Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Det blev en tredjeplats med plus i kanten för svenske kallblodskungen Månprinsen A.M. i finska Härmä på midsommardagen.Starten i det ..


Det blev en tredjeplats med plus i kanten för svenske kallblodskungen Månprinsen A.M. i finska Härmä på midsommardagen.
Starten i det nya storloppet för kallbloden Nordic King var elvaåringens första sedan mitten av maj, och att det handlade om sprinterdistans var ett minus redan från start för Gunnar Melanders springare som stod i dryga nio gånger pengarna i vinnarodds.
Favoritspelade Costello (19 för 10) avgjorde loppet från dödspositionen efter att ha masserat ledande Välähdys under slutrundan och kopplade greppet kort före mål. Erkänt startsnabbe Välähdys inledde första halvvarvet i överkant 1.18,0 och höll bra till andraplatsen före störtdykande Månprinsen A.M.
Gunnar Melander hittade fjärdeparet utvändigt och lät sin häst inleda marschen framåt på den sista bortre långsidan. Månprinsen gick sedan en snabb sista kurva och upplopp och var bara en halv längd efter vinnaren i mål på kilometertiden 1.19,4, fyra tiondelar över sitt rekord.

Elfte segern 2018
Segraren Costello är nio år gammal och förstaplatsen i Nordic King var hästens elfte på tolv starter i år. Ville Herttua tränar och Risto Tupamäki körde till seger. Segertiden skrevs till 1.19,3 över 1609 meter.
Jan-Olov Persson-tränade Lome Brage fick ett lopp i ledarens rygg av Mika Forss och räckte till fjärdeplatsen. Art Kjarvald och Junifaks oplacerade.
Polara, som strider med Costello om kallblodstronen i Finland, galopperade som till synes slagen i andraparet utvändigt i den sista kurvan.
Det stora målet för i för Månprinsen A.M. är SM på Bergsåker i augusti. Ett lopp över medeldistans elvaåringen vunnit fyra gånger tidigare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var högklassiga tävlingar på Rättvikstravet under midsommardagen. Bland annat kördes fyra uttagningslopp till Breeders’ Crow..


Det var högklassiga tävlingar på Rättvikstravet under midsommardagen. Bland annat kördes fyra uttagningslopp till Breeders’ Crown och i försöket för fyraåriga hingstar och valacker dominerade Hambo- och Kungapokalvinnaren Perfect Spirit.
Det blev körning värre mellan Hazard Boko och Hector Boko som öppnade första halvvarvet på kilometertiden 1.07,0. Örjan Kihlström avvaktade med Perfect Spirit i andra par utvändigt och när han gav anfallsorder på upploppet spurtade amerikanaren ned konkurrenterna. Hazard Boko höll undan till andraplatsen och kriterievinnaren Villiam slutade trea i årsdebuten.
- Det passade väl bra att det gick undan, det var lite värre att jag hade Villiam i rygg. Jag fick ett helt okej lopp, Villiam fick i princip samma lopp men det är klart att den här är lite närmare formen, kommenterade Örjan Kihlström.
Segertiden skrevs till 1.11,3 – nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker över 2140 meter. Tränaren Daniel Redén siktar nu mot Sprintermästaren med Perfect Spirit.
Örjan Kihlström fixade ytterligare en seger för Daniel Redén. I långloppet Remys Styrkeprov spårade han runt om med Son Of God som debuterade över tre varv.
- Han har visat hög kapacitet jämnt men det var skönt att se. Det här är nog hans distans, sade tränaren.

”Ett, tu, tre så hoppade hon”
Tränaren Timo Nurmos fick segerjubla i de fyraåriga stonas Breeders’ Crown-försök. Jorma Kontio gav Gloria Web en resa utvändigt ledaren och trots det kunde hästen enkelt koppla greppet om Catch My Love och säkra sin sjunde seger i karriären.
För omgångens största favorit Dibaba blev det en mindre lyckad dag när galoppen var ett faktum 900 meter från mål.
- Det kändes absolut inte som att hon skulle hoppa i dag men ett, tu, tre så bara hoppade hon rätt upp. Hon är inte helt att lita på bakom andra hästar, förklarade kusken Örjan Kihlström.
I försöket för de treåriga stona tog Up To Me hand om förstaplatsen. Claes Sjöström skickade iväg sin häst rejält från start för att komma till spets. I sista sväng blev ekipaget pressade av Quarcia men Up To Me hade en starkare spurt.
- Det blev lite temposkärpning 650 meter kvar. Jag kände att det fortfarande var långt kvar till mål och ville inte överforcera henne i det läget utan valde att vänta med att ge full marschorder, sade kusken tillika tränaren.
Svante Båth-tränade Fortune Mearas var bäst bland de treåriga hingstarna och valackerna. Per Lennartsson satte in stöten från andra par utvändigt på sista långsidan och valacken kunde säkra segern med god marginal.

