Rick Ebbinge V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Rick Ebbinge. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Rick Ebbinge har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-8 Velten Versailles Velten Versailles   [h 4] 2140/9 D

Nyheter för travkusk Rick Ebbinge


Det var upplagt för historiens första svenska seger i Kusk-VM när den sjätte och sista tävlingsdagen kördes på Gävletra..


Det var upplagt för historiens första svenska seger i Kusk-VM när den sjätte och sista tävlingsdagen kördes på Gävletravet under fredagseftermiddagen. Men Ulf Ohlssons hästar räckte inte till för att han skulle kunna försvara sin ledning. Rick Ebbinge hade en desto bättre tävlingsdag när han tog Nederländernas första VM-guld för kuskar. Genom placeringarna 1-1-8-6-8 klättrade han från sjätte till första plats.
- Jag fick en bra start på dagen och sedan försökte jag bara hålla undan. Det var väldigt roligt att jag lyckades, sa världsmästaren.
Silvermedaljören Yannick Gingras hyllade arrangemanget.
- Det har varit en mycket trevlig vecka för oss. Det har varit välorganiserat och vi har blivit väl omhändertagna. Bra jobbat Sverige! sa nordamerikanen.

Allvarlig olycka
Tyvärr förtogs stämningen av en otäck olycka inför det näst sista VM-loppet. Franske toppkusken Franck Nivards styrning, My Angel Laday, slet sig när hästarna skulle in på banan och efter att hon sprungit in i ett staket och skadat sig allvarligt var man tvungen att avliva henne. Det femåriga stoet tränades av Solvallas Håkan Berger, hade vunnit 3 av 18 starter och tjänat 201 500 kronor.

Kusk-VM 2019, slutställning
1. Rick Ebbinge, Nederländerna - 199,5 poäng
2. Yannick Gingras, USA - 193,5
3. Ulf Ohlsson, Sverige - 191,5
4. Doug McNair, Kanada - 189,5
5. Eirik Höitomt, Norge - 187
6. Matthew Williamsson, Nya Zeeland - 181,5
7. Mika Forss, Finland - 177
8. Franck Nivard, Frankrike - 162
9. James Macdonald - 154
10. Michael Nimczyk, Tyskland - 151,5
11. Rodney Gatt, Malta - 142
12. Todd McCarthy, Australien - 136

Ola Johansson, Kanal 75


Ulf Ohlsson inledde dagen i Rättvik med en andraplats och avslutade med en seger med Spickleback Face, vilket gjorde att han blev ”Driver Of The Day&..


Ulf Ohlsson inledde dagen i Rättvik med en andraplats och avslutade med en seger med Spickleback Face, vilket gjorde att han blev ”Driver Of The Day” och dessutom med knapp marginal passerade den tidigare totalledaren Doug McNair.
Norrmannen Eirik Höitomt var bara en poäng sämre för dagen än Ulf Ohlsson efter att han vann från ledningen med Fagur på ett överlägset sätt.
– Det har varit upp och ner i tävlingen. Det här var trots allt min tredje seger, men det har varit dålig utdelning på de andra hästarna, sa Eirik Höitomt när han för första gången besökte Rättvik och i och med segern tog upp sig på en fjärdeplats i totalställningen.

Forss med i striden
De nordiska kuskarna verkar vara gynnade av att tävlingen avgörs i Sverige då även Mika Forss är med i tätstriden. Han vann dagens kallblodslopp efter att tagit ledningen med Faks Nils och sedan släppt till favoriten innan han avgjorde över upploppet.
Bollnästränaren Jan Ove Olsen tränar även Yannick Gingras vinnare Livi Mistress.
Tysken Michael Nimczyk har haft det motigt hittills under veckan, men ikväll kom den första segern när spurtade hem ett lopp med Fast Food Hanover.
Det skiljer bara två poäng i toppen mellan Ulf Ohlsson och Doug McNair när de i morgon har en vilodag innan allt avgörs på fredag lunch i Gävle.

