V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


 Motsvarande sju miljoner kronor i prispengar gör att Prix de Cornulier sticker ut som världens i särklass högst doterade travlopp unde..


 Motsvarande sju miljoner kronor i prispengar gör att Prix de Cornulier sticker ut som världens i särklass högst doterade travlopp under sadel.
Flera svenska hästar har provat lyckat genom åren, men nu får för första gången en svensk ryttare chansen när Anna Erixon sitter upp på Malin Bergström-tränade Galactica.
Ekipaget segrade i Monté-SM på Åby i höstas, men har en helt annan uppgift framför sig i kamp med världens främsta på utslagsgivande Vincennes.

Startlistan Prix de Cornulier
2 700 meter voltstart

1 Freeman de Houelle – Yoann Lebourgeois
2 Galactica – Anna Erixon (Malin Bergström)
3 Flicka de Blary – Camille Levesque
4 Dynamite Marceaux - Christopher Corbineau
5 Flamme du Goutier – Antoine Wiels
6 Crepe de Satin – Charlene Callico
7 Dayana Berry – Jean Yann Ricart
8 Gladys des Plaines – Mathieu Mottier
9 Jerry Mom – David Thomain
10 Unique Juni – Guillaume Martin
11 Daida de Vandel – Alexandre Abrivard
12 Carla du Chatelet – François Lagadeuc
13 Etonnant – Anthony Barrier
14 Bilooka du Boscail – Damien Bonne
15 Etoile de Bruyere – Adrien Lamy
16 Fado du Chene – Philippe Ploquin
17 Feeling Cash – Eric Raffin
18 Bahia Quesnot – Matthieu Abrivard
Förstapris: drygt tre miljoner kronor

Kanal 75


Paw Mahony tog över ledningen in i första sväng och satte upp ett högt tempo. Millmighty såg ut som en kejsare hela loppet och var en ..


Paw Mahony tog över ledningen in i första sväng och satte upp ett högt tempo. Millmighty såg ut som en kejsare hela loppet och var en vinnare hela loppet. Plötsligt kastade han sig i galopp 350 meter före mål och såg ut att vara ute ur loppet. Millmighty ställde sig snabbt och avslutade vasst och avgjorde i god tid så Paw Mahony kunde göra en segergest.
Bo Falsigs Appaloosa imponerade också. Hon fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om ledande favoriten Danielle D.D. Nu spelade det ingen större roll för Appaloosa som redan i sista sväng hade knäckt ledaren och höll sedan undan för en ettrigt spurtande Beluga West.

Delad seger
Omgångens stora favorit Demon Ima/Johan Untersteiner vann och fick dela segern i V86-inledningen tillsammans med Mystic Mom/Carl Johan Jepson. Demon Ima fick en tung resa utvändigt ledaren och svarade för ett topplopp liksom Mystic Mom som avslutade strålande över upploppet.
Riina Rekiläs Finland var lösningen på V86-2. Ulf Ohlsson körde ett perfekt lopp och Finland tog sig förbi en snopen Sashay Kemp mitt på upploppet.
Björn Goop körde på chans med comebackande Mister Donald och det lönade sig. Armstrong Louis såg ut att ha loppet i sin hand i ledningen, men kunde inte svara när Mister Donald kom flygande kort före mål efter ett lopp som trea på innerspår.
- Han har känts väldigt fin och har tränat mest i sanden, sade Björn Goop.
Thomas Uhrberg gav Flirting Diamond en smakfull resa i andrapar utvändigt och hästen avgjorde mycket lätt före en tapper D'Amore som fick trava utan rygg hela loppet igenom.

Duo med toppform
Per Lennartsson har stallet på topp för dagen och han är snart tillbaka i sulkyn efter sin olycka för en månad sedan. Rikard N Skoglund ersätter med bravur och duon kunde räkna in en dubbelseger. Young King trivs i ledningen och Rikard körde vaket till täten efter 800 meter och sedan klev Young King undan till en säker seger.
Samma segerrecept använde sig Skoglund av bakom Smaragd Norrgård som också såg ut att trivas i ledningen.
Rätt V86-rad betalade 4829 kronor , sju rätt 87 kronor och det blev ingen utdelning för sex rätt vilket betyder att cirka åtta miljoner går över till nästa veckas V86-omgång.

Joakim Brundin, Kanal 75


Solvallatränaren Pasi Aikio gästar Bollnäs med en duo i transporten och båda ska kanske med i kalkylen när man knåpar ihop sitt ..


