V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2020-07-13 2020-07-13 Rättvik-5 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 2140/5 B

Nyheter för travkusk


Ordet ”Derby” är klassiskt i sportsammanhang. Men inom galoppen hör det hemma som mest - och har så gjort sedan den engelske Lord De..


Ordet ”Derby” är klassiskt i sportsammanhang. Men inom galoppen hör det hemma som mest - och har så gjort sedan den engelske Lord Derby gav sitt namn åt det engelska Derbyt (Epsom Derby) redan 1780.
Den svenska versionen har ridits på Jägersro sedan 1918. För närvarande dominerar ett fåtal tränare när det gäller att ta fram Derby-vinnande hästar.
En av dessa är Niels Petersen med stall på Övrevoll i Norge, som före gårdagen senast vann med hästen Nordic Defense 2018. En annan är Jägersros championtränare Lennart Reuterskiöld junior, vars makalösa antal hästar i årets derbyfält – fem stycken – imponerar ännu mer när facit blev att samtliga placerade sig bland de sju främsta.
De få som var på plats och de många som var uppkopplade elektroniskt, under rådande pandemi, fick se ett spännande upplopp. Men då hade den tidiga ledaren Bullof Wall Street redan lämnat övriga i tolvhästars-fältet, med enbart Lennart Reutersköld juniors främsta kort Yoker i släptåg.

”En enorm prestation”
Och även om dessa två stod i särklass och det blev en envig upploppet ner, så blev segern säker… Yokers nos var ungefär i höjd med Bullof Wall Streets svans, när hästarna gick i mål efter 2 400 meter på dirten.
– En enorm prestation, vi fick se två fantastiska hästar, konstaterade Niels Petersen ödmjukt direkt efter segern som resulterade i ett förstapris på 1 500 000 kronor.
Men jockeyn Carlos Lopez kunde inte hålla tillbaka superlativen:
– Amazing! Det känns faktiskt som att Bullof Wall Street visade ungefär 80 procent i dag, han har så mycket inombords… jag fick ruska i honom ganska tidigt. Det kändes nästan som att han var på väg att somna då, berömde Carlos den norsktränade treåringen.
Niels Petersen berättade vidare  att 2 400 meter egentligen är i längsta laget för att vara mitt-i-prick för Bullof Wall Street. Fortsättningsvis lär kortare lopp prioriteras.

”Var outstanding”
Yokers jockey Jacob Johansen kunde egentligen bara säga ”tack för god match”:
– Min häst gjorde vad han kunde. Hade inte Carlos Lopez ridit till ledningen direkt, så hade jag gjort det. Men jag kan inte klaga på något i dag. Hästen som vann var outstanding, analyserade Jacob.
Bent Olsen-tränade Grey Flash, riden av Elione Chavez, slutade trea från köposition efter en rejäl spurt.
Fyra blev Sel Sea och femma Marieappel, som delägs av travtränare Peter Untersteiner. Båda dessa tränas alltså av Lennart Reuterskiöld junior. Som Derby-förlusten till trots hade inlett dagen med tre segrar. Och som sett till helheten kunde bokföra en stark dag på jobbet rent ekonomiskt som plåster på såren (Junior vann även handicapen Derby Day Summer Cup med Gold Tyranny och hade flera placeringar, redan innan det var dags för Derbyt).

I Kirk gjorde tränare Berneklint rörd
Sveriges bästa sprinter I Kirk inledde Grand Slam 75-spelet med jackpot och vann Listed-loppet Zawawi Cup för Stall Berneklint i stor stil före Castro-stallets Breakdancer. Efter ledning från start till mål (trots lite försök till startbox-vägran före loppet).
– Han är helt otrolig, jag kan inte prata, sa tränare Susanne Berneklint som nästan var rörd till tårar efter segern.
Treåringen Nocentsinkentucky var också spelad till klar favorit och vann sitt sprintlopp, Derby Day Sprint för treåringar, över samma distans – på en tid som bara var ett par tiondelar sämre än I Kirks.
Tränare Francisco Castro upprepade vad han hade sagt redan innan treåringsloppet:
– Han är nästa I Kirk, i alla fall från nästa år när han är fyra!
Margareta Wettermarks Minneslöpning för den äldre stoeliten vanns av förra årets danska derbyvinnare Queen Rouge och Oliver Wilson, men först efter att målettan Nouvelle Lune med Dale Swift flyttats ner för att ha brutit ut och vinglat på upploppet.
Malmö Stads Pris (tidigare Sofierolöpning) bjöd på dagens målfoto, men Bent Olsens Nascetta och Elione Chaves fick till slut segern före hemmahästen och skrällen Hot Bagatelle.
Många fick 7 rätt, som gav under tusenlappen… och det blev en ny femrättsjackpot på Grand Slam 75.

Robert Okpu, Kanal 75


Under söndagen kördes det uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet i Östersund.I det inledande försöket utspelade det ..


