Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2018-04-29 2018-04-29 Vaggeryd-1 Quidditch C.D. Quidditch C.D.   [v 5] 2140/4 D

Nyheter för travkusk


Apple Rose (GS75-2) startade senast i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla i slutet av januari, där hon blev fyra. Sedan dess har stoets i..


Apple Rose (GS75-2) startade senast i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla i slutet av januari, där hon blev fyra. Sedan dess har stoets inte synts till i tävlingssammanhang.
- Hon var inte fullt körbar till slut så hon tappade några placeringar, vilket var synd. Efter det fick hon ta det lugnt och gå i hagen i fem–sex veckor. Sedan har vi tränat på, det ha varit intervaller på sandbanan hela tiden förutom i dag (torsdag) när det blev ett lättare jobb på rundbanan. Hästen tränar på bra och känns fin men det är som alltid när de inte varit ute på ett tag, det är inte hundraprocentigt. Men jag tror och hoppas ändå att hon ska vara bra, säger Axevallatränaren Eric Martinsson som ser fram emot fyraåringens säsong.
- Det är en lugn och fin häst, som inte tar i mer än hon behöver, med bra inställning och fysik. Hon visade i fjol att hon är rätt bra och det känns som att hon ska få ett bra år som fyraåring och jag hoppas att hon ska få möta några bra kullkamrater senare i sommar.
Finns det några särskilda mål eller planer för Apple Rose i år?
- Fyra år och sto på Axevalla – Stochampionatet finns alltid, mer en dröm än en plan men det är klart att vi ska försöka vara med i försöken. Man har alltid en vision men just nu gäller det bara att hon ska komma i gång.

”Kan bli trafikproblem”
Apple Rose kickar i gång säsongen på Vaggerydstravet som på söndag arrangerar GS75.
Comebackstarten blir i ett fyraåringslopp för ston som bjuder på omgångens största segercheck, 50 000 kronor. Förutsättningarna är voltstart över 2 140 meter och Apple Rose får jaga konkurrenterna från 20 meter tillägg.
- Jag tycker att hon står väldigt bra inne i loppet. När det är många hästar på start kan det bli trafikproblem men hon tål att göra en del jobb. Calle (Carl Johan Jepson) får lägga upp taktiken men det är inte omöjligt att han kör rätt så offensivt och vi måste köra för att vara med och göra upp om det, resonerar Eric Martinsson och tillägger:
- Jag hoppas att Apple Rose är med och slåss om det – hon kan göra ett bra lopp och vara tvåa, trea, fyra också men jag känner mig inte slagen på förhand.

Barfota runt om
Med sig på resan får Apple Rose halvsyskonet Windfall (GS75-4).
Femåringen har hunnit göra fem starter i år med en andraplats som bästa resultat.
- Han har gjort det helt okej på slutet men har fått tuffa lopp. Spår 11 är ett dåligt läge men man får hoppas att han kommer igenom hyggligt och kan gå i ryggar, då kan han spurta bra till slut. Jag kan inte begära att han går ut och vinner men det är ingen omöjlighet att han är bland de tre, fyra främsta, säger Eric Martinsson som också aviserar att det blir barfota runt om igen.

Gina Söderlund, Kanal 75


Lennart Jelbe är ett välkänt namn för alla som arbetat med sport- och trav-tv. Under flera decennier arbetade han på Sveriges Televisi..


Lennart Jelbe är ett välkänt namn för alla som arbetat med sport- och trav-tv. Under flera decennier arbetade han på Sveriges Television där han bland annat gav travet plats i Sportextras sändningar. 1987 startade han det egna produktionsbolaget Team Jelbe Production och under många år producerade han tv för ett stort antal uppdragsgivare, framför allt olika typer av sportevenemang men även nöjesprogram. Lennart Jelbe närde ett stort travintresse och Team Jelbe producerade under många år alla travprogram i TV4. Han var en frekvent besökare på framför allt Solvalla och som hästägare vann han 1998 Sto-SM på Åbytravet med Jippie Sund, som han ägde ihop med kompisen Leif ”Loket” Olsson. Nu har den legendariske tv-pionjären Lennart Jelbe lämnat jordelivet och han sörjs närmast av hustrun Birgitta och döttrarna Catrin och Lenita med familjer.

