Doug McNair V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Doug McNair. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Doug McNair har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Doug McNair har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Doug McNair


Det var upplagt för historiens första svenska seger i Kusk-VM när den sjätte och sista tävlingsdagen kördes på Gävletra..


Det var upplagt för historiens första svenska seger i Kusk-VM när den sjätte och sista tävlingsdagen kördes på Gävletravet under fredagseftermiddagen. Men Ulf Ohlssons hästar räckte inte till för att han skulle kunna försvara sin ledning. Rick Ebbinge hade en desto bättre tävlingsdag när han tog Nederländernas första VM-guld för kuskar. Genom placeringarna 1-1-8-6-8 klättrade han från sjätte till första plats.
- Jag fick en bra start på dagen och sedan försökte jag bara hålla undan. Det var väldigt roligt att jag lyckades, sa världsmästaren.
Silvermedaljören Yannick Gingras hyllade arrangemanget.
- Det har varit en mycket trevlig vecka för oss. Det har varit välorganiserat och vi har blivit väl omhändertagna. Bra jobbat Sverige! sa nordamerikanen.

Allvarlig olycka
Tyvärr förtogs stämningen av en otäck olycka inför det näst sista VM-loppet. Franske toppkusken Franck Nivards styrning, My Angel Laday, slet sig när hästarna skulle in på banan och efter att hon sprungit in i ett staket och skadat sig allvarligt var man tvungen att avliva henne. Det femåriga stoet tränades av Solvallas Håkan Berger, hade vunnit 3 av 18 starter och tjänat 201 500 kronor.

Kusk-VM 2019, slutställning
1. Rick Ebbinge, Nederländerna - 199,5 poäng
2. Yannick Gingras, USA - 193,5
3. Ulf Ohlsson, Sverige - 191,5
4. Doug McNair, Kanada - 189,5
5. Eirik Höitomt, Norge - 187
6. Matthew Williamsson, Nya Zeeland - 181,5
7. Mika Forss, Finland - 177
8. Franck Nivard, Frankrike - 162
9. James Macdonald - 154
10. Michael Nimczyk, Tyskland - 151,5
11. Rodney Gatt, Malta - 142
12. Todd McCarthy, Australien - 136

Ola Johansson, Kanal 75


Ulf Ohlsson inledde dagen i Rättvik med en andraplats och avslutade med en seger med Spickleback Face, vilket gjorde att han blev ”Driver Of The Day&..


Ulf Ohlsson inledde dagen i Rättvik med en andraplats och avslutade med en seger med Spickleback Face, vilket gjorde att han blev ”Driver Of The Day” och dessutom med knapp marginal passerade den tidigare totalledaren Doug McNair.
Norrmannen Eirik Höitomt var bara en poäng sämre för dagen än Ulf Ohlsson efter att han vann från ledningen med Fagur på ett överlägset sätt.
– Det har varit upp och ner i tävlingen. Det här var trots allt min tredje seger, men det har varit dålig utdelning på de andra hästarna, sa Eirik Höitomt när han för första gången besökte Rättvik och i och med segern tog upp sig på en fjärdeplats i totalställningen.

Forss med i striden
De nordiska kuskarna verkar vara gynnade av att tävlingen avgörs i Sverige då även Mika Forss är med i tätstriden. Han vann dagens kallblodslopp efter att tagit ledningen med Faks Nils och sedan släppt till favoriten innan han avgjorde över upploppet.
Bollnästränaren Jan Ove Olsen tränar även Yannick Gingras vinnare Livi Mistress.
Tysken Michael Nimczyk har haft det motigt hittills under veckan, men ikväll kom den första segern när spurtade hem ett lopp med Fast Food Hanover.
Det skiljer bara två poäng i toppen mellan Ulf Ohlsson och Doug McNair när de i morgon har en vilodag innan allt avgörs på fredag lunch i Gävle.

Topp 8 inför finaldagen på fredag:
1. Ulf Ohlsson, Sverige, 166,5 poäng
2. Doug McNair, Kanada, 164,5 poäng
3. Mika Forss, Finland, 154 poäng
4. Eirik Höitomt, Norge, 151 poäng
5. Yannick Gingras, USA, 149,5 poäng
6. Rick Ebbinge, Nederländerna, 146,5 poäng
7. Matthew Williamson, Nya Zeeland, 135,5 poäng
8. Michael Nimczyk, Tyskland, 125,5, poäng

Svensk Travsport


Spelformen V86 har dragit ut på sommarturné och nådde på onsdagen den första anhalten i Rättvik. Samtliga åtta lopp avg..


