V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2020-01-17 2020-01-17 Bergsåker-1 Mejram C. Mejram C.   [s 13] 2140/1 C

Nyheter för travkusk


Det körs två försök i Diamantstoet på V75-kupongen i Kalmar på lördagen och Joakim Elfving har hästar i båda lo..


Det körs två försök i Diamantstoet på V75-kupongen i Kalmar på lördagen och Joakim Elfving har hästar i båda loppen.
Rommetränaren kommer med tre hästar – samtliga ston - till Kalmars omgång och låter uppåt när han berättar om en mycket formstark trio.
Efter ett 2019 med sjukdomar och skador i stallet har Elfving sprungit in i det nya året med armarna i luften. 24 starter och åtta segrar är ett starkt facit på årets första dagar.
- Djuren går fantastiskt bra och att vi hade is i magen och tog det lugnt i fjol får vi tillbaka nu. Betalningen kommer nu i stället, säger Joakim Elfving.
Han håller till på en gård i Rommeholen som ligger knappa kilometern från travbanan. 43 hästar finns på träningslistan.
I juli i fjol kunde stallet ha fått den där reklamsegern alla nyetablerade drömmer om.
Lyx Håleryd slutade oplacerad i finalen av Stochampionatet på Axevalla där hon gick i mål med krafter sparade. Kenneth Haugstad var tvungen att köra på chans med 35-oddsaren och satt kvar i tredjeparet utvändigt när det fylldes på på den sista bortre långsidan.
Om inte om hade varit, menade Joakim Elfving efter loppet…
Lyx Håleryd startar i V75-1 på lördagen med Rikard N Skoglund i sulkyn.
- Jag är nöjd med spåret och med bara tre hästar på start tycker jag att det ser bra ut. Voltstart tycker jag är ett plus, då hon brukar kunna skruva upp sig då det är bilstart. Jag är nöjd med spåret och med en lugnare avgång brukar hon ha bättre spurter till slut, säger Joakim Elfving.
Lyx Håleryds förutsättningar på lördagen är bra enligt tränaren.
-  Jag tycker att det ser bra ut och det ska bli spännande. Jag kommer med en häst i bra form som duger i sammanhanget.

Sämsta och bästa
I V75-4 har stallet två hästar med. Förutsättningarna är 15 ston bakom bilen i en så kallad spårtrappa. Under The Counter fick det sämsta spåret med sina 1,1 miljoner intjänade.
- Hon hade ett fantastiskt 2018 och sedan blev det ett litet mellanår i fjol med sjukdom mot slutet också. Nu senast visade hon verkligen att hon är på väg upp i form. Hon behöver tempo och de rätta ryggarna under det sista varvet. Blir det så kommer hon att tugga ned många över Kalmars långa upplopp, säger han, och tillägger:
- Men allting måste stämma från ett sånt här läge.
Nouvelle Avenue har tvärtom ett passande läge med ett tredjespår bakom bilen. Rikard N Skoglund kör.
Skoglund körde Nouvelle Avenue till seger i ett stolopp i V75 i Boden sommaren 2017 då hästen var i träning hos Thomas L Larsson.
Efter en sejour hos Jörgen Westholm gör stoet nu start nummer 13 för Joakim Elfving och är fortfarande utan seger i den nya regin.
- Nouvelle Avenue är en jättefin häst som jag tycker har alldeles för lite pengar på kontot. Jag tycker att vi har hästen med oss nu. Hon har lopp i kroppen och ett bra läge och jag måste tro på henne.
Senast blev upplägget tufft i Nouvelle Avenues första start sedan i juli.
- Hon har under större delen av sin karriär haft problem med framknäna och vi hade svårt att få henne riktigt hundra fräsch i fjol. Hon var tvåa ett par gånger men vi fick henne aldrig dit vi ville i starterna mellan de insatserna och sedan blev hon sjuk och stod i hage i två månader, säger Rommetränaren.

Biter bra i spets
Taktiken är given med hästen som är startsnabb.
- Jag tycker att det är ett öppet stolopp. Hon har ett bra läge och kan öppna bra. Vad jag läst mig till så tror jag att hon är snabbast ut och kommer hon till spets ska Rikard att köra där. Hon biter ifrån sig bra i spets. Hon kommer att gå med norskt huvudlag och det har hon tydligen gått med i tidigare regi och svarat bra på det, säger Joakim Elfving.
Bästa chansen av dina tre?
- Jag måste väl ändå säga Lyx Håleryd - men det ska bli spännande att se Nouvelle Avenue också.