Under söndagen kördes det uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet i Östersund.
I det inledande försöket utspelade det sig stor dramatik. Den jättestora favoriten och segermaskinen Grisle Odin G.L. galopperade i spetskörningen kort efter start. Han tappade mycket mark innan Öystein Tjomsland fick ner honom i trav igen i första kurvan. Tjomsland körde sedan offensivt och dundrade på i spåren efter galoppen men blev utsvarad i tredjespår varvet kvar och kort senare kom en ny galopp. Grisle Odin G.L. fick därmed sina chanser spolierade och han galopperade sedan ytterligare en gång och blev därmed diskvalificerad.
– Han var väldigt hissig hela dagen och det var tre omotiverade galopper som jag ser det. Det är ju en häst som nästan aldrig har galopperat i varken träning eller i tävling. Min första tanke är att han är irriterad i munnen och vi får kolla upp honom. Det känns skit det här, sa en besviken Öystein Tjomsland.
Vann loppet gjorde istället skrällen Kinge Svarten, som tränas av Frode Hamre, och som kördes av Vemund M Drolsum efter ledning runt om. Segertiden blev 1.26,4/2140a och tvåa blev Jan-Olov Persson-tränade Fräcke Prins som kom tillbaka starkt efter en galopp sexhundra meter kvar för Mats Djuse.

Revansch med överlägsen vinnare
Öystein Tjomsland tog dock gruvlig revansch i det andra uttagningsloppet och styrde in sin egentränade Havglimt till en överlägsen seger. Hästen var förkrossande överlägsen från ledningen och imponerande våldsamt. Tjomsland drog i ett stenhårt tempo och segertiden stannade på fantastiskt 1.23,8 över 2140 meter med bilstart. Tvåa på ett behörigt avstånd blev Bäcklös Uriel som fullföljde starkt efter en resa utvändigt om ledaren.
Öystein Tjomsland har vunnit Svenskt Kallblodsderby två år i rad, Philip Ess 2018 och Nordsjö Odin 2019. Nu har han toppchans att göra det igen med Havglimt. Trots att förhandsfavoriten Grisle Odin G.L. blev utslagen.
Tjomsland fick dessutom med ytterligare en häst i det tredje uttagningsloppet. Det var Grisleprinsen G.L. som blev tvåa bakom en mycket bra Järvsö Elling som vann enkelt för ledningen för Magnus A Djuse. Segertiden blev 1.25,3/2140a. Tränar gör Jan-Olov Persson som därmed fick med två hästar till derbyfinalen.

Svenskt rekord av Alfa Lina
Öystein Tjomsland tog även hem det första uttagningsloppet till Derbystoet när han ledde från start till mål med Sjö Stjerna. Däremot fick Tjomslands favorit Brenne Berna sträcka vapen mot Alfa Lina, där tränaren och kusken Lars-Erik Karlsson fick lite revansch efter att hans Alf Linus som galopperade bort en finalplats till Derbyt i utgången av sista kurvan i sitt försök. Alfa Lina tog tidigt han om ledningen och vann på det nya svenska rekordet, 1.25,4/2140.
Öystein Tjomsland blev till slut ändå dagens man på Östersunds-travet, trots debaclet med Grisleodin G.L. I det avslutande uttagningsloppet styrde han in sin egentränade Norheim Borka till en överlägsen seger. Det var stor uppvisning och totalt fick Tjomsland med tre hästar till Derbystoets final.
Finalerna i Kallblodsderbyt och Derbystoet avgörs i Östersund onsdagen 22 juli. Förstaprisen i loppen är 700 000 kronor respektive 450 000 kronor.

Svenskt Kallblodsderby final
2140 meter autostart:

Häst – Tränare
1) Kinge Svarten (Frode Hamre)
2) Järvsö Elling (Jan-Olov Persson)
3) Havglimt (Öystein Tjomsland)
4) Bäcklös Uriel (Niklas Blom)
5) Björn Bork (Göran Antonsen)
6) Mustang (Lars-Erik Karlsson)
7) Buska Blyg (Robert Bergh)
8) Voje Piril (Jan Kristian Överdal)
9) Grisleprinsen G.L. (Öystein Tjomsland)
10) Fräcke Prins (Jan-Olov Persson)
11) Oss Can (Lovisa Canneryd)
12) Mjölner Loke (Jan Roar Mjölneröd)

Derbystoets final
2140 meter auto:

Häst – Tränare
1) Alfa Lina (Lars-Erik Karlsson)
2) Norheim Borka (Öystein Tjomsland)
3) Sjö Stjerna (Öystein Tjomsland)
4) Stommens Berta (Mikael Linderoth)
5) Briskeby Anna (Dag Erik Raastad)
6) Holter Oda (Jerker Bjurman)
7) Järvsö Majlis (Jan-Olov Persson)
8) Guli Anna (Stefan Johansson)
9) Theofaksa (Karen Kvåle)
10) Brenne Berna (Öystein Tjomsland)
11) Lyngås Alfa (Erik Killingmo)
12) Tigerlilje (Tiffany Wistrand)

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Lördag kväll kördes det stora tävlingar på Meadowlands utanför New York. I det stora fyraåringsloppet Graduate Series blev ..


