Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

ATG storsatsar på söndagar - lanserar Grand Slam 75


Den 5 mars i Östersund sker premiären av Grand Slam 75. Det nya spelet ersätter V64 med Grand Slam och har utvecklats utifrån spelarnas önskemål med lopp som går snabbt att analysera och möjlighet att vinna både ofta och mycket. Resultatet är ett spel med sju lopp, tre vinstpooler och tio startande hästar..
- V64 med Grand Slam har fått ett betydande lyft för våra söndagar. Samtidigt när vi kör V75 så ser vi att omsättningen lyfter ännu mer. Vi har testat en massa olika spelprodukter med våra kunder och kommit fram till att kunderna vill ha sju lopp, tre vinstpooler och att det ska avgöras snabbt på max två timmar. Nu tar vi nästa steg för att skapa en ännu bättre spelupplevelse, säger Mikael Hagberg, på den presskonferens som ATG höll i Hästsportens Hus under måndagen.
- Söndagar är en stor speldag generellt och vi vet att det finns en enorm potential även när det gäller spel på hästar. Vi vill att folk ska välja oss på söndagar och spelarnas önskemål har varit absolut centrala när vi utformat produkten, fortsätter Hagberg.

Blir högre utdelningar
Förändringen görs för att skapa en mer engagerande spelupplevelse med förhoppningen att söndagar ska bli ATG:s tredje stora speldag efter lördagar och onsdagar. Spelstopp blir klockan 15.50 och Kanal 75 jobbar på att ta fram ett helt nytt tv-koncept där tv-tiderna blir mellan 15.30 och 18.00 i TV12. De extra V75-dagar som redan finns inplanerade på söndagar kommer att ligga kvar. Under 2017 körs Grand Slam 75 på svenska travbanor vid 21 tillfällen och på svenska galoppdagar vid två tillfällen.
- Beräknade medianutdelningar för sju rätt är 40 000 kronor. Sex rätt 400 kronor och fem rätt 50 kronor. Enligt testkörningar blir det jackpot var tredje till var fjärde gång och Grand Slam faller ut någon eller några gånger per år. Nu ligger medianutdelningen på V64 på söndagar för sex rätt 13-14 000 kronor så det blir en väsentlig höjning, säger Mikael Hagberg.
- Färre hästar gör att analysen går snabbare medan radpriset på en krona skapar en lagom utmaning. Jämfört med ett lägre radpris blir det färre streck för spelaren även om totalinsatsen är densamma. Så det gäller verkligen att tänka rätt och unikt för Grand Slam 75. För att bli ensam med sju rätt gäller det dessutom att våga gå mot strömmen. Självklart kommer det att finnas Harry Boy för de som på ett enkelt sätt vill vara med och spela.
- Vi har väsentligt högre mål för omsättningen än vårt nuvarande söndagserbjudande eftersom vi erbjuder något som vi hoppas ska vara mycket mer spännande och engagerande, säger Mikael Hagberg.

Högre prispengar
Enligt Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, kommer prispengarna att höjas på söndagarna.
- Prispengarna kommer att höjas med drygt en miljon varje söndag på årsbasis. Banorna får minst åtta lopp med 30 000 kronor i förstapris i. Tidigare har det varit sex lopp som haft 30 000 kronor. Vi vill inte att den sportsliga nivån ska konkurrera med lördagarna och onsdagarna. Det ska vara som en V64-dag, säger Petter Johansson.
- Det kommer att vara ungefär 20 minuter mellan loppen och sista V64-loppet kommer att gå klockan 17.48. Första start är 15.50 och för de aktiva kommer det inte att vara någon större skillnad. Det slutar lite tidigare faktiskt än förut.

Det här är Grand Slam 75

* 15 miljoner till en ensam vinnare
* Sju lopp och utdelning på fem till sju rätt
* Avgörs snabbt (max två timmar)
* Tio hästar per lopp – mer snabbanalyserat än V75
* En krona per rad
* Samma jackpotregler som för V75. Om utdelningen för fem rätt är lägre än 15 kronor går femrättspotten vidare till nästa veckas Grand Slam 75 och blir jackpot i sjurättspotten.
* Premiär 5 mars på Östersundstravet. Sändningarna börjar klockan 15.30 i TV12.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2017-01-09 14:14:00


De senaste travnyheterna


Efter en mersmakande tredjeplats i försöket valde Annsofie Bergfelt bakspår i finalen. Som i bägge försöken blev det högt te..


Efter en mersmakande tredjeplats i försöket valde Annsofie Bergfelt bakspår i finalen. Som i bägge försöken blev det högt tempo och frisk körning. Annsofie Bergfelt smög med i ryggar och Fertilize Launcher hade de bästa krafterna över upploppet.
- Hon är väldigt bra på att spurta och jag är inte överrakad. Vi fick en sen lucka i försöket, sade Solvallaamatören.
Tvåa slutade Scorpion's Dream/Tanja Huisman och trea blev Estreet Zon/Paula Pettersson.
Rommes John Byström tränar vinnaren som belönades med 100 000 kronor. Segertiden blev 1.12,2/1620 meter autostart.