Spelformen V86 har dragit ut på sommarturné och nådde på onsdagen den första anhalten i Rättvik. Samtliga åtta lopp avgjordes på dalabanan där fem av V86-loppen ingick i Kusk-VM som i veckan turnerar runt på fem banor i landet.
Fem lopp återstår nu av VM:et. Torsdag är vilodag för kuskarna och på fredag rundas tävlingen av på Gävletravet.
Ulf Ohlsson knep en betydelsefull seger på onsdagskvällen. Robert Bergh hade lånat ut Spickleback Face som mötte ett mycket enklare motstånd än vanligt och Ulf Ohlsson satt och körde efter klockan utvändigt ledaren. Lätt vunnet.
- Han var stark och rejäl men det har han ju visat många gånger förut. Det var ganska givet på förhand att han skulle hamna utvändigt ledaren. Därifrån kunde jag reglera tempot på ett sätt som passade hästen, sa Ulf Ohlsson.
Spickleback Face var spelad på 55 procent av kupongerna i en skrällfylld V86-omgång där det enda kvarvarande systemet åkte ur i V86:ans sista avdelning.
Åby arrangerar som ensam bana V86-omgången nästa onsdag då det alltså bjuds på en jackpot modell större.

Drömmer om Elitloppet
Yannick Gingras är med sina drygt 7000 segrar segerrikast i kuskarnas VM. Jänkaren drömmer om att vinna Elitloppet och ser de 40 loppen han kör i Sverige i veckan som en bra skola.
- Jag lär mig efter hand här och kommer att ha nytta av det här när jag kommer tillbaka med en häst för Elitloppet. För det kommer jag att göra! sa jänkaren med ett leende.
Gingras inledde V86-spelet med Bollnästränaren Jan Ove Olsens Livi Mistress. En jätteskräll spelad på fyra procent på V86.
Att stoet inte var betrodd syntes inte på sättet hon vann på. Ledande storfavoriten Moa Margunn (Ulf Ohlsson) var inte som bäst och Livi Mistress levererade en mycket kraftfull spurt från tredjeparet utvändigt.
Kanadensaren Doug McNair vann ett kallblodslopp ingående i VM på Lindesberg.
I Rättvik på onsdagen var ordningen återställd kan man säga. Nordiska kuskar har ju rutin på kallblod och finske Mika Forss stod som vinnare.
Finlands mestvinnande kusk släppte ifrån sig ledningen när det återstod ett varv av sprinterloppet med Faks Nils, och återtog kommandot över upploppsrakan igen. Yannick Gingras från USA hade bra hand med Björs Viking som blev tvåa.
Jan-Ove Olsen från Bollnäs tränar Faks Nils och blev dubbelsegrare på V86.

Pensionärsliv från onsdagen
V86-2 var ett rätt öppet lopp för orutinerade treåringar. Favoriterna visade galopp och Leif Witasp kunde leda loppet runt om med överraskningen Massaj Käll som endast var spelad på två procent av kupongerna. Leksingen Lars Stenvall tränar och äger hästen tillsammans med sin familj
Förmodligen hinner amatören från Leksand vässa sina hästar extra i framtiden.
- Det passade bra det här, jag jobbade faktiskt min sista dag på mitt jobb i dag och är nu pensionär!

Höitomt tog en VM-pinne
Eirik Höitomt från Norge vann ett ”VM-lopp” över lång distans efter att ha kört till ledningen med starke Fagur. Bollnäsproffset Zandra Vidén tränar.
Björn Goop hade två hästar till start och vann ett av ramloppen med egentränat och hade framgångar även på V86-spelet. Sugarcraft lät Goop svepa fältet på den sista bortre långsidan och femåringen försvann snyggt ifrån till en säker seger. Trea favoritspelade Frankenstein Am som fastnade i ledarens rygg.
Femåriga Lullaby S.I.R. var urstark i försöket till Diamantstoet och kunde vinna enkelt trots ett första varv i 12-tempo. Niclas Benzon körde till seger. Anna Björlin, amatör från Färjestad, tränar.
Samtliga V86-spelare misslyckades med att pricka in alla rätt och åttarättspotten går vidare till nästa veckas omgång då en stor jackpot väntar på Åby.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kusk-VM avverkade sin fjärde tävlingsdag under tisdagskvällens tävlingar i Eskilstuna. Efter att ha inlett svagt de två första da..


