Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


1 januari drog Oskar Kylin Blom igång som proffstränare vid Gävletravet. Trots få starthästar har det gått som tåget och ..


1 januari drog Oskar Kylin Blom igång som proffstränare vid Gävletravet. Trots få starthästar har det gått som tåget och minst lika bra har det gått för hans sambo. I början av juni vann Emilia Leo dubbelt på V75 där en av segrarna togs med egentränade Sign Me Up To. Senare samma månad körde Oskar Kylin Blom egentränade Antonio Tabac till seger i finalen av High Coast Midnight Race. Tillsammans har de nu passerade miljonen inkört som tränare.
- Det bästa hittills var när Emilia vann i Östersund, den helgen var rätt sjuk. Hon vann ju tre av fyra lopp och ett av dem med Sign Me Up To. Det var en klump som släppte och en bekräftelse på att det vi gör funkar. Och det blev samma när Antonio vann på Dannero. De två sakerna slår lite högre än allting annat, berättar Oskar Kylin Blom som värdesätter att ha någon att dela framgångarna med.
- Det betyder väldigt mycket och det är roligt när det går bra för oss båda. Det blir också lättare och vi försöker hjälpa och stötta varandra hela tiden.

Prisas med stipendium
Sedan 2016 delas ett stipendium ut i Joakim Sandkvists ära, Halmstadtränaren var bara 28 år när han gick bort 2014. Förra veckan stod det klart att Oskar Kylin Blom tilldelas stipendiet i år med motiveringen:
”Årets stipendiat är inte bara en skicklig körsven. Han har också inlett sin professionella tränarkarriär mycket lovande. Utöver detta gör hans personlighet att han för Joakim Sandkvists arv vidare. En glad och positiv kille med förflutet i ponnytravet som ställer upp i alla lägen.”
För Gävletränaren var det en oväntad men positiv överraskning.
- Det fanns inte en tanke någonstans på att jag skulle få stipendiet. Jag gläds så mycket åt det och motiveringen tycker jag är jättefin. Då vet jag att jag gör någonting folk uppskattar och det är det man vill.

”Växer en klass där framme”
På onsdag är det dags för V86 på Sundbyholmstravet där Eskilstuna Fyraåringstest avrundar omgången. Före det har Oskar Kylin Blom två uppsittningar och tillsammans med Linda’s Girl (V86-4) kan han ta tredje raka segern.
- På Visbytravet var hon grymt fin och det var roligt att hon fick gå i ledningen för en gångs skull. Senast var jag optimistiskt på förhand men allting blev ju bara fel när startlistan kom och vi fick spår 8. Vi ryckte framskorna för första gången och sen tappade hon ena bakskon men hon höll undan med en halv längd ändå, säger kusken som är nöjd med onsdagens bakspår.
- Hon går bäst i ledningen eller i dödens (första positionen utvändigt) och växer en klass när hon är med där framme direkt. När jag får chansen kommer jag att söka mig framåt. Det är bra hästar med men hon borde ha lite respekt med sig med tanke på hennes prestationer och jag tror naturligtvis på jättebra chans med henne. Det blir skor runt om igen.
Oskar Kylin Blom sitter även upp bakom en ny bekantskap, Håkan Wallberg-tränade Selma Töll (V86-2).
- Jag har aldrig kört henne men hon är startsnabb och borde kunna från en bra resa från innerspåret. Det gäller först och främst att hitta rätt rygg, hon ska inte gå i ledningen vad jag förstått. Hon har gjort bra lopp på slutet och har bra form. Jag blir inte förvånad om hon dyker upp bland de tre främsta om hon får rätt rygg.

Gina Söderlund, Kanal 75


Axevalla står inför sin största helg för året med trav i dagarna tre. Det omåttligt populära trippeltravet börjar p&a..


