V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Diamondwind kom närmast från seger i Danskt Travkriterium och när Peter Untersteiner planenligt tog hand om ledningen från innerspår..


Diamondwind kom närmast från seger i Danskt Travkriterium och när Peter Untersteiner planenligt tog hand om ledningen från innerspår bakom startbilen och sedan fick varva på beskedliga 1.16,9 såg ekipaget ut att gå mot en promenadseger. In på upploppet utmanade emellertid utvändige Donatello Garbo rejält och såg ett tag ut att koppla grepp, men då kontrade Diamondwind och när mållinjen skars var segern säker. Loppets förstapris uppgick till 227 410 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Den här veckan körs inga V75-tävlingar i Sverige. Istället gör vi gemensam sak med vårt västra grannland och det är Bje..


Den här veckan körs inga V75-tävlingar i Sverige. Istället gör vi gemensam sak med vårt västra grannland och det är Bjerke i Oslo som är skådeplatsen. Såväl sportsligt som spelmässigt är omgången mycket intressant och ett av russinen i kakan är Axel Jensens Minneslopp (V75-6) för fyraåringar. Där ska dagens fetaste segercheck på 305 000 kronor delas ut och det är också där som Ulf Ohlsson bedömer att han har sin hetaste segerchans från spår fyra bakom startbilen.
- Vainqueur R.P. har gjort fina lopp på slutet. Senast spurtade han bra och jag tror säkert att han ska göra ett bra lopp igen. Vi har fått ett vettigt läge och även om inte distansen är något plus tycker jag att starka hästar brukar gå bra över korta distanser. Täta starter är svårt för mig att bedöma hur han tar men skulle han göra om loppet han gjorde senast så borde han räknas tidigt, säger Ulf Ohlsson, som åker till Norge med en bra bit över 300 segrar under 2018 bakom sig.

Spännande nordamerikan
Dagens kanske mest spännande uppsittning för Ulf Ohlsson kommer i den andra V75-avdelningen. Där kör han USA-importen Tokarev som senast gjorde sin första start i Sverige. Ulf Ohlsson satt i sulkyn även den gången och från fjärde par utvändigt rundade hästen enkelt motståndet.
- Jag tyckte att han gjorde ett bra lopp. Han är en jättefin häst med fin inställning. Men man måste ändå säga att det loppet var relativt billigt. Den här gången lär det vara tuffare när det är V75, även om jag inte riktigt vet vad han möter. De norska hästarna är svåra att sätta in för mig. Jag hoppas och tror att han kommer att göra ett bra lopp men jag vill nog köra ett lopp till innan jag vet riktigt vad det är för häst.
I Nordamerika tävlade Tokarev endast över den engelska milen och senast avverkade han 2 180 meter. Den här gången ska han tillryggalägga ytterligare ett halvt varv.
- Det är lite svårbedömt men han gick 2 100 meter senast och kändes stark och rejäl den gången så jag hoppas och tror att han ska klara lång distans också.

”Det blir svårt”
Sir Q.C. (V75-1) hade inte samma flyt i spårlottningen som Vainqueur R.P. och Tokarev och Ulf Ohlsson andas inte heller samma optimism beträffande hans chanser.
- Sir Q.C. gjorde ett bra lopp senast som tvåa. Han gick utvändigt om Michelangelo Ås och gjorde det bra. Han har inte vunnit på ett tag men han har ändå sprungit in över en miljon i år och kommit snabbt upp i klasserna. Det tar lite tid att växa in i den klass han är i. Jag tror säkert att hästen kommer att göra ett bra lopp men jag tror att det blir lite svårt att räcka ända till seger från det läget, säger Ulf Ohlsson och ger Mellby Emeralds (V75-7) ett likvärdigt omdöme.
- Med tempo kommer han säkert kunna leverera lite till slut men det ska till mycket tur därifrån och jag tror att det blir svårt att räcka till seger.

Ola Johansson, Kanal 75


Från och med att den nya spellagstiftningen träder i kraft vid årsskiftet får man inte längre spela anonymt i Sverige. ATG infö..