Topp 8 inför finaldagen på fredag:
1. Ulf Ohlsson, Sverige, 166,5 poäng
2. Doug McNair, Kanada, 164,5 poäng
3. Mika Forss, Finland, 154 poäng
4. Eirik Höitomt, Norge, 151 poäng
5. Yannick Gingras, USA, 149,5 poäng
6. Rick Ebbinge, Nederländerna, 146,5 poäng
7. Matthew Williamson, Nya Zeeland, 135,5 poäng
8. Michael Nimczyk, Tyskland, 125,5, poäng

Svensk Travsport


Kusk-VM avverkade sin fjärde tävlingsdag under tisdagskvällens tävlingar i Eskilstuna. Efter att ha inlett svagt de två första da..


Kusk-VM avverkade sin fjärde tävlingsdag under tisdagskvällens tävlingar i Eskilstuna. Efter att ha inlett svagt de två första dagarna har nu Doug McNair kommit igång ordentligt. För andra dagen i rad tog han en dubbelseger och nu vann han med hästarna Argbiggan och Arctic Agent. Dessutom blev han tvåa med New Song. Detta medförde att Doug McNair gick upp i ledningen av Kusk-VM och toppar nu tabellen med 123,5 poäng. Tvåa ligger Ulf Ohlsson som hade ledningen efter måndagens tävlingar i Lindesberg. Ohlsson hade en bra kväll även i Eskilstuna och vann ett lopp men fick ändå släppa Doug NcNair förbi sig i täten.
Nu återstår det två tävlingsdagar innan en världsmästare kan koras och närmast väntar fem lopp i Rättvik under onsdagskvällen.

Topp 3 efter dag 4:
1. Doug McNair (Kanada) – 123,5 poäng
2. Ulf Ohlsson (Sverige) – 118,5
3. Rick Ebbinge (Nederländerna) – 115,5
4. Mika Forss (Finland) – 110
5. Matthew Williamson – 107,5

Michael Carlsson, Kanal 75


Lördagens WDC-lopp blev odramatiskt efter att Deep Pockets tagit hand om ledningen och sedan aldrig var i förlustfara. Över upploppet ryckte den ..


Lördagens WDC-lopp blev odramatiskt efter att Deep Pockets tagit hand om ledningen och sedan aldrig var i förlustfara. Över upploppet ryckte den Svante Båth-tränade hästen undan till en mycket lätt seger på tiden 1.12,0/1640a. I sulkyn satt Rick Ebbinge från Holland.
Efter fredagens lopp av World Driving Championship ledde Ulf Ohlsson men det blev en ny ledare efter lördagens lopp då Mika Forss gick upp i ledningen efter att ha blivit trea med Mellby Fantom.
Dagens vinnare Rick Ebbinge är precis utanför topp tre med 36 poäng.

Topp 3 efter dag 2
1. Mika Forss 42 poäng
2. Ulf Ohlsson 39,5
3. James MacDonald 37

Michael Carlsson, Kanal 75


Snart 50 år utan svensk seger.Är 2019 året då den blågula förbannelsen bryts i Kusk-VM?Efter första dagens tävlingar..


Snart 50 år utan svensk seger.
Är 2019 året då den blågula förbannelsen bryts i Kusk-VM?
Efter första dagens tävlingar under elitloppsfredagen på Solvalla finns all anledning att hoppas.
Ulf Ohlsson inledde med två placeringar på övre halvan innan han slog till i dagens tredje och sista avdelning bakom italienske Venerdi.
Det gjorde att hemmafavoriten stormade förbi de två tidiga vinnarna Mika Forss och James MacDonald i tabellen och avslutade första dagen i Kusk-VM som ”Driver of the Day”.
- Jätteroligt. Det är en ära att få representera Sverige. Nu är det bara att njuta av den här veckan och försöka göra så bra ifrån sig som det går, kommenterade Ulf Ohlsson, som blev landets segerrikaste kusk 2016 och inte har släppt ifrån sig titeln sedan dess.

