Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Rolf Erkers klev av i dem sjätte avdelningen där han på två hästar inte hade med jätteskrällen Triton Neergård. Men h..


Rolf Erkers klev av i dem sjätte avdelningen där han på två hästar inte hade med jätteskrällen Triton Neergård. Men han belönades med 10 000 kronor för etappsegern och är klar för finalen.
Det är annars oförändrat i toppen i VM i V75 när det återstår en omgång kommande lördag.
Fem finalister är klara och övriga platser kommer att tas av de nio främsta på den totala topplistans, den återstående etappvinnaren samt ettan i den internationella tävlingen.
Det innebär att den som ännu inte anmält sig fortfarande kan bli världsmästare i VM i V75 genom att ta hem den sista etappsegern.
Vinner man VM i V75 belönas man med 250 000 kronor.

Topplistan VM i V75 efter fem av sex omgångar
1 Kenth Eriksson, Hakkas, 22 rätt
2 Bo E J Lindell, Hässleholm, 21
3 Leo Persson, Östersund 21
4 Markus Andreasson, Lindesberg 21
5 Håkan Sundin, Sandviken 21
6 Mikael Wikander, Borås 20
7 Göran Björklund, Hagfors 20
8 Magnus Hägglund, Olofström 20
9 Jerker Boss, Solna 20
10 Stig Johansson, Sundsvall 20

Kanal 75


..Jublet steg över Bjerke när hemmaidolen Lionel sprintade undan till seger i Kai Eriksens Minneslopp. Oslo-banan stod värd för lördagens..


Jublet steg över Bjerke när hemmaidolen Lionel sprintade undan till seger i Kai Eriksens Minneslopp. Oslo-banan stod värd för lördagens norsk-svenska V75-omgång och Lionel bar ett tungt favoritskap. Någon särskilt spännande upplevelse blev inte loppet då Lionel välvilligt släpptes till ledningen i utgång av första sväng och sedan fick bestämma i låg fart. Även om Zenit Brick avlutade stark som tvåa var det mest dramatiska som hände att Lionel, efter att Göran Antonsen bjudit på stor segergest, slappnade av lite för tidigt och galopperade precis efter mållinjen. Men beskedet Lionel lämnade var precis vad ägare och tränare ville ha inför den nära förestående avresan till Frankrike.
- Det är en fantastiskt upplevelse att köra honom och han var spänstigare i dag kontra förra starten. När jag satte full fart i sista sväng exploderade han och han vann lätt. Det ser otroligt fint ut, sa Göran Antonsen och fick medhåll av Daniel Redén.
- Det här var jättekul. Hästen har känts bra men han har ingen toppform alls. Det här kommer bli kanon framöver, sa Solvallatränaren.
Lionel är en av få hästar som har slagit den franske megastjärnan Bold Eagle. Drömmen är att upprepa den bedriften i Prix d’Amerique på Vincennes i Paris sista söndagen i januari.
- Tanken är att han ska resa ner relativt snart och starta i Prix du Bourbonnais 10 december, berättade Antonsen.

Ferrarimuller och mer hemmajubel

Dagens största förstapris, 300 000 norska kronor, delades ut i Axel Jensens Minneslopp för fyraåringar. Där spåddes på förhand en duell mellan norske kulltoppen Ferrari B.R. och Solvallahästen Love Matters, men den gick om intet när den senare galopperade bort sig bakom startbilen. Ferrari B.R. tvingades ändå till en snabb öppning, 1.08,8 första 500 meterna, och den satt i benen över upploppet. Per Oleg Midtfjeld fick gunga ordentligt i sulkyn för att Ferrari B.R. skulle hålla undan för starkt spurtande Justice Ås.
- Det blev rafflande till slut. Jag fick köra ordentligt genom hela första sväng och dessutom blev det lite får lång tid på banan efter defileringen så han stressade upp sig, men han var först i mål i alla fall, sa Per Oleg Midtfjeld som nu tar sin stjärna till vinterträning efter en säsong som inbringat ett världsrekord, över 1,3 miljoner kronor insprunget och 11 segrar på 13 starter.

