V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Det var V65 på Jägersro under tisdagskvällen och uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning. Det är Sveriges största lopp..


Det var V65 på Jägersro under tisdagskvällen och uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning. Det är Sveriges största lopp för tvååriga hästar.
Aetos Kronos, med Bold Eagle som pappa, visade att han inte vansläktas genom att vinna det första uttagningsloppet i övertygande stil. Christoffer Eriksson lämnade inget åt slumpen och styrde direkt på ut på den första långsidan och efter sexhundra meter landade Aetos Kronos utvändigt om den ledande storfavoriten Ultion Face. Det var den duon som gick loss på slutvarvet och som gjorde upp till slut. Adrian Kolgjini drog undan vad som gick med Ultion Face med Aetos Kronos på utsidan. Men mitt på upploppet kopplade Aetos Kronos greppet när han blev påmind av Christoffer Eriksson. Via 1.13,2 sista varvet vann den Jerry Riordan-tränade talangen säkert på tiden 1.14,4 över distansen 1640 meter med bilstart. Ultion Face höll till andraplatsen och trea blev Unico Broline.
- Han är fin och har gjort fina lopp men har körts försiktigt i två lopp och det var läge att prova lite i dag. Jag vet att Adrians häst är väldigt bra men han sprang och bröt lite och jag tyckte att jag hade en stark och fin häst. Det kändes bra hela vägen, sa Christoffer Eriksson.

Trix On Line femstjärnig efter tuff öppning
Även i det andra uttagningsloppet fick vi se en imponerande vinnare. Det var Trix On Line som tog sin tredje raka seger och fortsatt är obesegrad. Den tvåårige hingsten har även han en gyllende stamtavla då han pappa är Trixton och mamma är Fascination. Han tränas av Sören Norberg och har körts till seger varje gång av Christoffer Eriksson. Det blev en stentuff inledning av loppet och en utdragen spetskörning mellan Trix On Line och Grande Diva Sisu. Första femhundra metrarna travades efter 1.09,2 efter att Grande Diva Sisu pressat sig till täten. Hon varvade på 1.12,6 och trots det tuffa tempot var det också dessa två som gjorde upp till slut. Trix On Line kopplade greppet på Grande Diva Sisu som gav sig motvilligt den sista biten. Femstjärniga insatser av båda och segertiden blev 1.13,9/1640a.
- Han är riktigt, riktigt bra. Han har ingen större rutin och ändå uppför han sig som en gammal snabbloppare. En väldigt bra häst. Han är inte så stor men har en väldigt stor gång. Han var lite laddad bakom bilen och tog ett felsteg precis när bilen släppte. Jag valde att släppa efter en bit för det hade gått alldeles för fort annars, sa Christoffer Eriksson.
Under onsdagen fortsätter uttagningsloppen på Solvalla och precis som på Jägersro gäller det att de tre främsta går vidare till finalen på Jägersro den 1 december.

Rajesh Face trea i comebacken
I V65-inledningen gjorde Rajesh Face comeback efter ett tre månader långt uppehåll. Han var storfavorit och spelad till 13 för tio men trots ett snabbt slutvarv i dödens var han chanslös att gå i närkamp med Jairo som vann enkelt från ledningen. Rajesh Face fick även släppa Turno di Azzurra förbi sig då denne spurtade mycket bra till andraplatsen. Adrian Kolgjini sa efter loppet att han var nöjd med Rajesh Face och med tanke på hästens form var det en bra prestation menade han.
I övrigt så föll V65-omgångens största favorit Staro Mcmillan. Han blev bara trea och kunde inte rå på ledande och vinnande Run Brodde Run efter att ha sänts fram utvändigt om ledaren. Run Brodde Run vann lätt och är fortsatt obesegrad felfri.
V65 avslutades med en riktig Kallsup(!) som vann för sin tränare och ägare Jan E Johansson. Den skrällen skickade upp utdelningen till 80 416 kronor på sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Järvsöfaks har varit tv-stjärna oändligt antal gånger under sin enastående karriär. Giganten vann hela 201 segrar på ..


