Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Allsvenska kuskligan1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 187-117-1132. Jorma Kontio, Solvalla, 87-62-533. Carl Johan Jepson, Färjestad, 85-87-714. Örjan Kihlstr&..Allsvenska kuskligan

1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 187-117-113
2. Jorma Kontio, Solvalla, 87-62-53
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 85-87-71
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 84-71-48
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 84-54-52
6. Johan Untersteiner, Halmstad, 73-58-49
7. Björn Goop, Färjestad, 66-56-44
8. Kaj Widell, Solvalla, 59-50-54
9. Robert Bergh, Åby, 54-25-24
10. Kim Eriksson, Mantorp, 52-46-53
Siffror till och med 24 juni.

Kanal 75


Bold Eagle var favoriten på förhand i Elitloppet i slutet av maj men galopperade bort sig och kretsen kring hästen fick åka tomhämta ..


Bold Eagle var favoriten på förhand i Elitloppet i slutet av maj men galopperade bort sig och kretsen kring hästen fick åka tomhämta hem från Stockholm.
På söndagen var den franske örnen tillbaka på toppen igen i medeldistansloppet Prix Rene Balliere. Storfavoriten (1,80 i vinnarodds) lekte hem segern på tiden 10,3 över 2100 meter med bilstart från ledningen.
En efterlängtad seger på Vincennes - efter sex andraplatser i rad på hemmabanan.
- Jag är väldigt glad, för jag har varit lite spänd faktiskt efter all otur och över att han fick spår nio bakom bilen i det här loppet. Men hästen var perfekt i dag och vann lätt, sa tränaren Sebastien Guarato.

Småbråkade före start
Precis som på Solvalla var Bold Eagle hetsig och ville bestämma över sin kusk Franck Nivard innan starten. Hästen lugnade dock ner sig och gjorde allt rätt i loppet.
Bold Eagle kördes till täten efter 700 meter och första 600 meterna klockades till 1.08,9. Franck Nivard satt bekvämt tillbakalutad och över upploppet länsade en frisk Bold Eagle undan och lämnade konkurrenterna.
Elitloppsdeltagaren Uza Josselyn tvåa några längder bakom och trea loppets andrahandsfavorit Belina Josselyn som Jean Michel Bazire valde ett avvaktande lopp med (satt kvar när köhästarna drog upp spurten) och luckan uppenbarade sig sent.
Bold Eagles seger var värd drygt 900 000 kronor.

Vill testa 1609 meter
Efter loppet deklarerade Sebastien Guarato att han gärna ser sin häst i ett lopp över 1609 meter på La Chapelles milebana söndagen 8 juli.
- Jag är sugen på att starta honom över kort distans men det återstår att höra vad ägarna säger om det. Hästen var i lika bra form på Solvalla men det var olyckliga omständigheter som spelade in den gången. Jag grämer mig att det gick som det gick då, sa Bold Eagles tränare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Vädret bjöd på hela sitt register när Kalmartravet stod som värd för sina klassiska tävlingar under midsommarhelgen. En klad..


Vädret bjöd på hela sitt register när Kalmartravet stod som värd för sina klassiska tävlingar under midsommarhelgen. En kladdig bana stoppade dock inte Pastore Bob från att dundra runt på 1.09,0 första varvet i Kalmarsundspokalen. Men öppningen blev alldeles för tuff för den Johan Untersteiner-tränade hästen som slocknade före upploppet. Istället blev det Halmstadtränarens andra häst som tog hem dagens höjdpunkt.
Johan Untersteiner lät fortkörarna i täten hållas och när han gav Day Or Night In attackorder in på upploppet stegade sexåringen undan. Segertiden blev 1.10,4 över sprinterdistans.
- Det kändes jävligt bra hela vägen faktiskt. Jag fick rygg på Örjan och kunde bara sitta och mysa och tänkte att så lätt jag ska vinna, sade en lättad kusk tillika tränare.
Day Or Night In inledde året med tre raka segrar och var favorittippad i Olympiatravets final där han galopperade direkt i starten.
- Det är härligt att hästen är tillbaka, det har varit mycket bokstäver i programmet på slutet. Jag har känt att hästen känts fin hemma och varit nöjd med honom. Det har varit tillfälligheter att det har blivit som det blivit. Det känns så klart skönt att vända trenden.