”Kaj är kung och hon är drottning”
I Axel Jensens Minneslopp för ston, med 150 000 norska kronor till vinnaren, blev det blågul seger genom Årjängamatören Jörgen Petterssons Bravivivicimo och Kaj Widell. Hästen brydde sig inte om att hon hade tjänat minst pengar av loppets samtliga deltagare när hon från andra par utvändigt levererade en stark spurt och skrällvann före Johan Untersteiner-tränade duon Xperia Knick och Unrestricted.
- Hon möter hästar som har miljoner på sig och hon tar dem. Det ska inte gå! Nu blir det nytt stall på Brattås, det kan jag lova! sa den segerrusige tränaren, som även äger och har fött upp hästen.
- Man har naturligtvis drömmar när man har en så fin häst men att det ska gå vägen kan man inte tro. Hon är helt underbar! Kaj är kung och hon är drottning.

Vinnande taktik i långloppet
I det inledande kraftprovet över tre varv vann Robert Bergh det taktiska rävspelet. Jeppe Juel bakom Onceforall Face försökte få Åbytränaren att ge honom draghjälp från kön men där gick han bet. Det danska ekipaget såg ändå ut att gå vinnande ur striden när hästarna närmade sig upploppet, men där bakom hade Robert Bergh hittat loss från innerspåret med Making Love och efter en virvlande spurt satte han nosen först strax före mål.
- Det gick väldigt sakta och jag var inte sugen på att gå först, så jag tänkte att jag kör på innerspår och hoppas att slutrundan går fort och att det blir luckor, klargjorde Bergh, som inte hade samma lycka med sig bakom favoritspelade Aileron i bronsdivisionen.
Hästen blev snuvad på ledningen men det spelade mindre roll då han tidigt visade att något inte stod rätt till och redan efter att varv kastade han in handduken. Vann loppet gjorde Dancelli som höll undan med god marginal från ledningen.
- Han är väldigt bra från start när han har spår en bit ut i banan, och vi har väldigt fina träningsförhållanden nu så hästarna är starka och fina, sa hästen tränare och kusk Olav Mikkelborg.
I silverdivisionen tog Jeppe Juel revansch för den snöpliga förlusten i långloppet genom att servera Triton Neergård en riktig drömresa i ryggar ända till upploppet, där hästen spurtade till enkel triumf.
- Det är bättre humör nu än efter V75-1. De bästa hästarna galopperade och han fick ett sådant lopp som han måste ha för att vinna, sa den danske topptränaren med mungiporna i öronhöjd.

Femte raka efter knäoperation
Att operera knäna på Seal Kronos visade sig vara ett vinnande drag. Sexåringen är fortfarande inte klockren i sitt rörelsemönster men han har inställning och styrka som räcker långt.
- Tänkt när han börjar springa rakt, då jäklar! Han är speciell i stilen men har en djävulsk inställning, sa tränaren Admir Zukanovic sedan hans springare klätt av motståndet via fjärdespår runt slutkurvan.
- Det är inte så ofta som en häst kan gå i fjärdespår i 700 meter och vinna ändå. En ruggigt bra insats, sa kusken Örjan Kihlström.
På V75 delade sju rätt ut 332 521 kronor, sex rätt gav 937 kronor och för fem rätt kunde man hämta ut 54 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


 Bold Eagles ordinarie kusk Frank Nivard var med om en olycka vid fredagens tävlingar på Vincennes och har fått problem med ryggen.- Det &..


 Bold Eagles ordinarie kusk Frank Nivard var med om en olycka vid fredagens tävlingar på Vincennes och har fått problem med ryggen.
- Det är ingen lätt uppgift, han har ju bara vunnit, vunnit och vunnit. Det viktigaste är att allt är bra med Franck Nivard, säger Björn Goop.
Prix de Bretagne är det första så kallade b-loppet i årets vintermeeting där de tre främst placerade hästarna är klara för Prix d'Amerique som går av stapeln sista söndagen i januari där Bold Eagle är titelförsvarare.

Joakim Brundin, Kanal 75


Björn Goop anklagas bland annat för att ha skickat felaktiga fakturor, brutit mot avtal och att ha orsakat hästarna skador genom felaktig trä..


Björn Goop anklagas bland annat för att ha skickat felaktiga fakturor, brutit mot avtal och att ha orsakat hästarna skador genom felaktig träning. Linn Andersson, som hade en ledande roll i det havererade andelskonceptet i stall Goop, företräder andelsägarna.
- Det vi kräver ersättning för är inga summor utkastade på måfå, vi har redogjort för varenda krona, säger Linn Andersson till NWT.

”Gick inte att samarbeta med henne”
Björn Goop, Sveriges i år näst vinstrikaste travtränare, är oförstående till de krav som riktas mot honom.
- Det är jättetråkigt alltihopa, och konstigt. Jag förstår inte påståendena, säger Björn Goop till NWT.
- Jag har sagt tidigare att Linn gjorde ett bra jobb för ägarna, men det gick inte att samarbeta med henne. Det blev en omöjlig situation.

