Carl-Erik Lindblom V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Carl-Erik Lindblom. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Carl-Erik Lindblom har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Carl-Erik Lindblom har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Carl-Erik Lindblom


Lördagens V75-omgång i Örebro kryddas av finaler i korta E3 men också en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem 60 miljoner kronor enb..


Lördagens V75-omgång i Örebro kryddas av finaler i korta E3 men också en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem 60 miljoner kronor enbart på sju rätt. Det är fina lopp rakt igenom och i den första avdelningen är segervana Bo C. ett hett bud. Örebro-hästen är ett hemmahopp som tränas och ägs av amatören Bo E Nilsson, som även är uppfödare. ”Bosse” tog två V75-segrar i fjol och kvalade även in till Svenskt Travderby via en andraplats i försöket. I år har hästen varit ännu bättre och tagit fyra segrar på de fem senaste starterna.
– Bo C. (V75-1) skulle egentligen ha fem raka segrar. Han hade tagit greppet när han galopperade kort före mål för tre starter sedan. Det berodde på att vi hade verkat hovarna bak men inte fram. Det var enbart mitt fel och varken hästen eller Calles fel, säger Bo E Nilsson.
– Han har aldrig varit trött någon gång efter segrarna och har aldrig kommit upp i puls i loppen. Senast hade han hur mycket som helst kvar. Calle sa att det var synd att han inte hade haft framspår för då hade jag kört banrekord hur lätt som helst i Lindesberg. Hästen sprang som snabbast över mållinjen och enligt min PGS sprang han 1.03 över mål. Så fort kan de flesta hästar inte ens trava.
– Trots att hästen gjorde flera bra lopp i fjol så var det mycket stök. Han hade strul med dåliga blodvärden och överträning och massor av andra grejer. I år har han sluppit det och kunnat träna och tävla utan problem. Han var med i Derbyt i fjol och jag skulle bara se hur han var i uttagningsloppet och det var otroligt att han kvalade in till finalen med den lilla träningen som hästen hade i sig. Nu är han mer tränad och en helt annan häst, säger Nilsson.

Har fått Calle Lindblom att göra comeback
Bo C. körs sedan fem starter tillbaka av Carl-Erik Lindblom som också har blivit delägare i hästen. Lindblom slutade köra lopp 2015 men har kommit tillbaka i år och gör nu comeback på V75. Han kör Bo C. i den inledande avdelningen och har spår åtta. Distansen är 2140 meter med voltstart.
– Calle hade slutat köra lopp men var lite sugen att köra Bo C. Han frågade mig om han fick börja köra hästen och det har gått bra. Calle har kört över 30 000 lopp och har rutin och så känner han hästen nu. Det är en fördel att ha samma kusk hela tiden för då vet han precis hur han fungerar.

”Springer en 1.10-tid – fått höga bud på hästen”

Vad säger du om uppgiften och vinstchansen i V75-1?
– Det är stängt läge med spår åtta men han kommer nog ut på något vis. Sedan ska han räknas med kraftig vinstchans. Hade det varit 2140 meter med bilstart så springer han en 1.10-tid. Jag tror i alla fall att han kan sänka sitt rekord med två sekunder och jag tror inte att det finns någon som har en lika bra häst med i loppet. Jag har fått ett högt bud från en av Frankrikes bästa tränare som ville köpa honom men jag har en plan för den här hästen och har betydligt högre mål än Gulddivisionen.
– Jag tror att han vinner. Kommer han ut så spelar det ingen roll om han får gå i dödens för jag tror att han kommer att göra en jätteprestation. Hästen har känts ännu smidigare i träningen efter senaste loppet och blir bara finare och finare. Sedan är det ju så att trav är trav och allt kan hända men varför ska jag hålla på och knussla när jag tror på min häst.
– Jag hade inte varit det minsta rädd för att starta i Jubileumspokalen även om Who’s Who och Milliondollarrhyme är två riktigt fina hästar. Min häst känns så makalöst fin och är under kraftig utveckling. Han är fruktansvärt bra helt enkelt, säger Bo E Nilsson.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, jag tror inte att det behövs. Han har gått med skor hela tiden och det är inte aktuellt att ändra något nu. Det finns således växlar kvar att dra på honom framöver.

Michael Carlsson, Kanal 75


Redan 2012 körde Åke Lindblom in sig i Tusenklubben för kuskar.– Att träna och utveckla en häst till en vinnare är en st&ou..


