Lina Tallberger V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Lina Tallberger. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Lina Tallberger har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Lina Tallberger har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Lina Tallberger


Klassikern Guldklockan har körts sedan 1957 på Solvalla och i år kan ett nytt namn präntas in i segerpokalen.Andreas Lövdal är m..


Klassikern Guldklockan har körts sedan 1957 på Solvalla och i år kan ett nytt namn präntas in i segerpokalen.
Andreas Lövdal är mitt uppe i sitt bästa år som kusk och har snart kört in en miljon kronor. Inte illa av en lärling anställd i Solvallas största stall med många passhästar att ta hand om.
24-årige Lövdal kör andra hästar än de som finns i stallet. För några veckor sedan vann han ett ungdomslopp med Micael Brobergs Jareth Boko med 100 000 kronor till vinnaren.
Efter tre år i stallet hos Timo Nurmos är han också betrodd med stallets hästar.
På onsdag blev det en lika enkel som övertygande seger i uttagningsloppet till Guldklockan på V86-kupongen med klassige Mellby Hurricane.
Andreas Lövdal lämnade ingenting åt slumpen med favoriten. 1200 meter från mål gav han sig av från andraparet utvändigt och styrde fram utvändigt ledaren.
Kusktalangen bevakade sedan fältet och lät Mellby Hurricane sticka undan lite retfullt på upploppet.
Big Shot spurtade storstilat från sitt tolftespår till andraplatsen för Magnus A Djuse.
Åt Mellby Hurricane och Andreas Lövdal fanns dock inget att göra.
Segerkusken gjorde klart redan i intervjuerna före loppet att han satt bakom bästa hästen och att det skulle köras därefter.
- Han var bäst också, och då vågar man köra så där. I år har det gått väldigt bra att köra och det är jättekul. Jag har fått köra bättre hästar och det ger ju lite snöbollseffekt på det hela - självförtroendet växer, sade Lövdal.
Onsdagens seger innebar ett bra skutt uppåt i ligan i Travrondens Guldklocka. Magnus A Djuse, tvåa på onsdagen, leder alltjämt i kampen om de tolv platserna i finalen fredagen 11 december.

Broberg bakom överraskning
Solvalla delade V86-omgången med Åby den här onsdagen och utdelningen för åtta rätt stannade på 20 725 kronor.
Största överraskningen kom på Solvalla. Betting Rebel avgjorde utan prut från positionen utvändigt ledaren och var mycket bra för Mika Forss.
Micael Broberg tränaren vinnaren som endast var spelad på två procent på V86.
- Han var värd segern. Han har gjort två jättebra lopp från dödens och tappat travet till slut. Nu slog jag på honom bakskor som jag kom överens med Mika Forss om att göra efter förra starten och det funkar bra, sade Micael Broberg.
Det blev en ”Norrländsk duell” på upploppet i V86-6. Amatören Lina Tallberger från Bergsåker fortsätter att visa upp Balotelli Crown i fin form och valacken kunde via en vass avslutning ta sig förbi starke Soul Tan från Dannero.
Axevallas Sofia Aronsson tränar Vichy Grif som vann det avslutande loppet för ston på Solvalla. Den sexåriga italienskan satt sist i fältet och spurtade som en furire för Ulf Ohlsson efter lite draghälp i sista kurvan i sprinterloppet.
En jätteprestation med tanke på att dugliga Valetta hade fått anföra i ledningen för Björn Goop men inte kunde freda sig över upploppet på Solvalla.

”Tränar som en demon”
Om vädret var tråkigt i huvudstaden, var det desto surare i Mölndal. Regn men banan höll bra.
- Han tränar som en demon - är han lika bra i loppet i kväll blir det intressant!
Ingen start sedan början av augusti. Peter Untersteiners vackra ord om Beckers träningsrundor gjorde ändå fyraåringen till stor favorit i loppet för hästar med högst 180 000 kronor på kontot.
Becker forcerades till ledningen efter 500 meter och höll värsta hotet Joule V.S. bakom sig i målskjutsen.
Johan Untersteiner hjälpte pappa Peter till seger i loppet för fyraåringar som inledde V86 på Åby med segerrike Radio Gaaga.
Löpskallen fixade segern till Ready Tonight i V86-5, som var ett fint treåringslopp. Power Lane var snabb bakom bilen och överlät ledningen till Ready Tonight efter 600 meter. Loppet kördes i 1.14-tempo och inte mycket hände innan det var dags för finish.
På upploppet såg Ready Tonight slagen ut, av både Mellby Ironman som gick utvändigt ledaren och av Beauty Wind som smög med i andra utvändigt, men Ready Tonight kontrade och vann på 1.13,4 över 2140 meter auto.
Åttaårige Sevilla har haft form en längre tid och gör nästan alltid bra lopp för Joakim Lövgren. Sjätte årssegern för Sevilla kom på onsdagen. Lövgren hade bakspår på 40 meters tillägg och satt mitt i gröten på den sista bortre långsidan och väntade ut motståndarna med sin häst.
Sevilla tackade med att spurta till en överlägsen seger.