Solvallatränaren Pasi Aikio gästar Bollnäs med en duo i transporten och båda ska kanske med i kalkylen när man knåpar ihop sitt system på V75®. Som vanligt anlitas Örjan Kihlström som kusk.
Den som ska ut först från stallet är 5 Baula (V75-2) som kommer ut från springspår i Diamantstoet. I senaste starten delade hon hon ut nästan 40 gånger pengarna på toton och fixade så att några fick ihop slantar till fina julklappar.
Vad kan du berätta om henne?
– Jag var inte överraskad att hon skrällde. Hon hade visat en stigande form innan den förra starten och är under kraftig utveckling. Det är en månad sedan hon startade men hon känns fin i träningen och från springspår tror jag hon kan öppna ganska hyggligt.
Några ändringar i utrustningen?
– Ja, det blir första gången med rycktussar. Vi har testat det i träningen och det blev sådär lite lagom effekt.
Kan hon skrälla igen?
– Inte helt omöjligt. Hon ska åtminstone ha en hygglig chans att sluta bland de tre främsta.
Du avrundar sedan med 12 Vicar (V75-6) som gjort bra ifrån sig en längre tid. Vad kan han hitta på härifrån?
– Han slutade trea i klass 2-finalen i mellandagarna och gjorde ett bra lopp. Nu fick han ett skitspår, men han känns fin i träningen och löser det sig härifrån kan han också dyka upp bland de tre främsta. Taktiken överlåter jag helt och hållet till Örjan att bestämma.
Några ändringar i utrustningen?
– Nej. Det blir samma som senast.
Innan vi släpper dig måste vi förstås kolla hur det står till med stallets stjärna Who´s Who, som tjänat 8,2 miljoner kronor. Hur är dagsläget med honom?
– Bara bra. Han hade dåliga blodvärden i SM-starten på Åby och därför gjorde vi bokslut. Nu är han igång och tränar tungt och han har haft en fin vinter så här långt. Årsdebuten kommer att ske under vårkanten när det blivit lite varmare ute, rapporterar Pasi Aikio.

Magnus Blom, Kanal 75


Demon Ima debuterade med seger på Kalmartravet 13 september 2019 och gjorde totalt fem starter som treåring, vilket utmynnade i två segrar och..


Demon Ima debuterade med seger på Kalmartravet 13 september 2019 och gjorde totalt fem starter som treåring, vilket utmynnade i två segrar och två andraplatser. Den enda gången han gjort bort sig var i andra starten hemma i Halmstad då det blev en galopp som sedan resulterade i en sjätteplats.
Som fyraåring blev det en start 15 januari på Åby där han slutade tvåa.
Sedan stod han inte att känna igen och trots besök hos en rad olika veterinärer dröjde det länge innan de hittade orsaken till att han inte fungerade - en spricka i en bakkota.
– Han travade som en påse nötter i låga farter och vi skickade honom till Danmark mitt i värsta covid-19-pandemin, men de hittade felet till slut och det är vi givetvis glada över. Efter det fick han vila ett halvår innan vi började träna upp honom igen.
Comebacken skedde på Åby 2 december och han motsvarade förväntningarna och vann på 1.14,9/2140 meter autostart.
Efter det blev det ytterligare en seger, nere på Jägersro, innan det var dags att göra debut på V75 i Kalmar 2 januari.
Favoritskapet blev gigantiskt på den orutinerade femåringen, men han levde verkligen upp till spelarnas förtroende och ledde runt om tillsammans med Johan på 1.13,9/2140 meter autostart.
– Vi tog ledningen direkt, men han fick tryck i omgångar och fick verkligen göra skäl för havren för att vinna loppet.
Hur bra var insatsen?
– Riktigt bra. Han visade att han har sådan hög kapacitet som härstamningen visar (Maharajah-Ellie America).
Nu är det dags för 10 Demon Ima att vara med i V86-1, där han åter blir megafavorit trots att han drog ett bakspår. Loppet är ett led i matchningen mot V75-finalen på Solvalla 6 februari.
– Jag hade ett annat lopp att välja på nere på Jägersro, men efter en överläggning med ägaren bestämde vi oss för att ta oss an den här utmaningen. Jag visste att han skulle få ett dåligt spår eftersom det rör sig om en spårtrappa. Men att han får anfalla bakifrån den här gången ser jag enbart som positivt för hans utveckling.
Hur ser du på segerchansen?
– Jag har bra feeling och åker ut till loppet för att vinna fjärde raka. Jag tror det är en spik trots läget. Han kommer att gå med fyra skor, öppet huvudlag och vanlig vagn på nytt.
Några moln på himlen?
– Det skulle vara banan i så fall. Det ska tydligen bli flera plusgrader och dessutom komma rikligt med nederbörd. Men jag hoppas han hanterar det underlaget också. Det är inget snack om att det är lite extra till häst, summerar Halmstadtränaren Johan Untersteiner.
Bra hästar brukar lösa det mesta.
Det gör förmodligen Demon Ima också.