Redan 2012 körde Åke Lindblom in sig i Tusenklubben för kuskar.
– Att träna och utveckla en häst till en vinnare är en större konst än att välja bland topphästar och köra lopp på lopp. Inte så många har tränat tusen vinnare, säger Åke Lindblom och fortsätter:
– Min tränarfilosofi är enkel: hästar ska få vara hästar och de ska ha de bra. På min gård Gröndal får hästarna vara ute i stora hagar med skog, berg och dalar. Blir hästarna slitna får de vila, jag undviker behandlingar. Sunt förnuft ska råda.

Travet i släkten
Åkes pappa var travtränare, liksom hans farfar och fyra morbrödrar. Som medlem i den framgångsrika Lindblom-släkten har väldigt mycket i Åkes liv kretsat kring hästar och travsport. På vägen har han jobbat för bland annat Sven Lindblom, Carl-Erik Lindblom och den store läromästaren Sören Nordin samt under en kortare tid hos USA-legendarer som Stanley Dancer och Howard Beissinger. Åke tog första segern 21 år gammal 1975. Segervapen var Piccadilly Speed på Rommetravet.

”En kanonstart”
Sedan 1988 är Åke Lindblom professionell tränare på Örebro och huserar på campen Gröndal utanför Arboga med ett stall på runt 35 hästar.
Karriären fick en riktig rivstart då Åke omgående toppade med temperamentsfulla ballerinan Viva Mon i storloppet Drottning Silvias Pokal 1989.
– Vivas Mon var en skarp dam med humör och hennes storloppsseger blev en kanonstart för min tränarkarriär.

Åke Lindbloms stjärnparad
Från en 30-årig framgångsrik tränarkarriär finns förstås många andra stjärnor att lyfta fram:
Eko Dardanelli (18 segrar), Earnest (18 segrar), Åke (12 segrar, 2 mkr) I Saw Molly (6 segrar) och hennes son I Saw You (21 segrar, 3 mkr), unghäststjärnan Gatzy Lavec (7 segrar, 2 mkr), Confess Arnie (14 segrar, 2,4 mkr, vinnare på franska banan Vincennes), French Cocktail (19 segrar, 2 mkr), Lugdunum (20 segrar, 1,5 mkr), Winning Love (21 segrar, 2,4 mkr, vinnare av Harper Hanovers lopp), A.Hannibal (13 segrar, 1,7 mkr) och förstås Sauveur, en skör häst som Åke förvandlade till en stjärna. Tillsammans tog de 16 segrar och på bankboken låg 3 mkr innan deras vägar skiljdes.
– Sauveur är den mest kapable jag tränat, men det är Lugdunum som ligger mig närmast om hjärtat. En stor ståtlig fransk travare, fux med bläs, som inte var helt travsäker men som jag vann 20 lopp med.
Framtiden?
– Den ser jag som alltid mycket positivt på. Jag har en jättefin gård och bland annat ett gäng 2-åringar i stallet som jag är mycket nöjd med.

Svensk Travsport


På tisdagskvällen kördes sjätte upplagan av loppet för legendarerna i sporten, det vill säga kuskar som egentligen slutat kö..


På tisdagskvällen kördes sjätte upplagan av loppet för legendarerna i sporten, det vill säga kuskar som egentligen slutat köra lopp. 
För andra året i rad gick segern till Norge genom Thor Borg som ledde loppet från start till mål med Peter Untersteiner-tränade holländaren Heart Of Steel.
Själva loppet i sig blev tämligen odramatiskt. I sista sväng såg det dock ut som Olle Goop – nybliven 75-åring – skulle kunna utmana med den italienska treåringen, tillika loppets favorit, Zidane Grif men hästen galopperade innan man nått upploppet och segern för Thor Borg blev enkel.
-Ja det var full kontroll hela vägen sade segerkusken Thor Borg som gjorde segergest i god tid före mållinjen.

Lindblom kanske fortsätter?
Tvåa blev Green Keeper U.S. körd av Carl-Erik Lindblom som inte hade kört travlopp sen han lade körhandskarna på hyllan för tre år sen, men som nu öppnar dörren för att fortsätta köra.
- Skulle jag få köra nån bra häst, ja. Ringer nån av de stora tränarna då kommer jag sa Carl-Erik Lindblom.
Bronspengen i Ahlsell Legends gick till Invincible H.C., körd av Stig H Johansson.

Henrik Lundell, Kanal 75


Inbjudningsloppet Ahlsell Legends har körts sedan 2013 och Stig H Johansson har deltagit varje år. Hittills har det blivit tre segrar för legend..