Fler segrar från ledningen
I Midsommarloppet kunde ingen på allvar utmana Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg efter att de blåst till ledningen. Favoriten Lionel fick positionen utvändigt men in på upploppet kom galoppen och Charrua Forlan defilerade hem segern tillsammans med sin tränare.
- Det är kul att få komma hit på midsommarhelgen, jag har varit här förut och faktiskt vunnit Ego Boys Minne. Men det här smäller kanske lite till, sade Hans-Owe Sundberg i vinnarcirkeln.
Spets och slut blev det även för favoriten Ferry Boko och tränaren Björn Goop i klass II-försöket.
Utdelningen för sju rätt på GS75 blev 227 415 kronor, sex rätt gav 1 480 kronor och fem rätt 170 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


Midsommar står i full blom likaså travet. Helgen är späckad med traditionella travtävlingar och på söndag fortsätter ..


Midsommar står i full blom likaså travet. Helgen är späckad med traditionella travtävlingar och på söndag fortsätter firandet med V75 på Kalmartravet.
Stefan Persson kör två hästar varav den ena är egentränade Darling Mearas (V75-4) som gör sin tredje start för året. Så långt har det blivit två tredjeplatser.
- Hon har gått två snälla lopp och behöver nog en riktig tömning innan hon är i toppform, men hon är i väldigt bra form. Vi får köra för fullt på söndag, säger Halmstadtränaren.
Darling Mearas vann som treåring Svenskt Trav Oaks och förra året slutade hon tvåa i Stochampionatet bakom Ultra Bright. Nu möts de två igen. Denna gång i Viola Silas lopp där flera namnkunniga ston är med och gör upp.
- Hon möter otroligt tuffa hästar. Det krävs att det klaffar lite men jag tror mycket på min häst och vi har en bra segerchans, säger Stefan Persson som också meddelar ny utrustning och balans.
- Tanken är att hon ska gå barfota runt om och även få prova jänkarvagn för första gången. Barfota har hon tävlat två gånger innan och hon har gått otroligt bra lopp båda gångerna så jag vet att det fungerar bra.

Två segrar på tre starter
Den andra hästen som Stefan Persson sitter upp bakom är Tim Frontline (V75-2). Sexåringen tränas av Halmstadkollegan Linda Fyhr sedan ett par månader och har tagit en fjärdeplats och två raka segrar i nya regin.
- I första loppet stod han 40 meter tillägg och gick ett jättefint lopp. Jag blev positivt överraskad, det var inte något man kunde läsa sig till i resultaten innan. Sedan tog vi av skor och skydd och nu har han vunnit två starter barfota. Det är en häst jag gillar skarpt, säger Stefan Persson.

”Jämlika chanser”
På söndag väntar hårdare motstånd för Tim Frontline och ekipaget har dessutom lottats bakspår i volten.
- Det var synd att han fick bakspår för han har varit väldigt startsnabb från volten när jag kört honom. Senast gick han över 2660 meter och jag provade för ledningen men fick inte den men han hade både mod och ork att gå i från väldigt enkelt ändå, konstaterar Stefan Persson och fortsätter:
- Båda starterna som han har vunnit har han haft både tussarna och det norska huvudlaget kvar. När jag körde honom första gången svarade han rejält på både tussarna och norsken så det finns lite sparat. Jag ska inte sticka under stolen med att jag är jätteoptimistisk med honom. Han borde ha en bra chans tycker jag.
Vem tror du mest på av Tim Frontline och Darling Mearas?
- Jag tycker det är jämlika chanser.

Gina Söderlund, Kanal 75


Norska tränaren Stian Eilefsen åkte ända till Hudiksvall för att göra comeback med Finseth Yr. Resan blev minst sagt lyckad. I fö..


