Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Det såg länge mörkt ut för Aubrion du Gers som startade med 50 meters tillägg, men när körande tränaren Jean-Michel Baz..


Det såg länge mörkt ut för Aubrion du Gers som startade med 50 meters tillägg, men när körande tränaren Jean-Michel Bazire hittade fri väg invändigt i loppets slutskede var den åttaårige valacken till synes på väg mot en säker seger. Jätteskrällen Aribo Mix hade emellertid ordentligt med krut kvar och via en vrålspurt över Agen-La Garennes upplopp tog han in meter för meter och när mållinjen skars var hästarna precis jämsides. Aubrion du Gers noterades för kilometertiden 1.12,3 över 2 675 meter och Aribo Mix, som startade 25 meter framför Aubrion du Gers, travade 1.13,0. Loppets förstapris uppgick till närmare 300 000 kronor.

Kanal 75


Det var i underhållningsprogrammet Stjärnkusken Runar Sögaard fastnade för travsporten.På lördag dyker han upp på Ål..


Det var i underhållningsprogrammet Stjärnkusken Runar Sögaard fastnade för travsporten.
På lördag dyker han upp på Åland för att debutera som kusk under Ålandstravets säsongspremiär.
Sögaard sitter upp bakom Super Tag i lopp sex, en häst som tränas av Helena Kroll.
- Jag fått en otrolig passion för travsporten. Jag har ridit i hela mitt liv, men känslan att sätta sig i sulkyn och köra häst är något helt annat. Det ger en adrenalinkick som överstiger allt annat jag gjort. Det enda jag kan jämföra det med är att hoppa fallskärm, säger Runar Sögaard till Travrondens nätsajt.
Super Tag - hästen han ska köra – är inte obekant för premiärkusken.
– Hästen har en otrolig motor och han har ett huvud som jag tror kommer hjälpa honom resultatmässigt de närmsta åren. Det ska bli riktigt spännande det här, säger Sögaard till travronden.se.
Runar Sögaard är inte den enda kändisen som öppnat för en fortsättning inom travet efter att ha varit med i Stjärnkusken. Det har också musikern Kee Marcello, ex-höjdhopparen Patrik Sjöberg och gladiatorn Cecilia ”Amazon” Benjaminsson gjort.
Av dem är det bara Patrik Sjöberg som har kört riktiga lopp.

Kanal 75


Global Welcome vann fem av sex starter under fjolåret och var starkast i tvååringarna största lopp Svensk Uppfödningslöpning. P..


Global Welcome vann fem av sex starter under fjolåret och var starkast i tvååringarna största lopp Svensk Uppfödningslöpning.
På måndagen årsdebuterade hingsten i Vårfavoriten - avdelningen för hingstar och valacker – och var bra direkt.
Erik Adielsson satt som vanligt i sulkyn och styrde direkt till ledningen från innerspåret. På utsidan tryckte Lutfi Kolgjini på med Smokin Joe en del av loppet men Global Welcome hade ändå inga problem med att sticka undan på lätta ben.
Segertiden skrevs till 1.13,9 över 2140 meter, autostart.
- Jag hade hellre kört långsammare första varvet men det är kul att det är tävling. Han var väldigt bra i uppfödningslöpningen, men har utvecklats mentalt nu, sa Erik Adielsson.

Djuse från spets
I Vårfavoriten för ston hade Solvallatränaren Mattias Djuse kontroll på händelserna efter några hundra meter då han placerade Global Wishmeluck i ledningen.
Det slutade med karriärens andra seger för stoet som noterade tiden 1.15,7 över 2140 meter, autostart.
Daniel Redén fick sexårige Heavy Sound i träning i början av året. I Meadow Roads lopp för högsta klassen kom andra segern på lika många försök för hästen som vid båda dessa tillfällen körts av Kenneth Haugstad.
Heavy Sound kördes till ledningen efter 600 meter och segern blev lätt sedan bland andra Stefan Melanders nyförvärv Snowstorm Hanover galopperat bort sig.
Segerkusken Haugstad jobbar för hästens tidigare tränare Roger Walmann och är nöjd över att få fortsätta köra.
- Heavy Sound är den bästa hästen jag kört.
Segertiden skrevs till 1.10,4 över 1640 meter, auto. 200 000 kronor var förstapriset i Meadow Roads lopp.

Mikael Wikner, Kanal 75


Efter en vinter med tredjeplatser i både Prix d’Amérique och Prix de France räknar Daniel Redén än en gång ner till El..