Ola Johansson, Kanal 75


Att en travhäst byter tränare är inget ovanligt. Men att en häst flyttas efter exceptionellt bra resultat är i det närmaste unikt...


Att en travhäst byter tränare är inget ovanligt. Men att en häst flyttas efter exceptionellt bra resultat är i det närmaste unikt. Det häpnadsväckande beslutet att flytta Diamanten förklaras med att delägarna vill ha hästen närmare. 
- Sju av nio ägare bor i Stockholmstrakten och nu när Solvalla ska köra två tävlingsdagar varje vecka blir det mycket lättare att följa hästarna på plats i Stockholm, säger Örnsköldsviksbon Kent Forsberg och tillägger:
- Om jag ska åka till Göteborg för att titta på en häst är det två dagar som går åt för mig.

”Business är business”
Kent och Peter ”Foppa” Forsberg har genom bolaget Forspro AB haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Robert Bergh. 2003 vann de Svenskt Travderby tillsammans med Tsar d’Inverne och 2007 satt Peter Forsberg på läktaren när Robert Bergh körde Diamantens pappa Adrian Chip till andraplatsen i Nordamerikas största treåringslopp Hambletonian. Med fyraårige Diamanten har de bland annat tagit hem Konung Gustaf V:s Pokal, Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutchland.
Hur känns det här moraliskt gentemot Robert Bergh?
- Business är business, säger Kent Forsberg och understryker att hästens bleka insats i Breeders’ Crown-finalen i söndags inte har påverkat beslutet.
- Det har absolut inte med det att göra. Om man inte kan ta att en häst är sämre i ett lopp ska man inte hålla på med trav.

”Har känt Kents missunnsamhet”
Robert Bergh ropade in Diamanten på kriterieauktionen 2014 och i hans vård har hästen vunnit 20 av 28 lopp och tjänat över 5,5 miljoner kronor. Beskedet att hästen ska flyttas var ett hårt slag för Åbytränaren.
- Det här var en riktigt tung fredag. Det är tveklöst den tyngsta hästflytten som jag har varit med om i min tränarkarriär. Jag har levt med hästen sedan han var ett år. Jag köpte hästen själv på auktion och vi har haft en sådan framgångsrik resa... Det känns som att de rycker barnet ur barnvagnen, säger Robert Bergh och fortsätter:
- Jag har försökt förstå varför de flyttar hästen. Det är så osannolikt. Men jag har känt Kents missunnsamhet genom åren och jag tror att det är det som ligger bakom flytten. Forspro äger 88 procent i hästen och övriga delägare har hört av sig till mig och de är inte delaktiga i flytten. Jag vill också påpeka att Peter inte har varit drivande i den här processen och det kan bli så att jag och Peter kommer att äga en häst ihop framöver.
Diamanten ska gå i träning hos Stig H Johansson och de två ettåringar som också flyttas från Robert Bergh ska gå till Svante Båth.

