V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2018-09-24 2018-09-24 Halmstad-4 Lady Isabell Lady Isabell   [s 4] 2140/12 D

Nyheter för travkusk


Mäster Gustafs Pokal kördes vid 21.30-tiden på torsdagen utanför V64-spelet i Boden. Finalloppet med 100 000 kronor i förstapris ..


Mäster Gustafs Pokal kördes vid 21.30-tiden på torsdagen utanför V64-spelet i Boden. Finalloppet med 100 000 kronor i förstapris föregicks av två försökslopp där vinnarna var finsktränade Kurir Brodde och Eva I.H., från Umåker-amatören Ingemar Hultqvists stall.
Kurir Brodde och Eva I.H. drog på sig mycket spel i finalen men gjorde bort sig med tidiga galopper. I stället såg Eva I.H.:s stallkamrat Comewithaflash ett tag ut att kunna ta hem loppet. Tarabuso Jet såg slagen ett tag på upploppet men sträckte på sig och kontrade till sig segern för Santtu Raitala.
Raitala är en finsk toppkusk som vinner en hel del lopp i Boden.
- Det har gått bra här och sådana här dagar när man får köra Katja och Jannes hästar är det lätt. Vi tyckte att hästen skulle vara bättre i finalen. Det är en vältränad häst så det här upplägget var bra åt honom, sa Santtu Raitala.
Segertiden för Tarabuso Jet skrevs till 1.13,3 över 1660 meter.
Finska amatörerna Katja Melko och Janne Soronen från Lumijoki tränar vinnaren. I fjol hade paret Elian Web med i ett försök till Elitloppet men tog sig inte till final.

Efterlängtat för Karlsson
Solängettränaren Björn Karlsson har vunnit ett par försökslopp till kallblodsloppet Greivins Minne under åren men inte lyckats i finalerna. På torsdagen kom segern i Boden han siktat in sig på och det var Backegubben som var segervapnet.
100 000 kronor in i Greivins Minne och en seger som bärgades efter tidig ledning med den fyraårige hingsten.
- Det här är ett lopp som ligger mig varmt om hjärtat och jag stod över derbyt för att ladda mot det här. Det är klart att det känns jättebra, sa Björn Karlsson.
Backegubben var stor favorit i loppet, spelad på 40 procent på V64. Segertiden blev 1.27,1 över 1640 meter, auto

Mikael Wikner, Kanal 75


Tisdagens uttagningslopp på Solvalla bjöd på den ena fina prestationen efter den andra. Frågan är om inte Campo Bahia imponerade mes..


Tisdagens uttagningslopp på Solvalla bjöd på den ena fina prestationen efter den andra.
Frågan är om inte Campo Bahia imponerade mest av alla som avgjorde trots ett sista varv ute i tredjespår med en lugn och segerviss Conrad Lugauer i sulkyn.
- Jag har aldrig haft en bättre treåring i stallet, sa Jägersrotränaren efter loppet.
Campo Bahia kämpade om segern mot Timo Nurmos Danilo Brick som hade travat utvändigt ledaren. Hästen från Malmö tog sig enkelt förbi sista biten utan att Lugauer behövde göra allt för mycket som kusk.
En femstjärnig insats och som det ser ut är det här favoriten att slå i finalen av kriteriet.
- Jag är patriot så klart och tror nästan alltid att hästarna från Jägersro ska vinna. Men ”Connis” häst… utan andra jämförelser i övrigt har jag inte fått samma vibbar sedan jag såg Going Kronos för första gången, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

”Är kär i hästen”
Going Kronos var Lutfi Kolgjinis stjärna som gjorde sin sista tävlingssäsong 2008, vann en radda storlopp och sprang in 6,6 miljoner kronor.
- Det är lite samma stjärnstatus över Lugauers häst. Campo Bahia är min vinnare och jag hoppas verkligen att han tar hem det. För jag har ju varit ”kär” i hästen sedan han började starta, man kunde inte riktigt fatta vad man såg där i somras när han började tävla, säger Ahlkvist.

