Pär Ländin V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Pär Ländin. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Pär Ländin har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Pär Ländin har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Pär Ländin


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.Overvik ..


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.
Overvik Prinsen, med sin karaktäristiska stil, kom till söndagens kallblodskriterium på Dannero som obesegrad och lämnade banan med ytterligare en etta i raden. Segern, värd en halv miljon kronor, blev till slut mycket lätt.
Björli Bolt, den på förhand kanske svåraste motståndaren, fick ledningen. Något som föranledde Vidar Hop i sulkyn bakom storfavoriten att köra fram utvändigt. Det drog ihop sig till kamp de båda emellan, men när ledaren plötsligt slog över i galopp mitt i sista kurvan, blev vägen mot segern betydligt enklare för Overvik Prinsen. Treåringen höll tungan rätt i mun över upploppet och vann med ett par längders marginal till godo på segertiden 1.27,3 över 2140 meter med autostart.
Bokli Leo och Geir Flåten blev tvåa, medan Jan-Olov Perssons Haslehaugens Loke knep tredjepriset.
– Det blev väl den utveckling som jag hade räknat med att det skulle bli. Jag vill köra utvändigt för att hålla ett jämnt tempo hela vägen, hästen är väldigt stark. Han tar sina små pauser ibland, men han hittar nya krafter och när Björli Bolt galopperade blev det väldigt enkelt, sa Vidar Hop efter sin andra seger i det svenska kriteriet.

Majblomster i en egen klass – på rekordtid
Majblomster visade sig överlägsen i Kriteriestoet.
Lillasystern till Stjärnblomster ordnade hur enkelt som helst en halv miljon kronor i det största mötet för treåriga kallblodsston. Mats E Djuse i sulkyn, såg till att blixtra till ledningen per omgående och höll tempot uppe. Loppets favorit, den dittills obesegrade Voje Lotta, fick den otacksamma uppgiften att trava först i andraspår och gav slaget förlorat i sista kurvan. Då uppenbarade sig luckan för Troll Sterkfaksine, som gjort resan i rygg på ledaren, men då denna olyckligt föll över i galopp 150 meter från mål var vägen vidöppen för Majblomster.
Segertiden var häftig, 1.26,4 över 2140 meter med autostart sänkte det svenska rekordet med tre tiondelar. För tränaren Jan-Olov Persson handlade det om den totalt sjunde segern i Kriteriestoet – och tredje raka.
– Det var imponerande. Hon är bra, men att hon skulle vara så här bra hade jag inte vågat hoppas på…, sa en rörd Jan-Olov.
Djuse och Persson gick också segrande ur Svensk Travsports Guldtäcke.
Ett lopp utspritt över fem volter som verkligen fick se en upplösning i publikens smak. Bäcklös Uriel, som hade favorittrycket på sig, hade lång väg fram till utbrytaren Klack Vidar som satt allt på ett kort i ledningen. Men på snabba hovar närmade sig Bäcklös Uriel hastigt – och fångade in den anförande jätteskrällen precis över mållinjen.

Axel Ruda spurtade starkast i Ådalspriset
Bergsåkers Pär Ländin fick jubla efter Ådalspriset.
Hans ögonsten Axel Ruda gavs av Ulf Ohlsson ett drömlopp i rygg på storfavoriten Gooner och kunde följa den samma när attacken sattes in. Axel Ruda fixade segergreppet i vida spår mitt på upploppet och höll säkert ifrån sig Diamanten som sent fick fritt och invändigt avslutade blixtrande.
– Det har varit ett kanonår för honom, ett genombrottsår. Inställningen har han alltid haft med sig, men i dag fick vi en förmånlig resa. Man måste ha turen med sig ibland, sa Pär Ländin.
Daniel Wäjersten överraskade direkt.
Stosprintern-finalisten Nycora vara bara streckad på sju procent i det inledande försöket till Diamantstoet, men kunde avgöra enkelt i spurten.
Det är en tuffing som Jenni Åsberg och Tomas Pettersson har i fyraåriga Wittgenstein.
Efter Klass 2-försöket var valacken tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha synat dödens och arbeta ned länge ledande Lion Brodde i det sista steget. Värt att notera är att segern var den 999:e i karriären för Tomas Pettersson. Jubileum inom kort, med andra ord.
Ett Klass 1-försök avrundande eftermiddagen på Dannero.
Segern till Invisible Sun, tränad och körd av Östersunds Per Linderoth, som kunde avgöra lätt och på rejält sätt efter att ha lett anfallet i tredjespår.
De som hittade 7 rätt på V75® belönades med 7361 kronor. 6 rätt 104 kronor och 5 rätt 15 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Global Attention var inte speciellt betrodd i V86-6. Det var nog inget som Jörgen Westholm brydde sig om. Han körde som att han hade bästa hä..


