V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Vilken treåring som är kullens kung i Nordamerika avgörs när Tactical Landing och Six Pack på nytt ställs mot varandra i Breeder..


Vilken treåring som är kullens kung i Nordamerika avgörs när Tactical Landing och Six Pack på nytt ställs mot varandra i Breeders Crown-finalen nästa lördag. För tillfället är det Six Pack som sitter på tronen. När hästarna nyligen möttes i finalen av Kentucky Futurity var Tactical Landing stor favorit men vann gjorde Six Pack på världsrekordet 1.07,9. De tiderna var inte duon i närheten av på ett smetigt banunderlag i Breeders Crown-uttagningarna, Tactical Landing vann på 1.09,6 och Six Pack landade på 1.10,6, men är banan i bättre beskaffenhet kommande helg kan det gå undan på dokumenterat snabba Pennsylvania-banan Pocono.

Startlista
Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker
1 609 meter auto

1. Run Director (Benoit Baillargeon)
2. Evaluate (Marcus Melander)
3. Fiftydallarbill (William Crone)
4. Tactical Landing (Jimmy Takter)
5. Six Pack (Åke Svanstedt)
6. Jula Downtown (Susanne Kerwood)
7. Crystal Fashion (Jim Campbell)
8. Met’s Hall (Julie Miller)
9. Wolfgang (Jimmy Takter)
Förstapris: 2,1 miljoner kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Det är tapas på bordet och champagne i glasen när vi får tag i etappvinnaren av VM i V75 på lördagskvällen. Det firas efte..


Det är tapas på bordet och champagne i glasen när vi får tag i etappvinnaren av VM i V75 på lördagskvällen. Det firas efter spelsuccén på Örebrotravet.
- Jag följde tävlingarna på tv här hemma. Min fru kom hem efter fjärde loppet och då sa jag till henne att jag hade en bra känsla och då la vi in en champagne i frysen för kylning.
Björn Conny Söder, som har tilltalsnamnet Conny, blev alltså ensam att fixa 7 rätt på V75 av alla som deltar i VM i V75. Därmed vann han den femte etappen av sex och är klar för semifinal- och final-dagen i Stockholm lördagen 10 november.
- Det är sjukt. Man spelar bara för 96 spänn och sätter sjuan… Jag var med i flera andra större bolag nu när det var jackpot men på dem hade vi bara tre och fyra rätt.

”Köper torktumlare på måndag”
7 rätt betalde lite drygt 74 000 kronor.
- Jag fick exakt 80 264 kronor. Och sedan berättade Hans G Lindskog när han ringde att jag vann tio papp som etappvinnaere. Jag vann alltså över 90 000 i kväll. Det är det mest jag vunnit när jag spelat ensam.
- Det är ju inga pengar som förändrar livet, men vi har nyss flyttat och till exempel saknar vi en torktumlare, det är klart att jag köper en torktumlare på måndag, säger Conny Söder och skrattar.
54-åringen är både trav- och spelintresserad och 16.20 på lördagar, när V75 drar i gång, är helig tid.
- Ja , då sitter jag med ett A4-ark där jag skrivit upp alla system man är med på. Jag har varit intresserad och spelat på trav sedan jag var 18-20 år, med kompisar på jobbet, med min svärson och min svåger.

Jesper Arfvidsson i Lund leder tävlingen på 26 rätt. De nio personerna som är bäst i sammandraget efter sex omgångar är tillsammans med etappvinnarna klara för semifinal- och finaldagen i Stockholm lördagen 10 november.
Den fullständiga ställningen finns att se på atg.se/vmiv75.
Personen som slutligen blir världsmästare vinner 250 000 kronor. Andrapriset är 75 000 och tredjepriset 50 000.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Då Global Adventure dragit nummer tolv ur spårtombolan såg det mörkt ut på förhand. Men Erik Adielsson lyckades hitta andra pa..