Axevalla står inför sin största helg för året med trav i dagarna tre. Det omåttligt populära trippeltravet börjar på fredag och sedan är det V75 lördag och söndag som även kulminerar med Stochampionatet. För hemmatränaren Ulf Stenströmer är det förstås årets höjdpunkt.
- Det är en fantastiskt trevlig helg. Du kan ju fråga Solvalla-tränarna vad Elitloppet betyder för dem. Och fråga Jägersro-tränarna vad derbyhelgen betyder för dem. Samma sak är det för oss Axevalla-tränare. Det är ju det största som händer under året, säger Ulf Stenströmer.
- Vi har tradition att vi även i år bjuder på mat och dryck hela helgen till våra hästägare. På fredag åker grillen fram, om man nu får grilla, och sedan brukar min mor stå för matlagningen de andra dagarna. Det blir potatissallad och kallskuret och det brukar gå åt några hundra portioner. Det är roligt att få bjuda igen hästägarna och det brukar vara väldigt trevligt.

Laddar upp med Elfsborg - Hammarby
När vi når tränare Stenströmer måndag eftermiddag har han redan börjat uppladdningen inför storhelgen. Han är sedan många år ett stort fan av Hammarby och är på väg till Borås för att se sitt älskade Bajen spela.
- Jag skulle egentligen åka till Mantorp där jag har två starthästar i kväll. Men personalen sa att de klarar sig själva och ville absolut att jag skulle åka till Borås och se matchen istället. Jag har hästägare och vänner som brukar bjuda ner mig till den här matchen varje år. Så det blir Elfsborg mot Hammarby och innan dess äter vi en bit mat på en jättebra restaurang som en tidigare hästägare till mig har. Sedan ska vi se på när Hammarby förnedrar Elfsborg, ha, ha. Jag brukar vara flabbig innan men efteråt är det mest de som hånar mig när Elfsborg har vunnit. Fast i år har jag bra feeling, säger Stenströmer.

"Spårlottningen var en riktig kalldusch"
Han har 34 hästar i träning och selar ut tio av dem fredag, lördag och söndag. En av dem är stallets bästa häst, Handsome Brad, som har vunnit fem lopp i år på åtta starter och totalt har sprungit in drygt 1,4 miljoner kronor. Senast gjorde hästen ett topplopp som tvåa i V75 på nya rekordet 1.10,5.
- Stallet har toppform och hästarna går som skållade troll. Men det var en riktig kalldusch när jag fick se startspåren. Nästan alla våra hästar har fått sämsta tänkbara spår. Och läget med spår tolv för Handsome Brad i Silverdivisionen är riktigt tufft, där blev jag väldigt besviken, säger Stenströmer.

"Har varit fantastiskt bra hela året"
- Handsome Brad (V75-6) gjorde en ruggig prestation senast. Det var fantastiskt att han orkade kämpa så. Jag hade hoppats att han skulle få ledningen men Johan hade deklarerat rätt så tydligt att han skulle köra i ledningen och det får man acceptera. Fast jag tror nog att han ångrade sig efteråt men alla kör sin häst.
- Min har haft kanonform en längre tid och varit fantastiskt bra hela året. Han är inte sämre än någon annan i det här loppet och jag är inte rädd för motståndet men spår tolv mot så här bra hästar brukar innebära att det blir väldigt svårt att vinna.
- Vi får hoppas på stenhårt tempo och överpace så att han kan komma in i matchen. Jag tror inte att Ulf kör fram i dödens med honom en gång till. Det går inte att köra så varje gång och vi får hoppas att de andra sätter upp tempot. Då är han absolut inte bort på något vis. Hästen är snart uppe i Gulddivisionen och han kommer att klara sig bra där också. Det blir optimalt allting, barfota runt om, jänkarvagn och troligen norskt huvudlag, säger Ulf Stenströmer.

