V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


FaktaCash Crowe, sto, 6 år Starter: 15Segrar: 11Rekord: 1.11,6/2140aIntjänat: 3 945 385 kronorHemmabana: HalmstadPresen..


Fakta
Cash Crowe
, sto, 6 år 
Starter: 15
Segrar: 11
Rekord: 1.11,6/2140a
Intjänat: 3 945 385 kronor
Hemmabana: Halmstad

Presentation: 
Vann Drottning Silvias Pokal i imponerande stil som fyraåring på nytt banrekord. Hon galopperade som storfavorit i Stochampionatet men kom tillbaka och tog gruvlig revansch genom att vinna Derbystoet. Vann sju av nio starter som fyraåring och tjänade det året drygt 3,2 miljoner kronor. I fjol blev det bara fyra starter och en av två segrar kom i Sto-SM.

Tränaren Petri Puro svarar:

Hur känns hästen för dagen?
- Hon har varit hemma hos mig en månad efter konvalescenttiden och vattenträningen. Hon opererades i sina framknän i december. Det var en ganska enkel operation i Karpaltunneln där man gick in och filade bort vissa taggar. Sedan fick hon simträna under konvalescenttiden. Hon ser fin ut men har inte gått några snabbjobb ännu utan bara gått långa och lugna jobb i backen. Den här veckan är det meningen att hon ska börja gå riktiga jobb.

När startar hon nästa gång? 
- Jag tror att hon behöver två månader med snabbjobb och om allt flyter som det ska hoppas jag att hon kan göra årsdebut i slutet av maj.

Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
- Jag hoppas att hon kan få en säsong med tio till tolv starter. Vi siktar på det i alla fall. Hon har tjänat nästan fyra miljoner och det finns begränsat med lopp för henne här hemma, om man inte ska möta eliten. Vi har ju Stoeliten men annars blir det till att möta hingstarna.
- Jag har tänkt tanken att göra som de gjorde med Darling Mearas att om hon inte räcker mot de bästa att skicka över henne till USA på sensommaren. Det finns fina stolopp med mycket pengar att köra om där borta i USA. Jag är faktiskt lite sugen på att göra det, att tävla med henne där och sedan kanske betäcka henne i USA. Men vi får se hur hon kommer igång och tävlar och hur hon räcker till här hemma först, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


Onsdagens V86-omgång delas mellan Bergsåker och Solvalla och i den inledande avdelningen gör Hesiod en spännande comeback. Det är h&a..


Onsdagens V86-omgång delas mellan Bergsåker och Solvalla och i den inledande avdelningen gör Hesiod en spännande comeback. Det är hästen som skrällvann Grosser Preis von Deuschland i Hamburg i oktober förra året. Det är Tysklands största travlopp för fyraåringar och förstapriset var 750 000 kronor. Segern var en överraskning för många men inte för tränare Salmela.
- Vi hade siktat på det loppet i två månader och jag sa till Ulf Ohlsson när vi åkte ner att hästen ska ha riktig toppform nu. Jag sa till honom att han kan slå Enterprise som var en av favoriterna i loppet. Det var heller ingen slumpseger för han vann på 1.12,1 på den banan som inte är snabb, säger Petri Salmela som även är delägare i Hesiod.
- Det är en undantagshäst och han har varit bra i hela karriären men är inte på samma nivå som Makethemark. Men å andra sidan hur många är det, en sådan häst får man bara en gång i livet. Men Hesiod är snäppet under och det känns som att han kommer att utvecklas ännu mer i år.
- När vi åkte till Tyskland var det några experter som tyckte att han bara är en vanlig norrlandshäst. Men han har stridit och vunnit mot en sådan som Selmer I.H. flera gånger och den hästen vann ju senare finalen i Breeders Crown och slog Perfect Spirit. Så det säger mycket om Hesiods löphuvud och kapacitet, menar Salmela.

