Åke Svanstedt V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Åke Svanstedt. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Åke Svanstedt har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Åke Svanstedt har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Åke Svanstedt


Rommetravet är värd för lördagens V75-omgång som kryddas med en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem minst 41 miljoner kronor på..


Rommetravet är värd för lördagens V75-omgång som kryddas med en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem minst 41 miljoner kronor på sju rätt enligt ATG:s beräkningar.
För snart en månad sedan gjorde den sjuårige hingsten Win B.Hill sin första start på svensk mark. Det var också första starten på nästan fem år när han debuterade för Timo Nurmos. Men någon ringrost var det sannerligen inte tal om. Win B.Hill bara blåste till konkurrenterna i ett lunchlopp på Romme och vann åkandes på 1.11,6/1640a. Detta trots spår åtta över kort distans. Det var blott tredje starten i livet för den skadedrabbade hästen som började sin karriär hos Åke Svanstedt i USA med en seger och en andraplats.
– Win B.Hill (V75-1) är en väldigt fin häst med riktigt hög kapacitet. Han har mycket bra härstamning (Muscle Hill - Win B.), fin exteriör och en väldigt stor motor. Han är som en avelshingst. Jag tycker att hästen har kapacitet för Elitloppet, säger Timo Nurmos.
Men tillägger snabbt:
– Det gäller att han håller ihop. Han fick en gaffelbandsskada efter tvååringssäsongen i USA och kom till mig som treåring. Den har varit svår att läka och jag har tagit det väldigt lugnt med honom eftersom det är min egen häst. Så det är svårt att säga om han kan använda hela sin kapacitet efter skadan. Han måste visa kapaciteten på banan också men jag känner att det är något extra i honom.
– Han var en mycket lovande häst hos Svanstedt och var tänkt som en häst för Hambletonian och de största loppen. Han vann i debuten och torskade det andra loppet på målfoto, men hade vunnit även det om han inte hade tappat en sko. Jag köpte honom på auktion som ettåring i Lexington för 70 000 dollar.

”Femtespår i volt är sämsta tänkbara – är stor och rejäl”
I comebacken på Romme small det bara till när Jorma Kontio vred på ute i vida spår med Win B.Hill. Tränare Nurmos var inte överraskad över hästens insats, trots ett tävlingsuppehåll på nästan fem år.
– Hästen var väl förberedd men hade bara gått ett 1.24-jobb som snabbast efter kvalet i somras. Han kommer att gå mycket framåt med loppet i kroppen. Han gick jobb i fredags i backen och var fin och ska gå ytterligare jobb under tisdagen.
Vad säger du om V75-debuten för Win B.Hill med spår fem i voltstart?
– Femtespår i volten är sämsta tänkbara eftersom han är stor och rejäl. Han kvalade förvisso i voltstart men nu blir det första gången i lopp. Det är en väldigt lugn och fin häst och jag tror att han klarar det för han är jättesnäll att köra. Men risken finns alltid att man tappar lite från sådana spår.
– Hästen har inte samma rutin som de andra i loppet och har bara gjort tre starter. Han är ändå så pass hög kapacitet att han måste räknas med bra chans. Det blir barfota fram som senast, säger Nurmos.