Norska tränaren Stian Eilefsen åkte ända till Hudiksvall för att göra comeback med Finseth Yr. Resan blev minst sagt lyckad. I försöket över 1640 meter med autostart blev det spets och slut för Finseth Yr som stegade undan till en överlägsen seger tillsammans med Jorma Kontio i sulkyn.
- Det här har varit min värsta dag på travbanan i hela mitt liv. Att ta ut honom igen, det var svårt. Det blir en press när han har vunnit sex av åtta starter tidigare, sade en lättad tränare.
- Han betyder mycket den här hästen. Jag har alltid vetat att han kan mycket men det gäller att han får vara hel och fräsch. Han gör det ju sprättlätt, det här var skönt.
Finalen avgjordes över 2140 meter med voltstart där ekipaget fick starta 20 meter bakom. Trots tillägg och en resa i andra- respektive tredjespår kunde Finseth Yr lämna fältet halvvarvet från mål och hålla undan till en säker seger. Totalt tjänade sexåringen 100 000 kronor under fredagen.

Dubbelseger för tränare och skötare
Midsommaraftonens traditionsenliga trav på Hagmyren bjöd på fler kallblodsuppgörelser.
Roger N Olssons Minneslopp för femåriga kallblod var dagens mest penningstinna drabbning med 100 000 kronor till vinnaren. Loppet skrällvanns av Christina Kjenner och hennes sköthäst Battimo. Stallkamraten Bol Brage tog hand om ledningen men på upploppet fick hästen se sig passerad av fyraprocentaren Battimo. Favoriten B.W. Sture kom duon nära men räckte inte hela vägen och tränaren Jan Roar Mjölneröd kunde räkna hem en dubbelseger.
- Den andra är min passhäst också, så jag var väldigt glad att de blev etta och tvåa, sade segerkusken efter sin hittills största vinst i karriären.

Gina Söderlund, Kanal 75


Hans R Strömberg har laddat rejält inför helgen. Rättvikstränaren har sex hästar till start inom GS75-spelet när hemmabanan t..


Hans R Strömberg har laddat rejält inför helgen. Rättvikstränaren har sex hästar till start inom GS75-spelet när hemmabanan traditionsenligt arrangerar trav under midsommar.
- Det är häftigt och det brukar vara mycket folk som kommer på midsommardagen. Vi får hoppas att det kommer många i år också och att vädergudarna är med oss. Det är jättefina lopp, vi har nog aldrig haft så fina lopp här någonsin skulle jag tro, konstaterar Hans R Strömberg som ger sin trotjänare bäst chanser på lördag.
On Track Piraten (GS75-7) har lottats ett surt åttondespår och ställs bland annat emot Lionel och Charrua Forlan.
- Vi har vunnit Midsommarloppet tre år på raken. I år är det tuffaste motståndet hittills men jag känner mig inte slagen. Chansen finns ju och han är väldigt bra igång men jag måste ha flyt i loppet och de värsta konkurrenterna mindre flyt. Han är ingen startraket och förmodligen hamnar vi där bak men tanken är att försöka öppna lite i alla fall, säger tränaren och tillägger:
- Förutsättningarna är inte de superbästa men det är nära till banan så han behöver inte resa.

Unghästar i fokus
GS75-omgången bjuder också på fyra uttagningslopp till Breeders’ Crown i vilka hälften av Hans R Strömbergs hästar startar. En av dem är Rita C.D. (GS75-1) som senast vann finalen av Diamantstoet under elitloppshelgen.
- Hon stod på 20 meter tillägg och Örjan satt kvar när de andra gick. De fick luckan på upploppet och hon vann väldigt lätt med ett par längder. Hon var verkligen fin och hon ser fortsatt fin ut, säger tränaren som äger halva hästen själv.
Rita C.D. har också haft otur med spårlottningen inför lördagens start och möter dessutom Drottningpokalsvinnaren Dibaba som ser ut att bli stor favorit.
- Det är väldigt kvalificerat motstånd men hon är under utveckling och har tävlat bra. Jag får försöka ha flyt med positionerna här också men jag har svårt att se att det kan räcka till vinst från det läget.