Mikael Wikner, Kanal 75


StartlistaPrix de Cornulier2 700 meter voltstart1. Evening Star - Anthony Barrier2. Dynasty Peji - Damien Bonne3. Breeder’s Cup - Florian Desmigneux4. Dae..


Startlista
Prix de Cornulier
2 700 meter voltstart

1. Evening Star - Anthony Barrier
2. Dynasty Peji - Damien Bonne
3. Breeder’s Cup - Florian Desmigneux
4. Daelia de Vandel - David Thomain
5. Etonnant - Franck Nivard
6. Carla du Chatelet - Francois Lagadeuc
7. Eros du Chene - Benjamin Rochard
8. Etoile de Bruyere - Adrien Lamy
9. Evangelina Blue - Mathieu Mottier
10. Fleche Bourbon - Yoann Lebourgeois
11. Exotica de Retz - Delphine Beaufils-Ernault
12. Bilooka du Boscail – Matthieu Abrivard
13. Feeling Cash - Eric Raffin
14. Fado du Chene - Paul Philippe Ploquin
15. Traders - Guillaume Martin
16. Bilibili - Alexandre Abrivard
Förstapris: cirka 3,1 miljoner kronor

Kanal 75


På torsdagen kom beskedet att Stefan ”Tarzan” Melander bestämt sig för att starta sin stjärna Milligan’s School i Prix d&..


På torsdagen kom beskedet att Stefan ”Tarzan” Melander bestämt sig för att starta sin stjärna Milligan’s School i Prix d’Amerique på söndag nästa vecka.
Kanal 75 hälsade på hemma hos Stefan Melander på torsdagen.
- Nej, men hästen tränar väldigt bra nu, träningsförhållande här har varit riktigt fina. Jag tycker att hästen är i form för att vara med i Prix d’Amerique, säger Stefan Melander.
Kusken Ulf Eriksson har kört den elvafaldiga miljonären i de flesta loppen de senaste två åren, men i Frankrike kommer han inte att sköta tömmarna.
- Det blir en fransk kusk, säger Stefan Melander utan att avslöja något namn.
- Vi får se vem som är ledig.
Milligan’s School har gjort en start på Vincennes och slutade då sexa i händerna på franske kusken David Thomain.
Stefan Melander menar att årets upplaga av Prix d’Amerique ser lite tunn ut.
- Min häst måste ha ett lopp på rulle och jag tror han kan vara trea-fyra med rätt resa. Från rygg ledaren och lucka vet man aldrig.
Nyheten att Milligan’s School startar i Prix d’Amerique innebär att det eventuellt kan bli tre svensktränade hästar i det franska storloppet. Förutom Milligan’s School även Propulsion (Daniel Redén) och Ringostarr Treb (Jerry Riordan). 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Åttaårige valacken Toutre köptes till Sverige från Italien i början av 2017. Axevallatränaren Sofia Aronsson tränade h&aum..


Åttaårige valacken Toutre köptes till Sverige från Italien i början av 2017.
Axevallatränaren Sofia Aronsson tränade hästen och föreslog efter några starter att den skulle få komma till ett mindre stall.
Storstall passade inte Toutre alls och i det nya blev Toutre något av en kung.
Amatörparet Lennart och Linda Frölander med licens på Solänget jobbar för dagen med fyra hästar i stallet i byn Kornsjö, ett par mil söder om centrala Örnsköldsvik.
Toutre har tjänat över 700 000 kronor under de här två och ett halvt åren i Örnsköldsvik. 18 andelsägare i Team Toutre hejar på hästen i Boden på söndag.
- Några av dem åker med upp också, säger Linda Frölander.
2640 meter är distansen i den sjätte avdelningen av Grand Slam 75. SMHI talar om att det kan bli neråt tio minusgrader i Norrbotten och isbana verkar italienaren trivas med.
Det blev seger på Umåker i den senaste starten då det behövdes ordentliga brodd i skorna. Ove A Lindqvist körde offensivt med Toutre och styrde fram utvändigt ledaren och lät  Frölanders häst trycka musten ur ledande favoriten Global Well Off.
- Det var ju fantastiskt. Ove var positiv innan loppet men sa att det var stor galopprisk och det visste ju vi om också. Men han klarade flera omstarter och var mycket bra. När Ove körde till så där direkt så började vi tvivla på om han skulle orka…men hästen är stenhård, säger Linda.