Global Attention var inte speciellt betrodd i V86-6. Det var nog inget som Jörgen Westholm brydde sig om. Han körde som att han hade bästa hästen och det visade sig vara helt rätt. In i första sväng övertog Global Attention ledningen och det gick undan. 1.07,5 första halvvarvet kostade det innan Westholm fick dra ner lite på tempot. På sista långsidan kom det hästar i vida spår, men Global Attention ökade på steglängden och kunde vinna bekvämt.
- Det hade gått för fort i inledningen, men sen fick vi skritta i 700 meter så då kunde vi återhämta oss lite. Han har blandat och gett och varit väldigt ojämn. Han går bara tungt i min sand och det har stärkt upp honom. Nu väntar vi på finalen, sa Westholm.

Obesegrad i år
Tre starter – tre segrar. Timo Nurmos Mellby Imperial har fått en flygande start i år. Det var många som ville ha ledningen och Magnus A Djuse bakom Mellby Imperial hade framfötterna främst och tog kommandot in i första sväng. Väl i ledningen så höll Djuse ett bra tempo och kom in på upploppet med luft till konkurrenterna, men Everon tillsammans med Claes Sjöström flög lågt och det var mållinjen som räddade favoriten.
- Det kändes väldigt bra hela vägen. Min slog inte av på takten utan det var Everon som spurtade väldigt bra. Jag hade en känsla av att vi hann undan, sa Magnus A Djuse.

Satte straffsparken
Omgångens jättefavorit Axel Ruda, tränad av Pär Ländin, hade en riktig straffspark tillsammans med Andreas Lövdal i Karl-Gösta Fylkings Minneslopp (V86-4). Någon större dramatik bjöds inte på även om Jesper Olsson bakom Aperfecttric försökte kuppa sig till ledningen varvet före mål. Lövdal var med på noterna och Axel Ruda åkte sedan undan till en mycket enkel seger med gott om krafter kvar.
- Det var enkelt. Man blev lite orolig 900 kvar om han skulle bli överrumplad, man tanker att va faan får han inte fart på grejerna, men det löste sig, sa Pär Ländin.

Dubbelt Lugauer
Conrad Lugauer tog en vattentät dubbelseger. Först så vann han den tredje avdelningen med Breidabliks Bombay. Efter en lite trevande start så körde Lugauer till ledningen efter 500 meter och sedan var Breidabliks Bombay bara bäst och vann utan att behöva visa hela sitt register.
Lika enkelt blev det för favoriten i V86-5. Humanity Pellini var bra med från start och kördes till täten in i första sväng. Sista varvet var det många av konkurrenterna som provade i spåren, men ett ryck i sista sväng räckte för att Humanity Pellini löste uppgiften utan större problem.
- Han var jättefin, stabil och bra från start. Han gick ett bra förstavarv och ett ännu bättre andravarv så det var jättebra gjort, sa Conrad Lugauer.

