V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Amatörtränaren John Ragnvald Ness i Sand norr om Stavanger, har haft sjuka hästar hemma på gården.Fyraåriga stoet Ness Tjo Edel..


Amatörtränaren John Ragnvald Ness i Sand norr om Stavanger, har haft sjuka hästar hemma på gården.
Fyraåriga stoet Ness Tjo Edel och en tvååring fick kolikliknande symptom och plågades så till den grad att det inte fanns någon annan råd än att avliva hästarna.
En bäck på gården misstänktes vara förorenad och på fredagen berättade norska facktidningen Trav og Galopp-Nytt att John Ragnvald Ness fått svar på prover som analysterats.
Hästarna har förgiftats av tungmetaller.
- Det var extrema mängder tungmetaller i de prov vi tog, både blod-, lever- och njurprover. Hästarna har förmodligen fått i sig det när de druckit ur en bäck som rinner längst kanten på gården, säger John Ragnvald Ness till Trav og Galopp-Nytt.
Bäcken har stängts av och nu ska det utredas hur vattnet kunde bli förorenat.
- Det måste ha kommit plötsligt, eftersom hästar har varit på gården i många år, säger Ness vars tre hästar som insjuknat uppges vara på bättringsvägen.
Ness Tjo Edel som fick sätta livet till, slutade tvåa i Derbystoet i Östersund där norskan gav svenska favoriten Stjärnblomster med Örjan Kihlström i sulkyn en kamp till mållinjen från positionen utvändigt ledaren.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det blev tre snabba segrar i juli och augusti för Exclamation Mark vilket förde den femårige valacken från klass I till bronsdivisionen. S..


Det blev tre snabba segrar i juli och augusti för Exclamation Mark vilket förde den femårige valacken från klass I till bronsdivisionen.
Senast blev det seger i V75 på Bergsåker från kön för hästen som tidigare visat att han trivs bäst från ledningen. Fem segrar på sex försök i frontpositionen talar sitt tydliga språk.
- Jag tror nog att han är gynnad av att gå i ledningen men det får som alltid Uffe (Ohlsson, kusken) bestämma om. Jag lägger mig inte i taktiken, säger Reijo Liljendahl inför lördagens V75-7 där Exclamation Mark inleder från ett tredjespår bakom bilen.
Inga lopp avgörs i starten menar Solvallatränaren.
- Men det underlättar många gånger att komma till spets. Jag vet inte hur startsnabba hästar runt omkring honom är men han är rätt så vettig ifrån början själv. Med ett stängt huvudlag vilket han haft i någon start så öppnar han väldigt bra.
Fredag eftermiddag är Exclamation Mark knapp favorit i V75-7. Timo Nurmos Hawk Cliff och Marcus Lindgrens Adiago Trot är andra betrodda i loppet.

Andra över 1640 meter
Femåringen är född på den andra sidan Atlanten men har bara testats över kort distans en gång på karriärens 23 starter.
1640 meter med bilstart gäller på lördagen.
- Det har inte varit några passande lopp för honom över den distansen bara. Det ska bli intressant att se honom på kort distans. Det är en allround häst, en liten käck häst som har utvecklas. Han har vunnit på långt och på medeldistans och jag tror att han har chansen att vinna på kort också, säger Liljendahl.
Vad är din känsla inför loppet?
- Jag har en rätt så vettig känsla. Det är hemmabana och är bara underlaget fast och fint som det varit i veckan på Solvalla tror jag att han är en av dem som kan vinna loppet.
Han visade verkligen form i den senaste starten. Känns han likvärdig nu?
- Jag tycker att det känns bättre faktiskt. Men det är ju bara vad jag tycker. Han har haft bra form. Han gick bra efter en tuff löpning på Åby och sedan var han sämre i finalerna på Solvalla (annandag jul) där det var banan som sänkte honom.
K-G Holgerssons Minneslopp (V75-2) är ett lopp för lärlingar. Jimmy Dahlman kör stallets Mellby Emeralds som spurtade fint till en fjärdeplats senast.
- Ja, äntligen fick han lite utdelning på fina formen som han haft en längre tid. Jag tycker definitivt att han har bättre form än vad raden visar. Han tränade senast i går (torsdag) och det verkar bra med honom. Fjärdespåret är lugnt, det är en rutinerad häst och han brukar inte galoppera.
Mellby Emeralds är inte så mycket spelad på V75. Skulle du bli överraskad om det räcker till seger?
- Det är 15 hästar med och han står lite bökigt till. I lärlingslopp brukar det vara många optimister med som styr ut på den bortre långsidan, så jag tror att det blir svårt att hinna ända fram. Men skulle det flyta maximalt för hans del under vägen är det förstås inte helt otänkbart att han kan vinna, slutar Reijo Liljendahl.

