V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


På söndag rids Stockholm Cup på Bro Park men redan på fredagen bjöd galoppbanan några mil norr om huvudstaden på hö..


På söndag rids Stockholm Cup på Bro Park men redan på fredagen bjöd galoppbanan några mil norr om huvudstaden på högklassiga tävlingar. I tvååringsloppet Breeders’ Trophy Juvenile delades en segercheck på 400 000 kronor ut och den gick till Niels Petersen-tränade Ramone som infriade favoritspelarnas förväntningar. Trots ett tufft lopp i spåren utan rygg någon gång hade hon mod och kraft att hålla undan till seger före starkt spurtande jätteöverraskningen Candyflower.
- Hade jag fått en rygg hade hon vunnit lekande lätt men hon visade att hon har stort hjärta och kan gå den tuffa vägen också, sa segerjockeyn Per-Anders Gråberg.

Spurtade hem en miljon
Kvällens högsta segerpremie uppgick till 1 056 184 kronor och den knep Snake Lake i Breeders’ Trophy Classic för treåringar. Han serverades ett lopp strax bakom ledarhästarna av Valmir De Azerado och när det blev allvar in på upploppet speedade han till säker seger.
- Det är alltid roligt att vinna en miljon, konstaterade hästens tränare Vanja Sandrup.
Segern i Breeders’ Trophy Stayer gick till favoritspelade Gold Tyranny, Breeders’ Trophy Sprint vanns av Dardenne och i Breeders’ Trophy Mile var Delacroix först över mållinjen.

Ola Johansson, Kanal 75


Vilhelm Johanssons Minne hade lockat ett knippe högklassiga ston till Kalmartravet och loppet utvecklades till precis den duell man hade hoppats på. ..


Vilhelm Johanssons Minne hade lockat ett knippe högklassiga ston till Kalmartravet och loppet utvecklades till precis den duell man hade hoppats på. Dryga varvet från mål kom Cash Crowe upp utvändigt om ledande Darling Mearas och slutvarvet blev en härlig fight mellan dessa två. I slutkurvan stod det och vägde men över upploppet visade sig Darling Mearas starkast när hon klev ifrån sin femåriga kullsyster till säker triumf.
- Cash Crowe är också otroligt duktig så det var två fina hästar, men i dag drog min längsta strået, sa Stefan Persson.
Segern var värd 200 000 kronor och därmed klev Darling Mearas upp på 6,2 miljoner kronor insprunget. Nästa uppgift för den flyfotade damen är Sto-SM på Åby.
- Det är bara bra hästar med då så hon måste ha en bra dag, men chans har vi, sa Persson.

Mulligan i en klass för sig
Ytterligare ett sto ur den femåriga kulltoppen visade upp sig på Kalmars regndränkta bana under kvällen. Från 40 meters tillägg rundade Mulligan motståndet med en gäspning när hon bärgade en segercheck på 150 000 kronor.
- Det var dålig sikt och man vill inte gärna peta ner glasögonen för då får man grus i ögonen som sitter kvar i flera dagar, men det tar jag gärna en sådan här gång, sa Thomas Uhrberg som inte bara tränar och kör utan också deläger hästen.

Bra EM-genrep
Treårige talangen Stoletheshow kom närmast från seger i Norskt Travkriterium och att han nu startade från 60 meters tillägg spelade ingen roll. Visserligen stretade danske gästen Don Rossini emot bra men Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow avgjorde enkelt sista biten och vann med tussarna kvar i öronen. Härnäst väntar EM på Vincennes för den kapable hingsten.
- Han kändes helt fantastisk och vann på väldigt lätta ben. Det kändes som att det är ännu mer form i honom nu jämfört med senast. Vi får hoppas att han behåller den när vi kommer ner till Paris, sa kusken Erlend Rennesvik.

Ola Johansson, Kanal 75


Av förklarliga skäl var huvudloppets överlägsne vinnare Who’s Who hästen det snackades mest om efter derbysöndagen på ..