Efter en vinter med tredjeplatser i både Prix d’Amérique och Prix de France räknar Daniel Redén än en gång ner till Elitloppet med sjuårige Propulsion.
Propulsion skulle visa sig vara given i Elitloppet även i år. För någon vecka sedan bjöd Solvalla in Daniel Redéns stjärna till det stora loppet för tredje året i rad.
En fjärdeplats slutade elitloppsäventyret med för två år sedan och i fjol blev det en andraplats bakom Timoko.
- Han var tvåa förra året och jag vill inte vara sämre i år.

Kvitto på mjukhet
Propulsion startar i V64-3 i Gävle på torsdagskvällen. En spelfavorit modell stor.
- Jag vill se ett kvitto på att han är mjuk och smidig i varje fall. Han ska vara mjuk och smidig med full fart över mål. Och ge ett bra intryck, säger Daniel Redén.

”Känslan är lite bättre i år”
Förutom tredjeplatserna i de stora loppen, blev det en fjärdeplats och en seger i Paris i vintras. Segern kom i Prix de Bourgogne på nyårsafton.
- Han hade ett bättre meeting i Paris i år, resultatmässigt. Och jag kunde ställa av honom tidigare och han kom hem tidigare och har tränat mot comebacken och siktats mot Elitloppet. Så känslan är lite bättre i år, det är den faktiskt.
Solvallatränaren menar att han har ett helt annat upplägg på elitloppsmatchningen i år.
- Det blir ingen Finlands-tripp eller någonting utan nu är det full fokus mot Elitloppet. Något ytterligare lopp blir det efter Gävle. Vi ska verkligen försöka få honom i topp-topp-form!

Fotnot: Ett längre inslag med Daniel Redén och Propulsion visas i programmet V86 Direkt i TV12 på onsdagen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Robert Bergh låg lågt inför Muscle Hustles årsdebut i lördags och var själv överraskad över hur hästen presterad..


Robert Bergh låg lågt inför Muscle Hustles årsdebut i lördags och var själv överraskad över hur hästen presterade. Femåringen stack iväg som ett skållat troll från start och utmanade invändige Diamanten om ledningen innan han kröp ner i rygg på densamma. Där blev Muscle Hustle sedan kvar hela vägen in i mål. Till synes med krutet torrt.
- Det var fantastiskt roligt. Sånt tryck som det var i honom hade vi knappt när han var i storform i fjol sommar runt Sprintermästaren. Sedan vet man vad som händer och sker på två, tre lopp för honom med den stora kroppen också. När vi släpper på träningen och ger honom lite lopp kommer det att hända saker, det är jag helt säker på, säger Robert Bergh, som inte är främmande för att Muscle Hustle är en av de 16 som gör upp i Elitloppet på Solvalla 27 maj.
- Före Umeå hade jag definitivt sagt att det inte blir något elitlopp men jag var så nöjd med prestationen att får jag någon bra vibb efter det här kan man börja funder på det i alla fall. Kapacitet är det inga problem med.

Ola Johansson, Kanal 75


Olympiatravet rundas av på lördag med finalen på Åbytravet där Solvallatränaren Daniel Redéns åttaårige fux ..


Olympiatravet rundas av på lördag med finalen på Åbytravet där Solvallatränaren Daniel Redéns åttaårige fux Lionel blir en av favoriterna till slutsegern.
Helene Ripa tog sig från Haninge till Enköping på måndagen för att hälsa på hästen hon tilldelats i den stora finalen. Ett möte som blev av det försiktigare slaget – från Helenes sida.
Lionel är nämligen en häst av typen glad studsboll.
- Han var väldigt alert och det blev inte så att jag fick sitta bakom och köra den här gången. Men jag fick ju träffa honom lite grand i alla fall. Det märks att Lionel är en väldigt sprallig häst. Entusiastisk och väldigt ”på” om man säger, säger paralympiern Helene Ripa med guldet i längdskidor från Sotji 2014 i 15 kilometer klassisk stil som största merit.
Hästar och trav har hon nästan ingen erfarenhet av alls.
- Att jag följt med styvdottern till ridskola är typ det närmaste jag varit. För några år sedan fick jag också sitta framför Erik Adielsson och prova på att köra häst med ett sådant där dubbelkommando på Solvalla, säger hon.