Kusk-VM avverkade sin fjärde tävlingsdag under tisdagskvällens tävlingar i Eskilstuna. Efter att ha inlett svagt de två första dagarna har nu Doug McNair kommit igång ordentligt. För andra dagen i rad tog han en dubbelseger och nu vann han med hästarna Argbiggan och Arctic Agent. Dessutom blev han tvåa med New Song. Detta medförde att Doug McNair gick upp i ledningen av Kusk-VM och toppar nu tabellen med 123,5 poäng. Tvåa ligger Ulf Ohlsson som hade ledningen efter måndagens tävlingar i Lindesberg. Ohlsson hade en bra kväll även i Eskilstuna och vann ett lopp men fick ändå släppa Doug NcNair förbi sig i täten.
Nu återstår det två tävlingsdagar innan en världsmästare kan koras och närmast väntar fem lopp i Rättvik under onsdagskvällen.

Topp 3 efter dag 4:
1. Doug McNair (Kanada) – 123,5 poäng
2. Ulf Ohlsson (Sverige) – 118,5
3. Rick Ebbinge (Nederländerna) – 115,5
4. Mika Forss (Finland) – 110
5. Matthew Williamson – 107,5

Michael Carlsson, Kanal 75


Snart 50 år utan svensk seger.Är 2019 året då den blågula förbannelsen bryts i Kusk-VM?Efter första dagens tävlingar..


Snart 50 år utan svensk seger.
Är 2019 året då den blågula förbannelsen bryts i Kusk-VM?
Efter första dagens tävlingar under elitloppsfredagen på Solvalla finns all anledning att hoppas.
Ulf Ohlsson inledde med två placeringar på övre halvan innan han slog till i dagens tredje och sista avdelning bakom italienske Venerdi.
Det gjorde att hemmafavoriten stormade förbi de två tidiga vinnarna Mika Forss och James MacDonald i tabellen och avslutade första dagen i Kusk-VM som ”Driver of the Day”.
- Jätteroligt. Det är en ära att få representera Sverige. Nu är det bara att njuta av den här veckan och försöka göra så bra ifrån sig som det går, kommenterade Ulf Ohlsson, som blev landets segerrikaste kusk 2016 och inte har släppt ifrån sig titeln sedan dess.

”Kärleken till sporten som driver oss”
Regerande världsmästaren James MacDonald, som drog nytta av hemmaplansfördelen i Kanada för två år sedan, visade att han kan sätta vinnare även på denna sida Atlanten då han snitsade in knappa 60-oddsaren Pegasus All Over.
- Jag är väldigt glad att vara här och har ett stort följe från Kanada med mig. Det finns inget roligare än att komma till ett nytt land och vinna lopp, jag kan inte förklara hur glad jag är. Ingen som har det här yrket gör det för pengarna, det är kärleken till sporten som driver oss, förklarade mästaren som ligger trea efter första dagen och därmed har slagläge på att bli den första kusk att försvara en VM-titel sedan legendariske norrmannen Ulf Thoresen gjorde det 1981.
Under elitloppslördagen med V75-finaler får de tolv VM-kuskarna det lugnare med bara ett lopp.
Tävlingen pågår runt om i landet under en vecka och avslutas på Gävletravet på fredag.

Ställning Kusk-VM efter dag 1:
1 Ulf Ohlsson – Sverige 33,5 poäng
2 Mika Forss – Finland 31
3 James MacDonald – Kanada 28
4 Yannick Gingras – USA 25
5 Todd McCarthy – Australien 23
6 Matthew Williamson – Nya Zeeland 22
7 Franck Nivard – Frankrike 18
8 Michael Nimczyk – Tyskland 18
9 Eirik Höitomt – Norge 17
10 Rick Ebbinge – Nederländerna 17
11 Rodney Gatt – Malta 14
12 Doug McNair – Kanada 13,5

Robin Johansson, Kanal 75


Solvallas helg med Elitloppet startar redan på fredagen med lunchtävlingar. I år är det internationellt så det förslår re..