Från och med att den nya spellagstiftningen träder i kraft vid årsskiftet får man inte längre spela anonymt i Sverige. ATG införde obligatorisk registrering redan 1 november hos sina ombud men hade ansökt om dispens hos Lotteriinspektionen för att få fortsätta med anonyma spel på travbanorna, bland annat på grund av att de gamla spelterminalerna som används där inte klarar registrering. På fredagen meddelades att någon sådan dispens inte kommer att ges.
- Det låg i farans riktning att det inte skulle utfärdas någon dispens för identifierat spel på de äldre banterminalerna. Det är beklagligt på många sätt, men nu är det som det är. Vi vet att ATG har förberett sig på ett eventuellt negativt besked under hösten med flera parallella spår för att lösa den situation som nu kommer, säger Ulf Hörnberg.
Utöver att alla gamla spelterminaler måste tas ur bruk kan kravet på registrering och identifiering av alla spelare krångla till det för travbanebesökare från andra länder. Exempelvis Elitloppet på Solvalla besöks varje år av tusentals utländska travfantaster.
- Lotteriinspektionens beslut var oerhört olyckligt men vi kommer göra allt vi kan för att tillsammans med ATG skapa en så smidig och bra lösning för våra internationella gäster som möjligt, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla.

Ola Johansson, Kanal 75


För snart ett år sedan hittade Chantilly (GS75-4) nya växlar. Efter en skaplig höst lossnade det rejält och hon inledde 2018 med tre r..


För snart ett år sedan hittade Chantilly (GS75-4) nya växlar. Efter en skaplig höst lossnade det rejält och hon inledde 2018 med tre raka segrar, varav en i V75. Men nu har inte det sexåriga stoet synts till på tävlingsbanan sedan hon i maj blev sjua i ett V75-lopp på Gävletravet.
- Hon har inte haft någon skada eller så men hon var lite sämre än vad jag hade hoppats där i Gävle och därför valde jag att ställa av henne med sikte på vintern, eftersom hon var så bra förra vintern. Hon trivs väldigt bra på skor och brodd bekommer henne inte, så det ger henne en fördel jämfört med många andra på vintern, säger Anton Lundqvist.
Han har till skillnad från stallets bästa häst varit skadad i omgångar. I somras bröt han en arm när olyckan var framme på stallgången och när Chantilly för en månad sedan egentligen skulle ha gjort första starten efter uppehållet var olyckan framme på nytt.
- Jag blev sparkad ur sulkyn i premieloppet den dagen och bröt axeln. Det var därför jag strök henne. Hon var inte alls lika vässad då som hon är nu och jag tyckte att det var fel att låta någon annan köra när jag ville prova henne själv.
Anton Lundqvist lider fortfarande av sviterna efter olyckan i premieloppet men snart är han tillbaka i vagnen.
- Axeln blir bättre och bättre men det är ingen toppform på mig. Jag kan inte köra häst än men om en dryg vecka hoppas jag kunna vara fullt aktiv i träningsvagnen igen.

Ingen spik men given vid gardering
Det är Chantillys ordinarie kusk Carl Johan Jepson som har uppdraget att köra när hästen på söndag startar i ett stolopp över 2 140 meter.
- Hon är bra förberedd och känns riktigt fin. Hon har gått två banjobb runt 1.20 i 2 000 meter på bra sätt. Jag tror att det fattas lite till toppformen och hon behöver nog gå ett eller två lopp för att komma riktigt i sitt esse, men väl förberedd är hon, säger Stellan Lundqvist.
Loppet är stängt vid 470 000 kronor intjänat vilket gör att Chantilly med sina 430 308 kronor på vinstkontot står bra inne på pengarna. Men eftersom det är en så kallad spårtrappa där de som har tjänat mest får de sämsta spåren startar hon med nummer tolv i andra ledet bakom startbilen.
- Motståndmässigt blev det billigare än vad jag hade förväntat mig och jag räds ingen av motståndarna, men mängden hästar gör att det kan bli jobbigt ändå. Från spår tolv är man alltid utelämnad till att ha flyt i starten och hamna vettigt på det. Jag begär inte att hon ska gå ut och runda dem i första starten men om hon hamnar bra till och de värsta motståndarna kommer lite på vingel tycker jag att hon ska kunna vara med där framme.
Hur lyder ditt råd till GS75-spelarna?
- Hon är inget singelstreck men garderar man loppet ska man ta med henne.
Hur roligt är det att Chantilly ska börja tävla igen?
- Det ska bli jättespännande naturligtvis. Det är hon som kan lyfta stallet om det är någon som kan göra det för dagen.

