Svenska Spel Stryktipset Powerplay Oddset Eurojackpot Europatipset Topptipset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss

ATG storsatsar på söndagar - lanserar Grand Slam 75


Den 5 mars i Östersund sker premiären av Grand Slam 75. Det nya spelet ersätter V64 med Grand Slam och har utvecklats utifrån spelarnas önskemål med lopp som går snabbt att analysera och möjlighet att vinna både ofta och mycket. Resultatet är ett spel med sju lopp, tre vinstpooler och tio startande hästar..
- V64 med Grand Slam har fått ett betydande lyft för våra söndagar. Samtidigt när vi kör V75 så ser vi att omsättningen lyfter ännu mer. Vi har testat en massa olika spelprodukter med våra kunder och kommit fram till att kunderna vill ha sju lopp, tre vinstpooler och att det ska avgöras snabbt på max två timmar. Nu tar vi nästa steg för att skapa en ännu bättre spelupplevelse, säger Mikael Hagberg, på den presskonferens som ATG höll i Hästsportens Hus under måndagen.
- Söndagar är en stor speldag generellt och vi vet att det finns en enorm potential även när det gäller spel på hästar. Vi vill att folk ska välja oss på söndagar och spelarnas önskemål har varit absolut centrala när vi utformat produkten, fortsätter Hagberg.

Blir högre utdelningar
Förändringen görs för att skapa en mer engagerande spelupplevelse med förhoppningen att söndagar ska bli ATG:s tredje stora speldag efter lördagar och onsdagar. Spelstopp blir klockan 15.50 och Kanal 75 jobbar på att ta fram ett helt nytt tv-koncept där tv-tiderna blir mellan 15.30 och 18.00 i TV12. De extra V75-dagar som redan finns inplanerade på söndagar kommer att ligga kvar. Under 2017 körs Grand Slam 75 på svenska travbanor vid 21 tillfällen och på svenska galoppdagar vid två tillfällen.
- Beräknade medianutdelningar för sju rätt är 40 000 kronor. Sex rätt 400 kronor och fem rätt 50 kronor. Enligt testkörningar blir det jackpot var tredje till var fjärde gång och Grand Slam faller ut någon eller några gånger per år. Nu ligger medianutdelningen på V64 på söndagar för sex rätt 13-14 000 kronor så det blir en väsentlig höjning, säger Mikael Hagberg.
- Färre hästar gör att analysen går snabbare medan radpriset på en krona skapar en lagom utmaning. Jämfört med ett lägre radpris blir det färre streck för spelaren även om totalinsatsen är densamma. Så det gäller verkligen att tänka rätt och unikt för Grand Slam 75. För att bli ensam med sju rätt gäller det dessutom att våga gå mot strömmen. Självklart kommer det att finnas Harry Boy för de som på ett enkelt sätt vill vara med och spela.
- Vi har väsentligt högre mål för omsättningen än vårt nuvarande söndagserbjudande eftersom vi erbjuder något som vi hoppas ska vara mycket mer spännande och engagerande, säger Mikael Hagberg.

Högre prispengar
Enligt Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, kommer prispengarna att höjas på söndagarna.
- Prispengarna kommer att höjas med drygt en miljon varje söndag på årsbasis. Banorna får minst åtta lopp med 30 000 kronor i förstapris i. Tidigare har det varit sex lopp som haft 30 000 kronor. Vi vill inte att den sportsliga nivån ska konkurrera med lördagarna och onsdagarna. Det ska vara som en V64-dag, säger Petter Johansson.
- Det kommer att vara ungefär 20 minuter mellan loppen och sista V64-loppet kommer att gå klockan 17.48. Första start är 15.50 och för de aktiva kommer det inte att vara någon större skillnad. Det slutar lite tidigare faktiskt än förut.

Det här är Grand Slam 75

* 15 miljoner till en ensam vinnare
* Sju lopp och utdelning på fem till sju rätt
* Avgörs snabbt (max två timmar)
* Tio hästar per lopp – mer snabbanalyserat än V75
* En krona per rad
* Samma jackpotregler som för V75. Om utdelningen för fem rätt är lägre än 15 kronor går femrättspotten vidare till nästa veckas Grand Slam 75 och blir jackpot i sjurättspotten.
* Premiär 5 mars på Östersundstravet. Sändningarna börjar klockan 15.30 i TV12.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2017-01-09 14:14:00


De senaste travnyheterna


Jägersro har gjort gemensam sak med tre franska banor och startat den nya storloppsserien där en bonus på knappt en halv miljon kronor vänt..


Jägersro har gjort gemensam sak med tre franska banor och startat den nya storloppsserien där en bonus på knappt en halv miljon kronor väntar en häst som tar hem minst tre av de fyra loppen.
Det första benet är alltså lördagens lopp i Argentan som lockat 16 hästar bakom bilen inklusive svenskarna Target Kronos och Opitergium.
Nästa lopp i serien, där samtliga körs över 1 609 meter med autostart, går i La Capelle 9 juli.
Därefter följer Hugo Åbergs 25 juli innan avslutningen i Cagnes-sur-Mer 26 augusti.

