V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Efter att ha varit relativt förskonad under en lång travkarriär har olyckorna kommit slag i slag för travnestorn Jan Norberg på Um&ar..


Efter att ha varit relativt förskonad under en lång travkarriär har olyckorna kommit slag i slag för travnestorn Jan Norberg på Umåker.
23 mars i år var han inblandad i en stor krock på hemmabanan och kom undan med några knäckta revben, frakturer i en hand och en bäckenfraktur. Dryga månaden senare körde han lopp igen och vann direkt i comebacken.
Nu ligger Jan Norberg på sjukhus igen efter en ny olycka. Det var på onsdagen då Norberg hjälpte Umåkertränaren Stefan Johansson med motionskörning som hästen han satt bakom sparkade bakut och satte av i sken.
På Norrlands universitetssjukhus i Umeå konstaterades ett brott på lårbenet. Kusken med en bra bit över 2000 segrar under karriären opererades samma kväll.
Kollegan Stefan Johansson hälsade på sjuklingen under torsdagen.
- Jag levererade surfplattan och glasögonen som han frågade efter men det är klart att bra mår han ju inte över att ligga i en sjuksäng så där igen. Nu får han inrikta sig på att se till så att han kommer på fötter igen, allt det andra kommer sedan, säger Stefan Johansson.

Allvarlig skada
Lårbensbrott är en allvarlig skada. Jan Norberg lär få en betydligt längre konvalescens än vad som var fallet i våras.
- Han har ont på flera ställen på kroppen men läget är stabilt. Han får smärtstillande för värken och lär väl bli kvar en tid på sjukhuset, berättar Stefan Johansson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Bold Eagle, Belina Josselyn, Carat Williams och Davidson du Pont är några av de franska stjärnhästarna som går ut i söndagens Pr..


Bold Eagle, Belina Josselyn, Carat Williams och Davidson du Pont är några av de franska stjärnhästarna som går ut i söndagens Prix de Bretagne i Paris, vinterns första B-lopp.
För hästar som inte tjänat tillräckligt med pengar för att ha en plats säkrad i Prix d’Amerique i januari räcker det med att ta en av de tre första platserna på söndag för att kvalificera sig.
Halmstadtränaren Johan Untersteiner är ende svensken i loppet med sin Day or Night In. Sexåringen gjorde sex starter i Paris förra vintern. Day or Night In fick ingen plats i Prix d’Amerique då men avslutade i alla fall med flaggan i topp på Prix d’Amerique-dagen med att ta hem halvmiljonkronorsloppet Prix Jean-Rene Gougeon efter ledning tillsammans med sin tränare.
Prix d’Amerique är det stora målet den här vintern med Halmstadhästen som redan är nere i Frankrike och har inkvarterats hos Ron Kuiper på Grosbois.
Det kan även bli tal om montélopp för Day or Night In.
– Jag vet att det finns planer på det, men vi får se. Montén kommer inte i första hand, men det är inte helt avskrivet att han får göra någon sådan start, säger hästens skötare Sofie Ericsson till travronden.se

Startlista
Prix de Bretagne
2700 meter volt

1. Day or Night In – Johan Untersteiner
2. Tony Gio – Edoardo Loccisano
3. Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
4. Cash Gamble – Franck Ouvrie
5. Delia du Pommereux – Damien Bonne
6. Alpha Saltor – Mathieu Fribault
7. Briac Dark – Matthieu Abrivard
8. Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
9. Uza Josselyn – Alexandre Abrivard
10. Carat Williams – David Thomain
11. Valko Jenilat – Eric Raffin
12. Akim du Cap Vert – Franck Anne
13. Belina Josselyn – Gabriele Gelormini
14. Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
15. Bold Eagle – Franck Nivard
Förstapris: cirka 530 000 kronor

Fotnot: Kvarvarande B-lopp Prix du Bourbonnais (söndagen 9 december), Prix de Bourgogne (söndagen 30 december) och Prix de Belgique (söndagen 13 januari).
Platser i Prix d’Amerique kan också säkras genom segrar i Criterium Continental (fyraåringar) och Prix Tenor de Baune (femåringar) dagen före julafton.

