Per Henriksen V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Per Henriksen. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Per Henriksen har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2021-08-01 2021-08-01 Åmål-10 Outstanding O.* Outstanding O.*   [v 7] 2080/7 C
2021-08-05 2021-08-05 Åby-9 Merzan Merzan   [s 5] 1640/11 D

Nyheter för travkusk Per Henriksen


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande s..


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande solsken. Publiken och fick också bevittna finfina tävlingar av hög sportslig kvalitet, där avslutningen var omgångens clou. Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rivig inledning där Örjan Kihlström och Missle Hill gjorde allt vad de kunde för att hålla ut Click Bait. Men den sistnämnde är en startkatapult utöver det vanliga och tog sig förbi kort efter start. Click Bait inledde första 500 metrarna strax under 1.10 och Per Lennartsson fortsatte att hålla ett högt och jämnt tempo när han varvade på 1.09,7. Samtidigt hade Zarenne Fas fått en dryg inledning med tredjespår runt första sväng innan han nådde fram utvändigt om ledaren. Örjan Khlström gled ut från innerspåret i utgången av första sväng när han såg att Zarenne Fas kom farande och fick på så vis ett perfekt lopp i andra par utvändigt. I rygg på Missle Hill satt Vernissage Grif placerad efter att Alessandro Gocciadoro lyckats tråckla sig ut i andraspår tidigt eftersom han inte kunde vara med i startrusningen och kampen om ledningen. Vernissage Grif attackerade dryga halvvarvet från mål men då gick Örjan Kihlström ut framför med Missle Hill. Men Missle Hill hade inte sin bästa dag och när han knappt gick framåt styrde Gocciadoro på i fjärdespår med Vernissage Grif. Den italienske stjärnan flög fram över upploppet i en våldsam avslutning och lyckades fånga in tätduon kort före mål. En imponerande uppvisning på segertiden 1.09,7/1640a. Därmed är Vernissage Grif per automatik inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli. Förstapriset där är 1 609 000 kronor och Alessandro Gocciadoro har redan en häst som är inbjuden till storloppet och det är Alrajah One som blev klar tidigare i veckan. Femårige Alrajah One gör då sin första start på svensk mark.

Tapper tvåa efter tuff löpning
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Zarenne Fas som gjorde en kolossalt tapper insats efter den blytunga resan. Han tog sig förbi Click Bait precis före mållinjen i kampen om andraplatsen.
– Det blev en lite väl dryg inledning och tuffare än man hade hoppats på. Man är imponerad av hästen som höll så bra. Jag hade lite feeling in på upploppet att vi skulle kunna slå Click Bait men 100 kvar kom ju Gocciadoro, sa kusken Magnus A Djuse.
Per Lennartsson var nöjd med Click Baits insats och kommenterade tredjeplatsen så här.
– Han var lika bra som alltid men de andra två gick bättre. Han ligger på den här nivån och det är inte lätt att slå de andra hästarna. Den som vann fick en halvjobbig löpning och den som gick utvändigt slog oss ändå. Då får man bara acceptera att de andra var bättre, sa Per Lennartsson.
Fyra i mål blev Wild Love som återigen visade gryende form när hon satt fastlåst och fick chansen för sent.
– Jag vet inte om vi vinner men jag har norsken kvar, sa Kevin Oscarsson.

Strong Pepper upprepade fjolårets succé
Strong Pepper inledde V75-dagen i Årjäng i fjol och vann för Erik Adielsson från ledningen. Den norske femårige hingsten slog till även i år och vann V75-1 den här gången med Dagfinn Aarum i sulkyn. Hästen, som numera tränas av Hans Christian Holm, gjorde andra starten för året och vann från bakspår via en rejäl avslutning. Han satt sist utvändigt i fjärde paret och gick sedan med i rygg på den attackerande Barolo Roc ute i tredjespår och fick fin draghjälp i sista sväng. Ledande Upper Face blev ett lätt byte för Barolo Roc in på upploppet och denne kopplade greppet för ett ögonblick. Men han var utan chans att stå emot Baron Pepper den sista biten som avslutade riktigt bra till en lätt seger.

Populär hemmaseger gladde många andelsägare
Det blev en bejublad hemmaseger i V75-2 när Kristian Lindberg vann med sin egentränade Himalaya Sisu. På nytt banrekord dessutom. Hon satt en bit ner i kön från spår elva samtidigt som det var hårt tempo i täten där ledande Capital Gain C.C. tog emot favoriten Erv Zet på utsidan. Den sistnämnde var slagen in på upploppet och Capital Gain C.C. såg ett tag ut att gå mot seger. Men då kom Himalaya Sisu farande som skjuten ur en kanon och spurtade förbi den sista biten. Segertiden blev 1.11,4/1640a, vilket är nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Jag är jätteglad. Det var nära att hon skulle galoppera i början av upploppet och jag fick hålla tungan rätt i munnen. Hon hade mycket krafter kvar i det läget och de såg lite plågade ut där framme. Hon gör ett jättefint lopp och det har hon gjort flera gånger, säger Kristian Lindberg.
– Vi köpte henne på auktion och hon var trög och oinspirererad i början och då tänkte jag att varför köpte vi den här. Men sedan tände hon till och vi gjorde en andelshäst av henne. Så nu är det 60 andelar i hästen och många är från Årjäng och är här på plats. Det är jätteroligt att hon kan vara med på V75 och vinna på V75, sa Kristian Lindberg.

