V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2019-09-16 2019-09-16 Eskilstuna-6 Global Trader Global Trader   [v 6] 2160/11 C

Nyheter för travkusk


 Det var på lördagen som åttaårige Qahar Q.C. slog upp skadan som skulle visa sig förödande. – Vi trodde inte att de..


 Det var på lördagen som åttaårige Qahar Q.C. slog upp skadan som skulle visa sig förödande.
– Vi trodde inte att det var så illa. Sen kom veterinären och tog en bild och det visade sig att kotbenet var så illa skadat att det inte fanns något att göra. Han avlivades direkt. Det är väldigt tungt just nu, men det var det enda vi kunde göra, berättar hästens skötare Susanne Lilja för travronden.se.
Qahar Q.C. vann 20 av karriärens 73 starter och tjänade 1,7 miljoner kronor.
Han utmärkte sig med sin styrka och kom framförallt till sin rätt över längre distanser, som vid segern i Sundsvall Open Trot-stayern över tre kilometer i fjol, då han knep karriärens största segercheck på 250 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


 Nyligen fyllda 78 och ett halvt visade Elfstrand att han fortfarande har kvar takterna som för 30 år sedan tog in honom i den då synnerli..


 Nyligen fyllda 78 och ett halvt visade Elfstrand att han fortfarande har kvar takterna som för 30 år sedan tog in honom i den då synnerligen exklusiva Tusenklubben, när han som elfte i landet nådde 1 000 segrar i sulkyn.
Det antalet har mer än fördubblats sedan dess och efter söndagen har Elfstrand bara två kuskar framför sig i tabellen över åldermän som vunnit travlopp i Sverige.
- Jag kör i stort sett bara breddlopp nu, någon gång när det passar. Men det här var kul, han har haft lite oflyt den här hästen, sade Elfstrand efter triumfen.
Jägersros Tommy Holmgren toppar listan och har i veckan två chanser att gå till historien som landets förste 80-åring att vinna travlopp.

Sveriges äldsta segerkuskar:
1) Tommy Holmgren (vann på Jägersro när han var 79 år, 2 månader och 29 dagar), 2) Sven- Erik Landin (vann i Gävle när han var 78 år, 11 månader och 11 dagar) och 3) Olle Elfstrand (vann idag på Vaggeryd då han är 78 år 6 månader och 19 dagar). Därefter följer: 4) Bengt-Åke Eriksson, 5) Karl-Gösta Edman, 6) Arne Forsberg, 7) Lars-Erik Nilsson, 8) Bengt Eriksson, 9) Per-Olof Svantesson och 10) Olle Goop.

Robin Johansson, Kanal 75


Med en bra bit över en miljard kronor i totala prispengar genom karriären är Jimmy Takter den mest framgångsrike svenskfödde travtr&au..


Med en bra bit över en miljard kronor i totala prispengar genom karriären är Jimmy Takter den mest framgångsrike svenskfödde travtränaren genom tiderna.
I slutet av fjolåret avvecklade han träningsrörelse i New Jersey, USA för att få mer tid över till annat och spenderade bland annat en sommarmånad i Sverige med familj och vänner, för första gången 37 år.
Takter har även agerat catchdriver åt sin dotter Nancy Johansson och tidigare försteman Per Engblom och körde bland annat Hambletonian i år.
Nu blir det emellertid ett avbrott i det då Takter till harnessracingupdate.com avslöjar att han lider av en tumör som kräver omgående operation.
- Jag är van vid smärta, men det har blivit värre och värre. Senaste månaden har det gjort löjligt ont, berättar Takter som fått beskedet att sannolikheten att det rör sig om en elakartad tumör är väldigt liten, men att operationen som krävs är invecklad.
- Tumören sitter på ett väldigt komplicerat ställe, mitt i ryggraden inne i ryggmärgen. Problemet är om tumören har växt ihop med nervsystemet. Då blir det ett stort problem eftersom de inte kan ta ut den. I så fall kommer det att krävas cellgiftsbehandling eller strålterapi.
Takter säger att han vill genomgå operationen så fort som möjligt även om det oroar honom.
- Jag är lite nervös, självklart, eftersom man inte vet med en sådan operation. Man kan vakna upp och inte kunna röra fötterna. Eller så kanske man tappar känsel. Även en lyckad operation kan leda till nervskador, säger Jimmy Takter till harnessracingupdate.com.

Kanal 75


På tisdagen körs kvalificeringarna till Svenskt Travkriterium på Solvalla.Men kullens mest meriterade svenskfödda treåring är i..