Kanal 75


I Kirk har under den senaste säsongen dominerat sprinterloppen hemma i Sverige – och nu gjorde han samma sak mot internationellt motstånd under..


I Kirk har under den senaste säsongen dominerat sprinterloppen hemma i Sverige – och nu gjorde han samma sak mot internationellt motstånd under Karnevalen i Dubai.
Men det såg förstås knappt Susanne.
– Jag var och sadlade vår andra häst när löpet gick, men jag kunde se det på TV i alla fall, sa hon och skrattade.
Det fanns en nervositet i svensklägret innan start, inte så mycket för själv löpet utan men för inramningen.
– Det var så mycket nytt, så det var lite nervöst. Hästen var jättefin så det var lugnt.
Jockeyn Carlos Lopez var alert från start och placerade I Kirk direkt i front, han behövde inte rida på hästen förrän in på upploppet och då lämnade han fältet med dryga tre längder trots att I Kirk inte reds för fullt den sista biten.
– Jag vet knappt vad jag ska säga, det tar nog ett tag innan jag förstått allt.

"Otroligt stort för galoppsporten"
I Kirk gjorde bara fyra starter i Sverige under säsongen, redan i mitten av juli fick han avsluta säsongen hemma och då började förberedelserna för resan till Dubai och där finns en hel del av hemligheten. I Kirk var fräsch och löpsugen när han gjorde debut på Meydan och inte sliten efter en lång säsong.
Susanne Berneklint själv är inne på sitt första år som proffstränare, hon tog över träningen av Hästgruppen i Lunds hästar efter Fredrik Reuterskiöld när denne blev vd för Svensk Galopp.
Fredrik var också på plats i Dubai och kommenterade den svenska segern:
– Det här var otroligt stort för galoppsporten i Sverige. Här kommer vi från ett litet galoppland och vinner här nere, dessutom med en häst som är uppfödd i Sverige.

Segern värd 730 000 kronor
Uppfödare till I Kirk är skåningen Staffan Lidbeck, kanske mest känd från fälttävlanssporten där han varit både framgångsrik ryttare och svensk förbundskapten. Nu bedriver han uppfödning av högklassiga galopphästar.
I Kirk (och även stallets andra häst Plata O Plomo som tog en femteplats under torsdagskvällen) kommer att starta fler gånger under Karnevalen i Dubai, men riktigt när har inte Susanne bestämt ännu.
– Nej, vi ska först se att hästarna mår bra efter loppen. Jag hade sett ut ett löp för I Kirk men där kommer han nog inte in efter den här segern så jag ska sätta mig och fundera lite.
Bara halvtimmen efter I Kirks seger så slutade Suspicious Mind, tränad av Andrew Kidney på Jägersro och riden av Elione Chaves, tvåa i ett stayerlopp över 2810 meter.
Fotnot: I Kirk fick 81 000 dollar, motsvarande cirka 730 000 kronor för sin seger.

Anders Engman, Svensk Galopp


Traders krossade löpningsrekordet i fjol när han vann Prix de Cornulier på tiden 1.11,3 över distansen 2700 meter.I årets upplaga &au..


Traders krossade löpningsrekordet i fjol när han vann Prix de Cornulier på tiden 1.11,3 över distansen 2700 meter.
I årets upplaga är han storfavorit till andra raka segern tillsammans med Yoann Lebourgeois.
Förstapriset är 292 500 euro, cirka tre miljoner kronor.
Peter Untersteiner-tränade Carabinieri var länge aktuell för start och fanns med i anmälningslistan. Men eftersom hästen har fått ett svullet ben i veckan har kretsen kring honom fått lämna återbud.
Svenskintressen finns istället i Jarmo Niskanens Cathy A Quira och svenskuppfödde Canadien d’Am (uppfödd av AM Bloodstock). Dessa två tillmäts dock inga segerchanser i det 16 hästar stora fältet.