Av förklarliga skäl var huvudloppets överlägsne vinnare Who’s Who hästen det snackades mest om efter derbysöndagen på Jägersro för tre veckor sedan. Men frågan är om inte La Diva Rossis (V85-5) prestation i K.G.Bertmarks Minne var än mer häpnadsväckande. Med sin tränare Linda Pulkkinen i sulkyn stack det femåriga stoet till ledningen och där bombade hon på i ursinnigt tempo. Sedan hon nått första 500 meterna på 1.07,7 och varvat på 1.10,1 var det upplagt för soppatorsk under slutrundan, men La Diva Rossi bara ångade på och höll undan till skrällseger på snabba 1.11,8 över 2 140 meter med autostart.
- Efter det var jag orolig för att hon skulle vara knackig och att loppet skulle ha tagit hårt på henne, men det har det inte gjort. Tvärtom känns hon nästan ännu finare, mjukare och mer laddad. Hon känns oförskämt bra i träningen, säger Linda Pulkkinen.
Årjängamatören har själv tagit två raka segrar med sitt sto men den här gången får Erik Adielsson chansen i sulkyn.
- Han är absolut en bättre kusk än vad jag är så att han kör tror jag är ett plus. Sedan kanske hästen tycker det är kul att dra runt på mig också eftersom hon känner mig så väl men hon har haft flera olika kuskar förut och det har aldrig varit något problem.

Utmanar storfavoriten
Förra gången sprintade La Diva Rossi till spets från spår fem bakom startbilen. Den här gången startar hon ett snäpp längre ut och även om inte Linda Pulkkinen själv håller i tömmarna är hon inne på samma taktiska upplägg.
- Jag tror att bästa chansen för vår del är om hon kommer till ledningen, så jag hoppas att Erik testar en bit. Hästen kan gå snabbt från start och trivs med att gå snabbt hela vägen. Hon kanske inte är lika speedig som många av konkurrenterna utan mer gynnad av tempo hela vägen, och det tror jag också att det kommer bli, säger Linda Pulkkinen.
Flera tipsnissar spår att V75-omgångens största favorit Global Trust tar ledningen från spår två. Hur det blir med den saken återstår att se. Han lär hur som helst få sina servetter varma...

Ola Johansson, Kanal 75


Mäster Gustafs Pokal kördes vid 21.30-tiden på torsdagen utanför V64-spelet i Boden. Finalloppet med 100 000 kronor i förstapris ..


Mäster Gustafs Pokal kördes vid 21.30-tiden på torsdagen utanför V64-spelet i Boden. Finalloppet med 100 000 kronor i förstapris föregicks av två försökslopp där vinnarna var finsktränade Kurir Brodde och Eva I.H., från Umåker-amatören Ingemar Hultqvists stall.
Kurir Brodde och Eva I.H. drog på sig mycket spel i finalen men gjorde bort sig med tidiga galopper. I stället såg Eva I.H.:s stallkamrat Comewithaflash ett tag ut att kunna ta hem loppet. Tarabuso Jet såg slagen ett tag på upploppet men sträckte på sig och kontrade till sig segern för Santtu Raitala.
Raitala är en finsk toppkusk som vinner en hel del lopp i Boden.
- Det har gått bra här och sådana här dagar när man får köra Katja och Jannes hästar är det lätt. Vi tyckte att hästen skulle vara bättre i finalen. Det är en vältränad häst så det här upplägget var bra åt honom, sa Santtu Raitala.
Segertiden för Tarabuso Jet skrevs till 1.13,3 över 1660 meter.
Finska amatörerna Katja Melko och Janne Soronen från Lumijoki tränar vinnaren. I fjol hade paret Elian Web med i ett försök till Elitloppet men tog sig inte till final.

Efterlängtat för Karlsson
Solängettränaren Björn Karlsson har vunnit ett par försökslopp till kallblodsloppet Greivins Minne under åren men inte lyckats i finalerna. På torsdagen kom segern i Boden han siktat in sig på och det var Backegubben som var segervapnet.
100 000 kronor in i Greivins Minne och en seger som bärgades efter tidig ledning med den fyraårige hingsten.
- Det här är ett lopp som ligger mig varmt om hjärtat och jag stod över derbyt för att ladda mot det här. Det är klart att det känns jättebra, sa Björn Karlsson.
Backegubben var stor favorit i loppet, spelad på 40 procent på V64. Segertiden blev 1.27,1 över 1640 meter, auto

Mikael Wikner, Kanal 75


Tisdagens uttagningslopp på Solvalla bjöd på den ena fina prestationen efter den andra. Frågan är om inte Campo Bahia imponerade mes..