Ola Johansson, Kanal 75


Åke Svanstedt körde till ledningen från spår fem bakom startbilen och därifrån blev segern mycket enkel. När mållin..


Åke Svanstedt körde till ledningen från spår fem bakom startbilen och därifrån blev segern mycket enkel. När mållinjen skars hade Six Pack lämnat närmaste konkurrent med fyra längder och klockan stannade på kilometertiden 1.11,0 över 1 609 meter. Det var hästens sjätte raka fullträff och hans 15:e totalt. Segern inbringade närmare 900 000 kronor vilket ger Six Pack ett vinstkonto på 10,7 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Efter att ha varit relativt förskonad under en lång travkarriär har olyckorna kommit slag i slag för travnestorn Jan Norberg på Um&ar..


Efter att ha varit relativt förskonad under en lång travkarriär har olyckorna kommit slag i slag för travnestorn Jan Norberg på Umåker.
23 mars i år var han inblandad i en stor krock på hemmabanan och kom undan med några knäckta revben, frakturer i en hand och en bäckenfraktur. Dryga månaden senare körde han lopp igen och vann direkt i comebacken.
Nu ligger Jan Norberg på sjukhus igen efter en ny olycka. Det var på onsdagen då Norberg hjälpte Umåkertränaren Stefan Johansson med motionskörning som hästen han satt bakom sparkade bakut och satte av i sken.
På Norrlands universitetssjukhus i Umeå konstaterades ett brott på lårbenet. Kusken med en bra bit över 2000 segrar under karriären opererades samma kväll.
Kollegan Stefan Johansson hälsade på sjuklingen under torsdagen.
- Jag levererade surfplattan och glasögonen som han frågade efter men det är klart att bra mår han ju inte över att ligga i en sjuksäng så där igen. Nu får han inrikta sig på att se till så att han kommer på fötter igen, allt det andra kommer sedan, säger Stefan Johansson.