”Kärleken till sporten som driver oss”
Regerande världsmästaren James MacDonald, som drog nytta av hemmaplansfördelen i Kanada för två år sedan, visade att han kan sätta vinnare även på denna sida Atlanten då han snitsade in knappa 60-oddsaren Pegasus All Over.
- Jag är väldigt glad att vara här och har ett stort följe från Kanada med mig. Det finns inget roligare än att komma till ett nytt land och vinna lopp, jag kan inte förklara hur glad jag är. Ingen som har det här yrket gör det för pengarna, det är kärleken till sporten som driver oss, förklarade mästaren som ligger trea efter första dagen och därmed har slagläge på att bli den första kusk att försvara en VM-titel sedan legendariske norrmannen Ulf Thoresen gjorde det 1981.
Under elitloppslördagen med V75-finaler får de tolv VM-kuskarna det lugnare med bara ett lopp.
Tävlingen pågår runt om i landet under en vecka och avslutas på Gävletravet på fredag.

Ställning Kusk-VM efter dag 1:
1 Ulf Ohlsson – Sverige 33,5 poäng
2 Mika Forss – Finland 31
3 James MacDonald – Kanada 28
4 Yannick Gingras – USA 25
5 Todd McCarthy – Australien 23
6 Matthew Williamson – Nya Zeeland 22
7 Franck Nivard – Frankrike 18
8 Michael Nimczyk – Tyskland 18
9 Eirik Höitomt – Norge 17
10 Rick Ebbinge – Nederländerna 17
11 Rodney Gatt – Malta 14
12 Doug McNair – Kanada 13,5

Robin Johansson, Kanal 75


Solvallas helg med Elitloppet startar redan på fredagen med lunchtävlingar. I år är det internationellt så det förslår re..


Solvallas helg med Elitloppet startar redan på fredagen med lunchtävlingar.
I år är det internationellt så det förslår redan från start med den första dagen av World Driving Championship – Kusk-VM.
Solvalla arrangerar tre lopp på fredagen och ett på lördagen. Därefter tar andra svenska banor vid från måndagen med tävlingar på i tur och ordning Lindesberg, Eskilstuna, Rättvik och slutligen en finaldag i Gävle fredag 31 maj.
VM avgörs vartannat år. Tävlande för Sverige den här gången är Ulf Ohlsson, allsvensk champion för tredje året med drygt 5 600 segrar totalt i karriären.
I Solvallas nya podcast ”Elitloppspodden” berättas att Ohlsson var sugen på ett VM i fjärran land – svenska banor är ju hans arbetsplatser till vardags.
- En kul historia var när Ulf Ohlsson hade blivit allsvensk champion och skulle vara med i EM och sedan VM. Ulf såg framför sig något exotiskt resemål. VM brukar ju hållas i Kanada, Nya Zeeland och sådana ställen. Du Markus var går kusk-VM nästa gång? frågade han. ”Sverige” svarade jag - och det var kanske inte vad han hade räknat med! säger Solvallas Markus Myron i Elitloppspodden.

Sverige utan seger
Sverige har skickat många kuskar till kuskarnas VM som anordnats sedan 1970. I år avgörs den 29:e upplagan och Sverige står fortfarande utan seger.
Örjan Kihlström kom trea 2001, Erik Adielsson slutade tvåa i VM 2003 och 2005 och Björn Goop har ett brons och ett silver i tävlingen från 2007 och 2013.
USA representeras i år av Yannick Gingras som är segerrikast i skaran med drygt 7000 segrar. Tolv kuskar från elva olika länder har kvalificerat sig. Kanadensaren James MacDonald vann World Driving Championship för två år sedan och har en given plats.
Kuskarna i VM som tävlar på Solvalla i helgen är: Rick Ebbinge (Holland), Mika Forss (Finland),  Rodney Gatt (Malta), Yannick Gingras (USA), Eirik Höitomt (Norge), James MacDonald (Kanada), Todd McCarthy (Australien), Doug McNair (Kanada), Michael Nimczyk (Tyskland), Franck Nivard (Frankrike), Ulf Ohlsson (Sverige) och Matthew Williamson (Nya Zeeland).