Kanal 75


Olympiatravets final är dagens clou på Åbytravet men det är inte den enda godbiten inom V75-spelet. Omgången håller hög k..


Olympiatravets final är dagens clou på Åbytravet men det är inte den enda godbiten inom V75-spelet. Omgången håller hög klass och Lovely Godivas Minne (V75-5) för femåriga ston, med 300 000 kronor till vinnaren, har lockat ett mycket starkt startfält. Stochampionatsvinnaren Ultra Bright, E3-vinnaren Unique Juni och Stosprintervinnaren Caddie Lisieux är tre starka namn, men favoritskapet ligger hos segerstaplande amerikanskan Southwind Feji och enligt spelarkollektivet är hennes landsmaninna Double Exposure första utmanare. När de två sistnämnda möttes på Solvalla i förra veckan spräckte Double Exposure Southwinds Fejis segersvit efter nio raka triumfer.
- Loppet senast avgjordes egentligen så fort starten gick och hon inte kom förbi Redéns häst. Jag trodde på förhand att den som kom först från start skulle vinna och så blev det.
- Sedan fick hon inte det rätta fästet i banan heller utan sprang och slirade lite. Hon har gått med vinterskor och korta broddar hela tiden och då blir det lite skillnad när man går till sommarskor, säger Southwind Fejis tränare Pär Hedberg.
Att det skulle handla om något formtapp tror alltså inte Axevallatränaren, även om hans sto inte heller i sin näst senast start imponerade som tidigare.
- Då hade det blivit sex veckor mellan starterna och två av de veckorna hade hon bara vilat. Så att hon inte var som allra bäst då tror jag berodde på det, att hon stått över jobb. Nu efter Solvalla har hon bara tränat lugnt men hon känns jättefin, och senast var hon jättesmidig i värmningen och Micke (kusken Mikael J Andersson) tyckte att hon var väldigt fin i provstarten också, så jag tror att formen är fortsatt bra.

Bra läge och första utan skor
Den här gången kommer Southwind Feji definitivt komma före Double Exposure från start. Den sistnämnde har nämligen startnummer tolv och Southwind Feji startar från innerspår bakom bilen.
- Det är intressanta förutsättningar. Hon är rätt så kvick ut så jag tror att hon kommer att öppna ganska bra. Om det blir ledningen vet jag inte men det är tufft att gå ute i spåren i de här loppen och en spårsnål resa kommer hon i alla fall få. Sedan finns det ju extraspår till slut på Åby.
Att Southwind Feji ska tävla utan skor på samtliga hovar för första gången i karriären torde precis som utgångsläget stärka hennes möjligheter.
- Det känns som det borde ge bra effekt. Hon är lite trång i gången och slår på sig lite så jag tror att hon kommer bli mycket friare när hon springer utan skor. Om barfotabalans även gör henne snabbare från start är väldigt svårt att säga för det där är väldigt olika. Vissa hästar blir snabbare när man tar av skorna och vissa inte.
Summa summarum ser Pär Hedberg fram emot lördagens start med tillförsikt.
- Det är jättebra hästar med i loppet och det måste stämma med positionerna, hon kan göra ett jättebra lopp och bli trea-fyra, men jag har fortsatt en bra känsla med henne.

Ola Johansson, Kanal 75


Global Unprotected visade fin kapacitet redan i fjol men fungerade inte fullt ut. Det gör han i år. Sedan hästens problem lokaliserats till en a..


