är med och gör upp om segern i årets Olympiatravsfinal.

”Komplett i mina ögon”
Giveitgasandgo har hittills sprungit in drygt 3,7 miljoner kronor och tagit 12 segrar på sina 30 starter. Förra året var hästen med Hambletionan, världens största travlopp för treåriga hästar.
Efter treåringssäsongen flyttade Giveitgasandgo till Frode Hamre och Norge.
- Han har gjort allt rätt i träningen sedan han kom till oss. Årsdebuten var verkligen bra och hästen är komplett i mina ögon. Olympiatravet är ett lopp vi verkligen värdesätter högt och vi har många härliga minnen från Åby, säger Frode Hamre i pressmeddelandet.
Tidigare klara till finalen i Olympiatravet är On Track Piraten, Zenit Brick, Day Or Night In, Takethem, Ringostarr Treb, Titty Jepson och titelförsvararen Lionel.

Gina Söderlund, Kanal 75

Publicerat 2018-04-19 17:24:00


De senaste travnyheterna


ASVT Trottex auktionslopp för treåriga ston respektive hingstar och valacker lockade med 200 000 kronor i förstapris.Grabbarna gjorde upp fö..


ASVT Trottex auktionslopp för treåriga ston respektive hingstar och valacker lockade med 200 000 kronor i förstapris.
Grabbarna gjorde upp först och där fick favoriten Even’s Cool Boy en tuff resa utvändigt ledaren. Det öppnade upp för My Tambourine Man som kunde ta sin tredje raka seger tillsammans med sin tränare i sulkyn. Segertiden blev 1.13,0.
- Jag blev glad när jag såg varvtiden, han rullade ingenting och det gick en 11-tid. Han har ju rullat på 16-tider förut så det här kommer att föra honom framåt. Det är otroligt tacksamt att träna sådana här hästar, sade Nicklas Westerholm som siktar mot de största årgångsloppen med sin springare.
- Han får visa mig hur mycket han tål och kan men det är klart att jag har förhoppningar om att få vara med i de största loppen med honom.

E3 nästa
I stonas auktionslopp fortsatte Roger Walmanns Aleppo Pine imponera.
Kenneth Haugstad styrde ut i tredjespår och övertog ledningen varvet från mål. Up To Me och Sefina försökte utmana på upploppet men kom aldrig riktigt nära och Aleppo Pine kunde säkra karriärens tredje seger i fjärde starten. Klockan stannade på kilometertiden 1.13,9.
- Hon har gjort allt rätt hela tiden och har aldrig stått över ett jobb. Det har aldrig varit något fel på henne. Hon är hur bekväm som helst i träningen, lugn och fin. När vi sedan kommer hit och du begär lite grann svarar hon på det. Tar hon det här loppet rätt blir det E3 närmast, berättade segerkusken i vinnarcirkeln.

Gina Söderlund, Kanal 75


Bold Eagles (V75-3) krona har hamnat lite på sniskan. Efter två raka segrar i Prix d’Amerique hemma i Frankrike fick han i vintras nöja s..


Bold Eagles (V75-3) krona har hamnat lite på sniskan. Efter två raka segrar i Prix d’Amerique hemma i Frankrike fick han i vintras nöja sig med andraplatsen bakom svenske Readly Express. Och i Elitloppet för ett år sedan fick han inte alls till det i finalen där han skar mållinjen som fyra. Visserligen gjorde han elitloppshistoriens kanske mest imponerande prestation i försöket när han mosade världsrekordstoet Delicious U.S. och vann på löpningsrekordet 1.08,4, men det var till klen tröst för tränaren Sébastien Guarato och ägaren Pierre Pilarski när de lämnade Solvalla.
- Förra året kände vi verkligen att vi inte fullföljde uppdraget med honom och jag är jättelycklig över att få en andra chans. Det får man inte alltid i livet men nu har vi fått det och vi ska verkligen ge järnet, säger Pierre Pilarski.

Ambassadör för travsporten
Vi träffar den hästbitne snabbmatskungen på galoppbanan Hippodrome d'Auteuil i Paris. På senare tid har ett galoppintresse väckts men det är inom travet han har varit verksam i många år. Närmare bestämt sedan 1994 då den första travhästen inhandlades. Vid sidan av sin framgångsrika karriär som franchisetagare för McDonalds har hästarna funnits där och han har själv vunnit ett tiotal lopp som amatörkusk. Men det är som den ödmjuke och utåtriktade ägaren till Bold Eagle som Pierre Pilarski har blivit världskändis i travkretsar. Han beskrivs ofta som en ambassadör för travsporten.
- Jag har en otrolig chans med den här hästen och jag känner att jag har en plikt mot travfolket, gentemot alla människor som gör att travet existerar i dag. Jag har verkligen en känsla av att ha ett uppdrag för travsporten. Jag känner att jag måste få dela med mig, annars känner jag mig som en stor egoist, säger Pierre Pilarski, som för andra året i följd sträcker ut en hand till den ideella föreningen Stall43 i samband med Elitloppet.
Föreningen erbjuder trav för autistiska barn och i fjol fick man t-shirts att sälja av Bold Eagles ägare. För pengarna har man kunnat bygga en rid- och travbana på gården i Norrtälje. I år skänker Pierre Pilarski kepsar som föreningen ska sälja på Solvalla under helgen.