Startlista
Criterium de Vitesse de Basse Normandie
1 609 meter autostart

1. Billie de Montfort - David Thomain
2. Univers de Pan - Philippe Daugeard
3. Booster Winner - Eric Raffin
4. Bird Parker - Jean Philippe Monclin
5. Up and Quick - Franck Nivard
6. Uno Dancer - Clement Duvaldestin
7. Arazi Boko - Yann Lorin
8. Tornade de Digeon - Alexandre Abrivard
9. Buzz Mearas - Gabriele Gelormini
10. Opitergium - Toni Le Beller (Lutfi Kolgjini)
11. Verveine du Mont - Adrien Blandin
12. Venise - Thierry Duvaldestin
13. Target Kronos - Dominik Locqueneux (Lutfi Kolgjini)
14. Bolide Jenilou - Antony Barrier
15 Uka Normande - Cedric Terry
16 Pioneer Gar - Giuseppi Ruocco
Förstapris: cirka 400 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


75-årige Ferguson, som slutade i United efter säsongen 2013 då klubben vann sin trettonde ligatitel under hans ledning, är inte bara en st..


75-årige Ferguson, som slutade i United efter säsongen 2013 då klubben vann sin trettonde ligatitel under hans ledning, är inte bara en stor fotbollstränare utan också en stor galoppentusiast.
Stjärnan Rock of Gibraltar tävlade i Sir Alex’s färger och som kuriosa kan vi nämna att han lät döpa en av sina galopphästar till Hairdryer (Hårtorken) som är ett slanguttryck för de utskällningar han kunde ge spelarna när han inte var nöjd med resultatet.
Det är som galoppentusiast som Sir Alex kommer till Jägersro galopp den 23 maj för att dela ut sitt speciella hederspris i Sir Alex Ferguson Trophy.
Hela tävlingsdagen går i en brittisk anda och kallas British Day at the races vilket betyder att det också finns möjligheter för besökarna att njuta av en darttävling, klassiska engelska drycker och brittiska sportbilar.
Höjdpunkten vid sidan av Sir Alex Ferguson Trophy blir Pramms Memorial med 1 200 000 kronor i prissumma och en rad andra topplöpningar.
Jägersro galopp är huvudattraktion för det svenska spelet den kvällen och ATG erbjuder V64 med Dagens dubbel.

Jägersro Galopp


John Campbell vann Elitloppet med Mack Lobell 1988. Stefan Hultman gjorde det med From Above 2003. Berndt Lindstedt har fått kliva in i vinnarcirkeln efte..


John Campbell vann Elitloppet med Mack Lobell 1988. Stefan Hultman gjorde det med From Above 2003. Berndt Lindstedt har fått kliva in i vinnarcirkeln efter triumferna med Dart Hanover 1972 och Pershing 1979 och Stig H Johansson har tagit hem loppet sex gånger: The Onion -84, Utah Bulwark -87, Napoletano - 89, Peace Corps -91, Gum Ball -97, Victory Tilly -00. Det är några av travsportens allra tyngsta namn som sluter upp för att inviga årets stora travfest på Solvalla 28 maj.
- Det känns jättekul att vi får möjlighet att hylla dem och att vi kan ge publiken chansen att möta dem igen. Tillsammans har de sådana fantastiska travkarriärer, både i Elitloppet och i travvärlden i stort, och utöver det är de ju som personer oerhört respekterade och har betytt väldigt mycket för travsporten, säger Markus Myron, sportchef på Solvalla.

”Får gåshud när man åker ut”
Stefan Hultman var bara åtta år när han upplevde Elitloppet på plats första gången 1972, och fick se Berndt Lindstedt vinna. Sedan dess har han endast missat loppet en gång fram till att han blev allvarligt sjuk hösten 2015. Hans hästar har varit med och spelat huvudroller i flera upplagor och bilderna på den segerrusige Solvallatränaren efter loppet 2003, när han går upploppet ner, visar magen och vill ta hela publikhavet i sin famn, har etsat sig fast i många travälskares minne.
- Elitloppet är något enastående. Man får gåshud när man åker ut framför publiken och att nu få inviga tillsammans med de här grabbarna, John Campbell är en levande legend för mig, det är så stort att det inte går att beskriva med ord, säger Stefan Hultman och gör ändå ett försök att förklara.
- Känslan när man kör ut med en häst, kanske hör sitt namn ropas, vinkar åt publiken och får den kontakten…det är det som är så enastående. Det är den känslan som alla tränare och kuskar som varit med om Elitloppet säger är så fantastisk.
Stefan Hultmans rehabilitering efter den tunga sjukdomsperioden går stadigt framåt och utöver sin egen inverkan på Solvalla sista söndagen i maj ser han fram emot ett lopp som kan bli något alldeles extra.
- Att bli tillfrågad att vara med på invigningen kom lite som en chock måste jag säga, men jag hade tänkt ta mig in till Solvalla ändå. Med tanke på vilka hästar som är aktuella tror jag att det kan bli ett enastående elitlopp. Bold Eagle, Delicious, Propulsion, Resolve, Nuncio… Det kan bli århundradets elitlopp!