Då Global Adventure dragit nummer tolv ur spårtombolan såg det mörkt ut på förhand. Men Erik Adielsson lyckades hitta andra par utvändigt och sedan han rundat fram till positionen utvändigt om ledande Ultion Face knappa varvet från mål var Global Adventure starkast över upploppet.
- Han fick ett hyggligt styggt lopp men det var också vad jag var tvungen att ge honom för att kunna vinna, men han var fantastiskt alltså, berömde Erik Adielsson.
Precis som för Global Adventures tränare Svante Båth var det första segern i Svampen för Erik Adielsson.
- Det är jätteskoj att vinna det här loppet och det är också roligt att hästen fortfarande är obesegrad. Jag är full av beundran för den här hästen. Det känns som att han går framåt för varje lopp och det här är ännu ett bevis för Svantes och hela hans personals skicklighet. Det är otroligt tacksamt att sitta upp bakom såna här hästar.
Global Adventure tangerade löpningsrekordet 1.13,3 över 1 609 meter med bilstart och fick för segern 515 000 kronor. Efter fyra segrar på lika många försök ståtar han med 740 000 kronor på vinstkontot. Tvåa i loppet blev favoritspelade Belker som sköt till vasst den sista biten efter en slutkurva i tredjespår. Ultion Face höll till tredjeplatsen från ledningen.

Briljant gulddebut av höstens häst
Antonio Tabac
har utvecklats enormt sedan han kom till Gävletränaren Oskar Kylin-Blom i somras. Under hösten har hästen radat upp segrarna i V75 och när han nu gjorde gulddebut fortsatte triumftåget.
- Det är helt sjukt egentligen, sa Oskar Kylin-Blom efter att hans häst tagit ledningen, svarat ut storfavoriten Love Matters och sprintat undan före vrålspurtande Nadal Broline.
- Han kändes jäkligt fin i dag och när jag fick ledningen och höll ut Love Matters tänkte jag att vi testar. Jag ville inte ge bort loppet för jag litar mycket på min häst. Att han skulle vinna guld direkt hade jag kanske inte räknat med men i dag visade han att han matchar de här hästarna.
Med fem raka segrar i ryggen väntar härnäst ett nederländskt storlopp.
- Vi är faktiskt inbjudna till Prijs det Giganten så det är nästa mål. Jag har inte sagt det till någon före loppet men det kan jag berätta nu.
Prijs det Giganten med ett förstapris på cirka 300 000 kronor körs på Victoria Park i Wolvega 11 november.

Urladdning av Ural
Även Ural gav en riktig styrkedemonstration när han debuterade i bronsdivisionen. I jänkarvagn och barfota runt om för första gången stod han i en klass för sig från positionen utvändigt om ledaren. Redan på sista bortre långsidan pressade han sig till ledningen och sedan tågade han undan till överlägsen seger i bländande stil.
- Vilken häst jag har! Han är helt fantastiskt! Jag hoppas få åka ner till Frankrike och visa upp honom, sa hästens tränare Susanne Richter.
- Han räcker nog långt oavsett var han startar så länge det är på den här planeten, sa segerkusken Örjan Kihlström.
Susanne Richter, med endast tio hästar på träningslistan, nöjde sig inte heller med en V75-seger. I silverdivisionen gjorde M.T.Joinville som sin stallkamrat och mosade konkurrenterna den tunga vägen med Jorma Kontio i sulkyn.
- Det är inte sant! Jag är helt överlyckligt! Det är helt fantastiskt, en dubbel på V75! Jag fattar det inte, segerjublade den överlyckliga Rommeamatören.