Magnus Blom, Kanal 75


Det är kanske inte så konstigt att Tomas Pettersson är optimist inför lördagens V75® på hemmaplan. Femårige Kontur (V7..


Det är kanske inte så konstigt att Tomas Pettersson är optimist inför lördagens V75® på hemmaplan. Femårige Kontur (V75-5) kommer nämligen med formnålen i zenit.
Visserligen var han segerlös i sina 14 första lopp, men på Solvalla i den 15:e sprack segernollan då han ledde hela vägen runt på 1.14,9/2140 meter autostart.
– Vi hade innerspår och utrustade honom med ett blinkers-huvudlag för första gången och det slog väl ut. Han var betydligt mer på hugget och mer koncentrerad än tidigare. Han gick undan på ett bra sätt sista biten och jag givetvis nöjd med insatsen, berättar Tomas.
I årets första start åkte Tomas ned till Solvalla på nytt, men från bakspår blev det en nolla i resultatkolumnen. Men det fanns förklaringar.
– Jag körde väl defensivt och vi kom aldrig loss utan han gick i mål till synes obrukad och kändes jättefin.
Loppet vanns av Solkattens Ferrari som var hårt betrodd i lördags på V75 på Jägersro, vilket kan vara en fingervisning varför Tomas tror på sin Varenne-son i V75.
– Förutsättningarna kan jag inte klaga på. Jag tror jag håller de utvändiga konkurrenterna ifrån mig i startrusningen bakom bilen. Sedan får jag hoppas att Olle (Alsén) som kör innerspårets Kiara C.Boko vill ha en bra rygg och därmed släppa ledningen till mig. I så fall skulle segerchansen öka markant.
Vässar du honom extra i jobben inför V75 på hemmaplan?
– Nej, det har jag slutat med för länge sedan, skrattar Tomas och fortsätter:
– Jag provade tidigare, men fick aldrig någon positiv effekt så jag lade ned det. Allt är i alla fall bra med Kontur i jobben. Han gick på rakbanan i måndags och jag ska känna på honom igen på torsdag.
Hur blir det med utrustningen?
– Det blir blinkers igen, vilket han gick med även senast, och en vanlig vagn.
Tror du på seger med Kontur?
– Jag är inte känd för att vara överoptimistisk, men den här gången är jag realist och tror på min häst, avrundar Tomas Pettersson.
Vi tar det som ett tips.

Magnus Blom, Kanal 75


Idrottsgalan avslutades på måndagskvällen med att tillkännage vinnaren av Jerringpriset. Björn Goop var en av åtta kandidater o..