Joakim Brundin, Kanal 75


Kristian Lindberg driver ett mindre stall och syns inte så ofta i de större sammanhangen. De senaste veckorna har därför varit över f&..


Kristian Lindberg driver ett mindre stall och syns inte så ofta i de större sammanhangen. De senaste veckorna har därför varit över förväntan för Åjängstränaren. Två gånger i rad har han ställt till det ordentligt för spelarna. Först ut var Edindy som vann Lördagsloppet på Åmål i mitten av juli till nästan hundra gånger pengarna och sedan lördagen på Axevalla då Rambo Rivner städade bort de flesta V75-kupongerna till drygt 60 gånger pengarna.
- Jag är faktiskt lika överraskad som spelarna. Det har stämt perfekt i loppen och sedan har hästarna varit riktigt bra för dagen.

Mer påpassad nu
I stallet står 18 hästar i blandad ålder och Kristian ser ljust på framtiden.
- Det ser ganska bra ut. Det är en del nya hästar på väg in, framförallt unga hästar och det är jättekul.
Ev av skrällhästarna startar på söndagen, Edindy (GS75-1) och den här gången kommer hon att vara betydligt mer påpassad av spelarna.
- Hon har svarat för två kanonlopp i rad. Hon är allround och visade senast att den långa distansen är inget som är till hennes nackdel. Edindy är medelsnabb från start och spår 5 på Åmål är ett av de bättre spåren på en 800-metersbana. Jag tycker att hon ska ses med vettig chans och hon kommer att tävla utan skor igen.
- Conrads Wilhelm (GS75-6) hade inte en tanke på att gå felfritt senast. Han känns fin i jobben och klarar distansen utan problem. I första hand måste ha sköta sig. Han har hög kapacitet och jag blir inte förvånad om han är med långt framme, säger Kristian Lindberg.

Joakim Brundin, Kanal 75


Stall Zet gör succé på travbanorna – nu siktar man även hoppning och ett uttalat mål är OS i Tokyo 2020.Dagen efter milj..


Stall Zet gör succé på travbanorna – nu siktar man även hoppning och ett uttalat mål är OS i Tokyo 2020.
Dagen efter miljonsegern i Hugo Åbergs Memorial med Propulsion släppte Stall Zet nyheten att man köpt en hopphäst av världsklass från Belgien, åttaåriga stoet Jezebel. Landslagsryttaren Douglas Lindelöw kommer träna och hoppa Jezebel.
- Jag är otroligt glad över det nya samarbetet och det ska bli spännande att arbeta med Jezebel och Stall Zet mot OS i Tokyo 2020, säger Douglas Lindelöw i ett pressmeddelande.
- Det här samarbetet kan ge mycket åt båda hästsporterna då de i grunden har mycket gemensamt och vi kan få kunskapsutbyte mellan de båda sporterna, säger Daniel Redén, tränare och vd för Stall Zet.
 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Hugo Åbergskvällen kördes inför 10 673 personer på Jägersro under tisdagen. De fick se en av de mest imponerande vinnarna n&arin..


Hugo Åbergskvällen kördes inför 10 673 personer på Jägersro under tisdagen. De fick se en av de mest imponerande vinnarna någonsin i miljonloppet, nämligen Propulsion. Han vann Hugo Åbergs i fjol och försvarade sin titel med råge. Förra året vann han på tiden 1.08,9 och i år sänkte han rejält när han vann på tiden 1.08,1 – och då gick hästen flera kurvor i andraspår. Loppet föregicks av en omstart där Djali Boko och Lutfi Kolgjini bestraffades för dålig anslutning bakom startbilen. När sedan starten gick kunde inte Propulsion hålla ledningen utan istället var det Twister Bi som blåste till täten. Tempot var rasande högt loppet igenom, han öppnade 1.06,7 första femhundra metrarna och varvade på 1.08,1.
- Det är ju lite irriterande för alla ekipage med omstart och det var inte mer för mig. Jag trodde faktiskt att han skulle kunna öppna lite bättre men han var ju inte i närheten av ledningen. Vi kom ut i andraspår och det var positivt att vi fick ett bra lopp och att det var hårt tempo, sa Örjan Kihlström.
- Sedan kom ju Twister Bi till ledningen och Ringostarr Treb satt i ryggen och jag ville vara nära dem i sista kurvan och därför gick jag på baksidan. Det var inte givet att slå dem och jag var lite rädd för Ringostarr eftersom jag såg att han skulle få luckan in på upploppet och han är ju ruggigt speedig.