”Kan ösa superlativ om henne”
Tillbaka i vinnarcirkeln var också skadedrabbade Oaks-vinnaren Darling Mearas. Likt Stochampionatet i fjol blev det en duell mellan Ultra Bright och Darling Mearas i Viola Silas lopp. Men denna gång var det Stefan Perssons springare som drog det längsta strået trots en tuff resa utvändigt ledaren.
- Hon saknar absolut ingenting. Hon är startsnabb och har ännu aldrig galopperat i lopp. Hon är stark också och otroligt trevlig att ha att göra med, jag kan stå här hela dagen och ösa superlativ om henne, sade kusken och tränaren som var märkbart tagen.
- Det är otroligt kul att hon är tillbaka på det här viset. Hon betyder så mycket för oss den här hästen.
Stefan Persson lotsade också Linda Fyhr-tränade Tim Frontline till seger i V75-2. Sexåringen fick en resa i andra par utvändigt och när framförvarande Livi Joy galopperade i sista sväng låg vägen till tredje raka segern öppen.
- Jag är inte överraskad. Som jag sa innan, han har varit skitbra på ren svenska varje gång jag har kört honom, konstaterade Stefan Persson.
Tredje raka tog även Flash Hammering och Jörgen Westholm i bronsdivisionen.

Åbys Stora Pris nästa
Platon Face visade åter prov på sin styrka, denna gång i Kalmarsundsstayern över 3140 meter. Harper Hanovers-vinnaren stod på 40 meter tillägg men det hindrade honom inte från att ta sin fjärde raka fullträff.
- Vi har väntat i fyra år på den här utvecklingen. Vi har hela tiden vetat att han har kapacitet. Nu fick han snabba pengar på sig senast men de här pengarna skulle han ha haft på sig för två-tre år sedan, så bra är han, sade Adrian Kolgjini som tog årets första kuskseger efter sin avstängning.
Nu siktas den Lutfi Kolgjini-tränade långloppspecialisten mot Åbys Stora Pris som i år körs över tre varv.
Stapla segrar fortsatte också Gento göra i V75-5. Thomas Uhrberg följde med när Jorma Kontio styrde ut Roheryn i tredjespår på sista långsidan och på upploppet avväpnade Gento enkelt konkurrenterna. Femåringen tränas av Huberta A van der Meer.
I silverdivisionen fick Springover äntligen sätta nosen först. Peter Untersteiner körde resolut till ledningen efter halvvarvet och därifrån var första årssegern säkrad.
Sju rätt på V75 betalade 5 666 kronor, sex rätt gav 100 kronor och fem rätt 17 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


I Skellefteå har ett styrkeprov över tre varv körts i midsommartid ända sedan 1965.Championtränaren Stig Lindmark vann Midsommarkranse..


I Skellefteå har ett styrkeprov över tre varv körts i midsommartid ända sedan 1965.
Championtränaren Stig Lindmark vann Midsommarkransen för varmblod sju gånger under 1970-och 1980-talen med Dun Bunter och en liten kult har byggts upp kring det tre kilometer långa loppet.
I år var det Hagmyrentränaren Mathias Andersson som tog hem loppet. Färske proffstränaren Andersson vann med femårige Doctor Doxey Zenz som han både fött upp, deläger och körde till seger i loppet med 100 000 kronor i förstapris.
Fjolårets finalist i Europaderbyt hade varit borta från tävlingsbanorna från mitten av januari då han comebackade med seger i Rättvik för någon vecka sedan. Nu kom andra raka utan att hästen behövde visa hela sitt register.
Martin P Djuse ville till ledningen med Cameron Dream men blev utkontrad av Doctor Doxey Zenz.
- Om det var någon liten dramatik var det då i starten. Det var rätt vattentätt hela vägen, sade Mathias Andersson.
Hudiksvallshästen kördes resolut till ledningen kort efter start från sitt tillägg och spårade sedan till mål. Segertiden skrevs till 1.17,9.
Efter ett lugnare mittenparti av loppet drog Mathias Andersson sista varvet i trakterna av kilometertiden 1.13,0.
- Han är stark men även speedig och är faktiskt väldigt komplett. I försöket till Europaderbyt spetsade han ju exempelvis åkandes. Vi hade ett tag en plan om att starta honom nästa fredag på Bergsåker över 1100 meter, sa Mathias Andersson som körde lopp i Skellefteå för första gången.

