ATG storsatsar på söndagar - lanserar Grand Slam 75


Den 5 mars i Östersund sker premiären av Grand Slam 75. Det nya spelet ersätter V64 med Grand Slam och har utvecklats utifrån spelarnas önskemål med lopp som går snabbt att analysera och möjlighet att vinna både ofta och mycket. Resultatet är ett spel med sju lopp, tre vinstpooler och tio startande hästar..
- V64 med Grand Slam har fått ett betydande lyft för våra söndagar. Samtidigt när vi kör V75 så ser vi att omsättningen lyfter ännu mer. Vi har testat en massa olika spelprodukter med våra kunder och kommit fram till att kunderna vill ha sju lopp, tre vinstpooler och att det ska avgöras snabbt på max två timmar. Nu tar vi nästa steg för att skapa en ännu bättre spelupplevelse, säger Mikael Hagberg, på den presskonferens som ATG höll i Hästsportens Hus under måndagen.
- Söndagar är en stor speldag generellt och vi vet att det finns en enorm potential även när det gäller spel på hästar. Vi vill att folk ska välja oss på söndagar och spelarnas önskemål har varit absolut centrala när vi utformat produkten, fortsätter Hagberg.

Blir högre utdelningar
Förändringen görs för att skapa en mer engagerande spelupplevelse med förhoppningen att söndagar ska bli ATG:s tredje stora speldag efter lördagar och onsdagar. Spelstopp blir klockan 15.50 och Kanal 75 jobbar på att ta fram ett helt nytt tv-koncept där tv-tiderna blir mellan 15.30 och 18.00 i TV12. De extra V75-dagar som redan finns inplanerade på söndagar kommer att ligga kvar. Under 2017 körs Grand Slam 75 på svenska travbanor vid 21 tillfällen och på svenska galoppdagar vid två tillfällen.
- Beräknade medianutdelningar för sju rätt är 40 000 kronor. Sex rätt 400 kronor och fem rätt 50 kronor. Enligt testkörningar blir det jackpot var tredje till var fjärde gång och Grand Slam faller ut någon eller några gånger per år. Nu ligger medianutdelningen på V64 på söndagar för sex rätt 13-14 000 kronor så det blir en väsentlig höjning, säger Mikael Hagberg.
- Färre hästar gör att analysen går snabbare medan radpriset på en krona skapar en lagom utmaning. Jämfört med ett lägre radpris blir det färre streck för spelaren även om totalinsatsen är densamma. Så det gäller verkligen att tänka rätt och unikt för Grand Slam 75. För att bli ensam med sju rätt gäller det dessutom att våga gå mot strömmen. Självklart kommer det att finnas Harry Boy för de som på ett enkelt sätt vill vara med och spela.
- Vi har väsentligt högre mål för omsättningen än vårt nuvarande söndagserbjudande eftersom vi erbjuder något som vi hoppas ska vara mycket mer spännande och engagerande, säger Mikael Hagberg.

Högre prispengar
Enligt Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, kommer prispengarna att höjas på söndagarna.
- Prispengarna kommer att höjas med drygt en miljon varje söndag på årsbasis. Banorna får minst åtta lopp med 30 000 kronor i förstapris i. Tidigare har det varit sex lopp som haft 30 000 kronor. Vi vill inte att den sportsliga nivån ska konkurrera med lördagarna och onsdagarna. Det ska vara som en V64-dag, säger Petter Johansson.
- Det kommer att vara ungefär 20 minuter mellan loppen och sista V64-loppet kommer att gå klockan 17.48. Första start är 15.50 och för de aktiva kommer det inte att vara någon större skillnad. Det slutar lite tidigare faktiskt än förut.

Det här är Grand Slam 75

* 15 miljoner till en ensam vinnare
* Sju lopp och utdelning på fem till sju rätt
* Avgörs snabbt (max två timmar)
* Tio hästar per lopp – mer snabbanalyserat än V75
* En krona per rad
* Samma jackpotregler som för V75. Om utdelningen för fem rätt är lägre än 15 kronor går femrättspotten vidare till nästa veckas Grand Slam 75 och blir jackpot i sjurättspotten.
* Premiär 5 mars på Östersundstravet. Sändningarna börjar klockan 15.30 i TV12.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2017-01-09 14:14:00


De senaste travnyheterna


Sexårige Master Crowe har tävlat väldigt sparsamt. Men när han startar brukar han vinna. På måndagen fullbordade han staketet i..