Du har ytterligare två hästar till start i V75 på lördag. Chanserna där?
- Brilliance (V75-2) spurtade jättefint senast och hade hon fått luckan fem meter tidigare är hon tvåa. Och får hon luckan 50 meter tidigare tror jag att hon vinner. Hon flög fram när luckan kom och kusken sa precis samma sak. Nu står hästen hårt inne och möter hingstar och valacker men vi startar mycket för att det är hemmaplan och att det inte fanns så många andra passande lopp. Formen är fin men spår fyra i volten är inte optimalt. Jag tror att hon fixar det för hon har blivit mycket smartare när hon har blivit äldre. Hon behöver mycket tur för att vinna men kan vara en platsskräll.
- Quite Wish (V75-5) är härdad i V75 och gör det bra varje gång och tjänar fina pengar. Senast var han bara en tiondel från en plats bland de tre. Nu får han upp i klass men det fanns inget bra lopp i övrigt och därför får han starta på och försöka växa in i klassen. Det var synd med bakspåret eftersom han är startsnabb och jag hade gärna sett honom i ledningen. Jag tycker inte att han är lika bra bakifrån och skulle bli både glad och förvånad om han vinner. Han får försöka plocka fina pengar. Det kommer en ny modell av en större jänkarvagn till mig på lördag och troligen kommer han att få gå i en sådan i loppet.

Michael Carlsson, Kanal 75Allsvenska kuskligan1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 201-131-1242. Jorma Kontio, Solvalla, 103-69-583. Carl Johan Jepson, Färjestad, 102-102-804. Örjan Kihls..


Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 201-131-124
2. Jorma Kontio, Solvalla, 103-69-58
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 102-102-80
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 101-89-58
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 90-64-65
6. Björn Goop, Färjestad, 86-69-56
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 84-63-61
8. Kaj Widell, Solvalla, 62-58-61
9. Kim Eriksson, Mantorp, 62-53-59
10. Robert Bergh, Åby, 60-27-26
11. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 57-52-60
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 56-59-39
13. Erik Adielsson, Solvalla, 55-39-39
14. Peter Ingves, Halmstad, 48-30-42
15. Ulf Eriksson, Bollnäs, 46-51-56
Siffror till och med 15 juli.

Gina Söderlund, Kanal 75


John-Erik Magnusson blev mest känd för det svenska folket när han köpte Mack Lobell för stora summor. Det var en av världens b&aum..


John-Erik Magnusson blev mest känd för det svenska folket när han köpte Mack Lobell för stora summor. Det var en av världens bästa hästar och han vann bland annat Elitloppet med Magnusson som tränare. Tillsammans med sin sambo Ann-Christine Lorentzon har duon varit mycket framgångsrika som uppfödare både i Sverige och i USA. Detta genom uppfödarnamnet Ås på sina hästar. Först i Sverige på Blädingeås Stuteri i Småland och där blev paret uppfödarchampion fem gånger mellan åren 2002 till 2006. Därefter i många år i USA där John-Erik Magnusson bedrivit sin verksamhet på gården ACL Farms i Kentucky. Döttrarna Anna och Anette Lorentzon jobbar med stora framgångar som tränare i USA.
Under lördagen skedde en tragisk olycka hemma på gården när man bärgade hö.
– John-Erik höll på att köra in hö och klämdes ihjäl mellan traktor och vagn. Allt gick så fort. Enormt tragiskt och jobbigt, det är svårt att fatta, säger Kjell Johansson, god vän till familjen och hästägare i USA sedan många år, till travronden.se.
– Jag fick beskedet från USA sent i går kväll. Det känns helt ofattbart. Man tänker i första hand på familjen, sambon Ann-Christin (Lorentzon) samt döttrarna Anette och Anna, fortsätter Kjell Johansson till travronden.se.
John-Erik Magnusson blev 66 år.

Kanal 75


Storloppet St Michel Ajo avgjordes på den snabba banan i Mikkeli. Det blev ytterligare en fullträff för tränaren Daniel Redén d&arin..