”Är en väldigt fin häst – men långt ifrån färdig”
Solvalla-tränaren, som toppar tränarligan på V75 överlägset med 37 segrar, har ytterligare tre hästar med i lördagens jackpotomgång.
– Magic Cash (V75-2) galopperade senast mitt i loppet när han skulle avancera och jag vet inte riktigt varför. Om det var en temposkärpning eller så. Det är fortfarande så att han är lite känslig om det blir tempoökningar eller tempominskningar i loppen. Det är en stark och fin häst men han är fortfarande valpig och inte färdig. Han känns bra i träningen och felfri är det bra chans. Eventuellt barfota runt om igen.
– Global Undecided (V75-6) fick ett tufft lopp senast och egentligen gillar han tuffa upplägg men han hade nog en sämre dag den gången. Han har gått jobb efteråt och känts normal i alla fall och senast i dag (måndag) var han fin. Presterar hästen lika bra som han har gjort flera gånger i V75 tidigare ska han såklart räknas. Barfota runt om igen och inga ändringar.
– Istanbul Boko (V75-7) blev det helt fel för i finalen senast. Han krokade ihop i sista kurvan och blev störd till galopp så man får bara glömma det loppet. Det är en väldigt fin häst under utveckling men han är långt ifrån färdig ännu. Han är fortfarande trög av sig och tar inte alltid i men har bra styrka. Han har ingen tur med spåren i V75 och fick återigen bakspår. Vi kör barfota runt om igen, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Återväxten bland Sydeuropas travare verkar vara högre än på länge.Ett par timmar efter att franske Face Time Bourbon visat sina ..


Återväxten bland Sydeuropas travare verkar vara högre än på länge.
Ett par timmar efter att franske Face Time Bourbon visat sina färdigheter i Helsingfors så slog hans italienske årskamrat Zacon Gio till i New York.
Fyraåringen fullkomligt utklassade sina mer garvade medtävlare i VM-loppet på Yonkers i New York.
Körande Roberto Vecchione kastade loss från andra par utvändigt inför slutsvängen och svepte förbi ledande Hambletonian-vinnaren Atlanta på några steg innan han försvann till nästan lika överlägsen seger som sin landsman Twister Bi gjorde i VM-loppet för två år sedan.
Det var tolfte raka för Zacon Gio som är obesegrad som fyraåring och tog skalpen på Face Time Bourbon då duon drabbade samman i Gran Premio Europa i våras.
Ett möte som i efterhand kan gå till historien som det första tungviktsmötet mellan världens två bästa travare.
- Jag visste att han kunde slå de här hästarna. Han är van att tävla på 800-metersbana och han har slagit Face Time Bourbon, som jag tycker är Europas bästa häst. Jag trodde att han skulle vinna, förklarade tränare Holger Ehlert sedan han räknat in segerchecken på motsvarande fem miljoner kronor.

Dansk silverskräll
Silvret gick till Danmark och Flemming Jensens tioåring Slide So Easy som knep karriärens särklassigt högsta prischeck på motsvarande 2,5 miljoner kronor i händerna på Åke Svanstedt. Kanadas Marion Marauder tog bronset medan Anette Lorentzons Guardian Angel As slutade fyra.
Sveriges representant tillika regerande mästaren Cruzado dela Noche bjöds en tuff spårfylld resa av Brian Sears och slutade femma.
Loppets flopp var Hambletonian-vinnaren Atlanta som gav sig helt från ledningen.
- Hon är en speciell häst och jag vill inte se henne förödmjukad på det här sättet. Även om hon hade problem med att stå i ”detention barn” och inte drack på 24 timmar så ska hon inte vara så här dålig. När hon får gå i ledningen i så lågt tempo så ska bara sticka iväg. Jag är förkrossad, sade Nordamerikas ledande tränare Ron Burke om hemmahoppet.
Loppet enda svensktränade häst Norton Commander, som tävlade för Tyskland, galopperade vid ingången till upploppet under angrepp i vida spår från köposition.
Segertiden för Zacon Gio blev 1.11,7/2 011 meter autostart.

Robin Johansson, Kanal 75


Nyinstiftade Åby Yearling and Mixed Sale öppnade trögt då auktionsdyringen och SM-deltagaren Rajesh Faces helsyster Vikkan Pop klubbades f..