Sagan och segertåget för Rotate fortsätter
En häst som också såldes på auktion tidigare i år var Rotate och han har gjort stor succé för sin nya ägare och nya tränare Björn Goop. Hästen har rusat genom klasserna och tjänat över en miljon kronor bara i år. Nu kom den tredje fullträffen i V75 för Rotate när han tog hem Silverdivisionen, tillika den tredje avdelningen. Han öppnade snabbt bakom bilen och kunde glida till ledningen in i första sväng. Han fick tidigt Ivory Di Quattro på utsidan dit Rikard Skoglund omgående styrde på till ut på den första långsidan. Därmed fick Born Unicorn andra par utvändigt och i fjärde utvändigt satt Upstate Face. Born Unicorn travade dåligt i kurvorna och galoppen kom ut på den sista bortre långsidan. Istället var det Upstate Face som attackerade och gick en rejäl långspurt fram till andraplatsen. Men han kom aldrig hotande nära Rotate som höll undan till en säker seger.
– Det har varit en fantastisk resa med Rotate hela våren och sommaren och nu är han uppe i näst högsta klassen, silver, och det är helt otroligt. Det rullade på i ett skapligt tempo och det gick fort, 1.10, sista varvet och det är svårt att ha en speed i tusen meter. Men Rotate var ärlig och svarade, berömde Björn Goop.
Efter loppet meddelade Jägersros sportchef Mats Ahlkvist att Upstate Face har fått en inbjudan till Hugo Åbergs och att Adrian Kolgjini har tackat ja till den.

Norsk överraskning i kallblodsloppet
Det blev en rejäl överraskning i kallblodsloppet, V75-4, där Ask Major spurtade till seger för Åsbjörn Tengsareid. Storfavoriten Ulvåsen styrdes fram utvändigt om den ledande Järvsömalla dryga varvet kvar, men var slagen in på upploppet och stumnade den sista biten. Järvsömalla höll emot bra till andraplatsen men var chanslös att svara när norske Ask Major kom farande den sista biten och vann trots 20 meters tillägg.
– Det här var väldigt stort. Han är helt fantastiskt. Han visar hur bra han är när han är i ordning, sa Martine Wessel.
Skräll nummer tre kom i V75-5 där Fromheaven Idzarda spurtade vasst över upploppet och hann fram till en lätt seger för Jörgen Sjunnesson. En riktigt rejäl insats av hästen som tränas av Per Henriksen som har 19 hästar i träning.

Svecak Palema obesegrad hos Goop – som vann dubbelt på V75
Björn Goop tog en dubbelseger, inte bara som kusk utan även som tränare, när han styrde in Svecak Palema i den sjätte avdelningen. Stoet följde upp den imponerande segern i debuten från Goop i senaste starten, genom att vinna på nytt och är obesegrad i sin nya regi. Svecak Palema satt en bit ner i kön och fick långt fram till skrällen Iceland Radio när denne tog över i sista sväng och ryckte undan i flera längders ledning. Men Svecak Palema och Björn Goop gav inte upp och duon hämtade in meter för meter över ett upplopp som blev rafflande. Kort före mål hade hon fångat in den undflyende ledaren och svarade för en fantastisk prestation.
– Jag berömde faktiskt Magnus när vi passerade 100 kvar för att han körde snyggt och ryckte i precis rätt läge. Men min häst avslutade jättebra och var väldigt duktig, sa Björn Goop.
Sju rätt den här jackpotomgången på V75 gav 842 410 kronor. Sex rätt betalade 2955 kronor och fem rätt gav 207 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.Vårfavoriten (ingående i Kriterieser..


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.
Vårfavoriten (ingående i Kriterieserien) innehöll endast sju hästar vilket är en ganska vanlig syn i unghästloppen så här pass tidigt på säsongen.
I fjol vann Per Nordström båda avdelningarna i treåringsloppet på Solvalla, då med Önas Prince och med Tiny Rocket där den senare vann stonas uppgörelse.
2021 höll sig unghästexperten Nordström framme igen i den öppna klassen och kammade hem förstapriset 200 000 kronor.
Felix Orlando var trea i finalen av Svensk Uppfödningslöpning i fjol. Med en lugnare årsdebut innanför västen för någon vecka sedan var det dags för offensivare takter i loppet på Solvalla.
Jorma Kontio satt några hack innanför bakom bilens vinge och tog ledningen med Daven Port. Felix Orlando syntes dock direkt på utsidan och i mitten av den första kurvan rullade Timo Nurmos häst över i galopp och andrahandsfavoriten kunde ta över.
Första 500 meterna klockades till 1.10,0. Nordström fick sedan ta det lugnare i 500 meter och låta Felix Orlando pusta lite.
Strax innan varvningen lät Örjan Kihlström storfavoriten Chipper Kronos glida ut från plankan till positionen utvändigt ledaren men Svante Båths häst sågs aldrig med chans. 
Trean från Svensk Uppfödningslöpning gjorde ett gott dagsverke och höll undan till seger före starkt spurtande Indigo Sisu som bara var en halv längd efter i mål.
Segertiden 1.14,6 över 2140 meter, auto.
- Han sträckte verkligen på sig och det var full fart över mål. Han klarade det här med att resa riktigt bra. Vi håller på att skola in honom för att bli en riktig tävlingshäst inför alla större uppgifter som kommer, sade Per Nordström.
Vårfavoriten för ston kördes som ett av kvällen inledande lopp. Svante Båth gick segrande ur striden med Lacille Boko som kördes till seger av Ulf Ohlsson. Segerpremien 100 000 kronor.