Järvsöfaks har varit tv-stjärna oändligt antal gånger under sin enastående karriär. Giganten vann hela 201 segrar på 234 starter och sprang in 21,2 miljoner kronor. Han slog dessutom världsrekord med tiden 1.17,9ak. Den 24-årige hingsten lever numera pensionärsliv hemma på Jan-Olov Perssons gård utanför Hudiksvall. Men nu är det dags att ta klivet in i rampljuset igen. På torsdag gästar han och Jan-Olov Persson talkshowen Breaking News i Kanal5.
– Vi är på väg till Stockholm nu. Jag har inte den blekaste aning om vad programmet ska innehålla, men det är roligt att få vara med, säger Jan-Olov Persson till Sulkysport.
Breaking News sänds fyra dagar i veckan måndag till torsdag klockan 22.00 i Kanal5. Talkshowen leds av Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson. Den sistnämnde började sin tv-karriär inom travet genom att medverka i Vinnare V75 som reporter 1997.

Kanal 75


Efter andraplatsen i Elitloppet har det bara gått spikrakt uppåt för Daniel Redéns megastjärna Propulsion med segrar i lopp som &Ar..


Efter andraplatsen i Elitloppet har det bara gått spikrakt uppåt för Daniel Redéns megastjärna Propulsion med segrar i lopp som Åby Stora Pris, Hugo Åbergs och finalen av Trotting Masters.
I januari var Propulsion trea i Prix d’ Amerique - med Bold Eagle och vinnaren Readly Express före sig i mål. Nu ser det ut att bli ännu en batalj med de tre hästarna inblandade den sista helgen i januari. I så fall Propulsions tredje raka start i det franska loppet.
Daniel Redén har även Elitloppet kvar att vinna med hästen som blir åtta nästa år, detta efter två andraplatser 2017 och 2018.
Solvallas sportchef Anders Malmrot välkomnar att även den andre av banans två storstjärnor fortsätter tävla. Det blir Solvalla mot resten av världen även i 2019 års Prix d’Amérique.
- Timo Nurmos har fullt fokus på Paris med Readly Express och nu har Daniel Redén också bestämt sig. Att återigen ha två heta segerkandidater till Prix d’ Amerique är ju rätt hedrande.
Anders Malmrot menar att han haft på känn att Propulsion skulle få fortsätta.
- Efter årets elitlopp har hästen ju bara fortsatt att utvecklas.  Så det hade varit förvånande om man hade valt att sluta tävla med honom. När man är i sporten vill man ju se de här topphästarna tävla. Även om man får ha förståelse för ägarna i vissa lägen med tanke på hur stora pengar det är i aveln, så är det här beskedet jätteroligt.

Bokat flyg och hotell
Bold Eagle laddas för ännu en tävlingsvinter. Den franske kejsaren är med i det första b-loppet Prix de Bretagne på söndag i Paris.  Halmstads Johan Untersteiner är den ende svenske tränaren som anmält till söndagens lopp där han vill ha med Day or Night In.
Solvallas sportchef igen: 
- Sedan vet man ju inte, det kan bli ännu fler hästar från Solvalla i januari. Men Readly Express och Propulsion vet man ju kommer att vara med i alla fall och det blir jättespännande. Jag har redan bokat resan. Det är ju den helgen de första riktiga kontakterna med Frankrike tas inför Elitloppet, säger Malmrot.

