V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
2019-09-21 2019-09-21 Halmstad-5 One Way Face One Way Face   [s 8] 2140/4 C

Nyheter för travkusk


2014, 2015 och 2016 var tre framgångsrika år för Sandra Eriksson. Hon blev då kuskchampion på Skellefteåtravet två &ari..


2014, 2015 och 2016 var tre framgångsrika år för Sandra Eriksson. Hon blev då kuskchampion på Skellefteåtravet två år i rad innan hon 2016 även slog till med att bli champion hemma på Bodentravet.
Även de senaste åren har varit framgångsrika då banorna i södra Sverige varit nya jaktmarker för 29-åringen som nu flyttat hem till Boden igen - och blivit mamma.
I augusti blev hon mamma för första gången och hade då tagit beslutet att plocka ut proffslicensen på Bodentravet i framtiden.
Sandras comeback i sulkyn har varit aktuell i några veckor och kanske var den just planerad till torsdagskvällens V64-tävlingar på hemmabanan.
Sandra Eriksson körde fyra lopp under kvällen och slog i det tredje försöket till med seger i treåringsloppet Boden 100 år med 100 000 kronor till vinnaren.
Segervapnet var familjehästen Swagger som pappan Lars-Åke Eriksson  í Boden både fött upp och äger.
Swagger, andrahandsfavorit på spelet, fick ett lopp i tredjeparet invändigt och luckan kom till slut. Mållinjen skar Sandra Eriksson med högerarmen i skyn.
- Det är skönt att vara tillbaka - speciellt när det går så här bra. Jag har alltid tyckt att Swagger varit talangfull men haft lite problem med nerverna, och jag har varit rädd för att det ska spela in. Men han har ju visat sig vara tvärtom. Det är hans tredje start och han vinner ett sånt här fantastiskt fint lopp! sa Sandra.
Bodentravets andra storlopp Mäster Gustafs pokal - med försök och final under kvällen – vanns av finske förhandsfavoriten Backward's Boy med Mauri Jaara i sulkyn.

Mikael Wikner, Kanal 75


Unionstravet på Färjestadstravet i Karlstad har körts sedan 2005, då det arrangerades till minne av unionsupplösningen mellan Sverige..


Unionstravet på Färjestadstravet i Karlstad har körts sedan 2005, då det arrangerades till minne av unionsupplösningen mellan Sverige och Norge 1905. Förra året var det stor svensk dominans, men en norsk gäst slog sig in på den rätta V75-raden. Myhreng Jerker höll undan med liten marginal från ledningen och därmed rök de allra flesta V75-system all världens väg. I år lär de svenska ekipagen dominera V75 på nytt. Men det saknas inte skrällbud från vårt västra grannland. Bland dem finns team Anderssen-Malmins trio och först ut ur den är Luxury Tile (V75-1).
- Han galopperade bort en topplacering senast. Formen är mycket bra och jag provar mot ledningen. Jag har respekt för Marcello Wib men tycker att min häst ska med vid gardering. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag, säger stallets andretränare och kusk Kristian Malmin.

”Han ska räknas”
Häst nummer två som Kristian Malmin ska svinga sig upp bakom är Floris Baldwin (V75-3). Han var näst senast knappt slagen tvåa bakom världstravaren Lionel och senast satt han fast med gott om sparade krafter bakom den norska eliten. Den här gången går han ner i sin ordinarie klass.
- Floris Baldwin har travat jämna och fina lopp i tuff konkurrens. Från spår tio måste mycket klaffa men han kan nå fram till en plats. Barfota, jänkarvagn och norskt huvudlag, säger Malmin.
Sist men inte minst att äntra banan från stall Andersen-Malmin är Mellby Frodo (V75-5).
- Han har gått fina lopp hela sommaren. Nu har han fått en liten viloperiod efter att ha startat tätt och dessutom rest långt flera gånger. Formen är bra och han ska räknas. Barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn.

Kanal 75


Hastigt och lustigt har en svensktränad joker fått plats i det så kallade VM-loppet i New York, där 4,5 miljoner kronor väntar p&arin..


Hastigt och lustigt har en svensktränad joker fått plats i det så kallade VM-loppet i New York, där 4,5 miljoner kronor väntar på vinnaren. Detta sedan det lämnats återbud för finske deltagaren Sobel Conway. Norton Commander tränas av Conrad Lugauer på Jägersro och då han ägs i Tyskland av Ulrich Mommert kommer han att tävla under tysk flagg. Femåringen är startfältets minst meriterade häst och det är första gången han ska möta den äldre eliten. Så här långt har den pampige fuxen vunnit 12 av 24 starter och tjänat 1,3 miljoner kronor.