På tisdagen körs kvalificeringarna till Svenskt Travkriterium på Solvalla.
Men kullens mest meriterade svenskfödda treåring är inte med.
Green Manalishi har tävlat hela karriären på andra sidan Atlanten och kan efter lördagens triumf titulera sig dollarmiljonär.
Detta efter att ha tagit hem sin tyngsta seger hittills i Kanadas största treåringslopp, Canadian Trotting Classic på Mohawk Park i Toronto.
- Min taktik var att nå tätkänning utan att behöva jobba för mycket för att nå dit. Jag ville att han skulle få känna sig kaxig på sista långsidan, därför körde jag lite snabbare tredje quartern för att få en lucka till övriga. Det blev hårt till slut, men han höll undan och vinner aldrig med stor marginal, förklarade körande Tim Tetrick sedan han eldat undan i ledningen på 1.10,1/1 609 meter.
För även om Green Manalishis stora försprång krympte betänkligt över upploppet så kom aldrig jagande Pilot Discretion farligt nära.
I det slagna fältet fanns även Hambletonian-vinnaren och hemmafavoriten Forbidden Trade, som inkom som trea, men flyttades ner till femtepriset efter att ha stört en konkurrent kort före mål.
Det var Green Manalishis fjärde stora seger på Mohawk Park och med tränaren Marcus Melander frånvarande fick Tetrick svara på frågan vad det är som gör den unge svenske komettränaren så framgångsrik.
- Han är bara skicklig, han har bra ägare och han ger varje häst chansen att bevisa vad de kan utan att pressa dem. Hans hästar ser jättefina ut och klarar att tävla hela säsongen. Killen är fantastisk och jag är lycklig att han stava till mitt namn.

Dubbelseger i New York
Marcus Melander själv valde nämligen att åka New York Sire Stakes-finalerna och ”Night of Champions” på 800-metersbanan Batavia Downs på andra sidan Lake Ontario och den amerikanska gränsen.
Och det gjorde han inte förgäves.
För om Green Manalishi specialiserat sig på att vinna i Kanada så har segermaskinen Gimpanzee fullständigt dominerat årgångsloppen på de kortare ovalerna i sin hemstat.
Så till den grad att konkurrenterna numera verkar ge upp på förhand.
Körande Brian Sears tilläts anföra en bra bit i 1.15-tempo innan han drog upp farten och mätte ut segermarginalen till två längder på enkla 1.12,3/1 609 meter autostart.
Men inte nog med det. Melander och ägaren stall Courant har det väl förspänt även inför framtiden.
Stoet Hypnotic Am kom till finalerna som obesegrad i sex starter och världens snabbaste tvååring under 2019 med sina 1.10,2.
Sådana tider går inte att springa på en 800-metersbana, men de 3 500 åskådarna fick njuta av ett nytt banrekord när Sears lättade på tömmarna och gled i mål på 1.12,8.

Stakesrekord av Svanstedt
Även Åke Svanstedt hade en lyckad kväll på den anrika travbanan nära Niagarafallen, som slog upp portarna 1940 och är den äldsta belysta travbanan i USA.
Seventimesalady knep andrapriset bakom Hypnotic Am varpå Svanstedt följde upp med att ta hem hingstarnas avdelning bakom Third Shift, som travade 1,12,1 – vilket också innebar banrekord och en förbättring av Gimpanzees stakesrekord från i fjol.
Segrarna var värda över en miljon kronor styck och noterbart är att samtliga vinnare är fallna efter avelshingsten Chapter Seven.
För Marcus Melander väntar nu även en spännande söndag då stallets superstjärna Greenshoe ska ut i finalen av Kentucky Sire Stakes i vad som ser ut att bli strålande förutsättningar att springa fort på flerfaldiga världsrekordbanan The Red Mile i Lexington.

Robin Johansson, Kanal 75


Jan-Olov Perssons duo Smedheim Solan och Tand Kraft slutade i det slagna fältet i lördagens NM-lopp i Åbo.Loppet vanns av åttaårige ..


Jan-Olov Perssons duo Smedheim Solan och Tand Kraft slutade i det slagna fältet i lördagens NM-lopp i Åbo.
Loppet vanns av åttaårige valacken Tähen Toivomus – kung i Kungstravet i somras och en häst som kan bli Finlands nästa stora stjärna.
Henri Bollström försvarade innerspåret när bilen lämnade fältet och Tähen Toivomus ledde sedan varje meter av loppet.
Norges bäste Odd Herakles svarade återigen för ett topplopp och spurtade mycket vasst till andraplatsen från kön och var först kort efter mållinjen för körande Tom Erik Solberg.
Trea slutade norske Galileo och Geir Flåten.
De svenska hästarna sågs aldrig riktigt till under loppet.
Segertiden för Tähen Toivomus skrevs till 1.21,8 över 2100 meter auto.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åttaåriga Minelli vann SM för kallblodiga ston i Bollnäs på lördagen. 250.000 kronor var förstapriset i loppet som avgjord..