Storloppet St Michel Ajo avgjordes på den snabba banan i Mikkeli. Det blev ytterligare en fullträff för tränaren Daniel Redén då Heavy Sound vann en imponerande seger. Trots en resa utvändigt om ledande Pastore Bob hade Heavy Sound inga som helst problem att avgöra över upploppet. Detta efter tätduon lämnat de övriga konkurrenterna i sista sväng. Efter en blixtrande avslutning på 1.06,5 sista halvvarvet vann Heavy Sound enkelt på tiden 1.09,5 över distansen 1609 meter med bilstart.
- Jag tror inte att jag har kört snabbare någon gång, sa Kenneth Haugstad i vinnarcirkeln.
- Jag har kört otroligt många fina hästar men Heavy Sound har jag följt under hela karriären och har kör honom i alla starter. Hästen betyder mycket för mig. Det är som en saga, fortsatte Haugstad.
I och med segern fick Heavy Sound en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.
Tvåa blev Pastore Bob från ledningen och trea blev Workout Wonder.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-29 2015-12-29 Färjestad-7 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 4] 2140/3 2 17.1 212
2015-10-31 2015-10-31 Färjestad-1 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 4] 2140/12 0 17.9g 966
2015-10-19 2015-10-19 Färjestad-1 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 4] 2160/8 8 18.5 125
2015-10-01 2015-10-01 Örebro-2 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 4] 2100/9 0 17.7 1043
2016-12-08 2016-12-08 Eskilstuna-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2140/6 B str 164
2016-11-28 2016-11-28 Färjestad-11 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2160/8 C 0 15.9 665
2016-11-14 2016-11-14 Färjestad-7 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2140/5 C str
2016-11-03 2016-11-03 Färjestad-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2160/2 C 2 19.5 195
2016-10-27 2016-10-27 Färjestad-10 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2160/7 C 0 24.0g 419
2016-08-08 2016-08-08 Färjestad-10 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2140/11 D 0 18.2g 323
2016-07-30 2016-07-30 Åby-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2140/1 A 7 17.3 222
2016-06-02 2016-06-02 Örebro-3 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2140/4 C 0 17.0 898
2016-05-23 2016-05-23 Färjestad-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2160/5 A 7 17.8 88
2016-05-09 2016-05-09 Färjestad-4 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 1640/4 B 0 18.4g 283
2016-04-24 2016-04-24 Årjäng-6 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2140/6 B 7 18.5 206
2016-02-01 2016-02-01 Färjestad-7 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 1640/4 C 7 17.3g 109
2016-01-25 2016-01-25 Färjestad-1 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 5] 2140/7 D 8 18.7 162
2017-12-11 2017-12-11 Färjestad-8 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/8 D 8 17.8 216
2017-12-11 2017-12-11 Färjestad-2 Disney Disney   [v 4] 2160/7 C 8 20.6g 203
2017-11-21 2017-11-21 Färjestad-6 Disney Disney   [v 4] 2140/1 C 5 24.0g 132
2017-11-21 2017-11-21 Färjestad-4 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2160/9 D 5 17.7 671
2017-11-13 2017-11-13 Färjestad-7 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/14 D 8 16.7 54
2017-11-13 2017-11-13 Färjestad-1 Disney Disney   [v 4] 2140/5 D 2 18.8 1189
2017-10-07 2017-10-07 Åmål-8 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2080/4 D 4 17.0 469
2017-10-07 2017-10-07 Åmål-7 Disney Disney   [v 4] 2080/2 B 0 g 386
2017-09-24 2017-09-24 Årjäng-3 Disney Disney   [v 4] 2140/9 D 0 19.7g 429
2017-09-24 2017-09-24 Årjäng-7 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/2 D 8 19.0 390
2017-09-07 2017-09-07 Åmål-10 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2080/9 D 0 g 400
2017-09-07 2017-09-07 Åmål-7 Disney Disney   [v 4] 2080/2 D 5 19.4 613
2017-08-13 2017-08-13 Arvika-7 Disney Disney   [v 4] 2100/3 C 7 21.2g 177