”Haft en kanonvinter - har vaknat till”
Hesiod har inte startat sedan storsegern i Tyskland den 14 oktober. Han tog fem segrar på 15 starter i fjol och var bland de tre främsta nio gånger. Den femårige hingsten har sprungit in 1,7 miljoner kronor och Salmela har nu vintertränat honom inför några stora femåringslopp i år som är de stora målen.
- Jag ställde av honom direkt efter Tysklands-resan och han fick några veckors semester. Jag hade först tänkt att tävla lite längre men bestämde mig sedan för att spara honom för jag hoppas och tror att vi kan få njuta av honom i några år till.
Hur har han skött träningen i vinter?
- Vi har haft en kanonvinter här uppe i Boden och även om snön kom lite senare än vanligt har vi haft riktig vinterträning sedan första halvan av december. Hästen har tränat på hela vintern och känns riktigt fin. Han har fått två ganska rejäla banjobb inför årsdebuten. Först ett efter 1.26 och sedan för två veckor sedan lite rappare med 1.16 i 1600 meter. Då fick han öppna i 1.14-tempo och det känns som att han har vaknat till efteråt, säger Salmela.
- Det känns som att hästen har utvecklats över vintern och han känns mer färdig som häst nu än han gjorde året innan.

”Helt omöjligt att han har toppform”
Hesiod gör årsdebut i V86-1 från spår två bakom bilen. Distansen är 2640 meter och han körs återigen av Ulf Ohlsson. Tränare Salmela ligger lite lågt gällande vinstchansen, men säger samtidigt att man inte kan räkna bort hästen helt.
- Det är helt omöjligt att han ska ha någon toppform direkt. Det är också första gången över 2600 meter men för mig är det roligt att se hur han fungerar över distansen och jag tycker att för hästens utveckling i längre perspektiv gör de här långa loppen bara gott för hästen.
- Men han har ett bra läge och är snabb ut, det visade han i Tyskland när han tog ledningen. Jag litar på min häst att han kommer att göra en bra årsdebut och han har vunnit så många lopp att man aldrig kan räkna bort honom helt. Men jag skulle tro att hästen behöver två lopp i kroppen innan han har toppform. Sedan hur långt det räcker här är svårt att spekulera i för mig. Det här är inte säsongens viktigaste lopp.
- Jag hade gärna börjat tävla med honom på hemmaplan men det var lite dåligt med lopp i mars här uppe och därför får vi åka till Bergsåker. Går det bra här får han kanske prova i Bodens gulddivisionslopp den 31 mars och sedan är det första stora målet Umeås femåringslopp under deras V75-dag i mitten av april.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Tanken är att vi bara rycker framskorna den här gången och behåller skorna på bak med lite broddar i. Men barfota fram hjälper honom mycket. Sedan i Boden i nästa start rycker vi alla skor. Det blir Open Eye-huvudlag som vanligt och samma Multicam-vagn som tidigare. Det är samma vagn som Makethemark har tävlat med hela karriären, utom i hans två senaste starter, säger Petri Salmela.

Du har även med Chintana Bananas i den sjunde avdelningen på V86. Chanserna där?
- Chintana Bananas (V86-7) var tvåa senast och det är ett sto som gör starka och jämna prestationer. Läget är bra och det är bara att hoppas att hon kommer vettigt till. Hon är inte så snabb ut men hästen gör alltid sitt i loppen. Hon är ärlig och många gånger så är de sista fyrahundra metrarna hennes bästa bit om hon får sitt lopp i bra tempo. Nu möter hon flera hårda hästar men jag tycker inte att hon är helt borta. Hon är i alla fall en platskandidat.

Till sist; hur är läget med Makethemark och när blir det årsdebut?
- Han har tränat för fullt hela vintern och känts ruggigt fin och ser ut som en miljon i jobben. Men jag har haft några sjuka hästar i stallet utanför Stockholm där han står och även han blev hängig för två veckor sedan. Han hade feber en dag bara så det gick snabbt över och nu är han igång och tränar fullt ut igen. Han gick ett hårdare jobb i fredags och var bra i det.
- Nu väntar vi på att han ska in till Solvalla och gå två banjobb innan årsdebuten som jag har flyttat fram till april, i och med att han tappade lite när han blev sjuk. Det kan vara aktuellt med det första banjobbet om en vecka, säger Petri Salmela.

