Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Det är i Prix René Balliére på Paris-banan Vincennes som Bold Eagle ska starta och den franske nationalidolen kan ta tredje raka segern..


Det är i Prix René Balliére på Paris-banan Vincennes som Bold Eagle ska starta och den franske nationalidolen kan ta tredje raka segern i loppet. Startlistan är inte spikad än men bland de anmälda finns utöver Bold Eagle toppdjur som Belina Josselyn, Up And Quick, Bird Parker och Carat Williams. Loppet körs över 2 100 meter med bilstart och segerchecken uppgår till närmare 900 000 kronor.

Kan komma tillbaka till Sverige
Efter strulet i Elitloppet på Solvalla för en månad, där Bold Eagle stressade upp sig och galopperade bort sina möjligheter efter återkallad och fördröjd start, sa kretsen runt Bold Eagle att hästen inte kommer tillbaka till Sverige. Nu rapporterar branschtidningen Travronden i sin nätupplaga att man har ändrat sig. Enligt travronden.se säger ägaren Pierre Pilarskis agent Francois Jamier följande:
- Elitloppet är ett tufft lopp. Allt måste stämma för att det ska lyckas och det är kanske inte hans typ av lopp, men vi hoppas komma tillbaka till ­Sverige på något sätt. Bold Eagle ska inte bara bli ihågkommen som en försöksvinnare av Elitloppet. Publiken vill ha, och förtjänar, mer.

Ola Johansson, Kanal 75


Under Solvallas tisdagstävlingar med V64 kom uttrycket om "två träter" till användning.I den andra V64-avdelningen kunde Örj..


Under Solvallas tisdagstävlingar med V64 kom uttrycket om "två träter" till användning.
I den andra V64-avdelningen kunde Örjan Kihlström som bäst bli trea i mål då han lät Green Keeper U.S. sträcka ut över upploppet.
Och så gick han och vann loppet.
I täten dirigerade Björn Goop med egentränade Sugarcraft, en av favoriterna. Erik Adielsson bjöd strid med jätteöverraskningen Global U.Turn och blev närgången på utsidan på upploppet.
Det stod och vägde till kort före mål mellan dessa två ekipage. När bara några meter återstod kom överraskningen. Båda hästarna faller ur travet på så gott som exakt samma ställe och galopperar över mållinjen och diskvalificeras.
Dubbla diskvalifikationer.
- Det är lite ovanligt när man är trea i mål och får segern. Men så kan det bli i travsporten ibland, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter segerloppet med Daniel Redén-tränade Green Keeper U.S.
Fredrik Widman, expertkommentator i ATG Live, har sett tusentals lopp och även dubbla målgalopper.
- Jag har dock aldrig sett två hästar fela så exakt samtidigt när det gällt segern, sa Widman.

Bugatti bet ifrån
V64:an på Solvalla delade ut 8 033 kronor för sex rätt den här kvällen.
Jorma Kontio inledde streckspelet med Timo Nurmos-tränade Bugatti Brick i Itaka Sunds lopp för ston. Bugatti Brick hade inte startat sedan november men var stridsduglig direkt och kunde efter en öppning i trakterna av 1.08,5 första 500 meterna hålla storfavoriten Virginia Grif på utsidan och hålla tempot uppe till seger även om det tog emot lite sista biten. Segertiden 1.11,3.
Magic Gwin är en femårig stjärna från amatören Mona Winkvists stall på Solvalla. Segern i bronsdivisionens final under elitloppslördagen följdes nu upp av en mersmakande seger över kort distans från ledningen. Magic Gwin matchas mot Jubileumspokalen i augusti.
- Han är fantastiskt bra. Det är långa vägar innan man når den högsta eliten men hästen har potential till mycket i alla fall, sa körande Kaj Widell.

Mikael Wikner, Kanal 75


I Elitloppet fick publiken bara se en kort glimt av Maori Time som galopperade i starten av sitt elitloppsförsök. Ägarna lät hästen var..