Klara för Yonkers International Trot:
Atlanta (USA)
Bahia Quesnot (Frankrike)
Cruzado Dela Noche (Sverige)
Guardian Angel Ås (USA)
Lionel (Norge)
Marion Marauder (Kanada)
Norton Commander (Tyskland)
Slide So Easy (Danmark)
Uza Josselyn (Schweiz)
Zacon Gio (Italien)

Ola Johansson, Kanal 75


Grand Prix de la Federation Regionale du Nord på La Criose-Laroche utanför Lille i norra Frankrike lockade med ett förstapris på 415 000 k..


Grand Prix de la Federation Regionale du Nord på La Criose-Laroche utanför Lille i norra Frankrike lockade med ett förstapris på 415 000 kronor. Favorit i loppet var Looking Superb men han hade ingen av sina bättre dagar och skar mållinjen som fyra. Istället var det Sébastien Guaratos duo Tony Gio och Bold Eagle som gjorde upp över upploppet. Den sistnämnde serverades en smörresa i rygg på ledaren av Björn Goop och avslutade bra när luckan kom vid upploppets början. Men Tony Gio var klart starkare för dagen och gick undan till säker triumf efter avancemang i tredjespår i slutkurvan. Segertiden skrevs till löpningsrekordet 1.10,8 över 2 700 meter med autostart.
- Tony Gio är en fantastiskt häst. Jag tror till och med att han kan slåss om segern i Prix d’Amerique, sa Sébastien Guarato enligt letrot.com.
Den franske topptränaren var även nöjd med Bold Eagle och planerna på att åka med hästen till Kanada för att starta i Breeders Crown 26 oktober kvarstår.

Ola Johansson, Kanal 75


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.Det blev en kväll med många skrällar och l&aum..


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.
Det blev en kväll med många skrällar och läge för rekordutdelning.
664 299 system hade lämnats in men inget överlevde samtliga åtta lopp och spelbolaget ATG kalkylerar nu med 13 miljoner kronor till en ensam vinnare med alla rätt på V86 nästa onsdag.
V86-6 på Solvalla var ett lopp för ston med dagens tyngsta favorit från bakspår i form av Timo Nurmos Lady Nadine. Jorma Kontio fick dock en trött häst i tömmarna redan 600 meter från mål och allt kan inte ha stått rätt till med favoriten.
Vinnaren sågs i ledningen loppet igenom. Mikael J Andersson tog enkelt hand om spets från innerspåret bakom bilen och höll ett tufft tempo runt om.
För femåriga Apple Rose var det fjärde starten sedan i juli efter ett drygt års frånvaro. Men Mikael J Andersson visste att han satt bakom en häst i form.
Örjan Kihlström blev närgången sista biten med Digital Track som hade fått smyga med. Apple Rose sträckte dock på sig och vann på nya rekordet 1.13,7 över 2140 meter.
- Hon är bra, speciellt i ledning. Det stod och vägde men hon brukar sträcka på sig och hon gjorde det bra igen. Det är sköj när det går vägen! sa Mikael J Andersson som inte kunde minnas när han vann lopp på Solvalla senast.
41-årige amatören Emil Sandblom med licens på Axevalla tränar skrällen och sjuprocentaren Apple Rose.

En råsop från Gävle
Veronica Lundström från Gävle stod bakom omgångens stora knall. Torbjörn Jansson placerade hennes femårige valack Tzatziki i tredje invändigt och hittade fritt spurtutrymme i gröten till slut.
Tzatziki var endast spelad på två procent på V86 och vann loppet där Klaus Kern anförde med nästan ospelade Give Me Ten som höll till i början av upploppet efter att ha hetsat upp sig framme  i ledningen och agerat hare i loppet över tre kilometer.
- Tzatziki är en liten fin häst som alltid gör bra lopp. Nu körde jag försiktigt efter uppehåll och det var tur att vi hittade ut eftersom han hade mycket krafter, sa Torbjörn Jansson.
Roger Walmanns Absurd var först i en lite enklare omgivning i V86-2 men vann å andra sidan säkert för Örjan Kihlström.
Den sista pusselbiten som krävdes för åtta rätt på Solvalla var Ebony Boko och Oskar J Andersson som vann avslutningen efter ledning från start till mål med Jörgen Westholms häst.