”Drömläget är att få…”
Treåriga stoet Bottnas Felicia (GS75-5) har även hon dragit ett åttondespår i sitt Breeders’ Crown-försök.
- Hon satt fast sist men blir bättre och bättre för varje start. Hon är ute på lite djupt vatten den här gången men hon får vara med för att se och lära, deklarerar Hans R Strömberg.
Något bättre utgångsläge fick Ontrack He’s Black (GS75-6) som startar från femtespår i fyraåringsförsöket för hingstar och valacker. Men konkurrenterna är inte vilka som helst. Kriterievinnaren Villiam, Kungapokalsvinnaren Perfect Spirit och fjolårets Breeders’ Crown-vinnare Lucifer Lane för att nämna några.
- Jag ska försöka köra så fort det går från start och tanken är att komma ner på innerspår. Drömläget är att få rygg på Lucifer Lane. Det är övermäktigt motstånd men de fick inga bra lägen så vi får hoppas att det häxar lite för dem.

Två chanser i långloppet
Hans R Strömberg har två hästar till start i Remys Styrkeprov över tre varv. Tiger Williams (GS75-4) har dubbla tillägg medan Bottnas Commendeur (GS75-4) har ytterligare 20 meter att jaga ikapp.
- Tiger Williams var väldigt laddad och galopperade senast. Vi hade satt på helstängt huvudlag men nu går vi tillbaka till can’t se back-huvudlag. Formen är bra men han har inte fått till det på slutet. Han klarar av lång distans och plats ligger inom räckhåll.
- Bottnas Commendeur har varit i Frankrike över vintern och inte lyckats någonting men gjorde ett bra lopp i Boden trots dåligt läge senast. Han vann det här loppet i fjol och går bra över 3 100 meter. Han har nog störst möjligheter att vinna av mina två, säger Hans R Strömberg.

Gina Söderlund, Kanal 75


Banan i Kramfors körde sena V64-tävlingar och när den sista avdelningen gått i mål strax före elva återfanns 12,77 system ..


Banan i Kramfors körde sena V64-tävlingar och när den sista avdelningen gått i mål strax före elva återfanns 12,77 system med sex rätt, vilket delade ut 321 860 kronor. En spelare i Västernorrland nöjde sig emellertid inte med det. Han eller hon hade valt alternativet V6 och spelat enbart i sexrättspotten. Därmed fick spelaren två och en halv gånger utdelningen och kan fira midsommar 804 650 kronor rikare.