Michael Carlsson, Kanal 75


På lördag körs det inga travtävlingar i Sverige. Istället får alla blågula traventusiaster blicka västerut och spela ..


På lördag körs det inga travtävlingar i Sverige. Istället får alla blågula traventusiaster blicka västerut och spela V75 till den årliga omgången på Momarken. Den tolfte i ordningen. Frode Hamre åker till banan i Mysen, beläget mellan Oslo och den svenska gränsen, med sex V75-hästar. Mest tror han på formtoppade M.S.Triple J. (V75-5).
- Han har fått en jäkla form den hästen och var mycket bra vid segern senast. Det var hans bästa lopp hittills i karriären. Vi lättade honom lite i balansen och han var riktigt, riktigt bra, säger Jarlsberg-tränaren.
M.S.Triple J. har innerspår bakom startbilen och Frode Hamre har taktiken klar.
- Han är snabb iväg och jag kommer prova att försvara ledningen. Om han är lika bra som förra gången tror jag att han kan vinna oavsett hur vi kör men han är riktigt rask bakom bilen och jag tror att han kan svara upp innerspåret. Klarar han det kan han leda runt om.
Som om inte toppläge och toppform vore nog har Frode Hamre ytterligare ett starkt kort att spela ut.
- Han har fina fötter och ska gå barfota runt om. Det har han stor fördel av.

Siktar på Elitkampen under elitloppshelgen
Frode Hamre tror väldigt mycket även på kallblodige Roli Eld (V75-4) som han har stora planer för senare i vår.
- Han har varit fantastiskt bra och etablerat sig i eliten. Vårt mål är Elitkampen på Solvalla i maj.
Den nioårige hingsten har visat fin form på sistone och från 20 meters tillägg kommer han bli stor favorit.
- Det ska han vara med tanke på hans två senaste lopp. Förra gången gick han 20,5 och närmade sig vinnaren hastigt den sista biten. Så formen är på topp och den här gången slipper han möta de två bästa, Odd Heracles och Ulsrud Tea. Spår två i volten är helt okej och det ser ut som en bra vinstchans. När det blir varmare ska vi testa honom barfota runt om men nu blir det skor, vanlig vagn och helstängt huvudlag precis som i de senaste starterna.

Chansartat i högsta klassen
I Steinlagers Äreslöp (V75-6) för högsta klassen ska hemmaidolen Lionel N.O. göra första starten efter Prix d’Amerique i januari. Bakspår försämras emellertid hans möjligheter och favorit blir flyfotade elitloppsfinalisten Pastore Bob. Frode Hamre har en outsider i Donatomite (V75-6). Han var senast tvåa från ledningen i gulddivisionen i Halmstad.
- Han blev nerspeedad sista biten men var fin och gjorde en fullt godkänd insats. En hög 10-tid är bra i mars. Allt är bra med honom efter det. Han gick sista jobbet inför lördag i dag (måndag) och han var fin.
Det är kort distans som gäller och Donatomite startar från spår två bakom bilen.
- Det är givetvis ett väldigt bra spår men han är bäst när han kommer först och får springa i sitt tempo. Så blir det inte nu. Han tar inte en längd på ettan och kommer bli överflyglad av Pastore Bob. Det gör det mer chansartat. Men formen är fin och skulle det lösa sig tror jag att han kan matcha dem över kort distans. Pastore Bob har jag inte sett i år men Lionel tror jag får svårt från bakspår när det är sprint. Donatomite kommer gå utrustad precis som vanligt.