”Ingen travhäst som varit i närheten av det”
Örjan Kihlström vred ut Propulsion till attack ut utgången av sista kurvan och kopplade enkelt greppet på ledande Twister Bi. Han höll även enkelt undan före en bra avslutande Ringostarr Treb. Segertiden blev 1.08,1 över distansen 1609 meter med bilstart vilket är lika med nytt svenskt rekord för femåriga och äldre utländska hingstar och valacker.
- Populsion är otroligt bra och han otroligt stark och speedig och har bra löphuvud. Det är jättestort att vinna Åbergs, ett av de största loppen vi har, jätteroligt. Han springer 1.08 blankt och det är väl ingen travhäst i Sverige som har varit i närheten av på en blöt bana. Så det säger väl det mesta, sa Kihlström.
Och fortsatte hyllningarna med:
- Det är en ruggigt bra häst alltså. Daniel sa tidigt att det är något alldeles extra och hästen blir bara bättre och bättre.

”Har enorma motorer – det bara bubblar inom mig”
Vid sidan av banan stod en stolt tränare Daniel Redén, vars stall har enorma framgångar och han leder solklart den allsvenska tränarligan. Nu blev det en ny storloppstriumf för en överlycklig Solvalla-tränare.
- Vilken häst jag har har och vilket lopp det blev. Jag måste samla mig lite. Jag har ju känt vilka enorma motorer den här grymma hästen har. Han är helt fantastisk. Det är så mycket som händer, speciellt när nationalsången spelas och det bubblar bara inom mig. Jag är så stolt över mina hästar och min personal, sa Daniel Redén.
- Jag sa till mina närmaste när hästen kom från USA att det här kan vara en av världens bästa hästar. Han är en hemsk häst alltså, och har muskler som ingen annan häst har. Ett sådant här lopp som Hugo Åbergs kanske man bara vinner en gång i livet och nu har vi gjort det två gånger.

Riordans hästar tvåa och trea
Tvåa i Hugo Åbergs Memorial blev Ringostarr Treb och trea blev Twister Bi. Båda dessa tränas av Jerry Riordan och Christoffer Eriksson som körde Twister Bi var mycket nöjd med sin häst.
- Jag är stolt över hästen, han gjorde ett fantastiskt lopp. Han blev inte gynnad av omstarten, han drog iväg själv och lugnade aldrig ner sig någon gång i loppet, sa Christoffer Eriksson.

Wild Honey med krafter kvar
I övrigt på Jägersro den här stjärnspäckade kvällen kan nämnas följande att det blev ytterligare framgångar för firma Kihlström och Redén.
Wild Honey vann Stoeliten, V75-2, för Örjan Kihlström hur enkelt som helst. Örjan körde till ut ur första kurvan och Björn Goop bakom ledande Tunika släppte täten efter sexhundra meter efter att ha fått öppna tufft i början. Väl i ledningen gick Wild Honey inte att rubba och hon gled bara undan lekande lätt över upploppet med krafter kvar. Segertiden 1.11,4/1609a och förstapriset var 200 000 kronor för det Daniel Redén-tränade superstoet.
- Vi kom igenom väldigt fint från start och fick en fin position. När Björn fick köra rejält från start så tänkte jag att han kanske släpper om det kommer en bra häst i och med att han hade öppnat så hårt, sa Örjan Kihlström.
- Sedan ville jag egentligen kolla så att Björn inte blev fast med krafter kvar men han var inte uppe i min rygg så jag behövde inte rycka tussarna eller jaga på henne. Det är en riktigt fin inställning på hästen och hon är minst lika bra som tidigare.

En halv miljon till Lövgrens treåringsstjärna
I det europeiska treåringsloppet med 550 000 kronor i förstapris i, gick segern till Executive Caviar med sin tränare Joakim Lövgren i sulkyn. Från sitt bakspår kom han igenom bra och fick en perfekt resa i andra par utvändigt. Efter attack ut utgången av sista kurvan avväpnade han enkelt ledande Ethien Du Vivier och höll säkert undan för Flying Fortune som fått chansen ifrån rygg på ledaren.
- Jag har alltid tyckte om honom och han har gjort allting rätt sedan vi började jobba med honom. Han har aldrig haft någon svacka och det är en väldigt förståndig kille. Det blev ett oväntat bra lopp för oss och ryggen på Luddes häst var det bästa jag kunde få. Det var inte oväntat att vi kunde vinna loppet. Han sticker ut och gör alltid vad han kan, sa Joakim Lövgren.

Tvååring vann på 1.13,7 – i debuten
Åbergskvällen inleddes med Tvååringspremiären där vi fick sen klassig vinnare i Smokin Joe, tränad och körd av Lutfi Kolgjini. Den maffige hingsten vann på strålande tiden 1.13,7/1609a på en kladdig bana och förstapriset var 80 000 kronor.
- Han dundrade runt på 1.13,7 på banan som var en sekund tung. Det var bättre än jag trodde och en fantastiskt bra insats, berömde Lutfi Kolgjini.