I övrigt på V86 noterades att…
...Johan Untersteiner körde påpassligt till ledningen dryga varvet före mål med favoriten i V86-inledningen Vinci Nice. I sista sväng såg ledaren oslagbar ut, men Amorcer Levallo avslutade sylvasst och det var med nöd och näppe Vinci Nice höll undan.
...Petter Lundberg skrällde med Embrace It (V86-2) körd av Petter Lundberg. Peter Pan var tapper utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern, men då fick Embrace It luckan och snuvade favoriten på segerns sötma meterna innan mål.
...Bo Westergaard ”stal” den sjunde avdelningen med Mook. Via ledningen i lugnt tempo så hade dansken loppet i sin hand hela vägen.
Åtta rätt på V86 gav 88 057 kronor, sju rätt 665 kronor och sex rätt 43 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


 5 december 2020. Då tog 4 Axel Ruda (V75-7) sin första STL-seger. Då var det i Klass 1. 9 april 2023. Nu på söndag, allts&arin..


 5 december 2020. Då tog 4 Axel Ruda (V75-7) sin första STL-seger. Då var det i Klass 1. 9 april 2023. Nu på söndag, alltså. Då gör den i dag sexårige valacken sin debut i högsta klassen, Gulddivisionen.
Framstegen den senaste tiden har tagits med utropstecken efter för Axel Ruda. Och formtoppen tycks hålla i sig.
– Ja, plus att han verkar ha utvecklats något enormt över vintern också. Jag tror att kastrationen som vi gjorde på hästen i fjol har börjat komma till sin rätt nu, det verkar ha gjort honom gott, säger Bergsåkerstränaren Pär Ländin.
I sin senaste start hade Axel Ruda möjligheten att stå för något närmast unikt.
Efter två raka segrar i Silverdivisionens final fanns chansen på att upprepa bedriften en tredje gång. Nu räckte det inte ända fram, Axel slutade trea med levererade en rykande avslutning längst ut i banan och klockades till i trakterna av 1.10 loppets sista 800 meter.
– Han spurtar ju bra mest varje gång nu och det är nog den bästa medicinen för honom; det är så han håller formen hela vintern, säger tränaren som fortsätter:
– Hästen tränas ju bara lugnt mellan starterna. Han har varit igång en längre tid och kommer få ta en paus när han börjar säga ifrån. Men det har han ju inte gjort än så länge i alla fall.

Gulddebut – och kval till Paralympiatravet
Silverdivisionen i all ära, men på söndag väntar det verkliga elddopet för hästen.
Axel Ruda är redo för debut i Gulddivisionen. Solvalla är skådeplatsen och det är den avslutande avdelningen av V75® Spring Race med Multijackpot.
Och vilken gulddivision som helst är det inte heller, det handlar om det andra deltävlingen i Paralympiatravet och högst kvalificerade konkurrenter står för motståndet.
– Ja, nu är det gulddebut och det ska bli roligt att se hur han står sig mot de här stora pojkarna. Får vi en bra löpning så tror jag väl inte att de springer ifrån honom, men samtidigt kanske jag inte tror att han kommer vinna heller.
Vad är en bra löpning då, om du skulle få välja?
– En vilsam resa fram till 300 meter kvar, det vore det optimala, allra helst på innerspår, men jag tror det blir svår att komma ned där nu.
Så det är inte så att du redan bokat biljetter till Paralympiatravet direkt?
– Nja hördu… men faktum är ju att han har så pass mycket poäng så det är väl inte helt omöjligt att vi har lite förtur och kan anmäla vårt intresse med honom dit i vilket fall. Det skulle vara roligt om han gjorde ett bra lopp här framöver, så det kan bli aktuellt.