Favoriten i Oaks
2018 års upplaga av det stora treåringsloppet beskrivs annars allmänt som ett av de starkare på många år.
- Ja, därmed inte sagt att jag inte har respekt för de andra hästarna. Det är ett fantastiskt fint fält. Attraversiamo och Cab Lane såg väldigt fina ut och är väl ihop med Connis hästarna som imponerade mest på mig.
- Det är extra kul i år då vi har favoriten i Oaks också. Helena Burmans A Sweet Dance är en större favorit än vad Campo Bahia kommer att bli i kriteriet. Så slår det rätt nästa söndag blir det en fantastisk dag för Jägersro, säger Mats Ahlkvist.

Mikael Wikner, Kanal 75


Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb (V86-2) har inte tävlat sedan han i maj vann Elitloppet på Solvalla i bländande stil. I oktober kan h..


Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb (V86-2) har inte tävlat sedan han i maj vann Elitloppet på Solvalla i bländande stil. I oktober kan han lägga ännu en stoloppstitel till sitt CV när han startar i Yonkers International, vardagligt kallat VM-loppet, i New York. Men först ska han starta i V86 på elitloppsbanan Solvalla. Ordinarie kusk Wilhelm Paal sitter i utvisningsbåset och istället får Torbjörn Jansson chansen i sulkyn. För motståndet i det sju hästar stora fältet står bland andra Canari Match.

Kanal 75


När Thundering Blue (GS75-6) på söndag kliver ut på Bro Park gör han det som historiens högst rankade häst på svensk ..


När Thundering Blue (GS75-6) på söndag kliver ut på Bro Park gör han det som historiens högst rankade häst på svensk mark. Den femårige skimmeln har i år gått från att vara en i mängden till en av Storbritanniens bästa hästar med egen fanclub. Sedan han i sin senaste start spurtat in som trea mot den absoluta eliten i Juddmonte International Stakes tilldelades han handicaptalet 100. Längre än så sträcker sig inte skalan.
- Vad jag vet har ingen häst fått det tidigare, det ska i så fall vara för väldigt många år sedan när man var lite generösare med formtalen. Jag kan i alla fall tryggt säga att det blir den bästa galopphäst som startat i Sverige genom tiderna, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

Överlägsen i teorin
Något förenklat anger handicaptalet hur bra hästen är och på pappret ska Thundering Blue vinna Stockholm Cup med mer än sex hästlängders marginal. Men teori och verklighet stämmer inte alltid överens och det saknas inte motstånd i loppet som lockar med en segercheck på 800 000 kronor. Förste utmanare är danske topphästen Giuseppe Piazzi. Han är med handicaptalet 95 fältets näst högst rankade häst och sju segrar på nio starter vittnar om hans kapacitet.
- Det ska bli riktigt roligt att se honom mot en häst som Thundering Blue. Det blir ett bra mätvärde för vår häst. Jag tror dock inte det blir någon walk over för Thundering Blue. En häst som Our Last Summer kan också flytta på sig. Det är möjligt att Thundering Blue vinner, men jag tror gott att vi kan utmana den, säger Flemming Velin, som både äger och tränar Giuseppe Piazzi, till svenskgalopp.se.

Startlista
Stockholm Cup
2 400 meter gräs

1. Bokan – Jacob Johansen
2. Thundering Blue – Fran Berry
3. Pas de Secrets – Jan-Erik Neuroth
4. Crowned Eagle – Silvestre De Sausa
5. Sublissimo – Fredrik Janetzky
6. Jubilance – Elione Chaves
7. Nordic Defense – Carlos Lopez
8. Einsteins Folly – Martin Rodriguez
9. Giuseppe Piazzi – Oliver Wilson
10. Our Last Summer – Rafael Schistl
11. El Abandonado – Franco Gonzalez Rocha
12. Alberone – Manuel Martinez
Förstapris: 800 000 kronor

Kanal 75


Förra onsdagen blev en spelare ensam om alla rätt på V86 och vann 22,6 miljoner kronor – ett rekord för spelet.På onsdagkvä..


Förra onsdagen blev en spelare ensam om alla rätt på V86 och vann 22,6 miljoner kronor – ett rekord för spelet.
På onsdagkvällen blev det frågan om miljoner igen. Toppkuskarna Erik Adielsson och Veijo Heiskanen lotsade in överraskningarna Tourzo respektive Yaganashi.
Att Conrad Lugauer sedan hade en lyckad kväll med kvällens största favorit Norton Commander och favoritspelade NoLimitJimMit spelade ingen roll. Utdelningen sköt i höjden ändå.
I spelhörnan på Börjes varuhus i Tingsryd hade någon spelat för 12 kronor och belöningen blev drygt 1,9 miljoner kronor. Övriga två system var inlämnade på ATG.se.
 

