V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


För ett par år sedan radade Antonio Tabac upp segrarna för sin dåvarande tränare Oskar Kylin-Blom. Men sedan satte en allvarlig skada..


För ett par år sedan radade Antonio Tabac upp segrarna för sin dåvarande tränare Oskar Kylin-Blom. Men sedan satte en allvarlig skada stopp. Sedan i vintras är det Jörgen Westholm som tränar hästen och i fredagens avslutande V64-avdelning på Hagmyren visade grållen att han är tillbaka på allvar. I Mika Forss händer stack han till ledningen från spår tre bakom startbilen och efter 1.08,3 första 500 meterna och varvet på 1.09,7 lämnade han motståndet och vann överlägset på 1.09,5 över 1 640 meter – årets snabbaste segertid i Sverige. En prestation som hade räckt långt i Elitloppet på Solvalla på söndag.
- Det var häftigt att sitta hemma i kvällssolen och se det där. Jag messade faktiskt Malmrot (Solvallas sportchef och elitloppsgeneral) och skrev att han glömde oss. Men det tog baka 30 sekunder så svarade han att jag var en vecka sen, sa Jörgen Westholm efter uppvisningen.
På V64 delade sex rätt ut fina 299 882 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Ingen häst i Norden har tagit så många raka segrar från debuten som Lesja Odin. Den här gången bjöds tufft motstånd..


Ingen häst i Norden har tagit så många raka segrar från debuten som Lesja Odin. Den här gången bjöds tufft motstånd i form av Ramstad Balder, som tog hand om ledningen. Men sedan Öystein Tjomsland kastat loss Lesja Odin från trejde par utvändigt på den sista bortre långsidan och rundat fram utvändigt om ledaren blev utgången densamma som i hästens tidigare starter. Ramstad Balder stretade emot bra och det stod och vägde in på upploppet. Men Lesja Odin bara tuggade på och till slut blev segern säker. Kilometertiden över 1 609 meter med autostart skrevs till 1.22,0.

Ola Johansson, Kanal 75


Speed Race över 640 meter är inget nytt under elitloppshelgen på Solvalla. Men kallbloden har aldrig tidigare gjort upp över den extrema sp..


Speed Race över 640 meter är inget nytt under elitloppshelgen på Solvalla. Men kallbloden har aldrig tidigare gjort upp över den extrema sprinterdistansen. På fredagen var det dags och speedigast var Ole Johan Östres 15-årige hedershäst Särpefanten. Efter att ha vunnit sitt försöksheat på 1.16,0 från ledningen blev det rygg på ledande Lysjö Mocca i finalen. Där såg hans segermöjligheter ut att gå upp i rök när han galopperade i kurvan, men han ställde sig och lyckades gå ikapp och förbi ledaren. Kilometertiden i finalen blev 1.16,8 och loppets förstapris uppgick till 80 000 kronor.
- Det känns som att vinna ett derby, Elitkampen, eller nästan Prix d’Amerique eller Elitloppet. Den här hästen betyder så otroligt mycket för mig. Det är stort att en av mina allra bästa vänner får vinna ett lopp här under elitloppshelgen som 15-åring, sa Ole Johan Östre.

Ola Johansson, Kanal 75


Erik BerglöfVärmlänningen Erik Berglöf presenterade sig för den riktigt stora publiken genom Copiad som bland annat vann Elitloppet 199..


Erik Berglöf

Värmlänningen Erik Berglöf presenterade sig för den riktigt stora publiken genom Copiad som bland annat vann Elitloppet 1994 och 1995, slog världsrekord och vann massor av storlopp, både i Sverige och utomlands. Copiad vann de största loppen i Sverige, Norge och Finland. Dock så var det fighten mellan Copiad och Pine Chip i Elitloppet 1994 som fastnade i minnet hos många, även icke travintresserade. En indikation fick vi året efter då Elitloppet sågs av över 36 000 personer (publikrekord).

Men Eriks karriär spänner över så mycket mer. Han plockade redan som amatör fram Ben Brodde som kvalade in till Svenskt Trav-Kriterium. Som nybliven tränare vann han Stochampionatet med Brilana. Hela tre derbyn har han vunnit och med Quantanamera körde han tre världsrekord.

Erik förknippas också med Jörgen Dalia (39 segrar), Lindes Way (26), Bizau (20), Guy Scoop (12), Fly High Kemp (19), Idol Brodde (20) och Val d’Amour (12) för att nämna några av alla hans topphästar.