Lördag kväll kördes det stora tävlingar på Meadowlands utanför New York. I det stora fyraåringsloppet Graduate Series blev det en ny succé för segermaskinen Gimpanzee. Superhästen har fått en kanonstart på den här säsongen och nu kom den tredje raka segern. Brian Sears körde tidigt till ledningen och Gimpanzee vann lekande lätt i imponerande stil. Segertiden blev 1.08,9/1609a och förstapriset var 125 000 dollar. Äger gör Courant AB och SRF Stable. Stallkamraten Reign of Honor spurtade in till andraplatsen och därmed blev det en riktigt bra kväll för tränaren Marcus Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


V75-omgången i Årjäng avslutades under en minst sagt växlande väderlek. Inför den sjätte avdelningen öppnade sig himle..


V75-omgången i Årjäng avslutades under en minst sagt växlande väderlek. Inför den sjätte avdelningen öppnade sig himlen och loppet slutfördes under en ursinnig hagelskur. Det kom ett gigantiskt skyfall över banan vilket gjorde underlaget besvärligt. Men lagom till att huvudloppet skulle gå, Årjängs Stora Sprinterlopp i V75-7, slutade det regna och solen sken istället. Och är det någon som solen skiner på för tillfället så är det Stefan ”Tarzan” Melander och hans hästar. I fredags kväll blev han unik som tränare och kvalade in hela fem hästar till Stochampionatet. Nu tog han även hem Årjängs Stora Sprinterlopp när Milligan’s School vann i imponerande stil för Ulf Eriksson. Detta på den strålande tiden 1.09,8 under rådande omständigheter. Milligan’s School säkrade därmed även en plats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro om drygt två veckor.
– Hästen är fantastiskt duktig och det är även kusken, Uffe Eriksson. Han kör ”Mille” jättebra och de kommer verkligen bra överens, säger Stefan Melander som själv sitter i traktorn och sladdar banorna hemma på gården utanför Enköping när vi ringer upp.

Fjärde segern som tränare i storloppet
Det här var fjärde gången som Tarzan vann Årjängs Stora Sprinterlopp som tränare. Tidigare har Igor Brick vunnit två gånger och så en seger med Nuncio.
– Det är ett stort och väldigt fint lopp att vinna. Att springa 1.09,8 och vinna på det sättet är väldigt bra gjort. Men Milligan är en riktig hedershäst. Kolla hans racingcard i fjol hur många lopp han vann, och nästan alla var väl i V75. Han var den som vann flest SHL-lopp och har vunnit många stora lopp genom åren.
– I vintras så misslyckades han i Frankrike men fick också två omöjliga lopp där nere. Sedan hade vi ju tänkt starta i Östersund, Boden och Oslo men fick inte vara med. Detta trots att han var titelförsvarare i Jämtlands Stora Pris från i fjol. Men jag sa till Cattis att det kanske var lika bra, för nu har han bra form till sommarens alla stora lopp istället.
– Han är en riktig kung och han har till och med blivit hingstig numera. Han tycker själv att han är kungen på gården, och det är han väl också efter att Nuncio åkte härifrån, säger Melander.
Vad säger du om fredagens succé i kvalen till Stochampionatet?
– Det var också fantastiskt, helt otroligt. Jag hade så dåliga startnummer med hästarna och på förhand var jag nöjd om vi bara skulle kunna få insatsen tillbaka. Men jag hade jättebra kuskar som körde så bra och de var etta och tvåa.
Blir det något firande i kväll efter alla framgångar?
– Nej, Cattis kommer hem om tre timmar och då sover jag. I natt ska jag upp och titta på ”Apan” (Gimpanzee) som startar på Meadowlands, så jag måste ställa klockan. Det blir spännande att se.

Ett starkt norskt löfte inledde och imponerade
Det blev återigen en favoritbetonad V75-omgång där sju rätt betalade 18 607 kronor. Sex rätt gav 116 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blev det återigen jackpot på V75 och det innebär att det finns en ny saftig pott att spela om den kommande lördagen på Axevalla.
V75 inleddes med en imponerande favoritseger i norske Strong Pepper som tog fjärde raka segern. Erik Adielsson körde offensivt och pressade sig resolut till ledningen efter ett halvvarv, trots att ledande Global Venture och Peter Untersteiner försökte svara. Strong Pepper fick sedan inte vara i fred i täten. Varvet kvar kom Imagine Boko fram på utsidan och tryckte upp farten. Men den fyraårige hingsten försvarade sig storstilat hela vägen. Han visade upp en härlig styrka och inställning när han bara gled ifrån till en lätt seger. Mellby Granat spurtade vasst till andraplatsen men var utan chans att nå Strong Pepper, som tränas av Rune Flaskerud. Det här är helt klart ett stort löfte och en stjärna i vardande.