Mikael Wikner, Kanal 75


Inget kallblod har sprungit in mer pengar på svensk mark under 2020 än Tangen Haap.Med Månprinsen A.M. på sidlinjen har Björn Karlss..


Inget kallblod har sprungit in mer pengar på svensk mark under 2020 än Tangen Haap.
Med Månprinsen A.M. på sidlinjen har Björn Karlssons elvaåring tagit över rollen som landets kallblodskung.
Onsdagens uppgift bekräftade det då ekipaget enkelt reglerade sina konkurrenter utvändigt om ledaren och tog sig 60 000 kronor närmare sin andra miljonsäsong.
För trots att hästen vann kallblodens finaste lopp Elitkampen och sprang in 1,2 miljoner kronor i fjol så tycker Björn Karlsson att hans gunstling hittat ännu en nivå som elvaåring.
- Det är en annan häst att köra i år. Nu springer han och lyssnar på mig, det är knappt man behöver säga något så bara exploderar han. Han har blivit riktigt häftig, förklarade Karlsson inför loppet.
Men lika nöjd var inte Karlssons efteråt, trots segern.
- Jag fick en dålig magkänsla i andra provstarten, det var som att det inte var bra med barfota idag. Han var tassig så jag fick taktikändra och inte köra på max någon gång. Men jag kände aldrig någon fara ändå, sade Karlsson och berättade om framtidsplanerna:
- Nu ska vi ta och sko honom ordentligt och köra med skor resten av året. Nästa lopp blir Gävle om 14 dagar eller så väntar vi till Solvalla om en månad.

Dubbel för Nurmos
Därefter blev det tuffare för favoriterna.
Omgångens näst mest spelade häst Elche (Robert Bergh) släppte ledningen till stallkamraten Digital Science (Nicklas Westerholm) varpå den senare visade bästa styrkan över tre varv.
Twinkle Face fick bestämma i ledningen, men kunde ändå inte stå emot Dixie Brick som gick ett blytungt slutvarv för Jorma Kontio.
Jaques Noir och Rikard N Skoglund säkrade en tränardubbel åt Timo Nurmos sedan man spurtat förbi en tapper Jula Downtown som pressat sönder ledande Urban Kronos i en härlig fartfest.
Björn Goop revanscherade dessa två upploppsförluster genom att spetsa från ytterspår med egentränade Shapes och därefter dirigera efter behag.

”Jag är så stolt”
På Bergsåker såg Gazoline Mearas ut att ha allt under kontroll i front, när bakomvarande Balotelli Crown fick luckan och brisade förbi för Susanne H Osterling.
- Tårarna kommer, gud vad jag jobbade in honom. Det är grymt hur Susanne kunde köra med tanke på hur laddad han var idag och galopperade upp bakom bilen. Hästen är helt underbar, jag är så stolt över honom, jublade tränaren Lina Tallberger.
Största knallen signerades Petri Salmelas Lady Zappa som var minst spelad i sitt lopp, men inte verkade bry sig om det då hon blåste förbi konkurrenterna sista biten.
- Hon var väldigt snabb i benen, en fin häst, konstaterade gästkörande Magnus A Djuse.
Därmed fanns det fem hästar som skulle ge miljonutdelning inför sista avdelningen.
Men av det blev intet.
Fredrik Linders USA-födda jättelöfte Hemisphere visade sig bäst i ett högklassigt treåringslopp som krävde en segertid på 1.12,7 över full distans.
- Vi är tacksamma för alla hästar vi har, men man känner att det här är något alldeles extra. Han duger långt upp, konstaterade tränarsambon Magdalena Eriksson.
Därmed stannade utdelning på V86® vid 41 848 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Sju år gammal började hon på ridskola och efter att ha tävlat i hästhoppning under uppväxten är det trav som gäller p&..