Bra betalt för sju rätt
I klass II var skrällen Ricke huvudet högre än sin konkurrenter. Den femårige bjässen kördes offensivt från start av Örjan Kihlström och sedan han kommit till ledningen var segern aldrig i fara.
- Jag har aldrig varit i närheten av en V75-seger tidigare. Vilken känsla! sa hästens tränare Markus Hamberg.
I Calle Lindbloms lopp för ston vann Björn Goops storfavorit Valetta enkelt från ledningen och det avslutande klass I-försöket tog Timo Nurmos-tränade Lexington Hall och Jorma Kontio hem från ledningen. Det låg jackpotmiljoner i sjurättspotten och det gjorde att den inte allt för svårfunna raden betalade fina 74 058 kronor. Sex rätt delade ut 442 kronor och för fem rätt fick man 47 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Fredrik Wallins femåriga sto visade redan förra vintern att hon trivs på Vincennes. Då blev det ingen seger på fyra försö..


Fredrik Wallins femåriga sto visade redan förra vintern att hon trivs på Vincennes. Då blev det ingen seger på fyra försök men väl en rikligt belönad andraplats i Prix de Croix. När hon nu spräckte segernollan i Frankrike gjorde hon det med besked. Körande Franck Ouvrie kastade loss från femte par utvändigt redan i andra sväng på Vincennes lilla bana och efter en bits draghjälp fick Inga In Heaven tugga på som förstahäst i tredjespår genom slutkurvan. Det bekom inte den tuffa damen som enkelt kopplade grepp och gick undan till närmast överlägsen seger. Kilometertiden över 2 100 meter med bilstart skrevs till 1.13,6 och loppets förstapris uppgick till drygt 330 000 kronor. Totalt har Inga In Heaven tjänat nästan 1,9 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Lördagens jackpotspäckade V75-omgång körs på Örebrotravet och en ensam vinnare med sju rätt kan bli 42 miljoner kronor rika..


Lördagens jackpotspäckade V75-omgång körs på Örebrotravet och en ensam vinnare med sju rätt kan bli 42 miljoner kronor rikare. Ett öppet klass I-lopp ska definitivt fördela alla miljoner i V75-epilogen och det är även det på pappret svåraste loppet för spelarna att lösa. De stora tipstidningarna Travronden och V75 Guiden streckar åtta respektive sju hästar i loppet, som också är den avdelning med störst spridning på V75-insatserna. Med andra ord har man som spelare en stor fördel gentemot kollektivet om man lyckas hittar loppets vinnare utan att offra så många streck. Kanske räcker det med ett?
- All Star har gjort väldigt fina lopp tre gånger i rad i V75. Jag är väldigt nöjd med hur han har gått och han känns fortsatt fin. Det är nästan så att han är lite piggare för dagen än vad han har varit tidigare, så jag tror att han kommer göra en liknande prestation igen, säger Peter G Norman.

Tål göra jobbet själv
Den sexårige valacken har avslutat mycket bra från köposition på slutet. Näst senast skrällvann han ett klass II-lopp efter en slutrunda i tredjespår och i finalen senast spurtade han mycket starkt som tvåa. Den här gången startar han med nummer nio bakom startbilen och lyckas han gå med i rygg på startsnabbe Lexington Hall från spår två kan han få en drömresa.
- Han sprang och kände sig för lite när han gick barfota runt om för första gången senast men nu har han provat det en gång och bör kunna öppna lite bättre och rygga tvåan ganska bra. På Örebro går starten ganska långt in på rakan också och det borde vara en fördel. Det bästa skulle vara om det blir bra tempo där framme, då borde vi kunna komma in i matchen, säger Peter G Norman.
Solvallatränaren tror emellertid inte att ett smörlopp med draghjälp fram till upploppet är nödvändig för att hans häst ska kunna vinna.  
- Jag tror att han tål att gå fram utvändigt och vinna på det sättet också. Han har gått rejäla slutvarv i tredjespår och klarat det bra och han har vunnit från dödens också, så ett sådant upplägg skulle han kunna klarar.
Peter G Norman gör resan till Örebro med en häst och det är ingen tvekan om att ribban är högt lagd.
- En andraplats skulle inte alls vara bra eftersom det är ett försök tidigt i V75-meetinget. Då är det svårt att kvala in till finalen med en andraplats och skulle han bli tvåa går han ur klassen, så vi kör helt klart för att vinna.