Solvallas helg med Elitloppet startar redan på fredagen med lunchtävlingar.
I år är det internationellt så det förslår redan från start med den första dagen av World Driving Championship – Kusk-VM.
Solvalla arrangerar tre lopp på fredagen och ett på lördagen. Därefter tar andra svenska banor vid från måndagen med tävlingar på i tur och ordning Lindesberg, Eskilstuna, Rättvik och slutligen en finaldag i Gävle fredag 31 maj.
VM avgörs vartannat år. Tävlande för Sverige den här gången är Ulf Ohlsson, allsvensk champion för tredje året med drygt 5 600 segrar totalt i karriären.
I Solvallas nya podcast ”Elitloppspodden” berättas att Ohlsson var sugen på ett VM i fjärran land – svenska banor är ju hans arbetsplatser till vardags.
- En kul historia var när Ulf Ohlsson hade blivit allsvensk champion och skulle vara med i EM och sedan VM. Ulf såg framför sig något exotiskt resemål. VM brukar ju hållas i Kanada, Nya Zeeland och sådana ställen. Du Markus var går kusk-VM nästa gång? frågade han. ”Sverige” svarade jag - och det var kanske inte vad han hade räknat med! säger Solvallas Markus Myron i Elitloppspodden.

Sverige utan seger
Sverige har skickat många kuskar till kuskarnas VM som anordnats sedan 1970. I år avgörs den 29:e upplagan och Sverige står fortfarande utan seger.
Örjan Kihlström kom trea 2001, Erik Adielsson slutade tvåa i VM 2003 och 2005 och Björn Goop har ett brons och ett silver i tävlingen från 2007 och 2013.
USA representeras i år av Yannick Gingras som är segerrikast i skaran med drygt 7000 segrar. Tolv kuskar från elva olika länder har kvalificerat sig. Kanadensaren James MacDonald vann World Driving Championship för två år sedan och har en given plats.
Kuskarna i VM som tävlar på Solvalla i helgen är: Rick Ebbinge (Holland), Mika Forss (Finland),  Rodney Gatt (Malta), Yannick Gingras (USA), Eirik Höitomt (Norge), James MacDonald (Kanada), Todd McCarthy (Australien), Doug McNair (Kanada), Michael Nimczyk (Tyskland), Franck Nivard (Frankrike), Ulf Ohlsson (Sverige) och Matthew Williamson (Nya Zeeland).

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-1 First Mel Hope First Mel Hope   [s 4] 2140/2 C 2 15.3 178
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-2 Sindy Löper Sindy Löper   [s 10] 2640/4 B 9 33.0g 469
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-4 Sländan Sländan   [s 6] 2140/10 D 0 g 441
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-5 Keepondoinit Keepondoinit   [s 7] 1640/4 D 0 g 286
2019-05-31 2019-05-31 Gävle-6 Kimbee Crown Kimbee Crown   [v 7] 2640/3 B 7 15.2g 93
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-3 Green Keeper U.S. Green Keeper U.S.   [v 5] 1640/8 C 6 14.0 321
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-5 Up to the Minute Up to the Minute   [v 8] 2140/9 D 7 15.4 512
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-6 Motoddy Motoddy   [v 8] 1640/8 D 4 24.6 181
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-8 Optimum Terminator Optimum Terminator   [v 3] 2640/8 A 2 16.6 42
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-9 Quite Windy Quite Windy   [v 10] 2140/11 C 4 13.7 747
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-2 Wishlist Wishlist   [s 4] 2640/10 B 2 15.0 140
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-4 Arctic Agent* Arctic Agent*   [v 5] 1640/4 A 1 13.2 97
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-5 New Song New Song   [s 4] 2140/3 D 2 16.2 278
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-7 Åskar Hebre Åskar Hebre   [v 5] 2640/5 C 7 17.7 710
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-8 Argbiggan Argbiggan   [s 4] 2140/8 C 1 16.9 56
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-9 Fonda Boko Fonda Boko   [v 7] 2140/6 C 10 15.1g 134
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-2 Klocksve Sprinten Klocksve Sprinten   [h 8] 2140/10 A 1 28.4 43
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-4 Bear Anemone Bear Anemone   [s 6] 1640/6 C 10 16.5g 485
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-5 Pennybridge Pennybridge   [s 5] 2140/10 C 9 22.0g 381
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-7 You to Neat You to Neat   [v 7] 2140/8 C 1 16.4 95
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-8 Västerbo Whistler Västerbo Whistler   [v 5] 2640/5 A 7 17.2 73
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-4 Sincerely Face Sincerely Face   [s 5] 1640/10 C 12 13.9g 936
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-1 Sweet on You Sweet on You   [s 4] 2140/3 B 4 15.2 63
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-3 Västerbo Cirkus Västerbo Cirkus   [s 4] 2140/10 D 8 16.1 401
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-4 Ridgehead Mikko Ridgehead Mikko   [v 5] 2640/4 D 0 g 973ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se