Allvarlig skada
Lårbensbrott är en allvarlig skada. Jan Norberg lär få en betydligt längre konvalescens än vad som var fallet i våras.
- Han har ont på flera ställen på kroppen men läget är stabilt. Han får smärtstillande för värken och lär väl bli kvar en tid på sjukhuset, berättar Stefan Johansson.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-7 Jerns Wilmer Jerns Wilmer   [h 8] 2140/5 0 17.7 391
2015-12-17 2015-12-17 Bollnäs-7 Stamping Stamping   [v 15] 2660/9 3 27.1 35
2015-12-17 2015-12-17 Bollnäs-6 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 4] 2160/14 0 17.3 1011
2015-12-09 2015-12-09 Bollnäs-6 Tindar Tindar   [v 7] 2140/8 0 g 542
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-8 Stamping Stamping   [v 15] 2180/9 2 26.3 59
2015-10-29 2015-10-29 Östersund-8 Stamping Stamping   [v 15] 2200/10 1 26.0 16
2015-10-16 2015-10-16 Bollnäs-9 Stamping Stamping   [v 15] 2140/12 0 25.0 469
2015-10-16 2015-10-16 Bollnäs-1 Tindar Tindar   [v 7] 1640/6 0 41.3g 65
2015-10-06 2015-10-06 Hagmyren-7 Tindar Tindar   [v 7] 2140/3 0 g 39
2016-10-06 2016-10-06 Bergsåker-5 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2660/13 C 0 17.2 970
2016-05-30 2016-05-30 Hagmyren-2 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2640/6 D 3 16.8 173
2016-05-17 2016-05-17 Hagmyren-4 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2160/13 C 0 17.2g 329
2016-04-29 2016-04-29 Bergsåker-6 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2160/14 B 0 19.0g 222
2016-04-17 2016-04-17 Hagmyren-4 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2160/15 C str
2016-04-15 2016-04-15 Gävle-4 Aaron Coyote Aaron Coyote   [v 7] 2140/9 D 7 17.2 105
2016-04-07 2016-04-07 Bergsåker-7 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2140/1 D 1 16.6 59
2016-03-24 2016-03-24 Bollnäs-4 Curly Pine Curly Pine   [v 4] 2140/4 C 0 18.8 462
2016-03-21 2016-03-21 Bollnäs-6 Texas Dreamcatcher Texas Dreamcatcher   [v 10] 2140/6 D 0 21.9g 481
2016-03-21 2016-03-21 Bollnäs-8 Jerns Wilmer Jerns Wilmer   [h 9] 2160/13 D str
2016-03-21 2016-03-21 Bollnäs-7 Monahan Palema Monahan Palema   [v 8] 1640/9 B 8 20.6g 314
2016-03-20 2016-03-20 Hagmyren-8 Jerns Wilmer Jerns Wilmer   [h 9] 2160/13 D 0
2016-03-20 2016-03-20 Hagmyren-7 Monahan Palema Monahan Palema   [v 8] 1640/9 B 0
2016-03-20 2016-03-20 Hagmyren-6 Texas Dreamcatcher Texas Dreamcatcher   [v 10] 2140/6 D 0
2016-03-19 2016-03-19 Bergsåker-7 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2160/13 D 0 17.3 267
2016-03-04 2016-03-04 Romme-5 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2640/4 D 5 17.0 234
2016-02-20 2016-02-20 Bollnäs-4 Juvel Ås* Juvel Ås*   [v 6] 2140/7 D 0 17.5 862
2016-02-17 2016-02-17 Solvalla-5 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2140/10 C 6 17.2 65
2016-02-01 2016-02-01 Bollnäs-1 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2160/10 C 1 17.7 663
2016-01-03 2016-01-03 Bollnäs-8 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 5] 2640/4 D 4 18.7 862
2017-10-28 2017-10-28 Bollnäs-2 Tarragon Tabac Tarragon Tabac   [v 5] 2140/3 B 1 33.6 34
2017-07-08 2017-07-08 Hagmyren-9 Rote Pärla Rote Pärla   [s 11] 2140/6 A 2 30.2 76
2017-05-13 2017-05-13 Hagmyren-9 Monahan Palema Monahan Palema   [v 9] 2140/3 C 0 19.3 331
2017-05-13 2017-05-13 Hagmyren-4 Rote Pärla Rote Pärla   [s 11] 1640/2 A 2 30.5 235
2017-04-02 2017-04-02 Hagmyren-2 Polar Scott Polar Scott   [v 5] 2160/7 C 4 32.6 117
2017-03-18 2017-03-18 Bollnäs-3 Polar Scott Polar Scott   [v 5] 2160/10 B 5 35.1 42
2018-10-11 2018-10-11 Gävle-6 Twinkle Kronos Twinkle Kronos   [v 6] 2140/11 D 5 15.3 70
2018-08-21 2018-08-21 Bollnäs-5 Mikado Amok Mikado Amok   [v 5] 1640/5 B 1 13.7 26
2018-05-05 2018-05-05 Gävle-1 Snö Remma Snö Remma   [s 5] 2140/6 C 2 30.7 163
2018-04-22 2018-04-22 Bollnäs-1 Rote Pärla Rote Pärla   [s 12] 2160/9 A 7 29.4 162
2018-03-10 2018-03-10 Bollnäs-5 Alvena Urläcker Alvena Urläcker   [v 7] 2140/8 D 0 18.4 257ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se