Lipstick Tooma lämnade de andra
Det stora stallskriket Lipstick Tooma gjorde hästen till andrahandsfavorit när det hela var färdigt. Det visade sig minst sagt vara befogat. Det femåriga stoet gjorde andra starten för sin nye tränare Daniel Redén och bjöd på en härlig uppvisning. Trots en resa mestadels utvändigt om ledaren stack hon bara ifrån till en överlägsen seger. Lipstick Tooma avslutade sista varvet efter 1.11,5 och bara lämnade hästar bakom sig som har tjänat över en miljon kronor. En häftig utveckling hos tränare Redén och hon blir onekligen intressant att följa framöver.

Fort Knox föll – men Vagabond Bi höll
I V75-3 blev det favoritfall när Fort Knox på nytt galopperade bort sig. Men det såg bra ut i det längsta när Björn Goop körde till ledningen på första långsidan. Den utvändige The Real Star var het och höll tempot uppe till 1.14 första 2000 metrarna. I sista kurvan kom Vagabond Bi farande med en hastig attack och gick i närkamp med Fort Knox. Den sistnämnde hade fortfarande greppet när Goop ryckte tussarna mitt på upploppet. Men kort senare kom den försmädliga galoppen. Ingen skugga dock över Vagabond Bi som gick ett riktigt bra slutvarv och var rejäl vid segern, den här gången barfota runt om. I sulkyn satt Ulf Ohlsson och tränar gör David Persson. Överraskningen var därmed ett faktum.
– Vi har väntat lite på det här, både jag, skötaren och ägaren. Även spelarna tror jag. Det var skönt att få sätta pricken över i:et. Han har varit med där framme och krigat varje gång utan att få vinna. Det var kul, han fick gå tidigt först också, sa David Persson.

Åsrud Vilja bäst i kallblodsduellen
Vem är det bästa kallblodsstoet i världen, var frågan inför V75-4. Det var bäddat för en duell mellan Ulsrud Tea, som har vunnit 86 lopp i karriären, men hon fick sträcka vapen mot den lika fantastiska Åsrud Vilja. Örjan Kihlström parkerade utvändigt om ledande Trö Hera och låg lugn där på utsidan. När Ulsrud Tea attackerade från tredje par utvändigt sexhundra meter kvar höll Örjan ut denne i tredjespår genom hela sista kurvan. Han ryckte tussarna ur hästens öron in på upploppet och Åsrud Vilja stegade undan till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.21,7/2160, vilket är nytt banrekord för äldre ston. Överbetyg även till Ulsrud Tea som spurtade in till andraplatsen på 1.21,9.

Hejdlös startgalopp för Civilon
I V75-5 galopperade storfavoriten Civilon hejdlöst direkt från spår nio bakom bilen. Han tappade så pass mycket att han var snabbt borta ur leken. Istället behöll Slippery Runway ledningen från innerspåret och såg länge ut att gå mot segern. Men Björn Goop hade serverat Pine Muscle en perfekt resa i rygg på ledaren, och när luckan kom inne på upploppet avgjorde Pine Muscle kort före mål.

Dubbelseger för Goop
Björn Goop har verkligen kanonform på sitt stall och styrde även in vinnaren i V75-6. Detta genom sin egentränade Zap di Girifalco som Björn sände fram till dödens med för att syna den ledande Harran Boko som efter en 1.10-öppning fick dämpa tempot rejält. Himlen öppnade sig och det blev rena skyfallet inför loppet och när upploppet nalkades kom det dessutom en rejäl hagelskur. Men Zap di Girifalco brydde sig inte nämnvärt och han kopplade greppet på Harran Boko och vann i övertygande stil.
– Det gjorde faktiskt ont, det var stora kulor som kom, stora hagelbitar, sa Björn Goop.
– Jag är nöjd med inställningen på min häst. Det var tufft att gå utvändigt när ”Connie” drog i hårt tempo sista varvet. Men han hade rätta skallen att gå förbi, berömde Björn Goop.

Michael Carlsson, Kanal 75


Admiral As inledde det här året med två raka segrar innan han kvalade in till Kungapokalen via en fjärdeplats vilket var imponerande efter..


Admiral As inledde det här året med två raka segrar innan han kvalade in till Kungapokalen via en fjärdeplats vilket var imponerande efter en inledande galopp. Han spurtade kanske snabbast av alla i finalen till sjätteplatsen efter att ha suttit långt ner i kön. Näst senast galopperade Amiral As bort en andraplats bakom Ecurie D. kort före mål, och senast blev det även då galopp i Rättvik.
– På Solvalla näst senast fanns det förklaringar, men senast på Rättvik ”tappade” han ett bakben och efter det gick vi igenom hästen ordentligt, berättar Reijo Liljendahl för Travronden.
Veterinären hittade en lös benbit i en bakkota som opererades bort.
– Han rör sig redan för fullt, men det kommer nog att ta fram till slutet av september innan hästen kan vara tillbaka på tävlingsbanan, om nu allt går som det ska.
– Det är en väldigt bra och viktig häst för min del. Så man är rädd om honom. Admiral As var inkvalad till finalen av Norrlands Grand Prix nu på torsdag, men där blir det förstås ingen start. Vi får sikta mot Breeders Crown i november istället, säger Reijo till facktidningen.
Admiral As har hittills tagit åtta segrar på 14 starter och sprungit in 589 500 kronor.

