Romain Derieux V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Romain Derieux. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Romain Derieux har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Romain Derieux har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Romain Derieux


På söndag smäller det igen på Vincennes-banan i Paris när världens största lopp över medeldistans, Prix de France, ska..


På söndag smäller det igen på Vincennes-banan i Paris när världens största lopp över medeldistans, Prix de France, ska avgöras. Under torsdagen blev startlistan definitiv och vi får återigen se Prix d’Amerique-vinnaren, Face Time Bourbon, med Björn Goop i sulkyn. Jean-Michel Bazire selar dessutom ut Davidson du Pont och Bellina Josselyn, som var tvåa och trea i Prix d’Amerique. Den här gången väljer Bazire att själv köra Davidson du Pont medan Alexandre Abrivard tar hand om tömmarna bakom Bellina Josselyn.
Det blir två svensk-tränade hästar med i loppet. Robert Berghs Montore, samt Stefan Melanders Milligan’s School.
Däremot blir det ingen start för Propulsion som det var tänkt. Daniel Redén berättade under onsdagen för den franska tv-kanalen Equidia att han skulle köra ett jobb med Propulsion torsdag morgon, och därefter bestämma sig. Efter det träningspasset har han plockat bort Propulsion från Prix de France.
Loppet körs över 2100 meter med bilstart och har 350 000 euro i samlad prissumma.
I fjol vann Timo Nurmos-tränade Readly Express och Björn Goop det här storloppet.

Prix de France
2011 meter autostart
Häst – kusk – tränare
1. Montdore – Yoann Lebourgeois (Robert Bergh)
2. Looking Superb – David Thomain (Jean-Michel Bazire)
3. Chica de Joudes – Alain Laurent
4. Delia du Pommereux – Franck Nivard (Sylvain Roger)
5. Bahia Quesnot – Junior Guelpa
6. Erminig d’Oliverie – Adrien Lamy (Franck Leblanc)
7. Dijon – Romain Derieux
8. Milligan’s School – Anthony Barrier (Stefan Melander)
9. Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
10. Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
11. Uza Josselyn – Pierre Vercruysse (René Aebischer)
12. Valko Jenilat – Paul Philippe Ploquin (Sébastien Guarato)
13. Face Time Bourbon – Björn Goop (Sébastien Guarato)
14. Billie de Montfort – Gabriele Gelomrini (Sébastien Guarato)
15. Belina Josselyn – Alexandre Abrivard (Jean-Michel Bazire)
16. Bold Eagle – Eric Raffin (Sébastien Guarato)

Kanal 75


Prix de France avgörs på söndag på Vincennes-banan i Paris och har en samlad prissumma på 350 000 euro. Måndag morgon var det ..


Prix de France avgörs på söndag på Vincennes-banan i Paris och har en samlad prissumma på 350 000 euro. Måndag morgon var det anmälningar och stjärntrion som var överst på prispallen i Prix d’Amerique möts på nytt.
I fjol vann Readly Express med Björn Goop det här storloppet över medeldistans och det finns två svenskhästar med i anmälningslistan. Daniel Redén har anmält Propulsion, som fick en tuff resa i Prix d’Amerique och var tidigt slagen, och Stefan Melander har anmält Milligan’s School som inte heller han räckte i Prix d’Amerique efter en dålig start.

Anmälda till Prix de France, 2100 meter autostart:
Häst – Tränare
Elvis du Vallon – Charles Cuiller
Montdore – Robert Bergh
Classic Connection – Kevin Vanderschelden
Estola – Emmanuel Ruault
Valokaja Hindö – Jean-Michel Bazire
Looking Superb – Jean-Michel Bazire
Chica de Joudes – Alain Laurent
Earl Simon – Jarmo Niskanen
Delia du Pommereux – Sylvain Roger
Bahia Quesnot – Junior Guelpa
Erminig d’Oliverie – Franck Leblanc
Dijon – Romain Derieux
Milligan’s School – Stefan Melander
Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
Uza Josselyn – René Aebischer
Valko Jenilat – Sébastien Guarato
Traders – Alain Roussel
Face Time Bourbon – Sébastien Guarato
Billie de Montfort – Sébastien Guarato
Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
Propulsion – Daniel Redén
Bold Eagle – Sébastien Guarato

Kanal 75


Franska huvudstadsbanan Vincennes värmde på lördagen upp inför söndagens Prix d’Amerique och i huvudnumret Prix de Luxembourg sl..


Franska huvudstadsbanan Vincennes värmde på lördagen upp inför söndagens Prix d’Amerique och i huvudnumret Prix de Luxembourg slog Anzi des Liards till. Den tioårige valacken kom närmast från en andraplats bakom megastjärnan Cleangame och när han nu ställdes mot enklare motstånd var han bara bäst. Trots en tung resa med tredjespår i en kilometer och därefter positionen utvändigt om ledaren var han starkast till slut.
- Jag är jättenöjd. Han kändes stark hela vägen och var bättre än vad jag hade förväntat mig, sa hästens tränare och kusk Romain Derieux.
Segertiden skrevs till snabba 1.10,9 över 2 100 meter med bilstart och loppets förstapris uppgick till 471 000 kronor. Tvåa blev Jean-Michel Bazire-tränade favoriten Dorgos de Guez och trea efter sen lucka kom Jarmo Niskanens Earl Simon. Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. kördes till ledningen av Björn Goop och höll till fjärdeplatsen.