”Hästarna får allt”
Linda jobbar heltid med hästarna hemmavid. Lennart står för licensen och är med i verksamheten när han kommer hem från kontoret om dagarna.
Lennart Frölander jobbar som civilekonom men hade kunnat vara en av Solängets professionella travtränare.
- Han gick proffskursen förutom de sista veckorna och skulle kunna fylla i med dem om han vill. Men vi har det så bra så det får nog vara. Vi har bara fyra hästar men är pedanter båda två så det blir mycket jobb ändå. Hästarna får allt och lite till!
Det är bra motstånd på söndag för Toutre men paret tror på en framskjuten placering med den starke åttaåringen. Formen är fortsatt fin enligt Frölanders.
- Efter loppet i Umeå måste vi tro på ganska god chans. Han klarade störningen med flera omstarter och var hur fin som helst. Toutre är inte löpningsberoende som många andra hästar. Det är stor fördel med honom. Han kan ju vinna den hårda vägen om det behövs. Sedan kan han ju alltid bli nedspeedad av någon annan så klart. Om Zorro Swing exempelvis får loppet vet vi ju alla att den har en vass slutspurt.
Men chansen finns där?
- Absolut. Med lite flyt tror jag absolut att han är med där framme. John Östman som kör känner hästen också.
Det handlar om en italiensk häst som gillar att känna is under hovarna. En ganska kul kombination.
- Han klarar ju det mesta. Han kan springa i ett jämnt 14-15-tempo på isbana och håller sin fart på ett sätt som de flesta andra inte klarar av.
En osäkerhetsfaktor är att hästen kan galoppera. Vad talar för att han håller sig till rätt gångart nu? 
- Han har ju lite dåliga knän men åtgärdas kontinuerligt och så som han gick i Umeå är jag inte särskilt orolig för att han galopperar. Alla våra hästar verkar ha form.
I GS75-7 har ni Magic Allybis till start. Hästen har tagit sex av sina totalt åtta segrar sedan han kom till er. Ingen seger på elva starter nu och ett uselt spår bakom bilen. Chansen?
- Hästen går bra på vinterbana och det är helt och håller mitt och Lelles fel att det blivit två raka starter över kort distans på slutet. Vi har anmält honom fel helt enkelt. Nu känns det som att det är rätt distans igen. Hästen är lite märklig och har gått från att vara blixtrande startsnabb, till att inte kunna gå iväg alls. Så spåret spelar rakt ingen roll. Han kommer nog att få dra upp spurten i tredjespår som vanligt eftersom han är långsamt ut men klarar det. Skulle han bara få lite hjälp med rätt ryggar och tempo den här gången kan det bli en framskjuten placering. Hästen gör alltid bra avslutningar, säger Linda Frölander.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var favoriternas kväll på V86 och en favorit som imponerade var Green Mamba som avgjorde V86-6 på lätta hovar tillsammans med Rikard N..


Det var favoriternas kväll på V86 och en favorit som imponerade var Green Mamba som avgjorde V86-6 på lätta hovar tillsammans med Rikard N Skoglund.
Från andra utvändigt visade det sexåriga stoet en imponerande speed när hon attackerade 700 meter från mål och på bara dryga 100 meter hade hon svept till ledningen. Väl i spets kunde hon sedan defilera hem över upploppet.
Det var andra raka segern för det formstarka stoet som tränas av Jasmine Ising.

Dött lopp
V86-omgången fick en dramatisk inledning och det krävdes uppförstorat målfoto för att domarna till slut kunde konstatera att det blev dött lopp mellan loppets två mest streckade hästar i V86-1.
Favoriten Gizmo Veluwe såg länge ut att gå mot en klar seger tillsammans med Henriette Larsen men sista biten kom That’s Art och Johan Untersteiner flygande från tredje par invändigt via Åbytravets dubbla open stretch. På linjen var hästarna jämsides.
- Jag tyckte det var 50-50, vi kom med bra fart över linjen. Hästen kändes fin under vägen men det var längder att plocka på favoriten över upploppet, sa Johan Untersteiner.
Vinnarna tränas av Peter Untersteiner respektive Admir Zukanovic.
Johan Untersteiner fick även segerdefilera efter V86-7 med skrällen M.T.Nordic Spirit sedan Tengil Face galopperat (trött?) med segern till synes klar på upploppet. 18-oddsaren, som avslutade rappt efter ett lopp i andra par invändigt, tränas av Peter Untersteiner som därmed kunde räkna in två V86-segrar. Värdet på V86 gick från 274 kronor efter sex avdelningar till 2052 kronor efter sju.