Kanal 75


Det skulle komma att bli Tarzan-show när uttagningsloppen kördes under fredagskvällen på Axevalla. Att få med fem hästar till fi..


Det skulle komma att bli Tarzan-show när uttagningsloppen kördes under fredagskvällen på Axevalla. Att få med fem hästar till finalen där det bästa och starkaste fyraåriga stoet ska koras har ingen lyckats med tidigare. Men Stefan Melander hade verkligen lyckats och hade till och med en sjätte häst på gaffeln, som dock blev infångad kort före mål.
Den som sticker ut mest i Tarzans femling är givetvis Ganga Bae som hade uppvisning för Jorma Kontio. Hon fick tidigt överta ledningen från spår åtta bakom bilen i sitt försök och sedan var hon helt överlägsen. Det jättefina stoet behövde inte förta sig för att vinna med gott om krafter kvar och blir en av dom som gör upp om segern även i finalen. Ganga Bae såg fantastiskt fin ut och fick spår fem i finalen när startspåren lottades.
De övriga fyra Melander-tränade hästarna som kvalade in till finalen gjorde det via seger för Residual Thrust, som spurtade vasst för Erik Adielsson och vann lätt, samt via andraplatser för Sideslip, Digital Literacy, och Fuel Burn.
– Men i mitt huvud jag just nu mest förbannad över att inte Digital Download kvalade in, kommenterade Tarzan i ATG Live efteråt med sedvanlig glimten i ögat.
– Närå, det var helt otroligt, en fantastiskt kväll. Jag tänkte anmäla åtta ston men satte dit den nionde fem minuter före anmälningsstopp. En häst (Digital Literacy ) som Örjan Kihlström vann ett P21-lopp med för inte allt för länge sedan. Det hinner hända mycket med hästarna på kort tid ibland i den här åldern, fortsatte Melander.

”Diana Zet är fantastisk – en enorm inställning”
Kullens drottning så här långt, Diana Zet, hade inga problem att infria sitt favoritskap för Örjan Kihlström. Hon behöll enkelt ledningen från innerspåret bakom bilen och dirigerade varje meter av loppet efter att ha fått bestämma i lugnt tempo. Diana Zet stack undan enkelt den sista biten när Kihlström lättade lite på tömmarna och vann med en hel del krafter kvar. Tränaren Daniel Redén stod vid sidan och var mycket nöjd över att fjolårets vinnare av Svenskt TravOaks och årets vinnare av Drottning Silvias Pokal nu är i final.
– Hon är säker. Hon var blek förra gången och är inget träningslejon hemma för där är hon hur lat som helst och tar det piano. Men så fort man säger åt henne så tänder hon till. Hon är fantastiskt att kunna veta när det är något extra på gång. Jag provade exempelvis att dra urryckarna till den här starten men det hände inte så mycket. Men hon har en enorm inställning och vet när det är dags, sa Daniel Redén och konstaterade att den extra växeln med urryckarna blev sparad till finalen.
Daniel Redén fick övrigt med två hästar till finalen då Award Kronos spurtade in vasst som tvåa bakom Ganga Bae.

Waiting Hill Hall från dödens
Annars inleddes kvalkvällen med att Steen Juul vann det första uttagningsloppet med egentränade Waiting Hill Hall. Han körde fram utvändigt om ledande No Limit Queen (som fått öppna tufft med 1.09,2 första 500 och 1.13,1 första 1000) och kopplade enkelt greppet till slut. En rejäl insats och plusbetyg även till tvåan No Limit Queen som höll tappert. Här galopperade storfavoriten Alaska Kronos bort sig i första sväng.

Skandalstart – ”Solklar omstart”
I det andra uttagningsloppet galopperade favoriten Ghostintheshell direkt bakom bilen för Rikard N Skoglund som var mycket irriterad efter loppet och hävdade att det skulle ha varit omstart.
– Jim Oscarsson tog en flygande start och min häst blev rädd och galopperade. Det var solklar omstart och går att jämföra med Maradonas mål med handen i ett fotbolls-VM för en massa år sedan, sa Rikard N Skoglund.
Även Axevallas huvudstarter erkände misstaget att inte blåsa omstart när Jim Oscarssons häst släpade bakom bilen. Och han bad om ursäkt när han intervjuades efteråt i ATG Live.
Nu vann istället Mahma Lane för sin tränare Peter Untersteiner. Hon var med i körningen från start men Untersteiner valde att krypa ner i rygg på ledande Dontlooseallmoney. Luckan kom perfekt i utgången av sista kurvan och Mahma Lane spurtade till en mycket lätt seger.