Ola Johansson, Kanal 75


Franska huvudstadsbanan Vincennes värmde på lördagen upp inför söndagens Prix d’Amerique och i huvudnumret Prix du Luxembourg sl..


Franska huvudstadsbanan Vincennes värmde på lördagen upp inför söndagens Prix d’Amerique och i huvudnumret Prix du Luxembourg slog Anzi des Liards till. Den tioårige valacken kom närmast från en andraplats bakom megastjärnan Cleangame och när han nu ställdes mot enklare motstånd var han bara bäst. Trots en tung resa med tredjespår i en kilometer och därefter positionen utvändigt om ledaren var han starkast till slut.
- Jag är jättenöjd. Han kändes stark hela vägen och var bättre än vad jag hade förväntat mig, sa hästens tränare och kusk Romain Derieux.
Segertiden skrevs till snabba 1.10,9 över 2 100 meter med bilstart och loppets förstapris uppgick till 471 000 kronor. Tvåa blev Jean-Michel Bazire-tränade favoriten Dorgos de Guez och trea efter sen lucka kom Jarmo Niskanens Earl Simon. Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. kördes till ledningen av Björn Goop och höll till fjärdeplatsen.

Ola Johansson, Kanal 75


Vid lunchtid på måndagen publicerade Daniel Redén en video på Twitter där Propulsion genom en gnäggning själv säger..


Vid lunchtid på måndagen publicerade Daniel Redén en video på Twitter där Propulsion genom en gnäggning själv säger ja till att åka till Paris och Prix d’Amerique. Världsstjärnan har slutat fyra, trea och femma i de senaste upplagorna och nu hoppas kretsen runt hästen, och stora delar av trav-Sverige, att det ska bli fjärde gången gillt i vad som brukar kallas världens tuffaste travlopp. Startlistan blir klar på torsdag och från Sverige är även Ringostarr Treb och Milligan’s School anmälda.

Anmälda till Prix d’Amerique:
Excellent (tränare: Laurent Claude Abrivard)
Chica de Joudes (Alain Laurent)
Looking Superb (Jean-Michel Bazire)
Vivid Wise As (Alessandro Gocciadoro)
Enino du Pommereux (Sylvain Roger)
Tony Gio (Sébastien Guarato)
Delia du Pommereux (Sylvain Roger)
Davidson du Pont (Jean-Michel Bazire)
Bahia Quesnot (Junior Guelpa)
Erminig d’Oliverie (Franck Leblanc)
Dijon (Romain Derieux)
Face Time Bourbon (Sébastien Guarato)
Milligan’s School (Stefan Melander)
Vitruvio (Alessandro Gocciadoro)
Uza Josselyn (René Aebischer)
Valko Jenilat (Sébastien Guarato)
Ringostarr Treb (Jerry Riordan)
Billie de Montfort (Sébastien Guarato)
Belina Josselyn (Jean-Michel Bazire)
Propulsion (Daniel Redén)
Bold Eagle (Sébastien Guarato)
18 hästar får plats i loppet och de som just nu står utanför är Dijon, Erminig d’Oliverie och Tony Gio.

Ola Johansson, Kanal 75


Han galopperade bort segern i Masterfinalen till Propulsion.Sedan dess har Cleangame gjort rent hus på hemmaplan och i lördagens Prix de Brest kom sj..


Han galopperade bort segern i Masterfinalen till Propulsion.
Sedan dess har Cleangame gjort rent hus på hemmaplan och i lördagens Prix de Brest kom sjunde raka segern.
Spelad till bottenodds, trots att han startade 50 meter bakom hästar som tjänat upp till fyra miljoner kronor, så tvingades Cleangame springa snabbare än han någonsin gjort över lång distans på Vincennes.
Detta tack vare att Robert Bergh-tränade Angle of Attack stal rampljuset för körande Yoann Lebourgeois som valde att dra undan i stenhårt tempo.
Mellantiderna klockades till 1.12,0/1 350 meter, 1.12,6/1 850 meter och skärptes sedan ytterligare till 1.11,6 med 500 meter kvar.

Krossade löpningsrekordet
Det var också då det gick som fortast som Bazire gjorde sitt avancemang bakom favoriten som via en repa i fjärdespår nådde tätkänning i slutsvängen.
In på upploppet var ledaren trött medan Bazire mest satt och tittade sig omkring, förmodligen för att ta reda på hur det gick för de fyra stallkamraterna.
Av dessa lyckades Ble du Gers bäst även om han fick släppa förbi Anzi des Liards – som svarade för en mycket positiv avslutning i andra starten för regerande elitloppsvinnaren Romain Derieux – i kampen om silvret.
En rapp spurt signerade även Jörgens Westholms Usain Henna som gick snabbast av alla sista 500 som femma för Björn Goop.
Segertiden för Cleangame blev strålande 1.11,2/2 900 meter, löpningrekord med nästan två sekunder, och belöningen cirka 400 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-13 Dijon* Dijon*   [h 4] 1640/5 B 0 g 172
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-4 Silverado Lux* Silverado Lux*   [v 6] 1640/3 C 1 11.3 111
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-7 Dijon* Dijon*   [h 6] 1609/8 C 3 10.5 476
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-2 Dream de Lasserie* Dream de Lasserie*   [v 6] 1640/4 B 0 g 27ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se