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvalla delade onsdagens V86-omgång med Jägersro.Medan huvudstadsbanan bidrog med raffel och överraskande vinnare, stod travbanan i Malmö ..


Solvalla delade onsdagens V86-omgång med Jägersro.
Medan huvudstadsbanan bidrog med raffel och överraskande vinnare, stod travbanan i Malmö för den bästa sporten.
Conrad Lugauer var kvällens man med två segrar på V86-spelet.
Tysken får ses som förhandsfavorit i kriteriet nästa helg med Campo Bahia efter tisdagens kvalrunda.
På onsdagen klev stallet över sex miljoner intjänat under året och med en segerprocent som nuddar 30-strecket är självförtroendet på topp.
Faktum är att Lugauer lite grand pratade sin första vinnare NoLimitJimMit till knapp favorit på V86-spelet med optimistiska tongångar under onsdagen och även såg till att leverera.
NoLimitJimMit kördes till ledningen efter 500 meter. Väl där släpptes ingen över bron och segermarginalen för den käcke fuxen skrevs till nio längder.
1.11,4 var ett nytt rekord för hästen – en kapning av det förra med två sekunder.
- Han kändes bra och stark hela vägen och var mycket bra. Att jag var så optimistisk? Jag tror att jag har rätt bra känsla för hur mina hästar mår, sa Lugauer med ett leende.

Norton kvällens största favorit
Med Norton Commander blev det ett nästan identiskt scenario. Spets efter en bit för att sedan lämna i den sista kurvan. Fuxen var drömfin i åttonde segern i tolfte starten.
1.11,0 över 1640 meter, auto löd segertiden på Jägersros mycket snabba bana.
- Helt fantastiskt, det är en fröjd att jobba med sådana här hästar, sa Lugauer som närmast har ett lärlingslopp på Solvalla V75 nästa lördag i sikte med Norton Commander.

Sobel Conway miljonär
Peter Untersteiner hade jättelångt fram i den sista kurvan med Sobel Conway i Hästägarekannan på Jägersro. Det blev säkert ändå och segern bärgades med en dryg längd i hästens första start sedan i juli. 70 000 kronor i förstapris och femåringen klev över miljonen.
Jerry Riordans Tropicana Ås var jättefin över 2640 meter. Stefan Söderkvist profiterade på ett högt tempo i täten och lyfte enkelt in det fyraåriga stoet till slut.