Motivering: Erik Berglöf har under en mycket lång tid haft enorma framgångar med segrar i det svenska Derbyt med Sans Rival och Utini samt det danska Derbyt som vanns med den då i 16 starter obesegrade Treasure Ås. Med egentränade Copiad blev det då bland annat dubbla vinster i Elitloppet, Oslo GP och Olympiatravet för att bara nämna några av hans otaliga storloppssegrar.
Erik har med sitt glada humör och positiva inställning varit en fin ambassadör för svensk travsport. Välkommen till Hall Of Fame, Erik Berglöf!


Jim Frick

Dalmasen Jim Frick tog över Olle Goops stall i Rättvik när Olle flyttade till Åby. Segrarna bara ramlade in och efter att Jim vunnit flest lopp i Sverige både 1978 och 1979 värvades han till Solvalla, som han blev trogen karriären ut.

På plats på Solvalla fortsatte framgångarna och han vann mest lopp i Sverige även 1985 och 1986. Detta ledde till att han fick representera Sverige och han är ensam svensk om att ha vunnit kusk-EM, vilket skedde 1987.

Frick vann de flesta storloppen på Solvalla men han reste också flitigt och samlade segar och championat på hög. Totalt blev det 51 championat. Bara i Gävle vann han 26 stycken, då han bara tappade några enstaka mellan premiäråret 1979 och det sista som var 2008.

Jim var ständigt i farten. En av de flitigaste på V65 och V75, och givetvis en av de som vann mest lopp på lördagarna. Storloppen var inga undantag. På Jägersro vann han de två klassiska loppen – Svensk Uppfödningslöpning 1981 med Keba Way och Svenskt Trav-Derby med Frej Nalan 1989. Lägg därtill E3, Svenskt Trav-Oaks, Sprintermästaren, Stochampionatet och Drottning Silvias Pokal om vi ska nämna några av segrarna i unghästloppen. I loppen för äldre hästar segerdefilerade Jim i Harper Hanovers lopp, Sweden Cup och Svenskt Mästerskap. Samt en räcka storlopp utomlands, speciellt under 90-talet. Kallblod behärskade han också. Under en period var Verner och Jim det bästa ekipaget i kallblodsloppen. Verner som under tre år utsågs till årets kallblod.

Tidiga segerhästar vi minns är till exempel Narold Scotch, Hasse Bunter, Tias Bunter, Some Lawyer, Vulcan och Tessa Hoff. Vidare förknippar vi honom med First Lavec, Running Sea, Abbey Rozz, Savas Hanover, Com Hector, Noble Mon, Lemoyne Square, Colorado I.T., Aces Noble, Verner och många fler.

Motivering: Mängder av starka meriter och en stark personlighet har gjort att Jim Frick blivit en av de stora profilerna i svensk travsport.
Förutom tävlingsmeriterna på banan med över 5 000 kusksegrar och över 3 000 tränarsegrar har Jim också varit en faktor att räkna med vid sidan av banan.
Jim har varit ordförande i Travtränarnas Riksförbund (TR) och han mottog Travtränarnas Riksförbunds hedersnål i guld 2011. Han utsågs även till Travets Hedersambassadör 2012.
Det är med stolthet vi hälsar Jim Frick, en av travets storheter, välkommen till Hall Of Fame.


Moe Odin

Norske Moe Odin, en son till Elding, visar klasshästens alla sidor. Han vann alla starter som 3- och 4-åring inklusive Kriteriet och Derbyt. Han vann sedan lopp varje år under hela sin karriär. När han som 14-åring lade skorna på hyllan hade han gjort 160 starter. 92 segrar, 29 andrapris och 15 tredjeplatser ger en segerprocent på 57 och en platsprocent på 85! Totalt sprang han in över 10 miljoner norska kronor.

2007 när han var 10 år hade han ett bra år. Han vann då Klosterskogens Elitlopp och Norskt Mästerskap på hemmaplan och Valtra Trot och Elitkampen här i Sverige.

I avel har Moe Odin varit fantastisk. Två av hans bästa avkommor i Norge är Tekno Odin och Odd Herakles. Här i Sverige finns avkommor som Odin Tabac och Pydin.