Ola Johansson & Matteus Lillieborg, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-28 2015-12-28 Örebro-3 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 5] 2140/11 0 20.1g 702
2015-12-15 2015-12-15 Axevalla-8 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 5] 2140/11 0 22.1g 218
2015-11-20 2015-11-20 Kalmar-11 Wiss Very Nice Wiss Very Nice   [v 6] 2160/7 0 20.5g 326
2015-10-16 2015-10-16 Solvalla-11 Quantum June Quantum June   [s 7] 2140/3 7 15.0 331
2015-10-12 2015-10-12 Mantorp-3 Puketorps Anna Puketorps Anna   [s 6] 2140/5 0 18.8 709
2015-10-05 2015-10-05 Mantorp-3 Puketorps Anna Puketorps Anna   [s 6] 2140/3 3 18.5 420
2015-10-05 2015-10-05 Mantorp-2 Puketorps Cookie Puketorps Cookie   [s 5] 2140/4 0 20.4 1001
2015-10-03 2015-10-03 Axevalla-2 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 5] 2140/6 7 17.8g 183
2015-09-26 2015-09-26 Kalmar-6 Puketorps Anna Puketorps Anna   [s 6] 2160/11 8 17.6 592
2016-12-15 2016-12-15 Åby-10 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2140/2 D 0 18.6 1145
2016-10-20 2016-10-20 Åby-11 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2140/1 D 7 21.4g 463
2016-10-10 2016-10-10 Kalmar-3 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 7] 2140/7 D 7 17.0 795
2016-10-08 2016-10-08 Halmstad-3 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2140/6 C 7 18.5 441
2016-09-24 2016-09-24 Kalmar-6 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 7] 2140/7 D 0 16.4 586
2016-09-17 2016-09-17 Åby-9 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 7] 2160/7 C 7 18.0 200
2016-09-17 2016-09-17 Åby-3 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2140/9 D 0 17.8 2221
2016-09-10 2016-09-10 Mantorp-10 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 7] 1640/2 D 7 15.5 320
2016-09-10 2016-09-10 Mantorp-3 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2140/9 C 5 18.3 422
2016-08-22 2016-08-22 Vaggeryd-8 Wiss Very Nice Wiss Very Nice   [v 7] 2140/1 B 5 16.4 97
2016-07-30 2016-07-30 Åby-11 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2160/13 D 7 18.2 494
2016-07-25 2016-07-25 Årjäng-6 Quantum June Quantum June   [s 8] 1640/4 D 4 13.6 342
2016-07-05 2016-07-05 Mantorp-10 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 1640/1 D 0 1052
2016-05-19 2016-05-19 Åby-6 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 7] 2140/2 D 0 15.9 1162
2016-05-08 2016-05-08 Vaggeryd-8 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 7] 2640/9 D 0 18.5g 777
2016-05-08 2016-05-08 Vaggeryd-6 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2140/5 D str
2016-04-16 2016-04-16 Vaggeryd-3 Renoir Bi Renoir Bi   [v 6] 1640/9 C 2 15.7 89
2016-04-01 2016-04-01 Örebro-7 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 7] 2160/12 B 0 17.2 678
2016-03-04 2016-03-04 Kalmar-3 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 6] 2140/12 D 8 18.6 266
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-11 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2160/4 D 0 g 745
2017-10-02 2017-10-02 Mantorp-8 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2140/6 D 6 16.8 782
2017-10-02 2017-10-02 Mantorp-4 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2140/12 D 0 18.9 495
2017-09-15 2017-09-15 Solvalla-10 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2640/6 D 5 17.2 562
2017-09-09 2017-09-09 Mantorp-6 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2140/5 D 4 17.5 176
2017-09-09 2017-09-09 Mantorp-8 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2140/8 D 0 18.4g 492
2017-08-26 2017-08-26 Vaggeryd-8 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 1640/12 D 5 16.1 253
2017-08-26 2017-08-26 Vaggeryd-2 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2140/9 D 4 17.4 282
2017-08-14 2017-08-14 Mantorp-10 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2140/14 D 0 g 674
2017-08-14 2017-08-14 Mantorp-8 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2140/14 D 5 15.7 1249
2017-07-28 2017-07-28 Halmstad-8 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2640/5 D 0 17.3 1277
2017-07-28 2017-07-28 Halmstad-1 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2140/4 D 0 18.2 838
2017-07-10 2017-07-10 Mantorp-9 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2140/9 D str
2017-05-18 2017-05-18 Åby-11 Quantum Amaretto Quantum Amaretto   [v 7] 2140/11 D 6 17.4 1238
2017-05-14 2017-05-14 Tingsryd-8 Västerbo Quadriga Västerbo Quadriga   [s 5] 1609/5 D 0 g 165
2017-05-14 2017-05-14 Tingsryd-1 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 1609/6 D 0 15.1 2410
2017-05-11 2017-05-11 Åby-10 Wiss Very Nice Wiss Very Nice   [v 8] 2140/5 A 6 16.2 343
2017-04-24 2017-04-24 Halmstad-8 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2140/1 D 0 18.6 1257
2017-04-06 2017-04-06 Färjestad-3 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2140/3 D 0 16.0 427
2017-03-31 2017-03-31 Kalmar-11 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 1640/11 D 5 14.8 789
2017-03-18 2017-03-18 Halmstad-10 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2180/11 D 0 21.1g 421
2017-03-07 2017-03-07 Axevalla-5 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2160/9 D str
2017-02-06 2017-02-06 Mantorp-4 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 1640/1 D 0 15.8 969
2017-01-30 2017-01-30 Halmstad-3 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2140/5 D 0 16.2 1851
2017-01-11 2017-01-11 Solvalla-4 Wiss Very Nice Wiss Very Nice   [v 8] 2140/10 B str
2017-01-09 2017-01-09 Mantorp-4 Prestige V.G. Prestige V.G.   [s 8] 2140/1 D 0 g 999ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se