I Elitloppet fick publiken bara se en kort glimt av Maori Time som galopperade i starten av sitt elitloppsförsök.
Ägarna lät hästen vara kvar i Sverige och Stig H Johansson blev ny tränare.
Nu talar det mesta för att det nioåriga stoet anmäls till gulddivisionen och Färjestads Jubileumslopp på V75 lördagen 30 juni.
Maori Time gick ett snabbare jobb ute på Stora Alby på tisdagen.
- Stig var verkligen jättenöjd med henne. Han har varit mer och mer nöjd med hästen för var dag som gått nästan. Hon var långhårig när hon kom till oss men nu ser hon riktigt fin ut, säger stallets försteman Ville Karhulahti.
Färjestads Jubileumslopp körs över 2140 meter med bilstart. Förstapriset är 400 000 kronor.
Erik Adielsson har tidigare gått ut med att han kommer att köra Maori Time i debuten för Stig H Johansson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Elvaårige kallblodskungen Månprinsen A.M. var inte som bäst i ett lopp på Bergsåker i mitten av maj där det blev en femteplats..


Elvaårige kallblodskungen Månprinsen A.M. var inte som bäst i ett lopp på Bergsåker i mitten av maj där det blev en femteplats i något som var tänkt som ett uppladdningslopp inför Elitkampen.
Gunnar Melander meddelade direkt efter målgång att det inte var någon idé att åka till Solvalla med en häst som inte var i form.
Efter en dryg månad hemma på gården i Grubbe utanför Kramfors är duon redo igen. Månprinsen A.M. är anmäld till storloppet Nordic King i Härmä tio mil öster om Vasa på midsommardagen. Ett nytt lopp med 50 000 euro till vinnaren som för tredje året i rad samlar de bästa kallbloden.
- Vi åker mitt på dan på fredag med färja från Holmsund för att vara med om det där. Det blir midsommar på resande fot men vi kommer ju till ett väldigt fint ställe i Härmä och arrangemanget på travbanan är fantastiskt, säger Gunnar Melander, vars häst slutade tvåa i loppet premiäråret 2016 bakom Jokivarren Kunkku.

Hoppas på tempo
Upplägget med försök-och final är slopat i år. Nordic King 2018 är ett lopp, över 1 609 meter.
Dannerotränaren har kollat in några av motståndarna över nätet. Jan-Olob Perssons elitkampsvinnare Lome Brage har respekten med sig över kort distans. 
- För min del är det bra om de kör fort ifrån början så att vi kommer hyfsat till. Då brukar han ju vara med dem till slut även när det handlar om kort distans. Många av de han möter är snabba - men han är ju tung sista 200 meterna. Jag ser exempelvis att hästen med innerspår (Välähdys) ju är våldsamt snabb från start men den brukar inte vara så morsk sista 50.

Hann inte komma i form
Att det ”bara” blev en femteplats i loppet på Bergsåker 16 maj berodde på att hästen kom sämre förberedd än vanligt till loppet enligt Melander.
- Det var förberedelserna som inte var hundra. Jag hade väl en och en halv meter snö här på gården och sedan blev det vår på en gång. Vi hade helt enkelt förhållanden som gjorde att han inte kunde komma i den form som han måste ha för att möta de bästa hästarna, säger Gunnar Melander.
Elitkampen och loppet under Oslo Grand Prix-dagen gick man miste om. Månprinsen A.M. har tränats hemma i Grubbe i stället.
- Vi stod ju över allt för att kunna matcha ordentligt mot Finland. Nu känns han jättefin igen då vi haft sommar en tid. Det känns som att vi verkligen har rätta formen på hästen. Om allt känns bra i Finland testar vi nog Järvsöfaks lopp på Hagmyren redan helgen efter, säger Dannerotränaren.
Det stora målet i år är SM på Bergsåker. Ett lopp elvaåringen vunnit fyra gånger.

Startlista
Nordic King
1609 meter autostart

1. Välähdys – Hatti Kotilainen
2. Costello – Risto Tupamäki
3. Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
4. Elias Intomieli – Hannu Hietanen
5. Lome Brage – Mika Forss
6. Jokivarren Kunkku – Santtu Raitala
7. Junifaks – Jan-Olov Persson
8. Köppinen – Ari Moilanen
9. Polara – Antti Tupamäki
10. Pikkukahveli – Esa Holopainen
11. Art Kjarvald – Olli Koivunen
12. Rapin Aatos – Hannu Torvinen
Förstapris: drygt 500 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


En hoper av Skandinaviens bästa äldre hästar hade slutit upp i Stockholms Stora Pris på Bro Park på måndagen. Sjufaldige miljon..