Barfotapremiär gav effekt
Annat som hände på Solvalla var att Timo Nurmos trodde på ”bra chans” på förhand med Love Affair i stoloppet på över 1640 meter.
En del av optimismen hade sin grund i att det fyraåriga stoet fick springa barfota på alla fyra för första gången. Vilket gav avsedd effekt. Storfavoriten (39 procent) dirigerad loppet i fin stil från start till mål för Claes Sjöström.
Försöket till Guldklockan för lärlingar genomfördes utan dramatik sedan William Ekberg styrt till ledningen per omgående med favoriten Reven Dejavu. Jörgen Westholm, Ekbergs arbetsgivare, tränar.
Pierre Nyström bjöd stallets Riptide R.D. på en fin ryggresa i V86-8 och valacken tackade genom att spurta till seger på 1.13,2 över 2140 meter auto. En skräll modell större.

Coin Perdu i Xpresstayern
Solvalla körde saxat med Åbytravet där det inledande V86-loppet drog till sig det största intresset på förhand.
I Xpresstayern över 3140 meter var frågan hur åttaårige Shocking Superman stod till formmässigt i debuten för Robert Bergh. Skulle hästen kunna utmana storfavoriten Coin Perdu?
Svaret blev nej.
Erik Adielsson körde offensivt från dubbla tillägg med Coin Perdu och övertog ledningen efter 600 körda och dirigerade sedan i bländande stil.
Efter att ha inlett 2000 meter på 1.17,0 lät Erik Adielsson Svante Båths numera åttaårige ”unghäststjärna” stick undan på lätta hovar.
Robert Bergh lät Shocking Superman följa med sist i sexhästarsfältet. Försöket till avancemang på den sista bortre långsidan visade att det fattas en del i hästen. Nya tag på tisdag för Shocking Superman som då är anmäld till ett V64-lopp på Axevalla.

Joyo för hela slanten
Halmstadtränaren Svend Dyhrberg körde som att han hade bästa hästen i loppet i stoloppet för hästar med högst 275 000 kronor intjänat.
Femåriga Joyo (två procent på V86!) var fantastiskt fin igen efter ett mellanår i fjol. Dyhrberg styrde till ledningen efter 600 meter i en snabb öppning och höll sedan fältet bakom sig utan problem. Carl Johan Jepson bytte ut andra utvändigt mot dödspositionen med favoritspelade M.T.One Wish men kunde aldrig hota.
V86-7 blev ett händelserikt lopp där O.M.Faststeep spurtade till seger efter en smygresa till tränare Per-Ola Åkessons stora glädje.
Favoriten Harper Seabrook tappade aktionen och galopperade i sista sväng, och i samma veva kom luckan för Marc Elias och O.M.Faststeep som avgjorde på ett snyggt sätt.
En favoritseger blev det i den korta versionen av Xpresstayern, den över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson drog musten ur motståndet med Fromheaven Idzarda. Tuffa 1.13,0 första 1000 stoppade inte Åbytränaren Per Henriksens häst.
Åtta rätt på V86 delade ut 103 510 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.Vårfavoriten (ingående i Kriterieser..


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.
Vårfavoriten (ingående i Kriterieserien) innehöll endast sju hästar vilket är en ganska vanlig syn i unghästloppen så här pass tidigt på säsongen.
I fjol vann Per Nordström båda avdelningarna i treåringsloppet på Solvalla, då med Önas Prince och med Tiny Rocket där den senare vann stonas uppgörelse.
2021 höll sig unghästexperten Nordström framme igen i den öppna klassen och kammade hem förstapriset 200 000 kronor.
Felix Orlando var trea i finalen av Svensk Uppfödningslöpning i fjol. Med en lugnare årsdebut innanför västen för någon vecka sedan var det dags för offensivare takter i loppet på Solvalla.
Jorma Kontio satt några hack innanför bakom bilens vinge och tog ledningen med Daven Port. Felix Orlando syntes dock direkt på utsidan och i mitten av den första kurvan rullade Timo Nurmos häst över i galopp och andrahandsfavoriten kunde ta över.
Första 500 meterna klockades till 1.10,0. Nordström fick sedan ta det lugnare i 500 meter och låta Felix Orlando pusta lite.
Strax innan varvningen lät Örjan Kihlström storfavoriten Chipper Kronos glida ut från plankan till positionen utvändigt ledaren men Svante Båths häst sågs aldrig med chans. 
Trean från Svensk Uppfödningslöpning gjorde ett gott dagsverke och höll undan till seger före starkt spurtande Indigo Sisu som bara var en halv längd efter i mål.
Segertiden 1.14,6 över 2140 meter, auto.
- Han sträckte verkligen på sig och det var full fart över mål. Han klarade det här med att resa riktigt bra. Vi håller på att skola in honom för att bli en riktig tävlingshäst inför alla större uppgifter som kommer, sade Per Nordström.
Vårfavoriten för ston kördes som ett av kvällen inledande lopp. Svante Båth gick segrande ur striden med Lacille Boko som kördes till seger av Ulf Ohlsson. Segerpremien 100 000 kronor.