Ivana Boko tapper
På Jägersro skrällvann Marc Elias ett lopp för fyraåriga ston med stallets Ivana Boko som svarade för en av onsdagens bättre prestationer.
Ivana Boko var en sjuprocentare som fick dra tåget som första häst i tredjespår sista varvet med jättefavoriten Nanetta Hill (61 procent) i rygg.
Joakim Lövgren var förbi ett tag i början av upploppet men Ivana Boko kämpade sig tillbaka och var strålande bra på tiden 1.13,4 över 2140 meter auto. Nanetta Hill lika bra hon. 
Henriette Larsen är en kusktalang som jobbar som lärling i Peter Untersteiners stall.
I Hästägarekannan på Jägersro var hon inblandad i en 1.07-öppning med Secret Mission men ville ändå inte gå ner invändigt bakom ledande Kung Edward trots att tillfälle gavs.
Åttaårige Secret Mission klarade upplägget och sträckte på sig mellan hästar till slut och vann loppet.
Jonny Mårtensson tränar Secret Mission vars nästa start troligen blir i silverdivisionen om två veckor.

Kolgjini etta och tvåa
I loppet ”Generationsduellen” körde ett antal fäder i samma lopp som sina söner. Jägersrofamiljen Kolgjinis representerades av pappa Lutfi och sönerna Dante och Adrian.
Det blev en ren brödraduell där Adrian Kolgjini tog sig förbi i de sista stegen med stallets Arapaho Ghostdance. Tvåa Dante Kolgjini med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
En fin insats av Arapaho Ghostdance som fick tugga först i tredjespår sista varvet.
- Det blev en ren brödraduell men än så länge är jag vassare än Dante, retades Adrian Kolgjini. 
Jägersrotränaren Ola Karlsson tog en dubbel i V86-inledningen över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson körde andrahandsfavoriten Panamera och Johan Untersteiner Intertial, loppets etta och tvåa.
Ingen hittade alla vinnarna på V86. För sju rätt fick man 35 921 kronor och för sex rätt 1534 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Square de Luynes är den store förhandsfavoriten till segern i söndagens Stockholm Cup Internationel på Bro Park. Det handlar om en storvuxe..


Square de Luynes är den store förhandsfavoriten till segern i söndagens Stockholm Cup Internationel på Bro Park. Det handlar om en storvuxen fyraårig hingst född i Frankrike som ägs och tränas i Norge.
Dominanten Niels Pedersen vann ”cupen” fem år på raken från 2011, fyra gånger med Bank of Burden och en gång med Without Fear.
I år kan det vara dags igen med en häst med blott sju starter bakom sig.
Norskt Derby över 2400 meter förra året slutade med en utklassningsseger signerad Square de Luynes.
Efter tio månaders tävlingsfrånvaro var Square de Luynes bra direkt i comebacken hemma i Norge. I slutet av juni var stjärnan återigen överlägsen i storloppet Oslo Cup över 2400 meter.
Till söndagens lopp på Bro Park kommer hästen med en färsk seger i Marit Sveaas Minneslöp i bagaget.
Garvade tipsexperten Ulf Zeider spikar utan prut i den sjätte avdelningen av Grand Slam 75 under Bro Parks stora familjedag på söndag.
- Trots att jag varit med så länge pirrar det faktiskt lite att få se honom i Stockholm Cup. Jag har ju upplevt hästar sedan 1960 då jag elva år gammal fick följa med pappa till Täby. Det är svårt att jämföra…men jag vet inte om jag har sett en bättre häst i Skandinavien. På våra breddgrader alltså. Vi får inte blanda ihop det med internationell galopp – men visst är det en riktig undantagshäst. Han är ruggig, säger Ulf Zeider.

Världen väntar
Niels Petersen har tidigare sagt att han funderar på starter i Hong Kong, Kanada och USA med stjärnan. Kanske blir det en mjukstart med ett lopp i Paris första helgen i oktober efter Stockholm Cup.
- Petersen valde mellan Stockholm Cup och ett stort race på lördagen under helgen med Prix de l'Arc de Triomphe. Trots att loppen ligger så tätt kanske det blir båda, där vet jag inte hur Niels Petersen resonerar, säger Ulf Zeider.
Tipsexperten och galoppälskaren Zeider tror att söndagen start kan bli den sista i Sverige för Square de Luynes.
- Jag vet vad de har för planer framöver inför nästa säsong då de ska satsa på större uppgifter. En kommande stjärna är det garanterat om inget händer. Oslo Cup i somras! Det var rena lekstugan. Rafael Schistl som red då stod ju nästan raklång på hästen, ja han höll på att ramla av helt enkelt, säger Ulf Zeider med ett skratt.