Global Unprotected visade fin kapacitet redan i fjol men fungerade inte fullt ut. Det gör han i år. Sedan hästens problem lokaliserats till en armbåge och åtgärdats har det lossnat rejält för fyraåringen. Med tre segrar på lika många försök mot lite enklare motstånd bakom sig spände Magnus Jakobsson bågen hårdare och anmälde till Solvalla. Även där stod hästen i en klass för sig.
- Han var inte helt perfekt i fjol utan har mognat till fint under vintern. Nu är han väldigt fin. Man kan köra som man vill med honom, köra till, ta upp, han är med på allt, sa Magnus Jakobsson sedan Global Unprotected sprintat undan från ledningen.
- Ändå känns det som att han springer på halvfart, så det finns mer att gå på.
Global Unprotecteds kullbröder behöver emellertid inte få skrämselhicka. Hästen är nämligen inte anmäld till några årgångslopp.
- Han är tyvärr inte anmäld till några större lopp, det är Breeders’ Crown i så fall, utan vi får väl försöka vara med i rikstoton istället.
Redan innan starten av V86 hade Magnus Jakobsson visat upp en annan lovande fyraåring. Charlock Wiking har hittat nya växlar sedan han blev valack i vintras och nu tog han årets tredje seger i tredje starten.
- Han är en väldigt fin häst. Han har det mesta tycker jag, fin uppfattning och utvecklas hela tiden, sa Jakobsson.

Supertalang slog till direkt
I höstas galopperade Svante Båth-tränade Very Kronos bort sig som hårt spelad i Svenskt Travkriterium. På onsdagen gjorde han sin första start som fyraåring och även om han gynnades kraftig av ett högt uppskruvat tempo, där han satt långt nere i kön, såg han mäktig ut när han rundade fältet till seger, före en urtapper Born Unicorn.
- Det är en helt underbar individ. När han är på det här humöret är det lite som när man var liten och åkte karusell, man vill bara duscha av honom och köra ett lopp till om en timme. Det är en underbar upplevelse att köra honom och jag var snuskigt nöjd med honom i dag, sa segerkusken Erik Adielsson efter hästen sjätte seger i nionde starten.

Eklundh gav Kolgjini svar på tal
André Eklundh presenterade ett riktigt toppämne på Jägersro. Fyraåriga stoet Rose Mary stod för kvällens prestation när hon en brutal inledning till trots, Lutfi Kolgjini bakom utvändige Restless Face pressade ner tempot till 1.06,6 första 500 meterna, hade styrka och mod att hålla undan till säker seger från ledningen.
- Jag är kokt! sa André Eklund med ett leende efter loppet.
- Jag fick mig en sådan skopa av Ludde för att jag svarade ledningen. Han gav mig en sådan utskällning om att jag inte skulle komma någonstans med sådana styrningar. Men jag visste att jag hade en bra häst så jag stod på mig och det var skönt att vi kunde ge svar på tal och hålla undan, sa Eklundh.
Rose Mary gjorde sin blott femte start och fortsätter hon på den inslagna vägen lär hon blir att räkna med i årgångsloppen senare under säsongen.
- Ägarparet ville att vi skulle gå ut i kval till Drottningens Pokal och det kanske var fel att vi inte gjorde det, men jag tror att det blir roligt i höst och att vi kan få mer betalt då, sa Eklundh.
Lutfi Kolgjini och Restless Face dalade genom fältet under det sista halvvarvet och kom i mål som sista felfria ekipage. 

Dunderskräll efter märkligt löpningsförlopp
André Bood-tränade Super Photo Bood skrällde rejält på Solvalla och det var knappast någon V86-spelare som hade analyserat fram löpningsförloppet som ledde till seger. Placerad i rygg på ledande favoriten Volocity de Vie hade Super Photo Bood förvisso ett bra läge men när favoriten började krokna in mot slutkurvan såg det kört ut.
- Det var lite jobbigt in i sista sväng när det kändes som fina Volocity de Vie hade en dålig dag bara för att jag lyckats få rygg på honom, men när det blev galopp för den blev det istället jättebra, sa Kim Eriksson som lämnade motståndarna över upploppet sedan det blivit fritt fram på innerspår.