”Topp fem i kullen”
Sina övriga V75-hästar kommenterar Frode Hamre enligt följande:
- Amazing Case (V75-2) är stabil och gör bra lopp varje gång. Hon är bra från start och bör få ett bra lopp och kan vara bland de tre-fyra första, men det är bra hästar emot och jag blir överraskad om hon vinner. Hon går som vanligt barfota fram och med norskt huvudlag.
- American Cheque (V75-3) hoppade som en vinnare i slutkurvan senast. Han kändes stark och fin och jag har ingen förklaring till varför han plötsligt galopperade. Nu har vi tagit ner honom på min andra gård och han är på väg uppåt i form. Men den här gången möter han mycket bättre hästar och han är sådär från start, så jag har svårt att säga att han är en vinnare. Det blir barfota och amerikavagn. Senast gick han med skor.
- Rebella Matters (V75-7) vann okörd i årsdebuten senast och var så stark och fin som jag hade förväntat mig. Hon är ett riktigt bra sto, topp fem i kullen skulle jag tro, men hon har viktigare uppgifter längre fram och jag kommer att köra snällt med henne nu när vi har spår elva. Visserligen är det långt upplopp på Momarken och med tufft tempo på vägen plockar hon många till slut, men jag har ändå svårt att tro på seger den här gången. Inga ändringar.

Ola Johansson, Kanal 75Allsvenska kuskligan1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 53-62-392. Carl Johan Jepson, Färjestad, 46-41-303. Jorma Kontio, Solvalla, 43-23-174. Rikard N Skoglund, Ber..


Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 53-62-39
2. Carl Johan Jepson, Färjestad, 46-41-30
3. Jorma Kontio, Solvalla, 43-23-17
4. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 35-31-29
5. Örjan Kihlström, Solvalla, 30-25-17
6. Johan Untersteiner, Halmstad, 26-22-10 
7. Erik Adielsson, Solvalla, 22-15-9
8. Torbjörn Jansson, Solvalla, 21-15-19
9. Peter Untersteiner, Halmstad, 21-12-19
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 20-12-10
11. Emilia Leo, Gävle, 19-10-12
12. Oskar J Andersson, Romme, 18-22-13
13. Adrian Kolgjini, Jägersro 18-10-12
14. Stefan Söderkvist, Åby, 17-18-11
15. Conrad Lugauer, Jägersro, 17-4-2 
Siffror till och med 17 mars

Ola Johansson, Kanal 75


Två system klarade söndagens skrällfyllda Grand Slam 75-omgång i Halmstad och utdelningen på sju rätt blev 1 626 466 kronor. Se..