Ola Johansson, Kanal 75


De stora penningstinna loppen avlöste varandra på Bro Park under torsdagskvällen. I säsongens sista klassiska lopp, St Leger, var Master Bl..


De stora penningstinna loppen avlöste varandra på Bro Park under torsdagskvällen. I säsongens sista klassiska lopp, St Leger, var Master Bloom storfavorit. Och han hade inga problem att infria förväntningarna. Den treårige valacken har nu vunnit sju lopp på elva starter i karriären, och förutom dubbla St Leger även det danska derbyt och Bro Park Classic. I prispengar har det totalt blivit 1,7 miljoner intjänat i och med den här storsegern. Nu satt Per-Anders Gråberg i sadeln för första gången och den svenske stjärnjockeyn gjorde inga misstag. Master Bloom fick en hygglig start och låg hela tiden i den främre träffen. Ledande Reliable Carlras fick anföra i ett måttligt tempo och ut på den sista bortre långsidan började P-A Gråberg att trycka upp farten utvändigt med Master Bloom. Han pressade ledaren hårt genom slutkurvan och kopplade greppet direkt in på upploppet. Master Bloom hade sedan inga problem att sprinta undan till en lätt seger, före vasst spurtande Sir Zelmer som blev tvåa.
- Det gick väldigt sakta i loppet och jag var nöjd att jag kunde sitta med högt uppe. Han är mer stark så jag valde tidigt in i svängen att trycka upp tempot och försökte att få de andra möra. Redan niohundra meter kvar tryckte jag på och jag vet att m in häst går hela vägen hem. Jag var inte orolig att bensinen skulle ta slut. En riktigt fin häst, sa Per-Anders Gråberg.