Prix du Cornulier, 2700 meter:
1 Dryade du Parc – Eric Raffin
2 Crazy Horse – Jonathan Asselie
3 Carla du Châtelet – Francois Lagadeuc
4 Etonnant – David Thomain
5 Captain Sparrow – Paul-Philippe Ploquin
6 Blooma d’Héripré – Pierre-Yves Verva
7 Cassate – Adrien Lamy
8 Cathy A Quira – Guillaume Martin
9 Dexter Fromentro – Camille Levesque
10 Canadien d’Am – Mathieu Mottier
11 Elladora de Forgan – Anthony Barrier
12 Alpha Saltor – Damien Bonne
13 Briac Dark – Matthieu Abrivard
14 Bilibili – Alexandre Abrivard
15 Traders – Yoann Lebourgeois

Kanal 75


Axevalla-tränaren avslutade fjolåret på bästa sätt med en dubbelseger i V75 på hemmaplan. Det var på Nyårsafton och..


Axevalla-tränaren avslutade fjolåret på bästa sätt med en dubbelseger i V75 på hemmaplan. Det var på Nyårsafton och det var Åke Svanstedt som styrde in Diva Deo och Dream Night Palema till seger. Pär Hedberg jobbade hos Svanstedt i 13 år innan han blev egen tränare. Nu blev det lyckat när hans läromästare ordnade en dubbelseger i V75 till sin tidigare lärling.
- Det var riktigt häftigt och allt blev lite speciellt såklart. Verkligen jätteroligt och man såg på Åke att han tyckte det var kul också. Han verkade väldigt nöjd, säger Pär Hedberg.
- Jag började jobba hos Åke år 2000 när han var på Bergsåker. Sedan följde jag med flytten ner till Bjertorp och var kvar honom tills han drog till USA 2013. Det var en väldigt rolig och lärorik tid. Det mesta jag har lärt mig inom det här har jag lärt mig av Åke.

Har bra segerprocent
Pär Hedberg är privattränare åt Karl-Erik Bender, stall Palema, och har 27 hästar i träning. I fjol sprang de in 3,6 miljoner kronor, vilket var lika mycket som året innan dess. Stall Hedberg ligger runt 20 i segerprocent på hästarna och det nya året har börjat på bästa sätt med flera segrar.
- På det stora hela var det ett bra år i fjol, även om det var några perioder där när hästarna inte var friska. Men så är det för de flesta, det är svårt att köra ett helt år utan sjukdomar i stallet.
- Det känns bra inför det här nya året. Det finns flera hästar i stallet som har potential för att kunna ta ett par steg till.

"Säljer sig dyrt"
På söndag avgörs Grand Slam 75 på Örebro-travet. Omgången kryddas av en jackpot med 6,5 miljoner i potten. En ensam vinnare är som vanligt garanterad 15 miljoner kronor om man är ensam med sju rätt. Pär Hedberg åker till Örebro med två hästar och tycker att båda ska räknas på miljonspelet. Först ut är Fredric Palema, en fyraårig valack som har gjort tre starter och kommer med två raka tredjeplatser. Sedan har han även med Bålsta Palema i GS75-avslutningen. En häst som är en av få som har lyckats besegra självaste Readly Express som treåring. Så här kommenterar Hedberg hästarna.
- Fredric Palema (GS75-4) gjorde en start i somras men var inte riktigt färdig då. Han fick träna på ett tag till och nu är han på rätt väg. Hästen har gjort två bra lopp och kommer mer och mer. Senast fick han en tuff resa utvändigt om ledaren och var ursäktad, men höll bra. Det är en rätt så rejäl häst som det finns lite nerver i. Han är någorlunda kvick ut och även om femtespåret inte är optimalt så är det inga springspår utvändigt. Skulle han komma till ledningen och hålla tempot hela vägen tror jag att han säljer sig dyrt. Inga ändringar, skor, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Pär Hedberg.