Barfotapremiär gav effekt
Annat som hände på Solvalla var att Timo Nurmos trodde på ”bra chans” på förhand med Love Affair i stoloppet på över 1640 meter.
En del av optimismen hade sin grund i att det fyraåriga stoet fick springa barfota på alla fyra för första gången. Vilket gav avsedd effekt. Storfavoriten (39 procent) dirigerad loppet i fin stil från start till mål för Claes Sjöström.
Försöket till Guldklockan för lärlingar genomfördes utan dramatik sedan William Ekberg styrt till ledningen per omgående med favoriten Reven Dejavu. Jörgen Westholm, Ekbergs arbetsgivare, tränar.
Pierre Nyström bjöd stallets Riptide R.D. på en fin ryggresa i V86-8 och valacken tackade genom att spurta till seger på 1.13,2 över 2140 meter auto. En skräll modell större.

Coin Perdu i Xpresstayern
Solvalla körde saxat med Åbytravet där det inledande V86-loppet drog till sig det största intresset på förhand.
I Xpresstayern över 3140 meter var frågan hur åttaårige Shocking Superman stod till formmässigt i debuten för Robert Bergh. Skulle hästen kunna utmana storfavoriten Coin Perdu?
Svaret blev nej.
Erik Adielsson körde offensivt från dubbla tillägg med Coin Perdu och övertog ledningen efter 600 körda och dirigerade sedan i bländande stil.
Efter att ha inlett 2000 meter på 1.17,0 lät Erik Adielsson Svante Båths numera åttaårige ”unghäststjärna” stick undan på lätta hovar.
Robert Bergh lät Shocking Superman följa med sist i sexhästarsfältet. Försöket till avancemang på den sista bortre långsidan visade att det fattas en del i hästen. Nya tag på tisdag för Shocking Superman som då är anmäld till ett V64-lopp på Axevalla.

Joyo för hela slanten
Halmstadtränaren Svend Dyhrberg körde som att han hade bästa hästen i loppet i stoloppet för hästar med högst 275 000 kronor intjänat.
Femåriga Joyo (två procent på V86!) var fantastiskt fin igen efter ett mellanår i fjol. Dyhrberg styrde till ledningen efter 600 meter i en snabb öppning och höll sedan fältet bakom sig utan problem. Carl Johan Jepson bytte ut andra utvändigt mot dödspositionen med favoritspelade M.T.One Wish men kunde aldrig hota.
V86-7 blev ett händelserikt lopp där O.M.Faststeep spurtade till seger efter en smygresa till tränare Per-Ola Åkessons stora glädje.
Favoriten Harper Seabrook tappade aktionen och galopperade i sista sväng, och i samma veva kom luckan för Marc Elias och O.M.Faststeep som avgjorde på ett snyggt sätt.
En favoritseger blev det i den korta versionen av Xpresstayern, den över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson drog musten ur motståndet med Fromheaven Idzarda. Tuffa 1.13,0 första 1000 stoppade inte Åbytränaren Per Henriksens häst.
Åtta rätt på V86 delade ut 103 510 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Den avdelning som bjöd på mest dramatik var V64-4. Loppets favorit Cash And Carry galopperade direkt från start och blev diskvalificerad. Bj&ou..


Den avdelning som bjöd på mest dramatik var V64-4. Loppets favorit Cash And Carry galopperade direkt från start och blev diskvalificerad. Björn Goop tog ledningen med andrahandsfavoriten Global Bellicosa som såg ut som en vinnare in på upploppet då hon plötsligt kastade sig i galopp. Segern gick i stället till Ulf Ohlsson och Stick Nudger, tränad av Per Henriksen. Ulf Ohlsson vann också V64-3 med Ulf Stenströmers Mill Cava.
Björn Goop gick inte lottlös. Royal Navy Neo (bilden) fick ett perfekt lopp i rygg på ledande Bag's Simoni som fick tuff press i ledningen. Royal Navy Neo gled med i rygg och när Goop valde att attackera så stack Royal Navy Neo ifrån och vann lätt på vassa 1.12,5a/2140 meter.
- Jag är nöjd med honom. Det var andra loppet efter vila. Han gillar när det är ett jämnt hårt tempo så loppet passade perfekt. Hästarna börjar hitta formen, det är inte på topp ännu, men jag är nöjd och det är bara början av säsongen, sade Björn Goop.
Sex rätt betalde 2 117 kronor, fem rätt 19 kronor och ingen utdelning på fyra rätt.