Bättre från år till år
På Jägersro gjorde Steen Juuls Wonderboy en mycket fin insats när han pilade till ledningen och därifrån gick undan till seger på fina kilometertiden 1.11,3 (1 640 meter auto).
- Steen Juul utvecklar hästarna från år till år. Den här hästen har gått bra förut också men så kommer han ut i år och är ännu bättre. Sedan gick han med skygglappar i dag och det gjorde honom mycket bättre från start och hjälpte honom nu när det var sprinterdistans, sa kusken Thomas Uhrberg.
Övriga V86-lopp på Jägersro vanns av Petri Puros Cashback Pellini (Peter Ingves) och Johan Untersteiners Broadway Appolo. På Solvalla vann även Roger Walmann-tränade Odessa Celeber (Örjan Kihlström). Den rätta V86-raden delade ut 11 080 kronor och för sju rätt fick man 108 kronor. Nästa vecka väntar jackpot. Då utdelningen för sex rätt understeg 15 kronor läggs hela sexrättspotten (6,1 miljoner kronor) till nästa veckas åttarättspott.

Ola Johansson, Kanal 75


Det såg länge mörkt ut för Aubrion du Gers som startade med 50 meters tillägg, men när körande tränaren Jean-Michel Baz..


Det såg länge mörkt ut för Aubrion du Gers som startade med 50 meters tillägg, men när körande tränaren Jean-Michel Bazire hittade fri väg invändigt i loppets slutskede var den åttaårige valacken till synes på väg mot en säker seger. Jätteskrällen Aribo Mix hade emellertid ordentligt med krut kvar och via en vrålspurt över Agen-La Garennes upplopp tog han in meter för meter och när mållinjen skars var hästarna precis jämsides. Aubrion du Gers noterades för kilometertiden 1.12,3 över 2 675 meter och Aribo Mix, som startade 25 meter framför Aubrion du Gers, travade 1.13,0. Loppets förstapris uppgick till närmare 300 000 kronor.

Kanal 75


Det var i underhållningsprogrammet Stjärnkusken Runar Sögaard fastnade för travsporten.På lördag dyker han upp på Ål..