Jätteskräll i långa loppet
I det avslutande stayerloppet inom V75 blev det en rejäl överraskning när Rapide du Pommeau skrällde för sin tränare Thomas Uhrberg. Hästen var spelad till blott en procent av insatsfördelningen på V75.
- Han var väl lite bortglömd och så fick han ett fantastiskt fint lopp. Det flöt bra och det är något extra att vinna under Åbergs-kvällen, sa Thomas Uhrberg som även var mäkta imponerad över Propulsions insats i Hugo Åbergs.
- Propulsion är nog bland det värsta man har sett, sa han.

Michael Carlsson, Kanal 75


Vid förra årets auktion på Lutfi Kolgjinis gård i Vomb såldes den ettårige travhästen Forfantone Am för rekordh&oum..


Vid förra årets auktion på Lutfi Kolgjinis gård i Vomb såldes den ettårige travhästen Forfantone Am för rekordhöga 2,7 miljoner. Det var då det högsta priset någonsin för en ettårig travhäst såld på auktion i Sverige. Men nu har det rekordet slagits.
Sent under måndagskvällen hade Stall Courant AB det slutgiltiga budet på Nagamori Hill, vilket var tre miljoner kronor. Pappa till Nagamori Hill är Muscle Hill, en av världens bästa avelshingstar.
– De flesta efter Muscle Hill har ofta någon defekt men springer fantastiskt ändå. Den här är helt korrekt, jag tror att vi äger den bästa Muscle Hill-avkomman nu, säger Anders Ström till Travronden.
Vem som ska träna Nagamori Hill är inte klart i dagsläget.

”Foppa” köpte näst dyrast
Auktionens näst dyraste häst blev stoet Galaxy Am (Muscle Hill – She Loves You F.I.) som Robert Bergh ropade in för 1,5 miljoner kronor åt Peter ”Foppa” Forsberg och hans Forspro AB & Lerstenen Invest AB.
"Jag fick chansen att träna och tävla med mamman och jag plussade det med stoets exteriör. Det gjorde att jag med Peter Forsberg kunde köpa min första Muscle Hill-avkomma. Köpare är Forspro AB och Lerstenen Invest", skriver Robert Bergh i ett sms till Travronden

De tio dyraste hästarna på Kolgjini Sales:

1 Nagamori Hill, hingst, e. Muscle Hill – Naga Morich, 3.000.000 kronor, Stall Courant AB
2 Galaxy Am, sto, e. Muscle Hill – She Loves You F.I., 1.500.000 kronor, Forspro AB och Lerstenen AB
3 Carolina Reaper, sto, e. Muscle Hill – Dame Lavec, 1.150.000 kronor, Peter G Norman
4 The Bald Eagle, hingst, e. Bold Eagle – Sngularity Hanover, 750.000 kronor, Stall Reijo Liljendahl AB
5 Hills Delight, sto, e. Muscle Hill – Knowledge Face, 700.000 kronor, Robert Lindström
7 Be The One, sto, e. Zola Boko – Giant Diablo, 650.000 kronor, Reima Kuisla Stable
8 Eagle Hall, hingst, e. Bold Eagle – Lady Minette, 600.000 kronor, Olof Brodin Chartering AB
9 Gulfstream Am, hingst, e. Trixton – Nectarine, 530.000 kronor, Darko Stankovic
10 Ultravox Face, hingst, e. Trixton – Musical Mystery, 380.000 kronor, Roger Walman.

Kanal 75


Ulf Ohlsson ångar på i toppen av den allsvenska kuskligan och titelförsvararen närmar sig nu 200 årssegrar på svenska travbano..


Ulf Ohlsson ångar på i toppen av den allsvenska kuskligan och titelförsvararen närmar sig nu 200 årssegrar på svenska travbanor.
Björn Goop, Christoffer Eriksson och Peter Untersteiner närmar sig samtliga 100 årssegrar på svenska travbanor.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 194-146-126
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 136-108-95
3. Jorma Kontio, Solvalla, 114-67-72
4. Björn Goop, Färjestad, 98-67-61
5. Christoffer Eriksson, Jägersro, 94-73-59
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 90-87-82
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 72-53-50
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 71-55-52
9. Erik Adielsson, Solvalla, 70-72-33
10. Carl Johan Jepson, Färjestad, 69-83-73
11. Stefan Söderkvist, Åby, 68-62-57
12. Kim Eriksson, Mantorp, 67-50-52
13. Claes Sjöström, Solvalla, 61-51-36
14. Johnny Takter, Jägersro, 60-59-45
15. Magnus Jakobsson, Färjestad, 55-48-33
Siffror till och med 23 juli.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se