Tisdagens uttagningslopp på Solvalla bjöd på den ena fina prestationen efter den andra.
Frågan är om inte Campo Bahia imponerade mest av alla som avgjorde trots ett sista varv ute i tredjespår med en lugn och segerviss Conrad Lugauer i sulkyn.
- Jag har aldrig haft en bättre treåring i stallet, sa Jägersrotränaren efter loppet.
Campo Bahia kämpade om segern mot Timo Nurmos Danilo Brick som hade travat utvändigt ledaren. Hästen från Malmö tog sig enkelt förbi sista biten utan att Lugauer behövde göra allt för mycket som kusk.
En femstjärnig insats och som det ser ut är det här favoriten att slå i finalen av kriteriet.
- Jag är patriot så klart och tror nästan alltid att hästarna från Jägersro ska vinna. Men ”Connis” häst… utan andra jämförelser i övrigt har jag inte fått samma vibbar sedan jag såg Going Kronos för första gången, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

”Är kär i hästen”
Going Kronos var Lutfi Kolgjinis stjärna som gjorde sin sista tävlingssäsong 2008, vann en radda storlopp och sprang in 6,6 miljoner kronor.
- Det är lite samma stjärnstatus över Lugauers häst. Campo Bahia är min vinnare och jag hoppas verkligen att han tar hem det. För jag har ju varit ”kär” i hästen sedan han började starta, man kunde inte riktigt fatta vad man såg där i somras när han började tävla, säger Ahlkvist.

Favoriten i Oaks
2018 års upplaga av det stora treåringsloppet beskrivs annars allmänt som ett av de starkare på många år.
- Ja, därmed inte sagt att jag inte har respekt för de andra hästarna. Det är ett fantastiskt fint fält. Attraversiamo och Cab Lane såg väldigt fina ut och är väl ihop med Connis hästarna som imponerade mest på mig.
- Det är extra kul i år då vi har favoriten i Oaks också. Helena Burmans A Sweet Dance är en större favorit än vad Campo Bahia kommer att bli i kriteriet. Så slår det rätt nästa söndag blir det en fantastisk dag för Jägersro, säger Mats Ahlkvist.

Mikael Wikner, Kanal 75


Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb (V86-2) har inte tävlat sedan han i maj vann Elitloppet på Solvalla i bländande stil. I oktober kan h..


Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb (V86-2) har inte tävlat sedan han i maj vann Elitloppet på Solvalla i bländande stil. I oktober kan han lägga ännu en stoloppstitel till sitt CV när han startar i Yonkers International, vardagligt kallat VM-loppet, i New York. Men först ska han starta i V86 på elitloppsbanan Solvalla. Ordinarie kusk Wilhelm Paal sitter i utvisningsbåset och istället får Torbjörn Jansson chansen i sulkyn. För motståndet i det sju hästar stora fältet står bland andra Canari Match.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-08 2015-11-08 Eskilstuna-4 Milan Töll Milan Töll   [h 7] 1640/6 0 15.7 226
2015-11-06 2015-11-06 Romme-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 6] 2640/7 5 17.1 146
2015-11-01 2015-11-01 Bollnäs-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 7] 3160/13 0 16.7 517
2016-12-30 2016-12-30 Bjerke-9 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1609/10 D 0 15.9 251
2016-12-30 2016-12-30 Bjerke-7 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1609/11 C 6 16.4 320
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-7 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1640/12 C str
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-4 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/8 C str
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-4 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2140/6 C 3 14.7 74
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-3 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/9 B 0 13.5g 109
2016-10-27 2016-10-27 Axevalla-5 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 2140/7 B 1 14.2 18
2016-10-24 2016-10-24 Bollnäs-4 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1640/5 D 1 15.1 120
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/10 A str
2016-09-23 2016-09-23 Solvalla-5 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1640/7 D str
2016-09-22 2016-09-22 Åmål-1 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 2080/6 C 0 g 65
2016-09-09 2016-09-09 Romme-6 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1660/11 B 0 14.2 349
2016-09-03 2016-09-03 Mariehamn-9 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2140/1 D 0 54
2016-09-03 2016-09-03 Mariehamn-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 1640/6 D 1 44
2016-08-23 2016-08-23 Solvalla-8 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2140/1 D 4 13.7 178
2016-08-14 2016-08-14 Mariehamn-3 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2140/1 C 0 226
2016-07-29 2016-07-29 Romme-2 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 1140/4 C 3 264
2016-07-15 2016-07-15 Hoting-9 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2060/6 A 7 16.8 86
2016-07-12 2016-07-12 Hoting-9 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2040/3 A 2 15.6 54
2016-07-09 2016-07-09 Hoting-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2500/9 C 6 17.9 233
2016-06-25 2016-06-25 Oviken-7 Milan Töll Milan Töll   [h 8] 2100/10 A 3 18.1 40
2016-05-08 2016-05-08 Vermo-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 7] 2100/12 D 0 12.7 548
2016-04-06 2016-04-06 Solvalla-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 8] 2660/8 C str
2017-12-29 2017-12-29 Momarken-8 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/5 C 3 14.9 64
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1640/1 C 0 15.0 1110
2017-11-24 2017-11-24 Romme-3 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/3 A 5 16.9 73
2017-11-02 2017-11-02 Örebro-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2160/10 C str
2017-11-02 2017-11-02 Örebro-3 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2100/2 C str
2017-10-23 2017-10-23 Rättvik-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2160/10 B 0 16.9 153
2017-10-12 2017-10-12 Visby-11 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2160/14 B str
2017-10-12 2017-10-12 Visby-2 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1620/7 D 1 12.0 27
2017-10-07 2017-10-07 Mariehamn-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2140/3 C 0 142
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-6 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1640/3 D 0 13.5g 310
2017-09-28 2017-09-28 Bollnäs-4 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2640/2 C 0 16.7 827
2017-09-26 2017-09-26 Romme-4 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/5 D 3 14.3 206
2017-09-22 2017-09-22 Gävle-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2140/2 C 4 15.0 315
2017-09-19 2017-09-19 Eskilstuna-9 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2140/7 D 0 15.0 2377
2017-09-19 2017-09-19 Eskilstuna-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1640/8 D 0 14.9 810
2017-09-08 2017-09-08 Romme-8 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 3160/6 D 0 17.5 1105
2017-09-05 2017-09-05 Eskilstuna-9 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 3140/3 C 0 17.1g 43
2017-09-05 2017-09-05 Eskilstuna-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1640/10 D 6 13.7 821
2017-08-19 2017-08-19 Mariehamn-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2140/2 C 0 187
2017-08-05 2017-08-05 Momarken-7 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1640/12 D str
2017-08-04 2017-08-04 Gävle-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1140/5 C 0 626
2017-07-25 2017-07-25 Oviken-3 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2120/8 B 3 16.4 50
2017-07-11 2017-07-11 Hoting-5 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1660/4 C 0
2017-07-08 2017-07-08 Hoting-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2500/10 B 4 16.9 318
2017-07-07 2017-07-07 Lycksele-5 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 1640/5 C 0 14.2g 60
2017-06-24 2017-06-24 Oviken-8 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2100/3 C 2 17.1 54
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-3 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 640/7 B 0 50
2017-05-25 2017-05-25 Bergsåker-2 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 2680/12 C 0 17.2 673
2017-05-20 2017-05-20 Mantorp-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 2140/5 C 6 14.0 453
2017-05-20 2017-05-20 Mantorp-4 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/3 C 1 13.2 29
2017-04-17 2017-04-17 Hagmyren-3 Tunney Gene Tunney Gene   [v 9] 3180/13 D 0 17.5 869
2017-04-15 2017-04-15 Gävle-7 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1660/14 B 0 14.3 755
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-1 Vacqueyras Vacqueyras   [v 8] 2140/7 C 1 13.6 126
2017-03-21 2017-03-21 Hagmyren-3 Milan Töll Milan Töll   [h 9] 1660/14 B str
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2660/13 D 0 16.1 3775
2018-07-27 2018-07-27 Romme-2 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1140/3 D 0 359
2018-07-27 2018-07-27 Romme-7 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 3160/7 D 0 18.1 1041
2018-07-13 2018-07-13 Hoting-1 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2060/10 D 8 15.5 1197
2018-07-10 2018-07-10 Hoting-4 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1660/8 B 5 14.0 209
2018-07-07 2018-07-07 Hoting-3 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2500/8 D 0 17.2 229
2018-06-23 2018-06-23 Oviken-7 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 2100/2 C 3 17.6 37
2018-06-03 2018-06-03 Mariehamn-3 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 2140/1 C 1 29
2018-06-03 2018-06-03 Mariehamn-5 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2140/6 C 0 206
2018-05-21 2018-05-21 Bergsåker-1 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2160/15 B 0 16.9 1083
2018-05-17 2018-05-17 Hagmyren-2 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 2140/8 D 3 14.9 1442
2018-04-28 2018-04-28 Mariehamn-3 Tunney Gene Tunney Gene   [v 10] 2160/8 C 0 344
2018-04-28 2018-04-28 Mariehamn-4 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1640/10 C 0 322
2018-01-09 2018-01-09 Solvalla-6 Milan Töll Milan Töll   [h 10] 1640/6 D strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se