Idrottsgalan avslutades på måndagskvällen med att tillkännage vinnaren av Jerringpriset. Björn Goop var en av åtta kandidater och vid en första gallring så var Goop fortfarande med bland sex kandidater. Men vid nästa föll han bort och slutade på fjärde plats i omröstningen. Till sist återstod bara Armand Duplantis och skidåkaren Linn Svahn.
Vinnare blev Armand Duplantis som dominerade idrottsgalan med alla sina utmärkelser. Tvåa i Jerringpriset blev Linn Svahn och trea blev Henrik Harlaut. Goop på fjärdeplats alltså och han var därmed före Zlatan Ibrahimovic som blev femma och Victor Hedman som kom på sjätte plats.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-31 2015-12-31 Åby-8 Sander Holmsminde Sander Holmsminde   [v 6] 1640/8 0 14.9 385
2015-12-17 2015-12-17 Åby-7 Carlos Greenwood Carlos Greenwood   [v 6] 1640/10 6 15.1 37
2015-12-17 2015-12-17 Åby-5 Calypso Am Calypso Am   [h 3] 2140/1 0 19.9g 70
2015-12-12 2015-12-12 Åby-7 I Won't Dance I Won't Dance   [v 9] 2140/5 0 13.3 1023
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-2 Optimistic Face Optimistic Face   [s 4] 2100/1 0 g 71
2015-11-28 2015-11-28 Jägersro Trav-7 I Won't Dance I Won't Dance   [v 9] 2140/11 6 13.6 1512
2015-11-22 2015-11-22 Åby-6 Casillas Hall Casillas Hall   [h 4] 2140/1 3 16.6 22
2015-11-22 2015-11-22 Åby-3 Persimmon Face Persimmon Face   [h 3] 2640/6 4 19.1g 30
2015-11-18 2015-11-18 Åby-3 Optimistic Face Optimistic Face   [s 4] 2140/1 2 15.5 60
2015-11-09 2015-11-09 Åby-8 Dencossharonkilab Dencossharonkilab   [s 3] 2140/5 7 19.3 76
2015-11-05 2015-11-05 Åby-3 Regina Degli Dei Regina Degli Dei   [s 5] 1640/10 0 14.8 291
2015-11-01 2015-11-01 Åby-3 L'Heritier L'Heritier   [h 9] 2160/9 8 15.0 51
2015-10-28 2015-10-28 Åby-1 Persimmon Face Persimmon Face   [h 3] 2140/5 0 g 126
2015-10-28 2015-10-28 Åby-3 Stepping Spaceboy Stepping Spaceboy   [h 2] 1640/8 0 g 353
2015-10-22 2015-10-22 Åby-6 Rania di Pippo* Rania di Pippo*   [s 5] 2640/3 0 17.5 1006
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-4 Optimistic Face Optimistic Face   [s 4] 2640/2 0 17.2 702
2015-10-15 2015-10-15 Åby-3 Rania di Pippo* Rania di Pippo*   [s 5] 1640/9 0 15.2g 140
2015-10-10 2015-10-10 Åby-3 Seal Kronos Seal Kronos   [v 4] 2140/3 0 g 74
2015-10-08 2015-10-08 Åby-8 Optimistic Face Optimistic Face   [s 4] 2140/4 5 15.0 54
2015-10-08 2015-10-08 Åby-6 Kemas Crown Kemas Crown   [v 5] 2140/1 0 g 146
2015-09-30 2015-09-30 Åby-3 Play it Diablo Play it Diablo   [s 6] 1640/2 6 13.3 233
2016-12-17 2016-12-17 Åby-2 Remarkable Face Remarkable Face   [s 3] 2140/12 D 6 18.2 991
2016-11-29 2016-11-29 Åby-6 Remarkable Face Remarkable Face   [s 3] 2140/9 C 6 16.5 271
2016-10-30 2016-10-30 Åby-10 Joie au Coeur H.C. Joie au Coeur H.C.   [s 3] 2140/10 B 6 16.9 130
2016-10-30 2016-10-30 Åby-1 Insert Ecus Insert Ecus   [h 4] 2140/4 D 7 16.2g 76
2016-09-10 2016-09-10 Mantorp-9 Joie au Coeur H.C. Joie au Coeur H.C.   [s 3] 2160/11 D 5 15.8 44
2016-09-10 2016-09-10 Mantorp-5 Catch and Release Catch and Release   [v 6] 2160/7 A 0 24.2g 66
2016-09-10 2016-09-10 Mantorp-4 Carlos Greenwood Carlos Greenwood   [v 7] 2140/2 B 4 14.6 35
2016-09-10 2016-09-10 Mantorp-2 Insert Ecus Insert Ecus   [h 4] 1640/6 B 0 15.5g 36
2016-07-27 2016-07-27 Vaggeryd-10 Persimmon Face Persimmon Face   [h 4] 2140/11 B 4 18.7g 39
2016-07-27 2016-07-27 Vaggeryd-6 Mo Farah Mo Farah   [v 4] 1640/12 B 2 15.6 51
2016-07-03 2016-07-03 Axevalla-8 Insert Ecus Insert Ecus   [h 4] 2140/13 A 0 23.3g 483