Historia skrevs i kallblodsloppet
Inför årets säsong stuvade Skellefteåtravet om lite i prispengarna och extra krut lades på midsommardagens tradionsrika midnattstrav.
Ett nytt kallblodslopp instiftades med 100 000 kronor i förstapris. Hädanefter är det tänkt att man ska köra både en varm och en kall upplaga av Midsommarkransen.
Historisk första segrare av Midsommarkransen för kallblod blev Danneroamatören Per-Arne Lindström vars segervapen Latino nu tog tredje raka segern.
- Jag är jätteglad. Det var länge sedan jag vann ett sådant här stort lopp. Det var tillbaka till tiden då jag hade Lapello, Larisso och alla de där, sade Lindström som vigt travlivet åt kallbloden och helgens vinnare Latino blev den sista avkomman efter familjens sto Orkania.
Tre kilometer är en udda distans för kallblod. Latino har dock provat på några gånger. Nioåringen kördes till ledningen och drog sedan musten ur bakomvarande.
- Jag vet ju att han aldrig blir trött, han går ända in!

Seg men vann lätt
Det kördes även ett Stonas Midsommarkransen med 50 000 kronor i förstapris. Storfavoriten Millie Millionaire vann mycket enkelt för Sollefteåamatören och hovslagaren Brage Hansen med licens på Dannero.
- Hon sov hela vägen men lyckades ju vinna ändå. Kanske att hon var lite brunstig i dag, annars vet jag inte vad det berodde på att hon var seg. Men det är en topphäst det här, sade 30-årige Brage Hansen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det blev en tredjeplats med plus i kanten för svenske kallblodskungen Månprinsen A.M. i finska Härmä på midsommardagen.Starten i det ..


Det blev en tredjeplats med plus i kanten för svenske kallblodskungen Månprinsen A.M. i finska Härmä på midsommardagen.
Starten i det nya storloppet för kallbloden Nordic King var elvaåringens första sedan mitten av maj, och att det handlade om sprinterdistans var ett minus redan från start för Gunnar Melanders springare som stod i dryga nio gånger pengarna i vinnarodds.
Favoritspelade Costello (19 för 10) avgjorde loppet från dödspositionen efter att ha masserat ledande Välähdys under slutrundan och kopplade greppet kort före mål. Erkänt startsnabbe Välähdys inledde första halvvarvet i överkant 1.18,0 och höll bra till andraplatsen före störtdykande Månprinsen A.M.
Gunnar Melander hittade fjärdeparet utvändigt och lät sin häst inleda marschen framåt på den sista bortre långsidan. Månprinsen gick sedan en snabb sista kurva och upplopp och var bara en halv längd efter vinnaren i mål på kilometertiden 1.19,4, fyra tiondelar över sitt rekord.

Elfte segern 2018
Segraren Costello är nio år gammal och förstaplatsen i Nordic King var hästens elfte på tolv starter i år. Ville Herttua tränar och Risto Tupamäki körde till seger. Segertiden skrevs till 1.19,3 över 1609 meter.
Jan-Olov Persson-tränade Lome Brage fick ett lopp i ledarens rygg av Mika Forss och räckte till fjärdeplatsen. Art Kjarvald och Junifaks oplacerade.
Polara, som strider med Costello om kallblodstronen i Finland, galopperade som till synes slagen i andraparet utvändigt i den sista kurvan.
Det stora målet för i för Månprinsen A.M. är SM på Bergsåker i augusti. Ett lopp över medeldistans elvaåringen vunnit fyra gånger tidigare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var högklassiga tävlingar på Rättvikstravet under midsommardagen. Bland annat kördes fyra uttagningslopp till Breeders’ Crow..