Jamaica ordnade hemmaseger och en halv miljon
Det reds flera andra stora lopp under den här högklassiga kvällen på Bro Park. Jockeyklubbens Magic Million inledde V64-spelet med 500 000 kronor i förstapris. Det utmynnade i en stenhård slutstrid där storfavoriten Ramone duellerade med Jamaica över upploppet. Men kort före mål tog sig Jamaica förbi och lade beslag på segerchecken tillsammans med Martin Rodriguez. Det tvååriga stoet tränas av Patrick Wahl så det var en populär hemmaseger på Bro Park. Det var Jamaicas tredje seger i sjätte starten och hon har ännu inte varit utanför prispallen.
I Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris blev det på nytt en stor framgång för Martin Rodriguez. Den här gången red han in Irish Trilogy till seger och förstapriset på 300 000 kronor. Hästen svarade för en mycket strong prestation när han blev tufft utmanad av Privilegiado upploppet ner men försvarade sig ärligt hela vägen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-29 2015-12-29 Färjestad-5 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 8] 2180/10 0 g 209
2015-10-31 2015-10-31 Bergsåker-12 Rolexson Rolexson   [v 14] 1640/2 str
2015-10-18 2015-10-18 Romme-2 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 8] 2180/9 0 g 43
2015-10-11 2015-10-11 Årjäng-1 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 8] 2180/13 0 32.9g 1414
2015-10-06 2015-10-06 Hagmyren-9 Rolexson Rolexson   [v 14] 2160/8 5 29.3 568
2015-10-01 2015-10-01 Bollnäs-10 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 8] 2160/8 6 34.7 339
2015-09-28 2015-09-28 Romme-5 Guli Birk Guli Birk   [v 4] 2160/10 str
2015-09-28 2015-09-28 Romme-1 Rolexson Rolexson   [v 14] 1660/13 0 26.9 513
2016-09-06 2016-09-06 Bollnäs-10 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 9] 2640/1 C 0 g 558
2016-08-19 2016-08-19 Hagmyren-9 Guli Birk Guli Birk   [v 5] 1640/2 A 0 57
2016-08-14 2016-08-14 Åmål-8 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 9] 2500/9 B 8 36.1g 297
2016-08-14 2016-08-14 Åmål-5 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 5] 2100/12 B 0 32.6g 99
2016-08-04 2016-08-04 Lindesberg-1 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 5] 2160/5 C 4 29.7g 479
2016-07-26 2016-07-26 Oviken-4 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 5] 2120/11 B 2 31.3 232
2016-07-15 2016-07-15 Hagmyren-1 Guli Birk Guli Birk   [v 5] 2160/12 A str
2016-07-08 2016-07-08 Arvika-1 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 5] 2100/1 D 5 30.8 233
2016-06-22 2016-06-22 Bollnäs-2 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 9] 1660/12 B 8 34.0 311
2016-06-17 2016-06-17 Arvika-3 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 5] 2140/12 A 6 30.9 271
2016-06-10 2016-06-10 Romme-3 Guli Birk Guli Birk   [v 5] 2160/8 A 0 38.4 25
2016-05-30 2016-05-30 Hagmyren-8 Guli Birk Guli Birk   [v 5] 2140/8 B 2 29.6 108
2016-05-10 2016-05-10 Solänget-8 Guli Birk Guli Birk   [v 5] 1666/3 B 2 33.6 19
2016-05-08 2016-05-08 Gävle-3 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 9] 1660/13 B 0 g 325
2016-05-02 2016-05-02 Romme-2 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 9] 2160/4 B 0 34.7g 829
2016-04-29 2016-04-29 Rättvik-7 Guli Birk Guli Birk   [v 5] 1660/13 A 2 31.9 64
2016-04-25 2016-04-25 Färjestad-10 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 5] 1660/6 C str
2016-04-19 2016-04-19 Östersund-9 Rolexson Rolexson   [v 15] 1640/6 D 0 27.9 482
2016-04-19 2016-04-19 Östersund-3 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 5] 2680/10 C 6 32.6 535
2016-04-10 2016-04-10 Romme-2 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 9] 2160/14 B str
2016-03-26 2016-03-26 Gävle-6 Rolexson Rolexson   [v 15] 1640/3 C 0 28.3 516
2016-02-05 2016-02-05 Romme-1 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 9] 2160/10 D str
2017-12-27 2017-12-27 Gävle-6 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 10] 2640/1 D str
2017-12-04 2017-12-04 Färjestad-8 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 10] 2160/6 D 0 35.6g 611
2017-11-06 2017-11-06 Färjestad-8 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 10] 2160/9 D 0 36.3g 1163
2017-10-20 2017-10-20 Romme-6 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 6] 1660/9 B 0 g 621
2017-07-30 2017-07-30 Åmål-2 Guli Birk Guli Birk   [v 6] 2080/4 B str
2017-07-27 2017-07-27 Gävle-6 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 10] 1640/4 D 0 34.5g 981
2017-07-20 2017-07-20 Bergsåker-11 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 6] 1640/12 B 5 28.8 630
2017-07-11 2017-07-11 Gävle-2 Guli Birk Guli Birk   [v 6] 2160/12 A str
2018-08-02 2018-08-02 Visby-3 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 7] 2140/6 C 4 29.9 69
2018-03-05 2018-03-05 Färjestad-2 Guli Birk Guli Birk   [v 7] 2160/10 A str
2018-02-11 2018-02-11 Bollnäs-6 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 11] 1640/5 D 0 g 548
2018-01-29 2018-01-29 Färjestad-3 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 11] 2160/7 D 0 g 722
2018-01-26 2018-01-26 Romme-8 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 11] 2180/11 D 0 g 707
2018-01-19 2018-01-19 Gävle-3 Järvsö Kvikken Järvsö Kvikken   [v 11] 1660/9 D 7 35.5g 529ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se