2016-06-28 2016-06-28 Jägersro Trav-2 Dencossharonkilab Dencossharonkilab   [s 4] 2140/6 D 7 18.6g 265
2016-06-13 2016-06-13 Halmstad-8 Arctic Class Arctic Class   [v 5] 2640/3 D 2 18.3 294
2016-05-19 2016-05-19 Åby-1 Arctic Class Arctic Class   [v 5] 2140/4 C 5 18.6g 128
2016-04-02 2016-04-02 Åby-3 Persimmon Face Persimmon Face   [h 4] 2140/6 B 0 g 24
2016-03-17 2016-03-17 Åby-2 Catch and Release Catch and Release   [v 6] 2140/1 D 3 19.6 204
2016-03-13 2016-03-13 Halmstad-5 Optimistic Face Optimistic Face   [s 5] 1640/2 C str
2016-03-12 2016-03-12 Kalmar-7 I Won't Dance I Won't Dance   [v 10] 2140/4 D 0 14.2 1108
2016-03-09 2016-03-09 Åby-5 Sander Holmsminde Sander Holmsminde   [v 7] 2640/2 D 6 15.6 268
2016-03-09 2016-03-09 Åby-4 Persimmon Face Persimmon Face   [h 4] 2140/7 D 0 17.4g 188
2016-03-03 2016-03-03 Åby-7 Optimistic Face Optimistic Face   [s 5] 2140/3 C 0 16.6 115
2016-02-06 2016-02-06 Jägersro Trav-8 Optimistic Face Optimistic Face   [s 5] 2140/9 D 0 17.5 97
2016-01-25 2016-01-25 Halmstad-5 Optimistic Face Optimistic Face   [s 5] 1640/10 B 1 15.5 96
2016-01-14 2016-01-14 Åby-5 Sander Holmsminde Sander Holmsminde   [v 7] 2140/4 D 2 16.0 498
2017-12-04 2017-12-04 Halmstad-8 Persimmon Face Persimmon Face   [v 5] 2640/3 A str
2017-09-09 2017-09-09 Mantorp-4 Remarkable Face Remarkable Face   [s 4] 2140/9 C str
2017-09-09 2017-09-09 Mantorp-1 Renda L.B. Renda L.B.   [s 7] 1640/3 B 2 14.2 17
2017-09-09 2017-09-09 Mantorp-6 Insert Ecus Insert Ecus   [v 5] 2140/11 A str
2017-06-15 2017-06-15 Åby-7 Travolta Treb* Travolta Treb*   [v 5] 2140/4 C 2 15.2 72
2017-06-15 2017-06-15 Åby-5 Remarkable Face Remarkable Face   [s 4] 2140/6 C 8 17.6g 33
2017-05-18 2017-05-18 Åby-4 Remarkable Face Remarkable Face   [s 4] 2140/9 D 7 15.5 902
2017-04-18 2017-04-18 Axevalla-6 Panther Face Panther Face   [h 5] 2140/11 B 3 15.4 50
2017-04-18 2017-04-18 Axevalla-3 Joie au Coeur H.C. Joie au Coeur H.C.   [s 4] 2160/9 B 8 15.9g 309
2017-01-18 2017-01-18 Åby-5 Monaco Royal Curse Monaco Royal Curse   [v 6] 2140/4 C str
2018-07-01 2018-07-01 Åby-3 Oki Doki Face Oki Doki Face   [h 7] 2140/11 D 0 17.3g 232
2019-04-07 2019-04-07 Åby-4 Donatello Sisu Donatello Sisu   [v 6] 2160/9 C 6 20.2 156
2020-12-10 2020-12-10 Åby-8 N.T.T.'s Avatar N.T.T.'s Avatar   [h 3] 2140/4 C 6 18.4g 215
2020-11-27 2020-11-27 Åby-1 N.T.T.'s Rolex N.T.T.'s Rolex   [h 3] 2140/7 D 8 17.0 788
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-3 N.T.T.'s Avatar N.T.T.'s Avatar   [h 3] 2140/9 C 0 17.2 230
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-4 Make a Dream H.C. Make a Dream H.C.   [v 4] 2640/11 B 6 18.3 264
2020-09-02 2020-09-02 Åby-1 N.T.T.'s Quikstar N.T.T.'s Quikstar   [h 3] 2140/1 C 0 g 573
2020-08-29 2020-08-29 Åby-3 Denco's Moon Kilab Denco's Moon Kilab   [s 7] 2140/8 C 0 16.8 408
2020-08-29 2020-08-29 Åby-4 Trovatore Trovatore   [v 8] 2140/6 D 8 15.7 182
2020-08-24 2020-08-24 Axevalla-9 Make a Dream H.C. Make a Dream H.C.   [v 4] 2140/5 B 2 15.2 24
2020-07-22 2020-07-22 Vaggeryd-6 Denco's Moon Kilab Denco's Moon Kilab   [s 7] 2140/12 B 5 15.3 201
2020-06-12 2020-06-12 Tingsryd-6 Alceste du Goutier Alceste du Goutier   [v 10] 1609/12 D str
2020-05-28 2020-05-28 Halmstad-2 Denco's Benito Denco's Benito   [v 4] 1640/1 B 0 14.4 79
2020-03-29 2020-03-29 Åby-4 Trovatore Trovatore   [v 8] 2140/6 B 0 15.4 81
2020-01-23 2020-01-23 Åby-3 Socrates Face Socrates Face   [h 6] 2140/4 D strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se