Kanal 75


2018 går inte till historien som något roligt år i sulkyn för Jan Norberg, 73. I våras tvingades han till sjuksängen efter en ..


2018 går inte till historien som något roligt år i sulkyn för Jan Norberg, 73. I våras tvingades han till sjuksängen efter en olycka på hemmabanan Umåker där han fick frakturer i bäckenben och hand. På onsdagen fick han på nytt åka ambulans till sjukhus sedan olyckan varit framme under ett träningspass hos Umeåkollegan Stefan Johansson.
- Hästen sparkade bakut och skenade iväg. Janne åkte med ambulans till sjukhus där de kunde konstatera att han brutit lårbenshalsen, säger Stefan Johansson till travronden.se.
Travsiten skriver även att hästen som Jan Norberg körde klarade sig utan skador.

Kanal 75


Gävlelärlingen Emilia Leo siktar på att bli proffs och torde när som helst ta klivet.2018 har siffrorna förbättrats anmärkni..


Gävlelärlingen Emilia Leo siktar på att bli proffs och torde när som helst ta klivet.
2018 har siffrorna förbättrats anmärkningsvärt med 4,4 miljoner kronor inkört och inridet, fördelade på 60 segrar.
I Östersund i somras tog hon karriärens första V75-seger och hade innan dagen var slut tagit en dubbel på det stora spelet.
34 segrar har det blivit i monté under året. I montéloppet på Bergsåker – Novembermontén över medeldistans red hon andrahandsfavoriten Donners Am som visade sig vara i en klass för sig i loppet.
Det blev sjätte utvändigt från 20 meters tillägg och 1200 meter från mål gav sig Emila Leo av i spåren med Donners Am som lekte hem segern.
- Vi tappade lite i starten i dag men jag hade kunnat rida hur som helst i dag, för han var bara helt överlägsen, sa Emilia Leo om hemmatränaren Per Linderoths häst.
Storfavoriten Order To Fly sågs aldrig med reell chans från sina dubbla tillägg.

"Jättefin att köra"
Emilia Leos andra V86-seger kom med en liten överraskning. Bionicle Man var bara spelad på sju procent i lärlingsloppet men kom som ett streck på upploppet och spurtade till sig segern.
79-årige Molinder Kurt från Dannero tränar sjuåringen som nu tog femte segern i år på 20 starter.
- Jag kollade upp honom hur han ville ha det i loppen, om han skulle gå i ryggar och behövde mycket hjälp och så där. Men han var jättefin att köra. Det var lite struligt i loppet men som tur var spurtade han bra, sa Emilia Leo.

Eriksson pålitlig
Erfarne ”chauffören” Ulf Eriksson tog tre segrar på Bergsåker, varav två kom på V86.
Bollnäskusken inledde med Digital Ink i ett lopp över kort distans för den högsta klassen. Han var mycket bestämd i starten och tog ledningen i den första kurvan med Digital Ink vilket blev loppavgörande.
Kaj Widell förlorade spetsrusningen med Queer Fish och försökte till slut och utmanade Robert Bergh-tränade Digital Ink ända till linjen - men den senare höll alltså undan.
Eriksson tredje seger kom i ett större lopp.
Stofinalen i Norrlands Elitserie med 150 000 kronor i förstapris vanns av Vanessa F.B. med Ulf Eriksson i sulkyn. Markus Pihlström tränar det fyraåriga stoet köpt från Italien som nu tog sin första seger i Sverige i fjärde starten efter ledning hela vägen. 100 000 kronor in till ägarna Sealtrans AB i Sundsvall.