Nyinstiftade Åby Yearling and Mixed Sale öppnade trögt då auktionsdyringen och SM-deltagaren Rajesh Faces helsyster Vikkan Pop klubbades för futtiga 45 000 kronor som första häst.
Men efterhand blev det mer fart på köparna och först att nå halvmiljonen var Queen Tile, som alltså ropades in av utvandrade tränaren Åke Svanstedt.
Dyrast för kvällen blev emellertid inte en häst, utan en betäckningsrätt i franske Face Time Bourbon.
Superfyraåringen, som på lördagen startar som favorit i Europaderbyt på Vermo i Helsingfors, spås en lysande framtid som avelshingst, vilket prislappen på en miljon kronor inropad av hårdsatsande unga finskan Riikka Avotie, var ett tydligt kvitto på.
Dyrast bland starthästarna blev fyraårige kanadensaren Night Rhythm, som bytte ägare, men inte stall då han ropades in av Redén Trotting AB för 470 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


I fjol blev det svensk succé i VM-loppet, Yonkers International Trot, i New York då svenskägde Cruzado Dela Noche ställde till med stor s..


I fjol blev det svensk succé i VM-loppet, Yonkers International Trot, i New York då svenskägde Cruzado Dela Noche ställde till med stor sensation tillsammans med kusken Brian Sears.
Cruzado Dela Noche, som ägs av Anders Ström och tränas av Marcus Melander i USA, tävlar under svensk flagg igen i lördagens penningstinna lopp med 4,5 miljoner kronor till segrande häst.
Jägersrotränaren Conrad Lugauer kör i Tysklands färger i loppet med Norton Commander. I USA verksamma svenskan Anette Lorentzons Guardian Angel Ås tävlar för USA.
Uza Josselyn ägs och tränas i Schweiz. Kusk på söndag blir Erik Adielsson.
Danske Flemming Jensen sätter upp Åke Svanstedt bakom Slide So Easy

Startlista
Yonkers International Trot
2011 meter autostart

1. Slide So Easy – Åke Svanstedt
2. Bahia Quesnot – Junior Guelpa
3. Atlanta – Yannick Gingras 
4. Uza Josselyn – Erik Adielsson
5. Zacon Gio – Roberto Vecchione
6. Marion Marauder – Scott Zeron
7. Cruzado Dela Noche – Brian Sears 
8. Lionel – Göran Antonsen 
9. Guardian Angel Ås – Tim Tetric
10. Norton Commander – Conrad Lugauer
Förstapris: 4,5 miljoner kronor

Kanal 75


Marcus Melander hade sin stjärntrio Greenshoe, Gimpanzee och Green Manalishi till start i Kentucky Futurity och på förhand spekulerades det myck..


Marcus Melander hade sin stjärntrio Greenshoe, Gimpanzee och Green Manalishi till start i Kentucky Futurity och på förhand spekulerades det mycket om att favoriten Greenshoe skulle kunna utmana världsrekordet på The Red Mile – den dokumenterat snabba milebanan i Lexington, Kentucky.
Greenshoe motsvarade enkelt favorittrycket tillsammans med kusken Brian Sears och vann Kentucky Futurity - men treåringen kunde varken hota världsrekordet för treåringar (Six Packs 1.07,9) eller det absoluta världsrekordet (Homicide Hunters 1.07,7). Regn förstörde nämligen alla möjligheter till en snabb vinnartid och Greenshoe fick nöja sig med en segertid på 1.09,1 då han triumferade närmast före Nancy Johansson-tränade Don’t Let’em och stallkamraten Gimpanzee. Svensktränat även på fjärde plats genom Åke Svanstedts Soul Strong. Svanstedts kunde även räkna in Marseille som sexa medan Melanders tredjehäst, Green Manalishi, slutade sjua.
Greenshoe delägs bland annat av fotbollsprofilen Hasse Backe och sportkommentatorn Lasse Granqvist som båda var på plats i USA där de fick se sin stjärna vinna och tjäna dryga 2,2 miljoner kronor.