Joakim Brundin, Kanal 75


Halmstadamatören Johan Svensson låter mycket nöjd med stallets stjärna, men själv kommer han att missa årsdebuten.- Ja, jag blir..


Halmstadamatören Johan Svensson låter mycket nöjd med stallets stjärna, men själv kommer han att missa årsdebuten.
- Ja, jag blir hemma. Jag har Covid-19. Jag har legat däckad nio-tio dagar, men nu har det vänt sakta. Jag fick beskedet att det var Covid-19 i onsdags förra veckan. Det är skit. Det är ingen vanlig influensa och jag hade 40 graders feber när det var som värst. Nu är det mest hosta och lite feber.
Johan Svensson fyller 40 år i år och började jobba i travstall efter gymnasiet.
- Jag började hos Peter Untersteiner direkt efter skolan när jag var 19.
Vilka andra har du arbetat hos?
- Det är många, jag har jobbat hos Dan Widegren, Veijo Heiskanen, Olle Goop, Stefan Persson, Christina Medin. Pierre Svensson och så var jag även över i Kanada hos Per Henriksen 2005.

Tjänade nästan en miljon 2020
Johan Svensson bor i Varberg och tränar hästarna i Falkenberg, två kvällar i veckan jobbar han även som fritidsledare på en naturbruksskola.
På träningslistan finns fem hästar där Farlander Am är den stora stjärnan.
Den sexårige valacken fick sitt stora genombrott i fjol då han tjänade 949 000 kronor och vann hela fyra lopp på V75.
- Det är klart att han överträffade alla mina förväntningar. Jag fick in honom i träning i mars och tänkte att hoppas vi kan vinna nått lopp.
Farlander Am debuterade i sin nya regi i maj och vann tre segrar på raken innan det blev debut på V75 och ett andrapris hemma i Halmstad. Totalt blev det 7 segrar på 13 starter och hästen var på pallen 12 av 13 av starter.
Vad var höjdpunkten 2020?
- Det var när vi vann K.G. Bertmarks Minne på V75, den känslan är svårslagen. Tätt efter kommer segern i V75-finalen på Solvalla, säger Johan Svensson.
Om du skulle beskriva Farlander Am?
- Han är en okomplicerad, jättesnäll. Det är ingen häst som måste hävda sig, han bara är. Men sedan på tävlingsbanan blir han som förbytt. Då är det som att nått händer inom honom. Han fattar det här med tävling.
Hur har vinterträningen varit?
- Det har gått bra och han har tränat mycket styrka. Inför årsdebuten nu har han fått två banjobb. Det första gick han 1.24 i långvagn över 2 600 meter med mig själv och så i söndags gick han 1.17 full väg i sulky med Stefan Persson. Stefan var jättenöjd och hade inget att klaga på. Hästen ska även gå två lätta intervaller i dag (torsdag) och sedan är han redo.
Hur ser du på lördagens uppgift i V75-3?
- Visst ska han vara favorit. Jag ska inte sticka under stolen med att jag tror på bra chans, för det gör jag. Även om han så klart inte är på topp tror jag ändå han är starkast till slut. Det är klart det kan strula från bakspår men jag tror att han är en så pass mycket bättre häst.
Hur blir det med utrusning?
- Det blir barfota runt om, bike och öppet huvudlag. Han brukar gå med helstängt huvudlag med hål i men den växeln sparar vi.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


I fjol tampades Broadway Sun (V75-7) i de norska årgångsloppen och han tog sig till final i Norskt Travkriterium. Men han fick inte till det fullt u..


I fjol tampades Broadway Sun (V75-7) i de norska årgångsloppen och han tog sig till final i Norskt Travkriterium. Men han fick inte till det fullt ut och efter nio starter utan seger skickades han i höstas till Sverige och Per Henriksen.
- Det var Geir Vegard Gundersen som skickade hästen till mig och han sa att det handlar om en riktigt bra häst som han inte fick ut det bästa av. Därför ville han att jag skulle prova att få till det och det ser det ut som att vi har lyckats med än så länge, säger Per Henriksen.
Det är svårt att säga något annat än att Per Henriksen så här långt har lyckats med den fyraårige talangen. En tredjeplats i Sverigedebuten har följts upp med två överlägsna segrar från ledningen.
- Han har varit överraskande bra. Jag visste att han var bra men så bra som han var vid första segern visste jag inte. Då fick vi lite koll på honom och han var riktigt bra senast också.
Att Broadway Sun har gjort samtliga starter i Sverige över 2 640 meter har sin förklaring.
- Han är anmäld till derbyt i Norge så jag ville testa honom på lång distans.
Ett test som knappast kunde ha gett bättre besked. Vid första segern dundrade hingsten runt på kilometertiden 1.13,6. Det är bara två tiondelar sämre än det norska derbyrekordet, och det gjorde han på vinterbana.
- Det bådar gott inför säsongen. Så nu startar vi på lördag och är han riktigt bra på nytt tränar vi nog i ett par månader innan vi kommer ut i igen och satsar på de stora fyraåringsloppen.