Sju år gammal började hon på ridskola och efter att ha tävlat i hästhoppning under uppväxten är det trav som gäller på heltid sedan några år  tillbaka för Lina Tallberger.
Hon äger och deläger tio hästar – både varmblod och kallblod – och tränar samtliga på egen hand på en gård i Kovland norr om Sundsvall.
Det har rullat på bra på slutet. Tredjeplatsen i bronsdivisionen i V75 i Skellefteå för ett par veckor sedan med Balotelli Crown, följdes upp med en seger i monté i lördags med kallblodet Myrsjös Ruter Ess på samma bana.
- Ja, det känns som att nu måste vi ut och starta, nu är vi i form! säger Lina Tallberger. Det känns att jag hittar rätt med hästarna just nu och bott in mig på gården jag flyttade till i januari. Det tar väl en stund innan man kommer rätt på allt.
Balotelli Crown är en kapabel strulputte som galopperat mycket i loppen under sin karriär. Lina köpte honom på kriterieuktionen på Solvalla då hästen var ett år och har umgåtts med honom dagligen.
Köpesumman var 20 000 kronor. Nu har valacken tjänat 600 000 kronor och hunnit bli sju år.
Balotelli Crowns seger i ett lopp ingående i V86 i februari hemma på Bergsåker 2017 räknade hon länge som sin största framgång. I Skellefteå V75 blev det en mersmakande tredjeplats i bronsdivisionen.
Den placeringen tycker hon smäller högre än samtliga hästens segrar.
- Det blev ju ett banrekord i Skellefteå i det loppet och att han då kommer i mål på en så fin tid (1.11,5) i brons med mycket krafter kvar var kul tycker jag. Susanne Osterling sa att det var mycket kvar i mål. Hon hade huvan oryckt också.

Två med och drog
Med tio hästar på träningslistan tar Lina Tallberger hjälp med djuren varannan vecka av sambon som jobbar halvtid som lastbilschaufför.
Sambon var med i Skellefteå då en frisk och uppspelt Balotelli Crown inte ville gå in i stallet efter loppet.
- Vi fick gå på var sin sida om hästen och dra honom in i stallet så att han inte skulle sticka iväg. Han var väldigt pigg. Oj, vilken form han har. Jag har kört honom lite lätt några gånger efter det och han är väldigt glad, säger hon.
Balotelli Crown har behövt de här åren på sig för att bli lugnare och mera stabil. Lina Tallberger berättar om en uppbyggnad med snälla lopp och lite speciell träning.
- Vi har jobbat mycket på att förbättrat psyket på honom i tävling. Emila Leo som kört den här hästen ganska många gånger sa att han var som en ny häst när hon fick testa honom här i höst. ”Nu har han ju hårdhet som räcker på V75!” sa hon. Nu ger han inte upp förrän det är ”slut i tanken” och vi kan alltid lita på att han gör vad han kan i lopp.

”Låtsas vara farlig”
Balotelli Crown är en häst med humor får vi veta. Humor?
- Ja, han måste få spexa och leka och det är han som bestämmer tempo när vi tränar och så där. Han springer och kvastar och slår med svansen och knutar och låtsas vara farlig. Men han är ju inte farlig utan han vill bara skrämmas lite för att han tycker att det är kul, säger tränaren.
På onsdag ska formhästen ut i ett medeldistanslopp (V86-7) på hemmabanan Bergsåker. Susanne Osterling kör igen och inleder från ett femtespår bakom bilen.
- Han har gått bäst då kvinnliga kuskar kört och det har varit tjejer bakom hela året. Han är lite känslig och man får inte ta för mycket i honom. Tjejer är ju mindre muskelstarka oftast och det blir liksom en mjukare hand på honom.