Svårt att slå de största elefanterna
Oavsett utgång på söndag står klassklättaren Axel Ruda inför en spännande fortsättning.
– Jag tror att han kommer ta bra placeringar. Sedan får vi se om han kan ta ytterligare ett litet kliv i utvecklingen också. Det är svårt mot de här stora elefanterna som tävlar nu, de har en annan hårdhet och de är svåra att slå. Men sedan när det kommer till vintern och det är lite ”sämre” Gulddivisionen, om man får säga så, då tror jag kanske han kan räcka till vinst. Men vi får vara med och prova och försöka plocka fina pengar. I annat fall kanske det blir Frankrike; de har så mycket småbanor där med fina pengar, det är ju inte så mycket annat att välja på här i den här klassen, säger Pär Ländin som förutom att han är tränare, även är uppfödare och ägare.
Axel Ruda betyder mycket för dig, får man tro?
– Ja, herregud, det är den bästa hästen jag har i stallet och det är mycket han som driver runt verksamheten.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Axel Ruda (V75-2) har imponerat i vinter. Sexåringen har vunnit två raka finaler i silverdivisionen och eftersom han fortfarande står kvar i k..


Axel Ruda (V75-2) har imponerat i vinter. Sexåringen har vunnit två raka finaler i silverdivisionen och eftersom han fortfarande står kvar i klassen kan det bli en tredje innan han tar klivet upp i gulddivisionen. Vägen till tredje raka silverfinalen går via lördagens försök hemma på Bergsåker.
- Nu har vi haft turen och fått spår två, så jag är i dagsläget oerhört optimistisk, säger Axel Rudas tränare Pär Ländin i veckans avsnitt av podden V75® - lördag hela veckan.
De finns startsnabba konkurrenter med spår längre ut bakom startbilens vingar, men det är inget som oroar Pär Ländin.
- Jag har svårt att tro att någon av dem kommer förbi honom om Ohlsson laddar. Sedan känns det som att det inte gör något om de skulle komma förbi heller. Jag tror att vi har en bra chans även utvändigt.
Klartecken från tränarhåll alltså. På lördag får vi se om Pär Ländin har fog för sin optimism och om Axel Ruda kvalificerar sig för ännu en final i näst högsta klassen.

Kanal 75


Solvallatränaren Stefan Melander har köpt många hästar i Nordamerika. Chestnut Hill är en av dem. Men inför lördagens tä..


Solvallatränaren Stefan Melander har köpt många hästar i Nordamerika. Chestnut Hill är en av dem. Men inför lördagens tävlingar på huvudstadsbanan hade inte sexåringen gjort allt för mycket väsen av sig på svensk mark. Kanske lossnar det nu? Efter att lopp i tredje par invändigt och i rygg på ledaren spurtade han hem lördagens gulddivision.
- I sista sväng kändes det som att jag hade torrt spurtkrut och när luckan kom svarade han som en tiger. Jag ryckte tussarna men han sprang själv upploppet ner. Väldigt trevlig häst och när man vinner blir det ännu trevligare, kommenterade kusken Rikard N Skoglund.
Catarina Lundström, sambo med Stefan Melander, hade en förklaring till varför hästen slog till nu.
- När Nuncio flyttade från stallet klev Milligan’s School fram och blev kung. Och nu när Milligan’s har flyttat vinner den här.
Nuncio sprang in 28 miljoner kronor och Milligan’s School nästan 18 miljoner. Med 5,9 miljoner kronor på vinstkontot har Chestnut Hill en bit kvar till de siffrorna. Men kanske har hans tid som regent i stall Melander bara börjat...

Enkelt för hockey-hästen
Karriären har inte gått spikrakt för Borups Victory. Men till ishockeyikonen Mats Sundins och övriga delägares stora glädje har han hittat rätt sedan han i somras kom i träning hos Daniel Wäjersten. Två segrar och en andraplats på tre starter var femåringens facit inför finalen i bronsdivisionen, som han vann i överlägsen stil sedan han körts till ledningen efter ett halvvarv.
- Det var lite körning från början men det kändes väldigt bra efter 300-400 meter. Han kändes väldigt fin i travet och allting. Han kanske inte var lika rapp som senast men jag är ändå väldigt nöjd med honom, sa Bergsåkertränaren.