Ödmjukare i år
Ljudnivån höjs och anledningen till att vi befinner oss på galoppbanan, treåringen Fiumicino, springer in som fyra i hinderloppet Prix le Parisien.
- Det var hans andra lopp i livet och eftersom tränaren var nöjd är jag också nöjd, för ärligt talat kan jag inte så mycket om galopp, säger Pierre Pilarski med ett leende innan vi fortsätter vårt samtal om Bold Eagle och Elitloppet.
- I den typen av lopp, med två heat samma dag, måste man verkligen ha ett team bakom hästen som fungerar. Man sa att hästen inte var på topp i finalen förra året men det var vi som inte var på topp.
Planen som Bold Eagles entourage har i år är att inte köra lika fort i försöket och man tänker också ändra på rutinerna mellan försök och final. I fjol duschade man exempelvis hästen efter försöket men det tänker man inte göra i år eftersom det kan ge hästen signalen att det är färdigtävlat.
- När vi kom till Elitloppet förra året hade vi lyckats vinna Triple Crown (Prix d’Amerique, Prix de France och Prix de Paris), vi hade vunnit Prix de l´Atlantique och vi kände oss oövervinnerliga. Nu kommer vi mycket mer ödmjuka och jag tror att teamet runt hästen kommer vara på topp i år.

”Det känns super!”
Beträffande Bold Eagles dagsstatus går rapporterna i dur. Hästen har gjort två starter under våren. I mars vann den 41-faldige miljonären Criterium de Vitesse på löpningsrekordet 1.08,9 och senast försvarade han sin titel i Prix de l’Atlantique från ledningen.
- Jag tror inte att vi kan ha honom i bättre skick än nu. Om vi blir besegrade i Elitloppet så kommer det vara av hästar som är bättre än vår.
Pierre Pilarski är med per telefon från Hippodrome d'Auteuil när startspåren i elitloppsförsöken lottas i direktsänd svensk tv. Bold Eagle drar nummer fem i det första försöket och när hans ägare kopplat ner samtalet ler han stort.
- Det var det nummer som förra året kvalificerade oss till final på rekordtid, det var också det nummer som Timoko hade i finalen när han vann, så i hemlighet hoppades vi att vi skulle få nummer fem. Vi får chansen att börja om från början, med samma förutsättningar som förra året, och det känns super!

Ola Johansson och Lissi Gustafsson, Kanal 75


1. Stig H Johansson är med sina sex fullträffar den tränare som vunnit Elitloppet flest gånger. Första segern kom med The Onion 1984. ..


1. Stig H Johansson är med sina sex fullträffar den tränare som vunnit Elitloppet flest gånger. Första segern kom med The Onion 1984. Den hästen sköttes av numera välkänd Solvallatränare. Vem?
a. Torbjörn Jansson
b. Svante Båth
c. Per Lennartsson
d. Reijo Liljendahl

2. Nuncio, som vann Elitloppet 2016, avtackas på Solvalla på söndag. Hur mycket betalade hans ägare och tränare Stefan Melander när han köpte hästen i USA som ettåring?
a. 3 000 dollar
b. 7 000 dollar
c. 23 000 dollar
d. 80 000 dollar

3. Bold Eagles 1.08,4 från försöket förra året är den snabbaste segertiden i Elitloppets historia. Men vilken segertid är den snabbaste i en elitloppsfinal?
a. 1.08,6
b. 1.08,9
c. 1.09,0
d. 1.09,2

4. Bold Eagles kusk kör i hästägarfärgerna rött, svart och gult. Varifrån kommer färgerna?
a. Belgiska flaggan
b. Mc Donalds
c. Tyska flaggan
d. En målvakströja

5. Varenne är den senaste att vinna Elitloppet två år i rad. Vilken häst var först med den bedriften?
a. Gelinotte
b. Eileen Eden
c. Roquepine
d. Timothy T.

6. Det är 20 år sedan ett sto senast vann Elitloppet. Vem satt i sulkyn?
a. Wally Hennessey
b. Stig H Johansson
c. Örjan Kihlström
d. Joseph Verbeeck

7. I Elitkampen har de bästa kallbloden gjort upp sedan 1986. Vilken häst mer än Järvsöfaks har vunnit loppet fem år i följd?
a. Ponseri
b. Viesker
c. Atom Vinter
d. Alm Svarten

8. Vad visade From Aboves tränare Stefan Hultman för publiken efter segern i Elitloppet 2003?
a. Sina biceps
b. Magen
c. Rumpan
d. Tungan

9. På lördag är det jackpot på V75 och en ensam vinnare med sju rätt kan bli 48 miljoner kronor rikare. Vilken är rekordutdelningen på V75 under elitloppshelgen?
a. 7,7 miljoner kronor
b. 18,1 miljoner kronor
c. 32,2 miljoner kronor
d. 47,3 miljoner kronor

10. Australiska stoet Maori Time startar från spår sex i söndagens första försök. Flera hästar från Oceanien har försökt i Elitloppet tidigare men bara en har gått till final. Vilken?
a. Lyell Creek
b. Special Force
c. Knight Pistol
d. Pride Of Petite

Rätta svaren: 1d, 2b, 3c (Timoko 2017), 4b (Ägaren var tidigare franchisetagare), 5a, 6a (Moni Maker), 7b, 8b, 9c, 10d

Ola Johansson, Kanal 75


Anna-Karin Rundqvist brukar sjunga på bröllop, dop och begravningar. Ändå kom frågan om att sjunga under travets absoluta höjdp..