Leker bakom bilen
Att Balotelli Crown inledde i passgång kort före start i Skellefteå och även tog några galoppsteg innan bilen lämnade, oroar inte tränaren så mycket.
- Han brukar ofta hålla på så där. När Hanna Forslin vann ett ungdomslopp med honom för två starter sedan gjorde han på samma sätt men han ställer sig ju alltid när bilen släpper. Jag tror att han kommer att leka med oss igen men ordna upp det i starten. Han är ju inte alls stressad numera och har blivit bättre sedan jag plockade bort käkremmen på honom.
Är det några utrustningsmässiga nyheter till onsdagens start?
- Nej, utrustningsmässigt blir det samma som senast. Han går med skor, ryckhuva och norskt huvudlag och med hybridvagn.
Vad tror du om motstånd och chansen att vinna?
- Det är några bra med. Men vi har också en bra häst. Jag tycker att spelarna ska ta med honom på kupongen - för han kan allting ibland den här hästen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-22 2017-12-22 Bollnäs-3 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2180/5 C 5 32.0 178
2017-12-21 2017-12-21 Östersund-7 Nygårds Ivar Nygårds Ivar   [v 3] 2140/2 C 2 32.8 116
2017-12-17 2017-12-17 Bergsåker-5 Högheimsfax Högheimsfax   [v 7] 2140/3 D 0 31.6 384
2017-12-10 2017-12-10 Bergsåker-1 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 1660/7 C str
2017-12-09 2017-12-09 Bollnäs-4 Odinson V.A. Odinson V.A.   [v 4] 2660/3 C 4 32.4 97
2017-12-06 2017-12-06 Bergsåker-3 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 2140/4 D 0 823
2017-12-04 2017-12-04 Bollnäs-8 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2160/11 B 2 32.2 58
2017-11-21 2017-11-21 Gävle-6 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 1660/12 C 0 33.3g 625
2017-11-14 2017-11-14 Bollnäs-1 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 2140/2 D 6 35.0 1002
2017-11-10 2017-11-10 Umeå-3 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2160/3 D 5 32.1 562
2017-11-02 2017-11-02 Östersund-7 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2140/3 D 0 35.9g 1125
2017-11-02 2017-11-02 Östersund-2 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 1640/1 D 0 36.5 279
2017-10-27 2017-10-27 Romme-8 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 1660/11 D 7 35.4 735
2017-10-20 2017-10-20 Umeå-10 Höstbotuva Höstbotuva   [s 4] 2140/1 C 7 33.3g 251
2017-10-17 2017-10-17 Gävle-6 Rebecka Broline Rebecka Broline   [s 4] 1640/4 D 0 15.3 124
2017-10-17 2017-10-17 Gävle-3 Järvsöbork Järvsöbork   [v 4] 2140/4 D 0 g 70
2017-10-13 2017-10-13 Romme-3 Höstbotuva Höstbotuva   [s 4] 2140/1 D 4 32.4g 202
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-2 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2140/1 B 2 31.2 318
2017-10-03 2017-10-03 Östersund-7 Höstbotuva Höstbotuva   [s 4] 1660/10 A 1 34.4 66
2017-10-03 2017-10-03 Östersund-5 Odinson V.A. Odinson V.A.   [v 4] 2140/1 D 3 32.9 74
2017-09-28 2017-09-28 Bollnäs-7 Balotelli Crown Balotelli Crown   [h 4] 1660/7 C 0 15.2 663
2017-09-08 2017-09-08 Romme-10 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2160/4 D 6 33.0 828
2017-08-17 2017-08-17 Bergsåker-10 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 1640/2 C 3 31.3 621
2017-07-26 2017-07-26 Östersund-5 Vaillance Vaillance   [s 4] 2140/11 B 0 g 127
2017-07-24 2017-07-24 Solänget-3 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2140/1 D 2 33.4 266
2017-07-18 2017-07-18 Bollnäs-5 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 2160/14 B 0 39.7 249
2017-07-15 2017-07-15 Solänget-10 Denver Zon Denver Zon   [v 9] 1640/9 D 4 15.9 590