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-07-26 2016-07-26 Jägersro Trav-7 Urbanio* Urbanio*   [h 3] 1609/6 C 3 12.8 476
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-7 Balamanco* Balamanco*   [v 8] 2140/6 C str
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-2 Constantia River* Constantia River*   [s 7] 1640/4 B 2 12.1 35
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-11 Trecciadoro Rex* Trecciadoro Rex*   [s 4] 2140/7 C 4 12.4 421
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-6 Touch of Wind Bi* Touch of Wind Bi*   [s 4] 2140/1 B 6 13.4 157
2016-04-30 2016-04-30 Åby-12 Delphine Flevo* Delphine Flevo*   [s 6] 1640/9 B str
2016-04-30 2016-04-30 Åby-8 Touch of Wind Bi* Touch of Wind Bi*   [s 4] 2140/8 D 5 13.4 200
2016-04-30 2016-04-30 Åby-3 Edgar Flevo* Edgar Flevo*   [h 5] 2660/14 A 0 15.0 87
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-10 Urmia* Urmia*   [s 4] 2140/7 A 0 13.6 203
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-6 Tuxedo Bi* Tuxedo Bi*   [v 5] 2140/1 B 3 12.3 83
2017-04-26 2017-04-26 Jägersro Trav-8 Everton* Everton*   [v 6] 2140/2 C 1 12.2 154
2017-04-26 2017-04-26 Jägersro Trav-6 Tuxedo Bi* Tuxedo Bi*   [v 5] 2640/7 D 1 14.0 33
2018-12-15 2018-12-15 Åby-3 Hardwell de Heot* Hardwell de Heot*   [v 4] 2640/2 B str
2018-12-15 2018-12-15 Åby-8 Velten Versailles Velten Versailles   [h 3] 2140/4 C 1 14.3 35
2018-12-15 2018-12-15 Åby-11 Tuxedo Bi* Tuxedo Bi*   [v 6] 2140/2 A 1 13.6 46
2018-12-01 2018-12-01 Jägersro Trav-9 Gustafson* Gustafson*   [v 5] 1640/7 A 7 13.5 22
2018-10-31 2018-10-31 Jägersro Trav-3 Velten Versailles Velten Versailles   [h 3] 2140/3 B 1 14.7 15
2018-10-31 2018-10-31 Jägersro Trav-6 Kees Bokma* Kees Bokma*   [v 6] 1640/4 A 0 14.8g 33
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-2 Vive le Vent* Vive le Vent*   [s 4] 1640/5 B 0 g 17
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-9 Gustafson* Gustafson*   [v 5] 2140/5 B 1 12.0 30
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-3 Gustafson* Gustafson*   [v 5] 2140/9 D 2 12.1 93
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-9 Gina Schermer* Gina Schermer*   [s 5] 1609/11 A 2 10.5 29
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-2 Touch of Wind Bi* Touch of Wind Bi*   [s 6] 2140/4 C 2 12.9 34
2018-06-28 2018-06-28 Åby-2 Caloy Caloy   [v 6] 2140/1 D 2 15.6 144
2018-06-28 2018-06-28 Åby-4 Te Quiero Grif Te Quiero Grif   [h 6] 1640/10 C 2 11.6 40
2018-06-28 2018-06-28 Åby-5 Brilliance Brilliance   [s 7] 2140/9 D 5 13.7 474
2018-06-28 2018-06-28 Åby-6 Guideline Guideline   [v 5] 1640/11 B 2 12.1 144
2018-06-28 2018-06-28 Åby-7 Slade H.H. Slade H.H.   [v 6] 2140/9 C 3 14.6 154
2018-05-26 2018-05-26 Solvalla-6 Gina Schermer* Gina Schermer*   [s 5] 2140/10 B 1 13.1 40
2018-04-28 2018-04-28 Åby-6 Gina Schermer* Gina Schermer*   [s 5] 2140/11 A 1 13.1 51
2018-04-28 2018-04-28 Åby-8 Touch of Wind Bi* Touch of Wind Bi*   [s 6] 1640/5 B 7 13.0 156
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-1 Jackpot Band Jackpot Band   [v 4] 2140/4 A 1 15.1 21
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-2 Pyrmo Pyrmo   [h 6] 2640/10 D 1 26.1 62