Svanstedt vann stoklassen
I stoklassen av Kentucky Futurity skrällde Åke Svanstedt med Beautiful Sin som vann på fina 1.08,5. Det var andra raka segern på lika många starter för det svenskägda stoet som tidigare tränats av Jimmy Takter och Per Engblom. Åke Svanstedt var offensiv från start och hittade rygg ledaren och sedan tog Beautiful Sin över in på upploppet och försvarade sig storstilat mot Nancy Johansson-tränade The Ice Dutchess. Förstapriset 1,4 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det gick undan på The Red Mile på söndagen och i Allerage Farms Open för ston bjöds publiken på en riktig fartfest med mycket b..


Det gick undan på The Red Mile på söndagen och i Allerage Farms Open för ston bjöds publiken på en riktig fartfest med mycket blågult inslag.
Favoriten Manchego, som tränas av Jimmy Takters dotter Nancy Johansson, vann på nytt världsrekord före en trio som alla tränas av Åke Svanstedt: Plunge Blue Chip, Ice Attraction och Darling Mearas.
Manchego var oerhört löpglad i spets tillsammans med kusken Dexter Dunn och nya världsrekordet för ston lyder 1.07,7, två tiondelar snabbare än Atlantas rekordtid från Meadowlands i somras.
Fyraåriga Manchego har en riktig formtopp och förra veckan satte hon världsrekord på tusenmetersbana över sprinterdistans med tiden 1.08,5.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-8 Luna Lovegood Luna Lovegood   [s 4] 1640/2 B 7 17.3 23
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-6 Punk Pale Punk Pale   [v 3] 2140/3 B 4 18.6 22
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-5 Mill Stargirl Mill Stargirl   [s 8] 1640/5 D 3 14.8 86
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-4 Mr Love You Mr Love You   [v 7] 2140/7 B 2 16.5 43
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-3 Baron Gift Baron Gift   [h 3] 2140/5 B 2 16.3 15
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-2 Tax Shelter Tax Shelter   [v 4] 2140/7 D 3 16.4 31
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-1 Seducedbyaface Seducedbyaface   [s 7] 3160/8 A 0 19.0 93
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-9 Remix Hanover Remix Hanover   [v 3] 2160/7 A 3 18.7 15
2016-12-29 2016-12-29 Åby-9 Diggers Elias Diggers Elias   [v 7] 3160/9 B 0 15.3 72
2016-12-29 2016-12-29 Åby-7 Listas Spartacus Listas Spartacus   [v 3] 2640/7 C 1 15.1 18
2016-12-29 2016-12-29 Åby-6 Chili Junior Pirat Chili Junior Pirat   [v 4] 1640/1 C 0 15.1 41
2016-12-29 2016-12-29 Åby-2 Tinky Winky Laday Tinky Winky Laday   [s 3] 2160/8 D 8 19.1 54
2016-12-29 2016-12-29 Åby-1 Jeppas Qlipper Jeppas Qlipper   [v 3] 2140/5 C 0 g 36
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-5 Mellby Eye Catcher Mellby Eye Catcher   [s 3] 1609/1 D 0 14.0 107
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-2 Love Ain't Easy Love Ain't Easy   [v 6] 1609/10 D 0 12.8 138
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-13 Blue Muse* Blue Muse*   [s 4] 1609/6 C str
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-9 Resolve* Resolve*   [h 5] 1609/2 C 2 9.2 44
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-8 Bullyoung Bullyoung   [v 5] 2660/15 D 7 14.0 179
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-7 Mindyourvalue W.F. Mindyourvalue W.F.   [h 3] 1609/1 C 2 11.9 66
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-11 Donato E. Donato E.   [v 5] 2140/12 A 6 13.0g 238
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-4 Opulent Yankee* Opulent Yankee*   [v 5] 1609/2 B 4 10.1 44
2016-03-01 2016-03-01 Axevalla-4 Eternity of Joy Eternity of Joy   [s 6] 1640/1 C 2 14.9 24