Enkelt trots 40 meters tillägg
I V86-2 imponerade Grainfield Aiden stort och vann enkelt trots att han fick göra allt jobb själv utvändigt om ledaren Give Me Ten. I segersulkyn satt tränaren Hannu Korpi.
Jeppe Juel var bestämd och körde till spets efter knappa 600 meter i V86-3 och sedan hade han full kontroll bakom favoriten Enzo, som tog tredje raka segern på Åby.
Örjan Kihlström avancerade från fjärde utvändigt 850 meter från mål i V86-4 och han såg ut att ha full kontroll hela vägen hem tillsammans med Indy D., som kopplade greppet 100 meter från mål när ledaren Souzy galopperade som slagen. Vinnaren tränas av Roger Walmann.
Sevilla var stor favorit i V86-6 och trots 40 meters tillägg blev det till slut enkelt för Joakim Lövgrens häst som helt enkelt var hårdare än konkurrenterna.
- Han hade en bra uppgift på förhand, konstaterade Joakim Lövgren.
V86-omgången avslutades med en överraskning där sjuoddsaren Digital Class hade bästa farten över upploppet tillsammans med Ulf Ohlsson.
Åtta rätt gav 7 647 kronor, sju rätt 54 kronor och jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Stefan Hultman jobbar som expert i ATG Live i kväll som bjuder på V86 från Solvalla och Åby.Vi fångade upp travprofilen över e..