Kross i Margaretas
Claes Sjöström fick nöja sig med andraplatsen med Eddy West i gulddivisionen men i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker blev det en fullträff. Trots en obarmhärtigt tung slutrunda i tredjespår hade Bugatti Hall hjärta och lungor att tugga ner motståndet.
- Jag är supernöjd med hästen. Det var till och med ett par pinnhål bättra än vad jag kunde ha önskat mig, sa Solvallatränaren.
Övriga avdelningar i Margaretas Tidiga Unghästserie kördes utanför V75. Bland de treåriga grabbarna stod Vegas Wania i en klass för sig, loppet för treåriga ston vanns av Frustration och i de ett år äldre damernas uppgörelse skar Bikana Wine mållinjen som etta.

Vinnarskallar gjorde upp
Klass I-finalen bjöd på en rafflande upploppsstrid mellan Likeaboss och Bottnas Idol. Båda hästarna hade fått göra mycket arbete under vägen och visade härlig inställning när de kämpade sida vid sida den sita biten. Längsta strået drog Bottnas Idol.
- Han är ärlig och jag vet att han går hela vägen till mål, men Elias häst var bra den också, så det var ett roligt upplopp med två hästar som verkligen ville vara först, sa vinnarens tränare och kusk Preben Sövik.
Även klass II-finalen blev en uppgörelse i publikens smak. Marabou Brodda försökte rycka undan i ledningen och hade länge segern på gaffeln. Men bakifrån kom favoritspelade Chitchat med en visslande spurt och när mållinjen skars hade han nosen först.
- Han gjorde det riktigt starkt sista 700. Det är en riktigt fin häst och det är nog utveckling kvar i honom, sa Daniel Wäjersten om sin adept.
Pär Ländins Axel Ruda spurtade hem silverdivisionens final med Ulf Ohlsson i sulkyn och finalen av i diamantstoet gick segern till Ola Samuelsson-tränade Heroine Darling och Stefan Persson.
Det var jackpot på V75 och de som lyckades pricka in samtliga vinnare fick för det 778 460 kronor. Sex rätt delade ut 2 561 kronor och fem rätt 145 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Vi börjar med att kolla spårstatistik och med två årliga finalmeetings i huvudstaden under vintermånaderna finns underlag att j&aum..


Vi börjar med att kolla spårstatistik och med två årliga finalmeetings i huvudstaden under vintermånaderna finns underlag att jämföra resultaten med V75 på Solvalla under övriga året.
Alla uppgifter är hämtade från travfakta.se.

V75 Solvalla 2 140 autostart
Solvalla vinter (Solvalla totalt)

Spår 1: 12 (11)
Spår 2: 13 (11)
Spår 3: 6 (8)
Spår 4: 15 (15)
Spår 5: 10 (13)
Spår 6: 9 (8)
Spår 7: 9 (7)
Spår 8: 6 (7)
Spår 9: 4 (6)
Spår 10: 5 (5)
Spår 11: 13 (10)
Spår 12: 5 (6)

Andel spetsvinnare 38 (41)

173 lopp för vintern och 581 totalt är ett ganska lågt urval för denna typ av statistik varför siffrorna bör betraktas med försiktighet. Vi kan konstatera att det bästa utgångsläget bakom bilen när det vankas V75 på nationalarenan är spår 4 och att 11 är spåret varifrån man ska jaga skrällarna då det också visar högst ROI (119). Omvänt återfinns de sämsta spelobjekten från spår 9 (ROI 49) och 10 (ROI 36) varför eventuella nerstrykningar från 11 till 10 svårligen kan betraktas som positiva.
Att andelen spetsvinnare sjunker en aning på vintern är inget nytt.

Lugauer och Uhrberg lyckosamma
Då kikar vi på hur de större stallen brukar lyckas i dessa omgångar.