Ola Johansson, Kanal 75


Det var i samband med ett startförsök i lopp 10 på Örebrotravet på torsdagen som hästen Edaisy sparkade bakut med båda bak..


Det var i samband med ett startförsök i lopp 10 på Örebrotravet på torsdagen som hästen Edaisy sparkade bakut med båda bakbenen och träffade stjärnkusken i bröstet.
Det såg mycket dramatiskt ut på tv-bilderna i ATG Live.
Men Jorma Kontio lyckades balansera sig kvar i sulkyn och kunde även hantera hästen som han sedan även lyckades köra över till stallbacksidan.
Trots den otäcka sparken klev Jorma Kontio av sulkyn, promenerade för egen maskin längst banan innan han tog ett vigt skutt över staketet mellan banan och stallbacken där det stod en ambulans. Ambulanspersonalen kunde konstatera att inget var brutet och att sparken enbart träffat mjukdelar.
Sexåriga stoet Edaisy blev struken ur loppet.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Får man prova på att köra travhäst är det bevisligen lätt att bli biten av djuren, farten och spänningen. Efter första..


Får man prova på att köra travhäst är det bevisligen lätt att bli biten av djuren, farten och spänningen. Efter första säsongen av Stjärnkusken satsade deltagarna Patrik Sjöberg och Kee Marcello vidare och tog kusklicens. Det gör även Cecilia Benjaminson och Runar Sögaard, som var med i årets säsong. Men de nöjer sig inte där. Under namnet RC-racing with Friends satsar de stort på att bygga upp ett stall med både tävlingsverksamhet och avel.
- Jag satt på hästryggen nästan innan jag kunde gå men jag trodde aldrig att jag skulle fastna så för trav. Jag känner att jag vill förmedla det och dra mer människor, framför allt tjejer, till sporten, säger Cecilia Benjaminson.
- Jag har ingen ambition att dra norrmän till sporten, säger Runar Sögaard och skrattar innan han fortsätter.
- Men det vore fantastiskt att få bidra till ett ökat intresse för travsporten.

”Extremt intresserad av avel”
Än så länge ingår tre hästar i satsningen – Stefan P Pettersson-tränade treåringen Hot Hot Hot samt ettåringarna The Rising och Pleasure and Pain.
- Nu letar vi efter högkvalitativa starthästar och planen är att öppna upp och sälja andelar i hästarna, max 30-50 andelar per häst, säger Cecilia Benjaminson, som har stor erfarenhet av avel med hundar, driver en kennel och har utsetts till Årets uppfödare.
- Jag är extremt intresserad av avel och nu har jag börjat fördjupa mig i travsportens stamtavlor. Jag vill satsa på att få in mer franskt blod.
Minst ett fölsto är knutet till RC-racing with Friends men satsningen är fortfarande i sin linda och än så länge ganska ”hemlig”. Till exempel vill inte kändisduon berätta vilka som gömmer sig bakom benämningen ”Friends”.
- Vi kan inte gå ut med några namn än men vi har lyckats få med personer med enorm erfarenhet, kunskap och kapital, säger Sögaard.
Kommer hästarna spridas ut bland flera tränare?
- Initialt kommer hästarna att tränas av en tränare.
Är tanken att ni ska köra stallets hästar i framtiden?
- De kommer att köras av olika kuskar. Vi företräder stallet och ska eventuellt vara med och köra hästarna i framtiden, men nu håller vi på att ta amatörlicens så det dröjer innan vi kör i V75, säger Benjaminson med ett skratt.
- Även om vi är tävlingsmänniskor har vi ett väldigt ödmjukt förhållningssätt till det här, men vi är ambitiösa och har högt satta mål. Vi har också ett par ess i rockärmen att spela ut längre fram, säger Sögaard.

Ola Johansson, Kanal 75


Eskilstuna tingsrätt dömde 31 mars före detta travlärlingen Tino Ärling för tre fall av misshandel varav en bedömdes som ring..


Eskilstuna tingsrätt dömde 31 mars före detta travlärlingen Tino Ärling för tre fall av misshandel varav en bedömdes som ringa. Påföljden blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan fram till sista september 2018. Nu, när domen vunnit laga kraft, presenterar även Svensk Travsport vilka åtgärder som sporten vidtar mot Tino Ärling.
- Det här har varit ett komplicerat ärende då Tino Ärling inte har någon aktiv licens inom travet och brottet har inte utförts i samband med tävling eller på en travbana. Av den anledningen har det heller inte varit ett ärende varken för Svensk Travsports licenskommitté eller disciplinnämnd. Dock anser vi att det är ett allvarligt brott som skadar travsportens anseende. Därför är det också självklart att vi som förbund måste agera, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se