2017-08-13 2017-08-13 Arvika-2 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2100/6 D 7 18.0 313
2017-08-03 2017-08-03 Lindesberg-9 Disney Disney   [v 4] 2140/1 B str
2017-07-30 2017-07-30 Solvalla-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/3 C 8 17.9 330
2017-07-17 2017-07-17 Lindesberg-10 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/12 C 0 16.9g 1292
2017-07-17 2017-07-17 Lindesberg-5 Disney Disney   [v 4] 2140/4 B 5 19.6 1091
2017-07-05 2017-07-05 Åmål-9 Disney Disney   [v 4] 2080/2 D 7 25.3g 142
2017-07-05 2017-07-05 Åmål-3 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 1680/11 C 8 17.1 129
2017-06-04 2017-06-04 Eskilstuna-3 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/1 C 7 16.6g 119
2017-05-29 2017-05-29 Färjestad-2 Disney Disney   [v 4] 2140/3 D 0 19.4g 1442
2017-05-23 2017-05-23 Axevalla-4 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/9 C 5 16.4 167
2017-05-14 2017-05-14 Lindesberg-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 1640/8 C 5 15.2 288
2017-05-01 2017-05-01 Färjestad-4 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/6 C 4 15.7 213
2017-04-23 2017-04-23 Årjäng-5 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/8 D 5 16.2 280
2017-04-10 2017-04-10 Årjäng-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2160/7 C 0 18.8g 171
2017-04-06 2017-04-06 Färjestad-9 Disney Disney   [v 4] 2140/7 C 0 g 286
2017-03-20 2017-03-20 Färjestad-6 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/3 D 5 17.4 917
2017-03-07 2017-03-07 Axevalla-4 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2160/13 B 7 18.7 729
2017-02-27 2017-02-27 Axevalla-4 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2160/6 D 6 18.3g 382
2017-02-07 2017-02-07 Örebro-2 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2160/14 B 8 17.7 325
2017-01-17 2017-01-17 Eskilstuna-3 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/7 B 3 17.7 251
2017-01-09 2017-01-09 Färjestad-5 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2140/10 B 6 18.6g 720
2017-01-02 2017-01-02 Örebro-10 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 6] 2160/14 B 8 17.9 646
2018-07-13 2018-07-13 Årjäng-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 1640/7 D 6 14.3 632
2018-07-08 2018-07-08 Lindesberg-9 Disney Disney   [v 5] 2140/9 A 1 17.7 89
2018-06-25 2018-06-25 Eskilstuna-10 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2140/7 D 0 17.4g 248
2018-06-25 2018-06-25 Eskilstuna-9 Disney Disney   [v 5] 2140/10 B 7 17.7g 724
2018-05-28 2018-05-28 Färjestad-7 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2140/5 D 3 15.9 94
2018-05-28 2018-05-28 Färjestad-2 Disney Disney   [v 5] 1640/3 D 1 16.1 334
2018-05-06 2018-05-06 Årjäng-4 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2140/7 C 3 15.6 98
2018-05-06 2018-05-06 Årjäng-3 Disney Disney   [v 5] 2140/2 D 0 21.5g 89
2018-04-23 2018-04-23 Färjestad-2 Disney Disney   [v 5] 2140/1 C 8 18.1 305
2018-04-23 2018-04-23 Färjestad-8 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2140/5 B 2 15.9 321
2018-04-09 2018-04-09 Färjestad-9 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2140/8 C 5 18.5g 368
2018-04-09 2018-04-09 Färjestad-2 Disney Disney   [v 5] 2140/1 C 6 19.4 160
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-2 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 1640/5 D 0 15.1 1149
2018-03-14 2018-03-14 Färjestad-1 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2140/2 D 7 19.9 670
2018-02-27 2018-02-27 Eskilstuna-11 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2140/1 C 8 17.8g 336
2018-02-27 2018-02-27 Eskilstuna-1 Disney Disney   [v 5] 2140/11 C 0 20.4g 87
2018-01-21 2018-01-21 Färjestad-1 Västerbo Eve Västerbo Eve   [s 7] 2160/15 D str
2018-01-11 2018-01-11 Örebro-1 Disney Disney   [v 5] 2160/10 C 0 21.3g 488ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se