Testas med ny jockey
I Stockholm Cup på söndag får en viss Robert Havlin chansen i sadeln. Havlin är andrejockey hos John Gosden, en av Englands största tränare.
En jockey som flygs till Sverige för att få känna på Square de Luynes för första gången.
- Sedan 2015 har den här killen vunnit 363 segrar och ridit 3200 lopp. Niels Petersen avvaktade in i det längsta med att hitta rätt jockey till hästen, Robert Havlin fanns inte med på startanmälan, säger Zeider.
Ungefär hur kommer taktiken att läggas upp tror du?
- Hästen kommer att ridas offensivt. Inte nödvändigtvis i ledningen men där framme någonstans. Han har styrkan alltså, det blir att försöka knäcka motståndet. Jag vill lägga ut en brasklapp också. Hästen har ju aldrig startat på Bro Parks gräsbana som är lite speciell om vädret blir dåligt. Gräsbanan kan aldrig bli tung hur mycket det än regnar, däremot blir den slirig på ytskiktet som gör att sådana här stora och kraftfulla hästar kan få problem med fästet. Men han kan lika gärna klara det också.
Alla hästar kan förlora. Vilka av konkurrenterna kan sticka upp?
- Det är Crowned Eagle, som var tvåa i loppet i fjol. Det är en jättebra häst, ingen bluff. Tvåa i ett grupp II-lopp i Italien senast. Sedan har vi den danska stjärna King David som är riktigt bra den också och har vunnit i Tyskland. Så det är inte bara att ställa ut dojorna inte!
Men det handlar om en undantagshäst som blir svårslagen?
- Ja, Square de Luynes är en enorm häst med kraftfull aktion. Det är styrka man tänker på när man ser honom.