Motivering: Moe Odin var en stjerne i løpsbanen og en kanskje enda større stjerne i avlen. Hesten med den enorme spensten var ubeseiret som tre- og fireåring og hadde sin beste sesong som tiåring! 92 seire og over 10 millioner innkjørt forteller alt. Teknikken og holdbarheten har han nedarvet til sine sønner, og gjort sitt til at Moe Odin i levende live er blitt en av kaldblodssportens største avlsmatadorer. Nå får han rettmessige plass i Hall Of Fame – travets storheter.

Hall Of Fame – Travets Storheter – har sitt säte i Nordiska Travmuseet, men de som utser vilka som ska väljas in är en oberoende instans: en kommitté bestående av representanter för de svenska och norska travsportjournalistklubbarna, Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) och Norska Travjournalisters Klubb (NTJK).

Pressmeddelande från Svensk Travsport


Skrällar i Harper Hanovers lopp har många gånger fått V75-utdelningen att dra i höjden under elitloppslördagen på Solvall..


Skrällar i Harper Hanovers lopp har många gånger fått V75-utdelningen att dra i höjden under elitloppslördagen på Solvalla. För ett år sedan var det 25-oddsaren Eelis som såg till att tre vinnande system belönades med över tio miljoner kronor vardera. Kanske är segervane Atik D.L. (V75-7) hästen som fördelar V75-miljonerna i år?
- Han har gjort det bra hela tiden och har jobbat på som vanligt inför det här. Han står bra inne i loppet. Jag har kollat på det här en stund och vi vet ju om att barfota får vi någon växel till, säger Magnus Dahlén om fyraåringen som vunnit fem av sina sex senaste starter.
Att det är första gången med voltstart är ett frågetecken och att hästen ska springa utan skor på hovarna för första gången kan bli både succé och fiasko.
- Vi tar en risk men det är en häst som är trång i gången och barfota blir det bättre. Ska man prova är det i ett sådant här lopp.

Ola Johansson, Kanal 75


Läktarna gapar tomma men på banan bjuds som vanligt denna helg högklassig sport. Den tre dagar långa travfesten rundas av med Elitloppets ..