En hoper av Skandinaviens bästa äldre hästar hade slutit upp i Stockholms Stora Pris på Bro Park på måndagen.
Sjufaldige miljonären Hurricane Red var titelförsvarare i loppet med 700 000 kronor i förstapris - och vann nu loppet för tredje (!) gången.
Jacob Johansen red ett avvaktande lopp i de bakre regionerna och hittade de rätta vägarna i den sista kurvan. Över upploppet bara seglade åttaårigen ifrån.
Bro Parks referent David Crona hade rabblat nästan samtliga hästar i det 1750 meter långa loppet.
- Men längst ut kommer en häst som vi inte nämnt på hela loppet, en häst som legat väl inslaget i paketet. Men nu har paketet öppnats! refererade Crona när Hurricane Red flög till seger.

”Gäller att vara lite kall”
I starten tog Our Last Summer tog mycket enkelt hand om ledningen för Rafael Schistl men låg på lite väl mycket och kroknade helt.
I stället blev det Niels Petersens andra häst i loppet Busybeingfabulous som bjöd hårdast motstånd och var stor i nederlaget som tvåa.
Hurricane Reds seger var dock odiskutabel. Tränaren Lennart Reuterskiöld Jr menade att han haft på känn att det skulle kunna gå vägen i årsdebuten. Hästen brukar kunna prestera på topp direkt.
- Men det gäller att vara lite kall när det gäller honom. Det går oftast fort i de här loppen och vi var tvungna att sikta på en bra resa bakifrån. Är det någonting han har så är det speed och ett stort hjärta, sa Reuterskiöld Jr.
Nästa start för Hurricane Red kan ske i Oslo Cup…eller kanske så långt fram i tiden som Stockholm Cup.
- Vi tar en start i taget. Han är åtta år och det är nummer ett att han är fräsch. Kanske väntar vi till Stockholm Cup, det är ett löp som vi gärna vill vinna.

Klassiker avgjordes
Det var en kväll med en hoper penningstinna löpningar på Bro Park där ett par av galoppsportens klassiska lopp fick nya vinnare.
Danska Queen Estoril flög ifrån motståndet i Svenskt 1000 Guineas. Loppet för treåriga ston (tidigare Dianalöpning) bjöd på 700 000 kronor till vinnaren.
Elione Chaves gav stoet ett lopp på väntan och stack invändigt över upploppet. Det här var stoets andra raka klassiska seger – i början av maj segrade Queen Estoril i danska Mowerinalöpning.
- Jag har en dröm om att få tävla med henne i Dubai en gång till, sa tränaren Bent Olsen.
Hela fältet – 15 treåriga hästar – kom till start i Jockeyklubbens 2000 Guineas med en halv miljon i förstapris. Klart starkast var danske gästen och favoriten King David som nu tog sjätte segern i sjunde starten. En mycket fin prestation för jockeyn Oliver Wilson.
- Planen var inte att ligga så långt framme men det blev så efter en snabb start och sedan låg han på lite, sa Oliver Wilson om King David som tränas av Marc Stott.

Mikael Wikner, Kanal 75


En av flera begivenheten under Kalmartravets V75 i midsommar är Viola Silas lopp som körs som den fjärde avdelningen på söndagen. En u..


En av flera begivenheten under Kalmartravets V75 i midsommar är Viola Silas lopp som körs som den fjärde avdelningen på söndagen.
En uppgörelse för den högsta klassens ston. Ett riktigt läckert lopp med flera segeraspiranter.
Fjolårets vinnare av Stochampionatet, Ultra Bright, gör fjärde starten för året. Fredrik Persson hoppas att han lyckats pricka formen till den här helgen och låter oförskämt nöjd med sin häst.
- Det var väldigt många fina hästar med i loppet, men jag tycker väl ändå att hon ska vara favorit. Hon är den som visat bästa resultaten i år av dessa. Men jag har stor respekt för motståndarna.
Loppet är uppkallat efter Fredrik Perssons stora stjärna Viola Silas
Den i dag tolvåriga Viola Silas dominerade sin kull och vann exempelvis Drottning Silvias Pokal och Derbystoet. 2010 var hon storfavorit i Stochampionatet, och både tränare och häst höll för favorittrycket. I fjol slog han ur underläge med Ultra Bright.
- Viola är uppe på Menhammar stuteri och har det bra där, säger Persson.
Viola Silas fick i april sin fjärde avkomma, ett stoföl efter Uncle Lasse. Hon är nu konstaterat dräktig igen, med Propulsion den här gången.
- Det är en bonus och riktigt roligt så klart att jag kan vinna hennes lopp för första gången. Men man matchar sina hästar och försöker hitta de bästa loppen till dem och nu låg det här helt rätt och dessutom är det ju hemmaplan, säger Fredrik Persson.