”Inte rätta trycket i – svårbedömd”
- Bålsta Palema (GS75-7)
är en kapabel häst men det har inte varit rätta trycket i honom på slutet. Han känns väldigt fin i träningen och vi har inte hittat några fel på honom efter senaste starten. Gången innan dess var det dålig bana på Axevalla och då var han trea på linje med vinnaren i mål. Det var samma dag som de stängde av banan och avbröt tävlingarna efter hans lopp. Han har mycket kunnande i sig men efter några tveksamma insatser så känns han såklart svårbedömd. Hästen är som sagt stark och fin i jobben och vi får hoppas att formen kommer i loppen också.
- Läget med spår fem bakom bilen är perfekt och han är hygglig ut från start. Det är inte de snabbaste hästarna invändigt och vi får se hur Micke (Mikael J Andersson) tänker och lägger upp taktiken. Skor runt om, vanlig vagn och sedan har han gått både med öppet huvudlag, kupor och med norskt huvudlag, men det sistnämnda funkar inte längre. Vi får se vad det blir för huvudlag den här gången.
Vem är bästa chansen?
- Båda två ska kunna vara med och göra upp om det men Fredric Palema känns kanske lite hetare för dagen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Australiensiskan Maori Time fick en plats i Elitloppet förra året efter att ha profilerat sig som landets snabbaste travare genom tiderna med noterin..