”Hästen får själv bestämma”
Timo Nurmos lyckades inte få Readly Express i form inför Elitloppet i år. Solvalla med Anders Malmrot i spetsen hoppas på bättre ”stäm” till deras lopp nästa år.
Daniel Redén är en som öppnar upp för ännu en start på hemmabanan.
- Nu tar vi sikte på Prix d’Amerique och eventuellt även ett nytt försök i Elitloppet, säger Solvallatränaren i ett uttalande på den egna hemsidan stallzet.se.
Ett beslut har fattats. Propulsion kommer troligen inte att avla nästa år.
- Propulsion är fortfarande så bra på tävlingsbanan att vi i samråd bestämt oss för en fortsatt tävlingskarriär. Hästen får själv bestämma och visa när han inte längre vill tävla och vi kommer inte att använda honom i aveln nästa år, åtminstone inte som det ser ut i nuläget, säger Daniel Redén till stallzet.se.

Mikael Wikner, Kanal 75


Bjerke travbana i Oslo är värd för lördagens V75-omgång. Att italienfödde Usain Cup (V75-2) fick ett innerspår just på..


Bjerke travbana i Oslo är värd för lördagens V75-omgång. Att italienfödde Usain Cup (V75-2) fick ett innerspår just på Bjerke är fördelaktigt menar Dick Robertsson.
Startbilen lämnar mitt på den bortre långsidan i loppet över 2600 meter och anloppet fram till kurvan är därför längre än på många andra banor.
- Jag har svårt att bedöma de andra hästarna. Usain Cup är i alla fall skaplig ut och det är tacksamt med innerspår på Bjerke. Han borde få en någorlunda löpning och håller han sig bara lugn är han nog med där framme, säger Dick Robertsson med stall inne på Halmstadtravet.
Usain Cup är en femårig valack med sex segrar på 31 starter. Hästen såldes på auktion som ettåring i Italien och inledde karriären med två segrar på de sex första starterna i mindre lopp i Sverige för Roger Walmann.
Hästen leasades under hösten som fyraåring till danska amatören Elsebeth Stausholm. Sedan i augusti är det Dick Robertsson som tränar hästen som leasas av Stausholm och Hanna Lähdekorpi, där den senare kört hästen till två segrar på slutet.
I Norge på lördag är det Peter H Sjöberg som svingar sig upp bakom Usain Cup.
- Ägarinnan hade inte någonstans att ha hästen i Danmark och flyttade honom till mig. Han trivs bra här och har utvecklats väldigt bra och är rätt så fräsch för dagen. Just det kroppsliga med bland annat halsproblem har annars varit ett litet bekymmer för honom tidigare.

Två segrar hos Robertsson
Dick Robertsson drar till med ett ”peppar-peppar” för fräschören och hoppas på fortsatta framgångar för Usain Cup. Sedan i början av augusti har italienaren gjort tre starter i den nya regin, vilka slutat med två segrar och en andraplats.
Lördagens motstånd i V75:ans andra avdelning är det tuffaste hittills med Frode Hamres jänkare Velvatter, Reijo Liljendahls Tokarev och Peter Untersteiners Stand By Ken i favoritpositioner.
- Hästen har varit lite stressad och så men har blivit mycket bättre, även om han inte är helt lugn ännu. Han är i alla fall skaplig ut och är i bra form och har gjort kanonlopp de två sista…eller egentligen de fem senaste loppen. Ja, han har hittat stilen.
- Den långa distansen är inga problem och han går som på slutet med barfota fram och vanlig vagn. Det kan bli en framskjuten placering om han sköter sig, säger Dick Robertsson som drar till med en tipsetta på Usain Cup i tipset Fem Tippar V75.

Mikael Wikner, Kanal 75


Måndagens triumf tog Usain Henna i Nantes tillsammans med Richard Joly. Detta efter en häftig avslutning. Segertiden blev 1.14,0 över distansen ..


Måndagens triumf tog Usain Henna i Nantes tillsammans med Richard Joly. Detta efter en häftig avslutning. Segertiden blev 1.14,0 över distansen 3025 meter och den åttaårige hingsten stod med 25 meters tillägg. Förstapriset var 13 500 euro, tillika nästan 150 000 svenska kronor. Det här var Usain Hennas fjärde seger på fransk mark sedan augusti och tränar gör Jörgen Westholm som tog över hästen i somras. Totalt har Usain Henna sprungit in 2,8 miljoner kronor.