Två system klarade söndagens skrällfyllda Grand Slam 75-omgång i Halmstad och utdelningen på sju rätt blev 1 626 466 kronor. Sex rätt gav 6 643 kronor och fem rätt 214 kronor.
Patrik Nygren agerade skrällkusk bakom Cexter Bob som endast var spelad på en procent och Henriette Larsen satte dit tvåprocentaren Din Lymmel.
Efter dessa kallduschar var det upplagt för ”grand slam” och en garantiutbetalning på 15 miljoner kronor till en ensam vinnare.
Men så blev det inte riktigt. Två system överlevde andrahandsfavoriten Alicia Bore i den sista avdelningen och systemen blev värda drygt 1,6 respektive 1,7 miljoner kronor.
En spelare på atg.se någonstans i Skåne tog hjälp av Harry och vann totalt 1 684 746 kronor genom att spika i de två första avdelningarna med en insats på blott 96 kronor.
Det andra storvinnande systemet hade lämnats in på atg.se någonstans i Västra Götaland. Här satt spikarna istället i de två avslutande avdelningarna, insatsen var 120 kronor och vinsten 1 716 240 kronor.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Jägersro Trav-8 The Great Elkär* The Great Elkär*   [v 5] 1640/3 0 13.7 55
2015-12-22 2015-12-22 Jägersro Trav-8 Willie Blue* Willie Blue*   [v 4] 2140/8 4 16.6 176
2015-12-22 2015-12-22 Jägersro Trav-4 Rosie Blue* Rosie Blue*   [s 7] 1640/5 0 15.3g 1146
2015-09-29 2015-09-29 Jägersro Trav-9 Willie Blue* Willie Blue*   [v 4] 2140/6 0 15.4g 135
2016-12-14 2016-12-14 Jägersro Trav-2 Aston Martin D.K.* Aston Martin D.K.*   [v 4] 2140/4 C 2 14.7 124
2016-11-08 2016-11-08 Jägersro Trav-8 Willie Blue* Willie Blue*   [v 5] 2140/6 C 0 14.2 386
2016-11-08 2016-11-08 Jägersro Trav-4 Tchai Bakkely* Tchai Bakkely*   [v 6] 2140/12 D 0 15.2 820
2016-10-25 2016-10-25 Jägersro Trav-5 Willie Blue* Willie Blue*   [v 5] 2160/5 B 3 15.0 107
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-2 Silent Night* Silent Night*   [s 7] 1640/11 B 3 12.2 189
2016-06-07 2016-06-07 Jägersro Trav-9 The Great Elkär* The Great Elkär*   [v 6] 2140/6 C 6 15.0 502
2016-05-10 2016-05-10 Jägersro Trav-6 Belphegor* Belphegor*   [v 3] 2140/11 D 0 g 146
2016-04-27 2016-04-27 Jägersro Trav-2 An Ji Bakkely* An Ji Bakkely*   [s 4] 1640/9 B 0 19.9g 314
2016-04-27 2016-04-27 Jägersro Trav-8 Silent Night* Silent Night*   [s 7] 1640/3 C 2 12.2 123
2016-04-19 2016-04-19 Jägersro Trav-1 Belphegor* Belphegor*   [v 3] 2140/7 D 5 18.3g 32
2016-03-29 2016-03-29 Jägersro Trav-9 Viola K.* Viola K.*   [s 5] 2140/8 D 6 14.2 502
2016-03-29 2016-03-29 Jägersro Trav-5 Willie Blue* Willie Blue*   [v 5] 2140/9 B 5 15.9 203
2016-03-15 2016-03-15 Jägersro Trav-8 Viola K.* Viola K.*   [s 5] 2140/6 D 0 14.6 449
2016-03-13 2016-03-13 Halmstad-9 Pommeau Simoni* Pommeau Simoni*   [v 9] 3140/5 C 0 16.4 288
2016-03-08 2016-03-08 Jägersro Trav-5 The Great Elkär* The Great Elkär*   [v 6] 1640/2 B 3 14.2 56
2016-03-08 2016-03-08 Jägersro Trav-1 Belphegor* Belphegor*   [v 3] 2140/3 D 5 19.3g 32
2016-02-16 2016-02-16 Jägersro Trav-8 The Great Elkär* The Great Elkär*   [v 6] 2140/12 B 4 14.8 468
2016-02-16 2016-02-16 Jägersro Trav-5 Rocky H.* Rocky H.*   [v 8] 2140/7 D 6 15.1 423