Kontio plockade tre
På Solvalla signerade Jorma Kontio ett hattrick med en av segrarna inom ramen för V86.
Laura Myllymaa är amatörtränare i Halmstad som tidigare jobbat i stallet hos Petri Puro. Myllymaa har en bra häst i Uappa di Azzurra som enkelt avfärdade Nicklas Westerholms Patricia Zaz trots en resa utvändigt storfavoriten.
Trots att Westerholm drog en runda i överkant 1.13,0 blev inte uppvaktaren trött.
- Jag kände att det var mycket krafter kvar och satt bara och väntade till upploppet, sa Jorma Kontio efter segern i stoloppet på Solvalla på fina 1.12,3 över 1640 meter, auto.
Oskar J Andersson bakom Dardanos gjorde ett försök men fick ge sig i de sista segern mot storfavoriten Copertino V.W. och Björn Goop. Andra raka för Goop-stallets fyraåring som var stark utvändigt ledaren.
Ulf Ohlsson ledde runt om med Petri Salmela-tränade Einstein Sisu och i den sista avdelningen var Cheerful Rivner överlägsen med sin tränare Peter Untersteiner i sulkyn.
Det var jackpot på V86. Åtta rätt delade ut 31 863 kronor, sju rätt 237 kronor och sex rätt 34 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kvalrundan till Svensk Uppfödningslöpning är över och 700 000 kronor väntar på vinnaren lördagen 1 december på Jä..


Kvalrundan till Svensk Uppfödningslöpning är över och 700 000 kronor väntar på vinnaren lördagen 1 december på Jägersro.
Solvalla körde de två avslutande uttagningsloppen på onsdagen, där de tre hästarna från vardera lopp tog sig vidare. En kvalrunda som dominerades av Solvallas Svante Båth.
Svante Båth tränar talangen Global Adventure som kanske inte stärkte sina aktier som favorit till slutsegern men trots allt vann sitt lopp. Fem segrar på lika många starter.
Erik Adielsson körde till ledningen i den första kurvan och Global Adventure stannade där loppet ut. Men sättet favoriten satte benen under sig övertygade inte.
- Travet var inte klockrent i dag men han gör det bra och har tjänat över 800 000 kronor nu i mitten av november. Ja, då är det något extra, sa Erik Adielsson.
Global Adventure hade fått lite massage under loppet och stallkamraten Alien Kronos utmanade till målfoto efter ett smyglopp. Segertiden 1.14,1 över 1640 meter med bilstart.
Vidare till final också Alien Kronos (Svante Båth) och Master Of Trix (Mattias Djuse).
Erik Adielsson gav en förklaring till Global Adventures något sämre agerande.
- Hästen gick på toaletten 200 meter från mål och var inte alls fokuserad.

Båth stor dominant
I det andra uttagningsloppet var Visbytränaren Sten O Janssons Belker stor favorit.
Torbjörn Jansson fick dock offra en hel del för att ta ledningen med favoriten (1.09,8 första 500) och Belker slutade trea.
Det blev i stället en ny triumf för Solvallatränaren Svante Båth som även i det loppet tränar de två första hästarna i mål. Örjan Kihlström satt sist med Bythebook som enkelt svepte fältet och klev undan på imponerande 1.12,7 över 1640 meter, bilstart.
Vidare till final gick också stallkamraten Muscle Valky och favoriten Belker.
Jägersro körde de inledande uttagningsloppen redan på tisdagen där Christoffer Eriksson satt bakom båda vinnarna, Aetos Kronos tränad av Jerry Riordan och Sören Norbergs Trix on Line.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvalla bullar upp med fina lopp på V65 kommande tisdag.Det körs tröstlopp efter både kriteriet och oaks. Kallblodens Verners lopp fö..