Vässar i midsommartid
Tränaren från byn Fågelmara brukar gå bra just den här helgen. Midsommartravet och tävlingarna på hemmabanan brukar locka storpublik. Kalmarsundspokalen (guld) som bland annat innehåller elitloppsdeltagarna Volstead och Pastore Bob är en annan av begivenheterna.
- Det är klart att man försöker vara med och ha hästarna förberedda just den här dagen. Vi har lyckats ganska fint under åren i alla fall.
Ultra Bright vann Stochampionatet bakifrån men är dokumenterat startsnabb och är obesegrad från ledningen. Vad tänker du om taktiken?
- Det är några snabba invändigt om oss. Men hon är ju extremt startsnabb. Så…ja - jag tror nog att hon får ledningen.
Under elitloppslördagen tog hon planenligt hand om ledningen i en snabb öppning i Stoeliten, Lady Snärts lopp. Men du släppte efter en bit då Alessandro Gocciadoro utmanade med Peace of Mind.
- Hon öppnade bra och jag ville gärna köra i ledningen. Men den där gule kusken gick inte att hejda den helgen och det var bara att släppa. Hon kändes oerhört fin sedan som trea. Jag gjorde ett litet misstag och skulle backa mig ut i sista sväng där det gick för fort. När jag började dra i henne tappade hon direkt 10-15 meter och vi chanslösa att ta in något av det den sista biten.
Double Exposure vann loppet på Solvalla på nya löpningsrekordet 1.09,6. Ultra Bright travade 1.10 blankt. Är det kort distans eller midsommarhelgens medel som är hennes bästa ”gren”?
- Båda distanserna går lika bra. Hon hade bra spänst i mål på Solvalla och kändes jättefin och ska absolut streckas på V75. I utrustningsväg kör vi med samma som i förra starten.
Du startar ytterligare en häst inom V75-ramen. Caliber T.T. (V75-1) har hunnit bli elva år och tog senast året första seger i ett så kallat punkt 21-lopp för hästar med lite poäng. Vad säger du om honom?
- Han startar mest för att det är hemmaplan. Kan han ta en peng blir jag jätteglad.