Enkelt för American Hill – vann även spårlottningen
American Hill var favorit i sitt försök och vann hur enkelt som helst för sin tränare Conrad Lugauer. Han hittade ett perfekt slagläge i andra par utvändigt med sin häst från svåra spår åtta bakom bilen. När attacken sattes in via tredjespår runt slutkurvan bet det bra och American Hill avgjorde enkelt utan att behöva gå i botten till slut. Conrad Lugauer drog också vinstlotten i finalen och fick bricka ett med sin startsnabba häst.
Finalen i Stochampionatet avgörs söndagen den 19 juli på Axevalla. Distansen är 2640 meter och förstapriset är 1,2 miljoner kronor.

Stochampionatet 2020
2640 meter autostart

Häst – Tränare
1) American Hill – Conrad Lugauer
2) Waiting Hill Hall – Steen Juul
3) Diana Zet – Daniel Redén
4) Residual Thrust – Stefan Melander
5) Ganga Bae – Stefan Melander
6) Digital Literacy – Stefan Melander
7) Award Kronos – Daniel Redén
8) Fuel Burn – Stefan Melander
9) Mahma Lane – Peter Untersteiner
10) No Limit Queen – Björn Goop
11) Sideslip – Stefan Melander
12) Mellby Hawaii – Björn Goop