”Riktigt hög potential”
Per Henriksen har tränat otaliga klasshästar under sin långa och framgångsrika karriär i Nordamerika. 1986 vann han Hambletonian med Nuclear Cosmos och 1999 slog hans Oolong till i Hambletonian Oaks. Med andra ord har han lite att jämföra med när han ska värdera Broadway Suns potential.
- Jag vet förstås inte riktigt eftersom han aldrig har varit trött och jag har inte heller haft honom så länge, men det klart att han har riktigt hög potential. Vi får se när han kommer ut under sommaren hur bra han duger mot de absolut bästa fyraåringarna i Skandinavien, men han är både stark och snabb och har redan visat att han har stor kapacitet.

Tror på seger
Jorma Kontio har skött tömmarna bakom Broadway Sun vid segrarna och på lördag kan hästen hjälpa honom att ta hem prestigefyllda V75 Champions, där fjolårets segerrikaste V75-kuskar slåss om mästartiteln. Utöver att fördela miljonerna över V75-spelarna utgör V75-7 det sjätte och avgörande loppet i kuskmatchen. Att distansen den här gången är 2 140 meter tror inte en segerviss Per Henriksen är någon nackdel.
- Det är nog snarare en fördel. Han är ju så startsnabb och jag tror nog att det ska till en riktigt bra häst för att slå honom.
Du spikar honom i tränartipset Fem tippar V75...
- Jag tror inte att de slår honom. Om allt går rätt till tycker jag att han borde vinna.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-08-13 2016-08-13 Åby-3 Eder Bob Eder Bob   [h 5] 2140/4 B 1 13.6 175
2020-12-28 2020-12-28 Halmstad-7 Manstone's Kitty Manstone's Kitty   [s 6] 2140/2 D 0 19.4 1388
2020-12-23 2020-12-23 Mantorp-4 FromHeaven Idzarda FromHeaven Idzarda   [v 4] 2140/6 C 7 16.5 775
2020-12-22 2020-12-22 Axevalla-5 Pique* Pique*   [v 6] 2160/15 C 7 18.2 360
2020-12-15 2020-12-15 Axevalla-5 Antes Victory Antes Victory   [v 8] 2140/11 D 0 22.6 680
2020-12-14 2020-12-14 Färjestad-1 Asa Always Ready Asa Always Ready   [s 3] 2140/12 D 6 17.7 830
2020-11-27 2020-11-27 Åby-4 Father Fashion Father Fashion   [v 3] 2140/2 D 6 16.7 957
2020-11-27 2020-11-27 Åby-5 Golden Evasion Golden Evasion   [s 4] 2140/7 B 7 16.0g 31
2020-11-27 2020-11-27 Åby-6 Imani Imani   [v 4] 2140/3 C 7 15.6 59
2020-11-25 2020-11-25 Åby-8 Pique* Pique*   [v 6] 2640/1 D 0 16.7 1823
2020-11-24 2020-11-24 Färjestad-1 Jersey Muscles Jersey Muscles   [s 4] 2140/7 D 5 15.3 88
2020-11-24 2020-11-24 Färjestad-6 Kjempetorsken Kjempetorsken   [v 8] 2180/8 C 0 32.7g 716
2020-11-24 2020-11-24 Färjestad-7 Stick Nudger Stick Nudger   [s 3] 2140/11 B 7 16.6 324
2020-11-23 2020-11-23 Halmstad-2 Asa Always Ready Asa Always Ready   [s 3] 2140/10 D 0 20.8g 133
2020-11-23 2020-11-23 Halmstad-3 Fowler Flap Fowler Flap   [s 3] 2140/9 C 5 18.1 864
2020-10-31 2020-10-31 Färjestad-3 Imani Imani   [v 4] 2640/2 C 0 g 20
2020-10-31 2020-10-31 Färjestad-8 Merzan Merzan   [s 4] 2140/5 D 3 16.5 238
2020-10-28 2020-10-28 Åby-7 Jersey Muscles Jersey Muscles   [s 4] 2140/10 C 3 14.8 121
2020-10-26 2020-10-26 Färjestad-1 Golden Evasion Golden Evasion   [s 4] 2140/2 D 0 15.9 143
2020-10-26 2020-10-26 Färjestad-4 Pique* Pique*   [v 6] 2640/5 D 5 16.5 522
2020-10-26 2020-10-26 Färjestad-7 Father Fashion Father Fashion   [v 3] 2140/12 C 0 18.8 925
2020-10-04 2020-10-04 Årjäng-9 Merzan Merzan   [s 4] 2640/4 D 0 20.0g 266