Resultat på V75 Solvalla under vintermånaderna (minst 20 starter).
Tränare segerprocent (ROI)

Conrad Lugauer 30 (ROI 179)
Thomas Uhrberg 26 (ROI 142)
Timo Nurmos 22 (ROI 94)
Flemming Jensen 15 (ROI 35)
Svante Båth 14 (ROI 68)
Daniel Redén 14 (ROI 58)
Adrian Kolgjini 13 (ROI 106)
Björn Goop 13 (ROI 46)
Stefan Persson 13 (ROI 225)
Ulf Stenströmer 12 (ROI 136)
Per Lennartsson 11 (ROI 80)
Johan Untersteiner 10 (ROI 93)
Stefan Melander 8 (ROI 40)
Robert Bergh 6 (ROI 23)
Leif Witasp 5 (ROI 45)
Roger Walmann 4 (ROI 34)
Jörgen Westholm 4 (ROI 54)
Petri Salmela 0 (ROI 0)
Peter G Norman 0 (ROI 0)

Conrad Lugauer och Thomas Uhrberg brukar lyckas extra väl när det vankas V75 på Solvalla under vintern och har båda hästar i lördagens omgång.

Formindex på samtliga tränare
Så till veckans stora undersökning, nämligen en titt på stallformen kring lördagens deltagare.
Formindex räknas ut efter stallets seger- och platsprocent i alla starter under december-januari denna vinter, ju högre tal desto bättre stallform.

Vinterform (minst 10 starter under december-januari)
Tränare formindex (ROI)

Daniel Wäjersten 139 (ROI 91)
Oscar Berglund 134 (ROI 104)
Anders Eriksson 123 (ROI 137)
Lars Wikström 122 (ROI 176)
Ola Samuelsson 115 (ROI 201)
Claes Sjöström 114 (ROI 150)
Conrad Lugauer 114 (ROI 97)
Per Lennartsson 113 (ROI 109)
Håkan K Persson 109 (ROI 136)
Johan Untersteiner 93 (ROI 132)
Preben Sövik 91 (ROI 164)
Emilia Leo 91 (ROI 85)
Hanna Forslin 87 (ROI 106)
Björn Röcklinger 86 (ROI 140)
Jörgen Westholm 86 (ROI 114)
Adrian Kolgjini 84 (ROI 192)
Hans Crebas 84 (ROI 67)
Pär Ländin 81 (ROI 146)
Robert Bergh 81 (ROI 73)
Thomas Madsen 80 (ROI 172)
Lisa Skogh 80 (ROI 119)
Jerry Riordan 80 (ROI 88)
Johanna Bodevind 77 (ROI 186)
Markus B Svedberg 77 (ROI 110)
Per Henriksen 77 (ROI 128)
David Persson 74 (ROI 105)
Joakim Lövgren 74 (ROI 40)
Petri Salmela 72 (ROI 67)
Stefan P Pettersson 70 (ROI 40)
Thomas Uhrberg 68 (ROI 71)
Björn Goop 68 (ROI 48)
Ola Åsebö 66 (ROI 66)
Lars I Nilsson 56 (ROI 45)
Tomasz Wisniewski 55 (ROI 97)
Mikael Selin 53 (ROI 51)
Eric Martinsson 53 (ROI 35)
Ante Lisell 49 (ROI 20)
Stefan Granlund 43 (ROI 152)
Stefan Melander 43 (ROI 0)
Christoffer Eriksson 41 (ROI 12)
Fredrik Persson 36 (ROI 41)
Hans R Strömberg 28 (ROI 37)

Daniel Wäjersten har hög seger- och platsprocent året runt, men brukar vässa siffrorna lite extra under barfotaförbudet. Den här vintern har inte varit undantag, däremot har spelarkollektivet vaknat och stallets hästar ger inte samma överodds som tidigare år.
Stall som däremot varit guldgruvor för sina följare är Lars Wikström, Ola Samuelsson, Adrian Kolgjini, Thomas Madsen och Johanna Bodevind – tränare som torde vara intressanta kandidater att leverera skrällar även på lördag.

För fullständighetens skull publiceras även tränarna som gjort färre än tio starter med uppmaningen att ta resultaten med en stor nypa salt.