Stefan Hultman jobbar som expert i ATG Live i kväll som bjuder på V86 från Solvalla och Åby.
Vi fångade upp travprofilen över en kopp kaffe när han på eftermiddagen anlände till Kanal 75.
Som alltid höjs stämningen på redaktionen när Stefan Hultman anländer och han gör det ofta lång tid före sändningen börjar.
- Jag tycker det är trevligt att komma in och surra. Sedan vill jag vara i tid, efter min sjukdom tål jag inte stress och då är det skönt att vara i tid och ta det lite lugnt innan sändningen drar i gång.
V86 är ett spel som blir mer och mer populärt.
- Jag tycker det är ett överlägset spel. Vet inte om det är en synvilla för mig, men V86 känns inte lika analyserat som V75 får jag för mig. Om man kommer rätt på V86 kan man få riktigt bra betalt och det kan bli miljonutdelningen även om det vinner två-tre favoriter, säger Stefan Hultman.
Vad känner du inför kvällens V86-omgång?
- Direkt när jag kollade startlistorna tyckte det såg favoritbetonat ut, men när jag började grotta ner mig tycker jag att det ser intressant ut.
Kvällens bästa spik som du ser det?
- Jag tycker 4 Green Mamba i V86-6 är en bra spik och sedan tror jag att 6 Gizmo de Veluwe kommer till ledningen i V86-1 och då ska det också vara en bra chans.
Kan du bjuda på något miljondrag?
- 7 Breidabliks Cognac i V86-5 tror jag kan skrälla och så vill jag varna för 10 Admirer i V86-7.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-09 2015-11-09 Bollnäs-2 Mejram C. Mejram C.   [s 8] 2140/4 0 38.3g 1162
2015-11-07 2015-11-07 Östersund-9 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 9] 1640/1 0 g 647
2015-10-27 2015-10-27 Gävle-9 Dragon C. Dragon C.   [v 5] 2140/9 0 g 941
2015-10-19 2015-10-19 Östersund-6 Mejram C. Mejram C.   [s 8] 1640/7 8 36.3g 400
2015-10-17 2015-10-17 Bergsåker-2 Dragon C. Dragon C.   [v 5] 2160/13 7 37.6g 658
2015-10-06 2015-10-06 Hagmyren-7 Mejram C. Mejram C.   [s 8] 2140/5 0 36.8 1126
2016-10-10 2016-10-10 Hagmyren-7 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 1640/8 B 6 40.5g 125
2016-09-27 2016-09-27 Bollnäs-7 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 2160/9 C 2 32.8 207
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-1 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 2160/11 A 0 g 151
2016-09-11 2016-09-11 Dannero-1 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 1640/1 D 0 g 102
2016-08-30 2016-08-30 Gävle-1 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 1640/1 D 1 32.4 785
2016-08-06 2016-08-06 Solänget-1 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 1646/8 C 0 g 368
2016-06-28 2016-06-28 Gävle-6 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 2140/2 C 0 39.0g 1037
2016-06-22 2016-06-22 Bollnäs-2 Dragon C. Dragon C.   [v 6] 1640/2 D 0 g 404
2017-11-23 2017-11-23 Bergsåker-2 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 11] 2160/5 B str
2017-10-03 2017-10-03 Östersund-7 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 11] 1660/12 A 0 g 79
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-1 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 11] 1660/7 C 3 33.9 199
2017-09-17 2017-09-17 Solänget-8 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 11] 2140/2 B 2 36.4 99
2017-09-11 2017-09-11 Bergsåker-6 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 11] 2140/4 D 0 37.7g 609
2017-09-02 2017-09-02 Dannero-6 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 11] 2140/6 C 3 37.3 116
2017-08-22 2017-08-22 Solänget-5 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 11] 1640/6 D 0 35.4g 197
2018-10-02 2018-10-02 Solänget-6 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 2140/7 A 1 33.9 79
2018-09-28 2018-09-28 Bergsåker-11 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 1660/11 C 0 31.1g 1282
2018-09-17 2018-09-17 Gävle-5 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 1660/4 B 6 32.5 584
2018-09-07 2018-09-07 Romme-8 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 2160/8 B 0
2018-09-02 2018-09-02 Dannero-7 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 2160/13 B 3 32.6 550
2018-08-21 2018-08-21 Solänget-6 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 1660/5 C 6 33.7g 512
2018-08-02 2018-08-02 Umeå-6 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 2140/2 A 0 g 348
2018-07-10 2018-07-10 Hoting-1 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 2040/5 C 0 g 198
2018-07-05 2018-07-05 Bergsåker-7 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 2140/5 D 8 32.1 638
2018-06-23 2018-06-23 Oviken-4 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 2100/4 D 2 36.9g 166
2018-06-05 2018-06-05 Solänget-6 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 12] 1640/2 C 4 33.5 202
2019-11-12 2019-11-12 Bergsåker-2 Dragon C. Dragon C.   [v 9] 2160/10 B str
2019-11-08 2019-11-08 Umeå-12 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 1640/10 C 5 32.8g 326
2019-10-30 2019-10-30 Bergsåker-3 Dragon C. Dragon C.   [v 9] 1640/4 D 0 35.9g 1442
2019-10-22 2019-10-22 Solänget-8 Dragon C. Dragon C.   [v 9] 2140/2 D 5 33.2g 619
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-2 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 2640/2 D 6 31.6 657
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-5 Dragon C. Dragon C.   [v 9] 2160/11 C 0 g 900
2019-09-27 2019-09-27 Bergsåker-2 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 1640/1 D 6 28.3 755
2019-09-15 2019-09-15 Solänget-8 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 1660/6 C 1 32.7 143
2019-09-08 2019-09-08 Dannero-6 Dragon C. Dragon C.   [v 9] 1660/10 B 7 35.2g 177
2019-09-08 2019-09-08 Dannero-8 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 2160/7 D 6 32.1g 162
2019-08-30 2019-08-30 Umeå-1 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 2180/5 C 2 32.9 112
2019-08-29 2019-08-29 Dannero-6 Dragon C. Dragon C.   [v 9] 2160/3 C 0 g 396
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-12 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 1660/14 D 0 33.3g 954
2019-08-17 2019-08-17 Östersund-3 Dragon C. Dragon C.   [v 9] 1660/7 C 0 33.3g 905
2019-08-17 2019-08-17 Östersund-5 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 2140/3 D 0 32.1g 480
2019-06-28 2019-06-28 Bergsåker-2 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 1660/10 D 0 g 1000
2019-06-25 2019-06-25 Bergsåker-7 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 2140/10 C 0 33.6g 896
2019-05-31 2019-05-31 Solänget-2 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 2160/13 C 0 33.5g 736
2019-05-21 2019-05-21 Umeå-8 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 1640/7 C 6 31.4g 769
2019-05-14 2019-05-14 Östersund-8 Piri Piri C. Piri Piri C.   [s 13] 1640/7 C 0 g 399ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se