Utvecklande med galopp?
70-talet hästar står på travtränaren Daniel Redéns gård utanför Enköping. Toppåret i fjol körde stallet in 25, 6 miljoner kronor.
I år har han skaffat sig två galopphästar för att se om han kan utveckla sina hästkunskaper.
Helene Ripa känner igen sig i det där att inte göra det för lätt för sig. Hon är en av landets mest prisade och erfarna paralympier som testat nytt lite då och då.
Hon blev framgångsrik i simning, tog guld i längdskidor i Sotji och tävlar sedan några år i kanot och siktar nu på sommarspelen i Tokyo 2020.
- Det som är så kul med Daniel är att han vågar köpa in en helt ny typ av häst för att se om han kan lära sig någonting av det. Han väljer att ställa sig inför någonting nytt som han måste ta ställning till och lösa, säger Helene.

Kemin stämde
Daniel Redén menade att måndagens besök av den ombytliga idrottaren gav honom kickar att tänka nytt med hästarna.
- Jag brukar känna kemin på olika människor så där, och jag känner att vi träffade ganska rätt tidigt jag och Helene. Vi är nog rätt lika. Det pågår väldigt stor verksamhet i mitt huvud i vanliga fall. Nu har hon startat lite att tänka på igen. Jag känner att jag fått bra inspiration i dag, säger travtränaren.

”En sjuhelvetes vilja”
Som 14-åring fick Helene Ripa cancer och tvingades låramputera sitt högra ben.
Daniel Redén har läst på om hennes idrottsliga karriär och nu blev det blev frågor om vägen tillbaka för den där 14-åringen.
- Att få den smällen med ett cancerbesked som fjortonåring. Att ta sig igenom det och sen bli en av de bästa i sina tre sporter. Man måste ha glöd och inställning och en sjuhelvetes vilja för att klara sig igenom det, säger Daniel Redén.