Det var högklassiga tävlingar på Rättvikstravet under midsommardagen. Bland annat kördes fyra uttagningslopp till Breeders’ Crown och i försöket för fyraåriga hingstar och valacker dominerade Hambo- och Kungapokalvinnaren Perfect Spirit.
Det blev körning värre mellan Hazard Boko och Hector Boko som öppnade första halvvarvet på kilometertiden 1.07,0. Örjan Kihlström avvaktade med Perfect Spirit i andra par utvändigt och när han gav anfallsorder på upploppet spurtade amerikanaren ned konkurrenterna. Hazard Boko höll undan till andraplatsen och kriterievinnaren Villiam slutade trea i årsdebuten.
- Det passade väl bra att det gick undan, det var lite värre att jag hade Villiam i rygg. Jag fick ett helt okej lopp, Villiam fick i princip samma lopp men det är klart att den här är lite närmare formen, kommenterade Örjan Kihlström.
Segertiden skrevs till 1.11,3 – nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker över 2140 meter. Tränaren Daniel Redén siktar nu mot Sprintermästaren med Perfect Spirit.
Örjan Kihlström fixade ytterligare en seger för Daniel Redén. I långloppet Remys Styrkeprov spårade han runt om med Son Of God som debuterade över tre varv.
- Han har visat hög kapacitet jämnt men det var skönt att se. Det här är nog hans distans, sade tränaren.

”Ett, tu, tre så hoppade hon”
Tränaren Timo Nurmos fick segerjubla i de fyraåriga stonas Breeders’ Crown-försök. Jorma Kontio gav Gloria Web en resa utvändigt ledaren och trots det kunde hästen enkelt koppla greppet om Catch My Love och säkra sin sjunde seger i karriären.
För omgångens största favorit Dibaba blev det en mindre lyckad dag när galoppen var ett faktum 900 meter från mål.
- Det kändes absolut inte som att hon skulle hoppa i dag men ett, tu, tre så bara hoppade hon rätt upp. Hon är inte helt att lita på bakom andra hästar, förklarade kusken Örjan Kihlström.
I försöket för de treåriga stona tog Up To Me hand om förstaplatsen. Claes Sjöström skickade iväg sin häst rejält från start för att komma till spets. I sista sväng blev ekipaget pressade av Quarcia men Up To Me hade en starkare spurt.
- Det blev lite temposkärpning 650 meter kvar. Jag kände att det fortfarande var långt kvar till mål och ville inte överforcera henne i det läget utan valde att vänta med att ge full marschorder, sade kusken tillika tränaren.
Svante Båth-tränade Fortune Mearas var bäst bland de treåriga hingstarna och valackerna. Per Lennartsson satte in stöten från andra par utvändigt på sista långsidan och valacken kunde säkra segern med god marginal.