Åttaåriga Minelli vann SM för kallblodiga ston i Bollnäs på lördagen. 250.000 kronor var förstapriset i loppet som avgjordes lite i skymundan utanför V75-spelet.
Magnus A Djuse hittade fjärdeparet utvändigt från bakspåret med tredjehandsfavoriten och fick betrodda Alfie framför sig när spurten drogs upp på den sista bortre långsidan.
Över upploppet ryckte Lars-Erik Karlsson undan med Alfie och loppet stod länge och vägde. Magnus A Djuse hade dock händelserna under kontroll och hann fram i de sista stegen med Minelli och satt med ena benet i luften i en segergest över mållinjen.
Segertiden skrev till en halv längd och tiden i mål var 1.24,0 över 2140 meter, auto.
Anders Hafstad från Brunflo i Östersund tränar och har fött upp vinnaren tillsammans med sin familj.
- Vi har ju bara egna uppfödningar så det är jätteroligt, speciellt då när mamman vann Sto-SM 2005 och nu vinner dottern. Vad ska man säga? Man är fruktansvärt glad! sa Anders Hafstad.
SM-tecknet var värt en kvarts miljon kronor och Minelli klev nu över miljonen intjänat.
- Det är den tredje hästen som tjänat över miljonen som vi haft och det är stort. Mamman Karmine kom över en miljon och moster Carelli kom över en miljon. Jag vill verkligen berömma kusken Magnus. Vilken sulkykonstnär det är och kommer till att bli! Jag är så glad att få ha honom som kusk, sa Anders Hafstad .