Sexårige Master Crowe har tävlat väldigt sparsamt. Men när han startar brukar han vinna. På måndagen fullbordade han staketet i resultatraden hemma på Halmstadtravet och femte raka segern betydde också hästens 14:e fullträff i 17:e starten totalt. På sista bortre långsidan fick Master Crowe anfallsorder från andra par utvändigt och efter att ha avslutat under 1.11 sista 700 meterna grejade han segern med en knapp längd.
- Det gick jäkligt fort sista 500 men han jobbade på och vann rätt så säkert. När den bakom styrde på kände jag hur han sög tag i grejerna. En härlig känsla! sa segerkusken Peter Ingves.
Nästa uppgift för den Petri Puro-tränade segerstaplaren är planerad till Solvalla 11 februari. Då väntar bronsdivisionsfinal i V75.

Ola Johansson, Kanal 75


Uppskattningsvis 27 miljoner kronor väntar en ensam vinnare med åtta rätt under onsdagens V86-omgång.Detta sedan förra onsdagens reda..


Uppskattningsvis 27 miljoner kronor väntar en ensam vinnare med åtta rätt under onsdagens V86-omgång.
Detta sedan förra onsdagens redan jackpotförstärkta omgång blivit för svår för spelarna och hela 18,7 miljoner kronor flyttats vidare till vad som är V86-historiens största jackpot hittills.
För unge Olli Koivunen väcker återkomsten till Solvalla ljuva minnen, det var där som han och Ratu Royale tjusade publiken med att rusa 1.09,6 första kilometern och ändå stå till mål i Treåringseliten för ston inför fullsatta läktare sista söndagen i maj.
- Det är ett lopp jag tänker på nästan varje dag. Det tog lite tid innan jag förstod hur stort det är att vinna den helgen, säger Olli Koivunen.

Framåt med loppet
Nu har Ratu Royale blivit ett år äldre och det finns mängder av intressanta lopp för ett fyraårigt sto.
- Vi är ju bara i början av året och säsongen är lång. Visst hoppas jag att vi ska ha henne i toppform sista helgen i maj, det är bland det största man kan vinna, fortsätter Koivunen.
Ratu Royale har årsdebuten avklarad och kretsen kring hästen sken som en sol efteråt, trots att det bara blev ett femtepris.
- Hon mötte äldre hästar och gick ett fullt godkänt lopp. Tränaren Vesa Santanen har tränat mycket, men inte så snabbt och det loppet ska föra fram formen en hel del.

”Effektivast i ledningen”
På onsdag går Ratu Royale ut i den avslutande V86-avdelningen och får återigen tampas med äldre och mer rutinerade hästar.
- Hon är ju ganska grön ännu och säsongen är lång. Nu är hon väldigt bra och kan vinna ändå om vi har lite tur med oss. Hon är väldigt snabb från start, men jag vill inte lägga upp någon taktik. Jag tycker att hon är effektivast i ledningen och jag har svårt att se någon snuva oss på ledningen om jag nu vill köra där.
Hon måste gå med skor nu, hur hanterar hon det?
- Det ser jag inte som något större problem. Ratu Royale har tävlat med skor flera gånger även om barfota är hennes bästa balans.
Blir du överraskad om ni vinner?
- Nej, det kan jag inte påstå. Hästen är så pass bra i grunden och väldigt effektiv över kort distans. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp och det är viktigt inför framtiden också. Jag är lyckligt lottad som får åka och köra lite överallt med en sådan här fin häst och att vinna på Solvalla är oerhört stort, avslutar Olli Koivunen.


Flera av Fabrice Souloys hästar lämnade förra året positiva dopningsprov efter elitloppshelgen på Solvalla och Oslo Grand Prix-helgen..


Flera av Fabrice Souloys hästar lämnade förra året positiva dopningsprov efter elitloppshelgen på Solvalla och Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke. Höga mängder kobolt påträffades och Fabrice Souloy stängdes tills vidare av från nordisk travsport. Nu har Svensk Travsport, ST, anmält honom till Ansvarsnämnden och Det Norske Travsällskap, DNT, har anmält honom till Domskommittén i Norge.
Så här skriver ST i ett pressmeddelande:
”Både ST och DNT vill i detta sammanhang påtala att det varit fråga om avsiktliga, systematiska brott på högsta elitnivå som dessutom är djurskyddsmässigt förkastliga, då det inte finns någon relevant anledning att injicera tungmetaller i stora mängder i försvarslösa djur. Det är känt att höga koncentrationer av kobolt är skadligt för både människor och djur, men det används ändå för att otillåtet öka kroppens produktion av EPO, i syfte att påverka prestationsförmågan.”

Kan stängas av på livstid
DNT yrkar på livstids avstängning om Fabrice Souloy förklaras skyldig. Vilken påföljd ST kommer att yrka på bestäms senare.
- Jämfört med Norge så kommer vårt yrkande gällande avstängning först senare i processen. Det man kan säga är att det han åtalas för i första hand är minimum två års avstängning och maximum livstid, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på ST, till travronden.se
Fabrice Souloys ombud, advokaten Staffan Uvabeck, har fått tre veckors svarsfrist på ST:s och DNT:s anmälningar. Beslut i Ansvarsnämnden kan överklagas till Överdomstolen.