Fler segrar från ledningen
I Midsommarloppet kunde ingen på allvar utmana Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg efter att de blåst till ledningen. Favoriten Lionel fick positionen utvändigt men in på upploppet kom galoppen och Charrua Forlan defilerade hem segern tillsammans med sin tränare.
- Det är kul att få komma hit på midsommarhelgen, jag har varit här förut och faktiskt vunnit Ego Boys Minne. Men det här smäller kanske lite till, sade Hans-Owe Sundberg i vinnarcirkeln.
Spets och slut blev det även för favoriten Ferry Boko och tränaren Björn Goop i klass II-försöket.
Utdelningen för sju rätt på GS75 blev 227 415 kronor, sex rätt gav 1 480 kronor och fem rätt 170 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-12 2015-11-12 Åby-8 Such A Surprise Such A Surprise   [v 6] 2140/9 0 14.8 398
2015-10-15 2015-10-15 Åby-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 6] 2140/8 0 15.0 357
2016-12-29 2016-12-29 Åby-4 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/2 D 0 15.8 86
2016-12-01 2016-12-01 Åby-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/8 D 2 15.7 572
2016-11-21 2016-11-21 Halmstad-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 6] 2140/5 D 0 g 427
2016-11-12 2016-11-12 Halmstad-1 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 1640/11 D 2 14.8 360
2016-11-01 2016-11-01 Axevalla-11 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2180/11 A 0 g 112
2016-10-18 2016-10-18 Axevalla-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2160/9 D 5 16.6 202
2016-09-17 2016-09-17 Åby-4 Johan Chou Johan Chou   [v 11] 2140/4 D 5 15.1 456
2016-09-15 2016-09-15 Åby-1 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/7 D 5 14.6 159
2016-08-18 2016-08-18 Åby-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/5 D 4 14.5 790
2016-08-09 2016-08-09 Årjäng-9 Johan Chou Johan Chou   [v 11] 2160/14 C 8 16.0 540
2016-08-09 2016-08-09 Årjäng-2 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/1 C 7 15.6 367
2016-05-08 2016-05-08 Vaggeryd-9 Johan Chou Johan Chou   [v 11] 2180/14 B 0 15.9 103
2017-12-15 2017-12-15 Axevalla-2 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/2 D str
2017-10-29 2017-10-29 Åby-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/12 D 8 20.4 503
2017-10-19 2017-10-19 Åby-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/5 D str
2017-09-14 2017-09-14 Åby-11 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/1 D 0 g 842
2017-09-14 2017-09-14 Åby-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/1 D 6 14.7 863
2017-08-26 2017-08-26 Vaggeryd-9 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2640/1 D 3 19.9 234
2017-08-17 2017-08-17 Åby-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2180/13 C 4 15.8 456
2017-08-15 2017-08-15 Vaggeryd-6 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/6 D 7 20.3 319
2017-08-10 2017-08-10 Norge-5 Lord Bexley* Lord Bexley*   [v 10] 2100/9 B 1 299
2017-08-09 2017-08-09 Bjerke-3 Exit River* Exit River*   [v 5] 2100/3 D 0 483
2017-08-03 2017-08-03 Åby-4 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 1640/11 D 8 15.4 949
2017-07-05 2017-07-05 Åmål-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2100/8 C 5 15.9 173
2017-06-22 2017-06-22 Vaggeryd-8 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/2 C 0 g 2209
2017-04-01 2017-04-01 Åby-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/4 D 3 15.3 132
2017-03-16 2017-03-16 Åby-3 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/9 D 0 15.2 933
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-4 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/11 D 7 18.4 605
2017-02-09 2017-02-09 Åby-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/8 D 6 17.1 234
2017-01-23 2017-01-23 Mantorp-2 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/10 C str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-8 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/3 D 5 16.9 346
2018-06-17 2018-06-17 Halmstad-4 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 2140/5 D 4 16.2 281
2018-04-29 2018-04-29 Vaggeryd-1 Quidditch C.D. Quidditch C.D.   [v 5] 2140/4 D 6 19.7g 732
2018-04-25 2018-04-25 Solvalla-3 Show Time Show Time   [v 7] 2140/5 B 3 15.7 251
2018-04-07 2018-04-07 Halmstad-6 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 2140/4 D 7 16.2 570
2018-03-25 2018-03-25 Åby-1 Quidditch C.D. Quidditch C.D.   [v 5] 2140/3 B 0 21.3g 725
2018-03-19 2018-03-19 Halmstad-1 Quidditch C.D. Quidditch C.D.   [v 5] 2640/5 B 0 g 108
2018-02-28 2018-02-28 Åby-3 Adamcadabra Adamcadabra   [v 8] 2140/5 B 0 20.9 366
2018-02-26 2018-02-26 Axevalla-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 2140/7 D 0 17.4 645
2018-02-01 2018-02-01 Åby-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 2140/7 C 8 16.3 1075
2018-02-01 2018-02-01 Åby-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 8] 2160/5 C 0 20.0g 514
2018-01-22 2018-01-22 Halmstad-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 8] 2160/5 C 8 22.1g 597
2018-01-18 2018-01-18 Åby-6 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 1640/4 D 0 13.9 742
2018-01-04 2018-01-04 Åby-9 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 1640/6 D 0 14.6 733ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se