Antonio Tabac starkast i finalen
Två av V64-loppen utgjorde försök i High Coast Midnight Race och dessa vanns av Picasso och M.T.Insider. Finalen kördes som kvällens näst sista lopp och med en dryg halvtimme till midnatt kastade Oskar Kylin Blom körspöet i vädret när han tog hem segerchecken på 200 000 kronor med egenägde Antonio Tabac, som levererade en rykande spurt från kön.
- Det är det största loppet jag har vunnit. Jag fick chansen att leasa hästen av ägarna och då hade jag ett mål och det var att åka hit, sa den mycket glade Gävletränaren.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-17 2015-12-17 Åby-6 Nick Sisu Nick Sisu   [v 5] 2140/3 3 17.7 312
2015-12-05 2015-12-05 Halmstad-8 Nick Sisu Nick Sisu   [v 5] 2160/11 7 18.6 386
2015-11-23 2015-11-23 Halmstad-6 Nick Sisu Nick Sisu   [v 5] 2140/4 3 18.0 193
2016-12-29 2016-12-29 Åby-4 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 5] 2140/6 B 4 15.7 120
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-10 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2660/8 C 0 18.4 467
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-8 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 5] 3140/1 D 0 18.6 249
2016-11-21 2016-11-21 Halmstad-9 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 1640/5 D 5 14.1 721
2016-10-28 2016-10-28 Kalmar-9 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 5] 2640/1 D 2 16.5 253
2016-10-28 2016-10-28 Kalmar-6 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2160/6 B 5 16.3 114
2016-09-29 2016-09-29 Åby-7 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2140/6 C 7 14.4 520
2016-09-10 2016-09-10 Åmål-8 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 5] 2500/8 C 1 16.6 134
2016-09-10 2016-09-10 Åmål-6 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2080/7 B 1 16.8 20
2016-08-25 2016-08-25 Åby-2 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 5] 2140/4 C 0 17.4g 40
2016-08-14 2016-08-14 Åmål-4 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2480/2 A 0 17.4 100
2016-08-04 2016-08-04 Åby-2 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2140/4 B 5 15.8 78
2016-07-30 2016-07-30 Åby-3 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 5] 2140/2 C 0 15.8g 78
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-12 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2160/4 B 3 15.6 154
2016-06-23 2016-06-23 Vaggeryd-3 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2140/5 D 8 15.2 523
2016-06-18 2016-06-18 Halmstad-8 Liza with a Z. Liza with a Z.   [s 5] 2660/8 C 6 17.1 106
2016-06-09 2016-06-09 Åby-8 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2140/4 C 2 14.4 222
2016-05-31 2016-05-31 Åby-9 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2160/9 B 4 15.5 255
2016-05-12 2016-05-12 Åby-10 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2160/6 D 6 16.9 331
2016-04-26 2016-04-26 Axevalla-9 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 5] 2140/11 A 0 15.8 236
2016-04-26 2016-04-26 Axevalla-5 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2140/13 D 0 18.2 391
2016-03-19 2016-03-19 Halmstad-1 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2140/3 D 6 17.4 86
2016-02-25 2016-02-25 Åby-10 Nick Sisu Nick Sisu   [v 6] 2160/8 D 0 23.0g 85
2017-11-23 2017-11-23 Åby-2 Starbec's Whisky Starbec's Whisky   [v 6] 1640/7 C 5 16.2g 51
2017-11-18 2017-11-18 Jägersro Trav-9 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 6] 2160/8 B 5 16.9 240
2017-10-29 2017-10-29 Åby-4 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 6] 2140/11 C 6 17.1g 108
2017-09-14 2017-09-14 Åby-1 Vagabundo Lux Vagabundo Lux   [h 3] 2160/10 A 6 16.8 133
2017-08-13 2017-08-13 Tingsryd-7 Nick Sisu Nick Sisu   [v 7] 1609/5 B str
2017-07-09 2017-07-09 Tingsryd-6 Liza with a Z. Liza with a Z.   [s 6] 1609/3 A 0 12.8 110
2017-07-05 2017-07-05 Åmål-7 Nick Sisu Nick Sisu   [v 7] 2100/5 D 3 15.5 330
2017-06-15 2017-06-15 Åby-10 Turbo Gothia Turbo Gothia   [v 5] 2140/2 D 2 15.3 196
2017-06-09 2017-06-09 Åmål-1 Nick Sisu Nick Sisu   [v 7] 2080/4 D 6 17.6 368
2017-05-25 2017-05-25 Åby-3 Nick Sisu Nick Sisu   [v 7] 2140/10 D 7 15.4 456
2017-04-03 2017-04-03 Halmstad-5 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 6] 2160/11 C 0 15.8 502
2017-04-03 2017-04-03 Halmstad-2 Nick Sisu Nick Sisu   [v 7] 1640/2 C 4 14.9 221
2017-03-18 2017-03-18 Halmstad-7 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 6] 2140/5 B 6 17.0 41
2017-02-13 2017-02-13 Halmstad-3 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 6] 2140/12 C 2 15.8 80
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-6 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 6] 2660/9 C 5 18.7 319
2017-01-09 2017-01-09 Mantorp-4 Nick Sisu Nick Sisu   [v 7] 2140/3 D 0 17.8 999
2017-01-09 2017-01-09 Mantorp-1 Glamour Håleryd Glamour Håleryd   [s 7] 2140/2 B 0 16.6 269
2018-06-09 2018-06-09 Halmstad-6 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 7] 2660/6 C 0 16.3 484
2018-05-21 2018-05-21 Halmstad-9 Perfekt Kloster Perfekt Kloster   [v 5] 2140/5 D 8 17.1 120
2018-05-01 2018-05-01 Åmål-6 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 7] 2880/1 C 6 17.9 202
2018-04-12 2018-04-12 Åby-4 Perfekt Kloster Perfekt Kloster   [v 5] 2140/1 C 4 15.6 43
2018-03-08 2018-03-08 Åby-9 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 7] 2640/4 C 0 g 356
2018-02-16 2018-02-16 Kalmar-4 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 7] 3140/2 D 4 17.2 261
2018-01-21 2018-01-21 Färjestad-7 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 7] 2660/6 C 6 17.0 470
2018-01-03 2018-01-03 Jägersro Trav-4 Angelo Zaz Angelo Zaz   [v 7] 2160/13 C 5 17.3 757ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se