2017-12-19 2017-12-19 Jägersro Trav-4 The Great Elkär* The Great Elkär*   [v 7] 1640/6 D 4 13.5 256
2017-10-31 2017-10-31 Jägersro Trav-5 Silent Night* Silent Night*   [s 8] 1640/2 C 6 12.9 568
2017-10-31 2017-10-31 Jägersro Trav-9 Willie Blue* Willie Blue*   [v 6] 1640/1 A 6 13.3 263
2017-07-11 2017-07-11 Jägersro Trav-7 Standout Standout   [h 8] 1609/2 C 0 12.0 500
2017-06-13 2017-06-13 Jägersro Trav-5 Willie Blue* Willie Blue*   [v 6] 2140/1 B 4 14.0 178
2017-05-17 2017-05-17 Jägersro Trav-9 Standout Standout   [h 8] 2140/9 D 6 12.0 742
2017-05-17 2017-05-17 Jägersro Trav-7 Amity Amity   [s 5] 1640/1 B 0 12.6 372
2017-02-28 2017-02-28 Jägersro Trav-5 Bastian Olympic* Bastian Olympic*   [v 4] 2140/4 B 6 15.9 419
2017-02-15 2017-02-15 Jägersro Trav-7 Pommeau Simoni* Pommeau Simoni*   [v 10] 2140/7 C 5 14.7 195
2017-01-24 2017-01-24 Jägersro Trav-6 Aston Martin D.K.* Aston Martin D.K.*   [v 5] 3160/5 D 0 g 347
2017-01-03 2017-01-03 Jägersro Trav-6 Bastian Olympic* Bastian Olympic*   [v 4] 2140/5 C 0 17.1 294
2017-01-03 2017-01-03 Jägersro Trav-5 Aston Martin D.K.* Aston Martin D.K.*   [v 5] 2140/11 C 6 16.9 67
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-7 Chato Sallöv* Chato Sallöv*   [v 4] 2140/6 B 4 14.5 42
2018-12-04 2018-12-04 Jägersro Trav-4 Cutty Sark* Cutty Sark*   [h 4] 1640/5 D 0 19.7g 198
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-2 Diadem Diadem   [s 3] 2140/8 B 0 g 67
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-6 Cody Cody   [v 4] 2140/2 A 3 14.3 23
2018-10-31 2018-10-31 Jägersro Trav-4 Chato Sallöv* Chato Sallöv*   [v 4] 2140/11 A 0 g 36
2018-10-23 2018-10-23 Jägersro Trav-8 Cody Cody   [v 4] 2140/3 A 1 15.9 28
2018-10-16 2018-10-16 Jägersro Trav-4 Diadem Diadem   [s 3] 2140/3 C 3 16.2 368
2018-10-16 2018-10-16 Jägersro Trav-8 Chato Sallöv* Chato Sallöv*   [v 4] 2140/4 C 2 14.2 69
2018-10-02 2018-10-02 Jägersro Trav-7 Chato Sallöv* Chato Sallöv*   [v 4] 1640/9 A 2 14.6 58
2018-05-10 2018-05-10 Jägersro Trav-7 Cutty Sark* Cutty Sark*   [h 4] 1640/5 B 2 13.5 49
2018-04-23 2018-04-23 Halmstad-5 Cody Cody   [v 4] 2140/1 A 0 g 28
2018-04-23 2018-04-23 Halmstad-11 Cutty Sark* Cutty Sark*   [h 4] 1640/5 D 4 13.9 125
2018-04-05 2018-04-05 Jägersro Trav-6 Dream Lady Dream* Dream Lady Dream*   [s 3] 2140/9 B 6 17.5 141
2018-03-28 2018-03-28 Jägersro Trav-3 Cody Cody   [v 4] 2140/3 D 0 23.3g 40
2018-03-20 2018-03-20 Jägersro Trav-8 Vanneau Wib* Vanneau Wib*   [v 7] 2140/7 C 3 14.4 374
2018-02-27 2018-02-27 Jägersro Trav-2 Beauty Ami Sallöv* Beauty Ami Sallöv*   [s 5] 2140/5 C 6 17.4 283
2019-03-06 2019-03-06 Jägersro Trav-6 Cody Cody   [v 5] 1640/2 C 0 g 22
2019-02-05 2019-02-05 Jägersro Trav-4 Thor Mosebo* Thor Mosebo*   [v 9] 1640/12 D 0 15.8 799
2019-02-05 2019-02-05 Jägersro Trav-5 Cato Mosebo* Cato Mosebo*   [v 5] 2140/6 C 4 18.7 54
2019-02-02 2019-02-02 Åby-6 Cody Cody   [v 5] 2140/6 C 5 15.7 73
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-9 Cody Cody   [v 5] 1640/7 D 1 13.4 83ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se