Solvalla bullar upp med fina lopp på V65 kommande tisdag.
Det körs tröstlopp efter både kriteriet och oaks. Kallblodens Verners lopp för den högsta klassen kittlar också extra, med några av rasens bästa bakom bilen.
Gunnar Melander fick stryka Månprinsen A.M. för en sårskada från ett lopp i Gävle för några veckor sedan. Nu ser den svenske kallblodskungen ut att vara redo igen.
Loppet går som V65-5 med fjolårets vinnare av Elitkampen Polara och årets vinnare av kallblodens elitlopp Lome Brage med bakom bilen.
Solvallas sportchef Anders Malmrot till Travronden:
- En riktig fullträff. Det blev ett bättre lopp än Elitkampen nu när Månprinsen möter de här. Jag ville ha en match mellan Sverige, Norge och Finland och nu får vi de tre bästa från vardera land, säger Malmrot till travronden.se
V65-1 är Oaksrevanschen, V65-6 är Kriterierevanschen – tröstloppen för hästarna som inte lyckades fullt ut i de stora unghästloppen.

Twisters första för Nurmos
I lopp 4, utanför V65-spelet, gör VM-vinnaren Twister Bi sin första start sedan i somras. Hästen gick från Jerry Riordan till Timo Nurmos i juli och tisdagens lopp blir hästens första i den nya regin.
Fem hästar är anmälda till loppet över 2140 meter, autostart med 60 000 kronor i förstapris. Björn Goop kommer att köra Twister Bi.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-08 2015-11-08 Eskilstuna-4 Milan Töll Milan Töll   [h 7] 1640/6 0 15.7 226
2015-11-06 2015-11-06 Romme-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 6] 2640/7 5 17.1 146
2015-11-01 2015-11-01 Bollnäs-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 7] 3160/13 0 16.7 517
2016-12-30 2016-12-30 Bjerke-7 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1609/11 C 6 16.4 320
2016-12-30 2016-12-30 Bjerke-9 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1609/10 D 0 15.9 251
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-7 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1640/12 C str
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-4 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/8 C str
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-4 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2140/6 C 3 14.7 74
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-3 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/9 B 0 13.5g 109
2016-10-27 2016-10-27 Axevalla-5 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 2140/7 B 1 14.2 18
2016-10-24 2016-10-24 Bollnäs-4 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1640/5 D 1 15.1 120
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/10 A str
2016-09-23 2016-09-23 Solvalla-5 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1640/7 D str
2016-09-22 2016-09-22 Åmål-1 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 2080/6 C 0 g 65
2016-09-09 2016-09-09 Romme-6 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1660/11 B 0 14.2 349
2016-09-03 2016-09-03 Mariehamn-9 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2140/1 D 0 54
2016-09-03 2016-09-03 Mariehamn-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/6 D 1 44
2016-08-23 2016-08-23 Solvalla-8 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2140/1 D 4 13.7 178
2016-08-14 2016-08-14 Mariehamn-3 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2140/1 C 0 226
2016-07-29 2016-07-29 Romme-2 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1140/4 C 3 264
2016-07-15 2016-07-15 Hoting-9 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2060/6 A 7 16.8 86
2016-07-12 2016-07-12 Hoting-9 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2040/3 A 2 15.6 54
2016-07-09 2016-07-09 Hoting-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2500/9 C 6 17.9 233
2016-06-25 2016-06-25 Oviken-7 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2100/10 A 3 18.1 40
2016-05-08 2016-05-08 Vermo-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 2100/12 D 0 12.7 548
2016-04-06 2016-04-06 Solvalla-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2660/8 C str
2017-12-29 2017-12-29 Momarken-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/5 C 3 14.9 64
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1640/1 C 0 15.0 1110
2017-11-24 2017-11-24 Romme-3 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/3 A 5 16.9 73
2017-11-02 2017-11-02 Örebro-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2160/10 C str
2017-11-02 2017-11-02 Örebro-3 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2100/2 C str
2017-10-23 2017-10-23 Rättvik-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2160/10 B 0 16.9 153
2017-10-12 2017-10-12 Visby-11 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2160/14 B str