”Daniel är förhoppningsfull”
En världsligare sak är finalen av Olympiatravet på lördag. Helene Ripa ska dit och ingå i den stora invigningen med efterföljande fest med olympier och paralympier på Åbytravet.
Nu har hon fått en egen häst att heja på.
- Det ska bli väldigt spännande att se loppet som Lionel ska tävla i, jag hejar ju på honom nu. Daniel är absolut förhoppningsfull men i första hand vill han bara att Lionel ska göra en bra prestation och få ut det han har i kroppen. Det var väldigt fascinerande hur många likheter det finns ändå mellan hans tänk med djuren och hur jag lägger upp det inom mina idrotter.
Helene Ripa satsar mot Tokyo 2020. Målet är en medalj. Silver, brons…eller guld.
- Mitt mål är att ta medalj. Sedan får vi se. Vi får också se om det blir ytterligare satsning på kanot efter det. Men det där är då. Fram till dess blir det fullt fokus. Jag är ju väldigt ny inom kanot men gammal inom idrotten. Man har ju med sig en del som förhoppningsvis ska vara bra att plocka fram.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Axevalla-5 Fillomena Fillomena   [s 6] 2140/9 0 g 461
2015-12-17 2015-12-17 Åby-7 Queen Conch Queen Conch   [s 6] 1640/6 4 14.3 253
2015-12-17 2015-12-17 Åby-5 Poterie Poterie   [s 6] 2140/10 8 17.8 386
2015-11-23 2015-11-23 Färjestad-4 Saint Miamy Saint Miamy   [s 6] 1640/6 7 14.6 267
2015-11-09 2015-11-09 Mantorp-4 Royal Blue F.H. Royal Blue F.H.   [s 7] 2160/14 0 20.2g 2057
2015-11-06 2015-11-06 Färjestad-9 Saint Miamy Saint Miamy   [s 6] 1640/4 3 14.0 775
2015-10-11 2015-10-11 Årjäng-3 Ruccola Ruccola   [s 5] 2160/9 7 17.5g 55
2016-09-20 2016-09-20 Axevalla-9 Listas Zodiak Listas Zodiak   [s 5] 2140/1 C 3 17.3 131
2016-09-20 2016-09-20 Axevalla-7 Triton Sisa Triton Sisa   [v 6] 2140/4 B 3 15.0 76
2016-09-20 2016-09-20 Axevalla-2 Målaresven Målaresven   [h 3] 2140/5 B 4 16.9 109
2016-09-17 2016-09-17 Eskilstuna-8 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2140/2 D 4 14.2 367
2016-09-15 2016-09-15 Åby-5 Jocke B. Jocke B.   [v 9] 1640/3 D 0 11.7g 588
2016-09-08 2016-09-08 Örebro-5 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2100/12 D 5 15.0 666
2016-08-27 2016-08-27 Bergsåker-4 Radiosa Ral Radiosa Ral   [s 6] 2140/11 D 0 16.8 1289
2016-08-13 2016-08-13 Mantorp-3 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2140/11 C 5 14.4 371
2016-07-27 2016-07-27 Vaggeryd-10 Pacific Snapper Pacific Snapper   [v 4] 2140/6 D 7 19.0g 140
2016-07-27 2016-07-27 Vaggeryd-8 Aponi Bell Aponi Bell   [s 5] 2640/3 C 3 16.4 110
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-8 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2140/10 D 0 15.3 570
2016-07-03 2016-07-03 Axevalla-9 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2140/7 C 3 15.0 245
2016-06-20 2016-06-20 Färjestad-3 Quite a Feeling Quite a Feeling   [v 7] 1640/2 D 5 14.7 536
2016-06-19 2016-06-19 Axevalla-7 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2140/7 C 2 15.5 161
2016-05-19 2016-05-19 Åby-6 Alwoods Playmaker Alwoods Playmaker   [v 7] 2140/7 B 8 15.6 209
2016-05-15 2016-05-15 Årjäng-8 Jocke B. Jocke B.   [v 9] 2140/3 C 1 14.7 84
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-3 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2180/11 A 2 15.0 141
2016-05-05 2016-05-05 Färjestad-5 Quite a Feeling Quite a Feeling   [v 7] 1640/8 D 4 13.9 244
2016-04-28 2016-04-28 Mantorp-4 Raj Comfirst Raj Comfirst   [v 5] 2140/2 D 0 672
2016-04-26 2016-04-26 Axevalla-7 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 7] 2140/8 A 0 16.4 133
2016-04-01 2016-04-01 Örebro-1 Blue Snapper Blue Snapper   [v 4] 2100/8 A 2 17.3 41
2016-01-23 2016-01-23 Axevalla-4 Alwoods Playmaker Alwoods Playmaker   [v 7] 2180/10 D 7 19.5 470
2017-11-02 2017-11-02 Örebro-5 Ritzo Ritzo   [v 7] 2160/11 B 1 15.3 25
2017-06-15 2017-06-15 Åby-7 Ritzo Ritzo   [v 7] 2140/6 C 0 g 147
2017-06-11 2017-06-11 Axevalla-3 Målaresven Målaresven   [v 4] 2140/12 B 0 g 140
2017-05-29 2017-05-29 Åby-7 Jocke B. Jocke B.   [v 10] 2140/4 A str
2017-05-18 2017-05-18 Åby-11 Målaresven Målaresven   [v 4] 2140/1 C 4 17.3 189
2017-04-27 2017-04-27 Örebro-4 Ritzo Ritzo   [v 7] 2100/1 D 0 15.5 298
2017-04-22 2017-04-22 Axevalla-7 Målaresven Målaresven   [v 4] 2140/3 D 8 16.8g 1517
2017-04-04 2017-04-04 Axevalla-6 Chevalier du Nord Chevalier du Nord   [v 9] 2140/6 D 0 18.7 617
2017-04-01 2017-04-01 Åby-6 Ritzo Ritzo   [v 7] 2140/9 C 3 83
2017-03-21 2017-03-21 Axevalla-7 Triton Sisa Triton Sisa   [v 7] 1640/3 D 0 19.8g 253
2017-02-07 2017-02-07 Axevalla-3 Enjoy the Life Enjoy the Life   [h 5] 2140/5 C 0 g 19
2017-01-14 2017-01-14 Örebro-5 Nepals Dandy Nepals Dandy   [v 8] 2100/8 C 6 15.8 523
2018-04-09 2018-04-09 Färjestad-7 Greenleaf Slim Greenleaf Slim   [h 8] 2140/8 B 2 13.7 20
2018-03-17 2018-03-17 Örebro-8 Greenleaf Slim Greenleaf Slim   [h 8] 2180/12 B 3 14.9 471
2018-02-17 2018-02-17 Axevalla-8 Ritzo Ritzo   [v 8] 2140/12 C 0 g 464
2018-02-17 2018-02-17 Axevalla-3 Greenleaf Slim Greenleaf Slim   [h 8] 1640/3 D 6 14.3 413ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se