Franska superlöftet fortsätter att imponera
Det kördes även fina tävlingar på Vincennes under måndagen. Där vann återigen superlöftet Face Time Bourbon med Björn Goop i sulkyn. Sébastien Guaratos nya stjärna stod helt i en klass för sig och imponerade. Från ledningen vann den treårige hingsten retfullt enkelt på tiden 1.13,5 över distansen 2175 meter. Detta i Grupp II-loppet Prix Abel Bassigny. Förstapriset var 54 000 euro, cirka 580 000 kronor. Totalt har Face Time Bourbon sprungit in 2,3 miljoner kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Bandit Brick har radat upp segrarna och hittills har det blivit 30 vinster på 38 starter hos Steen Juul. Flera av dem i V75. Den femårige hingsten h..


Bandit Brick har radat upp segrarna och hittills har det blivit 30 vinster på 38 starter hos Steen Juul. Flera av dem i V75. Den femårige hingsten har sprungit in 900 000 kronor och tagit rekordet 1.10,9ak. Men trots alla framgångar väljer ägaren att flytta topphästen från Juul till Björn Goop.
- Steen Juul har gjort det fantastiskt med hästen, men jag har lust att prova något nytt, både i Sverige och i Frankrike. Steen och jag är fortsatt goda vänner och snart ska han få in en av mina unghästar i stallet, säger ägaren Kaj Jörgensen till travbanen.dk.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-5 Texen Texen   [v 15] 1660/14 0 30.0 921
2015-10-31 2015-10-31 Bergsåker-12 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 8] 1640/4 0 28.3g 316
2015-10-17 2015-10-17 Bergsåker-2 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 7] 2140/10 0 g 487
2015-10-09 2015-10-09 Östersund-6 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 8] 2160/12 str
2016-11-08 2016-11-08 Östersund-7 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 2160/6 D 0 31.1g 616
2016-11-05 2016-11-05 Bergsåker-7 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 8] 1640/7 B 0 36.8g 104
2016-10-11 2016-10-11 Bergsåker-1 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 8] 2140/4 C 5 35.0 441
2016-09-24 2016-09-24 Solänget-8 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 2168/9 C str
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-1 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 8] 2140/1 D 8 33.8 638
2016-09-17 2016-09-17 Solänget-5 Ty Balder Ty Balder   [v 8] 2690/14 D 0 31.9g 1166
2016-09-11 2016-09-11 Dannero-8 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 2160/7 C 0 29.8 453
2016-08-18 2016-08-18 Bergsåker-5 Ty Balder Ty Balder   [v 8] 1660/11 D 0 29.6 1186
2016-07-31 2016-07-31 Solänget-2 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 8] 1646/10 D 0 40.9g 1809
2016-07-29 2016-07-29 Umeå-6 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 2160/9 C 0 31.3g 485
2016-06-23 2016-06-23 Dannero-5 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 2160/10 D 0 29.7g 1263
2016-06-13 2016-06-13 Bergsåker-1 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 1660/7 D 6 26.3 517
2016-06-04 2016-06-04 Dannero-6 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 8] 2140/3 D 0 39.3g 299
2016-05-22 2016-05-22 Dannero-1 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 8] 2140/7 D str
2016-05-07 2016-05-07 Dannero-7 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 2680/12 C 0 31.2 330
2016-05-02 2016-05-02 Umeå-8 Ty Balder Ty Balder   [v 8] 2160/8 D str
2016-04-19 2016-04-19 Östersund-9 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 9] 1640/5 D 0 28.7 597
2016-03-31 2016-03-31 Hagmyren-2 Ty Balder Ty Balder   [v 8] 1640/3 C 0 34.6g 388
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-1 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2160/9 D 0 32.9g 656
2017-09-28 2017-09-28 Solänget-9 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 10] 2160/6 D 6 28.8g 438
2017-09-14 2017-09-14 Dannero-5 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 1660/9 C 6 31.0 174
2017-09-05 2017-09-05 Bergsåker-3 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2160/7 C 3 32.0g 92