2017-10-12 2017-10-12 Visby-2 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1620/7 D 1 12.0 27
2017-10-07 2017-10-07 Mariehamn-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2140/3 C 0 142
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-6 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1640/3 D 0 13.5g 310
2017-09-28 2017-09-28 Bollnäs-4 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2640/2 C 0 16.7 827
2017-09-26 2017-09-26 Romme-4 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/5 D 3 14.3 206
2017-09-22 2017-09-22 Gävle-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2140/2 C 4 15.0 315
2017-09-19 2017-09-19 Eskilstuna-9 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2140/7 D 0 15.0 2377
2017-09-19 2017-09-19 Eskilstuna-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1640/8 D 0 14.9 810
2017-09-08 2017-09-08 Romme-8 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 3160/6 D 0 17.5 1105
2017-09-05 2017-09-05 Eskilstuna-9 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 3140/3 C 0 17.1g 43
2017-09-05 2017-09-05 Eskilstuna-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1640/10 D 6 13.7 821
2017-08-19 2017-08-19 Mariehamn-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2140/2 C 0 187
2017-08-05 2017-08-05 Momarken-7 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1640/12 D str
2017-08-04 2017-08-04 Gävle-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1140/5 C 0 626
2017-07-25 2017-07-25 Oviken-3 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2120/8 B 3 16.4 50
2017-07-11 2017-07-11 Hoting-5 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1660/4 C 0
2017-07-08 2017-07-08 Hoting-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2500/10 B 4 16.9 318
2017-07-07 2017-07-07 Lycksele-5 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1640/5 C 0 14.2g 60
2017-06-24 2017-06-24 Oviken-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2100/3 C 2 17.1 54
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-3 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 640/7 B 0 50
2017-05-25 2017-05-25 Bergsåker-2 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2680/12 C 0 17.2 673
2017-05-20 2017-05-20 Mantorp-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2140/5 C 6 14.0 453
2017-05-20 2017-05-20 Mantorp-4 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/3 C 1 13.2 29
2017-04-17 2017-04-17 Hagmyren-3 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 3180/13 D 0 17.5 869
2017-04-15 2017-04-15 Gävle-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1660/14 B 0 14.3 755
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-1 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/7 C 1 13.6 126
2017-03-21 2017-03-21 Hagmyren-3 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1660/14 B str
2018-11-07 2018-11-07 Åby-6 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1640/5 D 0 14.8 700
2018-11-07 2018-11-07 Åby-8 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2180/6 D 0 19.6g 1029
2018-10-11 2018-10-11 Gävle-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2660/5 D 0 16.5 1075
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2660/13 D 0 16.1 3775
2018-07-27 2018-07-27 Romme-2 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1140/3 D 0 359
2018-07-27 2018-07-27 Romme-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 3160/7 D 0 18.1 1041
2018-07-13 2018-07-13 Hoting-1 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2060/10 D 8 15.5 1197
2018-07-10 2018-07-10 Hoting-4 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1660/8 B 5 14.0 209
2018-07-07 2018-07-07 Hoting-3 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2500/8 D 0 17.2 229
2018-06-23 2018-06-23 Oviken-7 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 2100/2 C 3 17.6 37
2018-06-03 2018-06-03 Mariehamn-3 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 2140/1 C 1 29
2018-06-03 2018-06-03 Mariehamn-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2140/6 C 0 206
2018-05-21 2018-05-21 Bergsåker-1 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2160/15 B 0 16.9 1083
2018-05-17 2018-05-17 Hagmyren-2 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 2140/8 D 3 14.9 1442
2018-04-28 2018-04-28 Mariehamn-3 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2160/8 C 0 344
2018-04-28 2018-04-28 Mariehamn-4 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1640/10 C 0 322
2018-01-09 2018-01-09 Solvalla-6 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1640/6 D strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se