Det var i underhållningsprogrammet Stjärnkusken Runar Sögaard fastnade för travsporten.
På lördag dyker han upp på Åland för att debutera som kusk under Ålandstravets säsongspremiär.
Sögaard sitter upp bakom Super Tag i lopp sex, en häst som tränas av Helena Kroll.
- Jag fått en otrolig passion för travsporten. Jag har ridit i hela mitt liv, men känslan att sätta sig i sulkyn och köra häst är något helt annat. Det ger en adrenalinkick som överstiger allt annat jag gjort. Det enda jag kan jämföra det med är att hoppa fallskärm, säger Runar Sögaard till Travrondens nätsajt.
Super Tag - hästen han ska köra – är inte obekant för premiärkusken.
– Hästen har en otrolig motor och han har ett huvud som jag tror kommer hjälpa honom resultatmässigt de närmsta åren. Det ska bli riktigt spännande det här, säger Sögaard till travronden.se.
Runar Sögaard är inte den enda kändisen som öppnat för en fortsättning inom travet efter att ha varit med i Stjärnkusken. Det har också musikern Kee Marcello, ex-höjdhopparen Patrik Sjöberg och gladiatorn Cecilia ”Amazon” Benjaminsson gjort.
Av dem är det bara Patrik Sjöberg som har kört riktiga lopp.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-12 2015-11-12 Åby-8 Such A Surprise Such A Surprise   [v 6] 2140/9 0 14.8 398
2015-10-15 2015-10-15 Åby-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 6] 2140/8 0 15.0 357
2016-12-29 2016-12-29 Åby-4 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/2 D 0 15.8 86
2016-12-01 2016-12-01 Åby-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/8 D 2 15.7 572
2016-11-21 2016-11-21 Halmstad-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 6] 2140/5 D 0 g 427
2016-11-12 2016-11-12 Halmstad-1 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 1640/11 D 2 14.8 360
2016-11-01 2016-11-01 Axevalla-11 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2180/11 A 0 g 112
2016-10-18 2016-10-18 Axevalla-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2160/9 D 5 16.6 202
2016-09-17 2016-09-17 Åby-4 Johan Chou Johan Chou   [v 11] 2140/4 D 5 15.1 456
2016-09-15 2016-09-15 Åby-1 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/7 D 5 14.6 159
2016-08-18 2016-08-18 Åby-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/5 D 4 14.5 790
2016-08-09 2016-08-09 Årjäng-9 Johan Chou Johan Chou   [v 11] 2160/14 C 8 16.0 540
2016-08-09 2016-08-09 Årjäng-2 Such A Surprise Such A Surprise   [v 7] 2140/1 C 7 15.6 367
2016-05-08 2016-05-08 Vaggeryd-9 Johan Chou Johan Chou   [v 11] 2180/14 B 0 15.9 103
2017-12-15 2017-12-15 Axevalla-2 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/2 D str
2017-10-29 2017-10-29 Åby-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/12 D 8 20.4 503
2017-10-19 2017-10-19 Åby-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/5 D str
2017-09-14 2017-09-14 Åby-11 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/1 D 0 g 842
2017-09-14 2017-09-14 Åby-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/1 D 6 14.7 863
2017-08-26 2017-08-26 Vaggeryd-9 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2640/1 D 3 19.9 234
2017-08-17 2017-08-17 Åby-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2180/13 C 4 15.8 456
2017-08-15 2017-08-15 Vaggeryd-6 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/6 D 7 20.3 319
2017-08-10 2017-08-10 Norge-5 Lord Bexley* Lord Bexley*   [v 10] 2100/9 B 1 299
2017-08-09 2017-08-09 Bjerke-3 Exit River* Exit River*   [v 5] 2100/3 D 0 483
2017-08-03 2017-08-03 Åby-4 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 1640/11 D 8 15.4 949
2017-07-05 2017-07-05 Åmål-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2100/8 C 5 15.9 173
2017-06-22 2017-06-22 Vaggeryd-8 Adamcadabra Adamcadabra   [v 7] 2140/2 C 0 g 2209
2017-04-01 2017-04-01 Åby-10 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/4 D 3 15.3 132
2017-03-16 2017-03-16 Åby-3 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/9 D 0 15.2 933
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-4 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/11 D 7 18.4 605
2017-02-09 2017-02-09 Åby-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/8 D 6 17.1 234
2017-01-23 2017-01-23 Mantorp-2 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/10 C str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-8 Such A Surprise Such A Surprise   [v 8] 2140/3 D 5 16.9 346
2018-04-25 2018-04-25 Solvalla-3 Show Time Show Time   [v 7] 2140/5 B 3 15.7 251
2018-04-07 2018-04-07 Halmstad-6 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 2140/4 D 7 16.2 570
2018-03-25 2018-03-25 Åby-1 Quidditch C.D. Quidditch C.D.   [v 5] 2140/3 B 0 21.3g 725
2018-03-19 2018-03-19 Halmstad-1 Quidditch C.D. Quidditch C.D.   [v 5] 2640/5 B 0 g 108
2018-02-28 2018-02-28 Åby-3 Adamcadabra Adamcadabra   [v 8] 2140/5 B 0 20.9 366
2018-02-26 2018-02-26 Axevalla-5 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 2140/7 D 0 17.4 645
2018-02-01 2018-02-01 Åby-7 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 2140/7 C 8 16.3 1075
2018-02-01 2018-02-01 Åby-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 8] 2160/5 C 0 20.0g 514
2018-01-22 2018-01-22 Halmstad-1 Adamcadabra Adamcadabra   [v 8] 2160/5 C 8 22.1g 597
2018-01-18 2018-01-18 Åby-6 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 1640/4 D 0 13.9 742
2018-01-04 2018-01-04 Åby-9 Such A Surprise Such A Surprise   [v 9] 1640/6 D 0 14.6 733ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se