Australiensiskan Maori Time fick en plats i Elitloppet förra året efter att ha profilerat sig som landets snabbaste travare genom tiderna med noteringen 1.09,3 över 1609 meter.
Stoet galopperade i sitt elitloppsförsök och tjänade inte en krona på sex starter hos Stig H Johansson under sommaren och hösten.
Nu plockas Maori Time undan för avel.
Ägaren Fred Crews berättar att beslutet tagits i samråd med Stig H Johansson.
- Det är klart att jag är besviken över att hon inte fick visa vad hon kunde i Sverige. Men så är travet. Det är bara att acceptera. Nu ser jag fram emot nästa steg i hennes karriär, säger Fred Crews till Travronden.
Maori Time ska betäckas i Europa och resan hem skjuts på framtiden. Fred Crews vill att Maori Times avkomman ska tävla i Europa.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-03 2015-11-03 Gävle-3 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 7] 2140/3 6 18.9g 378
2016-11-12 2016-11-12 Romme-1 Swansea Zet Swansea Zet   [v 6] 2140/5 C 4 17.6 142
2016-08-27 2016-08-27 Rättvik-9 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 8] 2140/5 D 6 19.8 395
2016-08-13 2016-08-13 Hagmyren-3 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 8] 2160/9 D 6 19.5 949
2016-07-24 2016-07-24 Solvalla-6 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 8] 2140/2 D 4 18.2 321
2016-07-04 2016-07-04 Rättvik-8 New Charger New Charger   [v 8] 2140/1 B 2 16.8 53
2016-05-05 2016-05-05 Färjestad-9 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 8] 1640/4 D 0 16.6 713
2016-04-24 2016-04-24 Rättvik-1 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 8] 2140/6 C 4 18.5 486
2016-04-16 2016-04-16 Romme-7 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 8] 2160/15 D 8 18.8 1239
2016-04-05 2016-04-05 Gävle-4 Odensia Millpond Odensia Millpond   [s 8] 2140/3 D 5 18.2 1121
2017-12-30 2017-12-30 Romme-5 Zidane Hornline Zidane Hornline   [v 10] 2160/8 C 0 g 610
2017-11-17 2017-11-17 Romme-7 Zidane Hornline Zidane Hornline   [v 10] 2140/2 C 5 17.9 446
2017-10-28 2017-10-28 Bollnäs-4 Zidane Hornline Zidane Hornline   [v 10] 2140/8 C 2 17.5 136
2017-10-21 2017-10-21 Bergsåker-4 Västerbo Grosbois Västerbo Grosbois   [v 6] 1660/5 A 0 g 39
2017-10-20 2017-10-20 Romme-2 Zidane Hornline Zidane Hornline   [v 10] 2140/3 D 4 16.7 823
2017-10-06 2017-10-06 Rättvik-7 Moses Mejl Moses Mejl   [h 9] 2160/7 C 0 17.6 284
2017-08-08 2017-08-08 Romme-7 Fallout Boy Fallout Boy   [v 7] 2140/2 D 0 18.6 1118
2017-07-21 2017-07-21 Romme-7 Fallout Boy Fallout Boy   [v 7] 2160/10 D 0 g 356
2017-06-22 2017-06-22 Rättvik-8 Fallout Boy Fallout Boy   [v 7] 2160/11 C 5 18.8 788
2017-05-08 2017-05-08 Romme-5 Svedbo Såklart Svedbo Såklart   [v 9] 2160/6 C 4 18.1 95
2017-04-24 2017-04-24 Rättvik-10 Svedbo Såklart Svedbo Såklart   [v 9] 2140/2 D str
2017-04-14 2017-04-14 Eskilstuna-6 Svedbo Såklart Svedbo Såklart   [v 9] 2180/8 D 0 18.0 274
2017-04-09 2017-04-09 Romme-7 Svedbo Såklart Svedbo Såklart   [v 9] 2140/3 D 2 19.0 77
2017-03-18 2017-03-18 Eskilstuna-2 Moses Mejl Moses Mejl   [h 9] 2140/4 B 6 18.3 213
2017-01-20 2017-01-20 Solvalla-8 Staro Juventus Staro Juventus   [v 5] 2140/2 B 0 g 30
2018-11-27 2018-11-27 Eskilstuna-5 Anddontsayitsover Anddontsayitsover   [v 4] 2160/11 A 0 19.8g 133
2018-11-25 2018-11-25 Örebro-1 Pointillist Pointillist   [h 6] 2100/3 B 0 g 228
2018-10-20 2018-10-20 Gävle-7 Juliano Crown Juliano Crown   [v 10] 2180/8 B 0 346
2018-10-16 2018-10-16 Axevalla-2 Mogas Money Mogas Money   [v 8] 2140/9 C 3 16.7 569
2018-10-05 2018-10-05 Rättvik-8 Mogas Money Mogas Money   [v 8] 2140/4 D 4 17.8 240
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-1 Perfect Beauty Perfect Beauty   [s 5] 2140/1 C 4 15.8 593
2018-09-14 2018-09-14 Romme-7 Perfect Beauty Perfect Beauty   [s 5] 2140/4 D 0 14.3 1286
2018-09-05 2018-09-05 Solvalla-5 Perfect Beauty Perfect Beauty   [s 5] 2640/9 C 4 16.7 193
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-10 Aeronaut Aeronaut   [v 11] 2160/6 C 0 17.2 340
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-1 Perfect Beauty Perfect Beauty   [s 5] 2140/8 B 5 15.7 150
2018-08-11 2018-08-11 Romme-7 Listas Spirit Listas Spirit   [v 9] 2160/4 C 5 18.6 723
2018-08-03 2018-08-03 Gävle-8 Kemas Barolo Kemas Barolo   [v 8] 2140/7 D 0 14.6 270
2018-07-03 2018-07-03 Solvalla-1 Aeronaut Aeronaut   [v 11] 1640/7 D 0 14.9 648
2018-07-02 2018-07-02 Rättvik-5 Utano Marancourt Utano Marancourt   [v 10] 2140/5 D 0 20.1 412
2018-06-21 2018-06-21 Rättvik-6 Västerbo Exclusive Västerbo Exclusive   [v 7] 2140/2 C 0 g 428
2018-06-06 2018-06-06 Lindesberg-8 Perfect Beauty Perfect Beauty   [s 5] 2140/9 B 1 15.3 137
2018-05-12 2018-05-12 Rättvik-3 Lannem Jubel Lannem Jubel   [v 7] 2160/5 C 0 g 443
2018-03-07 2018-03-07 Solvalla-3 B.Dollar B.Dollar   [v 6] 2140/3 B 0 21.4 269
2019-01-11 2019-01-11 Romme-5 Zidane Hornline Zidane Hornline   [v 12] 2160/9 C 0 g 1124ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se