Läktarna gapar tomma men på banan bjuds som vanligt denna helg högklassig sport. Den tre dagar långa travfesten rundas av med Elitloppets final på söndag kväll och redan i meetingets första lopp visade ett stjärnämne upp sig. Hans-Owe Sundberg-tränade treåringen Selected News kunde inte vara med från sitt innerspår den första biten men han var desto bättre till slut. Trots att ledande Hector Sisu fått spatsera i lågt tempo hade Selected News mod och styrka att via tredjespår genom slutkurvan kriga sig först över mållinjen. I sulkyn satt Torbjörn Jansson och kilometertiden skrevs till 1.14,7 över 2 140 meter med bilstart. Segern, hästens tredje i femte starten, var värd 200 000 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-17 2015-12-17 Åby-10 Unika Bee* Unika Bee*   [s 4] 2140/6 0 g 546
2015-12-17 2015-12-17 Åby-9 Get on Up* Get on Up*   [s 7] 2140/1 4 15.6 164
2015-11-28 2015-11-28 Jägersro Trav-4 Get on Up* Get on Up*   [s 7] 2660/13 4 16.4 403
2015-11-12 2015-11-12 Åby-10 Another Dream* Another Dream*   [v 3] 2160/15 1 16.3 21
2015-11-12 2015-11-12 Åby-7 Twentysix Paupau* Twentysix Paupau*   [s 5] 2140/12 str
2015-11-12 2015-11-12 Åby-6 The Next Big Thing The Next Big Thing   [s 4] 2160/14 0 16.3 131
2015-11-12 2015-11-12 Åby-3 Uha Uha de Hess* Uha Uha de Hess*   [v 4] 2640/6 0 15.9 143
2015-11-05 2015-11-05 Åby-8 Shesa Vixi* Shesa Vixi*   [s 6] 2660/7 0 16.5 296
2015-11-05 2015-11-05 Åby-7 Get on Up* Get on Up*   [s 7] 2160/11 6 15.7 49
2015-11-05 2015-11-05 Åby-6 Sequenzer* Sequenzer*   [v 6] 1640/12 0 14.5 189
2015-10-24 2015-10-24 Jägersro Trav-11 Repay Merci* Repay Merci*   [h 7] 2640/6 0 12.9 227
2015-10-15 2015-10-15 Åby-11 The Next Big Thing The Next Big Thing   [s 4] 2160/10 1 16.7 43
2015-10-15 2015-10-15 Åby-9 Get on Up* Get on Up*   [s 7] 2640/3 3 15.3 303
2015-10-15 2015-10-15 Åby-8 Sindy Shadow* Sindy Shadow*   [s 6] 1640/4 0 13.8 671
2015-10-15 2015-10-15 Åby-1 Bella Damgård* Bella Damgård*   [s 2] 1640/11 0 g 548
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-11 Repay Merci* Repay Merci*   [h 8] 2640/8 D 0 14.4 860
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-8 Listas Manboy Listas Manboy   [v 6] 2140/8 A 5 14.8 183
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-7 Get on Up* Get on Up*   [s 8] 3160/7 D 0 15.1 1586
2016-10-13 2016-10-13 Åby-5 Listas Manboy Listas Manboy   [v 6] 1640/11 A 0 12.6 83
2016-08-13 2016-08-13 Åby-11 Repay Merci* Repay Merci*   [h 8] 3140/9 D 0 17.1 192
2016-08-12 2016-08-12 Åby-6 Get on Up* Get on Up*   [s 8] 2140/11 B 3 13.6 390
2016-08-12 2016-08-12 Åby-2 Listas Manboy Listas Manboy   [v 6] 1640/2 A 1 12.3 17
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-12 Listas Manboy Listas Manboy   [v 6] 2140/3 A 2 13.9 82
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-7 Repay Merci* Repay Merci*   [h 8] 2640/1 D 4 12.7 367
2016-05-14 2016-05-14 Åby-7 Repay Merci* Repay Merci*   [h 8] 1609/9 D 4 10.6 288
2016-04-16 2016-04-16 Jägersro Trav-3 Listas Manboy Listas Manboy   [v 6] 2640/6 B 0 16.9 189
2016-04-16 2016-04-16 Jägersro Trav-2 Bevis C.N.* Bevis C.N.*   [s 3] 1640/5 D 0 14.8 437
2017-12-28 2017-12-28 Åby-8 Viggen Langborg* Viggen Langborg*   [v 6] 2640/3 D 6 16.3 254
2017-11-08 2017-11-08 Jägersro Trav-8 Get on Up* Get on Up*   [s 9] 2140/11 B 0 13.5 643
2017-11-08 2017-11-08 Jägersro Trav-5 Marit Udsen Marit Udsen   [s 5] 1640/3 C 0 16.8 94
2017-05-25 2017-05-25 Jägersro Trav-10 Womanizer N.O.* Womanizer N.O.*   [v 8] 1640/1 D 2 12.9 127
2017-05-25 2017-05-25 Jägersro Trav-7 Wallander D.K.* Wallander D.K.*   [v 6] 2140/7 C 4 14.0 151
2017-05-25 2017-05-25 Jägersro Trav-4 Marit Udsen Marit Udsen   [s 5] 1640/4 B 1 13.5 112
2017-05-25 2017-05-25 Jägersro Trav-11 Tourmalet* Tourmalet*   [s 7] 2140/9 C str
2017-03-22 2017-03-22 Jägersro Trav-3 Listas Manboy Listas Manboy   [v 7] 1640/11 D 6 12.6 108
2017-03-22 2017-03-22 Jägersro Trav-2 Get on Up* Get on Up*   [s 9] 2140/7 D 2 13.7 571
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-9 Listas Manboy Listas Manboy   [v 8] 1640/4 D 0 13.3 520
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-11 Stickittothem* Stickittothem*   [s 9] 2140/5 D 0 12.9 744
2018-05-10 2018-05-10 Jägersro Trav-4 Can Tab* Can Tab*   [v 5] 2140/4 C 3 16.0 35
2018-05-10 2018-05-10 Jägersro Trav-7 Cotton Eye Joe* Cotton Eye Joe*   [h 4] 1640/4 C 6 14.5 274
2018-05-10 2018-05-10 Jägersro Trav-10 Repay Merci* Repay Merci*   [h 10] 2140/5 D 4 12.9 65
2019-05-22 2019-05-22 Åby-5 No Soup for You* No Soup for You*   [v 5] 1640/5 B 5 14.7 24
2019-05-22 2019-05-22 Åby-6 Listas Manboy Listas Manboy   [v 9] 1640/5 B 6 12.7 66
2019-05-22 2019-05-22 Åby-8 Bjarne B.P.* Bjarne B.P.*   [h 6] 3140/2 D 4 15.7 53
2019-05-22 2019-05-22 Åby-9 Can Tab* Can Tab*   [v 6] 2140/3 D 0 14.5 536ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se