2017-07-15 2017-07-15 Solänget-4 Vaillance Vaillance   [s 4] 2140/2 A 5 17.1 38
2017-07-14 2017-07-14 Hoting-9 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2060/11 C 6 38.5g 696
2017-07-11 2017-07-11 Hoting-2 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2040/2 D 0
2017-07-08 2017-07-08 Hoting-2 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 1680/13 A 0 42.1g 704
2017-06-24 2017-06-24 Oviken-1 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2120/11 B 5 37.2 242
2017-06-24 2017-06-24 Oviken-7 Jo Jo Bear Jo Jo Bear   [v 11] 2100/8 D str
2017-06-23 2017-06-23 Hagmyren-4 Högheimsfax Högheimsfax   [v 7] 1640/11 D 0 29.3 1189
2017-06-22 2017-06-22 Rättvik-1 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 2160/6 D 5 36.2 370
2017-06-15 2017-06-15 Bollnäs-2 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 2140/8 C 6 36.4 448
2017-06-11 2017-06-11 Gävle-8 Högheimsfax Högheimsfax   [v 7] 1640/2 D 0 31.3g 253
2017-06-09 2017-06-09 Romme-1 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 2140/3 C 4 36.4 428
2017-06-03 2017-06-03 Bollnäs-1 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 2140/1 C 0 36.8 332
2017-05-25 2017-05-25 Bergsåker-3 Rebecka Broline Rebecka Broline   [s 4] 2160/7 C 0 22.5g 686
2017-05-19 2017-05-19 Umeå-1 Ängsgnista Ängsgnista   [s 3] 2140/6 D 7 37.8 558
2017-05-13 2017-05-13 Östersund-10 Jo Jo Bear Jo Jo Bear   [v 11] 2160/13 B 0 19.7 287
2017-05-02 2017-05-02 Gävle-8 Högheimsfax Högheimsfax   [v 7] 2140/5 C 2 30.2 90
2017-03-17 2017-03-17 Umeå-1 Guli Stella Guli Stella   [s 3] 1640/2 D 0 39.0 108
2018-10-15 2018-10-15 Östersund-1 Torpa Pål Torpa Pål   [v 5] 2160/4 B 1 32.0 13
2018-10-06 2018-10-06 Bollnäs-5 Guli Stella Guli Stella   [s 4] 2140/2 D 0 30.9 564
2018-04-22 2018-04-22 Bollnäs-1 Guli Stella Guli Stella   [s 4] 2160/11 B 0 32.0g 173
2018-03-21 2018-03-21 Bergsåker-7 Närbyflickan Närbyflickan   [s 7] 2140/7 B 0 g 136
2018-03-17 2018-03-17 Bergsåker-2 Myrsjös Ruter Ess Myrsjös Ruter Ess   [h 3] 2140/6 D 6 39.9g 72
2018-03-17 2018-03-17 Bergsåker-6 Vindy Tabac Vindy Tabac   [s 8] 2160/10 C 0 g 61
2018-03-16 2018-03-16 Bollnäs-6 Guli Stella Guli Stella   [s 4] 2140/5 C 0 32.1g 404
2018-03-10 2018-03-10 Bollnäs-1 Höstbotuva Höstbotuva   [s 5] 2180/13 C 0 g 83
2018-03-07 2018-03-07 Bergsåker-4 Guli Stella Guli Stella   [s 4] 2160/5 D 4 30.2 682
2018-03-05 2018-03-05 Romme-3 Högheimsfax Högheimsfax   [v 8] 2180/12 B 0 30.0 572
2018-01-19 2018-01-19 Gävle-8 Åsarappen Åsarappen   [v 9] 1660/14 D str
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-2 Åsarappen Åsarappen   [v 9] 2680/13 D 0 30.2 575
2019-08-26 2019-08-26 Östersund-9 Tyholt Odin Tyholt Odin   [v 5] 2660/7 C 8 35.5g 259
2019-08-15 2019-08-15 Bergsåker-2 Tyholt Odin Tyholt Odin   [v 5] 2640/5 C 5 32.3g 796
2019-07-23 2019-07-23 Oviken-9 Tyholt Odin Tyholt Odin   [v 5] 2100/2 B 7 36.4g 140
2019-05-27 2019-05-27 Östersund-7 Tyholt Odin Tyholt Odin   [v 5] 2160/8 C 0 31.7 434
2019-05-18 2019-05-18 Solänget-6 Tyholt Odin Tyholt Odin   [v 5] 2160/6 B 2 33.6g 81
2019-05-11 2019-05-11 Hagmyren-1 Modiga Örnen R.F. Modiga Örnen R.F.   [s 3] 1640/2 D str
2019-05-04 2019-05-04 Dannero-8 Modiga Örnen R.F. Modiga Örnen R.F.   [s 3] 1660/6 C 5 38.3 400
2020-08-18 2020-08-18 Gävle-5 Balotelli Crown Balotelli Crown   [v 7] 1640/10 B 6 13.6 98
2020-08-06 2020-08-06 Bergsåker-6 Balotelli Crown Balotelli Crown   [v 7] 1660/14 B 2 13.4 501
2020-05-10 2020-05-10 Dannero-7 Vikingrappen Vikingrappen   [v 7] 1660/13 A 6 31.4g 52ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se