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-4 Järvsö Bukefalos Järvsö Bukefalos   [v 6] 2140/6 B 8 29.8 81
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-5 Vellum Paper Vellum Paper   [s 5] 1640/12 B 6 14.0 95
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-6 Gilbert Bris Gilbert Bris   [v 5] 2640/4 D 8 15.2 313
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-3 Bottnas Ambassadör Bottnas Ambassadör   [v 9] 1640/12 D 8 14.0 874
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-5 Bottnas Fantom Bottnas Fantom   [v 4] 2140/6 D 2 15.0 16
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-6 Strikkeprinsen* Strikkeprinsen*   [v 11] 1640/11 B 11 26.1g 257
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-8 Tjalle Tjalle   [v 4] 2640/2 C 6 17.2 376
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-9 Love Dancer Love Dancer   [v 9] 2140/4 C 6 13.9 436
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-4 J.S.Alpha J.S.Alpha   [v 7] 1640/8 B 7 14.4 239
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-5 Fabulous Journey Fabulous Journey   [s 4] 2140/4 B 1 15.5 18
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-7 Eli's Surprise Eli's Surprise   [v 6] 2640/12 D 5 17.6g 510
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-8 Isabelle Boko Isabelle Boko   [s 4] 2140/3 A 3 16.9 50
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-9 M.T.Knight Rider M.T.Knight Rider   [v 7] 2140/2 D 0 g 650
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-2 Höstbo Irene Höstbo Irene   [s 8] 2140/1 C 4 28.7 100
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-4 Råsa Night Råsa Night   [s 7] 1640/12 D 8 16.3 453
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-5 Francky des Molles Francky des Molles   [h 4] 2140/6 D 0 g 97
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-7 Beauty Taste Beauty Taste   [s 7] 2140/7 C 5 16.8 386
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-8 Dream Cash Dream Cash   [h 4] 2640/2 C 2 16.7 23
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-4 Deep Pockets Deep Pockets   [v 4] 1640/4 C 1 12.0 21
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-1 Volusia Bell Volusia Bell   [s 4] 2140/10 B 3 15.0 392
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-3 La Surprise Tooma La Surprise Tooma   [s 4] 2140/3 C 12 16.7 427
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-4 Forever Newport Forever Newport   [v 7] 2640/12 C 7 15.3 485
2019-05-21 2019-05-21 Jägersro Trav-4 Gina Schermer* Gina Schermer*   [s 6] 2140/6 B 1 13.1 18
2019-05-21 2019-05-21 Jägersro Trav-8 Hidde Greenwood* Hidde Greenwood*   [v 5] 2640/10 A 4 16.3 37
2019-04-27 2019-04-27 Åby-6 Kees Bokma* Kees Bokma*   [v 7] 2140/12 D 6 14.3 111
2019-04-27 2019-04-27 Åby-10 Gina Schermer* Gina Schermer*   [s 6] 2140/9 A 6 12.6 71
2019-02-20 2019-02-20 Jägersro Trav-6 Gina Schermer* Gina Schermer*   [s 6] 1640/7 B 2 11.7 16
2019-02-20 2019-02-20 Jägersro Trav-8 Kees Bokma* Kees Bokma*   [v 7] 2140/8 C 0 14.2 39
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-6 Tuxedo Bi* Tuxedo Bi*   [v 7] 3180/14 A 6 16.3 35
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-8 Unar Bi* Unar Bi*   [s 6] 2140/15 A 2 14.8 53ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se