Talangens största seger
Magnus A Djuse är det hetaste kusknamnet på kometsidan för dagen. I april blev han den yngste kusken genom tiderna i Sverige att nå hundra kusksegrar och framgångarna har bara fortsatt.
19 år gammal ligger han just nu topp tio i den allsvenska kusktabellen med 80 segrar på 606 starter och är på väg mot sex miljoner inkört i år.
- Det blev bra i dag. Hon ska ha sådana här lopp på rulle, då är hon bäst. Det är jättekul att ha varit med på hennes resa och att hon fick vinna det här loppet. Det här är absolut det största jag har varit med om i alla fall, sa Djuse om SM-titeln.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-03 2015-12-03 Örebro-7 Caballero Caballero   [v 4] 2609/1 5 18.3 57
2015-11-26 2015-11-26 Bollnäs-9 Caballero Caballero   [v 4] 2660/5 0 18.0 157
2016-12-01 2016-12-01 Örebro-7 Caballero Caballero   [v 5] 2680/13 A 2 18.4 32
2016-11-10 2016-11-10 Gävle-10 Caballero Caballero   [v 5] 3140/4 C str
2016-09-14 2016-09-14 Rättvik-4 Spanish Rose Spanish Rose   [s 4] 2140/5 B 2 14.6 180
2016-09-14 2016-09-14 Rättvik-2 Caballero Caballero   [v 5] 2640/3 C 0 16.7 101
2016-08-29 2016-08-29 Hagmyren-8 Global Tuxedo Global Tuxedo   [h 3] 2140/2 C 5 19.0g 27
2016-08-29 2016-08-29 Hagmyren-3 Spanish Rose Spanish Rose   [s 4] 2160/12 C 4 16.5g 42
2016-08-03 2016-08-03 Solvalla-2 White Witch Doc White Witch Doc   [s 3] 2140/3 D 0 g 1006
2016-08-01 2016-08-01 Rättvik-2 Douglas Sisu Douglas Sisu   [h 3] 2140/4 D 7 18.1 237
2016-07-06 2016-07-06 Lindesberg-8 Caballero Caballero   [v 5] 3140/6 D str
2016-06-22 2016-06-22 Bollnäs-8 Exceed'em Exceed'em   [v 6] 2140/1 A 1 13.6 27
2016-06-22 2016-06-22 Bollnäs-4 Spanish Rose Spanish Rose   [s 4] 2640/5 B 2 18.6 22
2016-06-17 2016-06-17 Gävle-9 Caballero Caballero   [v 5] 3140/1 C 5 16.1 277
2016-06-14 2016-06-14 Solvalla-4 Spanish Rose Spanish Rose   [s 4] 2140/1 C 7 15.7 249
2016-05-16 2016-05-16 Rättvik-7 Caballero Caballero   [v 5] 2140/7 C 2 15.6g 122
2016-05-16 2016-05-16 Rättvik-4 Friona Sweet Friona Sweet   [s 5] 2140/5 D 4 17.9 376
2016-05-03 2016-05-03 Eskilstuna-3 Friona Sweet Friona Sweet   [s 5] 2140/1 D 0 g 207
2017-11-21 2017-11-21 Eskilstuna-6 Douglas Sisu Douglas Sisu   [v 4] 2140/6 C str
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-4 Global Thunder Global Thunder   [v 4] 2640/11 D 6 15.5 371
2017-09-21 2017-09-21 Örebro-8 In Line Tooma In Line Tooma   [h 5] 2100/9 C 3 14.5 347
2017-09-07 2017-09-07 Gävle-11 Frizzy Charm Frizzy Charm   [s 4] 2140/11 B 0 20.6g 706
2017-09-04 2017-09-04 Bollnäs-4 White Witch Doc White Witch Doc   [s 4] 2160/8 C 0 g 367
2017-09-04 2017-09-04 Bollnäs-3 Othellos Magi Othellos Magi   [h 3] 2140/10 B 6 15.7 65
2017-08-21 2017-08-21 Bollnäs-2 Frizzy Charm Frizzy Charm   [s 4] 2140/6 B str
2017-08-21 2017-08-21 Bollnäs-5 King Jordan King Jordan   [v 7] 1640/4 C 2 14.0 104
2017-08-18 2017-08-18 Solvalla-4 Douglas Sisu Douglas Sisu   [v 4] 2140/2 D 0 17.1 199
2017-08-10 2017-08-10 Bollnäs-8 Douglas Sisu Douglas Sisu   [v 4] 2140/2 D 3 15.6 375
2017-08-08 2017-08-08 Romme-1 Frizzy Charm Frizzy Charm   [s 4] 2140/8 C 0 19.8g 365
2017-06-26 2017-06-26 Eskilstuna-10 Douglas Sisu Douglas Sisu   [v 4] 1640/12 C 2 15.4 67
2017-06-26 2017-06-26 Eskilstuna-7 King Jordan King Jordan   [v 7] 1640/3 C 1 14.8 31
2017-06-12 2017-06-12 Eskilstuna-5 Frizzy Charm Frizzy Charm   [s 4] 2140/8 D str
2017-05-18 2017-05-18 Örebro-10 Global Tuxedo Global Tuxedo   [h 4] 2160/15 D 0 17.8 134
2017-05-11 2017-05-11 Eskilstuna-9 King Jordan King Jordan   [v 7] 2140/3 D 4 15.8 393
2017-05-06 2017-05-06 Gävle-9 Global Tycoon Global Tycoon   [v 4] 2140/8 D 0 g 381
2017-05-06 2017-05-06 Gävle-2 Othellos Magi Othellos Magi   [h 3] 2140/2 C 0 g 1149
2017-05-02 2017-05-02 Gävle-6 Spanish Rose Spanish Rose   [s 5] 2140/12 B 0 15.6 109
2017-04-20 2017-04-20 Bollnäs-1 Othellos Magi Othellos Magi   [h 3] 2140/9 B 0 20.9g 776
2017-04-14 2017-04-14 Eskilstuna-8 Spanish Rose Spanish Rose   [s 5] 2140/6 D 0 15.7 497
2017-04-04 2017-04-04 Eskilstuna-1 Global Tycoon Global Tycoon   [v 4] 2140/2 D 0 23.8g 214