2016-03-01 2016-03-01 Axevalla-2 Grinnebys Egon Grinnebys Egon   [v 6] 2140/11 D 0 18.5g 33
2016-03-01 2016-03-01 Axevalla-1 Quantum Hillary Quantum Hillary   [s 3] 2140/2 C 3 20.1 31
2017-12-28 2017-12-28 Åby-10 Vien Ici Vien Ici   [v 3] 2140/3 D 4 17.0 71
2017-12-28 2017-12-28 Åby-8 Crown Wood Crown Wood   [v 4] 2640/9 C 0 18.3g 128
2017-12-28 2017-12-28 Åby-7 Cagnes Sur Mer Cagnes Sur Mer   [s 5] 2140/1 D 6 14.3 283
2017-12-28 2017-12-28 Åby-4 Micro Lady Micro Lady   [s 5] 2140/11 D 3 15.1 209
2017-12-28 2017-12-28 Åby-3 Tropicana Ås Tropicana Ås   [s 3] 2140/2 C 0 17.9 60
2017-12-28 2017-12-28 Åby-2 The Muffin Man The Muffin Man   [v 4] 2140/3 D 6 16.3 25
2017-12-23 2017-12-23 Bergsåker-5 Lomex Lomex   [v 4] 1640/11 A str
2017-12-23 2017-12-23 Bergsåker-4 Transcendence Transcendence   [v 3] 2160/9 C 0 g 54
2017-12-23 2017-12-23 Bergsåker-1 Highland Park Highland Park   [v 4] 1640/1 A 4 15.5 14
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-5 Tech Titan* Tech Titan*   [v 4] 2140/10 C 5 12.6 153
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-3 Digital Photo Digital Photo   [h 8] 640/4 C 0 56
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-2 Mr Creation Mr Creation   [v 5] 1640/4 C 0 g 38
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-12 Non Stick* Non Stick*   [s 4] 1640/3 B 5 10.7 26
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-9 Resolve* Resolve*   [h 6] 1609/8 C 2 9.0 91
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-12 Butler* Butler*   [h 6] 3160/12 D 6 12.8 691
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-11 Aron Palema Aron Palema   [v 5] 2140/2 C 1 12.2 48
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-6 Upstream Upstream   [v 4] 2140/1 B 0 16.6 42
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-2 Jato* Jato*   [v 5] 1640/1 C 0 11.0 19
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-1 Hjalle Palema Hjalle Palema   [v 4] 2160/5 B 1 17.6 16
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-4 Sara Palema Sara Palema   [s 4] 2140/7 D 1 17.9 37
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-6 X.L.Bygg Palema X.L.Bygg Palema   [v 5] 2140/1 C 0 18.0g 29
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-7 Highspeed Call Highspeed Call   [v 10] 2140/9 D 0 19.0 121
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-8 Jejje Palema Jejje Palema   [s 5] 2660/12 B 3 19.7 68
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-10 Argbiggan Argbiggan   [s 3] 1640/8 B 2 17.1 54
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-11 Diva Deo Diva Deo   [s 6] 2180/14 B 1 16.7 115
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-12 Dream Night Palema Dream Night Palema   [h 4] 2140/10 B 1 17.7 52
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-4 Höwings Unbeatable* Höwings Unbeatable*   [v 7] 2640/4 D 5 15.2 344
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-6 Looking Superb* Looking Superb*   [h 6] 1609/5 B 3 10.4 39
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-8 Muscle Valky Muscle Valky   [h 3] 2140/11 D 5 12.7 588
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-9 Velvatter* Velvatter*   [s 4] 1640/7 C 5 12.6 104
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-6 Bicc's Lexie Bicc's Lexie   [s 6] 2140/1 D 6 14.8 391
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-11 Bullyoung Bullyoung   [v 8] 2140/9 D str
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-12 Canular* Canular*   [v 7] 3180/12 C 0 14.0 168ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se