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-02 2015-10-02 Rättvik-10 Strong Memory Strong Memory   [v 7] 2140/7 0 19.7 550
2016-12-16 2016-12-16 Romme-10 Ridgehead Isidor Ridgehead Isidor   [v 6] 2160/10 D 8 20.2 352
2016-12-10 2016-12-10 Romme-10 Make Me Young Make Me Young   [v 5] 2140/3 D str
2016-11-24 2016-11-24 Romme-10 Ridgehead Isidor Ridgehead Isidor   [v 6] 2160/8 C 7 19.2 863
2016-10-29 2016-10-29 Rättvik-1 Ridgehead Isidor Ridgehead Isidor   [v 6] 2140/3 C 8 18.9 436
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-4 Creator Scoop Creator Scoop   [v 4] 2140/1 B 7 16.0 122
2016-09-15 2016-09-15 Gävle-11 Creator Scoop Creator Scoop   [v 4] 2140/6 A 0 g 54
2016-09-05 2016-09-05 Rättvik-6 Creator Scoop Creator Scoop   [v 4] 2140/9 A 1 16.6 46
2016-07-09 2016-07-09 Bollnäs-4 Creator Scoop Creator Scoop   [v 4] 1640/12 B 2 15.2 138
2016-06-10 2016-06-10 Romme-4 Creator Scoop Creator Scoop   [v 4] 2140/9 B 4 17.7 253
2016-03-10 2016-03-10 Örebro-10 Pleaselivemealone Pleaselivemealone   [s 7] 2180/8 C 0 26.2g 184
2016-03-09 2016-03-09 Romme-5 Strong Memory Strong Memory   [v 8] 2160/7 C 0 20.4g 387
2016-02-19 2016-02-19 Romme-10 Strong Memory Strong Memory   [v 8] 2140/1 D 6 19.6 153
2016-02-19 2016-02-19 Romme-7 Creator Scoop Creator Scoop   [v 4] 2140/3 D 5 19.1 54
2017-12-01 2017-12-01 Romme-11 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/4 D 0 19.9g 312
2017-11-17 2017-11-17 Romme-5 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2640/13 D 6 18.1 1137
2017-11-03 2017-11-03 Romme-8 Tornado Jet* Tornado Jet*   [v 5] 2140/8 C 7 15.7g 20
2017-10-23 2017-10-23 Rättvik-3 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/6 D 0 g 325
2017-10-15 2017-10-15 Rättvik-4 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/1 C 4 17.0 46
2017-10-03 2017-10-03 Romme-9 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/15 D 6 17.7 192
2017-09-18 2017-09-18 Rättvik-10 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/12 D 4 16.3 277
2017-09-09 2017-09-09 Rättvik-9 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/15 D 3 17.3 814
2017-08-31 2017-08-31 Rättvik-5 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/13 C 2 17.8 431
2017-08-03 2017-08-03 Lindesberg-6 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2640/3 D str
2017-08-03 2017-08-03 Lindesberg-2 Creator Scoop Creator Scoop   [v 5] 1640/2 C str
2017-07-21 2017-07-21 Romme-4 Creator Scoop Creator Scoop   [v 5] 2140/10 B 0 16.8 96
2017-07-21 2017-07-21 Romme-3 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2640/10 C 3 19.0 221
2017-07-09 2017-07-09 Lindesberg-1 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2640/1 C 7 19.4g 133
2017-06-09 2017-06-09 Romme-8 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2160/11 B 0 18.6g 1886
2017-05-30 2017-05-30 Romme-6 Creator Scoop Creator Scoop   [v 5] 2140/7 B 3 16.4 48
2017-05-30 2017-05-30 Romme-3 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/5 B 3 18.5g 142
2017-05-19 2017-05-19 Romme-8 Red Rose Red Rose   [s 4] 2140/6 D 0 18.7 397
2017-05-15 2017-05-15 Rättvik-10 Ridgehead Isidor Ridgehead Isidor   [v 7] 2140/3 D 0 19.5 230
2017-05-14 2017-05-14 Lindesberg-4 Creator Scoop Creator Scoop   [v 5] 2160/12 C 7 16.7 552
2017-05-05 2017-05-05 Rättvik-9 Creator Scoop Creator Scoop   [v 5] 2140/4 C 4 16.3 40
2017-04-09 2017-04-09 Romme-3 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/4 D 1 17.4 610
2017-03-10 2017-03-10 Romme-10 Make Me Young Make Me Young   [v 6] 2140/3 D 0 20.2g 651
2017-02-18 2017-02-18 Gävle-2 Ridgehead Isidor Ridgehead Isidor   [v 7] 1640/8 D 0 18.3 456
2018-11-23 2018-11-23 Romme-9 Make Me Young Make Me Young   [v 7] 2160/5 D 0 19.2g 508
2018-11-09 2018-11-09 Romme-8 Make Me Young Make Me Young   [v 7] 2140/12 B 0 19.0g 499
2018-09-11 2018-09-11 Rättvik-8 Make Me Young Make Me Young   [v 7] 2140/9 B 0
2018-08-31 2018-08-31 Romme-9 Si Belle Q.C. Si Belle Q.C.   [s 5] 2140/10 D 0 g 855
2018-07-02 2018-07-02 Rättvik-2 Nalle Flax Nalle Flax   [v 5] 2140/12 B 1 15.7 45
2018-06-25 2018-06-25 Eskilstuna-8 Creator Scoop Creator Scoop   [v 6] 1640/4 D 0 15.7g 444
2018-06-23 2018-06-23 Lindesberg-5 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 5] 2140/11 D 0 22.6g 639
2019-11-26 2019-11-26 Romme-5 Cocco Damp Hall Cocco Damp Hall   [v 8] 2140/7 D 6 16.6 407
2019-11-26 2019-11-26 Romme-10 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2140/8 B 2 16.7 116
2019-11-22 2019-11-22 Romme-5 Lamona Håleryd Lamona Håleryd   [s 4] 2140/2 D 0 18.9g 491
2019-10-14 2019-10-14 Rättvik-3 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/2 B 1 15.6 42
2019-10-14 2019-10-14 Rättvik-4 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2140/4 B 0 g 273
2019-10-14 2019-10-14 Rättvik-6 Blåstrupemoen* Blåstrupemoen*   [h 10] 1660/9 D 0 29.6g 651
2019-09-24 2019-09-24 Rättvik-4 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2660/13 B 7 18.0g 1000
2019-09-24 2019-09-24 Rättvik-5 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 6] 2140/2 B 0 20.5g 490
2019-09-23 2019-09-23 Romme-7 Lighten Up Lighten Up   [s 6] 2140/1 B 0 15.8 73
2019-09-16 2019-09-16 Rättvik-8 Ileach C.C. Ileach C.C.   [s 5] 2160/5 D 3 17.2 139
2019-09-16 2019-09-16 Rättvik-9 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2140/1 B 5 17.4g 51
2019-09-15 2019-09-15 Romme-11 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/14 B 0 15.6 595