2017-03-30 2017-03-30 Örebro-4 Douglas Sisu Douglas Sisu   [v 4] 2160/14 D 0 17.9 465
2017-03-27 2017-03-27 Gävle-2 Caballero Caballero   [v 6] 2660/8 B 0 17.1 87
2017-03-18 2017-03-18 Bollnäs-9 Global Thunder Global Thunder   [v 4] 2640/2 A 4 16.4 17
2017-03-18 2017-03-18 Bollnäs-5 Pharaon d'Inverne Pharaon d'Inverne   [v 5] 2140/4 B 0 19.4 23
2017-03-06 2017-03-06 Eskilstuna-3 In Line Tooma In Line Tooma   [h 5] 1640/12 D 5 14.1 383
2017-02-25 2017-02-25 Eskilstuna-3 Caballero Caballero   [v 6] 2660/10 D 6 16.2 605
2017-02-12 2017-02-12 Romme-11 Iller Tooma Iller Tooma   [v 5] 2140/1 C 2 16.6 24
2017-02-06 2017-02-06 Gävle-2 Caballero Caballero   [v 6] 2660/6 B 1 17.2 69
2017-01-20 2017-01-20 Romme-10 Iller Tooma Iller Tooma   [v 5] 2140/10 A 1 16.3 22
2018-11-07 2018-11-07 Solvalla-6 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 3] 2140/8 D str
2018-10-25 2018-10-25 Gävle-3 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 3] 2140/9 C 5 17.1 158
2018-10-25 2018-10-25 Gävle-7 Dragon Tooma Dragon Tooma   [v 11] 1640/3 D 0 12.8 454
2018-10-11 2018-10-11 Gävle-7 Othellos Magi Othellos Magi   [v 4] 2640/3 C str
2018-09-06 2018-09-06 Örebro-5 Global Trader Global Trader   [v 5] 2100/3 A 0
2018-09-06 2018-09-06 Örebro-6 King Jordan King Jordan   [v 8] 1609/11 B 0
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-10 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 3] 2140/8 D 8 16.4 258
2018-08-21 2018-08-21 Bollnäs-4 Othellos Magi Othellos Magi   [v 4] 1640/4 C 0 15.9 153
2018-08-16 2018-08-16 Örebro-2 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 3] 2100/3 D 0 g 60
2018-08-10 2018-08-10 Gävle-6 Iller Tooma Iller Tooma   [v 6] 2140/5 B 4 16.1 51
2018-08-10 2018-08-10 Gävle-8 Staro Key West Staro Key West   [v 5] 2140/10 B 0 19.7 50
2018-08-10 2018-08-10 Gävle-10 Pecorino Pecorino   [v 5] 2140/8 A 0 19.2g 37
2018-07-20 2018-07-20 Bollnäs-7 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 3] 2140/5 D 1 17.0 215
2018-06-28 2018-06-28 Bollnäs-5 Caballero Caballero   [v 7] 2140/3 A 0 g 101
2018-06-28 2018-06-28 Bollnäs-6 Dragon Tooma Dragon Tooma   [v 11] 2140/12 B 6 16.9 192
2018-06-14 2018-06-14 Romme-8 Pecorino Pecorino   [v 5] 2140/9 C 4 16.0 165
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-3 Misirlou Misirlou   [s 5] 2160/11 D str
2018-05-05 2018-05-05 Gävle-6 Exceed'em Exceed'em   [v 8] 2140/8 D str
2018-05-05 2018-05-05 Gävle-7 Othellos Magi Othellos Magi   [v 4] 3160/6 B 0 19.5g 412
2018-05-05 2018-05-05 Gävle-9 Misirlou Misirlou   [s 5] 2160/15 D 0 16.9g 269
2018-04-10 2018-04-10 Gävle-4 Global Tuxedo Global Tuxedo   [v 5] 2140/7 D str
2018-03-30 2018-03-30 Eskilstuna-11 Lovart Futura Lovart Futura   [v 5] 2140/7 C 6 19.5 57
2019-09-03 2019-09-03 Eskilstuna-9 In Line Tooma In Line Tooma   [h 7] 1640/5 D 6 12.1 435
2019-08-26 2019-08-26 Eskilstuna-3 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 4] 2140/6 B 1 15.5 18
2019-08-26 2019-08-26 Eskilstuna-9 Global Upset Global Upset   [v 5] 2140/4 A 1 17.5 36
2019-08-13 2019-08-13 Bollnäs-7 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 4] 1640/6 B 0 16.0g 80
2019-08-08 2019-08-08 Örebro-1 Brothers In Am Brothers In Am   [v 8] 1609/11 D str
2019-07-28 2019-07-28 Solvalla-3 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 4] 2140/7 C 3 16.3g 34
2019-07-19 2019-07-19 Bollnäs-6 Brothers In Am Brothers In Am   [v 8] 1640/11 D 0 14.5g 228
2019-07-08 2019-07-08 Eskilstuna-4 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 4] 2140/6 D 4 17.7g 42
2019-07-08 2019-07-08 Eskilstuna-9 Global Trader Global Trader   [v 6] 2140/12 B 4 15.2 50
2019-05-07 2019-05-07 Eskilstuna-5 Global Trader Global Trader   [v 6] 2140/11 C 4 15.5 171
2019-04-28 2019-04-28 Solvalla-1 Misirlou Misirlou   [s 6] 2140/12 C 5 16.2 90
2019-04-28 2019-04-28 Solvalla-3 Othellos Magi Othellos Magi   [v 5] 2140/7 D 0 22.0g 45
2019-02-10 2019-02-10 Romme-5 Zofin Thobo Zofin Thobo   [s 4] 2140/8 C strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se