Inbjudningsloppet Ahlsell Legends har körts sedan 2013 och Stig H Johansson har deltagit varje år. Hittills har det blivit tre segrar för legenden. Detta år ställs han bland annat emot forne travtränaren och numera expertkommentatorn Stefan Hultman som deltar för första gången.
- Beträffande mina färdigheter i sulkyn kan jag väl säga såhär; det var ingen tillfällighet att jag satte upp Örjan Kihlström på mina hästar. Jag har aldrig ansett mig som någon kusktalang direkt, sade Stefan Hultman i ett pressmeddelande till Solvalla när nyheten kungjordes.
Stig H Johansson har lottats ett åttondespår med Christoffer Eriksson-tränade Invincible H.C. medan Stefan Hultman har fått fjärdespår med Jevgeni Ivanovs Grammofon.
Herrarna utmanas av världens mestvinnande kvinna inom hästsporten, Kerryn Manning som åker långväga för att delta i kuskmatchen. Australiensiskan kör Vespertilio Jet och har femtespår som utgångsläge. En annan utmanare är Sveriges just nu äldsta segerkusk Sven-Erik Landin som kör Colonello på tisdag.

Startlista
Ahlsell Legends
2140 meter autostart

1. New Life Wheels – Ulf Nordin (Risto Salmela)
2. Vischio Bianco – Boye Ölstören (Edvin Ceka)
3. Heart Of Steel – Thor Borg (Peter Untersteiner)
4. Grammofon – Stefan Hultman (Jevgeni Ivanov)
5. Vespertilio Jet – Kerryn Manning (Stefan P Pettersson)
6. Green Keeper U.S. – Carl-Erik Lindblom (Daniel Redén)
7. Colonello – Sven-Erik Landin (Kent P Gustavsson)
8. Invincible H.C. – Stig H Johansson (Christoffer Eriksson)
9. Zidane Grif – Olle Goop (Alessandro Gocciadoro)
10. P.S.Confess – Helen A Johansson (Åke Lindblom)
Förstapris: 100 000 kronor

Gina Söderlund, Kanal 75


Tisdagen 14 augusti är det dags för Solvallas stora sensommartrav med V75 och miljonloppet Jubileumspokalen.Ahlsell Legends är sedan starten f&ou..


Tisdagen 14 augusti är det dags för Solvallas stora sensommartrav med V75 och miljonloppet Jubileumspokalen.
Ahlsell Legends är sedan starten för fem år sedan en krydda under tävlingskvällen – ett lopp för kuskar i slutet av karriären eller kuskar som lagt av med att köra lopp.
För någon dag sedan blev 78-årige Sven-Erik Landin klar för loppet, en kusk från Gävle som fortfarande kör lopp.
På torsdagen offentliggjordes att Prix d’Amerique-vinnaren Helen A Johansson tar den sista platsen i legendarernas lopp.
”Helen, som haft ett civilt jobb i många år nu, gör detta och endast detta inhopp i sulkyn årligen”, skriver Solvalla i ett pressutskick.