Anna-Karin Rundqvist brukar sjunga på bröllop, dop och begravningar. Ändå kom frågan om att sjunga under travets absoluta höjdpunkt oväntat.
- Det kom som en total överraskning. Jag blev såklart jätteglad när Solvalla frågade om jag ville sjunga nationalsången på Elitloppets invigning och faktiskt också lite rörd, säger Solvallatränaren i ett pressmeddelande.
Även om Anna-Karin Rundqvist är van att sjunga inför publik blir det en ny upplevelse att uppträda inför tiotusentals människor.
- Det här blir med marginal det största jag gjort inom musiken. Det brukar vara ungefär 30 000 Elitloppsfans på Solvalla under söndagen och stämningen är helt magisk. Jag ser verkligen fram emot det här.

Gina Söderlund, Kanal 75


Elitloppshelgen står för dörren och Solvalla bjuder på travsport och en publikfest i världsklass fredag, lördag och söndag...


Elitloppshelgen står för dörren och Solvalla bjuder på travsport och en publikfest i världsklass fredag, lördag och söndag.
För de som inte besöker Solvalla sänder TV4 över 15 timmer trav live i helgen.
ATG Live sänder också tävlingarna och förutom att kanalen sänds på ATG.se så finns ATG Live sedan i onsdags även hos Com Hem och Boxer.

Trav i TV
Fredag 25 maj
TV4: Kl. 12.30-15.30: V65 Direkt från Solvalla.
TV4: Kl. 17:50-17:55: V75 med Matteus och mormor.
Sportkanalen: Kl. 22.00-22.30: Vinnare V64 från Boden.
ATG Live: Kl. 09.30 från Australien
Kl. 10:50 från Åbo.
Kl. 12.00 från Solvalla.
Kl. 15.45 från Klampenborg.
Kl. 18.00 från Boden och Hagmyren.
ATG.se: Kl. 12.30 från Sydafrika.
Kl. 14:45 från Storbritannien.
Kl. 19.30 från Vincennes.

Lördag 26 maj
TV4: Kl. 12.30-14.00: V75 Direkt med V4 från Solvalla.
TV4: Kl. 14.00-17.56: V75 Direkt från Solvalla.
TV4: Kl. 18.00-19.00: V75 Direkt från Solvalla.
ATG Live: Kl. 12:00 från Solvalla.
Kl 19.00 från Sörlandet.
ATG.se: Kl. 14:45 från Storbritannien.

Söndag 27 maj
TV4: Kl 12.30-14.00: V75 Direkt med V4 från Solvalla.
TV4: Kl 14.00-17.15: V75 Direkt från Solvalla.
TV4: Kl 17.15-18:30: Vinnare V75 från Solvalla.
ATG Live: Kl. 09:40 Solvalla.
Kl. 19:00 från Bergen.

Kanal 75


Intresset för spel på hästar, och livesändningar från trav- och galopptävlingar, är större än någonsin. ATG..


Intresset för spel på hästar, och livesändningar från trav- och galopptävlingar, är större än någonsin. ATG Live har i många år varit en populär digital kanal som gått att uppleva via dator, surfplatta och mobil på atg.se. I dag tar ATG Live nästa steg och blir tillgänglig i HD-kvalitet för omkring 800 000 hushåll hos Com Hem och Boxer.
- Vi vill skapa Sveriges mest engagerande spelupplevelse och mötesplats för spel för våra kunder. Sändningarna i TV4 Gruppens kanaler är mycket populära och kommer att fortsätta. Samarbetet med Com Hem och Boxer gör att vi nu ytterligare kan spetsa upplevelsen och erbjuda trav- och galoppfantasten direktsända lopp upp till 14 timmar varje dag, sju dagar i veckan, året om med tyngdpunkt på de populäraste spelformerna V75, V86, Grand Slam 75 och V64. Allt levererat i HD-kvalitet direkt hem till tv-soffan, säger Markus Ström, Head of Partner Sales på ATG.
Fram till 21 juni kan alla som är kunder hos Com Hem och Boxer ta del av sändningarna utan extra kostnad. Därefter blir ATG Live en del av Com Hems Guldpaket och går att hitta på kanalplats 70 samt via Com Hems app. Boxerkunder TV Max kan hitta sändningarna på kanalplats 50.

Pressmeddelande från ATG
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se