2019-08-31 2019-08-31 Rättvik-4 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2140/9 B 0 16.0 545
2019-08-23 2019-08-23 Romme-9 Miracle of Love Miracle of Love   [s 6] 2160/9 D 0 g 336
2019-08-20 2019-08-20 Solvalla-6 Diable d'Inverne Diable d'Inverne   [v 8] 2140/3 D 0 14.3 656
2019-08-12 2019-08-12 Romme-4 Krut Knut Krut Knut   [v 7] 2140/2 D 3 17.3 229
2019-08-10 2019-08-10 Romme-7 Unique Gel Unique Gel   [s 5] 2140/6 B 4 17.0 116
2019-08-03 2019-08-03 Rättvik-12 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2160/4 B 5 15.6 687
2019-08-01 2019-08-01 Solvalla-6 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/7 D 0 14.4 706
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-9 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 6] 2160/11 C 0 17.7 710
2019-07-22 2019-07-22 Rättvik-6 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2160/10 C 4 15.6g 739
2019-07-15 2019-07-15 Rättvik-1 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 6] 2160/15 B 6 18.6 524
2019-07-08 2019-07-08 Rättvik-9 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2640/5 C 6 16.7 223
2019-07-01 2019-07-01 Rättvik-3 Ariel Ado Ariel Ado   [s 10] 2140/6 D 1 16.6 541
2019-07-01 2019-07-01 Rättvik-9 Philip S.F. Philip S.F.   [v 10] 2160/9 D 0 g 335
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-2 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2140/11 C 5 15.0 744
2019-06-20 2019-06-20 Rättvik-6 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 6] 2140/7 D 7 18.4 1128
2019-06-16 2019-06-16 Åmål-4 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2100/6 B 0 17.4g 90
2019-06-11 2019-06-11 Rättvik-1 Make Me Young Make Me Young   [v 8] 2160/4 B 4 16.5g 113
2019-06-11 2019-06-11 Rättvik-9 Philip S.F. Philip S.F.   [v 10] 1640/8 D 0 18.4g 298
2019-05-21 2019-05-21 Rättvik-5 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 6] 2140/4 C 7 18.8g 518
2019-05-20 2019-05-20 Färjestad-4 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/14 A 3 15.3 95
2019-05-10 2019-05-10 Lindesberg-7 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 6] 2140/5 B 0 g 1249
2019-05-09 2019-05-09 Gävle-5 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/4 B 3 15.0 34
2019-05-02 2019-05-02 Romme-5 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 6] 2140/12 D 6 20.0g 1482
2019-04-26 2019-04-26 Bollnäs-9 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 1640/1 A 3 13.7 69
2019-04-09 2019-04-09 Rättvik-3 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/5 D 2 14.6 43
2019-03-31 2019-03-31 Rättvik-1 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/2 C 1 15.9 34
2019-03-31 2019-03-31 Rättvik-6 Ridgehead Isidor Ridgehead Isidor   [v 9] 2140/3 D 8 22.9 339
2019-03-20 2019-03-20 Örebro-1 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2100/2 C 0 16.0 104
2019-03-05 2019-03-05 Gävle-11 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/6 B 1 16.0 86
2019-02-16 2019-02-16 Romme-3 Creator Scoop Creator Scoop   [v 7] 2140/5 B 8 18.0g 112
2020-06-29 2020-06-29 Rättvik-2 Without Makeup Without Makeup   [s 6] 2140/4 D 4 17.4 262
2020-06-25 2020-06-25 Örebro-1 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 2160/6 B 5 15.4 402
2020-05-27 2020-05-27 Örebro-8 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 2160/10 C 5 14.2 1522
2020-05-19 2020-05-19 Romme-4 Make Me Young Make Me Young   [v 9] 2140/5 D 0 g 633
2020-05-14 2020-05-14 Örebro-6 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 2100/3 C 5 15.2 268
2020-05-11 2020-05-11 Romme-7 Make Me Young Make Me Young   [v 9] 1640/7 D 5 13.6 744
2020-05-04 2020-05-04 Romme-6 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 1640/1 C 3 13.0 249
2020-04-25 2020-04-25 Romme-9 Cocco Damp Hall Cocco Damp Hall   [v 9] 2140/15 D 0 16.4 923
2020-04-16 2020-04-16 Örebro-10 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 2160/5 B 1 15.5 127
2020-04-14 2020-04-14 Rättvik-1 Make Me Young Make Me Young   [v 9] 2140/1 D 7 15.8 534
2020-04-02 2020-04-02 Rättvik-2 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 1640/8 C 0 16.1g 835
2020-03-31 2020-03-31 Romme-8 The Speyside The Speyside   [v 12] 2140/9 B str
2020-03-25 2020-03-25 Romme-4 Cocco Damp Hall Cocco Damp Hall   [v 9] 2140/8 D 0 17.7g 796
2020-03-25 2020-03-25 Romme-7 Make Me Young Make Me Young   [v 9] 2140/3 C 1 16.8g 421
2020-03-20 2020-03-20 Romme-3 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 7] 2140/2 D 0 16.6 1072
2020-03-20 2020-03-20 Romme-10 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 1640/9 B 2 14.5 154
2020-02-21 2020-02-21 Romme-4 Pärlbys Ame Pärlbys Ame   [s 7] 2140/9 C 0 19.6 1032
2020-02-21 2020-02-21 Romme-11 Cocco Damp Hall Cocco Damp Hall   [v 9] 2160/9 D 0 18.2 881
2020-02-14 2020-02-14 Romme-4 Make Me Young Make Me Young   [v 9] 2160/11 D 5 16.4 1181
2020-02-14 2020-02-14 Romme-6 The Speyside The Speyside   [v 12] 2640/3 D str
2020-02-14 2020-02-14 Romme-9 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 1640/3 D 4 15.1 747
2020-01-31 2020-01-31 Romme-3 The Speyside The Speyside   [v 12] 2140/10 C 3 17.1 787
2020-01-31 2020-01-31 Romme-9 Creator Scoop Creator Scoop   [v 8] 2140/4 D 0 20.4 506
2020-01-31 2020-01-31 Romme-10 Make Me Young Make Me Young   [v 9] 2140/7 D 5 16.7 898
2020-01-18 2020-01-18 Romme-3 Make Me Young Make Me Young   [v 9] 2140/6 C 5 16.7 700
2020-01-18 2020-01-18 Romme-10 Cocco Damp Hall Cocco Damp Hall   [v 9] 2140/14 D 5 17.0 489ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se