Deltagarna i 2018 års Ahlsell Legends: Kerryn Manning (Australien), Helen A Johansson, Stig H Johansson, Olle Goop, Thor Borg, Boye Ölstören, Carl-Erik Lindblom, Ulf Nordin, Stefan Hultman och Sven-Erik Landin.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-10-25 2018-10-25 Örebro-3 Real Doc Real Doc   [v 6] 2140/11 C 6 16.4 41
2018-10-25 2018-10-25 Örebro-6 Big Boy Blue Big Boy Blue   [v 5] 1609/7 A 3 15.2 39
2018-10-25 2018-10-25 Örebro-11 Triton Hall Triton Hall   [v 6] 2100/4 D 5 19.0 76
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-5 Green Keeper U.S. Green Keeper U.S.   [v 4] 2140/6 C 2 14.7 94
2019-11-26 2019-11-26 Solvalla-5 Frisco Flame Frisco Flame   [v 11] 2640/1 B 4 14.8 350
2019-11-23 2019-11-23 Örebro-1 Dansa Dansa   [s 5] 2160/6 B 4 17.7 46
2019-11-20 2019-11-20 Solvalla-4 Moolger Moolger   [v 6] 2140/1 D 0 16.6 161
2019-11-14 2019-11-14 Örebro-9 Bo C. Bo C.   [h 5] 2100/11 B 0 g 39
2019-11-12 2019-11-12 Solvalla-5 Nontoxic Nontoxic   [v 6] 2140/2 D 0 16.8 149
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-5 Kajsa T.J. Kajsa T.J.   [s 7] 2140/3 C 0 17.0 344
2019-11-07 2019-11-07 Örebro-11 Dansa Dansa   [s 5] 2160/7 A 2 16.7 101
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-9 Bo C. Bo C.   [h 5] 2140/2 B 0 g 82
2019-10-26 2019-10-26 Färjestad-5 So Bear So Bear   [s 5] 1640/5 C 1 11.8 69
2019-10-26 2019-10-26 Färjestad-10 Wanna be a Star Wanna be a Star   [s 9] 2140/5 B 0 16.8g 188
2019-10-24 2019-10-24 Mantorp-5 Dansa Dansa   [s 5] 2140/10 A 0 g 140
2019-10-20 2019-10-20 Örebro-10 Bo C. Bo C.   [h 5] 2609/9 B 3 14.4 38
2019-10-16 2019-10-16 Solvalla-4 Cson Marje Cson Marje   [s 5] 2140/2 D 0 17.0 267
2019-10-10 2019-10-10 Örebro-1 Dansa Dansa   [s 5] 2100/4 B 2 17.3 20
2019-10-10 2019-10-10 Örebro-5 Real Doc Real Doc   [v 7] 2160/9 C 4 16.8 143
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-10 Bo C. Bo C.   [h 5] 3160/12 C 0 g 33
2019-09-11 2019-09-11 Solvalla-8 Son of Triton Son of Triton   [v 7] 1640/10 C 0 12.6 254
2019-09-05 2019-09-05 Örebro-10 Dansa Dansa   [s 5] 2140/6 B 7 18.8 100
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-5 Bo C. Bo C.   [h 5] 2140/8 C 2 13.9 36
2019-08-02 2019-08-02 Lindesberg-5 Bo C. Bo C.   [h 5] 1640/10 A 1 11.5 15
2019-08-01 2019-08-01 Solvalla-6 Bacchus L.I. Bacchus L.I.   [v 4] 2140/6 C 0 16.6 116
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-9 Dansa Dansa   [s 5] 2160/13 B 8 16.9 196
2019-07-14 2019-07-14 Lindesberg-9 Dansa Dansa   [s 5] 2140/8 B 0 g 119
2019-07-11 2019-07-11 Örebro-9 Bo C. Bo C.   [h 5] 2100/8 B 1 13.6 42
2019-07-07 2019-07-07 Lindesberg-6 Running Young Running Young   [v 10] 1640/10 C str
2019-07-07 2019-07-07 Lindesberg-8 Bransbys Juke Box Bransbys Juke Box   [v 6] 2640/12 A 1 16.9 38
2019-07-02 2019-07-02 Axevalla-8 Moons Blåljus Moons Blåljus   [v 4] 2140/3 C 0 15.9 103
2019-07-01 2019-07-01 Mantorp-12 Bo C. Bo C.   [h 5] 2160/9 A 0 g 17
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-12 Jessie Jovalley Jessie Jovalley   [s 4] 2140/1 C 3 17.7 31
2019-06-20 2019-06-20 Axevalla-2 Uakari Uakari   [v 6] 2140/8 B 0 16.8g 35
2019-06-13 2019-06-13 Lindesberg-5 Dansa Dansa   [s 5] 2140/11 C 6 21.7g 139
2019-06-06 2019-06-06 Lindesberg-5 Bo C. Bo C.   [h 5] 2140/5 B 1 14.5 22
2019-06-04 2019-06-04 Solvalla-7 Uakari Uakari   [v 6] 2640/1 B 3 16.1g 66
2019-05-30 2019-05-30 Örebro-6 Sten Åke Sten Åke   [v 6] 2100/5 C 3 17.8 27
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-1 Dansa Dansa   [s 5] 2140/9 D 0 21.6g 105
2019-05-19 2019-05-19 Vaggeryd-4 Bo C. Bo C.   [h 5] 2660/11 A 1 14.9 20
2019-05-08 2019-05-08 Solvalla-3 U.B.Cool U.B.Cool   [v 5] 2140/11 A 3 15.2 46
2019-04-04 2019-04-04 Örebro-8 Sten Åke Sten Åke   [v 6] 2100/2 B 2 16.5 28
2019-02-07 2019-02-07 Örebro-4 Saint Gerda Saint Gerda   [s 7] 2680/15 B 0 19.9g 153ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se