Ej kvalificerade på grund av för få starter:

Tränare formindex (ROI)
Per Lindqvist 183 (ROI 88)
Niclas Westberg 150 (ROI 221)
Peter Johansson 126 (ROI 135)
Jimmy Dahlman 120 (ROI 337)
Sara Brodin 120 (ROI 140)
Rolf Gilljam 116 (ROI 356)
Petter Lundberg 100 (ROI 88)
Timo Nurmos 84 (ROI 17)
Lisa Skogh 80 (ROI 119)
Roy Atle Ruud Nilsen 40 (ROI 0)
Lina M Björk 22 (ROI 0)
Sten O Jansson 0 (ROI 0)
Erwin Bot 0 (ROI 0)
Thomas Åhlund 0 (ROI 0)

Repriser från i fjol?
Nedan listar vi lite kuriosa kring hästarna omgången och börjar med de som var med den här tävlingsdagen i fjol.

3 Kimi di Quattro (V75-5) tävlade i bronsfinalen där han agerade svagt från andra par utvändigt och slutade näst sist av de felfria. Hästen fick vila två månader efter den starten.
9 Eddy West (V75-3) startade i silverfinalen där han backades till sjätte ytter från spår 6 bakom bilen. Han vreds ut till attack redan efter ett varv, fick svar, och fullföljde fint som fyra via tredje- och fjärdespår.
7 Vacqueyras (V75-5) var ute i samma lopp, blev rejält avhängd från fjärde par invändigt och slutade sist av de felfria.
6 Spickleback Face (V75-3) var med i guldfinalen där han från bakspår tidigt styrdes fram utvändigt om ledande Global Adventure och knäckte denne, men blev nerspurtad av Hazard Boko och Ble du Gers.

V75-1
3 What A Winner har tagit sex av karriärens sju segrar på vintern.
4 Global Believer har tagit fem av karriärens sex segrar från ledningen.
6 Zinfandel är obesegrad i ledningen efter fem försök.
9 Jello W. ska tävla med amerikansk sulky och har 6/10 med den i Sverige, att jämföra med 0/8 i vanlig vagn.

V75-2
2 Laban Lagö, 5 Matadore och 6 B.B.S Avicii är alla anmälda med amerikansk sulky för första gången.
4 El Vego Khalifa startar efter mer än en månads uppehåll för första gången i karriären. Tränaren Ola Samuelssons hästar har 19 i segerprocent efter mer än 30 dagars vila sedan 2020, att jämföra med 17 totalt.

V75-3
6 Spickleback Face
kommer från sitt längsta uppehåll i karriären och har inte startat på över ett halvår. Tittar man på tidigare prestationer efter minst tre månaders vila så segrade hästen i debuten för Daniel Wäjersten i fjol. Tidigare comebacker har resulterat i ett tredjepris som storfavorit i årsdebuten 2018 och galopp i segerstriden också som klar favorit i årsdebuten 2020. Noterbart är att hästen aldrig vunnit på vintern i Sverige, men varit på pallen i fyra av sju starter.
7 Weekend Fun är en vinterspecialist som har 43 i segerprocent i Sverige under skotvånget, att jämföra med 25 totalt.

V75-4
1 Milan Boko
gör sin första start på svensk mark. Erwin Bot har 12 i segerprocent och ROI 62 på 197 starter som tränare i Sverige. Som kusk har han haft innerspår bakom bilen vid fem tillfällen och spetsat en gång.
3 Bottoms Up Broline är anmäld med amerikansk sulky för första gången. Det är också första gången hästen startar efter mer än en månads uppehåll. Timo Nurmos hästar har 28 i segerprocent efter minst 30 dagars vila sedan 2020, att jämföra med 30 totalt.
Att ledningen är extra mycket värd i lopp med unga hästar understryks av fältets samlade statistik från spets i Sverige: 20-3-1 på 24 starter

V75-5
1 Call Me Brodda
är segerlös i 15 starter med intervallet 21-30 dagar mellan loppen.
3 Kimi di Quattro är obesegrad i spets på sex försök.
5 Shapes (50 i segerprocent på vintern mot 17 totalt) 10 Axel Ruda (46 mot 19) och 11 Huddlestone (47 mot 28) är alla utpräglade årstidsspecialister.