2020-10-03 2020-10-03 Åby-1 Mr Babalo Mr Babalo   [v 6] 2140/7 C 8 16.1 121
2020-10-02 2020-10-02 Axevalla-1 Imani Imani   [v 4] 2140/2 A 1 16.5 24
2020-10-02 2020-10-02 Axevalla-3 FromHeaven Idzarda FromHeaven Idzarda   [h 4] 2160/14 C 8 17.9 640
2020-10-02 2020-10-02 Axevalla-7 Justice Rhyme Justice Rhyme   [v 6] 1640/3 D 0 14.5 439
2020-10-01 2020-10-01 Åby-2 Father Fashion Father Fashion   [v 3] 2140/2 C 4 17.8 212
2020-10-01 2020-10-01 Åby-5 Manstone's Kitty Manstone's Kitty   [s 6] 2140/9 D 0 15.6 650
2020-09-21 2020-09-21 Halmstad-4 Pique* Pique*   [v 6] 2660/7 C 0 16.8 313
2020-09-21 2020-09-21 Halmstad-6 Imani Imani   [v 4] 2140/7 C 4 16.7 184
2020-09-21 2020-09-21 Halmstad-8 Manstone's Kitty Manstone's Kitty   [s 6] 2140/11 D 4 16.6 492
2020-08-27 2020-08-27 Årjäng-5 Easy Wind Easy Wind   [s 4] 2140/8 D str
2020-08-21 2020-08-21 Färjestad-2 Mr Babalo Mr Babalo   [v 6] 2140/7 D 0 17.6g 1161
2020-08-21 2020-08-21 Färjestad-5 Pique* Pique*   [v 6] 2640/9 D 0 15.9 187
2020-08-21 2020-08-21 Färjestad-9 Merzan Merzan   [s 4] 2140/9 C 0 20.2g 428
2020-08-20 2020-08-20 Åby-6 FromHeaven Idzarda FromHeaven Idzarda   [h 4] 2140/2 D 0 17.3g 289
2020-08-15 2020-08-15 Halmstad-2 Pique* Pique*   [v 6] 2140/10 D 1 14.4 83
2020-08-15 2020-08-15 Halmstad-3 Mr Babalo Mr Babalo   [v 6] 2140/12 D 2 15.3g 178
2020-08-15 2020-08-15 Halmstad-6 Listas Braveheart Listas Braveheart   [v 4] 2140/7 D 0 g 70
2020-08-07 2020-08-07 Årjäng-7 Merzan Merzan   [s 4] 2160/9 A 4 16.6 123
2020-08-06 2020-08-06 Åby-8 Asa Ready To Glide Asa Ready To Glide   [s 5] 1640/4 D str
2020-07-22 2020-07-22 Vaggeryd-4 Pique* Pique*   [v 6] 2140/11 D 7 17.2 55
2020-07-22 2020-07-22 Vaggeryd-5 Mr Babalo Mr Babalo   [v 6] 2140/9 D 2 15.8 255
2020-07-19 2020-07-19 Axevalla-3 Merzan Merzan   [s 4] 2140/9 C 0 g 207
2020-06-29 2020-06-29 Årjäng-1 FromHeaven Idzarda FromHeaven Idzarda   [h 4] 1640/4 C 1 15.1 114
2020-06-29 2020-06-29 Årjäng-4 Knock Nevis Knock Nevis   [v 8] 2140/4 D 0 16.2 1151
2020-06-29 2020-06-29 Årjäng-7 Merzan Merzan   [s 4] 2140/1 B 1 16.4 111
2020-06-24 2020-06-24 Åmål-10 Asa Ready To Glide Asa Ready To Glide   [s 5] 2080/11 D 0 14.0 423
2020-06-19 2020-06-19 Årjäng-1 Merzan Merzan   [s 4] 2140/11 B 7 19.5g 271
2020-06-19 2020-06-19 Årjäng-7 Souvenir d'Inverne Souvenir d'Inverne   [v 6] 2140/10 B 2 14.6 246
2020-06-18 2020-06-18 Axevalla-7 Heart of Courage Heart of Courage   [v 4] 2140/7 C 0 19.6 413
2020-06-18 2020-06-18 Axevalla-8 Bear My Prince Bear My Prince   [v 5] 2140/5 D 0 g 712
2020-06-15 2020-06-15 Mantorp-7 Father Fashion Father Fashion   [v 3] 2140/6 B str
2020-06-04 2020-06-04 Åby-1 Merzan Merzan   [s 4] 2160/11 A 0 16.8 209
2020-06-04 2020-06-04 Åby-4 Asa Ready To Glide Asa Ready To Glide   [s 5] 2140/1 C 5 14.8 70
2020-05-22 2020-05-22 Årjäng-6 Asa Ready To Glide Asa Ready To Glide   [s 5] 1640/2 B 1 12.9 84
2020-05-20 2020-05-20 Åby-1 Vallon Vallon   [v 4] 2160/11 D str
2020-05-20 2020-05-20 Åby-5 Merzan Merzan   [s 4] 2640/4 D 2 17.3 602
2020-05-14 2020-05-14 Åby-3 Merzan Merzan   [s 4] 2140/3 C 8 17.2 232
2020-05-14 2020-05-14 Åby-10 Alcantara Beech Alcantara Beech   [v 6] 2180/14 C 0 17.2 580
2020-05-05 2020-05-05 Axevalla-1 Vallon Vallon   [v 4] 2140/9 D 6 18.5 347