Ola Johansson, Kanal 75


Förutom att han knep tränarchampionatet 2016 tog Lennart Jr Reuterskiöld även hem titlarna Årets Treåring med Duke Of Burden, &A..


Förutom att han knep tränarchampionatet 2016 tog Lennart Jr Reuterskiöld även hem titlarna Årets Treåring med Duke Of Burden, Årets Äldre Häst med Hurricane Red som även fick med sig kvällens tyngsta titel; Årets Häst.

Här är alla vinnarna: 

Årets Häst: Hurricane Red
Årets Äldre Häst: Hurricane Red
Årets Treåring: Duke Of Burden
Årets Tvååring: Victor Kalejs
Årets Sto: Arabda
Årets Arabiska fullblod: Macallan
Årets Hinderhäst: Calvados

Tränarchampion: Lennart Jr Reuterskiöld
Jockeychampion: Per Anders Gråberg
Lärlingschampion: Annie Nilsson Lindahl
Amatörtränarchampion: Maria Hagman Eriksson
Amatörryttarchampion: Ina Veronica Toverud
Hindertränarchampion: Dennis Persson
Hinderryttarchampion: Niklas Lovén

Årets uppfödare: Rävdansens Stuteri
Årets avelshingst: Eishin Dunkirk
Årets svenskuppfödda häst: Pistol

Skandinavisk Hindersports Championtäcke: Omoto Sando
Tattersalls Pris till segerrikaste häst: Pistol
Jockeyklubbens Pris till Sportens Riddare: Josefin Landgren

Kanal 75


Allsvenska kuskligan:1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 31-14-112. Örjan Kihlström, Solvalla, 12-11-93. Ulf Eriksson, Bollnäs, 11-7-34. Carl Johan Jepson,..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 31-14-11
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 12-11-9
3. Ulf Eriksson, Bollnäs, 11-7-3
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 10-12-4
5. Claes Sjöström, Solvalla, 9-4-1
6. Johan Untersteiner, Halmstad, 8-7-4
7. John Östman, Umeå, 8-6-6
8. Kenneth Haugstad, Solvalla, 8-4-3
9. Ove A Lindqvist, Umeå, 7-3-5
10. Christoffer Eriksson, Jägersro, 6-3-5
11. Johnny Takter, Jägersro, 6-3-1
12. Kim Eriksson, Mantorp, 6-2-4
13. Stefan Söderkvist, Åby, 6-1-4
14. Jorma Kontio, Solvalla, 5-9-8
15. Per Lennartsson, Eskilstuna, 5-3-8
Siffror till och med 22 januari

Kanal 75


För sextonde året i följd avgörs i mitten av februari två kallblodslopp på den franska nationalarenan Vincennes. Kallblod fr&ar..


För sextonde året i följd avgörs i mitten av februari två kallblodslopp på den franska nationalarenan Vincennes.
Kallblod från Sverige, Norge och Finland gör upp i två lopp och på söndagen gällde det att kvalvägen ta sig till Paris i ett uttagningslopp ingående i V64-omgången i Bollnäs.
Bollnäsamatören Annelie Lagergrens pappa Per-Gunnar Persson blev historisk vinnare av det första kallblodsloppet 2002 i Frankrike med hästen Lykketinder. Han vann då båda loppen i Paris med familjehästen.
Per-Gunnar Persson hjälper dottern Annelie Lagergren med hästarna och är bland annat delägare till Björs Frej som vann söndagens lopp tillsammans med Ulf Ohlsson:
Björs Frej satt sist varvet från mål men avslutade bra i spåren och lyftes in till en säker seger. Tvåa och klar för Paris även Jan-Olov Perssons Smedsbo Faksen som hade serverats ett lopp i rygg ledaren av Per Linderoth.
Sjuårige Björs Frej delade favoritskapet i loppet med Jörgen Westholms Eldvin som dock galopperade bort sina chanser i den sista kurvan.
Annelie Lagergren och Ulf Ohlsson segrade även med sexåriga stoet Björs Idun i ett av söndagens lopp och tog alltså en dubbelseger.

Repris med Björs Frej?
15 år efter Per-Gunnar Perssons framgångar på Vincennes åker familjen med en ny häst.
- Vi hoppas på en repris. Det är en fantastisk upplevelse att vara där nere och tävla på en sådan stor och fin bana, sa Per-Gunnar Persson i vinnarcirkeln efter Björs Frejs segerlopp.
Vilka två övriga två kallblod som får de återstående platserna avgörs via seedning. Kallblodsfolket har till 31 januari på sig att anmäla sitt intresse för loppen Prix des Trotteurs Sang-Froid och Prix des Pays Nordiques.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se