V75-6
5 Miss Mighty
är obesegrad i spets på tre försök och har aldrig vunnit från någon annan position.
15 Heroine Darling gör sin första vinter i Sverige och verkar gynnas av skotvånget då hon har två segrar på tre starter.

V75-7
2 Gaylord Am
är obesegrad i spets efter fem försök.
3 Oskar Run är anmäld med amerikansk sulky för första gången.
8 Lucky Guy Boko ska tävla med amerikansk sulky för femte gången och har aldrig varit sämre än tvåa med den på.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-05 2016-11-05 Bergsåker-2 Harry Ruda Harry Ruda   [h 4] 2140/5 B 5 17.1 49
2016-11-05 2016-11-05 Bergsåker-1 Ella Ruda Ella Ruda   [s 5] 2140/11 C 0 19.0 401
2016-10-17 2016-10-17 Östersund-3 Ella Ruda Ella Ruda   [s 5] 2640/3 D 0 24.4g 1281
2016-10-06 2016-10-06 Bergsåker-5 Ella Ruda Ella Ruda   [s 5] 2660/12 D 6 17.0 1000
2016-08-06 2016-08-06 Solänget-9 Harry Ruda Harry Ruda   [h 4] 1646/8 A 0 g 52
2016-06-27 2016-06-27 Solänget-7 Ella Ruda Ella Ruda   [s 5] 2148/15 D 6 17.8 687
2016-05-25 2016-05-25 Solänget-7 Ella Ruda Ella Ruda   [s 5] 2168/7 D 4 17.6 135
2016-05-22 2016-05-22 Dannero-5 Ella Ruda Ella Ruda   [s 5] 3180/11 D 0 18.9 470
2017-09-17 2017-09-17 Solänget-9 Harry Ruda Harry Ruda   [h 5] 2660/8 B 4 17.1g 43
2017-09-02 2017-09-02 Dannero-4 Harry Ruda Harry Ruda   [h 5] 2160/6 C 2 15.8 149
2017-08-19 2017-08-19 Mariehamn-6 Elvis Ruda Elvis Ruda   [v 5] 2140/3 C 0 208
2017-08-19 2017-08-19 Mariehamn-8 Harry Ruda Harry Ruda   [h 5] 2160/7 C 0 218
2018-10-15 2018-10-15 Östersund-9 H.G.Mode H.G.Mode   [v 6] 2140/5 D 0 g 451
2018-05-21 2018-05-21 Bergsåker-7 H.G.Mode H.G.Mode   [v 6] 1660/7 D 0 g 275
2018-05-12 2018-05-12 Dannero-9 H.G.Mode H.G.Mode   [v 6] 1660/6 B 5 30.7g 81
2018-05-06 2018-05-06 Hagmyren-6 H.G.Mode H.G.Mode   [v 6] 1660/7 B 5 31.3g 227
2019-04-11 2019-04-11 Bergsåker-1 Willie Carr Willie Carr   [v 4] 2140/9 D str
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-8 Ridgehead Masato Ridgehead Masato   [v 6] 2140/5 C 0 21.8g 125
2022-12-06 2022-12-06 Umeå-6 Yasmine Ruda Yasmine Ruda   [s 3] 2140/1 B 0 26.0g 658
2022-11-11 2022-11-11 Bollnäs-4 Arabell Arabell   [s 4] 2140/2 C 6 21.5 776
2022-11-11 2022-11-11 Bollnäs-6 Axel Ruda Axel Ruda   [v 5] 1640/8 A 2 14.4 27
2022-10-30 2022-10-30 Hagmyren-7 Arabell Arabell   [s 4] 2140/1 C 7 22.5g 185



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se