Startlista
Stockholm Cup International
2 400 meter, gräs

1. Quarterback - Sandro De Paiva
2. Master Bloom - Carlos Lopez
3. Bokan - Jan–Erik Neuroth
4. Freestyler - Shane Karlsson
5. Gold Tyranny - Per–Anders Gråberg
6. Crowned Eagle - Luke Morris
7. Amazing Red - P J McDonald
8. Suspicious Mind - Elione Chaves
9. Giuseppe Piazzi - Martin Rodriguez
10. Learn By Heart - Rafael de Oliveira
11. Square de Luynes - Robert Havlin
12. King David - Oliver Wilson
Förstapris: 1 000 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-23 2015-11-23 Halmstad-10 Next Time Next Time   [s 4] 2160/12 8 18.7 941
2015-11-16 2015-11-16 Halmstad-9 Next Time Next Time   [s 4] 1640/3 7 18.8 347
2015-11-01 2015-11-01 Åby-1 Next Time Next Time   [s 4] 2140/10 5 17.4 479
2015-10-25 2015-10-25 Halmstad-1 Next Time Next Time   [s 4] 2160/12 8 20.9g 591
2016-10-08 2016-10-08 Halmstad-3 Next Time Next Time   [s 5] 2140/8 C str
2016-08-22 2016-08-22 Vaggeryd-1 Next Time Next Time   [s 5] 2160/12 D 0 18.0 837
2016-08-05 2016-08-05 Halmstad-10 Next Time Next Time   [s 5] 2160/3 D 0 18.5g 391
2016-07-27 2016-07-27 Vaggeryd-1 Next Time Next Time   [s 5] 2140/8 C 2 17.4 387
2016-05-30 2016-05-30 Halmstad-10 Next Time Next Time   [s 5] 2660/2 D 0 18.3 657
2016-05-12 2016-05-12 Åby-10 Next Time Next Time   [s 5] 2140/3 D 0 18.6g 930
2016-05-01 2016-05-01 Vaggeryd-11 Next Time Next Time   [s 5] 2140/7 D 4 18.1 988
2016-04-21 2016-04-21 Halmstad-4 Next Time Next Time   [s 5] 1640/7 D 0 18.7g 857
2016-04-11 2016-04-11 Halmstad-1 Next Time Next Time   [s 5] 2160/11 C 8 18.2 1017
2016-03-28 2016-03-28 Halmstad-11 Next Time Next Time   [s 5] 2640/4 D 0 g 2539
2016-02-27 2016-02-27 Halmstad-12 Next Time Next Time   [s 5] 2660/7 D 8 20.4g 913
2016-02-15 2016-02-15 Halmstad-1 Next Time Next Time   [s 5] 2160/13 A 0 g 372
2017-12-30 2017-12-30 Halmstad-12 Next Time Next Time   [s 6] 2160/9 D 0 20.0 993
2017-12-11 2017-12-11 Halmstad-9 Next Time Next Time   [s 6] 1640/12 D 5 15.9 775
2017-11-27 2017-11-27 Halmstad-8 Next Time Next Time   [s 6] 1640/7 D 0 17.9 782
2017-11-23 2017-11-23 Åby-2 Way Fill E.R. Way Fill E.R.   [v 10] 1640/5 D 0 16.9 551
2017-11-11 2017-11-11 Halmstad-7 Next Time Next Time   [s 6] 2140/1 C 5 19.1g 292
2017-10-16 2017-10-16 Halmstad-7 Next Time Next Time   [s 6] 2160/5 D 0 18.3g 1548
2017-10-01 2017-10-01 Halmstad-9 Next Time Next Time   [s 6] 2640/8 C 5 19.4 106
2017-09-21 2017-09-21 Åby-10 Next Time Next Time   [s 6] 2140/3 D 7 19.5g 587
2017-09-10 2017-09-10 Vaggeryd-9 Next Time Next Time   [s 6] 2140/7 D 5 18.0 683
2017-08-26 2017-08-26 Vaggeryd-2 Next Time Next Time   [s 6] 2140/11 C 0 18.7g 334
2017-07-28 2017-07-28 Halmstad-1 Next Time Next Time   [s 6] 2140/5 C 7 16.8 1150
2017-07-17 2017-07-17 Halmstad-11 Next Time Next Time   [s 6] 2140/2 D 6 17.4 742
2017-07-01 2017-07-01 Vaggeryd-3 Next Time Next Time   [s 6] 2160/8 C 0 19.7 927
2017-06-18 2017-06-18 Halmstad-9 Next Time Next Time   [s 6] 1640/1 C 0 21.5g 201
2017-05-25 2017-05-25 Åby-10 Next Time Next Time   [s 6] 2140/3 C 7 17.4 677
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-1 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2160/3 B str
2018-12-13 2018-12-13 Åby-3 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2140/5 C 5 16.8 277
2018-11-27 2018-11-27 Jägersro Trav-6 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2140/1 D 7 16.0 974
2018-11-10 2018-11-10 Åby-10 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2140/6 C 6 17.9 262
2018-10-20 2018-10-20 Jägersro Trav-6 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2140/7 C 5 18.0 79
2018-10-14 2018-10-14 Halmstad-9 Next Time Next Time   [s 7] 2140/1 D 0 g 430
2018-10-06 2018-10-06 Åby-10 Next Time Next Time   [s 7] 2140/6 D 0 18.6g 506
2018-09-06 2018-09-06 Åby-7 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2140/5 D 0
2018-08-28 2018-08-28 Axevalla-7 Next Time Next Time   [s 7] 2140/10 D 0 18.4 2390
2018-08-20 2018-08-20 Vaggeryd-8 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2160/6 D 0 19.3 476
2018-08-04 2018-08-04 Jägersro Trav-4 Next Time Next Time   [s 7] 2140/1 D 0 g 501
2018-07-25 2018-07-25 Vaggeryd-9 Next Time Next Time   [s 7] 2140/4 D 0 19.0 674
2018-07-19 2018-07-19 Karlshamn-5 Next Time Next Time   [s 7] 1680/3 D 0 23.2g 987
2018-07-01 2018-07-01 Åby-8 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 5] 2140/4 D 0 17.2 266
2018-05-28 2018-05-28 Halmstad-10 Next Time Next Time   [s 7] 2140/5 D 0 18.3 2638
2018-05-05 2018-05-05 Jägersro Trav-5 Next Time Next Time   [s 7] 2140/5 D 0 g 256
2018-04-21 2018-04-21 Vaggeryd-8 Next Time Next Time   [s 7] 2140/9 C 6 18.3 699
2018-03-26 2018-03-26 Halmstad-4 Next Time Next Time   [s 7] 2140/8 D 0 19.3 3011
2018-03-17 2018-03-17 Åby-4 Next Time Next Time   [s 7] 2140/5 C 0 23.7g 493
2019-09-07 2019-09-07 Åby-7 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 6] 2140/2 D 0 16.9 1000
2019-08-08 2019-08-08 Åby-3 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 6] 2140/11 D 7 17.1 861
2019-04-13 2019-04-13 Vaggeryd-3 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 6] 2140/2 B 6 17.2 269
2019-04-01 2019-04-01 Halmstad-8 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 6] 2140/4 C 5 18.2g 541
2019-03-11 2019-03-11 Halmstad-1 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 6] 2140/9 B 0 16.7 825
2019-01-31 2019-01-31 Åby-10 Darwin Sisu Darwin Sisu   [v 6] 2140/3 D 0 18.2 484ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se