2020-05-05 2020-05-05 Axevalla-6 Alcantara Beech Alcantara Beech   [v 6] 2140/1 D str
2020-04-29 2020-04-29 Åby-4 Merzan Merzan   [s 4] 2640/2 D 5 17.7 1007
2020-04-28 2020-04-28 Axevalla-2 FromHeaven Idzarda FromHeaven Idzarda   [h 4] 2140/4 A 0 g 22
2021-07-16 2021-07-16 Årjäng-3 Beach Caviar A.F. Beach Caviar A.F.   [h 3] 2140/2 A 0 20.8g 37
2021-07-16 2021-07-16 Årjäng-7 Wilda H.R. Wilda H.R.   [s 5] 2160/9 C str
2021-07-16 2021-07-16 Årjäng-8 Merzan Merzan   [s 5] 2140/2 D 4 16.5 224
2021-06-29 2021-06-29 Axevalla-3 Merzan Merzan   [s 5] 2140/9 A 0 g 82
2021-06-29 2021-06-29 Axevalla-7 Kadabra Dream Kadabra Dream   [v 5] 2140/5 C 2 15.8 84
2021-06-19 2021-06-19 Vaggeryd-3 Digital Extension Digital Extension   [s 4] 2140/11 A 1 16.4 24
2021-06-19 2021-06-19 Vaggeryd-7 Give Me Five F.R.* Give Me Five F.R.*   [v 5] 2140/9 B 1 14.4 47
2021-05-23 2021-05-23 Vaggeryd-4 Lucky Point Lucky Point   [v 4] 2140/2 B 0 19.5g 27
2021-05-23 2021-05-23 Vaggeryd-8 Digital Extension Digital Extension   [s 4] 2140/6 A 0 g 18
2021-05-17 2021-05-17 Halmstad-2 Kadabra Dream Kadabra Dream   [v 5] 2640/1 D 0 g 301
2021-05-13 2021-05-13 Åby-5 Digital Extension Digital Extension   [s 4] 2140/2 C 2 15.9 148
2021-05-13 2021-05-13 Åby-9 Lucky Point Lucky Point   [v 4] 2140/11 B 4 16.7 45
2021-04-20 2021-04-20 Axevalla-2 Nuncia* Nuncia*   [s 4] 2140/7 D 0 17.6g 310
2021-04-14 2021-04-14 Åby-10 Kadabra Dream Kadabra Dream   [v 5] 2160/6 D 5 17.4 248
2021-04-13 2021-04-13 Axevalla-7 Digital Extension Digital Extension   [s 4] 2140/11 D 0 g 330
2021-04-12 2021-04-12 Färjestad-10 Nuncia* Nuncia*   [s 4] 2140/7 B 0 18.4g 151
2021-03-15 2021-03-15 Färjestad-5 Asa Always Ready Asa Always Ready   [s 4] 2140/7 C 5 18.7g 370
2021-03-08 2021-03-08 Halmstad-1 Asa Catchmeifucan Asa Catchmeifucan   [v 4] 2140/4 C 5 20.0g 558
2021-03-08 2021-03-08 Halmstad-4 La Grange La Grange   [h 7] 2660/5 C 5 14.7 595
2021-03-02 2021-03-02 Axevalla-2 Fowler Flap Fowler Flap   [s 4] 2140/9 C 0 g 460
2021-03-02 2021-03-02 Axevalla-3 Nuncia* Nuncia*   [s 4] 2140/3 B 0 59
2021-03-02 2021-03-02 Axevalla-6 FromHeaven Idzarda FromHeaven Idzarda   [v 5] 2140/1 B 3 16.4 122
2021-03-01 2021-03-01 Mantorp-7 Forecast U.S. Forecast U.S.   [v 5] 2180/14 B 0 18.2g 633
2021-02-21 2021-02-21 Örebro-4 La Grange La Grange   [h 7] 2680/8 D str
2021-02-20 2021-02-20 Årjäng-3 Forecast U.S. Forecast U.S.   [v 5] 2160/4 C 5 16.0 170
2021-02-11 2021-02-11 Åby-2 Cromwin Cromwin   [h 4] 2160/11 C 0 17.5g 792
2021-01-28 2021-01-28 Åby-1 Cromwin Cromwin   [h 4] 2160/9 B 0 18.1 375
2021-01-26 2021-01-26 Axevalla-11 Father Fashion Father Fashion   [v 4] 2140/4 D 4 18.8 198
2021-01-20 2021-01-20 Åby-6 Body Contact Body Contact   [s 5] 2140/1 D 0 18.5 1977
2021-01-18 2021-01-18 Färjestad-3 Manstone's Kitty Manstone's Kitty   [s 7] 1640/8 C 5 15.2 1254
2021-01-14 2021-01-14 Åby-1 Asa Catchmeifucan Asa Catchmeifucan   [v 4] 2140/7 B 5 19.3g 108
2021-01-14 2021-01-14 Åby-10 Father Fashion Father Fashion   [v 4] 2140/3 C 7 17.4 339
2021-01-11 2021-01-11 Färjestad-8 Father Fashion Father Fashion   [v 4] 2140/1 D 0 18.8 616
2021-01-06 2021-01-06 Åby-7 Pique* Pique*   [v 7] 2640/1 D 0 17.1 1496
2021-01-03 2021-01-03 Åby-1 Asa Catchmeifucan Asa Catchmeifucan   [v 4] 2140/6 C 5 17.4 481ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se