Fotnot: Första start för V75 söndagen 24 juni är den vanliga, klockan 16.20

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-27 2015-11-27 Solvalla-4 Dooleys Dooleys   [v 7] 1640/8 0 14.2 373
2015-11-04 2015-11-04 Solvalla-10 Dooleys Dooleys   [v 7] 2640/12 6 15.3 828
2015-11-04 2015-11-04 Solvalla-5 Rivancer Rivancer   [v 7] 2140/9 6 14.9 385
2015-10-04 2015-10-04 Visby-8 I Take It I Take It   [v 4] 2140/4 5 18.4 342
2015-10-04 2015-10-04 Visby-3 Dooleys Dooleys   [v 7] 1640/10 5 13.4 96
2016-10-13 2016-10-13 Mantorp-7 Thileman Thileman   [v 4] 2140/8 C 0 17.3 80
2016-09-29 2016-09-29 Visby-8 Thileman Thileman   [v 4] 2160/11 A 1 17.4 19
2016-09-17 2016-09-17 Visby-2 Thileman Thileman   [v 4] 2140/9 A 1 16.9 57
2016-08-30 2016-08-30 Visby-5 Thileman Thileman   [v 4] 2140/10 D 1 17.2 459
2016-07-22 2016-07-22 Visby-9 I Take It I Take It   [v 5] 2140/4 D 0 18.5 78
2016-07-05 2016-07-05 Visby-6 I Take It I Take It   [v 5] 2160/12 A 5 17.6 264
2016-06-28 2016-06-28 Visby-9 Dooleys Dooleys   [v 8] 3180/10 B 4 15.6 85
2016-06-28 2016-06-28 Visby-6 I Take It I Take It   [v 5] 2140/4 D 3 17.0 252
2016-06-28 2016-06-28 Visby-4 Lillity Lillity   [s 7] 2140/4 D 0 19.6 1140
2016-06-28 2016-06-28 Visby-3 Zee Me Zee Me   [s 6] 2140/7 D 0 17.5 695
2016-06-21 2016-06-21 Visby-5 Dooleys Dooleys   [v 8] 2180/13 A 2 15.0 48
2016-06-11 2016-06-11 Visby-1 Thileman Thileman   [v 4] 2140/6 D 0 g 495
2016-06-11 2016-06-11 Visby-10 Lillity Lillity   [s 7] 2140/2 D 0 18.7 649
2016-06-11 2016-06-11 Visby-7 Dooleys Dooleys   [v 8] 2660/10 A 2 16.0 55
2016-06-11 2016-06-11 Visby-5 I Take It I Take It   [v 5] 2140/3 D 0 18.0 557
2016-05-26 2016-05-26 Visby-10 I Take It I Take It   [v 5] 2140/3 D 0 19.6g 29
2016-05-26 2016-05-26 Visby-7 Thileman Thileman   [v 4] 2140/6 D 0 25.5g 626
2016-05-26 2016-05-26 Visby-4 Dandy Futura Dandy Futura   [v 11] 1640/11 D 6 14.3 568
2016-05-26 2016-05-26 Visby-1 Dooleys Dooleys   [v 8] 2140/11 B 3 14.1 173
2016-05-14 2016-05-14 Visby-10 Dooleys Dooleys   [v 8] 2160/8 A 3 15.1 36
2016-05-14 2016-05-14 Visby-9 I Take It I Take It   [v 5] 2640/3 C 2 18.2 109
2016-05-14 2016-05-14 Visby-4 Lillity Lillity   [s 7] 2140/5 D 0 19.7g 357
2016-05-03 2016-05-03 Visby-7 Thileman Thileman   [v 4] 2140/10 D 0 21.4 416
2016-05-03 2016-05-03 Visby-3 Dooleys Dooleys   [v 8] 2660/10 B 6 15.8 134
2016-04-23 2016-04-23 Visby-9 Dandy Futura Dandy Futura   [v 11] 2140/13 C 4 16.4 435
2016-04-23 2016-04-23 Visby-6 I Take It I Take It   [v 5] 2140/7 B 5 16.8 200
2016-04-05 2016-04-05 Eskilstuna-9 Dooleys Dooleys   [v 8] 2140/3 D 0 13.3 209
2016-02-17 2016-02-17 Solvalla-10 Dooleys Dooleys   [v 8] 2140/9 D 0 15.1 973
2016-01-08 2016-01-08 Solvalla-3 Dooleys Dooleys   [v 8] 2640/8 D str
2017-10-12 2017-10-12 Visby-11 I Take It I Take It   [v 6] 2120/1 C 1 17.5 57
2017-10-12 2017-10-12 Visby-8 Thileman Thileman   [v 5] 2140/8 B 4 17.5 29
2017-10-02 2017-10-02 Visby-9 I Take It I Take It   [v 6] 2120/1 D 3 485
2017-10-02 2017-10-02 Visby-6 Thileman Thileman   [v 5] 2120/8 C 4 16.8 104
2017-09-21 2017-09-21 Visby-10 I Take It I Take It   [v 6] 2140/8 D 5 17.4 154
2017-09-21 2017-09-21 Visby-9 Thileman Thileman   [v 5] 1640/13 B 7 17.3 39
2017-09-12 2017-09-12 Visby-9 I Take It I Take It   [v 6] 2140/11 D 7 17.5 383
2017-09-12 2017-09-12 Visby-6 Thileman Thileman   [v 5] 1620/8 B 3 15.1 25
2017-08-19 2017-08-19 Visby-1 I Take It I Take It   [v 6] 2140/14 D 0 g 365
2017-08-04 2017-08-04 Visby-9 I Take It I Take It   [v 6] 2120/3 D 7 17.1 865
2017-07-22 2017-07-22 Visby-5 I Take It I Take It   [v 6] 2120/1 D 0 19.4 141
2017-06-27 2017-06-27 Visby-10 Bacho Diago Bacho Diago   [v 8] 2140/12 D 0 16.1 887
2017-06-27 2017-06-27 Visby-7 I Take It I Take It   [v 6] 2620/2 D 0 19.0 528
2017-06-27 2017-06-27 Visby-2 Bitch up Front Bitch up Front   [s 3] 2120/9 D 7 21.4g 104
2017-06-19 2017-06-19 Visby-2 Laurentius Amour Laurentius Amour   [s 9] 1620/9 B 6 14.1 359
2018-06-16 2018-06-16 Visby-8 I Take It I Take It   [v 7] 2140/6 C 0 19.7g 241
2018-05-14 2018-05-14 Visby-6 I Take It I Take It   [v 7] 2140/12 C 7 17.7 603
2018-05-06 2018-05-06 Visby-4 I Take It I Take It   [v 7] 2620/1 C 0 18.0 325ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se