2017-08-19 2017-08-19 Umeå-1 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 10] 2140/5 D 0 30.4g 539
2017-08-08 2017-08-08 Solänget-8 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2160/10 B 2 32.1 116
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-2 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2140/4 A 2 34.0 48
2017-07-24 2017-07-24 Solänget-6 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 10] 2180/10 C str
2017-07-21 2017-07-21 Dannero-7 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2160/13 A 4 34.2g 143
2017-06-24 2017-06-24 Oviken-1 Rosens Elly Rosens Elly   [s 3] 2100/7 D 0 g 429
2017-06-20 2017-06-20 Solänget-4 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 10] 2160/12 D 0 29.8 2100
2017-06-16 2017-06-16 Bergsåker-3 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2140/9 D 7 32.5 566
2017-06-05 2017-06-05 Dannero-1 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 1660/12 B 3 32.7 461
2017-06-02 2017-06-02 Solänget-6 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 10] 1660/11 D 0 29.4 1213
2017-05-20 2017-05-20 Solänget-2 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 10] 1660/10 D 7 29.3g 663
2017-05-12 2017-05-12 Umeå-3 Lunds Lycka Lunds Lycka   [s 10] 2140/6 C 8 31.6 494
2017-05-06 2017-05-06 Dannero-6 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2160/8 B 5 34.9g 103
2017-04-23 2017-04-23 Dannero-1 Rosens Elly Rosens Elly   [s 3] 2140/6 D str
2017-04-08 2017-04-08 Dannero-2 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 2140/1 B 4 35.3 53
2017-03-26 2017-03-26 Dannero-8 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 9] 1640/6 A 4 39.4g 74
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-5 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2160/9 D 7 31.3 746
2018-10-13 2018-10-13 Solänget-5 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2160/8 B 5 32.3 53
2018-09-05 2018-09-05 Bergsåker-4 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 2140/2 D str
2018-09-02 2018-09-02 Dannero-5 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2160/7 B 0 g 35
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-12 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 1660/8 B 0 g 46
2018-08-19 2018-08-19 Dannero-8 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 1660/5 C 1 31.0 73
2018-08-12 2018-08-12 Dannero-12 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 2160/6 D 0 31.7g 305
2018-08-10 2018-08-10 Umeå-11 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2140/5 B 0 g 44
2018-07-31 2018-07-31 Hagmyren-1 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 2160/6 D 7 30.9 221
2018-07-30 2018-07-30 Solänget-3 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2140/4 D 1 30.8 315
2018-07-21 2018-07-21 Hagmyren-6 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 1660/10 B 1 29.6 628
2018-07-20 2018-07-20 Solänget-6 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2140/2 D 3 31.1 128
2018-07-16 2018-07-16 Dannero-7 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 2140/4 D 5 31.2 1028
2018-06-29 2018-06-29 Bergsåker-8 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 1640/8 D 0 33.2g 1016
2018-06-11 2018-06-11 Dannero-5 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 2140/8 C 0 34.9g 532
2018-05-31 2018-05-31 Dannero-6 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 1660/5 B 3 30.4 636
2018-05-25 2018-05-25 Hagmyren-8 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2140/2 C 6 32.1 954
2018-05-12 2018-05-12 Dannero-9 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 1660/8 C 4 29.8 354
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-1 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2160/10 A 8 32.8 186
2018-05-05 2018-05-05 Solänget-5 Hönn Tess Hönn Tess   [s 6] 2140/1 D 7 33.2g 375
2018-04-24 2018-04-24 Bergsåker-1 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 1640/3 B str
2018-03-30 2018-03-30 Östersund-8 Rapp Stjernen Rapp Stjernen   [v 10] 2160/8 A 4 33.1 146ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se