Miljonutdelning med skrällar på Solvalla
Utdelningen på åtta rätt flög upp i 1,8 miljoner kronor, med de tyngsta skrällarna på Solvalla.
Favoriterna gjorde bort sig med galopper i treåringsloppet. Ett faktum som utnyttjades direkt av Erik Adielsson som körde till och övertog ledningen med Kent's Laddie i en 1.11-öppning och fick ta det lugnare sedan. Stig H Johansson tränar hästen som tog tredje segern i åttonde starten.
Erik Adielsson satt också bakom omgångens stora skräll Tourzo i det andra treåringsloppet på kupongen. Maria Andreasson, amatör med licens på Åby, tränar hästen som endast var streckad på tre procent.
Storfavoriten Kasper Trot uppträdde märkligt. Erik Adielsson bärgade segern från ledarens rygg.
Veijo Heiskanen hade två hästar med sig från Åby och satte dit båda. Heiskanen var andre kupongrensare ut på Solvalla då han ledde runt om med fyraåriga stoet Yaganashi från det egna stallet. En överraskning spelad på fyra procent.
Tillsammans med Love No Limit kuppade sig Heiskanen till ledningen 800 meter från mål i en satsning som höll.
22,6 miljoner kronor blev utdelningen förra onsdagen till en ensam vinnare. Även den här onsdagen var V86 ett miljonspel. Tre system hittade alla vinnarna och utdelningen för åtta rätt blev hela 1 876 226 kronor, 6290 kronor för sju rätt och 304 kronor för sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-28 2015-12-28 Kalmar-10 Flirty Flirty   [h 5] 2140/4 str
2015-12-28 2015-12-28 Kalmar-3 Tapino Tapino   [v 8] 2140/8 7 19.4 571
2015-11-27 2015-11-27 Kalmar-5 Maja Utca Maja Utca   [s 7] 2640/1 0 17.3 600
2015-11-27 2015-11-27 Kalmar-2 Tapino Tapino   [v 8] 2140/3 6 19.6 202
2015-11-03 2015-11-03 Axevalla-1 Flirty Flirty   [h 5] 2140/2 1 18.5 23
2015-11-01 2015-11-01 Åby-5 Maja Utca Maja Utca   [s 7] 2140/11 0 16.3g 254
2015-10-23 2015-10-23 Kalmar-1 Flirty Flirty   [h 5] 2140/1 1 17.6 24
2015-10-03 2015-10-03 Axevalla-5 Maja Utca Maja Utca   [s 7] 2140/11 0 15.9 418
2015-09-26 2015-09-26 Kalmar-5 Maja Utca Maja Utca   [s 7] 2140/1 0 15.8 255
2016-12-13 2016-12-13 Axevalla-7 Maja Utca Maja Utca   [s 8] 2140/4 C 0 18.6 400
2016-11-07 2016-11-07 Mantorp-3 Maja Utca Maja Utca   [s 8] 2140/10 C 2 15.7 142
2016-05-08 2016-05-08 Vaggeryd-3 Tapino Tapino   [v 9] 2140/12 C 7 18.5 247
2016-05-01 2016-05-01 Vaggeryd-7 Maja Utca Maja Utca   [s 8] 1660/5 C 0 15.1g 587
2016-04-16 2016-04-16 Vaggeryd-1 Maja Utca Maja Utca   [s 8] 2140/7 C 8 17.0 112
2016-01-29 2016-01-29 Kalmar-1 Tapino Tapino   [v 9] 2140/4 D 5 21.0 391
2016-01-15 2016-01-15 Kalmar-7 Tapino Tapino   [v 9] 2140/8 D 8 20.9 419
2017-09-21 2017-09-21 Åby-2 Olga Utca Olga Utca   [s 3] 2140/5 C str
2017-08-29 2017-08-29 Axevalla-2 Olga Utca Olga Utca   [s 3] 2140/2 C 7 18.2 701
2017-08-15 2017-08-15 Vaggeryd-6 Olga Utca Olga Utca   [s 3] 2140/1 C 3 19.8 202
2017-08-06 2017-08-06 Vaggeryd-8 Olga Utca Olga Utca   [s 3] 2140/11 D 5 19.5 214
2017-06-22 2017-06-22 Vaggeryd-8 Olga Utca Olga Utca   [s 3] 2140/8 D 6 18.7 648
2018-09-14 2018-09-14 Axevalla-2 Lady Isabell Lady Isabell   [s 4] 2640/9 D 4 18.0 264
2018-09-06 2018-09-06 Åby-4 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/9 C 0
2018-08-28 2018-08-28 Axevalla-7 Lady Isabell Lady Isabell   [s 4] 2140/8 D 0 17.1 277
2018-08-20 2018-08-20 Vaggeryd-6 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 1640/5 A 1 16.4 52
2018-08-18 2018-08-18 Mantorp-8 Lady Isabell Lady Isabell   [s 4] 2140/3 C 5 17.4 288
2018-08-03 2018-08-03 Vaggeryd-9 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/7 B 2 16.9 123
2018-07-30 2018-07-30 Tingsryd-6 Lady Isabell Lady Isabell   [s 4] 1609/12 B 2 14.8 194
2018-07-15 2018-07-15 Vaggeryd-2 Lady Isabell Lady Isabell   [s 4] 2140/10 C 2 17.9 317
2018-07-15 2018-07-15 Vaggeryd-6 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/3 C str
2018-06-30 2018-06-30 Vaggeryd-2 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2660/10 B 2 18.6g 219
2018-06-14 2018-06-14 Åby-2 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/1 C 3 16.3 741
2018-05-31 2018-05-31 Åby-10 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/1 D 6 17.1 1493
2018-05-20 2018-05-20 Vaggeryd-2 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/6 B 4 18.1 60
2018-05-07 2018-05-07 Vaggeryd-1 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/6 C 7 19.7 765
2018-04-21 2018-04-21 Vaggeryd-7 Olga Utca Olga Utca   [s 4] 2140/4 B 7 20.2g 69ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se